Dodaj do ulubionych

I znów pytanie do PiSiorów

10.01.17, 22:30
Czy w szpitalu (nie życzę Wam tego) odmówicie zastosowania wobec Was sprzętu z serduszkiem WOŚP?
Gdybyście byli konsekwentni, to powinniście odmówić takiego leczenia.
Jak precz z Owsiakiem to do końca. No nie?
M.
Obserwuj wątek
    • lech1966 Re: I znów pytanie do PiSiorów 10.01.17, 22:32
      A czy zgadzasz się na płatne wykorzystywanie tego samego sprzętu Mariner???
      • mariner4 Re: I znów pytanie do PiSiorów 10.01.17, 22:41
        Ja nie mam nic do godzenia się, czy też nie.
        Ja tylko pytam, czy starczy PiSiorom, honoru aby po tym jak opluwają Owsiaka. zrezygnawać z takiego leczenia?

M.
        • lech1966 Re: I znów pytanie do PiSiorów 10.01.17, 23:41
          mariner4 napisał:

> Ja nie mam nic do godzenia się, czy też nie.
          > Ja tylko pytam, czy starczy PiSiorom, honoru aby po tym jak opluwają Owsiaka.
          > zrezygnawać z takiego leczenia?
          >
          > M.

Ja go nie opluwam,,Mimo wszystko zrobił wiele dobrego, o złych rzeczach nie chcę mówić, trudno nawet oszacować czy były złe i na ile złe??,,, nie wiem tego. Wszędzie gdzie są jakiekolwiek zbiórki pieniędzy dochodzi to mniejszych czy większych nadużyć.. W Caritasie pewnie też. Takie jest moje zdanie w tym temacie.
          A zapytałem cie wyżej dlatego że niekiedy ten sprzęt jest używany nie w szczytnym celu ale nie przez Owsiaka, ale przez samych lekarzy..
          • pies_na_czarnych Re: I znów pytanie do PiSiorów 11.01.17, 00:41
            Czy ci lekarze robia to bezprawnie? Zarabiaja na tym sprzecie i forsa idzie do ich kieszeni?
            • lech1966 Re: I znów pytanie do PiSiorów 11.01.17, 20:46
              pies_na_czarnych napisała:

> Czy ci lekarze robia to bezprawnie? Zarabiaja na tym sprzecie i forsa idzie do
              > ich kieszeni?

Nie mówię że w każdym przypadku,,ale słyszałem o takich sytuacjach..
              • pies_w_studni Re: I znów pytanie do PiSiorów 11.01.17, 22:23
                Jaką prywatę można uprawiać na taki sprzęcie jak respiratory, kardiomonitory, deski ortopedyczne, pompy strzykawkowe, porty naczyniowe itp? Znasz jakieś konkretne przykłady uprawiania prywaty na sprzęcie z WOŚP, czy to tylko śmierdzący piard z brudnej d.upy, obliczony na zepsucie powietrza wokół WOŚP?
                • lech1966 Re: I znów pytanie do PiSiorów 11.01.17, 22:31
                  pies_w_studni napisał:

> Jaką prywatę można uprawiać na taki sprzęcie jak respiratory, kardiomonitory, d
                  > eski ortopedyczne, pompy strzykawkowe, porty naczyniowe itp? Znasz jakieś konkr
                  > etne przykłady uprawiania prywaty na sprzęcie z WOŚP, czy to tylko śmierdzący p
                  > iard z brudnej d.upy, obliczony na zepsucie powietrza wokół WOŚP?

Nie tylko taki sprzęt był kupowany, a tak w ogóle to zarzut wcale nie jest w stronę WOŚP a nieuczciwych lekarzy..A tomograf można wykorzystać różnie prawda??

www.rynekzdrowia.pl/Aparatura-i-wyposazenie/WOSP-kupuje-szesc-tomografow-komputerowych,18406,5.html
                  • pies_w_studni Re: I znów pytanie do PiSiorów 11.01.17, 23:07
                    Wykonywanie komercyjnych badań na tomografie komputerowym to nie żadna prywata na państwowym sprzęcie, pieniądze za badanie trafiają do kasy szpitala, a nie do kieszeni doktorów.
                    • lech1966 Re: I znów pytanie do PiSiorów 11.01.17, 23:10
                      pies_w_studni napisał:

> Wykonywanie komercyjnych badań na tomografie komputerowym to nie żadna prywata
                      > na państwowym sprzęcie, pieniądze za badanie trafiają do kasy szpitala, a nie d
                      > o kieszeni doktorów.

Ty mówisz jak być powinno,,,a ja mówię jak było..
                    • lech1966 Re: I znów pytanie do PiSiorów 11.01.17, 23:15
                      pies_w_studni napisał:

> Wykonywanie komercyjnych badań na tomografie komputerowym to nie żadna prywata
                      > na państwowym sprzęcie, pieniądze za badanie trafiają do kasy szpitala, a nie d
                      > o kieszeni doktorów.

Jeszcze ci coś powiem. Nie ważne czy pieniądze idą na cele i konto szpitala czy do kieszeni lekarza, Szpital dostał sprzęt za darmo więc dlaczego ma zarabiać na tym sprzęcie ????.
                      • pies_w_studni Re: I znów pytanie do PiSiorów 12.01.17, 10:05
                        A dlaczego ma nie zarabiać? Te niby "zarobione" pieniądze, ostatecznie zostaną wydane na leczenie pacjentów.
                      • sverir Re: I znów pytanie do PiSiorów 12.01.17, 10:08
                        "Szpital dostał sprzęt za darmo więc dlaczego ma zarabiać na tym sprzęcie ???"

Darmo dostaliście, darmo dawajcie?

• man_sapiens Re: I znów pytanie do PiSiorów 12.01.17, 12:46
                        > do kieszeni lekarza, Szpital dostał sprzęt za darmo więc dlaczego ma zarabiać
                        > na tym sprzęcie

Jeżeli kupiła talerze np. za pieniądze z funduszu unijnego - to ma serwować na nich obiady za darmo?
                        Koszt badań to nie tylko koszt amortyzacji sprzętu.
              • pies_na_czarnych Re: I znów pytanie do PiSiorów 11.01.17, 22:27
                Tak myślałem. Jedna pani drugiej pani...
          • aniechto.only Re: I znów pytanie do PiSiorów 11.01.17, 08:22
            > A zapytałem cie wyżej dlatego że niekiedy ten sprzęt jest używany nie w szczytn
            > ym celu ale nie przez Owsiaka, ale przez samych lekarzy..

Przyklady?
      • szwampuch58 Re: I znów pytanie do PiSiorów 10.01.17, 22:42
        Na pytanie nie odpowiada kulturalny czlowiek pytaniem,nie uczyli cie tej zasady pislamisto?
        • lech1966 Re: I znów pytanie do PiSiorów 10.01.17, 23:43
          szwampuch58 napisał:

> Na pytanie nie odpowiada kulturalny czlowiek pytaniem,nie uczyli cie tej zasady
          > pislamisto?

Wyluzuj Szwampuch, nie jestem pislamistą, i masz rację, nie odpowiada się pytaniem na pytanie,,,za co przepraszam.
      • man_sapiens Re: I znów pytanie do PiSiorów 11.01.17, 09:29
        lech1966 napisał:

> A czy zgadzasz się na płatne wykorzystywanie tego samego sprzętu Mariner???
        Co to ma do pytania Marinera? Ach, rozumiem kazali ci wątek zwekslować na boczne tory.
    • taniarada Ciągle pytania i wątpliwości 10.01.17, 23:17
      Jakaś schiza z Owsiakiem.I tak nikt nikogo nie leczy.Umierał mój ojciec znaczka nie widziałem .Tak samo teściu ,gdyby nie kasa to by umarł szybko.Siostra to samo ,umarła znaczka nie widziałem ..Z wnuczką trzeba było jechać na Śląsk do specjalisty bo w moim mieście lekarze powiedzieli nie potrafimy.Dziecko żyje .Daję na Caritas i nie neguję Owsiaka.W tyłku mam propagandę i show telewizyjny .
      • yoma Re: Ciągle pytania i wątpliwości 11.01.17, 09:55
        >teściu ,gdyby nie kasa to by umarł szybko.

Znaczy skazałeś teścia na powolną agonię, brawo ty.
        • mariner4 Re: Ciągle pytania i wątpliwości 11.01.17, 15:14
          Pewnie liczy na spadek. I z tego powodu Owsiak to wróg.
          M.
      • x2468 Re: Ciągle pytania i wątpliwości 11.01.17, 10:10
        Teść był niewinną dzieciną? Cała rodzina zdziecinniała?
        • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Ciągle pytania i wątpliwości 11.01.17, 14:31
          x2468 napisał:

> Teść był niewinną dzieciną? Cała rodzina zdziecinniała?
          cieszy również, że zakonnik :-O ma wnuczkę :-)
    • aniechto.only Re: I znów pytanie do PiSiorów 11.01.17, 08:20
      Mara tak nie lubi Owsiaka, że odłączy wnuka od respiratora z serduszkiem.
    • mariner4 PiSiory maja swoją rządowa zbiórkę 11.01.17, 08:37
      szmalu. Z wojskiem, apelem smoleńskim i kościółkiem.
      Ciekawe, że zamiast finansować z budżetu chcą naciągać naiwnych.
      Parę nowych Mercedesów dla biskupów będzie.
      M.
      • taniarada Re: PiSiory maja swoją rządowa zbiórkę 11.01.17, 08:52
        mariner4 napisał:

> szmalu. Z wojskiem, apelem smoleńskim i kościółkiem.
        > Ciekawe, że zamiast finansować z budżetu chcą naciągać naiwnych.
        > Parę nowych Mercedesów dla biskupów będzie.
        Może byś przejrzał stronę Caritasu i poczytał że ten pracuje cały rok I nie kupuje mercedesów dla biskupów.
        >
        >
        >
        • kmm23 Re: PiSiory maja swoją rządowa zbiórkę 11.01.17, 09:43
          To skąd u biskupów mercedesy?W jaki sposób na nie zarobili?
        • mariner4 Re: PiSiory maja swoją rządowa zbiórkę 11.01.17, 09:53
          Ta akcja "anty WOŚP" ma charakter polityczny. Wojsko nie powinno brać w tym udział. Tak jest w cywilizowanych krajach.
          M.
    • nauto Re: I znów pytanie do PiSiorów 11.01.17, 08:44
      Pytanie do zwolenników opozycji: bierzecie 500+? Gdybyście byli konsekwentni, to nie narażalibyście swojego państwa na katastrofę finansową, jaką prognozują wasi wybrańcy?
      • taniarada Re: I znów pytanie do PiSiorów 11.01.17, 08:50
        nauto napisał(a):

> Pytanie do zwolenników opozycji: bierzecie 500+? Gdybyście byli konsekwentni, t
        > o nie narażalibyście swojego państwa na katastrofę finansową, jaką prognozują w
        > asi wybrańcy?
        Biorą i jeszcze pyskują .To jest paranoja.
        • nauto Re: I znów pytanie do PiSiorów 11.01.17, 08:55
          Znam wielu "PiSiorów", którzy wrzucali do puszek WOŚP, a nawet takich, którzy koordynowali zbiórkę w szkołach. Pytanie z d..y.
          • pies_na_czarnych Re: I znów pytanie do PiSiorów 11.01.17, 22:32
            nauto napisał(a):

> Znam wielu "PiSiorów", którzy wrzucali do puszek WOŚP, a nawet takich, którzy k
            > oordynowali zbiórkę w szkołach. Pytanie z d..y.

Tu nie chodzi ogólnie o pisiorow. Tu chodzi o tych pisiorow.
        • porannakawa01 Re: I znów pytanie do PiSiorów 11.01.17, 15:35
          taniarada napisał(a):

> Biorą i jeszcze pyskują .To jest paranoja.

A gdyby nie brali to te zaoszczędzone +500 poszłyby gdzie?
          Na podróże na nary nocnego kundla prezesa?
          Na obstawę prezesa?
          Na totowanie właśxciciela Kacperka?
          Na nowe fury wypaionych biskupów?
          Hłe, hłe?
      • mariner4 Re: I znów pytanie do PiSiorów 11.01.17, 09:22
        Mnie to nie dotyczy. Ale gdyby dotyczyło, brałbym nawet gdyby mi były niepotrzebne. Dałbym jakiemuś menelowi na wódkę.
        M.
        • nauto Re: I znów pytanie do PiSiorów 11.01.17, 09:32
          Trafiony zatopiony.
      • stasi1 Re: I znów pytanie do PiSiorów 11.01.17, 09:30
        Ale większość pieniędzy na 500+ została wyciągnięta z kieszeni opozycji! Trudno odmawiać jak dobry złodziej chce oddać stówę bo przecież ukradł tysiąc
        • nauto Re: I znów pytanie do PiSiorów 11.01.17, 09:31
          Tak jakby "PiSiory" nigdy nie zrzucały się na orkiestrę.
          • sverir Re: I znów pytanie do PiSiorów 11.01.17, 09:37
            W twierdzeniu, że pisiory nie zrzucają się na Finał WOŚP jest sporo przesady, ale wynika to z całej narracji towarzyszącej partii - realizuje postulatu elektoratu; partia walczy, to jak odróznić ją od swojego elektoratu? (już mi jeden rozmówca udowadniał, że to jedno i to samo).
          • stasi1 Re: I znów pytanie do PiSiorów 11.01.17, 16:14
            chyba raczej chodzi tutaj o tych pisiorów którzy się chwalą że żadnej złotówki na Owsiaka nie dali. Nikt tym razem nie czepia się tych co zachowują się jak każdy normalny człowiek w tym kraju
      • pies_na_czarnych Re: I znów pytanie do PiSiorów 11.01.17, 22:33
        Niby dlaczego ktoś miałby nie brać dla dziecka skoro sie należy?
      • mariner4 I jeszczde jeden powód dla którego 12.01.17, 11:11
        warto brać. Nawet jak niepotrzebne. Nie ułatwiać PiSowi.
        M.
    • qwardian Re: I znów pytanie do PiSiorów 11.01.17, 21:02
      Pieniądze uzyskane z nierządu przez użycie dzieci do zbierania kasy są brudne, bez względu jak przydatny jest medyczny sprzęt. Brak statystyk na młode ofiary grypy i potencjalnego gniazda epidemii. Nawet Cygan nie wypędza własnych dzieci w mroźne styczniowe dni...
      • pies_na_czarnych Re: I znów pytanie do PiSiorów 11.01.17, 22:35
        Ty jak coś zapalisz to można się....
      • bzdziagwa.a Re: I znów pytanie do PiSiorów 12.01.17, 13:03
        "Nawet Cygan nie wypędza własnych dzieci w mroźne styczniowe dni..."

a w Trzech Króli, kto wypędzał dzieci na mróz?????? chyba nie Owsiak

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka