Dodaj do ulubionych

Pisi elektorat

08.02.17, 15:38
Każdy obraca się w środowisku ludzi sobie podobnych, dlatego (poza Forum) nie mam bliższych kontaktów z ciemnym ludem. Tym chętniej porozmawiałam sobie wczoraj z pisim elektoratem, reprezentowanym przez pewną panią w średnim wieku. Poglądy? typowe dla ptasich móżdżków - Pan Kaczyński to wielki patriota, wreszcie robi porządek w Polsce, Polska wstaje z kolan, a pan prezydent Duda jest taaaaaki przystojny. O gustach się nie dyskutuje ale zapytała mnie dlaczego tak nie lubie pana Kaczyńskiego i pisu... no to powiedziałam, że ten jej pan Kaczyński mnie też nie lubi, nawet nazwał mnie gorszym sortem, komunistką, złodziejką, osobnikiem o twarzy człowieka specjalnej troski, twarzy animalnej... No i okazało się, że ta pani NIC KOMPLETNIE nie wiedziała o tych epitetach. Powiedziała, że albo to ja sobie wymyśliłam w chęci zdewaluowania pana Kaczyńskiego, albo mnie w tym tevałenie zmanipulowali :) Jak to zmanipulowali, zapytałam, przeciez sama widziałam jego wystąpienie w TV. No to dowiedziałam się, że w telewizji potrafią robić takie rzeczy, że ktoś nie powiedział a powiedział. W filmie Ranczo" jest jeden aktor, który gra dwóch braci - księdza i burmistrza (chyba, bo nie oglądam) no robią w filmie tak, że wygląda jakby ich było dwóch, a wiadomo że Cezary Żak jest jeden. To i w przypadku pana Kaczyńskiego zrobili tak, że on nie powiedział a w TVN zrobili, że powiedział. Ręce mi opadły do samej podłogi... Ja rozumiem, że piękno ludzi polega na ich różnorodności, ale dlaczego pisi elektorat tak daleko odbiega...?
Obserwuj wątek
    • kultywator.scierniskowy Re: Pisi elektorat 08.02.17, 15:43
      Rozumiem... Pozwolę sobie na krótki teścik, który pozwoli mi sprawdzić poziom ,lemingozy w Twojej krwi:
      Wymień prezydenta Polski /po osiemdziesiątym dziewiątym roku/, który nie był współpracownikiem tajnych komunistycznych służb.
      Możesz się pomylić o jednego.
      • adam.eu Re: Pisi elektorat 08.02.17, 22:51
        Jaki ma związek ma Twoje pytanie z treścią postu założycielskiego? To też rozumiesz?
        • kultywator.scierniskowy Kochany Adasiu! 09.02.17, 11:12
          Po raz kolejny (bo jak widzę poprzednie prośby nie przyniosły efektu) proszę żebyś we wszelakich sprawach, które wymagają objaśnienia tekstu pisanego kierował bezpośrednio do redakcji "Gazety Wyborczej".

Pozdrawiam i pozostaję w nieustającym szacunku.
          Tw.
          • adam.eu Re: Kochany Adasiu! 09.02.17, 23:03
            Czekasz, aż będę Ci zadawał wygodniejsze pytania?

Chyba jednak odpowiedzi na proste pytania nie są dla Ciebie wygodne.
      • sverir Re: Pisi elektorat 09.02.17, 07:56
        "Wymień prezydenta Polski /po osiemdziesiątym dziewiątym roku/, który nie był współpracownikiem tajnych komunistycznych służb"

Duda, bo jest za młody. Lech Kaczyński obradował przy okrągłym stole, a wiadomo przecież, że obradowali komuniści i ich agentura. Prawdziwi opozycjoniści, jak Morawiecki, byli zawsze przeciw.

• kultywator.scierniskowy Re: Pisi elektorat 09.02.17, 11:04
          Pytanie nie było skierowane do Ciebie szanowny sverirze, ale dziękuję za Twoją uprzejmą odpowiedź. W mojej ocenie a szczególnie w kontekście tego, co ostatecznie zniszczyło pewien obraz naszej przebudowy /po 89 /r, w stosunku do prof. Kaczyńskiego również mogą istnieć pewne wątpliwości. Z tym, że nie ma na niego kwitów - co musimy obaj przyznać z niechęcią - a jak nie ma dowodów to musimy uznać jego niewinność.
          • sverir Re: Pisi elektorat 09.02.17, 12:30
            Brak kwitów to najlepszy dowód na to, że te kwity istniały, tylko ktoś je zniszczył. Ale tak szczerze, gdyby nawet kwity istniały, to prędzej współpracy z tajnymi służbami spodziewałbym się po Jarosławie, niż po Lechu, i w przypadku takich kwitów wietrzyłbym podstęp.
      • yoma Re: Pisi elektorat 09.02.17, 08:06
        Nuda, wielgus. Napisz od razu, że Kaczyński jest taaki przystojny, przynajmniej będzie na temat.
        • kultywator.scierniskowy Re: Pisi elektorat 09.02.17, 10:56
          Ależ skąd, moja droga. Studium lemingozy to naprawdę frapujący kawałek nauki, a w tym konkretnie przypadku mamy do czynienia z głęboką frustracją osobniczą usmażoną na nieprzywierającym podłożu z tefałenu, Stadium rozwinięte, bardzo interesujący przypadek. I to właśnie dlatego na samym wstępie chciałem określić wskaźnik lemingozy we krwi, żeby pozbyć się jakichkolwiek wątpliwości, że wątek można traktować poważnie.
          • adam111115 Re: Pisi elektorat 09.02.17, 14:23
            Jeżeli lemingoza to grypa to pisizm to rak wątroby z przerzutami na płuca i jelita w stadium agonalnym. Tak można twój bełkot podsumować
    • erka-4 Kaczyński faktycznie powiedział,że... 08.02.17, 15:48
      ...komuniści to taki drugi sort ludzki a UBeków to nawet nie winno się zaliczać do ludzi.
      No i dobrze powiedział.
      • kultywator.scierniskowy Re: Kaczyński faktycznie powiedział,że... 08.02.17, 15:52
        I to pewnie zabolało autora wątku najbardziej, stad też wizyta na FK, by rozładować tą ogromną złość jaka gotowała mu wnętrzności powodując nieznośnie bulgotanie i seryjne czknięcia wydobywające się otworem gębowym.
        • matylda1001 Re: Kaczyński faktycznie powiedział,że... 08.02.17, 22:44
          Ty to mi się tu nie wymądrzaj. Zmień sobie nick bo zamiast 'kultywator ścierniskowy' lepiej by do ciebie pasował 'roztrząsacz gnoju'
          • kultywator.scierniskowy Re: Kaczyński faktycznie powiedział,że... 09.02.17, 11:40
            Kiedy widzisz obecny nick dostarcza wiele paskudnej radości. Szczególnie, gdy po zalogowaniu się spojrzę w górny prawy róg ekranu.
            • matylda1001 Re: Kaczyński faktycznie powiedział,że... 10.02.17, 12:34
              Mało Ci do szczęścia potrzeba...
        • adam.eu Re: Kaczyński faktycznie powiedział,że... 08.02.17, 22:54
          Twój sposób rozumowania zdaje mi się być podobnym do PISiego.
          Bowiem gdzie tu prawda, logika i konkrety?
      • adam.eu Re: Kaczyński faktycznie powiedział,że... 08.02.17, 22:57
        Czyżbyś musiał to powtarzać? Nie masz argumentów na obronę stanowiska "pani" z pierwszego postu?
        Nawet nie napiszesz, że to "musi być jakaś wymyślona osoba"?
      • porannakawa01 Re: Kaczyński faktycznie powiedział,że... 08.02.17, 23:09
        erka-4 napisał:

> ...komuniści to taki drugi sort ludzki a UBeków to nawet nie winno się z
        > aliczać do ludzi.
        > No i dobrze powiedział.

Krzywdzisz ubeckich współpracowników i pupilków Kaczyńskiego których hołubi..
        Uważaj bo Kaczyński jest mściwy!
      • adam111115 Re: Kaczyński faktycznie powiedział,że... 09.02.17, 14:31
        A w niedziele erka pójdzie do kościoła i będzie klepać: i odpuść nam nasze winy jako i my odpuszczamy naszym winowajcom.

Jezu, jacy wy pisowcy jesteście fałszywi i wredni
    • platfusy.wreszcie.ida.do.paki Re: Pisi elektorat 08.02.17, 22:54
      Myślę, że zdecydowanie przeceniasz swoje intelektualne kompetencje. Historia na FK jasno wskazuje, że to ty jesteś ciemnym ludem, który po prostu nie myśli a jedynie porusza się w sferze emocji. Wierzy TVNowi, że głosując na Aferałów zapisał się do jakiejś wyimaginowanej elity, która nie istnieje.

Jesteście już definitywnie przegrani i nic już nie zrobicie. Na twoim miejscu nie marnowałbym już czasu na bronienie splajtowanych meneli z PO. Nic z tego nie będzie.
      • adam.eu Re: Pisi elektorat 08.02.17, 23:00
        Oceniasz ludzi z PO jak oceniasz. No cóż, Twój sposób rozumowania dowodzi, że musisz być z PISu, jeżeli tak PISzesz o innych. Czy stać Cię na inny sposób?
      • sverir Re: Pisi elektorat 09.02.17, 08:02
        Po pierwsze, ciemnym ludem nazwał pisowski elektorat poseł PiS. Wprawdzie nie pierwszy raz widzę pisowca, który się z PiS nie zgadza (to tylko potwierdza diagnozę posła PiS, że elektorat PiS jest ciemny), ale zawsze mnie to zaskakuje.

Po drugie, łykasz bzdety serwowane w polskojęzycznych mediach rządowych, że antypisowcy są rzekomo karmieni kłamstwami TVN i stąd ich niechęć do opcji pisowskiej. A skoro łykasz bezkrytycznie i bez zastanowienia, to przemyśl, dlaczego Kurski nazwał was ciemnym ludem.
        • yoma Re: Pisi elektorat 09.02.17, 08:09
          Po trzecie, w poście założycielskim nie ma nic, ale to nic o PO.

Matylda - co się dziwisz pani, przecież wódz jasno powiedział, że nic ich nie przekona, że białe jest białe.
          • matylda1001 Re: Pisi elektorat 10.02.17, 12:46
            Ja nie mogę zrozumieć jak można zrezygnować z myślenia, to mnie przeraża, naprawdę. Nie każdego interesuje polityka, ja wiem, ale każdy widzi to, co go otacza. Nie mogę zrozumieć człowieka, który uważa za normalne, że odbiera mu się godność, wolność. Mówiąc zwyczajnie, nie rozumiem ludzi, którym plują w twarz a oni uważają, że deszcz pada.
    • mazala1 Mądrzejsze wypracowania na lekcjach piszą 09.02.17, 08:13
      uczniowie podstawówki. Takie szerokie uogólnienia ( "pisi elektorat") świadczą jedynie o bardzo ograniczonej umysłowości piszącego. Niechciany popis politycznego infantylizmu.
      • yoma Re: Mądrzejsze wypracowania na lekcjach piszą 09.02.17, 08:15
        Cóż, uczy się od pisich cyngli z tego forum.
        • mazala1 Re: Mądrzejsze wypracowania na lekcjach piszą 09.02.17, 08:39
          Nie zauważyłem na fk żadnych psich cyngli. Buldoga nie zaliczam do cyngli.
      • sverir Re: Mądrzejsze wypracowania na lekcjach piszą 09.02.17, 08:15
        Też prawda. Nie ma to jak wąskie uogólnienie.
        • mazala1 Re: Mądrzejsze wypracowania na lekcjach piszą 09.02.17, 08:36
          Jestem innego zdania.
          • sverir Re: Mądrzejsze wypracowania na lekcjach piszą 09.02.17, 09:37
            Nie podoba Ci się wąskie uogólnianie?
            • mazala1 Re: Mądrzejsze wypracowania na lekcjach piszą 09.02.17, 11:37
              Pachnie Mrożkiem, którego humor podoba mi się.
    • danillko Taki masz lud Elyto, jaki sobie wyedukowałaś... 09.02.17, 10:20
      Jeżeli masz o to jakieś pretensje, najpierw spytaj samą siebie: "Co zrobiłam/em aby lud był inny?"

matylda1001 napisała:

> Każdy obraca się w środowisku ludzi sobie podobnych, dlatego (poza Forum) nie m
      > am bliższych kontaktów z ciemnym ludem.
    • szwampuch58 Re: Pisi elektorat 09.02.17, 11:00
      znam takich durniow z zycia,niestety .....do tego agresywni
    • taniarada Na Facebooku jest taka stronka 09.02.17, 11:40
      Nie lubię PIS .Można się wpisywać ."Fritz Perls:
      „Bądź tym kim jesteś i mów to, co czujesz, ponieważ ci, którzy mają z tym problem nie są ważni, a ci, którzy są ważni nie mają z tym problemu.”
    • m.c.hrabia Re: Pisi elektorat 09.02.17, 14:39
      Ciesz się ,że nie leciała z łapami , bo mnie się coś takiego przytrafiło w kolejce do lekarza, za czytanie Polityki :))
      • ave.duce Re: Pisi elektorat 10.02.17, 12:52
        Mnie się przytrafiła sytuacja odwrotna: pewien pan kierowca-zwolennik Pi$ (po wyborach rozmawialiśmy o polityce i tylko czekałam, kiedy każe mi opuścić busik), teraz diametralnie zmienił zdanie i nie omieszkał mnie o tym poinformować (użył słów powszechnie uznawanych za obelżywe), co teraz myśli o K. Jarosławie i jego sitwie. Elektor elektorowi nierówny ;)
        • matylda1001 Re: Pisi elektorat 11.02.17, 00:24
          Widocznie trochę bardziej bystry ten kierowca a dziś nowy sondaż - 40% dla PiS. Aż się prosi o tablice ostrzegawcze "SYMPATIA DLA PIS GROZI ŚMIERCIĄ LUB TRWAŁYM KALECTWEM UMYSŁOWYM"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka