Dodaj do ulubionych

olej lewaków! posłuchajcie prawdz.polskiej muzyki

• yossarian18 Re: olej lewaków! posłuchajcie prawdz.polskiej mu 09.10.04, 15:04
      monika.univ.gda.pl/~literat/media/
      Tu jest wiele świetnych nagrań!!!
    • yossarian18 Re: olej lewaków! posłuchajcie prawdz.polskiej mu 09.10.04, 22:01
      Nie lenćie się, mili Państwo, tylko zarzucajcie nowe linki!!!
    • yossarian18 Re: olej lewaków! posłuchajcie prawdz.polskiej mu 09.10.04, 22:15
      js3024.webpark.pl/piesni.html
    • yossarian18 Re: olej lewaków! posłuchajcie prawdz.polskiej mu 10.10.04, 15:54
      www.metalpage.g3.pl/
      Sztański zespół-Metallica.
    • Gość: Mariner Re: olej lewaków! posłuchajcie prawdz.polskiej mu IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.04, 17:29
      Na topie listy przebojów powinnien być znany utwór:
      "Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz..."
      M.
    • thinktoy Nieuleczalny Idioto z Radia Maryja... 10.10.04, 17:42
      Od kiedy rock jest polska muzyka? Bo ja myslalem, ze rock wynalezli Murzyni
      (wiem, to musi byc dla Ciebie wielki cios). Moze zamiast promowac to gowno,
      zareklamowalbys prawdziwa polska muzyke - np. folkowa Kapele Ze Wsi Warszawa,
      ktora niedawno zebrala laury od samego BBC 3?
      • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Nieuleczalny Idioto z Gazety Wyborczej 10.10.04, 18:36
        Rock wynaleźli murzyni?? prawdziwi prekursorzy rocka to Frank Sinatra Elvis
        Presley i zespól the Beatles
        • gregorak Re: Nieuleczalny Idioto z Gazety Wyborczej 10.10.04, 20:48
          nowy.oszolom.z.radia.maryja napisał:
          > prawdziwi prekursorzy rocka to Frank Sinatra Elvis
          A niby w ktorym jego kawałku słychać to prekursorstwo?

>Elvis Presley
          Fragment Rock Encyklopedii W.Weissa "Żarliwy sposób interpretacji Presleya
          zbulwersowal starszych sluchaczy nie przyzwyczajonych do estetyki murzyńskiego
          bluesa, zafascynował wszakże młodych."

Znalazłem rownież coś takiego:
          Ten ro(c)k ma 50 lat
          "Początków rocka, a już na pewno jego korzeni, należy szukać oczywiście dużo
          wcześniej, niż przed pięćdziesięciu laty. Trzeba przenieść się do Stanów
          Zjednoczonych co najmniej w drugą połowę ubiegłego (tzn. XIX) stulecia i
          posłuchać tego, co śpiewali wówczas niewolnicy murzyńscy na polach bawełny, w
          swych chatach i w kościołach. Do rytmów afrykańskich, wciąż żywych po
          przodkach, dodawali oczywiście całą prawdę o swym losie i zawarty w każdej
          pieśni przenikający do kości smutek oraz wznoszącą się do Boga prośbę o
          wejrzenie na ich los (dlatego często pieśni te miały formy niemal hymnów)."
          Wiecej: encyklopedia.nuta.pl/d/1/1/
      • leszak.sopot thinktoy - chodziles do zawodówki a tam 10.10.04, 18:42
        nie ma lekcji muzyki,wiec cos ci sie z bluesem po....lo
        • thinktoy Ej, ludki, ludki.... 10.10.04, 18:58
          ...z muzykologiem (co prawda domoroslym, ale zawsze) chcecie sie spierac? Nie
          chce mi sie Wam teraz wykladac calej historii muzyki rozrywkowej i odsylam do
          internetu oraz do kilku artykulow w zachodniej prasie muzycznej (np. Guardian,
          16/04/04, "Who Invented Rock n' Roll").
          • Gość: wlodek ?-? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 19:15
            zródla rock`n`rolla? = rockabilly, country (typowa biala muzyka) a dopiero
            potem blues,na ktory zreszta w latach 50. czarni nie mieli monopolu!
            • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: ?-? 10.10.04, 21:29
              muzyką typową murzyńską był i jest nadal jazz
              • gregorak Re: ?-? 10.10.04, 21:36
                > muzyką typową murzyńską był i jest nadal jazz

A w takiej np. Polsce jest sporo muzyków jazzowych i rzadko który z nich jest
                typowym Murzynem.
                • Gość: wlodek czego rzniesz glupa lewaczku/ przeciez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 22:58
                  rzomowa dotyczy korzeni, zródel muzyki
                  • gregorak Re: czego rzniesz glupa lewaczku/ przeciez 10.10.04, 23:33
                    Gość portalu: wlodek napisał(a):
                    > rzomowa dotyczy korzeni, zródel muzyki

No chyba nie tylko skoro OZRM napisał że: "muzyką typową murzyńską był i JEST
                    nadal jazz"
                    Na temat korzeni rocka już się wypowiadałem:
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=16339257&a=16569251
                    PS Czy Lewaczek jest spokrewniony z Kiwaczkiem, bohaterem mojej ulubionej bajki
                    z dzieciństwa?
                    • Gość: jan. Re: czego rzniesz glupa lewaczku/ przeciez IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.04, 10:14
                      biorac pod uwage,ze kiwaczek (od :kiwać= krecić, oszuliwać) - TAK!
                      • gregorak Re: czego rzniesz glupa lewaczku/ przeciez 13.10.04, 21:02
                        Gość portalu: jan. napisał(a):
                        > biorac pod uwage,ze kiwaczek (od :kiwać= krecić, oszuliwać) - TAK!

Drogi Janie! Wykazujesz duże braki w zakresie znajomości Dobranockowej Klasyki.
                        Jak można było posądzić szlachetną postać Kiwaczka o możliwość skalania się tak
                        obrzydliwymi czynnościami jak kiwanie (co za knajackie określenie!)/
                        oszukiwanie/ kłamanie/ mataczenie/ fałszowanie/ dezinformowanie! Dla wszystkich
                        prawdziwych znawców bajek, Kiwaczek jest żywym symbolem uczciwości, skromności
                        i zacności! Jak najbardziej na miejscu przypomnienie będzie w tym miejscu, że
                        ta piękna postać mimo swej wrodzonej cichości przeszła do Historii Światowej
                        Kultury swoim krótkim, lecz jakże błyskotliwym przemówieniem, w którym gołym
                        okiem można dostrzec jego naturalne obrzydzenie do przypisywania li tylko
                        swojej skromnej osobie wspaniałych osiągnięć i sukcesów, których by wszakże nie
                        było gdyby nie wspólny, zbiorowy wysiłek. Pozwolę sobie to sławne już
                        przemówienie Kiwaczka przedłożyć w całości:

BUDOWALIŚMY, BUDOWALIŚMY, AŻ ZBUDOWALIŚMY!

Wrogowie Kiwaczka! Strzeżcie się! Bądźcie pewni, ze jeżeli nadal będziecie
                        podnosić swój wraży język przeciwko Kiwaczkowi, to My wam ten wraży język
                        odrąbiemy!
                        A poza ty uważam ze należy zburzyć Kart... Przepraszam! Pomyliłem się! Ksiądz
                        Jankowski musi odejść!
                    • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: czego rzniesz glupa lewaczku/ przeciez 12.10.04, 21:40
                      wypowiadałeś się ale po angielsku a tak po polsku mógłbyś to zrobic?
                • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: ?-? 12.10.04, 16:19
                  a pamietasz przebój z lat 80-tych "polski biały murzyn to ja to ja to ja..czy wiesz kto to śpiewał?
                  • humbak Co do korzeni. 12.10.04, 18:28
                    Nie mam pojęcia po co ta dyskusja, ale skoro już o tym mowa:

Rock & Roll is often used as a generic term, but its sound is rarely
                    predictable. From the outset, when the early rockers merged country and blues,
                    rock has been defined by its energy, rebellion and catchy hooks, but as the
                    genre aged, it began to shed those very characteristics, placing equal emphasis
                    on craftmanship and pushing the boundaries of the music. As a result,
                    everything from Chuck Berry's pounding, three-chord rockers and the sweet
                    harmonies of the Beatles to the soulful pleas of Otis Redding and the jarring,
                    atonal white noise of Sonic Youth has been categorized as "rock." That's
                    accurate — rock & roll had a specific sound and image for only a handful of
                    years. For most of its life, rock has been fragmented, spinning off new styles
                    and variations every few years, from Brill Building Pop and heavy metal to
                    dance-pop and grunge. And that's only natural for a genre that began its life
                    as a fusion of styles.

Za Allmusic.com
                  • gregorak Re: ?-? 13.10.04, 23:53
                    > a pamietasz przebój z lat 80-tych "polski biały murzyn to ja to ja to ja..czy
                    wiesz kto to śpiewał?

Wiem. Ale on sie tylko podszywał pod prawdziwego czarnego Murzyna.
                    • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: ?-? 14.10.04, 18:53
                      proszę. powiedz kto śpiewał ten utwór?
                      • gregorak Re: ?-? 14.10.04, 19:49
                        Wydaje mi się, że Jacek Skubikowski
    • yossarian18 Roman Giertych w Sygnałach Dnia!!! 11.10.04, 15:46
      prawy.pl/czytaj.php?id=2324&pocz=0&xx=&dz=nowosci
    • Gość: Europejczyk Re: olej lewaków! posłuchajcie prawdz.polskiej mu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 21:32
      www.fronda.pl/mp3/schmaletz_1.mp3
      • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: olej lewaków! posłuchajcie prawdz.polskiej mu 12.10.04, 19:41
        nie lubię tak skomplikowanych linków
    • yossarian18 Re: olej lewaków! posłuchajcie prawdz.polskiej mu 24.10.04, 17:26
      users.nethit.pl/forum/forum/witeczek/
      Precz z francuskim i europejskim lewactwem, które chce osądzić p. gen.
      Pinocheta a handluję bronią i obściskuję się ze zbrodniarzami w stylu Castro,
      Kadafiego czy Pol Pota!
      • yossarian18 Re: olej lewaków! posłuchajcie prawdz.polskiej mu 31.10.04, 15:00
        yass.art.pl/przesuw/wencel/2/mp3.php
        Posłuchajcie polskiej muzyki i polskiej poezji!
    • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: olej lewaków! posłuchajcie prawdz.polskiej mu 31.10.04, 21:16
      w Radiu Maryja kilka dni temu leciała bardzo fajna piosenka krytycznie oceniająca naszą rzeczywistość...emitowana byłą w czasie rozmów niedokończonych gdy gośćmi programu byli europosłowie z LPR i PSL
      • gregorak Muzyka w Radiu Maryja 01.11.04, 08:42
        "Bardzo fajnej piosenki krytycznie oceniającej naszą rzeczywistość" w Radiu
        Maryja sobie nie przypominam, ale DJ o. Rydzyk wczoraj muzycznie odnawiał
        oblicze ziemi utworami (jeśli moje ucho dobrze wychwyciło) zespołu Happy End -
        pamiętnego wykonawcy przeboju "Jak się masz kochanie". Puścił parę kawałków i
        zawyrokował coś w tym stylu: "Podobają mi się te piosenki, są takie rytmiczne".
        Szczególnie (ze względu na interesujący tekst) zapamiętałem kawałek z refrenem:

PRAWIE NIGDY NIE PADA DESZCZ W KALIFOOOOORNII

Przepraszam więcej nie zapamiętałem, ale jeśli Wam się spodobało to chyba dalej
        możecie śmiało zaśpiewać coś takiego:

LALALA LALALA LALALA LALALA LALALA LAAAAAALA

I nie życzę sobie komentarzy, że to tandetna muzyka, a teksty infantylne!!!
        Jeżeli podoba się Ojcu Dyrektorowi tzn. to dobra muzyka z interesującymi
        tekstami! Amen.

PS Podobno Zbyszek i Danusia (liderzy Happy End) wydali nową płytę pod
        optymistycznym tytułem "Dobrze się mam kochanie". Cieszymy się (MY się
        cieszymy), że mimo tego, iż Polską rządzi żydkomuna, wchłonęła nas UE, panoszy
        się gejostwo, a na Skałce chowani są zdrajcy Narodu, mamy (My mamy) jeszcze
        prawdziwych artystów, którzy mimo tak ciężkich chwil dla naszej Ojczyzny, nie
        tracą siły ducha i nadziei na lepsze jutro. Czekamy (MY czekamy) na teledyski w
        TV TRWAM!
        • gregorak Pytanie do Oszołoma 02.11.04, 16:16
          NIE BĘDZIE KOMENTARZA?

gregorak napisał:

> "Bardzo fajnej piosenki krytycznie oceniającej naszą rzeczywistość" w Radiu
          > Maryja sobie nie przypominam, ale DJ o. Rydzyk wczoraj muzycznie odnawiał
          > oblicze ziemi utworami (jeśli moje ucho dobrze wychwyciło) zespołu Happy End -

> pamiętnego wykonawcy przeboju "Jak się masz kochanie". Puścił parę kawałków i
          > zawyrokował coś w tym stylu: "Podobają mi się te piosenki, są takie
          rytmiczne".
          >
          > Szczególnie (ze względu na interesujący tekst) zapamiętałem kawałek z
          refrenem:
          >
          > PRAWIE NIGDY NIE PADA DESZCZ W KALIFOOOOORNII
          >
          > Przepraszam więcej nie zapamiętałem, ale jeśli Wam się spodobało to chyba
          dalej
          >
          > możecie śmiało zaśpiewać coś takiego:
          >
          > LALALA LALALA LALALA LALALA LALALA LAAAAAALA
          >
          > I nie życzę sobie komentarzy, że to tandetna muzyka, a teksty infantylne!!!
          > Jeżeli podoba się Ojcu Dyrektorowi tzn. to dobra muzyka z interesującymi
          > tekstami! Amen.
          >
          > PS Podobno Zbyszek i Danusia (liderzy Happy End) wydali nową płytę pod
          > optymistycznym tytułem "Dobrze się mam kochanie". Cieszymy się (MY się
          > cieszymy), że mimo tego, iż Polską rządzi żydkomuna, wchłonęła nas UE,
          panoszy
          > się gejostwo, a na Skałce chowani są zdrajcy Narodu, mamy (My mamy) jeszcze
          > prawdziwych artystów, którzy mimo tak ciężkich chwil dla naszej Ojczyzny, nie
          > tracą siły ducha i nadziei na lepsze jutro. Czekamy (MY czekamy) na teledyski
          w
          >
          > TV TRWAM
    • yossarian18 Augusto Pinochet i Jose Merino. Pogromcy lewaków 31.10.04, 22:54
      www.geocities.com/himnospatrios/
      Uratowali swą ojczyną(co prawda b. wysokim kosztem) przed czerwoną zarazą i
      przed losem drugiej Kuby. Chwała bohaterom!
      • Gość: antybydle Re: do przechrzty oszołoma , yossariana czyli... IP: *.lublin.mm.pl 31.10.04, 23:23
        tej samej osoby. Przeczytałem cały ten wątek i jestem pewiem. Masz pie..a
        jak stad do Tajwanu.Jesteś manipulatorem na garnku i przy żłobie rydzyka.
        Należy traktować cię jak chorego psychicznie.Pozdrowienia dla kozy - pytasz
        skąd ta koza.Przecież każdy szanujący się Żyd ma kozę. A ty jesteś przechrzta,
        czyli meches, wyjaśniałem ci to już. Dlatego powinieneś mieć kozę.
        • sanctum.officium [...] 31.10.04, 23:28
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: antybydle [...] IP: *.lublin.mm.pl 31.10.04, 23:56
            • sanctum.officium Re: Do kolejnego wcielenia przechrzty 01.11.04, 00:01
              nie denerwuj się, tylko pilnuj interesu!

Gość portalu: antybydle napisał(a):

> Co to są szmatki? Czyżbyś się nieco wściekł na parę słów prawdy czarny pomiocie
              > ?
        • yossarian18 [...] 02.11.04, 16:11
    • dr.krisk Boki można zrywać! 31.10.04, 23:44
      Jak to się nazywa? Cytuję: "muzyka tożsamościowa zakorzeniona"!
      Większego kretynizmu dawno nie czytałem....
      Muzyka tożsamościowa.. koń by się uśmiał.
      Osobiście wolę nietożsamościową nieukorzenioną.
      KrisK Szczerze Rozbawiony
      • Gość: antybydle Re: Boki można zrywać! IP: *.lublin.mm.pl 31.10.04, 23:57
        Ale przyznasz że trzeba mieć nierówno pod sufitem żeby coś takiego wykombinować?
        • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Boki można zrywać! 01.11.04, 00:04
          w rzeczy samej...rzeczywiście tego co ty żes wykombinował inaczej se tego określić nie da ta twoja paranoidalna mania przesladowcza na punktcie mojej osoby w każdym kto ma inne niz ty poglądy widzisz mnie..trzeba miec naprawde nieźle w e łbie pomieszane...
          • sanctum.officium Re: Boki można zrywać! 01.11.04, 00:10
            bo bydle to alfons, dzisiaj na forum chwalił się że ma trzy burdele w Lublinie
            biedaczek boi się, że po wyborach LPR mu biznes ograniczy i stąd ta mania!

> w rzeczy samej...rzeczywiście tego co ty żes wykombinował inaczej se tego okreś
            > lić nie da ta twoja paranoidalna mania przesladowcza na punktcie mojej osoby w
            > każdym kto ma inne niz ty poglądy widzisz mnie..trzeba miec naprawde nieźle w e
            > łbie pomieszane...
        • dr.krisk Przyznaję! 01.11.04, 00:05
          Zainteresował mnie ten bełkot: no bo co to znaczy "tożsamościowa"?
          Albo "zakorzeniona"? Nic - ale na poczciwych prostaczkach robi wrażenie. Że
          niby jakaś taka specjalna, odrębna.
          Czy Mozart jest niezakorzeniony tożsamościowo?
          Oto pytanie...
          KrisK
          • nowy.oszolom.z.radia.maryja faktycznie ... 01.11.04, 00:06
            mozna się w tym wszystkim pogubic
            • Gość: antybydle To juz objaw schizofrenii przechrzty oszołoma IP: *.lublin.mm.pl 01.11.04, 00:10
              Przecież wiadomo że oszołom i święta biurwa(sanctus officium) to jedna i ta
              sama osoba.Dyskutujesz porąbańcu sam ze sobą? Chociaż w zasadzie u ciebie to
              nie dziwi.
              • sanctum.officium Re: To juz objaw schizofrenii przechrzty oszołoma 01.11.04, 00:13
                przecież już dzisiaj ok. 16 doszliśmy do wniosku, że sam zdradzasz
                objawy schizofrenii, no i te kozy które wszędzie widzisz
                wkleił bym linka ale giwi odrazu skasowała wątek z twoimi wyznaniami

Gość portalu: antybydle napisał(a):

> Przecież wiadomo że oszołom i święta biurwa(sanctus officium) to jedna i ta
                > sama osoba.Dyskutujesz porąbańcu sam ze sobą? Chociaż w zasadzie u ciebie to
                > nie dziwi.
                • Gość: antybydle Re: Ty mi nie zawracaj głowy kozami tylko... IP: *.lublin.mm.pl 01.11.04, 00:17
                  odpowiedz na pytanie o ukorzeniaczach muzyki czy coś w tym rodzaju.
          • Gość: antybydle Re: Przyznaję! IP: *.lublin.mm.pl 01.11.04, 00:07
            Oszołom jest zakorzeniony tożsamościowo! U czubków.
    • dr.krisk Czy istnieje ukorzeniacz do muzyki? 01.11.04, 00:09
      Widziałem w sklepie ogrodniczym ukorzeniacz do roślin. Czy jest coś takiego do
      utworów muzycznych?
      I czy istnieje muzyka tożsamościowa nieukorzeniona?
      A nietożsamościowa ukorzeniona?
      I czym się różnią?
      Uprzejmie proszę o stosowne objaśnienia.
      KrisK Żądny Wiedzy
      • Gość: antybydle Re: Oświeć i mnie o Oszołomie!!! IP: *.lublin.mm.pl 01.11.04, 00:11
        Czekamy!!!
        • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Oświeć i mnie o Oszołomie!!! 02.11.04, 14:27
          a w czym mam cię oświecić?
    • Gość: patefon z szacunku dla tego Forum, to jedynie odgrywam: IP: *.d2.club-internet.fr 02.11.04, 16:42

> www.phalanx.pl/mp3_lista.0.html?&eu_playlists=4&backPID=32
      > - i biada Giwi jak to znów wykasujessz to cię zaje..ę...

Kultury, wiedzy i obycia u ciebie za grosz nie ma!
      • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: z szacunku dla tego Forum, to jedynie odgrywa 02.11.04, 21:36
        ciekawe jak ty reagujesz gdy ci ktos np wątki wycina albo o coś cię fałszywie oskarża a postronni biorą w obronę nie ciebie ale tego to cię pomawia...
        • Gość: patefon Re: z szacunku dla tego Forum, to jedynie odgrywa IP: *.d2.club-internet.fr 02.11.04, 22:35
          plyty z owiezien internowanych
          "moj tatus...ZOMO"

w tym czasie ideowcy LPR-u podpisywali dekrety, co by Twojego Tatusia
          usmiercic nie w ZOMO, lecz ROMO.
    • yossarian18 Piosenka Tygodnia w Radiu Maryja! 06.11.04, 15:41
      www.radiomaryja.pl/piosenka.htm
      Polecam świetny artykuł ks. prof. Bartnika "żeby Polska była Polską" z sobotnio-
      niedzielnego wydania Naszego Dziennika.
      • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Piosenka Tygodnia w Radiu Maryja! 06.11.04, 17:01
        polecam piosenkę która byla emitowana w trakcie rozmów niedokończonych z 28
        października b.r
        www.radiomaryja.pl/rozmowyn.htm
        (28.10.2004 Spotkanie z posłami do Parlamentu Europejskiego, poseł Urszula
        Krupa, poseł Bogdan Pęk, poseł Bogusław Rogalski, poseł Mirosław Piotrowski,
        poseł Witold Tomczak, poseł Janusz Wojciechowski [słuchaj][zapisz] ) znajduje
        się ona pod koniec godzinnej audycji...
    • yossarian18 Re: olej lewaków! posłuchajcie prawdz.polskiej mu 21.11.04, 14:02
      Olej lewaków i wejdź na nasze forum!
      • Gość: Stauffenberg Re: olej lewaków! posłuchajcie prawdz.polskiej mu IP: *.aster.pl 21.11.04, 14:14
        Tiaaa..."Szczerbiec", "Legion", "Biała Siła", "Blood&Honour", "Rasa Panów"... to
        wasi idole...pałęta się przy nich trochę takich taboretów w za dużych glanach..i
        w starych morach w których wyglądają jak wędrujące kopy siana..
    • yossarian18 Precz z komuna! 29.04.05, 23:22
      monika.univ.gda.pl/~literat/media/janekw.mp3
      Krew naszą długo leją katy,
      Wciąż płyną ludu gorzkie łzy.
      Nadejdzie jednak dzień zapłaty,
      Sędziami wówczas będziem my! x2

Ref.: Dalej więc, dalej więc, wznieśmy śpiew
      Nasz sztandar płynie ponad trony.
      Niesie on zemsty grom, ludu gniew
      Przyszłości rzucając siew,
      A kolor jego jest czerwony,
      Bo na nim robotnicza krew.