Dodaj do ulubionych

Wola suwerena

27.07.17, 10:30
Rzepa publikuje wyniki sondażu:
9% obywateli uważa, że Duda nie powinien był wetować żadnej z trzech ustaw
21% nie ma zdania
50% że powinien zawetować wszystkie trzy ustawy
20% że powinien zawetować jedną albo dwie ustawy
Przypomnijmy, że na partię Kaczyńskiego glosowało 18% uprawnionych, 38% głosujących.

Z zestawienia tych liczb jasno widać, że "suweren", o którym klepie w kółko propaganda KC PiS to nie wyborcy PiS i tym bardziej nie ogół obywateli.
"Suweren" to tow. Jarosław Kaczyński.
Obserwuj wątek
    • ave.duce Re: Wola suwerena 27.07.17, 10:36
      I to jest oczywista oczywistość.
    • met_ol Re: Wola suwerena 27.07.17, 10:36
      I drabinkowy mówi "...Naród to JA..."
      Gdzieś to już słyszałem.
      Albo "..partia walczy z narodem o lepsze jutro......". Dopisek (na razie wygrywa NARÓD).
    • polski_demokrata Re: Wola suwerena 27.07.17, 10:45
      Jeszcze trochę i z tych "sondaży" wyjdzie wam że Polacy chcą Ryśka na premiera...
      • pies_na_czarnych Re: Wola suwerena 27.07.17, 13:49
        Masz racje. To jest jakis wrazy sondaz. Musi przeprowadzono go wsrod czlonkow totalnej opozycji. Nie ma sieM czym przejmowac.
      • man_sapiens Re: Wola suwerena 27.07.17, 16:47
        polski_demokrata napisał:
        > Jeszcze trochę i z tych "sondaży" wyjdzie wam że Polacy chcą Ryśka na premiera.

Pisiewicze osiągnęli kolejny etap w kopiowaniu PZPR: mają kłopot z rozróżnieniem rzeczywistości od wirtualnej rzeczywistości tworzonej przez ich propagandę. Czy w ostatnich protestach brało udział w całym kraju około 16tys. ludzi? A może raczej 200tys.? Bądź tu mądry co jest rzeczywistością
    • zapijaczony_ryj Propaganda KC PiS to Kur_wizja 27.07.17, 13:55
      zakłanama GAdzinówka zwana dla jaj TVP info.
      Chcesz zobaczyć negatyw rzeczywistości, to wez pilota i przełącz na Kur_wizję.
      Jak w Warszawie będzie 50 tys demonstrujących to tam zobaczysz puste ulice.
      JAk chcesz prawdy o wypadku Szydło, to też przełącz, a zobaczysz jak linia ciągła podwójna raptem się stała linią przerywaną!
      Te PiSie zakłamane skur...ny nie mają umiaru w kłamstwie:wyborcza.pl/7,75398,21363563,wiadomosci-tvp-zamieniaja-znaki-drogowe-w-oswiecimiu-pojedyncza.html
      • f.a.q Re: Propaganda KC PiS to Kur_wizja 27.07.17, 14:24
        Prosiłbym o używanie adekwatnych pojęci w dyskusji na forum kraj. Pojęcie: "zakłamana gadzinówka" jest od wielu lat zarezerwowane dla pewnej żydowskiej gazety dla Polaków wydawanej za pieniądze Sorosa.
        • erte2 Re: Propaganda KC PiS to Kur_wizja 27.07.17, 14:37
          f.a.q
          To co sobie wielgusku zarezerwowałeś nie ma większego znaczenia. Bo pojęcie "zakłamana gadzinówka" onegdaj dotyczyło hitlerowskiej gazety wydawanej w Polsce (ale po wolsku), a teraz jak najbardziej pasuje do kur...skiej telewizji, gapola, wśmieci i innych "waszych dzienników".
          • f.a.q Re: Propaganda KC PiS to Kur_wizja 27.07.17, 15:08
            "Moich dzienników"..?!? Ależ ja drogie "leśnie ruchadło" nie mam "żadnych dzienników" nie czytam hitlerowskich gazetek i nie znam wolskiego, Aaaaa i zapewniam cię również, że nie piszę listów uniżonych na cześć redaktora pewnej żydowskiej gadzinówki ( w przeciwieństwie do ciebie). A teraz "spieprzaj dziadu"...:P
            • adam111115 Re: Propaganda KC PiS to Kur_wizja 27.07.17, 15:38
              Włącz sobie radyjko z ryjem wielgusku. Dziś Pan prezes da ci słowa wzmocnienia
              • f.a.q Re: Propaganda KC PiS to Kur_wizja 27.07.17, 16:10
                Radio z ryjem..?! Fascynujące! Masz takie?
        • zapijaczony_ryj Re: Propaganda KC PiS to Kur_wizja 28.07.17, 08:14
          Piszesz o tej Gazecie na której forum się produkujesz, czy o Gazecie Polskiej, albo NAszym dzienniku?
        • zapijaczony_ryj Re: Propaganda KC PiS to Kur_wizja 28.07.17, 08:18
          To ja nazwałem na tym forum Ku...zję " zakłąmaną GAdzinówką OiS zwaną dla jaj TVP INFO", zrobiłem to w zeszłym roku!
          Zalinkuj kto nazwał gadzinówką wcześniej GW!
    • eiran Re: Wola suwerena 27.07.17, 14:01
      Jedyne mające sens pytania/odpowiedzi to "zawetować wszystkie" oraz "nie wetować żadnej". Przecież w badaniu nie są stawiane pytania o ty, które zawetować a które podpisać. Jaka część ankietowanych potrafiłaby powiedzieć, czego dotyczą poszczególne ustawy? Zwłaszcza ta niezawetowana.
      • m.c.hrabia Re: Wola suwerena 27.07.17, 14:09
        eiran napisał:

Jaka część ankietowanych potrafiłaby powiedzieć, czego dotyczą p
        > oszczególne ustawy? Zwłaszcza ta niezawetowana.
        >

w porywach ,może 0,01%
        • erte2 Re: Wola suwerena 27.07.17, 14:47
          m.c.hrabia napisał:
          ...w porywach ,może 0,01%
          Nie zgadzam się. Bo w ten sposób kwalifikujesz przytłaczającą większość Polaków do kategorii "Arizona+", a przecież tak nie jest. Świadczą o tym te tłumy "spacerowiczów" w większych i mniejszych miastach, a także histeria tfurcuf "dobrej zmiany", niepohamowane chamstwo kaczyńskiego, piskliwy głosik ziobry, idiotyzmy (nawet jak na niego) wypowiadane przez suskiego, zapluwanie się i skala kłamstw kur...skiej telewizji, chore "dedukcje" targalskiego itd. Wyraźnie widać że robi im się gorąco koło dupy, że tracą panowanie nad sobą i najchętniej wyprowadziliby wojsko z koszar, ale wiedzą że to byłby ich koniec.
      • f.a.q Re: Wola suwerena 27.07.17, 14:34
        Pewnie niewielka część. To pewne. A jeszcze mniejsza potrafiłaby odpowiedzieć na pytanie, o skutki prawne odrzuconych przez prezydenta ustaw.
        • pies_na_czarnych Re: Wola suwerena 27.07.17, 14:44
          Skad mieliby normalni ludkowie to wiedziec skoro nawet pisi "p osly", ktorzy przygotowali te ustawy i na nie glosowali nie maja zielonego pojecia o co w nich chodzi.
          • f.a.q Re: Wola suwerena 27.07.17, 15:51
            Dotarłeś wreszcie sedna, do istoty demokracji, którą mami cię kodomickie środowisko, oraz stowarzyszenie lewicowych pederastów na czele z redakcją GW. Brawo!
        • eiran Re: Wola suwerena 27.07.17, 14:58
          Musi być mniejsza. Trudno żeby znać skutki prawne ustawy nie wiedząc czego ona dotyczy.
          Ale na poziomie ogólnym we wszystkich trzech ustawach chodzi o to samo - o podporządkowanie PiS-owi wyboru osób odpowiedzialnych za sądownictwo na różnych szczeblach. Różnica to tylko to, że tych z SN trzeba usunąć z zawodu, tych z KRS wymienić na swoich za pomocą procedur sejmowych, a kierownictwo administracyjne sądów wyznaczyć jednoosobowo. Paradoksalnie, Dudyń zgodził się na na to ostatnie, a na pierwsze dwa nie.
          • f.a.q Re: Wola suwerena 27.07.17, 15:33
            Dudyń? Nieładnie...
            Wypowiadasz się o urzędującym prezydencie RP, którego wybrali Polacy. No kto jak kto, ale Ty?
            A opowiedz nam jak to w tej chwili wygląda i jaka jest kontrola nad wyrokami wydawanymi przez sprzedajnych ( bo takich jest całkiem spora grupa) sędziów, ilu sędziów zostało usuniętych z zawodu zz powodu orzekania w procesach politycznych w PRL?
      • yoma Re: Wola suwerena 27.07.17, 15:23
        Ta niezawetowana dotyczy informatyków

www.polityka.pl/tygodnikpolityka/rynek/1712552,1,przy-okazji-zawlaszczania-sadow-ziobro-wywlaszczy-informatykow.read?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rss&utm_term=www.polityka.pl
        • ave.duce Re: Wola suwerena 27.07.17, 15:59
          No cóż, w walce o dobro suwerena jakieś ofiary muszą być.
    • f.a.q Re: Wola suwerena 27.07.17, 14:18
      A ilu Polaków (wedle sondaży) popiera przyjęcie uchodźców z B.Wschodu?
      A i jeszcze jedno ilu poparło (wedle sondaży) - niedoszłego mordercę zakonnic - B. Komorowskiego?
      • pies_na_czarnych Re: Wola suwerena 27.07.17, 14:23
        a ilu Polaków (wedle :) sondaży) lubi lody Bambino?
        • f.a.q Re: Wola suwerena 27.07.17, 14:26
          Pojęcia nie mam. W "robieniu loda" pewnie jesteś specjalistą i zapewne dysponujesz jakąś wiarygodną statystyką.
          • pies_na_czarnych Re: Wola suwerena 27.07.17, 14:32
            "wedle" czego tak sądzisz?
            • f.a.q Re: Wola suwerena 27.07.17, 14:35
              Tak sobie uważam. Mam do tego prawo po poczynieniu pewnych założeń, które przyjąłem na wstępnie procesu wnioskowania.
              • pies_na_czarnych Re: Wola suwerena 27.07.17, 14:41
                Nigdy bym cie nie podejrzewal o az taki wysilek umyslowy. Uwazaj na siebie bo moga ci sie zwoje przegrzac.
                • erte2 Re: Wola suwerena 27.07.17, 14:49
                  pies_na_czarnych napisała:

Nigdy bym cie nie podejrzewal o az taki wysilek umyslowy. Uwazaj na siebie bo moga ci sie zwoje przegrzac.

Nie przesadzaj. Jakie zwoje...?
                  • f.a.q Re: Wola suwerena 27.07.17, 15:38
                    Nie wiesz co to są zwoje mózgowe? To teraz zapytaj - dlaczego nie jestem tym faktem zaskoczony.
                • yoma Re: Wola suwerena 27.07.17, 15:24
                  >zwoje przegrzac.

Skręcić :)
                • f.a.q Re: Wola suwerena 27.07.17, 15:35
                  Spokojnie... zwoje mam wytrenowane i radzę sobie ze zjawiskiem "przegrzania" bez użycia lodów...
              • adam111115 Re: Wola suwerena 27.07.17, 15:44
                Wielgus i proces wnioskowania:) oksymorAn z ciebie
                • f.a.q Re: Wola suwerena 27.07.17, 15:58
                  No masz i jeszcze jeden pewoski niedojebek przyszedł pochwalić się (na gremium) znajomością polszczyzny - "oksymorAn " - zajebiście...
                  • adam111115 Re: Wola suwerena 28.07.17, 08:11
                    Hłe hłe zbyt lotny to ty nie jesteś... :)
          • titerlitury Re: Wola suwerena 27.07.17, 14:54
            Wielgusie, twoja obsesja erotyczna zdaje się przybierać na sile. Powinieneś coś z tym zrobić, bo to kończy się dość żałośnie... ...images/Zo3tRU
            • m.c.hrabia Re: Wola suwerena 27.07.17, 15:01
              titerlitury napisała:

> Wielgusie, twoja obsesja erotyczna zdaje się przybierać na sile.

ma jedną wegetariańską-kościelną.
            • f.a.q Re: Wola suwerena 27.07.17, 15:37
              Pod spodem (pod swoim postem) masz właściwego partnera do dyskusji. Moich postów obiecałaś nie czytać, ani się pod nimi nie podpisywać. Dotrzymaj wiec proszę raz danego słowa. Bądź konsekwentna.
              • titerlitury Re: Wola suwerena 27.07.17, 15:45
                Jeśli tylko mam okazję z ciebie podworować, to skwapliwie korzystam.
                • f.a.q Re: Wola suwerena 27.07.17, 15:55
                  A korzystaj sobie... Przecież Ci nie żałuję. Z tym, że to Twoje "dworowanie" wygląda nieco żałośnie po tych oświadczynach o tym, że już nigdy...
                  Ale cóż jesteś wolnym człowiekiem i na dodatek kobietą zatem zbytecznie oczekuję konsekwencji w postępowaniu.
                  • titerlitury Re: Wola suwerena 27.07.17, 16:01
                    No i teraz wszystko jasne: trudno, żeby mizogin nie był seksualnym frustratem....
                    • f.a.q Re: Wola suwerena 27.07.17, 16:09
                      Miałaś dworować, a teraz starasz się sprowokować. Nie możesz się zdecydować, czy jak?
                      • titerlitury Re: Wola suwerena 27.07.17, 16:11
                        Słonko, z tobą naprawdę szczególnie, a nawet wcale starać się nie trzeba. Sam tak ładnie z siebie dworujesz i sam się prowokuje, inną sprawą czy świadomie.
                        • f.a.q Re: Wola suwerena 27.07.17, 16:20
                          Wystarczy.
                • buldog2 Re: Wola suwerena 27.07.17, 15:56
                  We wszystkim trzeba znać miarę. Przy naszym rozmówcy nie wolno złego słowa powiedzieć o Piotrowiczu. Piotrowicz wiernie slużył Partii od dziesiątków lat, złotymi zgłoskami zaPISał się w historii PISu stanu wojennego. Złego słowa...
                  • f.a.q Re: Wola suwerena 27.07.17, 16:07
                    A pisz sobie o Piotrowiczu... Ktoś Ci zabrania?
                    Pisz, a później leć do Putina może cię pod brodą podrapie...
                    • buldog2 Re: Wola suwerena 27.07.17, 16:40
                      Tak, mi o Piotrowiczu wolno pisać. Od Putina rubli nie biorę, konta w Liechtensteinie ani w Sbierbanku czy WnieszEkonombanku nie mam, ale dlaczego Putin miałby mnie głaskać. Jeszcze pod brodą - skąd takie skojarzenia, Wielgusku?
                      Tak w ogóle, zabiegi oralne w PISie, to rzecz normalna. Ale podgardlane?
                      • f.a.q Re: Wola suwerena 27.07.17, 16:47
                        Wszystkie sowieckie trolle zatrudnione przez ambasadę Rosji zaprzeczają. Toteż także i twoje zaprzeczenie przyjąłem ze spokojem i przekonaniem, że po raz kolejny kłamiesz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka