Dodaj do ulubionych

Pan prezes ugotował polski bigos za 2 mld złotych

08.08.17, 14:57
...i wylądował w niemieckim banku w nagrodę.

Niemcom bigos POsmakował,a co Polacy na smak taki odpowiedzą ?

Gdzie są obrońcy demokracji? Gdzie toczący boje o standardy moralne? Może czas na jakiś protest pod siedzibą niemieckiego banku działającego w Polsce?
Obserwuj wątek
    • erka-4 co się dzieje ? 09.08.17, 07:30
      > Niemcom bigos POsmakował,a co Polacy na smak taki odpowiedzą ?

- gdzie się podziali Polacy z tego Kraju ?
      Czyżby już Was POzamykali ?
      • eiran Re: co się dzieje ? 09.08.17, 07:49
        W tej sprawie, o czym już siostry K. nie wspomniały, rzecz wygląda następująco:

wyborcza.biz/Gieldy/1,132329,20870633,wsa-oddalil-skarge-pl-holdings-oraz-abrisu-na-knf-dot-fm-banku.html?disableRedirects=true

Innymi słowy - polski sąd ocenił działanie KNF jako prawidłowe, natomiast "poszkodowany" pozwał polskie państwo do trybunału arbitrażowego, a polskie państwo (rządzone przez PiS) olało sprawę i Trybunał zasądził karę. Z czego PiS jest bardzo zadowolony, bo będzie mógł, poprzez wpisy rożnych głupkowatych erków, zwalać całą winę na poprzedników.
        • erka-4 Re: co się dzieje ? 09.08.17, 08:21
          To jak sobie to wyobrażasz ?
          Polski rząd miał jechać do Trybunału Arbitrażowego i wyjąć z szuflady sędziego pozew tego "poszkodowanego ?
          Musiał czekać na jakiś wyrok chyba ?

A wynik jest taki,że pan prezes otrzymał w nagrodę funkcję w banku niemieckim za 2 mld złotych polskich.

• eiran Re: co się dzieje ? 09.08.17, 08:31
            Tak się składa, złodziejaszku, że nawet na podstawie tego co zamieściły siostry karnowskie, polskie ministerstwo finansów olało sprawę, przekazując ją w przeddzień rozprawy do Prokuratorii Generalnej.
            Tak, złodzieju - przedstawiciel polskiego państwa powinien stawić się, jako strona, przed Trybunałem Arbitrażowym i przedstawić te same argumenty, które znalazły się w wyroku NSA. Ministerstwo Finansów schowało bezmózgowie w piasek i zrzuciło wszystko na Prokuratorię Generalną, która nie zdążyła nawet zapoznać się ze sprawą. Przed trybunałem w Sztokholmie nie stawił się nikt ze strony polskiego państwa - przy pozwie wartości 2 miliardów. Czy to nie przypadkiem dlatego, że pozywająca polskie państwo instytucja jest powiązana z Grzegorzem Biereckim?
            • stasi1 Re: co się dzieje ? 09.08.17, 08:59
              Toż ten Bierecki jest geniuszem finansowym. Najpierw wzbogacił się na SKOKach, teraz też pewnie mu odpalą z 10%. W tym drugim przypadku nawet ręką nie ruszył
          • taniarada Re: co się dzieje ? 09.08.17, 08:39
            erka-4 napisał:

> To jak sobie to wyobrażasz ?
            > Polski rząd miał jechać do Trybunału Arbitrażowego i wyjąć z szuflady sędziego
            > pozew tego "poszkodowanego ?
            > Musiał czekać na jakiś wyrok chyba ?
            >
            > A wynik jest taki,że pan prezes otrzymał w nagrodę funkcję w banku niemieckim z
            > a 2 mld złotych polskich.
            >
            > Tam pisze pod spodem .Niech sobie zabiorą Jakubiaka Andrzeja.Wart jest tych miliardów. I z daleka od takich.Co tam 2 miliardy złotych w porównaniu z wyłudzeniem VAT,Amber Gold , OFE . To pikuś .
          • taniarada Re: co się dzieje ? 09.08.17, 08:45
            erka-4 napisał:

> To jak sobie to wyobrażasz ?
            > Polski rząd miał jechać do Trybunału Arbitrażowego i wyjąć z szuflady sędziego
            > pozew tego "poszkodowanego ?
            > Musiał czekać na jakiś wyrok chyba ?
            >
            > A wynik jest taki,że pan prezes otrzymał w nagrodę funkcję w banku niemieckim z
            > a 2 mld złotych polskich.
            > PO co ta dyskusja ? Nie możesz kulturalnie odpisać żeby spadał na inne posty i tam się pastwił nad ułomnymi."Dla uczciwych jest to piekło Dla cwaniaków raj Dla głupich głupota Dla mnie to mój kraj.
            Krzysztof Daukszewicz
            >
    • adam111115 Re: Pan prezes ugotował polski bigos za 2 mld zło 09.08.17, 07:51
      O co ci chodzi pisowski pieniaczu? Są sądy jeszcze niezależne i zdecydują. Więc wypad na drzewo
      • erka-4 Re: Pan prezes ugotował polski bigos za 2 mld zło 09.08.17, 08:30
        adam111115 napisał:

> O co ci chodzi pisowski pieniaczu? Są sądy jeszcze niezależne i zdecydują. Więc
        > wypad na drzewo

- a no są,czy ja coś mówię o polskich sądach ?
        Mowa jest o byłym prezesie KNF-u i jego nowej funkcji w niemieckim banku.
        A jako ,że jestem Polakiem myślącym to tak sobie myślę,że zasłużył sobie na taką nagrodę.
        A co,czy Polak nie ma prawa myśleć ?
        Gdyby ci ktoś załatwił przykładowo prawie nową audicę za 10 tys.złotych to co,kopnąłbyś go w doopę ?
        Myślę,że skłonny byłbyś go raczej w nią go POcałować.
        A co,czy nie wolno mi myśleć ?
        • adam111115 Re: Pan prezes ugotował polski bigos za 2 mld zło 09.08.17, 09:25
          Nie myśl bo ci to w ogóle nie wychodzi.
        • taniarada Re: Pan prezes ugotował polski bigos za 2 mld zło 09.08.17, 09:46
          erka-4 napisał:

> adam111115 napisał:
          >
          > > O co ci chodzi pisowski pieniaczu? Są sądy jeszcze niezależne i zdecydują
          > . Więc
          > > wypad na drzewo
          >

>
          > - a no są,czy ja coś mówię o polskich sądach ?
          > Mowa jest o byłym prezesie KNF-u i jego nowej funkcji w niemieckim banku.
          > A jako ,że jestem Polakiem myślącym to tak sobie myślę,że zasłużył sobie na tak
          > ą nagrodę.
          > A co,czy Polak nie ma prawa myśleć ?
          > Gdyby ci ktoś załatwił przykładowo prawie nową audicę za 10 tys.złotych
          > to co,kopnąłbyś go w doopę ?
          > Myślę,że skłonny byłbyś go raczej w nią go POcałować.
          > A co,czy nie wolno mi myśleć ?
          A według mnie jest to wynikiem zmowy i dojenia Polaków od A.D. 1944.
          Wszystkie te „afery” dają jasny obraz działania tych łachudrów jako ścisłej kontynuacji w ich postępowaniu (tych potomków ubeckich dynastii przywleczonych tu w ’44, na ruskich tankach, razem z wszami i NKWD/WSI).
          Zmiana „władzy” nie ma tu żadnego znaczenia. Wszystko jest na pokaz dla ciemnego ludu.
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Pan prezes ugotował polski bigos za 2 mld zło 09.08.17, 10:03
            To też przeklejka z wolnosc24.
      • erka-4 no i jeszcze o to chodzi,adasiu drogi... 09.08.17, 08:46
        Autor (cytowanego wcześniej przeze mnie artykułu)zauważa co prawda, że z racji sprawowanej funkcji były szef KNF-u ma ogromną wiedzę na temat słabych stron innych banków, w tym i tych, które są konkurencją dla mBanku, ale

„(…) nie ma żadnych dowodów na to, że tę wiedzę Jakubiak w jakikolwiek sposób mógłby wykorzystywać na korzyść nowego pracodawcy i ze szkodą dla jego konkurentów”.

A ja dodam od siebie,dowodów nie ma,ale jest pewność,że wykorzysta tą swoje polską wiedzę w niemieckim banku i dla niemieckiego banku.
        Wszak PO to tam POszedł w nagrodę,tak sobie jedynie myślę.
        • eiran Re: no i jeszcze o to chodzi,adasiu drogi... 09.08.17, 08:51
          I tak to jest, złodzieju internetowy - przecież PiS mógłby spróbować wykorzystać ogromną wiedzę p. Jakubiaka, zatrudniając go na przykład w którymś z banków z udziałem Skarbu Państwa. Ale PiS woli pospiesznie zwolnić człowieka, a następnie pomstować, że człowiek przyjął ofertę pracy w banku prywatnym.
          • erka-4 Re: no i jeszcze o to chodzi,adasiu drogi... 09.08.17, 09:12
            eiran napisał:

> I tak to jest, złodzieju internetowy - no to jeszcze coś ukradłem na temat tego Polaka,pracującego w niemieckim banku aktualnie i w nagrodę.

cytat:
            W 2011 roku Andrzej Jakubiak przechodzi do Komisji Nadzoru Finansowego. Zadłużony, jak wynika z oświadczenia majątkowego opublikowanego w roku 2013, na grubo ponad milion złotych w bankach, urzędnik ma za zadanie nadzorować banki, które są jego wierzycielami.

Resztę sobie sam POczytaj.
            • religijnych.uczuc.obraza Re: no i jeszcze o to chodzi,adasiu drogi... 09.08.17, 09:25
              Przypomina to sytuację, w której szef Krajowej Rady SKOK jest przewodniczącym senackiej komisji budżetu i finansów.
            • eiran Re: no i jeszcze o to chodzi,adasiu drogi... 09.08.17, 09:28
              W 2013, powiadasz? A od kogo jest zalezny minister finansów?

Zobowiązania

- Kredyt mieszkaniowy hipoteczny w wysokości zaciągnięty na zakup działki rekreacyjnej oraz domku letniskowego (zaciągnięty na 1 100 000 zł, pozostało do spłaty 683 000 zł)

Dodatkowo M. Morawiecki wspomniał o pożyczce dla osoby fizycznej w drugim stopniu pokrewieństwa (siostry) o wartości ok. 300 000 zł.
            • taniarada Re: no i jeszcze o to chodzi,adasiu drogi... 09.08.17, 09:44
              erka-4 napisał:

> eiran napisał:
              >
              > > I tak to jest, złodzieju internetowy - no to jeszcze coś ukradłem
              > na temat tego Polaka,pracującego w niemieckim banku aktualnie i w nagrodę.
              >
              > cytat:
              > W 2011 roku Andrzej Jakubiak przechodzi do Komisji Nadzoru Finansowego. Zadł
              > użony, jak wynika z oświadczenia majątkowego opublikowanego w roku 2013, na gru
              > bo ponad milion złotych w bankach, urzędnik ma za zadanie nadzorować banki, któ
              > re są jego wierzycielami.

>
              > Resztę sobie sam POczytaj.
              Komisja Nadzoru Finansowego zdecydowała, to niech się teraz członkowie komisji zrzucą i poniosą konsekwencje swojej decyzji płacąc te karę czy tam odszkodowanie. Proste i eleganckie rozwiązanie, nieprawdaż ?
              • eiran Re: no i jeszcze o to chodzi,adasiu drogi... 09.08.17, 09:49
                Dodatkowo, niedorozwoju, powinni się dorzucić sędziowie NSA, którzy stwierdzili, że KNF postąpił w zgodzie z polskim prawem.
              • eiran Re: no i jeszcze o to chodzi,adasiu drogi... 09.08.17, 09:56
                Niedorozwój nawet pojedyncze zdania musi ściągać z internetu:

KońSerwatywny 7 lipca 2017 at 19:55
                Komisja Nadzoru Finansowego zdecydowała, to niech się teraz członkowie komisji zrzucą i poniosą konsekwencje swojej decyzji płacąc te karę czy tam odszkodowanie. Proste i eleganckie rozwiązanie, nieprawdaż ?

wolnosc24.pl/2017/07/07/polska-bedzie-musiala-zaplacic-gigantyczna-kare-chodzi-o-miliardy-zlotych/
                Wygląda na to, że pisiackie trolle pozostają w gotowości, i na rozkaz wklejają to, co im szefostwo każe.
                • religijnych.uczuc.obraza Re: no i jeszcze o to chodzi,adasiu drogi... 09.08.17, 10:02
                  Może to ten sam jeden palant tylko skacze po różnych portalach?
                • erka-4 Re: no i jeszcze o to chodzi,adasiu drogi... 09.08.17, 13:00
                  eiran napisał:

> Niedorozwój nawet pojedyncze zdania musi ściągać z internetu:

- nie musi,może też powiedzieć sam od siebie:

Pana Morawieckiego,seniora i juniora również,nawet pocałowania ich w doopę nie jesteście godni.
                  • eiran Re: no i jeszcze o to chodzi,adasiu drogi... 09.08.17, 13:17
                    Płyniesz rozpaczliwcem, pospolity złodzieju. Nie masz żadnych argumentów i pozostają ci składanie obrzydliwych propozycji seksualnych wobec dwóch równie obrzydliwych panów.
                    • erka-4 Re: no i jeszcze o to chodzi,adasiu drogi... 09.08.17, 13:52
                      eiran napisał:

> Płyniesz rozpaczliwcem, pospolity złodzieju. Nie masz żadnych argumentów i pozo
                      > stają ci składanie obrzydliwych propozycji seksualnych wobec dwóch równie obrzy
                      > dliwych panów.
                      >

- nie płynę,jedynie bywa czasami,że aby coś komuś uświadomić należy się zniżyć do jego POziomu.
                      I panie kolego,nic wam nie proponowałem,jedynie stwierdziłem czego jesteście godni,a dokładnie niegodni.
                      • eiran Re: no i jeszcze o to chodzi,adasiu drogi... 09.08.17, 14:01
                        Klasyczny rozpaczliwiec - przyłapałeś Jakubiaka - za pomocą wklejki od sióstr karnowskich, na przestępstwie posiadania długu tej samej wielkości, co tak bardzo przez ciebie podziwiany wicepremier Morawiecki. I na drugim przestępstwie - pracy dla prywatnego banku. Uczciwy polityk powinien podjąć pracę w PZU albo w Orlenie.
            • religijnych.uczuc.obraza Re: no i jeszcze o to chodzi,adasiu drogi... 09.08.17, 10:07
              Takie pytanie mam: gdzie można znaleźć to oświadczenie majątkowe Jakubiaka?
              • erka-4 Re: no i jeszcze o to chodzi,adasiu drogi... 09.08.17, 13:10
                religijnych.uczuc.obraza napisał:

> Takie pytanie mam: gdzie można znaleźć to oświadczenie majątkowe Jakubiaka?
                >

- tam o tym napisali,zatem ich zapytaj.wgospodarce.pl/informacje/33841-amber-gold-czyli-kompromitacja-panstwa-po-psl

To i ja zapytam w takim razie,gdzie można znaleźć to samo w sprawie pana ministra Morawieckiego ?
                Pytanie co prawda nie do ciebie a do twego kumpla,zatem na jedno wychodzi.
                Sądzę,że kumpel kumplowi POmoże.
                • religijnych.uczuc.obraza Re: no i jeszcze o to chodzi,adasiu drogi... 09.08.17, 13:22
                  Powołujesz sie więc katrina na niesprawdzalne informacje?
                  A oświadczenie Morawieckiego (wielkiego fana Merkel) znajdziesz katrina tutaj:
                  bip.kprm.gov.pl/kpr/oswiadczenia-o-stanie-m/czlonkowie-rady-ministr/3457,MATEUSZ-MORAWIECKI.html
    • met_ol Re: Pan prezes ugotował polski bigos za 2 mld zło 09.08.17, 07:55
      Mówisz o odszkodowaniach za SKOK-i oczywiście też.
    • stasi1 Re: Pan prezes ugotował polski bigos za 2 mld zło 10.08.17, 10:01
      Skoro to był trybunał arbitrażowy znaczy Polska zgodziła się występować wobec niego. I co później stwierdzili że jednak nie będą tego robili?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka