czan-dra 08.10.17, 18:25 Co zrobiłby ten "rząd", wysłał nieleczonego by ugasił nastroje separatystyczne? A mamy pełne prawa by tego chcieć. Oderwać się od zakłamanych pełnych fałszu "katolików" Kusząca propozycja, może ją zacząć propagować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j-k - Toby ja dostali :) 08.10.17, 18:30 "kaszebe" ni hollery nie rozumiem - w przeciwienstwie do slunskiego - bo mialem tam kochanke :) malowana lala byla - z warkoczem :) Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: - Toby ja dostali :) 08.10.17, 18:35 A potem obudziłeś się zlany ....... potem. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: - Toby ja dostali :) 08.10.17, 18:39 czan-dra napisał: > A potem obudziłeś się zlany ....... potem. zlany potem na jej widok bylem i PRZEDTEM :) a wracajac do tematu: - masz obawe przed autonomia dla Kaszubow i Slazakow ? ja nie mam. J.K. warszawiak. Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: - Toby ja dostali :) 08.10.17, 18:50 Tak samo ja, nie mam obaw przed autonomią Bawarii. Jestem Kaszubem, i nie podoba mi się to co robią z moim krajem. Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: - Toby ja dostali :) 09.10.17, 00:20 To nie jest twój kraj. Ty jesteś własnością kraju. Ostatnio pisałem w drugą stronę w związku z Katalonią to teraz jak powstawały państwa: -najpierw zgraje bandytów napadały, paliły, kradły, gwałciły - to byli Barbarzyńcy -potem przyszły mafie, które uznały, że prościej ściągać haracz co miesiąc, dochód będzie dużo wyższy. 1. Państwa to mafie 2. Podatki to haracze (tyle, że legalne, bo mafia sobie uchwala legalność nawet 70% we Francji) 3. Bohaterowie narodowi to pospolici bandyci (Hitler nie jest bohaterem tylko bo przegrał), którzy piszą historię. Za odrywanie części kraju zawsze grozi kara śmierci lub dożywocie. Guzik nas to obchodzi co chcesz. Chcesz autonomii? Kara śmierci. REALNIE: autonomię Kaszub by olali tak jak RAŚ, jednak gdyby sprawa zaczęła zmierzać do finalizacji to by weszło wojsko i stan wojenny. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: A gdyby Kaszubi zechcieli autonomii? 08.10.17, 18:49 czan-dra napisał: > Co zrobiłby ten "rząd", wysłał nieleczonego by ugasił nastroje separatystyczne? > A mamy pełne prawa by tego chcieć. Oderwać się od zakłamanych pełnych fałszu "k > atolików" Kusząca propozycja, może ją zacząć propagować? Katalonia już ma autonomię, teraz chcą niepodległości. Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: A gdyby Kaszubi zechcieli autonomii? 08.10.17, 18:51 Kaszubi muszą od czegoś zacząć, najpierw autonomia, potem niepodległość. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Co jest złego w niepodległości? 08.10.17, 21:06 czan-dra napisał: > Kaszubi muszą od czegoś zacząć, najpierw autonomia, potem niepodległość. Co jest złego w niepodległości? Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: A gdyby Kaszubi zechcieli autonomii? 08.10.17, 19:02 "Nie ma Polszczi bez Kaszeb, nie ma Kaszeb bez Polszczi" Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: A gdyby Kaszubi zechcieli autonomii? 08.10.17, 19:05 Ale chodziło o Polskę wolną, sprawiedliwą, a nie "rządzoną" przez złodziei i oszustów. Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: A gdyby Kaszubi zechcieli autonomii? 08.10.17, 19:06 PS. A po za tym będą musieli się przyzwyczaić do tego że nie pojadą na plaże nad zatokę. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: A gdyby Kaszubi zechcieli autonomii? 08.10.17, 21:46 W chyba każdym rządzie są Kaszubi, w pisim również i nie są oni ani trochę lepsi od nie-Kaszubów. Z plażą to mam nadzieję żartujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: A gdyby Kaszubi zechcieli autonomii? 08.10.17, 20:16 Ta Polska nie zasłużyła ani na Kaszubów ani na Ślązaków. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: A gdyby Kaszubi zechcieli autonomii? 08.10.17, 19:06 Wysłać ruskich z czołgami jak kiedyś do Czechosłowacji.. Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: A gdyby Kaszubi zechcieli autonomii? 08.10.17, 19:15 Po tobie niczego innego się nie spodziewałem. Dowcip na poziomie PiSu, czyli bawi opowiadającego. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: A gdyby Kaszubi zechcieli autonomii? 08.10.17, 19:47 czan-dra napisał: > Po tobie niczego innego się nie spodziewałem. > Dowcip na poziomie PiSu, czyli bawi opowiadającego. No co ty mi tu ciemnotę wciskasz? To przecież sama UE zapowiedziała że można stosować siłę aby zapewnić ciągłość Eurokołchozu. Miej pretensje do wierchuszki UE a nie do mnie. To twój guru Timmermans tak powiedział. Zdecyduj się czandra bo teraz grasz "Tuska opowieść o jąkaniu na trudne tematy" www.tvp.info/34260255/frans-timmermans-o-katalonii-praworzadnosc-wymaga-czasem-uzycia-sily Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: A gdyby Kaszubi zechcieli autonomii? 08.10.17, 20:17 To nie dowcip.To ekspozycja pisiej glupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: A gdyby Kaszubi zechcieli autonomii? 08.10.17, 20:48 99venus napisał: > To nie dowcip.To ekspozycja pisiej glupoty. To głupota dotarła juz do wierchuszki UE?? A tak zdrowo wyglądał Timmermans jeszcze kilka dni wcześniej. No popatrz,,,epidemia.. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: A gdyby Kaszubi zechcieli autonomii? 08.10.17, 20:18 Kaszubi już dostali autonomię. Podczas ostatniego huraganu władza centralna uznała, że powinni sobie radzić sami. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybex Re: A gdyby Kaszubi zechcieli autonomii? 08.10.17, 20:29 Dla Kaszubów kto panem nie ma znaczenia. Za Hitlera polowa byla w wojsku na ochotnika i to nie w angielskim. Po wojnie ledwo mówili po płelskłem..W Piasnicy z ochotą mordowali Polaków. Paru skazano . Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: A gdyby Kaszubi zechcieli autonomii? 08.10.17, 20:38 Wyjątkowo podłe kłamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: A gdyby Kaszubi zechcieli autonomii? 08.10.17, 21:55 Co słowo to łgarstwo, tylko skończony nieuk mógł coś takiego napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: A gdyby Kaszubi zechcieli autonomii? 08.10.17, 21:52 Ta władza olała również np Kociewiaków którzy Kaszubami nie są, olała Wielkopolan, olewa wszystkich. Taką władze wybrał suweren i jak widać taka waaaadza suwerenowi odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: A gdyby Kaszubi zechcieli autonomii? 08.10.17, 22:00 Z mojej strony nie ma protestu, pod warunkiem wskrzeszenia państwa zakonnego Najświętszej Marii Panny, kiedy ten obszar stanowił część najbardziej dynamicznego kraju świata... Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Re: A gdyby Kaszubi zechcieli autonomii? 09.10.17, 09:00 Pomorze Zachodnie, w którym mieszkam, nigdy polskie nie było. Teraz jest, ale czy to nam się opłaca? Może lepiej sięgnąć do tradycji? Na co nam Polaczkowo? Lepiej w Europie? Może warto zawalczyć. M. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom A teraz jakie jest? :) 09.10.17, 16:13 mariner4 napisał: > Pomorze Zachodnie, w którym mieszkam, nigdy polskie nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Re: A teraz jakie jest? :) 09.10.17, 17:27 Na pewno nie jest "prastarą polską ziemią odzyskaną" M. Odpowiedz Link Zgłoś
f.a.q Re: A gdyby Kaszubi zechcieli autonomii? 09.10.17, 09:07 Gdyby Kaszubi zechcieli autonomii to kierując się światłymi wskazówkami Fransa Timmermansa należałoby im spuścić umiarkowany wpie...i wybić głupie pomysły z głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: A gdyby Kaszubi zechcieli autonomii? 09.10.17, 15:18 A od kiedy interesują cię folksdojcze? To jest dyskurs o Kaszubach, wg ciebie folksdojczach, i dla Kaszubów, czytaj folksdojczy. Odpowiedz Link Zgłoś
f.a.q Re: A gdyby Kaszubi zechcieli autonomii? 09.10.17, 15:23 Mnie w ogóle nie interesują, ale zadałeś fundamentalne /zdawałoby się/ pytanie, a ja lubie pomagać potrzebującym. Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: A gdyby Kaszubi zechcieli autonomii? 09.10.17, 15:36 I cóż takiego folksdojcze potrzebują byś akurat ty chciał im pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: A gdyby Kaszubi zechcieli autonomii? 09.10.17, 16:51 Od ciebie? Kurde, ale masz rozdęte ego. Odpowiedz Link Zgłoś