Dodaj do ulubionych

Gwałt w Rimini

10.11.17, 08:17
Nie jestem fanem sposobu funkcjonowania włoskiego państwa, ale chciałbym żeby w Polsce dochodziło do procesów w 2-3 m-ce, żeby gwałcicielom groziło nawet 20 lat więzienia, i żeby sprawców identyfikowano w ciągu paru tygodni.
Obserwuj wątek
    • religijnych.uczuc.obraza Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 08:19
      To byłoby złe brać przykład z takiego lewackiego państwa.
      • titerlitury Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 08:25
        Oczywiście dostrzegam sarkazm w Twoich słowach, ale to nie jest kwestia lewactwa czy prawackości. To kwestia normalności. Tzw superszeryf Ziobro Zbigniew, pseudonim nadano mu przez ex premiera z litości nie przytoczę, obiecywał zmiany w prawie w sprawie przestępstw seksualnych, ale nie miał czasu się tym zająć, gdyż był zajęty pisaniem błędnych wniosków do KRS i innymi awanturami w mediach. Szkoda...
        • pogromca_bzdury Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 08:32
          Te zmainy w zakresie przestępstw seksualnych nastąpiły i od pewnego czasu obowiazują. Inna sprawa, że mają one charakter pokazówki.
          Nie zmienia to jednak faktu, że sprawnosc procesu we Włoszech jest katastrofalna i nazywanie panujacej tam sytuacji "normalnoscią" musi budzić śmiech.
          • titerlitury Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 08:41
            To śmiej się do woli. Dziś we Włoszech rusza proces gwałciciel Polki. Mnie nie do śmiechu, jeśli jedno z najbardziej nieudacznych, skorumpowanych i nieporadnych państw w Europie jest nieporównywalnie bardziej sprawne w ochronie ofiar przestępstw seksualnych, niż mój kraj.
            • pogromca_bzdury Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 08:45
              W tym rzecz, że żadną miarą nie da sie powiedzieć, by było bardzoej sprawne.
              • titerlitury Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 08:52
                Niestety da się. Nie słyszałam o sprawie gwałtu w Polsce, która w tak ekspresowym tempie trafiła by na wokandę. Chyba, że ty znasz przykłady, i że zalinkujesz statystyki na które się powołujesz (puod essere anche in italiano, ne parlo abbastanza bene per capirle), albo przestań kłapać dziobem po próżnicy.
                • pogromca_bzdury Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 09:02
                  Nie świadczy o zbytniej błyskotliwości niemożność pojęcia, że nie ma najmniejszego znaczenia, w jakim tempie coś "trafia na wokandę" lecz to, w jakim tempie zostanie osądzone. A także to, że pojedyncze, medialne przypadki nie nadają sie do oceny systemu jako całości. Fakty są takie, że średni czas trwania postępowań we Włoszech jest znacznie dłuższy, niż w Polsce. Co więcej, jeśli ta sprawa z kasacją trafi do ichniego SN, to jej rozpoznanie może potrwać nawet 4-5 lat. Nie wiedziałaś? No to już wiesz.

A co do argumentu "nie słyszałam o" Przypomina mi się sprawa Pistoriusa, gdu żurnaliści też się zachłystywali, jakie te sądy w RPA sprawne, bo już po tygodniu sprawa "trafiła na wokandę". No i oczywiscie że "nie słyszeli o". A było to posiedzenie aresztowe, które w KAŻDEJ bez wyjątku sprawie aresztowej w Polsce ZAWSZE musi się zacxąć (i skończyć) w ciągu 24 godzin od wpłynięcia wniosku. I ma charakter merytoryczny, nie zaś kilkudniowego teatrzyku dla gawiedzi, jak było w sprawie Pistoriusa.
                  No ale żurnalistom nie przyszło do głowy, zeby kogokowiek spytać. Woleli sie zachłystywać, jak to fajnie w tym RPA.
                  • titerlitury Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 09:04
                    Proszę o linki do statystyk, oraz opisów przypadków zakłamujących moją tezę.
                    • pogromca_bzdury Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 09:10
                      Googla Ci wyłączyli?
                      Takze na tym forum kwestia sprawnosci postępowań w róznych krajach była mnóstwo razy dysklutowana. Mnóstwo razy odwoływano się na przykład do corocznego rapotu przygotoywanego w UE dla odpowiedniego komisarza.
                      O jakiej "tezie" mówisz? Że włoski proces jest sprawny? Że trwa średno krócej a choćby porównywalnie, jak polski?
                  • pies_na_czarnych Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 10:56
                    > Nie świadczy o zbytniej błyskotliwości niemożność pojęcia, że nie ma najmniejszego znaczenia, w jakim tempie coś "trafia na wokandę" lecz to, w jakim tempie zostanie osądzone.

To w jakim tempie "trafia na wokandę" nie zalezy od sadu.
                    Sad to nie sa zawody sportowe. Sady maja rozpatrywac sprawy zgodnie z prawem, a nie zgodnie z limitem czasu ustalonego przez ministra. Nie chcialbym aby ewentualna moja sprawa toczyla sie szybko tylko dlatego, ze zbliza sie przerwa obiadoa. :(
                    • pogromca_bzdury Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 13:22
                      pies_na_czarnych napisała:

> To w jakim tempie "trafia na wokandę" nie zalezy od sadu.

Tego chyba nikomu myślącemu nie trzeba tłumaczyć.
                      Choć z drugiej strony, zdawałoby się, że fakt straszliwej przewlekłości postepowań we Włoszech jest dość powszechnie znany. Ale nie - można udawać znawczynię włoskiego systemu i o tym nie wiedzieć. Albo udawać, ze się nie wie, bo ośmieszałoby to pomysł stawiania akurat Włoch za wzór sprawnego wymiaru sprawiedliwości.

• pies_na_czarnych Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 10:44
              > To śmiej się do woli. Dziś we Włoszech rusza proces gwałciciel Polki.

W Stanach sprawa polskich gwalcicieli (muzycy podobno) zajeli sie jeszcze sprawniej i o czym to ma swiadczyc?
              • titerlitury Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 12:44
                Porównanie nieadekwatne, bo system anglosaskich jest kompletnie odmienny.
                • pies_na_czarnych Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 12:53
                  Nie o to mi chodzi. Juz wczesniej napisalem, ze szybkosc rozpoczecia procesu nie zalezy od sadu.
          • titerlitury Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 08:48
            Nawiasem mówiąc kłamiesz. Żadnych zmian nie wprowadzono, jedynie zapowiedziano, z resztą w ramach akcji wieszania zdechłych psów na polskich sądach: www.polskieradio.pl/130/5925/Artykul/1844621,Zbigniew-Ziobro-zapowiedzial-zaostrzenie-kar-za-przestepstwa-seksualne
            • pogromca_bzdury Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 08:55
              Nie, nie kłamię. Od 13 lipca zgwałcenia kwalifikowane objęto obowiązkiem denuncjacji. A co "zaostrzania kar" to trzeba być mocno odmóżdżonym, żeby chwalic takie pomysły w sytuacji, gdy punitywność systemu jest juz i tak rażąco zbyt duża i przy przestępczości znacznie poniżej średniej europejskiej zapełnienie zakładów karnych jest na poziomie pierwszej trójki-piątki. No chyba, że ktoś juz sobie dał Ziobrze wyprać mózg.
              • titerlitury Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 09:02
                Bardzo słabo idzie ci reserch w Google. Zaostrzone kary (Ziobro ma sprawy mózg? - pytanie retoryczne) wprowadzono. Niestety nie poszły za tym zmiany w przepisach wykonawczych, a obowiązek denuncjacji to nie to samo co ściganie z urzędu. W skuteczności kar kluczową jest jej nieuchronność, tu mamy ogromny problem. I czego ty człowieku bronisz?
                • pogromca_bzdury Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 09:08
                  Przykra sprawa, ale do ustalania treści przepisów nie uzywam google :-)))
                  A co do ścigania z urzędu - niby tak sie interesujesz tą problematyką a nawet nie wiez, że ściganie z urzędu ZAWSZE było przy zgwałceniu, z tym, że na wniosek ale od ładnych paru juz lat jest bez wniosku? nNic o tym nie wiesz, choc to była tak niebywale głośna sprawa???
                  O tym, że kluczowa jest nieuchronność akurat nie musisz mnie pouczać. Cieszę się, ze sama to zauważyłaś, bo z wcześniejszych postó mogłoby wynikać, że choc Ziobry nie lubisz (i słusznie) to akurat brak obiecywanego zaostrzenia (dalszego!) kar masz mu najbardziej za złe.
                  • titerlitury Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 09:16
                    Wzruszyłam się. Wzruszyłabym się jeszcze bardziej na widok linków ze statystykami. Za złe mam polskiemu państwu to, że prawo pozwala orzekanie kar w zawieszeniu za gwałty, nawet brutalne zgwałcenia zbiorowe. Polecam lekturę reportaży i opinii ze świadectwa mi ofiat gwałtu, sposobie ich traktowania przez policję, wymiar sprawiedliwości i opinię społeczną. Uprzedzam, to może być nieprzyjemne.
                    • pogromca_bzdury Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 09:38
                      Z jednej strony, mógłbym się czuć nieco uważony tą protekcjonalnością, z drugiej jednak strony, wobec faktu (łatwo zauważalnego) że moja wiedza i doświadczenie w tej kwestii są dość wyraźnie wieksze, niż Twoje - zawsze to miło poczuć się tak bardzo odmmłodzonym :-)
                      • titerlitury Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 12:42
                        Protekcjonalny ton jest nie na miejscu, bo nie masz pojęcia o funkcjonowaniu włoskich prokuratur i sądów. Ciągle czytam o mitycznych statystykach, których nie byłeś łaskaw wskazać. A u nas jak było źle, tak jest. I nikomu poza słabymi i wyszydzanymi organizacjami kobiecym nie zależy by coś się zmieniło. Zatem gratuluję dobrego samopoczucia, i doradzam refleksję - może przez właśnie taki protekcjonalny sposób dialogu tak mało ludzi ma zaufanie do prawników. Może przez takie traktowanie innych obywateli z góry, kocopoły pisowskie na temat sędziów znajdują wśród ludzi poklask?
                        • pogromca_bzdury Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 12:55
                          titerlitury napisała:

> Protekcjonalny ton jest nie na miejscu, bo nie masz pojęcia o funkcjonowaniu wł
                          > oskich prokuratur i sądów.

Aha. Proste :-))

Jest faktem bardzo szeroko znanym, ze sprawnosć włoskiego wymiaru sprawiedliwości jest fatalna a przewlekłość - największa z wszystkich kraów "starej Unii". Każdy, kto bywa we Włoszech a przynajmniej interesuje sie tym pięknym krajem doskonale wie, że Włosi są przekonani o fatalnym traktowaniu ofiar przestępstw seksualnych (moim zdaniem przesadnie) i o koniecznosci pilnej poprawy tego stanu rzeczy.
                          Tobie to jednak w pełnych egzaltacji postach nie przeszkadza w stawianiu akurat Włoch na przykład w tych kwestiach. Żeby było zabawniej (choć tu nie ma sie z czego śmiać) wypiswanie kocopałów zarzucasz ... mnie. Tak mała projekcja...
                          • titerlitury Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 13:05
                            :D
                            • titerlitury Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 13:11
                              Teraz już każdy kto obejrzał serial Ośmiornica i był na wycieczce w Wenecji i w Rzymie jest znawcą włoskiego systemu sprawiedliwości i obyczajowości włoskiej. Gdzie te statystyki?
                              • pogromca_bzdury Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 13:16
                                titerlitury napisała:

> Teraz już każdy kto obejrzał serial Ośmiornica i był na wycieczce w Wenecji i w
                                > Rzymie

Nie wiem, czy każdy. Wiadomo, że Ty.

• jureek Re: Gwałt w Rimini 11.11.17, 08:41
                            pogromca_bzdury napisał:

> Jest faktem bardzo szeroko znanym, ze sprawnosć włoskiego wymiaru sprawiedliwoś
                            > ci jest fatalna a przewlekłość - największa z wszystkich kraów "starej Unii".

To jest bla bla bla, a nie żaden konkret, o który prosiła Twoja rozmówczyni
                            • pogromca_bzdury Re: Gwałt w Rimini 11.11.17, 12:12
                              Rozmówczyni dostał link do całkiem świeżych statystyk - jednych z bardzo wielu, które potwierdzają ten bardzo szeroko znany fakt.
                    • snajper55 Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 10:52
                      titerlitury napisała:

> Wzruszyłam się. Wzruszyłabym się jeszcze bardziej na widok linków ze statystyka
                      > mi. Za złe mam polskiemu państwu to, że prawo pozwala orzekanie kar w zawieszen
                      > iu za gwałty, nawet brutalne zgwałcenia zbiorowe. Polecam lekturę reportaży i o
                      > pinii ze świadectwa mi ofiat gwałtu, sposobie ich traktowania przez policję, wy
                      > miar sprawiedliwości i opinię społeczną. Uprzedzam, to może być nieprzyjemne.

Może częściowo wynikać to z tego, że w Polsce często kobietę obarcza się współwiną za gwałt. Bo mogła się inaczej ubrać, mogła się nie malować, mogła nie wychodzić z domu.

S.
    • pogromca_bzdury Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 08:19
      Obojętne jakie wziąć statystyki, zawsze wyjdzie, że przywoływanie akurat Włoch jako przykładu sprawnego procesu jest groteskowe.
      • eiran Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 09:18
        To zależy. Jeśli chodzi o sprawy upadłościowe, sądy włoskie działają całkiem szybko.
        • pogromca_bzdury Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 09:39
          Podsuń titerlitury pomysł rozpoznawnia spraw o zgwałcenia w trybie przepisów o prawa upadłościowego. Na pewno się zachwyci a moze nawet wzruszy.
    • prawdawaszaboli Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 08:39
      Ciekawe czy i kiedy znajdą "sieroty z Allepo" , które zrobiły to:

forum.gazeta.pl/forum/w,28,165032565,165032565,Czy_jestes_za_sprowadzaniem_ich_do_Kraju_.html
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 08:44
        Przynajmniej nie mają tam faceta który spalił swą rodzinę dla ubezpieczenia.
      • titerlitury Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 08:44
        Żarcik na poziomie kloacznym. Spadaj.
      • snajper55 Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 10:57
        prawdawaszaboli napisał:

> Ciekawe czy i kiedy znajdą "sieroty z Allepo" , które zrobiły to:
        >
        > forum.gazeta.pl/forum/w,28,165032565,165032565,Czy_jestes_za_sprowadzaniem_ich_do_Kraju_.html

Skąd wiesz, kto to zrobił? Brałeś udział i sypiesz kompanów?

S.
        • prawdawaszaboli Re: Gwałt w Rimini 11.11.17, 13:15
          forum.gazeta.pl/forum/w,28,165032565,165032565,Czy_jestes_za_sprowadzaniem_ich_do_Kraju_.html?p=165040239
    • religijnych.uczuc.obraza Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 09:23
      Niestety, błaszczakowa policja i ziobrowa prokuratura nigdy nie będą takie sprawne.
      • titerlitury Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 12:46
        W tym sęk. I to nawet tak marnie działające państwo, jak Włoska Republika, jest bez porównania skuteczniejsze od naszego.
        • pogromca_bzdury Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 12:58
          Oczywiscie masz jakieś poważne dowody na potwierdzenie tej niezmiernie śmiałej tezy? Skuteczniejsze i to "bez porównania"? W czym konkretnie? I czemu akurat Włochy, ze swoim notoryjnie niewydolnym systemem i do dziś nie do końca wykorzenionym (zwłaszcza na południu) maczyzmem?
          • titerlitury Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 13:03
            A jakie są Twoje argumenty przeciw? Polecam zapoznanie się np z raportem fundacji STER.
            • pogromca_bzdury Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 13:15
              Przeciw czemu?
              Uprzejmie prosze o infrormację, w którym konkretnie miejsce Raportu jest mowa o
              a) sprawności postępowania karnego we Włoszech
              b) postawach Włochów w interesujacych nas kwestiach

Moze wtedy będzie się dało ustalić, co Raport fundacji Ster ma w ogóle wspólnego z Twoją sensacyjną tezą o tym, jakoby we Włoszech w obu tych kwestiach było "bez porówniania" lepiej, niż w Polsce, choć w pierwszej jest bez porównania gorzej a w drugiej z grubsza porównywalnie albo nieco lepiej we Włoszech..
              • titerlitury Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 15:36
                Nie ma sprawy. Ale dopiero jak dasz linki do statystyk. Bez odbioru.
                • x2468 Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 15:43
                  Co prawda nie była to sprawa karna...
                  wiadomosci.onet.pl/ciekawostki/najdluzsze-sprawy-w-polskich-sadach/f79vv
                • pogromca_bzdury Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 16:03
                  titerlitury napisała:

> Bez odbioru.

Ufff...
                  Co to takiego trzeba zrobić, żeby mieć bana na google? Ciekawe.
                  • titerlitury Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 16:47
                    A co dali ci? I sam sieroto nie wiesz za co? Przykro mi. Widocznie zasłużyłeś.
                    Nadal czekam na uzasadnienie tezy: "Nie zmienia to jednak faktu, że sprawnosc procesu we Włoszech jest katastrofalna i nazywanie panujacej tam sytuacji "normalnoscią" musi budzić śmiech.". Ale skoro masz bana to się nie doczekam. Cóż.
                    Nawiasem mówiąc dawno nie trafiłam na takiego bufora jak ty. Musisz mieć bardzo niską samoocenę.
                    • pogromca_bzdury Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 20:02
                      Pierwsze z brzego, po kilku kiknięciach. Po polsku i z obrazkami, zebys sobie poradziła. Zacznij od wykresu 33 i 36.

www.iws.org.pl/pliki/files/IWS_S%C4%85downictwo.%20Polska%20na%20tle%20pozosta%C5%82ych%20kraj%C3%B3w%20Unii%20Europejskiej.pdf

Nie, nie musisz przepraszać, choć oczywiście gdybyś miała choc trochę honoru, to byś to zrobiła. Oczywiście nie musisz przepraszać mnie - przeproś tych, którzy zaglądali do tego wątku i byli narażeni na twoje popisywanie się porażająca ignorancją połaczoną z niewzruszoną pewnością siebie.
                      • titerlitury Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 21:03
                        Ja to widziałam. Ba! - nawet czytałam. Nie wynika z tego opracowania żadna katastrofa, bo np spraw jest bardzo dużo, znacznie powyżej europejskiej średnej, ale efektywność sądów też lepsza niż przeciętnie w Europie, choć podobnie jak w Mołdawii, sprawy trwają statystycznie najdłużej. Może podpowiem, że przy wielu zestawieniach w tym opracowaniu Włochy znajdują się na ostatniej pozycji, bo... (uwaga, uwaga) autorzy uszeregowali nazwy państw alfabetycznie.
                        • pogromca_bzdury Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 21:11
                          Gdzie ta efektywność jest "lepsza"? We Włoszech? Gdzie sprawy trwają cztery razy dłuzej, niż w Polsce czy w Niemczech?
                          Alfabetycznie? A te słupki to oczywiście tak dla ozdoby dodano do tych "alfabetycznie ułożonych" państw?
                          W raportach unijnych Italia też jest "alfabetycznie" na ostatnim miejscu?
                          Wez ty się przestań błaznic, co? Nie wystarcza ci też cięzkiej kompromitacji, którą sobie sama zafundowałaś?
                          • titerlitury Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 21:13
                            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,22630136,sprawca-gwaltu-z-rimini-zostal-skazany-sad-wydal-wyrok-wyzszy.html?pelna=tak#MT2
                            • titerlitury Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 21:14
                              To a propos kompromitacji.
                              Dobranoc.
                              • pogromca_bzdury Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 21:17
                                Nie tyle apropos tylko ciąg dalszy twojej kompromitacji.
                                Trzymam za słowo, że już nie będziesz się dalej pogrążać.
                            • pogromca_bzdury Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 21:16
                              Na razie jeden, nieprawomocnie. I co? Ma to być dowód, że cały świat się myli (i sami Włosi), tylko Ty lepiej wiesz, jak to naprawde jest z włoskim wymiarem sprawiedliwości? Widać, że jeszcze nie masz dość kompromitacji.
                              • titerlitury Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 21:21
                                Człowieku, idź spać i przestań siać zamęt. Czasem po prostu nie masz racji i już. Przyjmij to na klatę jak mężczyzna i przestań jęczeć i odwracać kota ogonem.
                                • pogromca_bzdury Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 21:28
                                  Nie potrafisz się powstrzymać od śmiecienia i zaczepiania innych? Mimo że dwukrotnie obiecywałaś?
                                  W jakimś innym wątku znów będziesz stawiać bezsprzecznie najmniej wydolny system spośród CAŁEJ "starej Unii" za wzór sprawnści, czy już pojęłaś swoja kompromitacje a tylko chcesz mieć za wszelką cenę "ostatnie słowo" z powodów charakterologicznych?
                                  • titerlitury Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 21:36
                                    Nie denerwuj się. Idź na spacer przed snem, może pobiegaj kwadransik? Bo inaczej pęknie ci ta żyłka pierdząca :)
                                    I nie przeżywa tak tej porażki. Zdarza się najlepszym. Muak
    • buldog2 Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 15:52
      Nie mam pojęcia o praktyce sądów w kwestii sądzenia za gwałty. Oczywiście, przestępcy powinni być bezwzględnie ścigani. Bezwzględnie znaczy bez żadnego pobłażania, zbędnej zwłoki, patrzenia przez palce itd.
      • titerlitury Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 16:49
        Np w 2013 roku 56% wyroków skazujących to były kary w zawieszeniu. Możesz sobie wyobrazić co to oznacza dla ofiary? Szczególnie na wsi?
        • buldog2 Re: Gwałt w Rimini 10.11.17, 16:59
          To skandal.
        • kylax4 Czy Ty jesteś sądem, wiesz jakie były fakty 11.11.17, 14:23
          w tych sprawach? Czy tylko tak sobie piszesz?
    • f.a.q Nie to tak nie działa... 10.11.17, 21:38
      Ten schemat trzeba kupić w pakiecie - z czarnymi gwałcicielami z Afryki.
      • inocom Re: Nie to tak nie działa... 10.11.17, 21:41
        f.a.q napisał:

> Ten schemat trzeba kupić w pakiecie - z czarnymi gwałcicielami z Afryki.

16 lat za katami.

www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/1918254,Wyrok-surowszy-niz-zadal-prokurator-Sprawca-napasci-na-Polakow-w-Rimini-skazany
        • f.a.q Re: Nie to tak nie działa... 10.11.17, 22:33
          I dobrze. Po odsiadce przymusowy powrót do ojczyzny. Dziewczynki w Kongo nie mogę się doczekać.
          • inocom Re: Nie to tak nie działa... 10.11.17, 22:38
            f.a.q napisał:

> I dobrze. Po odsiadce przymusowy powrót do ojczyzny. Dziewczynki w Kongo nie mo
            > gę się doczekać.

Wtedy w wieku 50 paru lat nie będzie już groźny.
            • f.a.q Re: Nie to tak nie działa... 10.11.17, 22:56
              O nie zgodzę się. Postęp w produkcji "niebieskich" tabletek będzie tak ogromny, że za 16 lat będą już fioletowe.
              • buldog2 Re: Nie to tak nie działa... 11.11.17, 13:47
                W PISie te projekcje i skojarzenia nie dziwią. Nic więcej członkom, i sympatykom, Partii, nie pozostaje.
                To się nazywa być uwiedzionym przez [prezesa] PIS. PISowskie ukąszenie.
            • kylax4 Chyba w wieku 36 lat. 11.11.17, 14:26
              Poza tym i tak wyjdzie wcześniej. Mało kto odsiaduje cały wyrok.
            • eiran Re: Nie to tak nie działa... 11.11.17, 16:12
              20 + 16 > 50?
              Muszę przyznać, że poziom kwalifikacji matematycznych, jak na osobnika podającego się za "doktora nauk ścisłych", dość zaskakujący.
            • x2468 Re: Nie to tak nie działa... 11.11.17, 20:13
              Sądzisz po sobie? Nie pij tyle, będziesz mógł.
          • behemot17-13 Re: Nie to tak nie działa... 11.11.17, 15:25
            Przegiąłeś.
    • bohgdan Kobiety uwielbiają rozmowy o gwałtach 10.11.17, 22:54
      U nas czarne nasienie nie do pomyślenia.I to bez względu kto rządzi..
      • titerlitury Re: Kobiety uwielbiają rozmowy o gwałtach 10.11.17, 23:00
        Piszesz jakbyś miał doświadczenia z kobietami. A nie wyglądasz.
        • buldog2 Re: Kobiety uwielbiają rozmowy o gwałtach 11.11.17, 14:28
          Jak to - nie ma?
          Proszę: kolpik124 02.11.16, 14:04

taniarada 19.09.16, 10:36
          .........Moja żona nie miała problemów z rodzenie i z aborcją

taniarada 18.10.15, 11:21
          ........Jak mówi moja żona ...

taniarada 22.11.15, 10:46
          I jak tu nie wierzyć .Jestem 22 lata w zakonie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka