Dodaj do ulubionych

"Tusk zapisał się do Wehrmachtu"

21.11.17, 00:11
Katolicki glos w twoim domu.

"Tusk zapisał się do Wehrmachtu" - to opinia, jaką opublikował dziś na swojej stronie internetowej "Gość Niedzielny". Tytuł tekstu co prawda szybko zmieniono, ale czytelnicy zdołali dostrzec wpadkę.
Felieton pojawił się w poniedziałek po południu na stronie internetowej tygodnika. Sformułowanie "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" mocno jednak zdziwiło część czytelników, w rezultacie więc zmieniono tytuł błyskawicznie - na dużo łagodniejsze "Tusk wpisuje się w nagonkę".

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,22669869,gosc-niedzielny-zapisal-tuska-do-wehrmachtu-tytul-szybko.html
Obserwuj wątek
    • rustos Tak. Ale bardzo mała część się zdziwiła. 21.11.17, 10:31
      :D
    • religijnych.uczuc.obraza Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 21.11.17, 10:34
      Lepiej do Wehrmachtu niż do PiSu.
      • f.a.q Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 21.11.17, 10:38
        Lepiej być folksdojczem...?! Zaiste wam już całkiem ta europejskość namieszała pod deklem.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 21.11.17, 10:39
          A co? lepiej być ruskim bolszewikiem? Wam komuchom to już chyba przysadka siada.
          • f.a.q Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 21.11.17, 10:52
            Tak a o kim mówił Putin /po spacerze na sopockim molo/ - "nasz człowiek w Polsce"?
            :)))))
            Folksdojcz projektuje na ćwierkaczu, a w grzeczne lemingi łykacie wytyczne jak gęś kluchy.
            • pies_na_czarnych Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 21.11.17, 11:18
              O swoich szpionach nie mowi sie glosno.
              • f.a.q Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 21.11.17, 11:44
                O tych którzy spie...li na Zachód już można...:)))
                • pies_na_czarnych Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 21.11.17, 11:50
                  f.a.q napisał:

> O tych którzy spie...li na Zachód już można...:)))
                  >

Jak zwykle pierwdzielisz od rzeczy. Zdecyduj sie na jedna wersje.

> Tak a o kim mówił Putin /po spacerze na sopockim molo/
                  • f.a.q Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 21.11.17, 12:16
                    Przecież Makrela to spuścizna po NRD. Proste? Proste!
            • religijnych.uczuc.obraza Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 21.11.17, 11:24
              Nie wiem. A ty słyszałeś tę rozmowę? Całkiem możliwe że mówił to o Lechu Kaczyńskim.
              • eiran Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 21.11.17, 11:57
                1 września 2009 na molo dogadali się: wyślemy Kaczyńskiego do Katynia za 7 miesięcy, a tam go zestrzelimy. Musieli go wysłać, bo sam z siebie prawie nigdy tam nie latał.
                • pies_na_czarnych Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 21.11.17, 12:26
                  eiran napisał:

> 1 września 2009 na molo dogadali się: wyślemy Kaczyńskiego do Katynia za 7 mies
                  > ięcy, a tam go zestrzelimy. Musieli go wysłać, bo sam z siebie prawie nigdy tam
                  > nie latał.
                  >

a po zestrzeleniu ukryjemy go na Syberi. Jeszcze nie wiedzieli jakich dwoch dla towarzystwa mu przydziela.
            • eiran Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 21.11.17, 11:55
              Putin niczego takiego nie mówił. Ani przed, ani po spacerze, co - dla ciebie - zapewne oznacza, że mówił w trakcie.
              • f.a.q Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 21.11.17, 12:18
                www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/tusk-putin-nasz-czlowiek-w-moskwie,48652.html

Znowu trafiony zatopiony. Teraz popełnisz "zniknięcie".
                • religijnych.uczuc.obraza Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 21.11.17, 12:32
                  Czyli Putin tak nie mówił. A teraz zaczniesz zgrywać głupka i zmieniać temat, względnie uciekniesz w jakieś wymyślane na poczekaniu ataki personalne. Możesz zaczynać.
                  • f.a.q Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 21.11.17, 12:52
                    Wszystko co mówią w Moskwie mówią po uprzedniej akceptacji Putina. To powinno być oczywiste nawet dla średnio ogarniętego czytelnika GazWyb.
                    • religijnych.uczuc.obraza Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 21.11.17, 12:57
                      Czyli nie na samochody tylko rowery...
                      • f.a.q Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 21.11.17, 14:30
                        A czyli dla Ciebie w tym momencie jest najistotniejsze to co powiedział bezpośrednio Putin. Rozumiem, chociaż nie popieram.
                        • religijnych.uczuc.obraza Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 21.11.17, 14:32
                          Tak, skoro twierdziłeś, jak się okazało kolejny raz kłamliwie, że powiedział to Putin i to po spacerze na molo w Sopocie.
                          • f.a.q Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 21.11.17, 15:18
                            Rosyjskie MSZ, na jedno wychodzi. Tam bez zgody Putina nawet pierdnąć nie można.
                            • religijnych.uczuc.obraza Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 21.11.17, 15:28
                              Jakie rosyjskie MSZ? W linku nie ma nic o rosyjskim MSZ.
                              • f.a.q Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 21.11.17, 16:09
                                Rosjanie mają jedne MSZ. Poszukaj w necie, powinieneś dać radę.
                                • religijnych.uczuc.obraza Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 22.11.17, 08:48
                                  Poszukaj w linku który wkleiłeś.
                                  • f.a.q Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 22.11.17, 11:56
                                    Proszę b. , śródtytuł :
                                    "Putin: nasz człowiek w Moskwie" (www.tvn24.pl) Teraz się będziesz czepiał jak jehowita klamki, że w Moskwie a nie w W-wie?
                                    • religijnych.uczuc.obraza Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 22.11.17, 12:11
                                      Ty rozumiesz co czytasz? Może powinieneś pójść na jakąś podyplomówkę z czytania ze zrozumieniem.
                                      • pies_na_czarnych Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 22.11.17, 12:47
                                        religijnych.uczuc.obraza napisał:

> Ty rozumiesz co czytasz? Może powinieneś pójść na jakąś podyplomówkę z czytania
                                        > ze zrozumieniem.
                                        >

Juz mu 100 razy ta propozycje składałem, ale uparcie odmawia :(
                                        • f.a.q Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 22.11.17, 16:07
                                          :)))) ale was łatwo załadować...:)))) ja pierniczę :)))) lemingi! :))))))

Co wam się nie zgadza redaktor z tvenu wyraźnie napisał, że jest to cytat Putina, tak jak powyżej zacytował słowa Tuska?
                                          A trzeba wam wiedzieć, że TVN to takie miejsce, z którego garściami czerpiecie słowo pańskie, więc nie wypierajcie się prawdy wiekuistej, która wam została zaoferowana, jeno przyjmijcie ją w "szkle kontaktowym" -symbolu wiecznego przymierza.
                                          • religijnych.uczuc.obraza Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 22.11.17, 18:50
                                            Przecież to twoja ulubiona stacja ten tvn.
                                            Przecież frustracie antygazecianowyborczy to nie jest żaden cytat z Putina.
                    • sverir Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 21.11.17, 15:11
                      "Wszystko co mówią w Moskwie mówią po uprzedniej akceptacji Putina. To powinno być oczywiste nawet dla średnio ogarniętego czytelnika GazWyb"

Myślę, że nawet średnio rozgarnięty przeciwnik Tuska rozumie, że Putin nie zdradzałby swojego najlepszego agenta w Polsce.
                      • religijnych.uczuc.obraza Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 21.11.17, 15:17
                        Sądzę nawet, że dla lepszego kamuflowania prawdziwego agenta mógł specjalnie nazwać tak zupełnie inną, przypadkową osobę.
                      • f.a.q Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 21.11.17, 15:23
                        Wydaje mi się, że po zakupie kontrolowanym przez BND nie miało to już najmniejszego znaczenia. Putin wiedział że ma Tuska w kieszeni na drobne. Udział agenta rządu Tuska - Pawlaka - w negocjacjach cenowych z GazPromem potwierdza moje najgorsze podejrzenia. Sądziłem, że to tylko folksdojcz, a tu nie - kolaborant, podwójny agent.
                        • sverir Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 21.11.17, 15:24
                          Agent, który dużo może, a o którym nie wiadomo,że jest agentem, działa skuteczniej. M.in. dlatego Antoni zdradził Rosjanom listę aktywnych polskich agentów.
                          • f.a.q Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 21.11.17, 15:56
                            To zaskakujące, że sowiecka razwiedka i niemiecki wywiad w tak dziecinnie łatwy sposób manipulowały teflonowym folksdojczem.
                            Stocznie polskie wykończył przecież w interesie Niemiec a nie Rosjan. Takie porozumienie ponad podziałami. Każdy coś dostał, Tusk kasę a w przyszłości emetyturę 15000+ ale w euro.
                            • pies_na_czarnych Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 21.11.17, 16:09
                              > Stocznie polskie wykończył...

a PiS je w try-miga uratowal. Juz co najmniej 100 superpromow wybudowali.
                              • f.a.q Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 21.11.17, 16:11
                                Nic mi na ten temat nie wiadomo. Ale skoro coś wiesz więcej /mój czarnuchu/ to dawaj. Dobre wieści dla Polski są zawsze mile widziane (chociaż tutaj pewnie - nie).
                                • pies_na_czarnych Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 21.11.17, 18:57
                                  Na FK byly na ten temat watki. Poszukaj sobie. Chyba potrafisz?
                                  • pies_na_czarnych Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 21.11.17, 19:05
                                    wyborcza.pl/7,155290,22041572,panstwo-buduje-prom-bez-projektu-bez-kosztorysu-bez-przetargu.html
                                    • f.a.q Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 22.11.17, 12:03
                                      Przypominam że oczekuję na info o:
                                      "> Stocznie polskie wykończył...
                                      a PiS je w try-miga uratowal. Juz co najmniej 100 superpromow wybudowali."
                                      A nie na żałosne propagandowe wycie żydowskiej gazety dla Polaków.
                                      Państwo nie buduje promów, to pierwsze kłamstwo które wyłapałem już w tytule gadzinówki (chociaż lemingi to podobno ssaki)*.

Lemingi
                                      Gryzoń
                                      Lemingi – plemię gryzoni z podrodziny karczowników. Lemingi zamieszkują tereny północnej Europy, Azji i Ameryki Północnej. Wikipedia
                                      Nazwa naukowa: Lemmini
                                      Kategoria nadrzędna: Karczowniki
                                      Ranga: Plemię
                                      • pies_na_czarnych Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 22.11.17, 12:50
                                        > Państwo nie buduje promów

Tak. Kladzie jedynie stepke pod budowe nieistniejącego nawet na papierze promu. Mogliby chociaz zadbac aby ta stepka nie rdzewiala
                                        • f.a.q Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 22.11.17, 16:10
                                          Nie, to tylko taka figura polityczna, tak jak "wmurowanie kamienia węgielnego", wykorzystywana do tego żeby się w telewizji pokazać. Czumasz, co mam na myśli, czy ledami dojaśnić?
                                          • pies_na_czarnych Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 22.11.17, 16:28
                                            Typowe pisie.
                                            • f.a.q Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 22.11.17, 17:11
                                              Doprawdy?
                                              www.youtube.com/watch?v=-ganhAHlAkk
                            • sverir Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 21.11.17, 16:12
                              "To zaskakujące, że sowiecka razwiedka i niemiecki wywiad w tak dziecinnie łatwy sposób manipulowały teflonowym folksdojczem"

To może tak, natomiast zupełnie nie zaskakuje, że tak łatwo bolszewicy manipulują znaczącą większością przeciwników Tuska. Wystarczy napisać, że coś Tusk powiedział, Putin napisał, a oni już są przeciw. W sumie sprytne, jak proste narzędzia można wykorzystać, żeby zdobyć poklask.

"Stocznie polskie wykończył przecież w interesie Niemiec a nie Rosjan"

Pewnie tak, ale słyszałem, że zrobiło to SLD, a wcześniej jeszcze AWS. Lista wykańczających polskie stocznie jest rzeczywiście długa. Tak mi się wydaje, że gdyby stocznie wykończył PiS, to wybroniłby się stwierdzeniem, że Tusk chciał je ratować, a to przecież trupy. W ten sposób przechodzi bez echa zamykanie kopalni (pani premier "wygasza"), przechodzą plany podwyżki podatków (pan minister "zamyka lukę"), plany kradzieży środków z OFE (to po prostu "reforma OFE").
                              • f.a.q Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 21.11.17, 17:38
                                "...manipulują znaczącą większością przeciwników Tuska. Wystarczy napisać, że coś Tusk powiedział, Putin napisał, a oni już są przeciw. W sumie sprytne, jak proste narzędzia można wykorzystać, żeby zdobyć poklask. "
                                Wydaje mi się że powinieneś łykać ginkofar garściami jeżeli już zapomniałeś o roli folksdojcza w okredzeniu OFE i w zrobienie z Polaków niemieckich półniewolników rasy białej.
                                Bo widzisz ja pamiętam i to co teflonowy folksdojcz ćwierka mam głęboko w dupie gdyż wiem, że ten podnóżek Merkelowej jest nastawiony na sukces niemiec i już w tej chwili lepiej mówi po niemiecku niż w mowie, której się oślizły Stuhr wstydzi.

Ad.2 "Katarski inwestor" on to chyba na piechotę idzie bo to już dwa lata po zakończeniu rządów tej złodziejskiej koalicji, a on jeszcze do Gdańska nie doszedł. No chyba. że po drodze z pieniędzy. które chciał zainwestować, został okradziony przez rozbójników pod wodzą herszta gdańskiej ośmiornicy, zapakowany w samolot OLT i odesłany w pizdu.
                                • sverir Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 21.11.17, 21:29
                                  "Wydaje mi się że powinieneś łykać ginkofar garściami jeżeli już zapomniałeś o roli folksdojcza w okredzeniu OFE i w zrobienie z Polaków niemieckich półniewolników rasy białej"

Nie, nie zapomniałem. I dlatego właśnie nie ćwierkam z zachwytu nad ministrem Morawieckim, który proponuje dalsze okradanie OFE, a co przejdzie przy aplauzie przeciwników Tuska, niedawno tak przeciwnym "reformie OFE". Okazuje się, że to nie chodziło o kradzież, tylko o kiepski PR ministra finansów.

"Ad.2 "Katarski inwestor" on to chyba na piechotę idzie bo to już dwa lata po zakończeniu rządów tej złodziejskiej koalicji, a on jeszcze do Gdańska nie doszedł"

Być może "katarski inwestor" nie byłby w ogóle potrzebny, gdyby szansy na restrukturyzację nie zaprzepaścił rząd 2005-2007. Ale i tak masz nieaktualne informacje. Wiadomo, że "katarski inwestor" nie tylko istniał, ale pierwsze negocjacje prowadził z nim człowiek z kancelarii śp. Lecha Kaczyńskiego.
                                  • f.a.q Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 22.11.17, 12:07
                                    "a co przejdzie przy aplauzie przeciwników Tuska, niedawno tak przeciwnym "reformie OFE""
                                    Mogę prosić o jakiś cytat ilustrujący tę tezę?

Ad.2 pękam ze śmiechu, mogę nie przeżyć, bo posłużył się tak obłędną retoryką, jak gronkowiec-walc pragnąc usprawiedliwić parasol ochronny jaki roztoczyła nad prywatyzacyjną mafią. Tusk obiecywał inwestora. Tusk. Łgał!
                                    • f.a.q Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 22.11.17, 12:38
                                      PS użyłem argumentu z wyczynami folksdojcza, w okresie gdy był jeszcze premierem, żeby wykazać ci gdzie leży przyczyna, a nie wyliczać wszystkie afery których był autorem lub współautorem.
                                      Także jego żałosne "ćwierkanie" (po raz kolejny podkreślam) nie robi na mnie żadnego wrażenia no może poza zażenowaniem powodowanym tym, że kiedyś zaufałem temu kuglarzowi.
                                    • sverir Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 22.11.17, 17:50
                                      " Mogę prosić o jakiś cytat ilustrujący tę tezę?"

Oczywiście:
                                      dorzeczy.pl/obserwator-mediow/41131/Duda-Szydlo-Morawiecki-To-im-najbardziej-ufaja-Polacy-SONDAZ.htm

38,2% zaufania Polaków do pana ministra.

www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/sondaz-cbos-politycy-ktorym-politykom-ufaja-polacy,783781.html

47% zaufania Polaków do pana ministra.

Sondaże z września i października b.r. Minister Morawiecki już w lipcu zapowiedział "reformę OFE", a tymczasem zaufanie wobec niego rośnie.

"Ad.2 pękam ze śmiechu, mogę nie przeżyć, bo posłużył się tak obłędną retoryką, jak gronkowiec-walc pragnąc usprawiedliwić parasol ochronny jaki roztoczyła nad prywatyzacyjną mafią. Tusk obiecywał inwestora. Tusk. Łgał!"

O "katarskim inwestorze" pisała Gazeta Polska, której przy najszczerszych chęci miłości do Tuska zarzucić nie można. Czy rząd PO/PSL kłamał w jego sprawie? Prawdopodobnie tak. Ale 40 mln złotych wadium wpłacił. Jak na nieistniejącego inwestora naprawdę przyzwoita kwota.
                            • religijnych.uczuc.obraza Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 21.11.17, 20:07
                              Wykończył stocznie? I dlatego polski przemysł stoczniowy kwitnie?
                            • 141288bs Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 22.11.17, 08:33
                              Her Thuske tej emerytury nie doczeka,powroz juz plota.
                              • religijnych.uczuc.obraza Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 22.11.17, 08:50
                                A za co?
                • buldog2 Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 21.11.17, 18:51
                  Sprostowanie. Nie powiedział Putin, napisała Gazeta.Ru w charakterze własnego określenia, nie cytat. Kłamiesz.
                  Byłem tego pewien i do tego co PISzesz nie przywiązywałem wagi, a sprawdziłem to ot tak, dla jakiejś perwersyjnej przyjemności swego rodzaju obcowania z PISimi kłamstwami. Ale to i tak nie co jakieś, pewnie wśród członków (PIS) popularne, "ocieranie się", o jakim co rusz PISzesz.
                  • f.a.q Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 22.11.17, 12:41
                    Nie czytam "gazeta.ru" dlatego zdam się na twój niewątpliwy autorytet w tej sprawie, podobnie jak w kwestii ocierania się członkami.
            • religijnych.uczuc.obraza Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 21.11.17, 11:59
              Był człowiekiem Moskwy w Warszawie, więc przywiązał się do tego miejsca.Tak, w zasadzie jestem pewien, że na tamten czas uważałeś, że Putin mówił to o L. Kaczyńskim.
          • 141288bs Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 21.11.17, 19:16
            Wydaje ci sie,obrazo,ze piszesz do idiotow...w tym wzgledzie, twoja wobraznia pokazuje,iz twoj idiotyzm juz nie kwalifikuje sie do wyleczenia.
            • religijnych.uczuc.obraza Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 21.11.17, 20:08
              Skoro piszę do ciebie to piszę do idioty.
              • 141288bs Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 22.11.17, 08:29
                obrazo,juz wystarczajaco przekonales,ze jestes egzemplarzem nie nadajacym sie na leczenie...jedynie grabarz cie wyleczy
                • religijnych.uczuc.obraza Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 22.11.17, 08:51
                  Wy ruskie to takie właśnie macie metody.
    • f.a.q Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 21.11.17, 10:36
      Mylą się!
      Widzisz psie, mój czarnuchu. Tusk nie zapisał się do Wehrmachtu, on zapisał się do Abwehry. Niemniej zdekonspirował się i dlatego pani Merkel kanałami dyplomatycznymi parę lat temu ewakuowała go z Polski.
    • zapijaczony_ryj A KAczor zapisał się do OTK 21.11.17, 10:46
      Bo tylko tam przyjmują z kategorią D
      • yoma Re: A KAczor zapisał się do OTK 21.11.17, 11:26
        Kaczor był w wojsku, za taczankę robił.
        • pies_na_czarnych Re: A KAczor zapisał się do OTK 21.11.17, 11:28
          Studium Wojskowe to nie wojsko.
          • yoma Re: A KAczor zapisał się do OTK 21.11.17, 17:43
            Ale robił :)
            • pies_na_czarnych Re: A KAczor zapisał się do OTK 21.11.17, 18:58
              Nawet CKM ciagnal przez wertepy ku uciesze kolegow :)
          • x2468 Re: A KAczor zapisał się do OTK 21.11.17, 19:04
            Więc przysięgał wierność ZSRR.
            • pies_na_czarnych Re: A KAczor zapisał się do OTK 21.11.17, 19:07
              x2468 napisał:

> Więc przysięgał wierność ZSRR.
              >

Jak my wszyscy w tamtych czasach.
              Podczas przysiegi nie wymowilem tego zdania o ZSSR, ale i tak kazdy mosial podpisac przysiege :(
              • x2468 Re: A KAczor zapisał się do OTK 21.11.17, 20:11
                Wiem, ja również i też milczałem w pewnych momentach, lecz nie ja robię z tego(służby czy pracy w PRL ) problem.
    • czizus Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 21.11.17, 12:11
      Też wolę Wermacht od Armii Czerwonej i Bolszewii.
    • polski_demokrata Re: Nie musiał się zapisywać 21.11.17, 14:32
      mentalnie cały czas nim jest
      • czizus Re: Nie musiał się zapisywać 21.11.17, 16:07
        polski_demokrata napisał:

> mentalnie cały czas nim jest

Nawet gdyby, to jest to wielokroć lepsze pod każdym względem od bolszewickiej mentalności Kaczyńskiego i Macierewicza.

Zawsze wolałem BMW, Audi i Mercedesy od walonek, palących się Rubinów czy śmierdzących onuc.
    • adalberto3 O ile wiem, to szybko został wyrzucony. 21.11.17, 16:59
      Próba wejścia na komin nie powiodła się.
      • x2468 Re: O ile wiem, to szybko został wyrzucony. 21.11.17, 19:05
        Podobnie jak próba zwabienia słodkim głosikiem przyjaciół Rosjan do fortepianu.
      • x2468 Re: O ile wiem, to szybko został wyrzucony. 21.11.17, 19:09
        Wyobrażasz sobie kuca na kominie? Nawet na katafalk i 3 stopień drabinki wspina się z mozołem co miesiączka po schodkach.
    • 141288bs Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 21.11.17, 19:05
      Nie trzeba bylo zmieniac...przeciez to jest prawda.
      • pies_na_czarnych Re: "Tusk zapisał się do Wehrmachtu" 21.11.17, 19:08
        Powiedz gdzie mozna sie zapisac. Podobno dobrze tam placa.
        • gelati Herr Thusk 21.11.17, 20:08

Szmaciarz.
          • x2468 Re: Herr Thusk 21.11.17, 20:15
            Szmaciarz? Czy to polskie nazwisko? Herbowe?
          • x2468 Re: Herr Thusk 21.11.17, 20:25
            Gelati to imię, Szmaciarz nazwisko po mamie, tacie czy zawodzie tego pana który ciebie jako niemowlaka wygrzebał z śmietnika?
    • qqazz Kolejny przykład nerwowej i nieadekwatnej reakcji 21.11.17, 20:56
      na farmazony Tuska.

pozdrawiam
      • cossa.nostra Herr Thusk wraca z Brukseli do domu 22.11.17, 16:45
        www.google.pl/search?q=ojciec+tuska+zdj%C4%99cie&dcr=0&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=HKVX11nMHxQMqM%253A%252CNyBaXgRZOz1TGM%252C_&usg=__OxJAVYJ076ttmwA30UCGgvGl45k%3D&sa=X&ved=0ahUKEwiHm_qZw9LXAhUIFuwKHRU_BKEQ9QEIQTAD#imgrc=HKVX11nMHxQMqM:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka