rzewuski1 20.12.17, 19:13 Rosjanie. Żeby tak odwrócić bieg zdarzeń i to za pomocą ciemnego nacjonalizmu to jest majstersztyk. A wam pożytecznym id... życzę miłego budowania muru wzdłuż granic no i bunkrach nie zapominajcie , przydadzą wam się. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czan-dra Re: Podziwiam was... 20.12.17, 19:22 A ja nie podziwiam, dlaczego mam podziwiać idiotyzm, to że my za to zapłacimy/cofniemy się w rozwoju to już nie dociera do tych łżełbów. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Podziwiam was... 20.12.17, 19:37 I o to Rosjanom chodzi , moim zdanie Polska jest głównym celem Rosjan. Wydawało się ze są bez szans ale teraz widzę ze jednak są mistrzami bo Polska powoli zwija się z Europy . Oskarżają że Rosjanie mieszali się w wyniki wyborów w USA, Niemczech, Hiszpanii i innych krajów to nie mieli by się mieszać w Polsce? Bez żartów , Rosjanie tu są i robią tutaj co chcą. Za rok Polska będzie już na wylocie z UE i wtedy Rosjanie zaproponują bratnia pomoc tak jak 1945 i wdepniemy w to gó... znowu na 300 lat. Nie wierze ze UE będzie tolerowała taka Białorus w swoich szeregach. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Podziwiam was...pozyteczni idioci 20.12.17, 19:38 że wy,myślacie takie bzdury :))) Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Podziwiam was...pozyteczni idioci 20.12.17, 19:40 Znowu masz informacje z pierwszego kontaktu na 230 V, toster ci to powiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Podziwiam was...pozyteczni idioci 20.12.17, 19:58 PISz ile wybuchów było i o której. Ile parówek wybuchło, dlaczego po Casie nie poleciał z wojska do pudła i ile promille miał Błasik. Odpowiedz Link Zgłoś
wagonetka Re: Podziwiam was... 20.12.17, 19:48 rzewuski1 napisał: > Rosjanie. > Żeby tak odwrócić bieg zdarzeń i to za pomocą ciemnego nacjonalizmu to jest majstersztyk. Rosjanie? zawsze byli w tym dobrzy Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Podziwiam was... 20.12.17, 19:56 Rosjanie realizują swoją politykę tak jakie mają możliwości. To że taka jest podatność na bzdury w Polsce, oni to tylko wykorzystują. Ale ta podatność na łapówki i uległość wobec machinacji to nasza sprawa, to nie jest ich zasługą (sukcesem). Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Podziwiam was... 20.12.17, 19:59 Zgoda na piątą kolumnę to też nasza sprawa. Polskich władz, konkretnie ekipy Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Podziwiam was... 20.12.17, 20:16 Ja uważam ze to ich zasługa a nie głupota Polaków którzy nie są ani lepsi a ni gorsi od innych. Taki Macierewicz ma tylu dziwnych znajomych Rosjan ile niemiecki żołnierz wszy w kotle stalingradzkim. A to tylko wierzchołek góry lodowej, wielu rzeczy nie wiemy bo niby skąd ale po po owocach ich polityki można zgadnąć kto za nimi stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Podziwiam was... 20.12.17, 20:23 Wykorzystują tylko to, co dajemy do wykorzystania. I to nie wszyscy Rosjanie, to działania, użyję wyświechtanego określenia, ale tu na miejscu, określonych kół. Nawet nie całego aparatu władzy. Tanie sztuczki PIS nie byłyby możliwe w społeczeństwie, które nie jest po prostu głupie. Odpowiedz Link Zgłoś
wagonetka Re: Podziwiam was... 20.12.17, 20:32 buldog2 napisał: > Tanie sztuczki PIS nie byłyby możliwe w społeczeństwie, które nie jest po prost > u głupie. > nie doceniasz siły propagandy Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Podziwiam was... 20.12.17, 20:37 Propaganda jest skuteczna w stosunku do tumanów, na łapówkę lecą ludzie podli. Kiedy w czasie II wojny światowej Niemcy zrzucili na GB banknoty (funty), żeby zdestabilizować gospodarkę, ludzie zbierali i odnosili je, akcja spaliła na panewce. W okupowanej Polsce popularne było szmalcownictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
wagonetka Re: Podziwiam was... 20.12.17, 20:41 buldog2 napisał: > Kiedy w czasie II wojny światowej Niemcy zrzucili na GB banknoty (funty), żeby > zdestabilizować gospodarkę, ludzie zbierali i odnosili je, akcja spaliła na pan > ewce. no widzisz? a dziś wystarczy dobra propaganda w brukowcach, aby ci sami ludzie chcieli wyjść z UE Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Podziwiam was... 20.12.17, 20:46 To daleko nie to samo, długo pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Podziwiam was... 20.12.17, 20:46 buldog2 napisał: > ludzie zbierali i odnosili je, akcja spaliła na pan > ewce. W okupowanej Polsce popularne było szmalcownictwo. U nas też ludzie zbierają i sprzedają vide rodzinka PL HGW & ska.To "najnowsi szmalcownicy" i najbardziej demokratyczni ze wszystkich.. Odpowiedz Link Zgłoś
wagonetka Re: Podziwiam was... 20.12.17, 20:23 rzewuski1 napisał: > Ja uważam ze to ich zasługa a nie głupota Polaków którzy nie są ani lepsi a ni > gorsi od innych. > Taki Macierewicz ma tylu dziwnych znajomych Rosjan ile niemiecki żołnierz ws > zy w kotle stalingradzkim. > A to tylko wierzchołek góry lodowej, wielu rzeczy nie wiemy bo niby skąd ale p > o po owocach ich polityki można zgadnąć kto za nimi stoi. > myślę dokładnie tak samo > Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Podziwiam was... 20.12.17, 20:41 Ależ nie przeczę agenturalnym powiązaniom Antona, piszemy o nich na okrągło. Mówię, że wszystko to nie miałoby wielkiego sensu, gdyby społeczeństwo było mniej głupie i bezmyślne. Np. gdyby służby kontrwywiadu rozprawiły się z nim, a nie były uległe zdrajcy. I nie tylko o kontrwywiad chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
wagonetka Re: Podziwiam was... 20.12.17, 20:43 buldog2 napisał: > Ależ nie przeczę agenturalnym powiązaniom Antona, piszemy o nich na okrągło. Mó > wię, że wszystko to nie miałoby wielkiego sensu, gdyby społeczeństwo było mniej > głupie i bezmyślne. Np. gdyby służby kontrwywiadu rozprawiły się z nim, a nie > były uległe zdrajcy. I nie tylko o kontrwywiad chodzi. > Rosja zawsze miała najlepsze w świecie tak zwane "służby", Polacy nie są ani mądrzejsi, ani głupsi od Amerykanów czy Anglików Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Podziwiam was... 20.12.17, 20:49 Można na argumenty obalić tę propagandę. Punkt po punkcie. Rosjanie wykorzystywali ideologię, póki była atrakcyjna, słabości, które już były. Itd. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Podziwiam was... 20.12.17, 21:22 wagonetka napisał(a): > Rosja zawsze miała najlepsze w świecie tak zwane "służby", Polacy nie są ani mą > drzejsi, ani głupsi od Amerykanów czy Anglików Nie wiem co o tym sądzić zwłaszcza w temacie głupsi- mądrzejsi. www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/zandarmeria-wojskowa-zatrzymala-bylego-szefa-skw-generala-pytla,796271.html Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Podziwiam was... 20.12.17, 21:32 Pytaj prokuratora a nie mnie kapuściana głowo Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Podziwiam was... 21.12.17, 01:04 Ty pustaku powinieneś wiedzieć o czym piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
wagonetka Re: Podziwiam was... 20.12.17, 21:49 lech1966 napisał: > Nie wiem co o tym sądzić zwłaszcza w temacie głupsi- mądrzejsi. ja też nie wiem, co ty masz o tym sądzić, może spytaj mamę? Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Podziwiam was... 20.12.17, 21:54 Spytałem mamy i mi powiedziała żeby nie dyskutować z idiotami. Jej słowa. "Pierwsze ściągną cię do swojego poziomu a różniej pokonają doświadczeniem" Pa wagonetka.. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Podziwiam was... 21.12.17, 01:06 I co? Wzięła ścierkę i śmignęła cię przez łeb? Odpowiedz Link Zgłoś
cronny Re: Podziwiam was... 21.12.17, 00:22 wagonetka napisał(a): > Rosjanie? zawsze byli w tym dobrzy Nie, nie zawsze. ZSRR zamieszkiwało ponad 100 narodów i grup etnicznych. Był czas, że władze kremlowskie próbowały klecić z tej mieszaniny jeden "naród sowiecki", były czasy, ze odrębności narodowe były akcentowane, że niektóre nacje były faworyzowane a inne prześladowane. I w końcu - przez nacjonalizmy, nad którymi władze centralne nie były w stanie zapanować - ZSRR się rozleciał. Bardzo możliwe (na granicy 100% pewności) - że problemy nacjonalizmu zostały przez rosyjską naukę cywilną, rosyjską naukę militarną i przez rosyjską bezpiekę oraz wywiad bardzo solidnie przeanalizowane, a wnioski z tych analiz zostały włączone do instrumentarium "wojny hybrydowej". Ja osobiście nie mam cienia wątpliwości, że Polska jest w Europie drugim po Ukrainie poligonem rosyjskiej dywersji psychologicznej mającej na celu wyłączenie naszego kraju ze wspólnoty zachodniej i - w perspektywie - przewerbowanie Polaków do "słowiańskiej" sfery kremlocentrycznej. W swobodnym szerzeniu propagandy rosyjskiej bardzo pomogło rozpieprzenie polskiego kontrwywiadu Odpowiedz Link Zgłoś
cronny Re: Podziwiam was... 21.12.17, 00:35 polski_demokrata napisał: > ruskie budują mur? Ruskie boleją, że granice ich zony przeniosły się z Łaby na Bug. Stosują formy wojny hybrydowej, by ta granica cofnęła się na Odrę. Stosują środki militarne, by to co Ty nazywasz "murem" nie wyrosło na pograniczu ukraińsko-rosyjskim nad Dońcem. Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Podziwiam was... 21.12.17, 00:33 Rzewuski zawsze był pełen POdziwu dla Rosjan. Szczęsny POtocki oraz Ksawery Branicki również. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: Podziwiam was... 21.12.17, 07:44 A ja ich podziwiam za ekspresowe tempo skłócenia Polaków z Ukraińcami. To wprost nieprawdopodobne że im się to tak szybko udało. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz AngliaPolska wspólnie przeciw ruskiej propagandzie 21.12.17, 09:13 Великобритания и Польша договорились бороться с "российской пропагандой" 21.12.2017 Wielka Brytania i Polska porozumiały sie co do podjecia wspólnych działan przeciwko putinowskiej propagandzie To nie czasy Tuska i Sikorskiego Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: AngliaPolska wspólnie przeciw ruskiej propaga 21.12.17, 11:46 Tak oczywiście pajacu. A w tym samym czasie w gabinetach PiS rozważa się reset stosunków z Kremlem. ========= Ciebie debilu nie zastanowiło dlaczego te same trolle piszą dla PiSu i dla Kremla? Dlaczego posługują się podobnym językiem i stoją podobne techniki dezinformacji? Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: AngliaPolska wspólnie przeciw ruskiej propaga 22.12.17, 22:17 Nie do końca jestem pewien przyczyn, ale niegracz gra z nimi w jednej drużynie. Nie ma co zastanawiać się nad zachowaniem kolegów. On robi swoją robotę, na powierzonym mu odcinku frontu wojny propagandowej. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: AngliaPolska wspólnie przeciw ruskiej propaga 22.12.17, 22:18 Nie rozumiem, czego innego się po nim spodziewasz. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: AngliaPolska wspólnie przeciw ruskiej propaga 22.12.17, 22:23 buldog2 napisał: > Nie do końca jestem pewien przyczyn, ale niegracz gra z nimi w jednej drużynie. > Nie ma co zastanawiać się nad zachowaniem kolegów. On robi swoją robotę, na po > wierzonym mu odcinku frontu wojny propagandowej. Jakiej wojny? kto z kim? Przecież Putin z Merkel otwierają szampana bo ograli PE bez mydła a PE uruchomił art. 7 wobec Polski. Kto zyskuje ten pije szampana. Odpowiedz Link Zgłoś