Dodaj do ulubionych

Podziwiam was...

20.12.17, 19:13
Rosjanie.
Żeby tak odwrócić bieg zdarzeń i to za pomocą ciemnego nacjonalizmu to jest majstersztyk.
A wam pożytecznym id... życzę miłego budowania muru wzdłuż granic no i bunkrach nie zapominajcie , przydadzą wam się.
Obserwuj wątek
    • czan-dra Re: Podziwiam was... 20.12.17, 19:22
      A ja nie podziwiam, dlaczego mam podziwiać idiotyzm, to że my za to zapłacimy/cofniemy się w rozwoju to już nie dociera do tych łżełbów.
      • rzewuski1 Re: Podziwiam was... 20.12.17, 19:37
        I o to Rosjanom chodzi , moim zdanie Polska jest głównym celem Rosjan.
        Wydawało się ze są bez szans ale teraz widzę ze jednak są mistrzami bo Polska powoli zwija się z Europy .
        Oskarżają że Rosjanie mieszali się w wyniki wyborów w USA, Niemczech, Hiszpanii i innych krajów to nie mieli by się mieszać w Polsce? Bez żartów , Rosjanie tu są i robią tutaj co chcą.
        Za rok Polska będzie już na wylocie z UE i wtedy Rosjanie zaproponują bratnia pomoc tak jak 1945 i wdepniemy w to gó... znowu na 300 lat.
        Nie wierze ze UE będzie tolerowała taka Białorus w swoich szeregach.
    • niegracz Re: Podziwiam was...pozyteczni idioci 20.12.17, 19:38
      że wy,myślacie takie bzdury :)))

• czan-dra Re: Podziwiam was...pozyteczni idioci 20.12.17, 19:40
        Znowu masz informacje z pierwszego kontaktu na 230 V, toster ci to powiedział.
      • buldog2 Re: Podziwiam was...pozyteczni idioci 20.12.17, 19:58
        PISz ile wybuchów było i o której.
        Ile parówek wybuchło, dlaczego po Casie nie poleciał z wojska do pudła i ile promille miał Błasik.
    • wagonetka Re: Podziwiam was... 20.12.17, 19:48
      rzewuski1 napisał:

> Rosjanie.
      > Żeby tak odwrócić bieg zdarzeń i to za pomocą ciemnego nacjonalizmu to jest majstersztyk.

Rosjanie? zawsze byli w tym dobrzy
      • buldog2 Re: Podziwiam was... 20.12.17, 19:56
        Rosjanie realizują swoją politykę tak jakie mają możliwości.
        To że taka jest podatność na bzdury w Polsce, oni to tylko wykorzystują. Ale ta podatność na łapówki i uległość wobec machinacji to nasza sprawa, to nie jest ich zasługą (sukcesem).
        • buldog2 Re: Podziwiam was... 20.12.17, 19:59
          Zgoda na piątą kolumnę to też nasza sprawa. Polskich władz, konkretnie ekipy Tuska.
        • rzewuski1 Re: Podziwiam was... 20.12.17, 20:16
          Ja uważam ze to ich zasługa a nie głupota Polaków którzy nie są ani lepsi a ni gorsi od innych.
          Taki Macierewicz ma tylu dziwnych znajomych Rosjan ile niemiecki żołnierz wszy w kotle stalingradzkim.
          A to tylko wierzchołek góry lodowej, wielu rzeczy nie wiemy bo niby skąd ale po po owocach ich polityki można zgadnąć kto za nimi stoi.
          • buldog2 Re: Podziwiam was... 20.12.17, 20:23
            Wykorzystują tylko to, co dajemy do wykorzystania. I to nie wszyscy Rosjanie, to działania, użyję wyświechtanego określenia, ale tu na miejscu, określonych kół. Nawet nie całego aparatu władzy.
            Tanie sztuczki PIS nie byłyby możliwe w społeczeństwie, które nie jest po prostu głupie.
            • wagonetka Re: Podziwiam was... 20.12.17, 20:32
              buldog2 napisał:

> Tanie sztuczki PIS nie byłyby możliwe w społeczeństwie, które nie jest po prost
              > u głupie.
              >

nie doceniasz siły propagandy

• buldog2 Re: Podziwiam was... 20.12.17, 20:37
                Propaganda jest skuteczna w stosunku do tumanów, na łapówkę lecą ludzie podli.
                Kiedy w czasie II wojny światowej Niemcy zrzucili na GB banknoty (funty), żeby zdestabilizować gospodarkę, ludzie zbierali i odnosili je, akcja spaliła na panewce. W okupowanej Polsce popularne było szmalcownictwo.
                • wagonetka Re: Podziwiam was... 20.12.17, 20:41
                  buldog2 napisał:

> Kiedy w czasie II wojny światowej Niemcy zrzucili na GB banknoty (funty), żeby
                  > zdestabilizować gospodarkę, ludzie zbierali i odnosili je, akcja spaliła na pan
                  > ewce.

no widzisz? a dziś wystarczy dobra propaganda w brukowcach, aby ci sami ludzie chcieli wyjść z UE

• buldog2 Re: Podziwiam was... 20.12.17, 20:46
                    To daleko nie to samo, długo pisać.
                • lech1966 Re: Podziwiam was... 20.12.17, 20:46
                  buldog2 napisał:

> ludzie zbierali i odnosili je, akcja spaliła na pan
                  > ewce. W okupowanej Polsce popularne było szmalcownictwo.

U nas też ludzie zbierają i sprzedają vide rodzinka PL HGW & ska.To "najnowsi szmalcownicy" i najbardziej demokratyczni ze wszystkich..
          • wagonetka Re: Podziwiam was... 20.12.17, 20:23
            rzewuski1 napisał:

> Ja uważam ze to ich zasługa a nie głupota Polaków którzy nie są ani lepsi a ni
            > gorsi od innych.
            > Taki Macierewicz ma tylu dziwnych znajomych Rosjan ile niemiecki żołnierz ws
            > zy w kotle stalingradzkim.
            > A to tylko wierzchołek góry lodowej, wielu rzeczy nie wiemy bo niby skąd ale p
            > o po owocach ich polityki można zgadnąć kto za nimi stoi.
            >

myślę dokładnie tak samo

>
            • buldog2 Re: Podziwiam was... 20.12.17, 20:41
              Ależ nie przeczę agenturalnym powiązaniom Antona, piszemy o nich na okrągło. Mówię, że wszystko to nie miałoby wielkiego sensu, gdyby społeczeństwo było mniej głupie i bezmyślne. Np. gdyby służby kontrwywiadu rozprawiły się z nim, a nie były uległe zdrajcy. I nie tylko o kontrwywiad chodzi.
              • wagonetka Re: Podziwiam was... 20.12.17, 20:43
                buldog2 napisał:

> Ależ nie przeczę agenturalnym powiązaniom Antona, piszemy o nich na okrągło. Mó
                > wię, że wszystko to nie miałoby wielkiego sensu, gdyby społeczeństwo było mniej
                > głupie i bezmyślne. Np. gdyby służby kontrwywiadu rozprawiły się z nim, a nie
                > były uległe zdrajcy. I nie tylko o kontrwywiad chodzi.
                >

Rosja zawsze miała najlepsze w świecie tak zwane "służby", Polacy nie są ani mądrzejsi, ani głupsi od Amerykanów czy Anglików

• buldog2 Re: Podziwiam was... 20.12.17, 20:49
                  Można na argumenty obalić tę propagandę. Punkt po punkcie.
                  Rosjanie wykorzystywali ideologię, póki była atrakcyjna, słabości, które już były. Itd.
                  • buldog2 Re: Podziwiam was... 20.12.17, 20:50
                    To była podstawa.
                • lech1966 Re: Podziwiam was... 20.12.17, 21:22
                  wagonetka napisał(a):

> Rosja zawsze miała najlepsze w świecie tak zwane "służby", Polacy nie są ani mą
                  > drzejsi, ani głupsi od Amerykanów czy Anglików

Nie wiem co o tym sądzić zwłaszcza w temacie głupsi- mądrzejsi.

www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/zandarmeria-wojskowa-zatrzymala-bylego-szefa-skw-generala-pytla,796271.html
                  • x2468 Re: Podziwiam was... 20.12.17, 21:29
                    Za co Zatrzymali gen. Pytla pustaku?
                    • lech1966 Re: Podziwiam was... 20.12.17, 21:32
                      Pytaj prokuratora a nie mnie kapuściana głowo
                      • x2468 Re: Podziwiam was... 21.12.17, 01:04
                        Ty pustaku powinieneś wiedzieć o czym piszesz.
                  • wagonetka Re: Podziwiam was... 20.12.17, 21:49
                    lech1966 napisał:

> Nie wiem co o tym sądzić zwłaszcza w temacie głupsi- mądrzejsi.

ja też nie wiem, co ty masz o tym sądzić, może spytaj mamę?

• lech1966 Re: Podziwiam was... 20.12.17, 21:54
                      Spytałem mamy i mi powiedziała żeby nie dyskutować z idiotami. Jej słowa. "Pierwsze ściągną cię do swojego poziomu a różniej pokonają doświadczeniem"
                      Pa wagonetka..
                      • x2468 Re: Podziwiam was... 21.12.17, 01:06
                        I co? Wzięła ścierkę i śmignęła cię przez łeb?
                        • lech1966 Re: Podziwiam was... 22.12.17, 22:09
                          J/W iksie
      • cronny Re: Podziwiam was... 21.12.17, 00:22
        wagonetka napisał(a):

> Rosjanie? zawsze byli w tym dobrzy

Nie, nie zawsze. ZSRR zamieszkiwało ponad 100 narodów i grup etnicznych. Był czas, że władze kremlowskie próbowały klecić z tej mieszaniny jeden "naród sowiecki", były czasy, ze odrębności narodowe były akcentowane, że niektóre nacje były faworyzowane a inne prześladowane.
        I w końcu - przez nacjonalizmy, nad którymi władze centralne nie były w stanie zapanować - ZSRR się rozleciał.
        Bardzo możliwe (na granicy 100% pewności) - że problemy nacjonalizmu zostały przez rosyjską naukę cywilną, rosyjską naukę militarną i przez rosyjską bezpiekę oraz wywiad bardzo solidnie przeanalizowane, a wnioski z tych analiz zostały włączone do instrumentarium "wojny hybrydowej".
        Ja osobiście nie mam cienia wątpliwości, że Polska jest w Europie drugim po Ukrainie poligonem rosyjskiej dywersji psychologicznej mającej na celu wyłączenie naszego kraju ze wspólnoty zachodniej i - w perspektywie - przewerbowanie Polaków do "słowiańskiej" sfery kremlocentrycznej. W swobodnym szerzeniu propagandy rosyjskiej bardzo pomogło rozpieprzenie polskiego kontrwywiadu
    • polski_demokrata Re: Podziwiam was... 20.12.17, 20:03
      ruskie budują mur?
      • cronny Re: Podziwiam was... 21.12.17, 00:35
        polski_demokrata napisał:

> ruskie budują mur?

Ruskie boleją, że granice ich zony przeniosły się z Łaby na Bug. Stosują formy wojny hybrydowej, by ta granica cofnęła się na Odrę. Stosują środki militarne, by to co Ty nazywasz "murem" nie wyrosło na pograniczu ukraińsko-rosyjskim nad Dońcem.
    • tomjani Re: Podziwiam was... 21.12.17, 00:33
      Rzewuski zawsze był pełen POdziwu dla Rosjan. Szczęsny POtocki oraz Ksawery Branicki również.
    • wkkr Re: Podziwiam was... 21.12.17, 07:44
      A ja ich podziwiam za ekspresowe tempo skłócenia Polaków z Ukraińcami.
      To wprost nieprawdopodobne że im się to tak szybko udało.
      • niegracz AngliaPolska wspólnie przeciw ruskiej propagandzie 21.12.17, 09:13
        Великобритания и Польша договорились бороться с "российской пропагандой"
        21.12.2017

Wielka Brytania i Polska porozumiały sie co do podjecia wspólnych działan przeciwko putinowskiej propagandzie

To nie czasy Tuska i Sikorskiego

• wkkr Re: AngliaPolska wspólnie przeciw ruskiej propaga 21.12.17, 11:46
          Tak oczywiście pajacu.
          A w tym samym czasie w gabinetach PiS rozważa się reset stosunków z Kremlem.
          =========
          Ciebie debilu nie zastanowiło dlaczego te same trolle piszą dla PiSu i dla Kremla?
          Dlaczego posługują się podobnym językiem i stoją podobne techniki dezinformacji?
          • buldog2 Re: AngliaPolska wspólnie przeciw ruskiej propaga 22.12.17, 22:17
            Nie do końca jestem pewien przyczyn, ale niegracz gra z nimi w jednej drużynie. Nie ma co zastanawiać się nad zachowaniem kolegów. On robi swoją robotę, na powierzonym mu odcinku frontu wojny propagandowej.
            • buldog2 Re: AngliaPolska wspólnie przeciw ruskiej propaga 22.12.17, 22:18
              Nie rozumiem, czego innego się po nim spodziewasz.
            • lech1966 Re: AngliaPolska wspólnie przeciw ruskiej propaga 22.12.17, 22:23
              buldog2 napisał:

> Nie do końca jestem pewien przyczyn, ale niegracz gra z nimi w jednej drużynie.
              > Nie ma co zastanawiać się nad zachowaniem kolegów. On robi swoją robotę, na po
              > wierzonym mu odcinku frontu wojny propagandowej.

Jakiej wojny? kto z kim? Przecież Putin z Merkel otwierają szampana bo ograli PE bez mydła a PE uruchomił art. 7 wobec Polski. Kto zyskuje ten pije szampana.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka