Dodaj do ulubionych

Teoretyczna służba zdrowia

03.01.18, 17:37
Wielce szanowny potomek targowiczan jest w pełni zadowolony.Nic się nie dzieje,gdyby nie jacyś lekarze wichrzyciele którzy nie chcą pracować na okrągło po 80 godzin tygodniowo i wtykają kije w szprychy idącej jak burza do przodu reformy służby zdrowia jaśnie pan minister by niczego nie zauważył.Podobno zajmuje się samouczkami dla pacjentów."Jak wyciąć sobie wyrostek","Sam złóż sobie złamaną nogę"(będzie dodawany kilogram gipsu).Do tego uniwersalny zestaw modlitw na każdą okazję.A Totalna Opozycja się czepia.
Obserwuj wątek
    • m.c.hrabia Re: Teoretyczna służba zdrowia 03.01.18, 17:49
      PRL-owska raczej.
      • lech1966 Re: Teoretyczna służba zdrowia 03.01.18, 22:22
        m.c.hrabia napisał:

> PRL-owska raczej.

Muszę zaprotestować hrabio. PRL owska służba zdrowia nie zostawiała nikogo pod drzwiami szpitala żeby sobie zszedł nie przeszkadzając obsłudze SZ. Sam złamałem rękę w dniu 1 Maja (kiedyś dawno, dawno temu) i po przybyciu do szpitala pielęgniarka zleciła rentgen ( czy nawet zdjęcie zrobiono bez skierowania) a doświadczonego lekarza wezwano z wolnego i przyjechał złożył mi tę rękę. Dziś to chyba byłoby nie wykonalne. Nie było wtedy cudów techniki które ułatwiają życie lekarzom ale lekarze to byli inni ludzie, z empatią, w wiedzą, prawdziwi fachowcy i o takich dziś to tylko możemy sobie pomarzyć i powspominać etos lekarskiego zawodu
        • yoma Re: Teoretyczna służba zdrowia 03.01.18, 22:27
          A te śruby w końcu przykręciłeś, lesiu?
          • lech1966 Re: Teoretyczna służba zdrowia 03.01.18, 22:31
            Nie odkręcałem więc nie będę przykręcał. A ty zacznij codziennie sprawdzać czy przypadkiem................:))))))))))))
            • yoma Re: Teoretyczna służba zdrowia 03.01.18, 22:40
              I tak cały czas jeździsz na odkręconych? Wy pisi to jednak macie te mózgi inaczej osadzone.
              • lech1966 Re: Teoretyczna służba zdrowia 03.01.18, 22:59
                Skoro się da jeździć to PO co to zmieniać??. Przecież to dewiza PO. Uważaj na siebie bo ja już mam doświadczenie którego tobie ewidentnie brak yoma. PO uważa że lepiej nie robić nic, niż zrobić coś dobrego dla obywateli własnego kraju.
    • strikemaster Re: Teoretyczna służba zdrowia 03.01.18, 22:34
      Całe państwo już od dawna mamy teoretyczne, teraz, za PISu teoretyzuje się jeszcze bardziej.
      • lech1966 Re: Teoretyczna służba zdrowia 03.01.18, 22:38
        Co najmniej od blisko 30 lat..
        • strikemaster Re: Teoretyczna służba zdrowia 03.01.18, 22:47
          Problem w tym, że się pogłębia i to w zastraszającym tempie. Aż nastąpi odteoretyzowanie, i to wielu dziedzinach, od sądownictwa po tyranię spodni. PISy i inni tyrani będą się szybko pakować a i tak nie zdążą.
          • lech1966 Re: Teoretyczna służba zdrowia 03.01.18, 22:55
            Oj weź przestań. Jakoś ekonomiści i międzynarodowe agencje ratingowe nie podzielają obaw opozycji. Gdyby takie wyniki gospodarcze miała PO w ich czasie rządów to mielibyśmy co najmniej rating AA+. Te instytucje obniżają ten rating z powodu właśnie rządu PIS,,ale i tak obserwują więcej dobrego gospodarczo czy ekonomicznie niż widzą zagrożeń..
            Rostowski powinien spalić się ze wstydu, albo wylądować przed TS. Ale to człowiek bez honoru jak reszta tych ............"malarzy kominów".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka