inocom 12.01.18, 18:22 Naprawdę urzędnik unikający organu aż tak się tym organem interesuje? www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/hanna-gronkiewicz-waltz-wygdala-przez-komorke-50-tys-zl/xpe5dlt Warszawie pozostaje pogratulować oszczędnego prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lech1966 Re: Obywatel zapłaci... 12.01.18, 20:30 To internet, a ja myślałem że wydawała polecenia co i komu oddać. jaka kamienica ma być oddana wczoraj a która ma być oddana dziś..No cóż pomyliłem się.. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom WiFi nie było 12.01.18, 22:36 lech1966 napisał: > To internet, a ja myślałem że wydawała polecenia co i komu oddać. jaka kamienic > a ma być oddana wczoraj a która ma być oddana dziś..No cóż pomyliłem się.. Gdzie ona przebywała, że WiFi nie było? Podatnik zapłaci. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: WiFi nie było 12.01.18, 22:40 Kupi taka sobie Iphona,, nie przeczyta instrukcji a nawet jak przeczyta to wiele z tego nie zrozumie, a później włączy "internety" i takie są skutki niewiedzy "wykształconej prezydent stolicy?" Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: WiFi nie było 14.01.18, 14:16 lech1966 napisał: > Kupi taka sobie Iphona,, nie przeczyta instrukcji a nawet jak przeczyta to wiel > e z tego nie zrozumie, a później włączy "internety" i takie są skutki niewiedz > y "wykształconej prezydent stolicy?" Jakby sobie kupiła, to by czytała. Swoimi dudkami to ona się opiekuje bardzo to a bardzo. Problem w tym, że sobie nie kupiła, ale jej kupili warszawiacy. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: WiFi nie było 14.01.18, 14:18 > Problem w tym, że sobie nie kupiła, ale jej kupili warszawiacy. Gdzie jest problem? Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: WiFi nie było 14.01.18, 14:22 pies_na_czarnych napisała: > > Problem w tym, że sobie nie kupiła, ale jej kupili warszawiacy. > > Gdzie jest problem? W kieszeni warszawiaków. Doi ich nieprzeciętnie. :) Ciekawe czy czynsz też opłaca z pieniędzy warszawiaków. W końcu pani prezydent nie może mieszkać pod mostem. Ostatnio była oburzona, że jej nie chcieli wpuścić do Wilanowa Nietypowy incydent w warszawskim Pałacu w Wilanowie. Strażnik nie chciał wpuścić do ogrodu Hanny Gronkiewicz-Waltz, bo… nie miała biletu (sic! za pięć złotych). Prezydent Warszawy miała zareagować ostro, grożąc mu „interwencją u dyrektora”. Strażnik uległ i ostatecznie wpuścił szefową stołecznego Ratusza. marucha.wordpress.com/2013/05/31/awantura-o-5-zl-hanna-gronkiewicz-waltz-chciala-zwiedzic-ogrod-bez-biletu/ Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: WiFi nie było 14.01.18, 14:27 Warszawiacy mysla inaczej. Wiedza za co placa. Lesiu K. bedac prez.Wa-wy nie zrobil nic dla tego miasta, a doil Warszawiakow ile wlezie. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: WiFi nie było 14.01.18, 14:32 pies_na_czarnych napisała: > Warszawiacy mysla inaczej. Wiedza za co placa. Lesiu K. bedac prez.Wa-wy nie zr > obil nic dla tego miasta, a doil Warszawiakow ile wlezie. Poczekaj na wybory. Chcesz się założyć, że HGW będzie wybrana ponownie? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: WiFi nie było 17.01.18, 10:13 Nie bedzie, poniewaz nie bedzie brala w nich udzialu :p. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: WiFi nie było 17.01.18, 21:48 pies_na_czarnych napisała: > Nie bedzie, poniewaz nie bedzie brala w nich udzialu :p. Jako skazana? Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: WiFi nie było 17.01.18, 22:01 pies_na_czarnych napisała: > Nie bedzie, poniewaz nie bedzie brala w nich udzialu :p. Musisz coś zrobić psie aby kandydowała. Warszawa nigdy nie miała i nie będzie mieć " drugiej takiej" prezydent. Powinna poddać się ocenie Warszawiaków żeby się jej nie wydawało że odeszła w chwale.. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: WiFi nie było 17.01.18, 22:14 Poddawała się ocenie 2 razy. Reszta jest ględzeniem pisowskich powyborczych frustratów oderwanych w 2006 r. od koryta. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Obywatel zapłaci... 12.01.18, 22:44 a" wuj" ci do tego,kartofel.....hehehehe ,szmatlawca czytasz twoja sprawa ale linkowac te szmate jest dowodem na to ze prymityw jestes....co mnie nie dziwi bo to normalne u kartofli Odpowiedz Link Zgłoś
inocom W Agorze to samo 12.01.18, 22:50 szwampuch58 napisał: > a" wuj" ci do tego,kartofel.....hehehehe ,szmatlawca czytasz twoja sprawa ale > linkowac te szmate jest dowodem na to ze prymityw jestes....co mnie nie dziwi > bo to normalne u kartofli metrowarszawa.gazeta.pl/metrowarszawa/7,141637,22888935,zawrotna-kwota-na-rachunku-telefonicznym-hanny-gronkiewicz-waltz.html Nawet na Czerskiej wiedzą, że PO przegina. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Obywatel zapłaci... 12.01.18, 23:03 szwampuch58 napisał: > a" wuj" ci do tego,kartofel.....hehehehe ,szmatlawca czytasz twoja sprawa ale > linkowac te szmate jest dowodem na to ze prymityw jestes....co mnie nie dziwi > bo to normalne u kartofli Wiesz co szwampuch, ja nigdy bym się tak o prezydent stolicy nie wyraził. Domniemanie niewinności jej przysługuje. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Obywatel zapłaci... 12.01.18, 23:56 > Domniemanie niewinności jej przysługuje. O czym ty znowu pierwdzielisz? Powiedz mi najpierw czy prezydent Wa-wy zrobila cos niezgodnie z prawem? Ma jakies ograniczenia w uzywaniu telefonu? OK jezeli to prawda to zebraczy pisowski lud ma powody do podnoszenia glosu i wyklinania jej od najgorszych. Ja nie widze w tym nic specjalnego w polskich warunkach. Od razu przypomina mi sie filmik, na ktorym Lech K. biegal przez pol godziny na granicy Rosyjsko Gruzinskiej caly czas trzymajac telefon przy uchu. :D Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Re: Obywatel zapłaci... 13.01.18, 06:11 Jakie to szczęście, że PiS jest taki oszczędny. M. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran typuję... 13.01.18, 09:08 ... że część tych pieniędzy zwróci. Chyba że oświadczy, że korzystała z internetu wyłącznie w sprawach służbowych. Natomiast tutaj .... wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Ogromny-koszt-ochrony-Kaczynskiego-i-miesiecznic-smolenskich ... nie spodziewałbym się zwrotu ani grosza. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: typuję... 13.01.18, 15:37 eiran napisał: > ... że część tych pieniędzy zwróci. Chyba że oświadczy, że korzystała z interne > tu wyłącznie w sprawach służbowych. Nie zwróci. Takie jest stanowisko warszawskiego magistratu. Ma telefon to dzwoni. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: typuję... 14.01.18, 14:19 > Ma telefon to dzwoni. Po to ludzie maja telefon. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: typuję... 14.01.18, 14:24 pies_na_czarnych napisała: > > Ma telefon to dzwoni. > > Po to ludzie maja telefon. W call center :) Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: typuję... 17.01.18, 10:11 pies_na_czarnych napisała: > > Ma telefon to dzwoni. > > Po to ludzie maja telefon. Typujesz że HGW nie ma prywatnego telefonu że musiała cały czas korzystać ze służbowego? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: typuję... 17.01.18, 10:14 Po kiego ma miec prywatny telefon? Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: typuję... 17.01.18, 10:17 Przecież już dawno zostało ustalone, że wysoki roaming wynika z tego, że HGW korzystała za granicą z internetu poprzez lokalne sieci GSM, a niestety ani w USA, ani w Izraelu, nie obowiązują unijne regulacje w tym zakresie (roam like at home). Nie ma to nic wspólnego z telefonowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: typuję... 17.01.18, 10:52 Za taka kwote, to mozna sie tego internetu "naogladac", ze ....oranyboskie... Na marginesie: 1000 minut i 22 GB, kosztuje 109,95$ tourisim.de/en/att-prepaid-sim-usa/?___from_store=de buhaha Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: typuję... 17.01.18, 11:01 Ale zdajesz sobie, móżdżek na zimno, sprawę, że HGW nie korzystała z internetu prepaidowego tylko z roamingu i było to w dwóch krajach, anie tylko w USA? Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: typuję... 17.01.18, 11:05 Zdaje sobie sprawe, odmozdzony eiranku. Za goooooooora 150 $ w kazdym z tych krajow kupujesz lokalny SIM dla turystow. I nie sil sie na odpowiedz, aby sie wiecej nie osmieszac. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: typuję... 17.01.18, 11:08 Szkora, ze nie robisz u niej za doradce. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: typuję... 17.01.18, 11:09 I cale szczescie. Doradzanie w tym przypadku byloby forma degradacji. na marginesie... prepaid-data-sim-card.wikia.com/wiki/Israel Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: typuję... 17.01.18, 11:13 prepaid :D Calemu pisiemu rzadowi kupilbym takie karty. Przeciez to jest oszczedny rzad. Nawet na ubezpieczeniach swoich wypasionych limuzyn oszczedzaja. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: typuję... 17.01.18, 11:27 Wy, tutaj, jestescie niereformowalnym stadem roztropkow. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: typuję... 17.01.18, 11:11 Czy np. Dudzie też byś doradzał, żeby kupował SIM dla turystów, groteskowy ćwierćanalfabeto? Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: typuję... 17.01.18, 11:13 Widzisz, "rozumkowy", tego nie jestes w stanie skumac.... www.simtoisrael.com/product-page/copy-of-2-sim-cards-package-international-calls-14-days Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: typuję... 17.01.18, 11:17 Innymi słowy, groteskowy funkcjonalny analfabeto, nie potrafisz odpowiedzieć, czy Duda powinien przed wyjazdem do USA (albo Izraela) zaopatrywać się w prepaidowy SIM. Albo nie wiesz kto to Duda. Albo jedno i drugie, co wydaje mi się najtrafniej charakteryzować twój profil osobowościowy. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: typuję... 17.01.18, 11:24 Nie rozmawiamy o nim tylko o "tej pani" (funkcjonalny eiranku). Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: typuję... 17.01.18, 11:25 Ależ rozmawiamy - ja zapytałem o Dudę, a ty nie potrafisz odpowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: typuję... 17.01.18, 11:26 To pytaj dalej, roztropny. (az ci ktos odpowie) Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Dlatego wymyślono dual sim 17.01.18, 22:56 eiran napisał: > Ale zdajesz sobie, móżdżek na zimno, sprawę, że HGW nie korzystała z internetu > prepaidowego tylko z roamingu i było to w dwóch krajach, anie tylko w USA? O którym w warszawie nie słyszeli. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Dlatego wymyślono dual sim 18.01.18, 08:20 Eiranek kapuje tylko DUDA-SIM.... Jemu nic innego do glowki nie przyjdzie. Nawet, jaslu ktos nie wie o telefonach DS, to za 10% jednego tylko z tych rachunkow mozna kupic dwa telefony dobrej klasy i zaopatrzyc je w karty lokalne dla kraju docelowego. Kompletna nieporadnisc, indolencja techniczna, ignorowanie realiow, wrecz arogancja prowadzi do placenia skandalicznie wysokich rachunkow. Inteligentny i rozumny asystent VIPa moze sprawy techniczne zalatwic bez wysilku, jesli nawet VIP tego nie potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_demokrata Re: Obywatel zapłaci... 14.01.18, 14:42 złapać toto za nogi i wytrząsnąć co do grosza Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Obywatel zapłaci... 17.01.18, 10:15 Gdyby w Polsce bylo euro to ta sumka wcale by was nie przerażała :D Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Obywatel zapłaci... 17.01.18, 11:03 Brednie. Za taki rachunek dla pracodawcy wylatuje sie z pracy na 100%. To jedno. Drugie - istnieje 99 sposobow na unikniecie takich kosztow. Tylko tepactwo nie wie jak to zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Obywatel zapłaci... 17.01.18, 11:10 Chcialbym zobaczyc rachunki malego Lesia K. Na filmiku zrobionym na granicy Gruzji z Rosja pol godziny biegal z telefonem przy uchu. Tez wywalibys go z pracy? :D Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Obywatel zapłaci... 17.01.18, 11:13 Rozmawiamy o kims innym, pieseczku. Np w Izraelu, karta na dwa tygodnie: www.simtoisrael.com/product-page/copy-of-2-sim-cards-package-international-calls-14-days Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Obywatel zapłaci... 17.01.18, 11:15 :D nie rozsmieszaj mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Obywatel zapłaci... 17.01.18, 11:22 A te 50 kawalkow cie nie rozsmiesza? PS Babcia mowila, ze za glupote sie zawsze zaplaci. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Obywatel zapłaci... 17.01.18, 11:34 To jest sporo na polskie warunki, ale wcale mnie to nie rajcuje. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Obywatel zapłaci... 17.01.18, 11:40 Mnie to tez nie "rajcuje". Zdumiewa jedynie nieporadnosc otoczenia tej pani w takich prostych kwestiach. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Obywatel zapłaci... 17.01.18, 11:50 Zmienia procedury. Przeszkola wszystkich wyjezdzajacych za granice i po sprawie. Szkoda tylko, ze pisia trzoda dostala karme do prowadzenia walki przeciwko tej pani. metrowarszawa.gazeta.pl/metrowarszawa/7,141637,22901455,bajonskie-sumy-na-rachunkach-hwg-jan-spiewak-czy-pani-prezydent.html#BoxLokPozImg Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Obywatel zapłaci... 17.01.18, 22:37 pies_na_czarnych napisała: > Zmienia procedury. Przeszkola wszystkich wyjezdzajacych za granice i po sprawie Wy lemingi jak zwykle budzicie się z ręką w nocniku. Chyba że ogłoszony konkurs na firmę szkolącą z obsługi smartphone został rozpisany na następną 10 latkę, bo HGW miała już wcześniej problem z wysokim rachunkiem i nie wyciągnęła żadnych wniosków,,albo wyciągnęła i celowo nabiła rachunek Warszawiakom aby jej prędko nie zapomnieli i od czasu do czasu wysłali paczkę.. Z zestawienia wynika, że w lipcu 2016 roku rachunek Hanny Gronkiewicz-Waltz wynosił ponad 22 tysiące złotych Oj,,,trzoda leminża,, ta "oświecona"ciemnota sama się pogrąża próbując jak zwykle zawołać,,"Polacy nic się nie stało". Ale się stało, niestety się stało. Niektórzy mają dochody roczne równe lub mniejsze niż ten miesięczny rachunek za tel. Odszczekam wszystko jak się dowiem że HGW uzna swoją ułomność poprzez zapłacenie tego wysokiego rachunku lub jego większej części Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Obywatel zapłaci... 17.01.18, 11:17 > Brednie. Za taki rachunek dla pracodawcy wylatuje sie z pracy na 100%. Na szczesie tobie to nie grozi. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Obywatel zapłaci... 17.01.18, 11:25 Jasne, ze nie. Wsrod nas nie ma takich "roztropnych inaczej". Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Obywatel zapłaci... 17.01.18, 11:35 nazimno napisał: > Jasne, ze nie. > Wsrod nas nie ma takich "roztropnych inaczej". > Wsrod was nie daja sluzbowych telefonow :D Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Obywatel zapłaci... 17.01.18, 11:43 Mam 4 telefony kupione na rozne kraje wraz z odpowiednimi kartami, ktore mozna w kazdej chwili reaktywowac. Szanujemy swoje pieniadze, wiec nie ma powodu, aby je wrzucac w muszle tak jak to robi techniczne otoczenie tej pani. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Obywatel zapłaci... 17.01.18, 11:47 > Mam 4 telefony kupione na rozne kraje wraz z odpowiednimi kartami To takie jednorazowego uzytku :D Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Obywatel zapłaci... 17.01.18, 11:50 Nie. Wszystkie 4 to "...phony". Maja zsynchronizowane wszystkie kontakty z baza firemki. I polecam takie rozwiazanie, poniewaz to duza oszczednosc czasu i pieniedzy, a wydatek jest praktycznie jednorazowy. Gdy leci ktos inny w niekolidujacym terminie - bierze sobie w podroz odpowiedni telefon/telefony. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Obywatel zapłaci... 17.01.18, 11:30 I jeszcze jedno, odpowiedz na proste pytanie: "Jak dalece bylo to uzywanie sluzbowe". Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Obywatel zapłaci... 17.01.18, 11:44 Nikt takich rzeczy nie sprawdza. HGW nie zrobila tego umyslnie. W takich wypadkach informuje sie dana osobe i ewentualnie doszkala sie w danej dziedzinie. Mialem kolege, dyrektor duzej firmy. Jego zona wydzwaniala godzinami do rodziny zagranica ze stacjonarnego telefonu (to bylo jakies 20 lat temu). Za ktoryms razem polozono mu na biurko rachunek telefoniczny. Kolega wkulsonil sie, zje.bal zone i na tym sie skonczylo. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Obywatel zapłaci... 17.01.18, 11:47 Moze chciala, zeby ja w koncu... ktos... Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Obywatel zapłaci... 17.01.18, 12:05 "HGW nie zrobila tego umyslnie. W takich wypadkach informuje sie dana osobe i ewentualnie doszkala sie w danej dziedzinie" 20 lat temu można byłoby uwierzyć, że HGW nie ma pojęcia o opłatach zagranicą. O ile wierzę, że nieszczególnie zależało jej na nabiciu rachunku na 50 tysięcy, to wątpię, aby nie miała pojęcia, jak to działa. Przecież to nie pierwszy jej wyjazd służbowy i nie pierwszy rachunek. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Obywatel zapłaci... 17.01.18, 12:29 To juz jest tylko kwestia twojej wiary. Moja kobita ma GSM juz jakies 15 lat i do dzisiaj nie wie jak to wszystko dziala, a wcale nie jest glupia baba :D Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Obywatel zapłaci... 17.01.18, 12:54 Twoja kobita jeździ na delegacje, używa tam służbowo internetu i po 15 latach nadal nie wie, że są jakieś rachunki do zapłacenia? Wiesz, może gdyby musiała sama zapłacić za połączenia, to zainteresowałaby się tym, ile się płaci? Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Obywatel zapłaci... 17.01.18, 19:08 Popieram cie Sverir w całej rozciągłości. A ty psie nie udawaj że to głupie, durne, niewykształcone, oderwane granatem od pługa i nieświadome babsko. Przedszkolaki wiedzą że nic się nie dostaje za darmo więc daruj sobie takie "opozycyjne" ( czyli denne) wstawki. Z tego co wiem, jest doktorem prawa,,,, no chyba że tytuł jest "za masło". HGW gdyby miała honor to zapłaciłaby z własnej kieszeni aby nie dopuścić do skandalu, ale w jej sytuacji co za różnica czy będzie jeden skandal mniej czy więcej. Warszawiacy zapłacą, to bogate miasto i stać ich na 50 tyś rachunki za HGW. Ja ich wcale nie żałuje, chcieli HGW to niech płacą za nią rachunki. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Obywatel zapłaci... 17.01.18, 22:39 Przynajmniej nie rozwaliła samolotu, jak jej poprzednik. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Obywatel zapłaci... 17.01.18, 22:41 To nie poprzednik rozwalił samolot. Jeśli już to zrobił to pilot, ale mógł i jemu ktoś pomóc. Jak do tej pory jest to ciągle temat otwarty. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Obywatel zapłaci... 17.01.18, 22:47 To nie HGW oddawała kamienice. Jak już to robili to urzędnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Obywatel zapłaci... 17.01.18, 22:59 Nie chce mi się na ten temat gadać. HGW nadzorowała cały interes prywatyzacyjny, wynika to choćby z przepisów prawa. A skoro jest doktorem prawa to powinna umieć samodzielnie wyciągnąć wnioski. Jedno wiem, wiem że jest przepis o ściganiu urzędników. To było martwe prawo ale prawo. Trzeba sięgać do niego częściej albo zmienić jej zapis aby karać tę beznadzieję. serwisy.gazetaprawna.pl/samorzad/artykuly/928600,odpowiedzialnosc-urzednika-za-zle-decyzje.html Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Obywatel zapłaci... 18.01.18, 08:07 "HGW nadzorowała cały interes prywatyzacyjny, wynika to choćby z przepisów prawa" Och, już nie szalej z tym prawem aż tak bardzo, bo Cię pan komisarz Jaki utemperuje i wlepi jakąś grzywnę. Zgodnie z prawem przestępstwo popełnia ten, komu można przypisać winę w czasie czynu. Jesli HGW nie podpisywała decyzji o złodziejskiej reprywatyzacji, to może odpowiadać co najwyżej za niedopełnienie obowiązków z powodu braku nadzoru, ale nie za przekroczenie uprawnień z powodu podpisywania tych bandyckich papierów. "Jedno wiem, wiem że jest przepis o ściganiu urzędników. To było martwe prawo ale prawo" I na tym się Twoja wiedza kończy. Gdybyś wiedział więcej, to nie pisałbyś o jego stosowaniu:)) Odpowiedz Link Zgłoś
inocom No to bossowie mafii są bezpieczni :) 18.01.18, 08:50 sverir napisał: > "HGW nadzorowała cały interes prywatyzacyjny, wynika to choćby z przepisów praw > a" > > Och, już nie szalej z tym prawem aż tak bardzo, bo Cię pan komisarz Jaki utempe > ruje i wlepi jakąś grzywnę. Zgodnie z prawem przestępstwo popełnia ten, komu mo > żna przypisać winę w czasie czynu. Jesli HGW nie podpisywała decyzji o złodziej > skiej reprywatyzacji, to może odpowiadać co najwyżej za niedopełnienie obowiązk > ów z powodu braku nadzoru, ale nie za przekroczenie uprawnień z powodu podpisyw > ania tych bandyckich papierów. czy "błogosławiony" Prokop Wielki, który zwykł mawiać, że osobiście, chociaż był Husytą nikogo nie zabił. Také na bojišti se od většiny vojevůdců výrazně odlišoval, neboť podle svých slov vlastní rukou neprolil ani krůpěj krve, tím míň, že by někoho zabil . za Wiki. Kaczyńskiemu też nic nie grozi :) Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: No to bossowie mafii są bezpieczni :) 18.01.18, 14:33 " Kaczyńskiemu też nic nie grozi :)" "Nic" to niekoniecznie, bo istnieje jeszcze sprawstwo kierownicze na ten przykład. Ja pisałem o przypadku, w którym osobiste zaangażowanie HGW w prywatyzację było żadne, czyli ani nie polecała, ani nie nadzorowała, czyli nie robiła nic. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: No to bossowie mafii są bezpieczni :) 18.01.18, 21:51 sverir napisał: > " Kaczyńskiemu też nic nie grozi :)" > > "Nic" to niekoniecznie, bo istnieje jeszcze sprawstwo kierownicze na ten przykł > ad. Ja pisałem o przypadku, w którym osobiste zaangażowanie HGW w prywatyzację > było żadne, czyli ani nie polecała, ani nie nadzorowała, czyli nie robiła nic. HGW też można przypisać sprawstwo kierownicze. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: No to bossowie mafii są bezpieczni :) 18.01.18, 23:33 lech1966 napisał: > sverir napisał: > > > " Kaczyńskiemu też nic nie grozi :)" > > > > "Nic" to niekoniecznie, bo istnieje jeszcze sprawstwo kierownicze na ten > przykł > > ad. Ja pisałem o przypadku, w którym osobiste zaangażowanie HGW w prywaty > zację > > było żadne, czyli ani nie polecała, ani nie nadzorowała, czyli nie robiła > nic. > > HGW też można przypisać sprawstwo kierownicze. Nie można, a należy. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: No to bossowie mafii są bezpieczni :) 19.01.18, 10:14 " HGW też można przypisać sprawstwo kierownicze" Masz jakiś dowód na to, że wydawała w tej mierze polecenia? Jeśli tak, to biegnij do komisarza Jakiego, ozłoci Cię. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: No to bossowie mafii są bezpieczni :) 19.01.18, 10:21 sverir napisał: > " HGW też można przypisać sprawstwo kierownicze" > > Masz jakiś dowód na to, że wydawała w tej mierze polecenia? Jeśli tak, to biegn > ij do komisarza Jakiego, ozłoci Cię. Nie będę wyręczał organów, niech sami znajdą dowody. Myślę że nie będzie to wielki problem. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: No to bossowie mafii są bezpieczni :) 20.01.18, 19:45 "Nie będę wyręczał organów, niech sami znajdą dowody" Oczywiście, nie płacą Ci przecież za dowody na potwierdzenie zarzutów:) Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: No to bossowie mafii są bezpieczni :) 20.01.18, 20:25 sverir napisał: > "Nie będę wyręczał organów, niech sami znajdą dowody" > > Oczywiście, nie płacą Ci przecież za dowody na potwierdzenie zarzutów:) Brak dyscypliny finansowej i HGW. Warszawiacy zatrudnili ją nie jako call center :) Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: No to bossowie mafii są bezpieczni :) 20.01.18, 21:09 " Warszawiacy zatrudnili ją nie jako call center :)" Lechu pisał o reprywatyzacji, a nie o rachunku za telefon. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: No to bossowie mafii są bezpieczni :) 20.01.18, 21:51 sverir napisał: > " Warszawiacy zatrudnili ją nie jako call center :)" > > Lechu pisał o reprywatyzacji, a nie o rachunku za telefon. Al Capone posadzili za niezapłacone podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Obywatel zapłaci... 18.01.18, 08:23 A w Smoleńsku czekano na decyzję Lecha Kaczyńskiego co robić z samolotem, o czym poinformował pilotów minister Kazana. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Obywatel zapłaci... 18.01.18, 14:38 a Lech K. czekał na decyzję Jarosława K. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Obywatel zapłaci... 19.01.18, 10:19 religijnych.uczuc.obraza napisał: > A w Smoleńsku czekano na decyzję Lecha Kaczyńskiego co robić z samolotem, o czy > m poinformował pilotów minister Kazana. > Nie mieszaj Smoleńska do HGW. To sie nijak nie da połączyć. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Obywatel zapłaci... 20.01.18, 19:53 Smoleńsk doskonale pasuje. Jest przykładem na to, jak może się kończyć sytuacja, kiedy przełożony - nie bacząc na własną niekompetencję - ingeruje w postępowanie podwładnych. Nawiasem mówiąc, ten przełożony był poprzednikiem HGW na urzędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Obywatel zapłaci... 21.01.18, 22:43 Tylko ktoś niespełna rozumu może twierdzić że HGW o niczym nie wiedziała. Nie kompromituj się jeszcze bardziej ayran. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Obywatel zapłaci... 22.01.18, 08:46 Tak samo tylko ktoś niespełna rozumu może twierdzić że Lech Kaczyński i jego kancelaria nie miały żadnego wpływu na to że wydarzyła się katastrofa. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Obywatel zapłaci... 18.01.18, 10:18 Nigdy nie miała problemów, może dlatego, że nie bardzo kuma jak to działa i dlatego jest ostrożna :D Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Obywatel zapłaci... 21.01.18, 01:48 > wyjazd służbowy i nie pierwszy rachunek. Nikt jej wcześniej tych rachunków nie pokazywał to się nie interesowała. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Kto się nie interesował? 21.01.18, 01:49 pies_na_czarnych napisała: > > wyjazd służbowy i nie pierwszy rachunek. > > Nikt jej wcześniej tych rachunków nie pokazywał to się nie interesowała. > Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Obywatel zapłaci... 17.01.18, 11:47 Raz jeden, w lipcu. Faktycznie, jak na telefon, dużo, ale to ma uzasadnienie i nie dziwi. I jest to kropla w morzu wobec wydatków pijaka prezydenta Kaczyńskiego na regularne wyloty na Hel i na chlanie (400 tysięcy na małpki). Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Obywatel zapłaci... 17.01.18, 22:57 buldog2 napisał: > Raz jeden, w lipcu. Faktycznie, jak na telefon, dużo, ale to ma uzasadnienie i > nie dziwi. > I jest to kropla w morzu wobec wydatków pijaka prezydenta Kaczyńskiego na regul > arne wyloty na Hel i na chlanie (400 tysięcy na małpki). 90 dych za dwa miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Obywatel zapłaci... 18.01.18, 09:12 nazimno napisał: > moze youtube...? Ucho Prezesa. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Co to jest przy milionie za ochronę Zawistnego 18.01.18, 10:29 Kurdupla, czy przy milionach wydanych na ochronę pajacznic tego samego osobnika? Albo 2,5 milionie za rozbity wóz Kloconogiej w czasie jazdy na barabara z mężem? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Obywatel zapłaci... 21.01.18, 01:51 Oburzone pisieta zapraszam do wątku o tym jak agent Tomek pasł się na niedoli staruszków, a teraz prosi o umorzenie długów”””. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Agenta Tomka już nie ma 21.01.18, 01:56 pies_na_czarnych napisała: > Oburzone pisieta zapraszam do wątku o tym jak agent Tomek pasł się na niedoli s > taruszków, a teraz prosi o umorzenie długów”””. I tym różni się PiS od PO. W grudniu 2013 został zawieszony w prawach członka klubu parlamentarnego PiS, do czego doszło po ujawnieniu nagrań rozmowy, w której miał grozić pobiciem krzesłem mężowi swojej partnerki[32]. W styczniu 2014 zrezygnował z członkostwa w klubie, zostając posłem niezrzeszonym[33], a w lutym 2015 zrzekł się mandatu posła[34] (który wygasł 6 marca). Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Agenta Tomka już nie ma 21.01.18, 03:25 Agent Tomek ma kłopoty i błaga premiera o pomoc. Jego stowarzyszenie otrzymało setki tysięcy złotych dotacji na prowadzenie domów opieki nad osobami starszymi, ale roztrwoniło pieniądze na luksusy. Jak donosi Fakt teraz Tomasz Kaczmarek musi zwrócić 1,4 mln zł dotacji, ale liczy na to, że przed wojewodą z PiS obroni go sam premier Morawiecki. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Agenta Tomka już nie ma 21.01.18, 12:02 pies_na_czarnych napisała: > Agent Tomek ma kłopoty i błaga premiera o pomoc. Jego stowarzyszenie otrzymało > setki tysięcy złotych dotacji na prowadzenie domów opieki nad osobami starszymi > , ale roztrwoniło pieniądze na luksusy. Jak donosi Fakt teraz Tomasz Kaczmarek > musi zwrócić 1,4 mln zł dotacji, ale liczy na to, że przed wojewodą z PiS obron > i go sam premier Morawiecki. Szkoda Tomka. Tak dobrze się zapowiadał, jako młody wilczek lubił szybkie kobiety i piękne samochody. Był taki liberalny i światowy. Niestety Wojewoda z PiS go zniszczył. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Agenta Tomka już nie ma 22.01.18, 17:01 Co to jet te 40000 przy 300000 ministrze od pomocy biednym czyli Kempy wydane na wycieczkę do ciepłego kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Agenta Tomka już nie ma 22.01.18, 17:04 Oczywiście wycieczek będzie więcej, biednym umierającym z głodu katolickim dzieciom katolicy nigdy nie odmówią pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś