Dodaj do ulubionych

Prawo w Polsce zostało "uszkodzone"

13.03.18, 08:42
Po wyborach Kurdupel z Budyniem uciekną do Irlandii?
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,23134903,sad-w-irlandii-nie-zgodzil-sie-na-ekstradycje-polaka-bo-prawo.html#Z_MT
Obserwuj wątek
    • derff Re: Prawo w Polsce zostało "uszkodzone" 13.03.18, 09:17
      Czyli zepsute. To kwestia tłumaczenia
      • inocom Z czego ma żyć ten chłopak 17.03.18, 00:11
        derff napisał:

> Czyli zepsute. To kwestia tłumaczenia

www.radiowroclaw.pl/articles/view/75960/Tomasz-Komenda-wyjdzie-na-wolnosc-Sad-w-trakcie-podejmowania-decyzji
        18 lat składkowych ma już za sobą. Ile dostanie emerytury?
    • m.c.hrabia Re: Prawo w Polsce zostało "uszkodzone" 13.03.18, 09:21
      Laurent Pech bardzo krytycznie ocenił informacje, które zawarte są w białej księdze dotyczącej reform sądownictwa w Polsce. Profesor prawa europejskiego z Middlesex University w Londynie w serii tweetów punktuje sprzeczności zawarte w dokumencie, który Mateusz Morawiecki przekazał szefowi Komisji Europejskiej. "Boli mnie głowa od ilości bzdur rozłożonych na 94 stronach, które musiałem przeczytać" - napisał Pech.

wiadomosci.onet.pl/swiat/laurent-pech-krytykuje-biala-ksiege-rozbolala-mnie-glowa-od-ilosci-bzdur/ppe033s
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Prawo w Polsce zostało "uszkodzone" 13.03.18, 10:46
        Gość oczywistości napisał.
    • pies_na_czarnych Re: Prawo w Polsce zostało "uszkodzone" 13.03.18, 09:24
      Ziobru cósik ma pecha z tymi ekstradycjami :)
      • szwampuch58 Re: Prawo w Polsce zostało "uszkodzone" 13.03.18, 09:46
        Irlandzki rząd nie wierzy w uczciwość prokuratorów i sędziów Ziobry.....jasny gwint ale zaprzance jedne
        • lech1966 Re: Prawo w Polsce zostało "uszkodzone" 13.03.18, 23:13
          szwampuch58 napisał:

> Irlandzki rząd nie wierzy w uczciwość prokuratorów i sędziów Ziobry.....jasny g
          > wint ale zaprzance jedne

A niech sobie trzymają tego handlarza prochami. Chcieliśmy go sami ukarać ale jak się chcą z nim układać i rozwijać wspólny biznes to niech sobie go zostawią na reproduktora w tej Irlandii.
          • alistair-p Re: Prawo w Polsce zostało "uszkodzone" 14.03.18, 01:14
            Pewnie błyszczysz intelektem na spotkaniach pisdackich trolli :-)
            • lech1966 Re: Prawo w Polsce zostało "uszkodzone" 14.03.18, 09:22
              alistair-p napisał:

> Pewnie błyszczysz intelektem na spotkaniach pisdackich trolli :-)

Wiesz co, to jest co najmniej dziwne pytanie. Bo albo irlandzki sąd ma zastrzeżenia do tego czy figurant w rzeczywistości jest handlarzem narkotyków ( i zastanawia się czy nie lepiej ukarać go na miejscu bo w Polsce SN go uniewinni na podstawie DSR albo braku świadomości że prochy jednak szkodzą ), albo obawia się że sąd skarze niewinnego człowieka ( być może w Irlandii taka działalność nie jest karana)
              • religijnych.uczuc.obraza Re: Prawo w Polsce zostało "uszkodzone" 14.03.18, 09:29
                O co chodzi z tą wódą albo prochami? Kierujesz się znów jakimiś bredniami z wpotylice.prl?
                • lech1966 Re: Prawo w Polsce zostało "uszkodzone" 14.03.18, 09:52
                  religijnych.uczuc.obraza napisał:

> O co chodzi z tą wódą albo prochami? Kierujesz się znów jakimiś bredniami z wpo
                  > tylice.prl?

A ty czemu jesteś taki DS Roztargniony od samego rana obraza???
                  • alistair-p Re: Prawo w Polsce zostało "uszkodzone" 14.03.18, 12:51
                    Pisz co chcesz,a tymczasem Zawistny Kurdupel rozpieprzył polskie sądownictwo,a zrobił to tak jak tylko on potrafi.
                    W sposób chamski i durnowaty,a teraz się dziwi,że te zmiany budzą obawy nie tylko w Polsce.
                  • religijnych.uczuc.obraza Re: Prawo w Polsce zostało "uszkodzone" 14.03.18, 14:50
                    Nie zapomniałeś czegoś?
              • pogromca_bzdury Re: Prawo w Polsce zostało "uszkodzone" 14.03.18, 10:18
                "Bo albo irlandzki sąd ma zastrzeżenia do tego czy figurant w rzeczywistości jest handlarzem narkotyków"

To oczywiście nie było przedmiotem rozważań sądu - chodzi tu o ENA, obłudny manipulatorze.
                • lech1966 Re: Prawo w Polsce zostało "uszkodzone" 14.03.18, 16:05
                  pogromca_bzdury napisał:

> "Bo albo irlandzki sąd ma zastrzeżenia do tego czy figurant w rzeczywistości je
                  > st handlarzem narkotyków"
                  >
                  > To oczywiście nie było przedmiotem rozważań sądu - chodzi tu o ENA, obłudny man
                  > ipulatorze.

Ale chyba musiał rozważyć czy w ogóle ten gostek jest handlarzem czy nie jest? Czy Polska ma prawo domagać się ekstradycji czy nie?. czy są jakieś dowody czy nie ma?. A "pitolenie o szopenie" zostaw dla siebie zeniu- to ci wychodzi najlepiej zaraz po udawaniu ataku DSR.
                  • alistair-p Re: Prawo w Polsce zostało "uszkodzone" 14.03.18, 16:28
                    Przestań rzeżbić w goownie.W dyskusji o tym,że Ziemia jest płaska też tak będziesz walczył?
                    • lech1966 Re: Prawo w Polsce zostało "uszkodzone" 14.03.18, 19:32
                      alistair-p napisał:

> Przestań rzeżbić w goownie.W dyskusji o tym,że Ziemia jest płaska też tak będzi
                      > esz walczył?

A kto twierdzi że ziemia jest płaska??? Znów zenio odjechał?. On myśli że irlandzkie sądy działają tak jak nasze......
                      • spokojny.zenek Re: Prawo w Polsce zostało "uszkodzone" 14.03.18, 19:54
                        Pisowski zakłamany kretyn nadal nie rozumie, że przedmiotem sprawy było ena. Jak widać.
                        • m.c.hrabia Re: Prawo w Polsce zostało "uszkodzone" 14.03.18, 19:57
                          spokojny.zenek napisał:

> Pisowski zakłamany kretyn

i wszystko jasne.
                          • spokojny.zenek Re: Prawo w Polsce zostało "uszkodzone" 14.03.18, 19:59
                            Od zawsze jasne, ale czasami trudno zachowac spokój, gdy się widzi łajdackie popisy tego trolla.
                          • lech1966 Re: Prawo w Polsce zostało "uszkodzone" 14.03.18, 19:59
                            Hahahhah.. Jeszcze ze dwa razy się nawzajem poklepcie po karkach. :))))))))))))
                            • spokojny.zenek Re: Prawo w Polsce zostało "uszkodzone" 14.03.18, 20:06
                              Poznać głupiego po rechocie jego.
                              Ale to dureń... Nigdy żadnego argumentu, choćby namiastki. Wyłacznie łgarstwa, chamstwo, bełkot...
                              • m.c.hrabia Re: Prawo w Polsce zostało "uszkodzone" 14.03.18, 20:25
                                spokojny.zenek napisał:

> Poznać głupiego po rechocie jego.

fakt

• lech1966 Re: Prawo w Polsce zostało "uszkodzone" 14.03.18, 20:54
                                spokojny.zenek napisał:

> Poznać głupiego po rechocie jego.
                                > Ale to dureń... Nigdy żadnego argumentu, choćby namiastki. Wyłacznie łgarstwa,
                                > chamstwo, bełkot...

Dokładnie zeniu. Może przytoczysz przedstawione nam przez ciebie argumenty lub namiastki argumentów. Tak coś więcej ponad chamstwo i bełkot. Nie zauważyłem abyś napisał słowo merytorycznie.
                                • religijnych.uczuc.obraza Re: Prawo w Polsce zostało "uszkodzone" 14.03.18, 21:09
                                  Ja tam pamiętam że zenek dużo argumentów przedstawiał.
                                  • m.c.hrabia Re: Prawo w Polsce zostało "uszkodzone" 14.03.18, 21:13
                                    Dla pisowskiego kreatyna liczą si3 tylko argumenty Antka świra
    • yoma Re: Prawo w Polsce zostało "uszkodzone" 13.03.18, 10:33
      Bardzo mi się to podoba.
      • nazimno Re: Prawo w Polsce zostało "uszkodzone" 13.03.18, 10:52
        Handlarzowi narkotykow tez. Bedzie miec swoj pokoik z tv, internetem, natryskiem, posilki 4 x dziennie
        i inne cywilizowane europejskie wygody.

na marginesie...

Irlandzka przestepczosc we wlasnych opiniach:

www.independent.ie/irish-news/crime/republic-of-ireland-is-deadliest-place-to-live-in-irish-and-british-isles-new-figures-34614775.html

• yoma Re: Prawo w Polsce zostało "uszkodzone" 13.03.18, 11:05
          Ale zauważyłeś, że artykuł i wątek nie jest o wygodach handlarza narkotyków? Pewnie nie zauważyłeś.
          • szwampuch58 Re: Prawo w Polsce zostało "uszkodzone" 13.03.18, 12:41
            BBC za to zauwazylo
            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,23135096,program-bbc-juz-raz-wywolal-kontrowersje-teraz-wraca-do-polski.html#Z_MT
    • yoma Re: Prawo w Polsce zostało "uszkodzone" 13.03.18, 13:44
      Oryginał

dobre, bo mocne.

www.irishtimes.com/news/crime-and-law/courts/high-court/high-court-judge-seeks-eu-ruling-on-effect-of-polish-law-changes-1.3424530?mode=amp
      • alistair-p Re: Prawo w Polsce zostało "uszkodzone" 13.03.18, 22:49
        Osiągnęliśmy poziom tego sympatycznego pana Alexandra za wschodnią granicą,a PiS jeszcze nie pokazał wszystkiego.
    • boblebowsky To dopiero początek 13.03.18, 14:38
      i pierwszy ewidentny przypadek wykorzystania sytuacji w polskim sądownictwie. Wyobrażam sobie kiedy w grę wchodzić będą sprawy gospodarcze wielkie pieniądze. Kto by nie skorzystał....
      • alistair-p Re: To dopiero początek 13.03.18, 14:52
        Ciekawe,czy w irlandzkim prawie funkcjonują precedensy.Jeśli tak,Ziobro może prosić o ekstradycję dyrekcję autobusów w Dublinie :-)
        • yoma Re: To dopiero początek 13.03.18, 15:45
          W anglosaskim na ogół funkcjonują :)
    • zdradziecka.morda RAczej zdemolowane! 14.03.18, 10:20
      Totalna demolka!
    • rzewuski1 Re: Prawo w Polsce zostało "uszkodzone" 14.03.18, 13:46
      Wyprowadzanie Polski z europejskiej rodziny wolnych demokratycznych narodów zaczyna przybierać realne kształty.
      • m.c.hrabia Re: Prawo w Polsce zostało "uszkodzone" 14.03.18, 16:25
        rzewuski1 napisał:

> Wyprowadzanie Polski z europejskiej rodziny wolnych demokratycznych narodów zac
        > zyna przybierać realne kształty.
        >
        >
        >
        poza pomnikami, strategiczny cel Kaczyńskiego.
    • j-k Prawo w Irlandii tez zostało "uszkodzone" 14.03.18, 19:44
      W. Brytania bezprawnie nadal okupuje Irlandie Polnocna (Ulster)

a prawo irlandzkie o tym milczy.
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Prawo w Irlandii tez zostało "uszkodzone" 14.03.18, 19:48
        A skad ty, pocieszny piaczyno, możesz wiedzieć, że milczy?
        • j-k Prawo w Irlandii tez zostało "uszkodzone" 14.03.18, 19:52
          ano milczy, belkocie

nie ma w nim slowa o tym, ze okupacja Irlandii pln. przez W. Brytanie jest bezprawna.

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Prawo w Irlandii tez zostało "uszkodzone" 14.03.18, 20:09
            Przecież ty dziadziu nie masz o tym pojęcia.
            • j-k Prawo w Irlandii tez zostało "uszkodzone" 14.03.18, 20:13
              ty belkocie nie masz o niczym pojecia...

a w szczegolnosci o polityce.

w 1981 dzialacz "S".

• religijnych.uczuc.obraza Re: Prawo w Irlandii tez zostało "uszkodzone" 14.03.18, 20:18
                Dziadziu przecież ty się na niczym nie znasz poza spylaniem z Polski.
                • j-k dzidziu,,, 14.03.18, 20:25
                  wiesz jak mnie tfuj placz i bezsilne machanie nuszkami zaima ?

masz jeszcze 5 lat zycia pod cienszkim PiSim buciorem , a teraz odmaszerowac.

• religijnych.uczuc.obraza Re: dzidziu,,, 14.03.18, 20:42
                    Nie masz dziadziu nic do powiedzenia więc znów wpadasz w ten swój nudny pijacki bełkot. Ale co ci pozostało, prócz picia, po tym twoim donosicielstwie?
                    • taniarada Re: dzidziu,,, 14.03.18, 21:18

> Nie masz dziadziu nic do powiedzenia więc znów wpadasz w ten swój nudny pijacki
                      > bełkot. Ale co ci pozostało, prócz picia, po tym twoim donosicielstwie?
                      >
                      Ile ty masz lat.Dzisiaj zarobiłeś mnóstwo kasy.Nakręciłeś sto wątków .Wynocha .Płacisz jakieś podatki?Jeśli nie to masz kłopoty.Za twoje wyjątkowe chamstwo.Wszystkich atakujesz personalnie.
                      • religijnych.uczuc.obraza Re: dzidziu,,, 14.03.18, 21:43
                        Poszła won, nadwołżańska szmato.
                        • j-k nadal moja ty NieDrooga dzidziu,,, 14.03.18, 23:30
                          bedziesz jeszcze musial 5 lat cierpiec pod cienszkim PiSim buciorem

a ja bede sie z ciebie, hloopcze, nadal tu smial.

dzis zwolennik LEWICY
                          a w 1981 dzialacz "S" w Warszawie.

• lech1966 Re: nadal moja ty NieDrooga dzidziu,,, 14.03.18, 23:33
                            Prawidłowo J-K. Tak ma być...i tak będzie..
                          • religijnych.uczuc.obraza Re: nadal moja ty NieDrooga dzidziu,,, 15.03.18, 08:22
                            To ja dziadziu pijacki z ciebie się śmieję bo musiałeś spiżdżać z Polski przez swoje donosicielstwo.
      • alistair-p Re: Prawo w Irlandii tez zostało "uszkodzone" 16.03.18, 01:00
        A w tej twojej Irlandii to są murzyni?Fajnie by było takiemu przywalić,prawda?
    • inocom Na Słowacji klęska wzorca prawa 16.03.18, 01:03
      Premier tamtejszy podał się do dymisji po tym, jak tam mordują w tej kolebce wolności i demokracji dziennikarzy

wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/robert-fico-premier-slowacji-podal-sie-do-dymisji/80teflw
      • lech1966 Re: Na Słowacji klęska wzorca prawa 16.03.18, 01:16
        inocom napisał:

> Premier tamtejszy podał się do dymisji po tym, jak tam mordują w tej kolebce wo
        > lności i demokracji dziennikarzy
        >
        > wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/robert-fico-premier-slowacji-podal-sie-do-dymisji/80teflw

Polska Tuska była tym samym. Tylko że przed dymisją zawsze ratowała go pani Merkel i ciepła woda w kranie.
        • alistair-p Re: Na Słowacji klęska wzorca prawa 16.03.18, 01:33
          PiSdaków nie ma kto ratować.Ze wszystkimi już się pokłócili.Niedługo Białoruś będzie miała lepsze sądownictwo niż to co zaprowadził w Polsce PiS.
          • yoma Re: Na Słowacji klęska wzorca prawa 16.03.18, 10:38
            Bhutan.

m.facebook.com/sokzburaka/photos/a.1452029521697738.1073741828.1452015088365848/2177438655823484/?type=3&source=54&ref=page_internal
          • lech1966 Re: Na Słowacji klęska wzorca prawa 16.03.18, 11:54
            alistair-p napisał:

> PiSdaków nie ma kto ratować.Ze wszystkimi już się pokłócili.Niedługo Białoruś b
            > ędzie miała lepsze sądownictwo niż to co zaprowadził w Polsce PiS.

Cokolwiek by nie wprowadził PIS, to już nigdy nie będzie tak jak było. Ja upatruję tu szansy na poprawę jakości i choćby częściową likwidację bezkarności w pewnych kręgach.
            • religijnych.uczuc.obraza Re: Na Słowacji klęska wzorca prawa 16.03.18, 12:00
              No nie wiem, lechu. Np. w oświacie wprowadzili to co było. W PRLu.
              • lech1966 Re: Na Słowacji klęska wzorca prawa 16.03.18, 13:03

> No nie wiem, lechu. Np. w oświacie wprowadzili to co było. W PRLu.

Pytanie brzmi,,,,czy wszystko z PRL było złe? Jakoś większość tu piszących wykształcił system oświaty w PRL, sam zostałeś wyedukowany ( jak się domyślam) w PRL. Ja też, Myślę że co niektórzy nie stracili dzięki tej edukacji zdolności do samodzielnego myślenia. To dopiero parcie na szkło i parcie na apanaże eliminowały te zdolność. To tak jak z tym powiedzeniem. Za pieniądze ksiądz się modli,,,za pieniądze lud się podli.. To dopiero teraz powstają szkoły piorące mózgi zamiast edukować wszechstronnie.
                Niebieskie ptaki PRL eliminował,,a teraz są posłami PO..
                • religijnych.uczuc.obraza Re: Na Słowacji klęska wzorca prawa 16.03.18, 13:05
                  No ty lechu twierdzisz że wszystko było złe w PRLu. Niebieskie ptaki z PRLu, takie jak np. Gosiewski, przez 14 lat nie potrafiły skończyć studiów.
                  • lech1966 Re: Na Słowacji klęska wzorca prawa 16.03.18, 13:37

> No ty lechu twierdzisz że wszystko było złe w PRLu.

Nic takiego nie twierdziłem. Skąd ci to do głowy przyszło??? A ciebie przypadkiem nie wykształcił PRL? To pomyłka?? źle cie oceniłem?
                    • religijnych.uczuc.obraza Re: Na Słowacji klęska wzorca prawa 16.03.18, 13:42
                      Nie, nie wykształcił mnie PRL.
                      Ale idźmy dalej tym tokiem myślenia, lechu? Czy sędziowie którzy byli wykształceni w PRl i w PRL sądzili są wszyscy źli? A czy prlowskie służby specjalne w całości były takie złe?
                      • lech1966 Re: Na Słowacji klęska wzorca prawa 16.03.18, 16:08

> Nie, nie wykształcił mnie PRL.
                        > Ale idźmy dalej tym tokiem myślenia, lechu? Czy sędziowie którzy byli wykształc
                        > eni w PRl i w PRL sądzili są wszyscy źli? A czy prlowskie służby specjalne w ca
                        > łości były takie złe?

To jesteś młody gów....rz??? Bo chyba nie zdobyłeś wykształcenia w Rosji???.
                        Ale mimo wszystko gratuluje ci dorosłego poglądu na wiele spraw. Szkoda że nie chcesz zmienić tego kraju na lepszy i chcesz żeby było tak jak było.
                        Ale wróćmy do tematu:
                        Może czasem generalizowałem w tych sprawach. Powód był prosty, niesamowity opór materii w sprawie zmian. Oczywiście wcale nie uważam że wszyscy sędziowie czy ogólnie prawnicy wykształceni w PRL byli / są źli i kiepsko wykształceni. Nie jest też problemem nepotyzm jaki panuje w środowisku. Problemem jest to że popełniający błędy w pracy, nie nadający się do tego zawodu ludzie, osoby które dopuściły się złamania obowiązującego prawa nie są eliminowani. Samorządy nie są zainteresowane eliminowaniem jednostek nie nadających się i tym samym kasta nie jest czysta. Obywatele to widzą i stąd te negatywne oceny i chęć zmian w środowiskach prawniczych
                        • religijnych.uczuc.obraza Re: Na Słowacji klęska wzorca prawa 19.03.18, 09:07
                          Nie jestem taki młody. Byłem kształcony w starym systemie ale już nie w PRLu. I jestem za zmianami na lepsze. Tylko że aktualnie rządzący nie zmieniają go na lepsze.
                          Przecież to już było wiele razy omawiane: wielu sędziów, nie nadających się do sądzenia, jest usuwanych z zawodu. A zaproponowane zmiany będą miały służyć jedynie eliminowaniu niewygodnych dla Totalnej Władzy sędziów, a nie złych.
                  • yoma Re: Na Słowacji klęska wzorca prawa 16.03.18, 15:21
                    Sam lesiu zapewne urodził się za Kazimierza Jagiellończyka. Bo przecież nie w PRLu.
                    • m.c.hrabia Re: Na Słowacji klęska wzorca prawa 16.03.18, 15:28
                      yoma napisała:

> Sam lesiu zapewne urodził się za Kazimierza Jagiellończyka. Bo przecież nie w P
                      > RLu.
                      >
                      to tak jak jego gieruuuu, jarek.
                      • yoma Re: Na Słowacji klęska wzorca prawa 16.03.18, 20:43
                        Poglądy też mają takie mocno z króla Ćwieczka.
                    • lech1966 Re: Na Słowacji klęska wzorca prawa 16.03.18, 16:13
                      yoma napisała:

> Sam lesiu zapewne urodził się za Kazimierza Jagiellończyka. Bo przecież nie w P
                      > RLu.

Gdybyś posiadła umiejętność czytania tekstu ze zrozumieniem to byś już wiedziała że urodziłem się w PRL i edukowałem a jakże, też w PRL.
                      Co za ciemnota rządziła tym krajem przez ostatnie 8 lat????? Jak to możliwe???
            • alistair-p Re: Na Słowacji klęska wzorca prawa 16.03.18, 12:28
              Żydzi w Treblince też mieli szansę.
    • inocom Już dawno temu 16.03.18, 23:24
      "Wskazywały one może nie jednoznacznie, ale z wysokim prawdopodobieństwem" cyt. Prokuratora Ozimina... i na tym zdaniu oparty jest wyrok młodego człowieka na 25 lat więzienia. BEZ KOMENTARZA.

www.fakt.pl/wydarzenia/polska/wroclaw/sprawa-tomasza-komendy-prokurator-stanislaw-ozimina-dzis-zrobilby-to-samo/j4mkl0m
      Facet siedział za niewinność 18 lat. Gdyby nie PiS to pewnie siedziałby 25.
      • alistair-p Re: Już dawno temu 16.03.18, 23:34
        Kto był w tym czasie ministrem sprawiedliwości i prokuratorem generalnym?Dzięki niemu facet siedział 18 lat.
        • inocom Znowu złapano Wafelka 16.03.18, 23:44
          alistair-p napisał:

> Kto był w tym czasie ministrem sprawiedliwości i prokuratorem generalnym?Dzięki
          > niemu facet siedział 18 lat.

Tomasz Komenda chodził do szkoły specjalnej. Coś jak Wafelek, za którego grzywnę musiał zapłacić Naczelnik Więzienia.

Łatwo było wsadzić do więzienia osobę poniżej 100 IQ. Cały aparat pewnie dostał za to premię.

www.radiowroclaw.pl/articles/view/75960/Tomasz-Komenda-wyjdzie-na-wolnosc-Sad-w-trakcie-podejmowania-decyzji
          • alistair-p Re: Znowu złapano Wafelka 17.03.18, 00:14
            Odpowiesz,czy będziesz kręcił jak Petz na spowiedzi po spotkaniu z klerykiem?
            • inocom Re: Znowu złapano Wafelka 17.03.18, 00:18
              alistair-p napisał:

> Odpowiesz,czy będziesz kręcił jak Petz na spowiedzi po spotkaniu z klerykiem?

Np.
              Zbigniew ĆWIĄKALSKI
              Andrzej CZUMA
              Krzysztof KWIATKOWSKI
              • alistair-p Re: Znowu złapano Wafelka 17.03.18, 00:31
                Żaden z nich nie był prokuratorem generalnym gdy zamykano tego,jak piszesz wafelka.
                • inocom Re: Znowu złapano Wafelka 17.03.18, 00:37
                  alistair-p napisał:

> Żaden z nich nie był prokuratorem generalnym gdy zamykano tego,jak piszesz wafe
                  > lka.

Pytałeś o ministrów sprawiedliwości.
                  gdzieś mi omsknął się Marek BIERNACKI. Za którego nasz delikwent siedział. Czy Cezary GRABARCZYK.
                  • alistair-p Re: Znowu złapano Wafelka 17.03.18, 01:33
                    No to który prokurator generalny go zamknął?
                    • inocom Art 42 ust. 3 17.03.18, 09:01
                      alistair-p napisał:

> No to który prokurator generalny go zamknął?

Wydaje mi się, że zrobił to jednak jakiś niezawisły sąd, a nie prokurator generalny.
                      Konstytucja RP prawi.
                      Art. 42 ust. 3 Konstytucji RP stanowi, że każdego uważa się za niewinnego, dopóki jego wina nie zostanie stwierdzona prawomocnym wyrokiem sądu.

Nic tu o prokuratorze generalnym nie ma.
                      • religijnych.uczuc.obraza Re: Art 42 ust. 3 19.03.18, 09:08
                        Dlaczego więc prezymęt Duda ułaskawił skazanych nieprawomocnym wyrokiem sądu? Konstytucji nie zna?
                        • inocom Re: Art 42 ust. 3 19.03.18, 20:46

> Dlaczego więc prezymęt Duda ułaskawił skazanych nieprawomocnym wyrokiem sądu? K
                          > onstytucji nie zna?

Widać ułaskawiał niewinnych. Co zresztą sam potwierdziłeś.
                          Za wyroki odpowiada sąd i tylko sąd.
                          • religijnych.uczuc.obraza Re: Art 42 ust. 3 19.03.18, 20:54
                            Jak można ułaskawić niewinnego bez prawomocnego, skazującego wyroku sądowego?
                          • spokojny.zenek Re: Art 42 ust. 3 20.03.18, 12:31
                            Jak można "ułaskawić niewinnego"? Od czego, skoro niewinny?
                            • inocom Re: Art 42 ust. 3 20.03.18, 14:57
                              spokojny.zenek napisał:

> Jak można "ułaskawić niewinnego"? Od czego, skoro niewinny?

Mea culpa mea maxima culpa.
                              A potem się modlisz zaliczasz odpust i masz odpuszczone na sądzie :)
                              • religijnych.uczuc.obraza Re: Art 42 ust. 3 20.03.18, 15:15
                                O! To przestępca Kamiński przyznał się do winy i wyraził skruchę?
                                • inocom Re: Art 42 ust. 3 20.03.18, 17:17

> O! To przestępca Kamiński przyznał się do winy i wyraził skruchę?

Może to protestant.
                              • spokojny.zenek Re: Art 42 ust. 3 20.03.18, 18:19
                                To Kamińskiemu i jego wspólnikom jakiś sąd "odpuścił"? Hummer już w całości przeniósł się alternatywnej rzeczywistości.
                    • mn7 Re: Znowu złapano Wafelka 17.03.18, 14:14
                      Rozwińmy to - trafne - pytanie. Który to PG wykorzystywał wtedy tę sprawę do lansowania się i jako dowód na rzekomą koniecznośc przywrócenia kary śmierci? Zresztą ku entuzjastycznej radości róznych inocomów i im podobnych. Tak było. Żyją tacy, którzy to świetnie pamiętają.
                      • inocom Wyroki wydaje Sąd - tak stoi w Konstytucji. 17.03.18, 14:43
                        mn7 napisała:

> Rozwińmy to - trafne - pytanie. Który to PG wykorzystywał wtedy tę sprawę do la
                        > nsowania się i jako dowód na rzekomą koniecznośc przywrócenia kary śmierci? Zre
                        > sztą ku entuzjastycznej radości róznych inocomów i im podobnych. Tak było. Żyją
                        > tacy, którzy to świetnie pamiętają.

Wyrok wydaje sąd. Ten sąd, który tak się opiera reformie sądownictwa, bo musiał by taki sędzia skalać się pracą i choćby przeczytać akta.
                        Kary nie orzeka prokurator. Poniał?

Art 42 ust. 3. Każdego uważa się za niewinnego, dopóki jego wina nie zostanie stwierdzona prawomocnym wyrokiem sądu.
                        • mn7 Re: Wyroki wydaje Sąd - tak stoi w Konstytucji. 17.03.18, 16:16
                          O intelekcie inocoma z pewnością nie świadczy dobrze przypuszczenie, że sąd mógłby wydać wyrok i go uzasadnić na kilkudziesięciu stronach bez gruntownego zapoznania się z aktami postępowania przygotowawczego. Zaś o uczciwości - wypisywanie takich rzeczy w sytuacji, gdy akurat nikt w tej sprawie nie ma pretensji do sądu. No, może poza pracodawcami inocoma...
                          • inocom Re: Wyroki wydaje Sąd - tak stoi w Konstytucji. 17.03.18, 18:44
                            mn7 napisała:

> O intelekcie inocoma z pewnością nie świadczy dobrze przypuszczenie, że sąd móg
                            > łby wydać wyrok i go uzasadnić na kilkudziesięciu stronach bez gruntownego zapo
                            > znania się z aktami postępowania przygotowawczego. Zaś o uczciwości - wypisywan
                            > ie takich rzeczy w sytuacji, gdy akurat nikt w tej sprawie nie ma pretensji do
                            > sądu. No, może poza pracodawcami inocoma...

Ba, są sędziowie, co uzasadniają wyroki na podstawie nieistniejącego już PRLowskiego prawa. :) Nieważne, że była nowelizacja i artykuł skreślono :) Co się sędzia będzie uczył, by być na bieżąco.
                            • religijnych.uczuc.obraza Re: Wyroki wydaje Sąd - tak stoi w Konstytucji. 19.03.18, 09:09
                              Którzy to sędziowie?
                              • inocom Re: Wyroki wydaje Sąd - tak stoi w Konstytucji. 20.03.18, 21:11

> Którzy to sędziowie?

Niezawiśli.
                                • religijnych.uczuc.obraza Re: Wyroki wydaje Sąd - tak stoi w Konstytucji. 20.03.18, 21:47
                                  Czy raczej wymyśleni na poczekaniu?
                                  • lech1966 Re: Wyroki wydaje Sąd - tak stoi w Konstytucji. 20.03.18, 22:04

> Czy raczej wymyśleni na poczekaniu?

Wszyscy są niezawiśli. To wy dzielicie ich na POwskich i PISich.
                                    • religijnych.uczuc.obraza Re: Wyroki wydaje Sąd - tak stoi w Konstytucji. 20.03.18, 22:15
                                      Jacy wy? Ja żadnego sędziego nie nazwałem peowskim.
                                      • lech1966 Re: Wyroki wydaje Sąd - tak stoi w Konstytucji. 20.03.18, 22:18

> Jacy wy? Ja żadnego sędziego nie nazwałem peowskim.

Pomyśl obraza,,myślenie nie boli..
                                        • religijnych.uczuc.obraza Re: Wyroki wydaje Sąd - tak stoi w Konstytucji. 20.03.18, 22:50
                                          Pomyślałem i wydaje mi się że bzdety piszesz.
                                          • lech1966 Re: Wyroki wydaje Sąd - tak stoi w Konstytucji. 21.03.18, 23:09

> Pomyślałem i wydaje mi się że bzdety piszesz.

Chyba jednak nie rozumiesz...

www.kancelaria.lex.pl/czytaj/-/artykul/pe-grupa-polskich-sedziow-krytykowala-reforme-sadownictwa

Legutko mówi.

Mogą państwo odnosić wrażenie, że w Polsce przez ostatnie 25-27 lat mieliśmy nieskazitelny system, dobrze funkcjonujący, że praworządność była bliska ideałowi, a nagle przyszli ci źli, którzy zaczęli rozkładać ten system. (...) Nie, tak nie jest” – powiedział Legutko. Ocenił, że polski wymiar sprawiedliwości jest pełen patologii, a rządzący próbują to obecnie naprawić.

A TW "Znak" znów powiedział..

Michał Boni (PO) podziękował obecnym na sali sędziom, którzy przyjechali z Polski. „Za ich odwagę, szczerość, uczciwość i determinację, za to, że służą Polsce i służą najwyższym wartościom swojego zawodu. To ważne w czasach sporów, w czasach konfliktów, żeby indywidualnie i jako grupa umieć się tak zachowywać” – zaznaczył.
          • mn7 Re: Znowu złapano Wafelka 17.03.18, 14:17
            Za złodzieja sklepowego, którego pieszczotliwie nazywasz "Wafelkiem" (blisko się znacie?) grzywny nie zapłacił żaden "Naczelnik", tylko jego podwładny, który do tego został przez owego "Naczelnika" zmuszony. Za co zresztą ten "Naczelnik" został ukarany - i słusznie. Gdyby sam zapłacił - na pewno nikt by z tego żadnej sprawy nie robił.
            Tylko dlaczego sam "Waferek" tak długo nie płacił tych stu złotych? Bo tacy jak Ty wmówili mu, że jest bezkarny i dalej sobie może kraść ze sklepów co tylko chce?
            • religijnych.uczuc.obraza Re: Znowu złapano Wafelka 19.03.18, 09:10
              Odstąpiono od wymierzenia kary naczelnikowi, zdaje się. Stwierdzono tylko jego winę.
      • lech1966 Re: Już dawno temu 16.03.18, 23:35
        inocom napisał:

> "Wskazywały one może nie jednoznacznie, ale z wysokim prawdopodobieństwem" cyt.
        > Prokuratora Ozimina... i na tym zdaniu oparty jest wyrok młodego człowieka na
        > 25 lat więzienia. BEZ KOMENTARZA.
        >
        > www.fakt.pl/wydarzenia/polska/wroclaw/sprawa-tomasza-komendy-prokurator-stanislaw-ozimina-dzis-zrobilby-to-samo/j4mkl0m
        > Facet siedział za niewinność 18 lat. Gdyby nie PiS to pewnie siedziałby 25.

Trzy sądy potwierdziły ten wyrok. TS w Strasburgu powinien się tym zająć. A Morawiecki powinien dopisać do Białej Księgi wszystkie sprawy ze Strasburga które Polska przegrała. Tam jest cała prawda o naszym WS w pigułce.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Już dawno temu 19.03.18, 09:12
          Nie wspieraj się tu lesiu tymi lewackimi szefami PO ze Strasbourga. Nie bez przyczyny pani sędzia Przyłębska przestała drukować orzecznictwo tego antypolskiego Trybunału.
      • lech1966 Re: Już dawno temu 16.03.18, 23:59
        inocom napisał:
        > www.fakt.pl/wydarzenia/polska/wroclaw/sprawa-tomasza-komendy-prokurator-stanislaw-ozimina-dzis-zrobilby-to-samo/j4mkl0m
        > Facet siedział za niewinność 18 lat. Gdyby nie PiS to pewnie siedziałby 25.

Prokurator mówi dziś:

Podjąłem decyzję o zatrzymaniu Tomasza Komendy, bo znałem materiał dowodowy. Dzisiaj podjąłbym taką samą decyzję – dodał prokurator. – Dowody zebrane przeciwko niemu są niepodważalne.

Ja tu widzę coś na obraz i podobieństwo naszego forumowego ............zenia. Ta sama wiara w to co mówi guru, te same apodyktyczne stwierdzenia mimo że sama prokuratura wycofała się z pomówień i fałszywych oskarżeń, a pierwszy sąd wydał wyrok o zwolnieniu. Jeśli się przyczynił do produkcji fałszywych dowodów to sam powinien odsiedzieć z 10 lat aby dobrze zrozumiał na czym to polega.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Już dawno temu 19.03.18, 09:11
          No cóż, jak wkleja hummer: Art 42 ust. 3. Każdego uważa się za niewinnego, dopóki jego wina nie zostanie stwierdzona prawomocnym wyrokiem sądu.
          • lech1966 Re: Już dawno temu 19.03.18, 19:24
            No tak, tu sądy skazywały. Pytanie brzmi czy dowody były fabrykowane czy nie. A jeśli były fabrykowane to na czyje polecenie itd,,itp.
            • religijnych.uczuc.obraza Re: Już dawno temu 19.03.18, 19:40
              Na polecenie prokuratury, za ktorą odpowiadał minister sprawiedliwości. Nie jak za Seremeta, że nikt nie wiedział co ma robić.
              • lech1966 Re: Już dawno temu 19.03.18, 20:01
                Za Seremeta to nikt nic nie wiedział. Racja obraza
                • religijnych.uczuc.obraza Re: Już dawno temu 19.03.18, 20:29
                  A tutaj każdy wiedział. No i poszedł chłop niewinny siedzieć. Tak, ten model jest lepszy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka