porannakawusia 07.05.18, 22:01 Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebity bagnetem polski żołnierz kojarzy się z mordem w Katyniu? Gdyby nie napis na cokole "KATYŃ" nikt by się nie domyślił jakie wydarzenia upamiętnia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.c.hrabia Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 07.05.18, 22:08 pędzę z oświatą, toż to alegoria. Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawusia Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 07.05.18, 22:14 m.c.hrabia napisał: > pędzę z oświatą, toż to alegoria. > Słyszałam o zabitych bagnetami w walkach nad Bzurą, Armia Poznań. A Katyniu bagnetem alegoria do walki wojska gen. Kutrzeby? Hłe, hłe? Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 07.05.18, 22:29 Cynizm starych dziadow nie ma granic. Kiedys, noca, w niemieckiej stacjii tv byl film dokumentalny o mordercach z NKWD, ktorzy wykonywali egzekucje. Ekipa trafila na dziadka o trzesacych sie od Parkinsona rekach. Dziadunio opowiadal jak strasznie meczylo go strzelanie w glowy wiezniow. Ciagle podsuwano mu swiezo naladowane pistolety, a bron tak kopala w dlon, za az mu sie bable porobily i bardzo go to bolalo, na szczescie lekarz mu robil opatrunki. Nie wiem jak oni go znalezli gdzies w glebi Rosji. Nigdy juz potem nie powtorzono tego dokumentu. Nie mozna go znalezc w archiwum medialnym. PS Wasze tutaj komentarze sa zupelnym dnem. Zrzy..ac sie mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 07.05.18, 22:33 Przecież nie chodzi tu o to by gonić króliczka,,,,,ale by kopnąć go...... Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 07.05.18, 22:34 Oni lubia pluc. To wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 07.05.18, 22:49 Dokładnie. A w swojej głupocie i szaleńczym amoku ( przed aresztowaniami) sami nie zdają sobie sprawy że strzelają także do własnej bramki.. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 07.05.18, 22:34 Tu: forum.gazeta.pl/forum/w,28,165885047,165885047,Smolensk_zastapil_Katyn_w_PiSiej_propagandzie_.html?p=165885936 jest podobna relacja na piśmie (fragment). Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawusia Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 07.05.18, 23:06 W polskim rządzie jest… senator Anna Maria Anders, której loty do USA kosztowały sporo pieniędzy. Tymczasem zapytana o to, czy nie powinna interweniować w tej sprawie, zwłaszcza, że 3 maja spędziła w Toronto, a przecież jest pełnomocnikiem prezesa Rady Ministrów do spraw dialogu międzynarodowego, napisała na Twitterze: „Super pomysl ale nasz konsul generalny jest na miejscu i sie tym zajmuje.” W Toronto zaliczyła wycieczkę nad Niagarę, jak Kloconoga spływ Dunajcem. Hłe, hłe? Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 07.05.18, 23:17 Zdecyduj się czy piszesz o Anders czy o kloconogiej Lubnauer.. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 11:57 To jest fajne. Na stronie redagowanej przez Sakiewicza gdzie głównymi udziałowcami są, Sakiewicz , gdzie elektrony zderzają się z tubą, odnotowano niebywałe zjawisko, protony wyjeb... Semkę. Tłuszcz w w nadmiarze szkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 07.05.18, 23:24 Pisim wszystko z jednym się kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 00:03 A tobie swiat zamyka sie na pisie i gledzeniu na ich temat. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Może ktoś mnie oświeci? ja to uczynie: 08.05.18, 00:27 do zolnierzy polskich w Katyniu strzelano w tyl glowy. widac oprawcy komunistyczni bali sie popatrzec im w twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa01 Re: Może ktoś mnie oświeci? ja to uczynie: 08.05.18, 06:10 j-k napisał: > do zolnierzy polskich w Katyniu strzelano w tyl glowy. > > widac oprawcy komunistyczni bali sie popatrzec im w twarz. Więc u ciebie takich skojarzeń pomnika tamtejszego z Katyniem nie wywoła? Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 07:59 Czepiasz się. A już stwierdzenie - > Gdyby nie napis na cokole "KATYŃ" nikt by się nie domyślił jakie wydarzenia upa > miętnia - jest pozbawione szacunku dla innych i nie chodzi mi o tych pomordowanych w Katyniu. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 10:24 Cios w plecy... Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Faktycznie to coś dziwnego 08.05.18, 10:32 Pomnik ku pamięci zabitych w Katyniu we Wrocławiu dolny-slask.org.pl/680288,foto.html?idEntity=509194 PS Poryczałem się. dolny-slask.org.pl/5894035,foto.html?idEntity=509194 Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Faktycznie to coś dziwnego 08.05.18, 10:50 inocom napisał: > Pomnik ku pamięci zabitych w Katyniu we Wrocławiu > > dolny-slask.org.pl/680288,foto.html?idEntity=509194 > PS > Poryczałem się. > > dolny-slask.org.pl/5894035,foto.html?idEntity=509194 Piękny. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Faktycznie to coś dziwnego 08.05.18, 11:08 taniarada napisał(a): > inocom napisał: > > > Pomnik ku pamięci zabitych w Katyniu we Wrocławiu > > > > dolny-slask.org.pl/680288,foto.html?idEntity=509194 > > PS > > Poryczałem się. > > > > dolny-slask.org.pl/5894035,foto.html?idEntity=509194 > Piękny. Śmierć pochylająca się nad matką zabitego w tył głowy syna. Z grymasem (pytaniem), co ja zrobiłem.... Pomnik jest niesamowity. Wzrusza. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Faktycznie to coś dziwnego 08.05.18, 11:28 Ciekawe, czy "dyzurni funkcjonariusze" sie odezwa... Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Faktycznie to coś dziwnego 08.05.18, 11:45 nazimno napisał: > Ciekawe, czy "dyzurni funkcjonariusze" sie odezwa... snajper liże rany. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 10:58 Redakcja dziennika „Hrvatski narod” gazeta w Zagrzebiu, w 1943 r. : Zbrodnia bolszewików na oficerach polskich jest przypadkiem, który nie ma sobie równego w historii. Jeszcze nigdy nie było takiej systematycznej rzezi spokojnych ludzi, dowódców armii poszukującej schronienia w sąsiednim państwie, które wkrótce zawrze sojusz z rządem uznawanym za swój przez zabitych oficerów. Historia nie zna drugiego takiego przypadku wyrachowanego zabijania elit sąsiedniego narodu, tracenia oficerów sojuszniczej armii w celu łatwiejszego zapanowania potem nad narodem pozbawionym przywództwa. (…) Przejdzie ona do historii jako wyjątkowy przykład zbrodni doprowadzonej do perfekcji i postawionej na usługi politycznych celów, przeciwko tym, którzy nic nie robią tym, którzy dali Polsce gwarancje, że będą jej do końca bronić.Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 11:03 Zacznij zbierac na pomnik poswiecony zabitym w World Trade Center. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 11:29 Po co, skoro sprawa juz jest sfinalizowana. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 11:48 To po co pomnik w Ameryce w dodatku kicz zaslaniajacy ladny widok. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 11:52 pies_na_czarnych napisała: > To po co pomnik w Ameryce w dodatku kicz zaslaniajacy ladny widok. Kicz kiczem, ale hAmerykanie potrafią docenić żołnierskie poświęcenie. 20000 ludzików zabitych, tylko dlatego, że co 4 był Żydem. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 11:55 A Beria? Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Uzupelnienie: 08.05.18, 12:00 nazimno napisał: > > news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8649435.stm Dlatego usuwają pomnik. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Uzupelnienie: 08.05.18, 12:04 nazimno napisał: > Miedzy innymi. www.gazetawroclawska.pl/wiadomosci/centrum/a/dab-przewodnik-usycha-obok-rosnie-galeria,9972935/ Też pomnik i w Polsce. Już nie istnieje. Pamiętał Napoleona. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 12:12 Jak widzisz malo ich to interesuje. Kicz przeniesiono do magazynu, a teraz po aferze jaka rozpetal Karczewski i jego towarzysze partyjni nie wiadomo czy wogole zostanie wystawiony. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 11:54 Kretynskie pytanie na poziomie remizy strazackiej. Od kiedy tam stal (nikomu nie przeszkadzal)? Co sie teraz zmienilo? Komu potrzebne sa powierzchnie i do czego? Co tam zbuduja? Wtedy okaze sie, o co biegalo. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 12:15 > Co sie teraz zmienilo? Jak to co? Nie wiesz nawet dlaczego ten pomnik przeniesiono do magazynu? Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 12:18 A ty wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 12:28 Wszyscy wiedza, ze park, w ktorym sie znajdowal ma byc na nowo zalozony. Gdyby nie pisi debile to moze pomnik znalazby dla siebie jakies miejsce w nowym parku. Teraz po reakcjach niezbyt mundrego marsialka wszystko stoi pod duzym znakiem zapytania. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 12:35 Czy slyszales kiedykolwiek o slowie "pretekst"? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 12:45 Nastepna teoria spiskowa? Sasiadowi, ktory chce na nowo urzadzic np. swoje mieszkanie tez wpierwdzielasz sie w parade? Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 13:05 Gledzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 11:15 Radzieckie pomniki na terenie Polski likwiduje sie bez emocji. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 11:18 pies_na_czarnych napisała: > Radzieckie pomniki na terenie Polski likwiduje sie bez emocji. > Tylko znienawidzone .Sierp i młot . Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 12:42 Taniutka, znowu kłamiesz (gdybyś kiedyś napisała prawdę, to napisz mi na priva, żebym takiego wydarzenia nie przegapił). Na przykład wspólny pomnik żołnierzy polskich i radzieckich w Puławach - oprócz postaci żołnierzy był tam tylko orzeł, herb PRL. Tylko .Łgarstwo i pogarda dla ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 11:51 "Można dyskutować, czy pomysł przeniesienia Pomnika Katyńskiego w New Jersey City jest dobry. Z punktu widzenia Polonii, na pewno zły. Z punktu widzenia gospodarzy miasta, nie związanych emocjonalnie z historią Polski dobry, gdyż pozbywają się z widokowej części miejscowości kiczowatej rzeźby, przypominającej szaszłyk z Don Kichota, wyciągniętego żywcem z odręcznych szkiców Miguela de Cervantesa. Jednak pisia dyplomacja, która przez 2,5 roku w trakcie uporczywego wstawania z kolan pod betonowym parapetem niczego się nie nauczyła, zdobywając przy tym jedynie kolejne guzy i wstrząśnienia mózgu towarzyszące złośliwym uśmieszkom partnerów i stopniową utratą wiarygodności brnie dalej. Po pokąsaniu europejskich rąk, które nas żywiły zabrała się za stopniowe odtrącanie jankeskiej tarczy, która nas broni. To klasyczny przykład bacy, który z przygłupawym uśmieszkiem piłuje gałąź na której siedzi. W tym momencie wypada zacytować jedynie limeryk Wisławy Szymborskiej, obrazujący finezyjność takich zachowań dyplomatycznych: W Białym Domu nasz chargé d'affaire po kryjomu raz nasrał na skwer Nikt nie widział, okey, gdyby nie CIA; niby nic, ale jednak nie fair." Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 12:10 Co Amerykanie maja z tym wspolnego? Larum nie wolasz gdy niszczone sa groby i pomniki radzieckich rzolnierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 12:20 P...sz & klamiesz. Groby i cmentarze NIE SA niszczone. youtu.be/EKpaKhHbMaQ PS Placa ci za to PLUCIE? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 12:30 Oczywiscie wolisz tego nie widziec. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 12:36 Klamiesz bezczelnie. Podaj choc jeden przyklad naruszenia integralnosci grobow lub cmentarzy zolnierzy radzieckich w Polsce. CZEKAM. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 12:38 I jeszcze jedno. Chodzi o dzialanie lokalnych wladz, a nie o platnych prowokatorow z puszkami farby. CZEKAM. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 12:49 Za przyzwoleniem wladz www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/1512420,Zniszczone-groby-radzieckich-zolnierzy-Rosja-wzywa-polskiego-ambasadora WPISZ sobie w Google: zniszczone groby radzieckich zolnierzy Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 12:52 Czy ty w ogole rozumiesz, co sie do ciebie mowi? Wyglada na to, ze masz beton w mozgu. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 13:09 Tak jak napisalem. Polaczki widza drzazge w cudzym oku... Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 13:48 Pisalem ci wyraznie, "rozumkowy", ze wandale wynajeci na akcje prowokacji sa wykluczeni z rozwazan. Twoj tepy upor jest godny podziwu. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 17:29 Tak jak pisałem. Dzieje się to wszystko przez rusofobiczną politykę pisiego rzadu i przy ich cichym przyzwoleniu. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 12:26 pies_na_czarnych napisała: > Co Amerykanie maja z tym wspolnego? > Larum nie wolasz gdy niszczone sa groby i pomniki radzieckich rzolnierzy. > Kto niszczy groby żołnierzy radzieckich.Co za bzdety i co za pisownia? Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczonyryj Może ulubionym autorem projektanta był 08.05.18, 13:03 Erich Maria Remarque? A polskiego żołnierza wyobraził sobie jako uciekającego przed wrogie i stąd ten bagnet wbity w plecy? Ale "Schody do nieba " i tak go przebiły głupotą. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Może ulubionym autorem projektanta był 08.05.18, 13:06 Pomniki Lenina z wyciagnieta dlonia ci sie pododbaly? Odpowiedz Link Zgłoś
aga-kosa Re: Może ulubionym autorem projektanta był 08.05.18, 14:14 Czy podoba się pomnik Lenina? Tak samo jak pomnik prezydenta tysiąclecia JK. Jeśli trzydziestoletni Polak nosi koszulkę z napisem SS i tłumaczy się w sadzie, że nie wiedział co ten znak znaczy, to ilu młodych członków Polonii potrafi odpowiedzieć na pytanie: - co ten pomnik oznacza. aga Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa01 Re: Może ulubionym autorem projektanta był 08.05.18, 20:01 aga-kosa napisała: > Czy podoba się pomnik Lenina? Tak samo jak pomnik prezydenta tysiąclecia JK. > Jeśli trzydziestoletni Polak nosi koszulkę z napisem SS i tłumaczy się w sadzie > , że nie wiedział co ten znak znaczy, to ilu młodych członków Polonii potrafi o > dpowiedzieć na pytanie: - co ten pomnik oznacza. aga Problemem jest to, że tam nie ma żadnej Polonii. Śladowo! Po prostu nie ma głosów Polonii, które mogłyby wpłynąć na decyzję burmistrza. Mierz siły na zamiary! Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Może ulubionym autorem projektanta był 08.05.18, 20:06 Jakims cudem kilku znalezli fakty.tvn24.pl/ogladaj-online,60/wniosek-w-sadzie-w-sprawie-przeniesienia-pomnika-katynskiego,835430.html Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Może ulubionym autorem projektanta był 08.05.18, 20:08 porannakawa01 napisała: > aga-kosa napisała: > > > Czy podoba się pomnik Lenina? Tak samo jak pomnik prezydenta tysiąclecia > JK. > > Jeśli trzydziestoletni Polak nosi koszulkę z napisem SS i tłumaczy się w > sadzie > > , że nie wiedział co ten znak znaczy, to ilu młodych członków Polonii pot > rafi o > > dpowiedzieć na pytanie: - co ten pomnik oznacza. aga > > Problemem jest to, że tam nie ma żadnej Polonii. Śladowo! > Po prostu nie ma głosów Polonii, które mogłyby wpłynąć na decyzję burmistrza. > Mierz siły na zamiary! > > Mało czytasz ,nic nie oglądasz ,Właśnie Polonusi najgłośniej protestują.Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa01 Re: Może ulubionym autorem projektanta był 08.05.18, 20:34 taniarada napisał(a): > > Mało czytasz ,nic nie oglądasz ,Właśnie Polonusi najgłośniej protestują.A > men. W miasteczku Jersey Polonia występuje w śladowych ilościach nie są więc czynnikiem wpływającym na działania tamtejszych władz. Polonia protestuje? To jakby warszawianie protestowali przeciw decyzji wójta Rewala. I co z tego? I co z tego, że głośno gdy nie przekłada się to na ani głosy, ani poparcie, ani na sprzeciw wobec prezydenta czy wójta Kamienia Pomorskiego? Hłe, hłe? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 17:23 trudat.natemat.pl/237603,burmistrz-fulop-i-awantura-w-jersey-ilu-polakow-mieszka-w-tym-miescie leża i kwicza... Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Proponowałbym rozpocząć edukację 08.05.18, 20:19 i nadrobić braki nim się wypowiesz. Lepiej późno... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Sukces Polonii 08.05.18, 20:52 Przeniesienie pomnika zablokowane . Hosanna.m.niezalezna.pl/224630-ogromny-sukces-polonii-w-jersey-city-przeniesienie-pomnika-zablokowane-powstrzymalismy-burmistrza Odpowiedz Link Zgłoś