Dodaj do ulubionych

Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebity bag

07.05.18, 22:01
Może ktoś mnie oświeci?
W jaki sposób przebity bagnetem polski żołnierz kojarzy się z mordem w Katyniu?
Gdyby nie napis na cokole "KATYŃ" nikt by się nie domyślił jakie wydarzenia upamiętnia.
Obserwuj wątek
    • m.c.hrabia Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 07.05.18, 22:08
      pędzę z oświatą, toż to alegoria.
      • porannakawusia Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 07.05.18, 22:14
        m.c.hrabia napisał:

> pędzę z oświatą, toż to alegoria.
        >
        Słyszałam o zabitych bagnetami w walkach nad Bzurą, Armia Poznań.
        A Katyniu bagnetem alegoria do walki wojska gen. Kutrzeby?
        Hłe, hłe?
        • nazimno Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 07.05.18, 22:29
          Cynizm starych dziadow nie ma granic.

Kiedys, noca, w niemieckiej stacjii tv
          byl film dokumentalny o mordercach
          z NKWD, ktorzy wykonywali egzekucje.
          Ekipa trafila na dziadka o trzesacych sie
          od Parkinsona rekach.
          Dziadunio opowiadal jak strasznie
          meczylo go strzelanie w glowy wiezniow.
          Ciagle podsuwano mu swiezo naladowane
          pistolety, a bron tak kopala w dlon,
          za az mu sie bable porobily i bardzo
          go to bolalo, na szczescie lekarz
          mu robil opatrunki.

Nie wiem jak oni go znalezli gdzies w
          glebi Rosji.

Nigdy juz potem nie powtorzono tego
          dokumentu. Nie mozna go znalezc
          w archiwum medialnym.

PS
          Wasze tutaj komentarze sa zupelnym dnem.
          Zrzy..ac sie mozna.
          • lech1966 Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 07.05.18, 22:33
            Przecież nie chodzi tu o to by gonić króliczka,,,,,ale by kopnąć go......
            • nazimno Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 07.05.18, 22:34
              Oni lubia pluc.
              To wszystko.
              • lech1966 Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 07.05.18, 22:49
                Dokładnie. A w swojej głupocie i szaleńczym amoku ( przed aresztowaniami) sami nie zdają sobie sprawy że strzelają także do własnej bramki..
          • buldog2 Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 07.05.18, 22:34
            Tu:
            forum.gazeta.pl/forum/w,28,165885047,165885047,Smolensk_zastapil_Katyn_w_PiSiej_propagandzie_.html?p=165885936
            jest podobna relacja na piśmie (fragment).
    • porannakawusia Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 07.05.18, 23:06
      W polskim rządzie jest… senator Anna Maria Anders, której loty do USA kosztowały sporo pieniędzy.
      Tymczasem zapytana o to, czy nie powinna interweniować w tej sprawie, zwłaszcza, że 3 maja spędziła w Toronto, a przecież jest pełnomocnikiem prezesa Rady Ministrów do spraw dialogu międzynarodowego, napisała na Twitterze: „Super pomysl ale nasz konsul generalny jest na miejscu i sie tym zajmuje.”
      W Toronto zaliczyła wycieczkę nad Niagarę, jak Kloconoga spływ Dunajcem.

Hłe, hłe?
      • lech1966 Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 07.05.18, 23:17
        Zdecyduj się czy piszesz o Anders czy o kloconogiej Lubnauer..
        • behemot17-13 Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 11:57
          To jest fajne. Na stronie redagowanej przez Sakiewicza gdzie głównymi udziałowcami są, Sakiewicz , gdzie elektrony zderzają się z tubą, odnotowano niebywałe zjawisko, protony wyjeb... Semkę. Tłuszcz w w nadmiarze szkodzi.
    • pies_na_czarnych Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 07.05.18, 23:24
      Pisim wszystko z jednym się kojarzy.
      • nazimno Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 00:03
        A tobie swiat zamyka sie na pisie i gledzeniu na
        ich temat.
    • j-k Może ktoś mnie oświeci? ja to uczynie: 08.05.18, 00:27
      do zolnierzy polskich w Katyniu strzelano w tyl glowy.

widac oprawcy komunistyczni bali sie popatrzec im w twarz.
      • porannakawa01 Re: Może ktoś mnie oświeci? ja to uczynie: 08.05.18, 06:10
        j-k napisał:

> do zolnierzy polskich w Katyniu strzelano w tyl glowy.
        >
        > widac oprawcy komunistyczni bali sie popatrzec im w twarz.
        Więc u ciebie takich skojarzeń pomnika tamtejszego z Katyniem nie wywoła?
    • behemot17-13 Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 07:59
      Czepiasz się. A już stwierdzenie - > Gdyby nie napis na cokole "KATYŃ" nikt by się nie domyślił jakie wydarzenia upa
      > miętnia - jest pozbawione szacunku dla innych i nie chodzi mi o tych pomordowanych w Katyniu.
    • inocom Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 10:24
      Cios w plecy...
    • inocom Faktycznie to coś dziwnego 08.05.18, 10:32
      Pomnik ku pamięci zabitych w Katyniu we Wrocławiu

dolny-slask.org.pl/680288,foto.html?idEntity=509194
      PS
      Poryczałem się.

dolny-slask.org.pl/5894035,foto.html?idEntity=509194
      • taniarada Re: Faktycznie to coś dziwnego 08.05.18, 10:50
        inocom napisał:

> Pomnik ku pamięci zabitych w Katyniu we Wrocławiu
        >
        > dolny-slask.org.pl/680288,foto.html?idEntity=509194
        > PS
        > Poryczałem się.
        >
        > dolny-slask.org.pl/5894035,foto.html?idEntity=509194
        Piękny.
        • inocom Re: Faktycznie to coś dziwnego 08.05.18, 11:08
          taniarada napisał(a):

> inocom napisał:
          >
          > > Pomnik ku pamięci zabitych w Katyniu we Wrocławiu
          > >
          > > dolny-slask.org.pl/680288,foto.html?idEntity=509194
          > > PS
          > > Poryczałem się.
          > >
          > > dolny-slask.org.pl/5894035,foto.html?idEntity=509194
          > Piękny.

Śmierć pochylająca się nad matką zabitego w tył głowy syna.
          Z grymasem (pytaniem), co ja zrobiłem....
          Pomnik jest niesamowity. Wzrusza.
          • nazimno Re: Faktycznie to coś dziwnego 08.05.18, 11:28
            Ciekawe, czy "dyzurni funkcjonariusze" sie odezwa...
            • inocom Re: Faktycznie to coś dziwnego 08.05.18, 11:45
              nazimno napisał:

> Ciekawe, czy "dyzurni funkcjonariusze" sie odezwa...

snajper liże rany.
              • nazimno Re: Faktycznie to coś dziwnego 08.05.18, 11:51
                Smacznego.
    • taniarada Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 10:58
      Redakcja dziennika „Hrvatski narod” gazeta w Zagrzebiu, w 1943 r. :

Zbrodnia bolszewików na oficerach polskich jest przypadkiem, który nie ma sobie równego w historii. Jeszcze nigdy nie było takiej systematycznej rzezi spokojnych ludzi, dowódców armii poszukującej schronienia w sąsiednim państwie, które wkrótce zawrze sojusz z rządem uznawanym za swój przez zabitych oficerów. Historia nie zna drugiego takiego przypadku wyrachowanego zabijania elit sąsiedniego narodu, tracenia oficerów sojuszniczej armii w celu łatwiejszego zapanowania potem nad narodem pozbawionym przywództwa. (…) Przejdzie ona do historii jako wyjątkowy przykład zbrodni doprowadzonej do perfekcji i postawionej na usługi politycznych celów, przeciwko tym, którzy nic nie robią tym, którzy dali Polsce gwarancje, że będą jej do końca bronić.Amen.
      • pies_na_czarnych Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 11:03
        Zacznij zbierac na pomnik poswiecony zabitym w World Trade Center.
        • nazimno Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 11:29
          Po co, skoro sprawa juz jest sfinalizowana.
          • pies_na_czarnych Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 11:48
            To po co pomnik w Ameryce w dodatku kicz zaslaniajacy ladny widok.
            • inocom Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 11:52
              pies_na_czarnych napisała:

> To po co pomnik w Ameryce w dodatku kicz zaslaniajacy ladny widok.

Kicz kiczem, ale hAmerykanie potrafią docenić żołnierskie poświęcenie.
              20000 ludzików zabitych, tylko dlatego, że co 4 był Żydem.
              • nazimno Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 11:55
                A Beria?
                • nazimno Uzupelnienie: 08.05.18, 11:56

news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8649435.stm
                  • inocom Re: Uzupelnienie: 08.05.18, 12:00
                    nazimno napisał:

>
                    > news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8649435.stm

Dlatego usuwają pomnik.
                    • nazimno Re: Uzupelnienie: 08.05.18, 12:01
                      Miedzy innymi.
                      • inocom Re: Uzupelnienie: 08.05.18, 12:04
                        nazimno napisał:

> Miedzy innymi.

www.gazetawroclawska.pl/wiadomosci/centrum/a/dab-przewodnik-usycha-obok-rosnie-galeria,9972935/
                        Też pomnik i w Polsce. Już nie istnieje. Pamiętał Napoleona.
              • pies_na_czarnych Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 12:12
                Jak widzisz malo ich to interesuje. Kicz przeniesiono do magazynu, a teraz po aferze jaka rozpetal Karczewski i jego towarzysze partyjni nie wiadomo czy wogole zostanie wystawiony.
            • nazimno Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 11:54
              Kretynskie pytanie na poziomie remizy strazackiej.
              Od kiedy tam stal (nikomu nie przeszkadzal)?
              Co sie teraz zmienilo?
              Komu potrzebne sa powierzchnie i do czego?
              Co tam zbuduja?
              Wtedy okaze sie, o co biegalo.
              • pies_na_czarnych Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 12:15
                > Co sie teraz zmienilo?

Jak to co? Nie wiesz nawet dlaczego ten pomnik przeniesiono do magazynu?
                • nazimno Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 12:18
                  A ty wiesz?
                  • pies_na_czarnych Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 12:28
                    Wszyscy wiedza, ze park, w ktorym sie znajdowal ma byc na nowo zalozony. Gdyby nie pisi debile to moze pomnik znalazby dla siebie jakies miejsce w nowym parku. Teraz po reakcjach niezbyt mundrego marsialka wszystko stoi pod duzym znakiem zapytania.
                    • nazimno Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 12:35
                      Czy slyszales kiedykolwiek o slowie "pretekst"?
                      • pies_na_czarnych Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 12:45
                        Nastepna teoria spiskowa?
                        Sasiadowi, ktory chce na nowo urzadzic np. swoje mieszkanie tez wpierwdzielasz sie w parade?
                        • nazimno Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 13:05
                          Gledzisz.
    • pies_na_czarnych Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 11:15
      Radzieckie pomniki na terenie Polski likwiduje sie bez emocji.
      • taniarada Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 11:18

> Radzieckie pomniki na terenie Polski likwiduje sie bez emocji.
        >
        Tylko znienawidzone .Sierp i młot .
        • man_sapiens Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 12:42
          Taniutka, znowu kłamiesz (gdybyś kiedyś napisała prawdę, to napisz mi na priva, żebym takiego wydarzenia nie przegapił).
          Na przykład wspólny pomnik żołnierzy polskich i radzieckich w Puławach - oprócz postaci żołnierzy był tam tylko orzeł, herb PRL.
          Tylko .Łgarstwo i pogarda dla ludzi.
    • pies_na_czarnych Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 11:51
      "Można dyskutować, czy pomysł przeniesienia Pomnika Katyńskiego w New Jersey City jest dobry. Z punktu widzenia Polonii, na pewno zły. Z punktu widzenia gospodarzy miasta, nie związanych emocjonalnie z historią Polski dobry, gdyż pozbywają się z widokowej części miejscowości kiczowatej rzeźby, przypominającej szaszłyk z Don Kichota, wyciągniętego żywcem z odręcznych szkiców Miguela de Cervantesa. Jednak pisia dyplomacja, która przez 2,5 roku w trakcie uporczywego wstawania z kolan pod betonowym parapetem niczego się nie nauczyła, zdobywając przy tym jedynie kolejne guzy i wstrząśnienia mózgu towarzyszące złośliwym uśmieszkom partnerów i stopniową utratą wiarygodności brnie dalej. Po pokąsaniu europejskich rąk, które nas żywiły zabrała się za stopniowe odtrącanie jankeskiej tarczy, która nas broni. To klasyczny przykład bacy, który z przygłupawym uśmieszkiem piłuje gałąź na której siedzi. W tym momencie wypada zacytować jedynie limeryk Wisławy Szymborskiej, obrazujący finezyjność takich zachowań dyplomatycznych:
      W Białym Domu nasz chargé d'affaire
      po kryjomu raz nasrał na skwer
      Nikt nie widział, okey,
      gdyby nie CIA;
      niby nic, ale jednak nie fair."
    • pies_na_czarnych Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 12:10
      Co Amerykanie maja z tym wspolnego?
      Larum nie wolasz gdy niszczone sa groby i pomniki radzieckich rzolnierzy.
      • nazimno Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 12:20
        P...sz & klamiesz.

Groby i cmentarze NIE SA niszczone.

youtu.be/EKpaKhHbMaQ

PS
        Placa ci za to PLUCIE?
        • pies_na_czarnych Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 12:30
          Oczywiscie wolisz tego nie widziec.
          • nazimno Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 12:36
            Klamiesz bezczelnie.
            Podaj choc jeden przyklad naruszenia integralnosci grobow lub cmentarzy zolnierzy radzieckich w Polsce.

CZEKAM.
            • nazimno Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 12:38
              I jeszcze jedno.
              Chodzi o dzialanie lokalnych wladz, a nie o platnych prowokatorow z puszkami farby.
              CZEKAM.
            • pies_na_czarnych Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 12:49
              Za przyzwoleniem wladz
              www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/1512420,Zniszczone-groby-radzieckich-zolnierzy-Rosja-wzywa-polskiego-ambasadora
              WPISZ sobie w Google: zniszczone groby radzieckich zolnierzy
              • nazimno Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 12:52
                Czy ty w ogole rozumiesz, co sie do ciebie mowi?

Wyglada na to, ze masz beton w mozgu.
                • pies_na_czarnych Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 13:09
                  Tak jak napisalem. Polaczki widza drzazge w cudzym oku...
                  • nazimno Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 13:48
                    Pisalem ci wyraznie, "rozumkowy", ze wandale wynajeci na akcje prowokacji sa wykluczeni z rozwazan.
                    Twoj tepy upor jest godny podziwu.

• pies_na_czarnych Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 17:29
                    Tak jak pisałem. Dzieje się to wszystko przez rusofobiczną politykę pisiego rzadu i przy ich cichym przyzwoleniu.
      • taniarada Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 12:26

> Co Amerykanie maja z tym wspolnego?
        > Larum nie wolasz gdy niszczone sa groby i pomniki radzieckich rzolnierzy.
        > Kto niszczy groby żołnierzy radzieckich.Co za bzdety i co za pisownia?
    • zapijaczonyryj Może ulubionym autorem projektanta był 08.05.18, 13:03

Erich Maria Remarque?
      A polskiego żołnierza wyobraził sobie jako uciekającego przed wrogie i stąd ten bagnet wbity w plecy?
      Ale "Schody do nieba " i tak go przebiły głupotą.
      • nazimno Re: Może ulubionym autorem projektanta był 08.05.18, 13:06
        Pomniki Lenina z wyciagnieta dlonia ci sie pododbaly?
        • aga-kosa Re: Może ulubionym autorem projektanta był 08.05.18, 14:14
          Czy podoba się pomnik Lenina? Tak samo jak pomnik prezydenta tysiąclecia JK.
          Jeśli trzydziestoletni Polak nosi koszulkę z napisem SS i tłumaczy się w sadzie, że nie wiedział co ten znak znaczy, to ilu młodych członków Polonii potrafi odpowiedzieć na pytanie: - co ten pomnik oznacza. aga
          • porannakawa01 Re: Może ulubionym autorem projektanta był 08.05.18, 20:01
            aga-kosa napisała:

> Czy podoba się pomnik Lenina? Tak samo jak pomnik prezydenta tysiąclecia JK.
            > Jeśli trzydziestoletni Polak nosi koszulkę z napisem SS i tłumaczy się w sadzie
            > , że nie wiedział co ten znak znaczy, to ilu młodych członków Polonii potrafi o
            > dpowiedzieć na pytanie: - co ten pomnik oznacza. aga

Problemem jest to, że tam nie ma żadnej Polonii. Śladowo!
            Po prostu nie ma głosów Polonii, które mogłyby wpłynąć na decyzję burmistrza.
            Mierz siły na zamiary!
            • pies_na_czarnych Re: Może ulubionym autorem projektanta był 08.05.18, 20:06
              Jakims cudem kilku znalezli
              fakty.tvn24.pl/ogladaj-online,60/wniosek-w-sadzie-w-sprawie-przeniesienia-pomnika-katynskiego,835430.html
            • taniarada Re: Może ulubionym autorem projektanta był 08.05.18, 20:08
              porannakawa01 napisała:

> aga-kosa napisała:
              >
              > > Czy podoba się pomnik Lenina? Tak samo jak pomnik prezydenta tysiąclecia
              > JK.
              > > Jeśli trzydziestoletni Polak nosi koszulkę z napisem SS i tłumaczy się w
              > sadzie
              > > , że nie wiedział co ten znak znaczy, to ilu młodych członków Polonii pot
              > rafi o
              > > dpowiedzieć na pytanie: - co ten pomnik oznacza. aga
              >
              > Problemem jest to, że tam nie ma żadnej Polonii. Śladowo!
              > Po prostu nie ma głosów Polonii, które mogłyby wpłynąć na decyzję burmistrza.
              > Mierz siły na zamiary!
              >
              > Mało czytasz ,nic nie oglądasz ,Właśnie Polonusi najgłośniej protestują.Amen.
              • porannakawa01 Re: Może ulubionym autorem projektanta był 08.05.18, 20:34
                taniarada napisał(a):

> > Mało czytasz ,nic nie oglądasz ,Właśnie Polonusi najgłośniej protestują.A
                > men.
                W miasteczku Jersey Polonia występuje w śladowych ilościach nie są więc czynnikiem wpływającym na działania tamtejszych władz.
                Polonia protestuje?
                To jakby warszawianie protestowali przeciw decyzji wójta Rewala.
                I co z tego?
                I co z tego, że głośno gdy nie przekłada się to na ani głosy, ani poparcie, ani na sprzeciw wobec prezydenta czy wójta Kamienia Pomorskiego?
                Hłe, hłe?
    • tanebo2.0 Re: Może ktoś mnie oświeci? W jaki sposób przebit 08.05.18, 17:23
      trudat.natemat.pl/237603,burmistrz-fulop-i-awantura-w-jersey-ilu-polakow-mieszka-w-tym-miescie leża i kwicza...
    • qqazz Proponowałbym rozpocząć edukację 08.05.18, 20:19
      i nadrobić braki nim się wypowiesz.
      Lepiej późno...

pozdrawiam
    • taniarada Sukces Polonii 08.05.18, 20:52
      Przeniesienie pomnika zablokowane . Hosanna.m.niezalezna.pl/224630-ogromny-sukces-polonii-w-jersey-city-przeniesienie-pomnika-zablokowane-powstrzymalismy-burmistrza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka