Dodaj do ulubionych

Jarosław Wałęsa w TOK FM

22.10.18, 07:42
Brak Mariusza Ułaskawionego i Zbigniewa Z. Autorytety, moralne itd. tak jak on.
Obserwuj wątek
    • klodawa1952 obciążył go ojciec 22.10.18, 08:02
      buldog2 napisał:

> Brak Mariusza Ułaskawionego i Zbigniewa Z. Autorytety, moralne itd. tak jak on.
      >
      Nie wiem dlaczego ale uznano, że Jarosław będzie miał wspomożenie legendą ojca.
      Jak działa ta legenda to widać w praktyce.
      • pies_na_czarnych Re: obciążył go ojciec 22.10.18, 11:29
        Niepotrzebnie go wystawili. Byloby pozamiatane w pierwszej turze.
        • gefreiter Re: obciążył go ojciec 22.10.18, 11:33
          pies_na_czarnych napisała:

> Niepotrzebnie go wystawili. Byloby pozamiatane w pierwszej turze.
          >

Ojciec go pogrążył?
          Ten sam, który "komunem, obalił własnymi rencoma?"?
          • pies_na_czarnych Re: obciążył go ojciec 22.10.18, 11:37
            Mysle, ze z ojcem ten wynik nie ma nic wspolnego. Wystarczy na niego spojrzec i posluchac co mowi i jak mowi.
            • gefreiter Re: obciążył go ojciec 22.10.18, 11:47

> Mysle, ze z ojcem ten wynik nie ma nic wspolnego. Wystarczy na niego spojrzec i
              > posluchac co mowi i jak mowi.
              >

Hmmm, według mojej oceny mówi dużo lepiej niż wzorzec.
              • pies_na_czarnych Re: obciążył go ojciec 22.10.18, 11:50
                Ja na to nie patrze. Nigdy nie interesowalo mnie kto jest tatusiem danego kandydata. Tak samo w polityce jak i w zyciu.
                • gefreiter Re: obciążył go ojciec 22.10.18, 11:55

> Ja na to nie patrze. Nigdy nie interesowalo mnie kto jest tatusiem danego kandy
                  > data. Tak samo w polityce jak i w zyciu.
                  >

Czemu się dziwię?
                  Jarosław Wałęsa jest z rozumem o lata świetlne przed swoim ojcem - wzorcem.
                  Czyli - Lecha nie kochajom w Gdańsku.
                  • pies_na_czarnych Re: obciążył go ojciec 22.10.18, 12:30
                    Kulson jego mac. Nadal zyjesz w czasach komuny, w czasach zalatwiania i tatusiowej protekcji. J. Walesa nie nadaje sie na ta funkcje. Nazwisko to nie wszystko. W dzisiejszych czasach trzeba miec wlasny dorobek.
                    • buldog2 Re: obciążył go ojciec 24.10.18, 09:50
                      W systemie monarchicznym, oligarchicznym czy "elitokratycznym" (nomenklatura z pokolenia na pokolenie, jak w ZSRR) ma.
            • buldog2 Re: obciążył go ojciec 24.10.18, 09:46
              I przypomnieć, że jechał z szybkością 240, po hamowaniu staranował z szybkością 145, a ustalono że jechał z szybkością 115 (znaczy w czasie hamowania przyśpieszał, żeby mieć te 145 w czasie zderzenia) i uznano winę kierowcy samochodu. Czym różni się od Mariusza K.? Obaj "ułaskawieni", powinni założyć wspólny klub, albo partię.
      • eiran Re: obciążył go ojciec 22.10.18, 11:50
        "Legenda" ojca ma spore znaczenie, nawet dla takich przygłupów jak ludzikow, zważywszy że deklarowałeś chęć głosowania na Pawła Śpiewaka.
        • qqazz Re: obciążył go ojciec 22.10.18, 22:22
          Tak jak piszesz, Cimoszewiczowi tez ciążyła.

pozdrawiam
        • klodawa1952 [...] 23.10.18, 05:16
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • eiran Re: obciążył go ojciec 23.10.18, 05:56
            O wyborze niestartującego Pawła Śpiewaka przez populację wyborców? A cóż to miałoby oznaczać?
            • klodawa1952 Re: obciążył go ojciec 24.10.18, 14:53
              eiran napisał:

> O wyborze niestartującego Pawła Śpiewaka przez populację wyborców? A cóż to mia
              > łoby oznaczać?
              >
              Dziecko. ty już kilkanaście razy promujesz ten twój problem :)
              • eiran Re: obciążył go ojciec 24.10.18, 14:55
                To akurat twój problem, dziadek.
    • buldog2 Re: Jarosław Wałęsa w TOK FM 22.10.18, 21:36
      W najbardziej nieprzychylnym PIS środowisku Jaki uzyskał wynik (>30%) wynik lepszy, niż Wałęsa (ok. 28%) w elektoracie bardzo przychylnym opozycji.
    • taniarada Niech podziękuje tacie 22.10.18, 21:48
      To Lechu sprawił że nie wygrał.
      • buldog2 Re: Niech podziękuje tacie 22.10.18, 22:16
        Czy ja wiem...
        W Trójmieście ojciec to już tylko legenda, odlepiona od rzeczywistości i bez wpływu na rzeczywistość.
        Myślę, że prędzej szło o jego własne "dokonania", w tym skandaliczne zachowanie w sprawie własnego wypadku, w którym sfałszowano dowody, a w procesie cywilnym obciążono winą kierowcę samochodu staranowanego przez Wałęsę. Cały aparat tzw. sprawiedliwości potwierdził fałszerstwo i wciąż nikt nie chce nic z tym zrobić. Oczywiście, PIS też pokazuje, że na niczym podobnym mu nie zależy, tylko na władzy.

Ludzie nie są głupi. Widzą i oceniają. "Prawo" i "sprawiedliwość" III RP, samą Platformę.
        Oczywiście, Wałęsa ciągnie PO w dół. Dobre w tym wszystkim jest to, że ujawnia całą tę zgniliznę.
        • klodawa1952 Re: Niech podziękuje tacie 23.10.18, 05:19

> Platformę.
          > Oczywiście, Wałęsa ciągnie PO w dół. Dobre w tym wszystkim jest to, że ujawnia
          > całą tę zgniliznę.
          Otóż to.
          Widać w tym wątku, w innych postach że forumowe tępaki tego nie rozumieją.
    • klodawa1952 proponuję eksperyment 23.10.18, 07:40
      Lech Wałęsa weżmie udział jako jedynka na liście wyborczej Totalnej w wyborach do europarlamentu.
      Pociągnie za sobą wynik Totalnej no i polska legenda zostanie posłem europejskim.
      • eiran Re: proponuję eksperyment 23.10.18, 08:48
        Myślę, wielonikowe ludzikow, że biorąc pod uwagę twoje rozległe międzynarodowe znajomości i kontakty, twoja propozycja nie pozostanie bez echa.
        • klodawa1952 [...] 23.10.18, 10:06
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • eiran Re: proponuję eksperyment 23.10.18, 10:12
            Powiadasz, ludzikow, że źródłem kompleksów mogą być twoje rozległe międzynarodowe kontakty, których nie posiadasz? Abstrahując od tego, że całkiem niedawno w twoich wpisach się od takich kontaktów roiło, to bardzo ciekawe stanowisko.
            • klodawa1952 Re: proponuję eksperyment 24.10.18, 14:55
              eiran napisał:

> Powiadasz, ludzikow, że źródłem kompleksów mogą być twoje rozległe międzynarodo
              > we kontakty, których nie posiadasz? Abstrahując od tego, że całkiem niedawno w
              > twoich wpisach się od takich kontaktów roiło, to bardzo ciekawe stanowisko.
              >
              Zródłem twoich kompleksów może być również ktoś kto był dwa razy w Lipsku i raz Bułgarii na wczasach.
              • eiran Re: proponuję eksperyment 24.10.18, 15:02
                Więcej powiem - nawet wyjazd do Świnoujścia na wezwanie tamtejszej policji.
    • klodawa1952 jest tylko jedno wyjście z tej klęski 23.10.18, 13:54
      Ojciec Jarosława pokaże jak siem wygrywa wybory i wystartuje w Gdańsku w specjalnych wyborach na prezydenta. Nie ! To za mało dla tej historycznej postaci. Środowiska Totalnej czczące jego wybitnom postać wystawiom Lecha w konkursie na prezydenta kraiku ...to bendzie sukces....jak przekroczy 5 % poparcia.
    • piq Polska jest laboratorium, które pokazuje dowodnie 23.10.18, 16:22
      ...na czym polega istota współczesnego kryzysu demokracji. Władzę ustawodawczą wybiera elektorat nie kierujący się przesłankami merytorycznymi czy moralnymi, lecz wpojoną mu w drodze medialnej manipulacji identyfikacją na poziomie już nawet nie emocjonalnym, tylko behawioralnym typu "swój - wróg". Idealne poletko do zasiania przez rosyjskie służby od wojenek hybrydowych. Zresztą istniejący wściekły podzial społeczny został wytworzony po 10 kwietnia 2010 roku absolutnie intencjonalnie przez Rosjan. Jeśli nie przełamiemy tego schematu jako naród i państwo w ciągu najbliższych 5 lat, to czarno widzę przyszłość.
      • klodawa1952 Re: Polska jest laboratorium, które pokazuje dowo 24.10.18, 07:21
        piq napisał:

> ...na czym polega istota współczesnego kryzysu demokracji. Władzę ustawodawczą
        > wybiera elektorat nie kierujący się przesłankami merytorycznymi czy moralnymi,
        > lecz wpojoną mu w drodze medialnej manipulacji identyfikacją na poziomie już na
        > wet nie emocjonalnym, tylko behawioralnym typu "swój - wróg".
        Twierdząc to wykazujesz , że w twoim umysle rezyduje wirus homosovieticus nawet jak bys zadeklarował, że jesteś ultraliberałem.
        Napisz odważnie jak widzisz więc taki system, który uwzględnia tę ułomność elektoratu, która sobie wymyśliłeś np lierownicza rola partii lub głosują tylko magistrzy a może tylko doktorzy.
        Dasz radę to zaproponować czy po prostu wyzianąłeś tutaj swoje toksyny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka