rubeus 07.12.03, 14:01 dobija mnie w niej zwaszcza końcówka 'jak ja kocham ten job' .... tfu.. tfu... i jeszcze raz tfu... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
uriel1 Re: Mediamark - paskudna reklama 07.12.03, 23:12 a pamiętasz wcześniejsza wersję jak facet wychodzi z kibelka zapisa zamek w spodniach a po chwili wychodzi stamtąd panienka i przemyka za jego plecami? Zatkało mnie jak to pierwszy raz me oczy ujrzaly. Bleeeeee Odpowiedz Link
orzels Re: Mediamark - paskudna reklama 07.12.03, 23:59 czyli reklama spelnila swoje zadanie - zapadla w pamieci. na tyle skutecznie ze jeszcze kojarzycie ja z produktem reklamowanym. a to juz szczescie podwojne. utrapieniem reklamiarzy jest zachowanie typu "swietna reklame wczoraj widzialem, czekaj czego to byla reklama... ale super" lub odwrotnie. a na marginesie (a wlasciwie poza nim) reklama mediamarkt jest jedna z lepsiejszych, jakie mozna ujrzec w naszej kochanej tv. na pierwszym miejscu jednak jest lukas bank z "fundusz czy her.. lokata?" pozdrawiam Odpowiedz Link
rubeus Re: Mediamark - paskudna reklama 08.12.03, 14:31 nie jestem pursytom jezykowym... ale jesli juz jest jakies powiedzonko w 3/4 przelożone to niech dotłumaczą ostatnie słówko... tak to straszliwie razi... Odpowiedz Link
scoobunny Re: Mediamark - paskudna reklama 07.04.04, 22:58 Możliwe, że tylko ja tak odbieram reklamę MM, ale traktuje ją jako naśmiewanie się z ludzi jak ów pan z reklamy, czyli takich, którzy kochają swój „job”, jadają wyłącznie „lunch”, a każde zlecone przez nich zadanie należy wykonać „ASAP” itp., generalnie rekiny biznesu. Jeśli spojrzeć na reklamę z tej perspektywy to uważam, iż jest ona świetna. Zresztą cała komunikacja MM polega raczej na traktowaniu rzeczywistości z dużym przymrużeniem oka. Natomiast to, że ktoś po obejrzeniu reklamy dla, zasady nie dokona zakupu w MM, trudno. Znajdzie się wielu innych na jego miejsce, którzy skorzystają z oferty „porżniętych” cen. Zresztą jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził. Pozdrawiam Odpowiedz Link
bluela Re: Mediamark - paskudna reklama 30.03.04, 11:03 >czyli reklama spelnila swoje zadanie - zapadla w pamieci. >na tyle skutecznie ze jeszcze kojarzycie ja z produktem reklamowanym. >a to juz szczescie podwojne. Mylisz się. To, że reklama zapadła mi w pamięć nie oznacza, że kupię produkt w sieci tej firmy. Nie kupię min. dlatego, że uważam, że jej reklamy obrażają mnie jako telewidza. Odpowiedz Link
aankaa Mediamark - powinni tego zabronić 11.12.03, 15:48 tak ordynarnej reklamy ze świecą szukać Odpowiedz Link
ceboolka Re: Mediamark - paskudna reklama 29.12.03, 23:22 A to hasło: Rżniemy ceny że aż miło!!!???? Obleśne, niesmaczne, wulgarne. Ktoś fajnie określił, że to są po prostu reklamy robione z niemiecką finezją... Jak przejeżdżam obok Media Markt, to odwracam aż głowę w drugą stronę z obrzydzenia, nie mówiąc już o tym, że moja noga tam raczej nie postanie - tak mnie zniechęcili. Odpowiedz Link
zencol Re: Mediamark - paskudna reklama 03.01.04, 09:40 rubeus napisał: > dobija mnie w niej zwaszcza końcówka > 'jak ja kocham ten job' .... tfu.. tfu... i jeszcze raz tfu... Trzeba mieć nielichego joba, żeby kochać ten job. Niedobrze się robi. Odpowiedz Link
stary.prochazka Re: Mediamark - paskudna reklama 08.04.04, 13:40 mam ogólną awersję do odgrzewanych kotletów czyli do polskich wersji niemieckich reklam, w tym do Mediamarkt i do tych wszystkich pań szczytujących z zachwytu na widok nowego Ariela czy Vizira(Viziru?).Chyba jednak w Polsce i w Niemczech obowiązują inne uwarunkowania kulturowe i niemieckie reklamy są dla Polaków zbyt prostackie(nie wszystkie!).Reklama MM popdada pod tą awersję. Można się tylko pocieszać że u Niemców niekóre reklamy są jeszcze głupsze i tych na szczęście w Polsce nie widać Natomiast bardzo lubię niemieckie reklamy społeczne w rodzaju:"Kein Problem mit Alkohol/Aber vielleicht ohne?".Do tego jakoś mają głowę Odpowiedz Link