Dodaj do ulubionych

Mistrzowie konspiracji

22.11.18, 19:09
Przed chwilą obywatel Cymański stwierdził w TVN24, iż historia, weryfikując polskich bohaterów, bez wątpienia wyróżni braci K. kosztem takiego Wałęsy.
Nie dosłownie, ale taki był sens wypowiedzi.

Ileż w tym prawdy!

Stan wojenny i po, spedziłem na rodzinnym Zoliborzu w wyjatkowo rozpolitykowanym środowisku.
I mówiąc prawde, mowilismy o Wałesie, Bujaku, Narożniaku, Frasyniuku i wielu, którzy nie weszli do historii, ale nigdy o Kaczyńskich.
Ci dwaj geniusze konspiry udowodnili, wbrew hordom ZOMO, SB i tankistom na żoliborskich ulicach, można nie dać się zdemaskować!

A przecież, gdzie jak gdzie, ale u nas znali ich wszyscy.
I klnę sie na kota Busia, że ich nazwisko nie padło w tym czasie w innym kontekscie, niż film "o księżycu".
Klos i Mata Hari Zoliborza.
Obserwuj wątek
    • m.c.hrabia Re: Mistrzowie konspiracji 22.11.18, 19:14
      borrka napisał:

> Przed chwilą obywatel Cymański stwierdził w TVN24, iż historia, weryfikując pol
      > skich bohaterów, bez wątpienia wyróżni braci K. kosztem takiego Wałęsy.
      > Nie dosłownie, ale taki był sens wypowiedzi.
      >
      > Ileż w tym prawdy!
      >
      > Stan wojenny i po, spedziłem na rodzinnym Zoliborzu w wyjatkowo rozpolitykowany
      > m środowisku.
      > I mówiąc prawde, mowilismy o Wałesie, Bujaku, Narożniaku, Frasyniuku i wielu, k
      > tórzy nie weszli do historii, ale nigdy o Kaczyńskich.
      > Ci dwaj geniusze konspiry udowodnili, wbrew hordom ZOMO, SB i tankistom na żoli
      > borskich ulicach, można nie dać się zdemaskować!
      >
      > A przecież, gdzie jak gdzie, ale u nas znali ich wszyscy.
      > I klnę sie na kota Busia, że ich nazwisko nie padło w tym czasie w innym kontek
      > scie, niż film "o księżycu".
      > Klos i Mata Hari Zoliborza.
      >
      >

to znaczy ,że nie wychodziłeś z psem na pl.Lelewela , tam tylko o Kaczyńskich była mowa.
      • szwampuch58 Re: Mistrzowie konspiracji 22.11.18, 21:20
        prawde powiedziawszy,pierwszy raz wyraziscie o "zjawisku biologicznym" uslyszalem gdy Lech Walesa "zasunal im kopa"
    • pies_na_czarnych Re: Mistrzowie konspiracji 22.11.18, 21:15
      Gdy prawie cała Polska mówiła o Wałęsie o Warsiawie nikt nie wspominał, wiec tym bardziej kto w tym czasie miał wspominać o filmie z dzieciństwa i jego negatywnych bohaterach? Ja tego filmu jako dziecko nigdy nie obejrzałem do końca. Mierziło mnie w nim wsiowe cwaniactwo dwóch rozpieszczonych chłopaczków.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka