Dodaj do ulubionych

Polacy są dumni z bycia Polakiem

• Gość: Polak a takiemu Michnikowi smutno... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 21:55
      • Gość: bat a dyr. ma-ryja jeszcze dłuższego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 22:01
      • Gość: Smetek a takiemu Michnikowi smutno... jak czyta te bzdury IP: 152.75.124.* 16.10.04, 04:49
    • Gość: dziennikarz Re: Polacy są dumni z bycia Polakiem IP: *.32001-1-64736c11.cust.bredbandsbolaget.se 15.10.04, 21:59
      ta zasrana duma polakow powoduje to ze sami nawzajem sie okradaja i daja sie
      robic w h...ja przez samych swoich rodakow rzad kosciol itp-i co maja z tej
      dumy? gowno-biede i sredniowiecze!!!!
      • Gość: wiem,ale niePowiem Re: "ta zasrana duma Polaków" - kto to napisał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 12:06
    • Gość: Spenser Re: Polacy są dumni z bycia Polakiem IP: 193.151.36.* 15.10.04, 22:06
      Duma z przynależności narodowej to dla mnie całkowicie niezrozumiałe zjawisko.
      Można być dumnym ze swych własnych osiągnięć życiowych. Kiedy ich brak ludzie
      uciekają w takie absurdy. W końcu to żadna osobista zasługa urodzić sie w
      jakimś kraju. Duma z bycia Polakiem, Szwedem czy Anglikiem przynależy osobom,
      które niczym więcej nie mogą się pochwalić. Równie dobrze można byc dumnym z
      bycia blondynem czy leworęcznym. Poza tym, jak napisał pewnien
      Anglik "Patriotism is the last refuge of a scoundrel".
      • Gość: KKK Re: Polacy są dumni z bycia Polakiem IP: *.proxy.aol.com 15.10.04, 22:20
        Ja to sie nie przyznaje ze mam polskie pochodzenie. A ryja polsko-zakazanego
        nie mam.
        • Gość: n14 Re: Polacy są dumni z bycia Polakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 22:24
          Dumny z bycia Polakiem ??
          To chyba zarty.

Inni nie sa idealni, to jasne, ale Polak to brudas zakompleksiony, cham ktorego
          za szmal kazda inna nacja kupi i splunie.
      • Gość: JoeT Patriotyzm jest ostatnią ostoją łajdaka IP: 5.5R* / *.ext.ti.com 15.10.04, 23:10
        Gość portalu: Spenser napisał(a):
        > Anglik "Patriotism is the last refuge of a scoundrel".

To znaczy "Patriotyzm jest ostatnią ostoją łajdaka".
        Jest to polskie forum, trzeba pisac po polsku.
        • Gość: ONI chcą inaczej! Re: Patriotyzm jest ostatnią ostoją każdego narodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 12:13
    • Gość: adgam Re: Polacy są dumni z bycia Polakiem - piłka IP: *.kosson.com 15.10.04, 22:27
      I nasza piłka nożna. Wizje czarne, jak L-ka na sercu Legionisty
      • Gość: KKK Re: Polacy są dumni z bycia Polakiem - piłka IP: *.proxy.aol.com 15.10.04, 22:32
        a tyn..jak mu tam bylo...Szurkowski to jeszcze gro w Gorniku Zabrze?
    • Gość: ### Re: Polacy są dumni z bycia Polakiem IP: *.kom / *.kom-net.pl 15.10.04, 22:33
      Dodam do tej listy Uniwersytet Gdański za tajną listę studentów "z odwołania".
      Pięści zaciskają się z obrzydzenia na to cwaniactwo i wykorzystywanie władzy.
      Żądam ukarania i wywalenia z pracy "dyspozycyjnego" rektora!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: trzeżwy być dumny ze swojej narodowośći IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 00:12
        tylko głupek i półgłówek może być dumny ze swojej narodowości.człowiek
        inteligentny może byc dumny ze swojich osiągnięc, walorów moralnych, ludzkich
        cech itd.narodowość to po prostu przypadek na którego "dumny nie ma wpływu i
        nic do tego nie uczynił".powtarzam,tylko kretyni mogą byc dumni ze swojej
        narodowości.
      • Gość: precz_żydokomuno! Re: Polacy też chcą wywalić żydokomunę ze stanowis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 12:15
    • Gość: Buaaaa Bo Polacy sa debilami zadowolonymi ze swej glupoty IP: 5.3R* / *.as9105.net 15.10.04, 22:38
      • Gość: Monty [...] IP: *.proxy.aol.com 15.10.04, 22:46
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Buaaaa Re: Bo Polacy sa debilami zadowolonymi ze swej gl IP: *.mur.at 15.10.04, 22:49
          Ja swoj pokazuje wtedy kiedy absolutnie musze.Przyznaje sie do polskosci tez
          wtedy kiedy absolutnie musze.
        • Gość: CALIMAN Re: HEJ DEBIL IP: *.dsl.sndg02.pacbell.net 15.10.04, 22:51
          TY JETES DEBILEM I CZY BYS SIE URODZIL NIEMCEM LUB ANGLIKIEM TO ITAK BYBYS
          DEBILEM. ROZUMISZ.
        • Gość: walczmyZpolskością [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 12:21
    • Gość: NIEWYRABIAM JUŻ. BĘDĘ DUMNY JAK CÓRKA ZNAJDZIE PRACĘ W KOSZALINIE! IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 15.10.04, 23:02
      OD 2 LAT SZUKA JAKIEJKOLWIEK PRACY I NIC.i CHOĆ MA SREDNIE WYKSZTAŁC.25 LAT.2
      LATA STAZU I NIC.CO TO ZA KRAJ TA POLSKA? JAK Z TAKIEGO PANSTWA BYĆ DUMNYM? CO
      TO ZA ŻYCIE JAK Z RENTY MUSZĘ UTRZYMYWAĆ DOROSŁE DZIECI BO NIE MA DLA NICH
      ROBOTY. a HAUSNER ZAMIERZA MI I RENTĘ ODEBRAĆ W MARCU 2005.JAK ŻYĆ,Z CZEGO BYC
      DUMNYM?DUMNY BĘDĘ JAK CÓRKA ZNAJDZIE JAKĄŚ ROBOTĘ!
      • Gość: Thea Re: BĘDĘ DUMNY JAK CÓRKA ZNAJDZIE PRACĘ W KOSZALI IP: *.wiwi.hu / *.wiwi.hu-berlin.de 15.10.04, 23:09
        Nie jestes osamotniony, tak jest w obecnym czasie prawie w calej Europie.
        Zobacz w kierunku: Holandi, Francji, Niemiec tez Szwajcarja powoli zaczyna miec
        problemy. Po prostu przemieszczanie sie przemyslu i w zwiazku z tym zwiazany
        wyzysk. Globalizacja, ciekawe do czego ona doprowadzi?
        • Gość: Welcome to Poland Wymieniłaś Thea BURDELOWATE kraje... pełne nierob IP: *.spray.net.pl 16.10.04, 04:54
          ...NIEROBOW, CZARNYCH, PEDAŁOW itd.
          > Niemcy straciły na zjednoczeniu i za 100 lat odzyskają może swą potęgę
          > Holandia - trawka i kolorowi i burdele
          > Francja - najgorsze zarządzanie na świecie ! żenada ala TP SA + kolorowi +
          muzułmanie + lenistwo

DLACZEGO WIEDZIE SIĘ NA WYSPACH BRYT. i w IRLANDII ???? Norwegia i Finlandia też
          są OK. Hiszpania + Portugalia - też. BO TO NARODY PRACOWITE i mają w d.. swych
          politykow.
          • Gość: Thea Re: Wymieniłaś Thea BURDELOWATE kraje... pełne n IP: *.wiwi.hu / *.wiwi.hu-berlin.de 16.10.04, 10:54
            Ty masz pojecie o Wyspach Brytyjskich. Irlandia stala sie krajem
            szanowanym, poniewaz EU - dotacje byly bardzo dobrze zainwestowane
            w strukture i rozwoj kraju. Sama jako panstwo nie osiagnela by tego
            co ma w obecnym czasie.
          • Gość: PrzepędzićŻydokomu Re: Dlaczego się wiedzie? - tam niema żydokomuny ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 12:27
            • Gość: Thea Re: Dlaczego się wiedzie? - tam niema żydokomuny IP: *.wiwi.hu / *.wiwi.hu-berlin.de 17.10.04, 08:08
              Kto was zadowoli?
      • Gość: meerkat KOMUNIZM MIAL ZLILKWIDOWAC NACJONALIZMY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 23:15
        I co? KOMUNA RZADZI DALEJ, A NACJONALIZM I KSENOFOBIA KWITNIE!

Moze by juz skonczyc z ta glupota?

Proponuje ankiety w poszczegolnych krajach:

1.Czy uwazam sie za Polaka, Anglika, Szkota, Amerykanina, Tuarega, Irakijczyka?

2.Czy mialem wybor by byc Polakiem, Francuzem, Amerykaninem, Rosjaninem, itd.

3.Jesli tak to czy jestem z WYBORU Polakiem, Australijczykiem, Amerykaninem,itp.

4. Czy uwazam moja decyzje za a/trafna
        b/ bledna
        c/bez znaczenia

5. Czy w XXI-szym wieku narodowosc ma jeszcze jakikolwiek sens?

A moze Polacy na tym forum zechcieliby odpowiedziec na powyzsze pytania?
        • Gość: żydokomuna_grożna! Re: KOMUNIZM LKWIDOWAŁ NACJONALIZM - teraz Żydzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 12:30
      • Gość: PolskaŻydokomuny! Re: PRZEPĘDŹ ŻYDOKOMUNĘ - CÓRKA ZNAJDZIE PRACĘ ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 12:24
    • Gość: comitu Re: Polacy są dumni z bycia Polakiem IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 15.10.04, 23:29
      No i żywiec, żywiec, i jeszcze jeden żywiec - jesteśmy dumni - jeszcze jeden...
      Nazajutrz już nie jesteśmy tak dumni i z mozołem wykuwamy swój los. Na
      szczęście tuż za rogiem jest...
      • Gość: kkk Re: Polacy są dumni z bycia Polakiem IP: *.proxy.aol.com 15.10.04, 23:31
        .......tuz za rogiem lezy pijak i jest narzygane o obok wielka kopa :)))
        • Gość: Icchak Re: ".tuz za rogiem lezy pijak.."- jadę do Israela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 12:35
      • Gość: ŻydomSię_niePodoba Re: Polacy byli,są i bedą dumni z bycia Polakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 12:32
    • Gość: Stan BEDE DUMNY JAK PRZYJMA BEZ LAPOWKI DO SZPITALA IP: *.marketscore.com / *.ia3.marketscore.com 15.10.04, 23:48
      mojego dziadka
      • Gość: krecia_robotaWroga Re: BEDE DUMNY JAK WYGRAM W LOTTO - równie głupie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 12:37
    • Gość: kubosz Re: Polacy są dumni z bycia Polakiem IP: *.7.11.vie.surfer.at 16.10.04, 00:15
      pewnie ze jestem dumny!!! a pokazcie mi inny kraj w ktorym jest tyle pieknych
      kobiet, zaden inny kraj nie mial w druzynie narodowej lubanskiego i ZADEN INNY
      KRAJ TAK NIE WALCZYL O SWA NIEPODLEGLOSC JAK MY!!!!! POLSKA!!!!!!!
      • Gość: odebrać_im_dumę ! Re: Polacy są dumni również ze swojej historii ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 12:38
    • Gość: miastowy Re: Polacy są dumni z bycia Polakiem IP: *.ne.client2.attbi.com 16.10.04, 00:17
      "Polacy są dumni z bycia Polakami" - zwykle jest sie dumnym z jakiegos
      pozytywnego powodu. Jak popatrzec na Polske i Polakow, porownac to chocby z
      sasiadami i skojarzyc z powyzszym stwierdzeniem to nie mozna tego narodu
      okreslic inaczej jak stado baranow! Rodacy! Zaslugujecie zatem na to co macie!
      • Gość: zniszczyć_Polaków! Re: "Zaslugujecie na to co macie!" - żydokomuna ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 12:41
    • Gość: Ed Re: Mamo, chwalą nas........... IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 16.10.04, 00:21
      Kto robił te badania i na czyje zlecenie?
      Tak właśnie robi siępublicity serwując wręcz nieprawdopodobne teorie dla
      zindoktrynowanych głupoli.
      Powtórz te same badania nawet wśród emigracji postsolidarnościowej, której
      nigdy nie byłem zwolennikiem ze względu na sowietyzm podejmowanych akcji.
      Dzisiaj, jak za starych czasów studenckich, pejoratywna dyspersja
      solidarnościowa zaczyna nabierać zupełnie inych aspektów.
      Mam do Was Solidaruchy Wałęsy pytanie, czy wiecie, kto w Waszych regionach
      robił najbardziej czarną robotę? Gdzie są dzisiaj Ci ludzie?
      Koło historii ich zmieliło?

Głebokie ukłony dla fanatyzmu. Śledze w tomacie mają swoje walory ;((
      • Gość: mee... Re: Mamo, chwalą nas........... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 16.10.04, 01:14
        ...Ed, nie jestes kapletnie w temacie...solidarnosc ta prawdziwa polska zala
        rozbita przez sb...sb mialo swych ludzi na najwyszych kierowniczych
        stanowiskach wsolidarnosci...sb prowokowalo klotnie...,sb nawet drukowalo
        ulotki pod nazawa solidarnosc...taka wiadomosc zostala podana przez IPN...a
        przemilczana przez media...cytuje te slowa za rzepa...media polske...ha,ha
        milcza na tematy rasowe polskie...
      • Gość: co_to_jest? Re: Mamo, "pejsoratywna dyspersja solidarności" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 12:44
    • Gość: nji Re: Polacy są dumni z bycia Polakiem IP: *.7cities.net 16.10.04, 01:01
      Smieszne, narod podskakiwaczy, nigdy nic nie przemysleli do konca,
      bez moralnosci i elementarnej uczciwosci, nawet wobec swoich obywateli.
      • Gość: Ed Re: Polacy są dumni z bycia Polakiem IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 16.10.04, 01:13
        Gość portalu: nji napisał(a):

> Smieszne, narod podskakiwaczy, nigdy nic nie przemysleli do konca,
        > bez moralnosci i elementarnej uczciwosci, nawet wobec swoich obywateli.
        Trudno odmówić Ci racji, aczkolwiek dla mnie nie jest ona miła. Świadczy to
        tylko o jednym, że od roku 966 nie wszyscy poddali się fałszywemu dyktatowi
        Watykanu. Sądzę, że więcej informacji na ten tamat znajdziesz na stronach
        bardzo skromnego forumowicza funkcjonującego na tym forum pod nickiem jednego z
        Bogów słowiańskich. Nie upoważnił mnie do podawania linku, ale wprawny
        intenauta nie powiien mieć problemów z dostępem do jego premysleń
        prezentowanych na własnych stronach www.

Pozdrawiam przy okazji "Światowida" - :)))
    • Gość: mee... DUMNY POLAK PO SZKODZIE... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 16.10.04, 01:01
      ...oj, nie tak sobie dume polska wyobrazalem...jedyna pociecha ,ze jestesmy
      dumni...jak powiadala moja mama...biedny ale pan
    • Gość: Matt Re: Polacy są dumni z bycia Polakiem IP: 4.26.61.* 16.10.04, 02:50
      Kto Ty jestes ? - Polak maly.
      Jaki znak Twoj ? - orzel bialy.
      Czym Twa ziemia ? - ma ojczyzna.
      Czym zdobyta ? - krwia i blizna
      ...............................
      Jak myslicie, kiedy moja Mama nauczyla mnie tego wierszyka ?
      Wiekszosci Was nie bylo na tym swiecie. A ja, po wielu, wielu latach w Stanach
      dalej wiem jak pisac rz, z z kropka, u zwykle albo o kreskowane. Czasem robie
      byki, jak wielu innych piszacych uparcie z poza Polski. Wszyscy sie czuja
      w jakims sensie Polakami - na dobre i zle. Wszyscy, jak to Polacy, sie zra,
      ale w koncu moze kiedys wyjdzie cos z tego pozytywnego i nawet Polacy
      zaczna sie lubiec. Bedzie to drugi cud nad Wisla. Ja wierze w cuda....
      PZDR.
      • Gość: piszPolskojęzyczny Re: PISZĄCY NA FORUM TO NIE ZAWSZE POLACY ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 11:27
    • Gość: shejk Polacy sa dumni IP: *.phil.east.verizon.net 16.10.04, 04:15
      z tego ze duzo narzekaja.
      W Stanach benzyna zdrozala o 100 procent w ostatnim czasie i nikt prawie
      nie narzeka.Inne rzeczy tez podrozaly wielokrotnie i nie widac lametu.
      Ja jestem dumny ze jestem Polakiem i tego nie ukrywam.
      Na szybie samochodu mam orla polskiego.
      Moj biznes jest nazwany Polcolor.
      Dzieci chodzily dwa lata na nauke polskiego.
      Gdy ktos mnie zapyta skad jestem to najpierw sprawdze czy zna sie na geografi
      a pozniej odpowiadam szczerze i nieraz prowadze dluzsza rozmowe.
      Nie wstydze sie tego co napisalem.

Wiem ze Polacy wstydza sie samych siebie ja nie.
      Nie jestem zlodziejem abym sie wstydzil.

• Gość: mee... Re: Polacy sa dumni IP: *.avenel01.nj.comcast.net 16.10.04, 04:19
        ...bezyna zdrozalo o sto procent...to jak ja place $1.85 za galon ...to mam
        pytanie do ciebie ...ile ten galon benzyny kosztowal przed podwyszka...
        • Gość: Grabarz Polak-to brzmi dumnie, zwlaszcza w trumnie! IP: 152.75.124.* 16.10.04, 04:44
          • Gość: shejk Re: Polak-to brzmi dumnie, zwlaszcza w trumnie! IP: *.phil.east.verizon.net 16.10.04, 05:07
            A dla grabarza liczy sie tylko pienjadz.
          • Gość: Icchak Re: Zgadnij narodowość "Grabarza" polskości ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 11:31
        • Gość: shejk Re: Polacy sa dumni IP: *.phil.east.verizon.net 16.10.04, 05:05
          Ja placilem 99 centow nie tak dawno a teraz place 2.00 dol.
          Czy to nie jest sto procent?
          • Gość: mee... Re: Polacy sa dumni IP: *.avenel01.nj.comcast.net 16.10.04, 05:07
            ...nie tak dawno ...kiedy
      • Gość: nie_kazdy_podatny! Re: Polakom wstyd jest wmawiany, wtłaczany siłą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 11:29
    • Gość: bUREK POLAK DURNY Z BYCIA POLAKIEM! IP: 152.75.124.* 16.10.04, 04:47
    • Gość: Welcome to Poland oj przydała by się wojenka domowa ala Bałkany ...! IP: *.spray.net.pl 16.10.04, 04:50
      Tyle syfu, wkur****** w narodzie, od 1989 nie znalazło to nigdzie ujścia - A
      POWINNO ! Wszak już za szlachty narod ten pokazał jak głupi i bitny jest ! :))
      Po wojnie domowej nastąpi IV lub V ROZBIOR - zależy jak kto liczy (bogata Rosja
      + ???) i będzie cacy. Skończy się korpucja i burdel i ta cała GADANINA...
      • Gość: przeszkadzaPolska! Re: Powyżej pragnienia ukrytego wroga Polski ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 11:24
    • Gość: mee.. TA DUME ROZPIERAJACA TRZEBA...UDOWODNIC IP: *.avenel01.nj.comcast.net 16.10.04, 05:25
      ...ja rozumie..,ze wloch jest dumny z siebie za paste...francuz jest dumny za
      sery...baran jest dumny bo go fryzjer styze... swinia jest dumna ,ze jest
      swinia na schabowe dla polakow...przyszedl czas dac cos od siebie...my polacy w
      koncu...
    • Gość: Myk Re: Polacy są dumni z bycia Polakiem IP: *.boreknet.com 16.10.04, 07:30
      Oj człowieku małej wiary jeżeli dla ciebie Polska to jest to co wymieniasz, to
      może mi być tylko Ciebie i ludzi z twoimi poglądami tylko żal
    • Gość: Konrad Korzeniowsk Re: Najbardziej, to możemy być "dumni" z brudu . IP: *.bielsko.dialog.net.pl 16.10.04, 07:46
      ... na ulicach i podwórkach, ton śmieci w każdym zagajniku i łożysku potoku,
      odprowadzania ścieków do strumieni, rzek i jezior, powszechnego chamstwa,
      pazerności, kombinatorstwa i chciejstwa!!! W tym nam nikt nie dorówna - a
      Europa może się tylko od nas uczyć.
      • Gość: wiesiek Re: TY MOŻESZ być "dumny" z brudu, wolno ci ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 11:17
    • Gość: rechot Re: Polacy są dumni z bycia Polakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 08:01
      Być dumnym z bycia Polakiem? A co to znaczy? Jakie są do tego powody? Dlaczego
      zbiorowość ma mnie napawać dumą? Dlaczego np. osiągnięcia Polskiej pływaczki
      mają być moim osiągnięciem? Z drugiej strony, dlaczego miałbym się np. wstydzić
      za Millera? Niech on się wstydzi (zdaje się, że to uczucie jest mu obce) Ja nie
      mam z nim nic wpólnego.

JA MOGĘ BYĆ DYMNY Z WŁASNYCH OSIĄGNIĘĆ, Z WŁASNEGO GODNEGO POSTĘPOWANIA,
      RZETELNEJ PRACY, PRAWDOMÓWNOŚCI, UCZCIWOŚCI, ITP.

Na koniec - czy słyszeliście, jak kochani amerykanie, słuchający pierwszej
      debaty Kerry-Bush śmiali się, gdy Bush powiedział o koalicji USA-Polska w
      wojnie w Iraku?
      • Gość: szkoda_słów Re: ...z bycia Polakiem - Żyd tego nie zrozumie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 11:19
    • Gość: parafianin Re: Polacy są dumni z bycia Polakiem IP: 210.23.252.* 16.10.04, 08:29
      Juz dawno temu uslyszalem to zdanie:Jestem dumny,ze jestem Polakiem,bo Polak to
      wariat,a wariat to ktos,nie byle kto!!
    • Gość: Okrutny Zygfryd Mialem kiedys takie obywatelstwo IP: *.dip.t-dialin.net 16.10.04, 09:09
      ale sie zrzeklem, nie zaluje, lubie byc z bogatymi, silnymi, czystymi, kulturalnymi.
      Sorry jak kogos obrazilem.
      • Gość: meerkat NOWA, SENSOWNIEJSZA ANKIETA! ;-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 09:11

Moze by juz skonczyc z ta glupota?

Proponuje ankiety w poszczegolnych krajach:

1.Czy uwazam sie za Polaka, Anglika, Szkota, Amerykanina, Tuarega, Irakijczyka?

2.Czy mialem wybor by byc Polakiem, Francuzem, Amerykaninem, Rosjaninem, itd.

3.Jesli tak to czy jestem z WYBORU Polakiem, Australijczykiem, Amerykaninem,itp.

4. Czy uwazam moja decyzje za a/trafna
        b/ bledna
        c/bez znaczenia

5. Czy w XXI-szym wieku narodowosc ma jeszcze jakikolwiek sens?

A moze Polacy na tym forum zechcieliby odpowiedziec na powyzsze pytania?

• Gość: "takiegoObywatelst Re: Cieszymy się z tobą Zygfrydzie, że niemasz już IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 11:21
    • Gość: Rechowitz Wrock Jest taki nowoczesny kraj XXIIw w centrum Europy IP: *.dip.t-dialin.net 16.10.04, 09:29
      jezel ktos wybiera zycie w ciaglym cyrku na kolkach, do tego ma znacznie
      wyksztalcone poczucie instynktu walki w dzunglii o przezcie i banany, to jest
      taki kraj w Europie Srodkowej, gdzie moze sprawdzic swoje umiejetnosci surrivalu.
      Dla w miare normalnych ludzi, ktorzy oprocz codziennej marchewy i przekretu,
      chca isc do teatru, opery, zjesc w kulturalnej atmosferze, poduskutowac o czyms
      innym, niz np. remontowanie, czy budowanie jakiejs stodoly, to miejsce zaczej
      nie zasopokoi ich ambicji zyciowych i raczej ze wzgledow zdrowotnych nalezy go
      jaknajbardziej unikac.
      • Gość: Aaron Rotenschwanz Re: JESTEM ZA WYNARODOWIENIEM POLAKÓW ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 11:15
        Pracujemy nad tym nieustannie i na tym forum i Gazeta Wyborcza z naszym
        nieocenionym naczelnym i inne Media. I mamy pewne sukcesy, ciągle jednak
        za małe.
        • Gość: meerkat WYRZUCIC z POLSKI WYRZUCONYCH JUZ ZYDOW!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 14:20
          Naiwny Amerykanin po paromiesiecznym pobycie w Polsce pyta Polskiego socjologa:

-Dlaczego w Polsce jest taki antysemityzm, skoro nie ma w niej juz prawie
          zadnych Zydow?!

Polski naukowiec usmiecha sie poblazliwie nad naiwnoscia Jankesa:

-Bo Zydzi wyjechali, ale antysemici ZOSTALI!.

Fora w GW sa najlepszym dowodem prawdziwosci tej anekdoty.

Bez wzgledu na temat dyskusji, wczesniej czy pozniej jakis Prawdziwy Polak
          zacznie udawadniac, ze problem zostal spowodowany przez Zydow, i gdyby tylko
          HItler mogl byl dokonczyc roboty...:-(((
          • Gość: nienaprawialny_Żyd Re: WYRZUCIC z POLSKI "meerkata"-Żyda nienaprawial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 15:30
            Coś tu nie gra, panie "meerkat";
            - albo nieprawdą jest, że Żydów w Polsce nie ma; - pan kłamiesz;
            - albo nieprawdą jest mit antysemityzmu w Polsce; - pan pomawiasz Polaków o
            antysemityzm;
            - albo nie jesteś pan Polakiem; - tego możemy być pewni;
            - z tym Hitlerem to też nieprawda, co on miałby pańskim zdaniem dokańczać, skoro
            jak pan piszesz w pierwszych zdaniach, że Żydów w Polsce niema.
            Sam sobie pan zaprzeczasz.
            Masz pan wszystkie cechy Żyda krętacza.
            • Gość: meerkat [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 23:38

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka