Dodaj do ulubionych

5 senatorów SLD i żona Pastusiaka 30 biznesmenów

24.10.04, 05:39
Pastusiak przewodniczył wycieczce do Kanady. Pojechali.
Longin Pastusiak - SLD
Janusz Bielawski - SLD
Krystyna Sienkiewicz -SLD
Krzysztof Szydlowski -SLD
Jozef Szwarc -PSL
oraz 30 biznesmenów
Na lotnisku zrobiono im rewizje. I teraz czerowni się plują, bo coś im tam
zarekwirowano.
A ja się pytam:
1. Cel wizyty
2. Ile kosztowała ta wizyta. Kto płacił za 30. "przedstawicieli biznesu" i
żonę Pastusiaka?
3. Co osiągnięto?
4. Czy ci biznesmeni to biznesmeni SLD?
5. Nazwiska tych biznesmenów

Wycieczki? Dobrze że Kanadyjczycy spowodowali incydent, bo bym się nigdy nie
dowiedziało tej wycieczce.
Próbowałem znaleźć odpowiedzi na postawione wyzej pytania - stracony czas.
Tak się przepierdziela pieniądze podatników.
Znany "amerykanista-imperialista" Pastusiak - Tfu. Że też Polonia lat 80. do
dupy im w końcu nie nakopie - przecież to przez takich łotrów jak Pastusiak
musieli wyjechać.
serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34174,2353662.html
Nowy
Obserwuj wątek
    • Gość: papa Smerf Re: 5 senatorów SLD i żona Pastusiaka 30 biznesme IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.10.04, 05:48
      A o podróżach i ich celach pani marszałek Grześkowiak to coś słyszałeś, czy może
      wtedy byłeś jeszcze za mały?
      • Gość: miki Re: 5 senatorów SLD i żona Pastusiaka 30 biznesme IP: *.dip.t-dialin.net 24.10.04, 09:33
        slyszalem.Tylko ze slaszalem rowniez o malej roznicy w traktowaniu tzw
        przecietnych obywateli,a "agentami wrogiego mocarstawa" za jakich uznaje sie( i
        slusznie) za woda agentow sowieckiej fili kgb w Polsce czyli PZPR.
    • neceser Cywilizowana senator Sienkiewicz obraza Amerykanow 24.10.04, 06:18
      nazywajac niektorych z nich "dzikimi amerykanskimi kowbojami" i sugerujac ze
      to kwalifikuje ich do kontroli na lotnisku.
      Pani polska senatoe SIENKIEWICZ:
      1. to kowboje amerykanscy stworzyli najwieksza demokracje swiata, nie pani
      glupia senator Sienkiewicz z nikad.
      2. kowboje amerykanscy dla bezpieczenstwa swego i innych poddaja sie kontroli
      na lotniskach, nie pokazujac chamstwa , jak senator polska Sieniewicz
      cywilizowana . Ile to cywilizacji nauczyli cie, senator polska "cywilizowana",
      na studium pielegniarstwa? Wiecej niz kowbojow w USA? Skjad cywilizowana (sic)
      senator polska Sienkiewicz to wie?
      3. Przepros pani senator polski, tepa szmato, narod amerykanski.
      Czlonek narodu amerykanskiego i polskiego tego sie od cywilizowanej polskiej
      senator Sienkiewicz domaga.nowytor napisał:

> Pastusiak przewodniczył wycieczce do Kanady. Pojechali.
      > Longin Pastusiak - SLD
      > Janusz Bielawski - SLD
      > Krystyna Sienkiewicz -SLD
      > Krzysztof Szydlowski -SLD
      > Jozef Szwarc -PSL
      > oraz 30 biznesmenów
      > Na lotnisku zrobiono im rewizje. I teraz czerowni się plują, bo coś im tam
      > zarekwirowano.
      > A ja się pytam:
      > 1. Cel wizyty
      > 2. Ile kosztowała ta wizyta. Kto płacił za 30. "przedstawicieli biznesu" i
      > żonę Pastusiaka?
      > 3. Co osiągnięto?
      > 4. Czy ci biznesmeni to biznesmeni SLD?
      > 5. Nazwiska tych biznesmenów
      >
      > Wycieczki? Dobrze że Kanadyjczycy spowodowali incydent, bo bym się nigdy nie
      > dowiedziało tej wycieczce.
      > Próbowałem znaleźć odpowiedzi na postawione wyzej pytania - stracony czas.
      > Tak się przepierdziela pieniądze podatników.
      > Znany "amerykanista-imperialista" Pastusiak - Tfu. Że też Polonia lat 80. do
      > dupy im w końcu nie nakopie - przecież to przez takich łotrów jak Pastusiak
      > musieli wyjechać.
      > serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34174,2353662.html
      > Nowy
      >
      • Gość: papa Smerf Re: Cywilizowana senator Sienkiewicz obraza Amery IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.10.04, 06:37
        A może by tak spróbować zrobić to samo z marszałkiem kanadyjskiego Senatu i
        zobaczyć czy przyjmą to "ze zrozumieniem". Albo jeszcze lepiej z przewodniczącym
        Senatu Stanów Zjednoczonych. To by był dopiero cyrk!!!
        • homosovieticus Re: Cywilizowana senator Sienkiewicz obraza Amery 24.10.04, 06:47
          Część Papo!
          Nie mogę zrozumieć czego bronisz?
          Prawa, do nadużywania finansów publicznych, czy też godności tych , którzy to
          robią z taką bezczelnością
          • szpikulec1 Re: Cywilizowana senator Sienkiewicz obraza Amery 24.10.04, 06:51
            Papa, broni typu nadczlowieka, okreslanego jako homosovieticus,a kieruje nim
            tani patriotyzm.

pzdr
            • homosovieticus Re: Cywilizowana senator Sienkiewicz obraza Amery 24.10.04, 06:54
              szpikulec1 napisał:

> Papa, broni typu nadczlowieka, okreslanego jako homosovieticus,a kieruje nim
              > tani patriotyzm.
              >
              > pzdr

Myślisz ,że mnie broni?
              • szpikulec1 Re: Cywilizowana senator Sienkiewicz obraza Amery 24.10.04, 07:27
                Mysle, ze Papa nie broni przebierancow. Papa broni pewne walory, jak i zasady,
                wspolne gatunkowi zwanemu popularnie "homosovieticus":)

pdzr
                • homosovieticus Re: Cywilizowana senator Sienkiewicz obraza Amery 24.10.04, 07:39
                  szpikulec1 napisał:

> Mysle, ze Papa nie broni przebierancow. Papa broni pewne walory, jak i
                  zasady,
                  > wspolne gatunkowi zwanemu popularnie "homosovieticus":)
                  >
                  > pdzr
                  Przebierańców? Jak na to wpadłeś? Z taką dziecinną łatwością odkryłeś ,że w
                  istocie rzeczy nie jestem homosovieticusem? Nawet w habicie? Jak widzisz
                  mnie "obnazonego"? Ciekawym.

Jesli chodzi o i Papę Smerfa, to własnie usiłuję się dowiedzieć czego
                  broni.Gatunek homosovieticus to ,wbrew Twemu pogladowi - nie typ nadczłowieka,
                  tylko podczłowieka.To typ nie potrafiący samodzielnie oceniać
                  rzeczywistość.Twórca tego terminu M.Heller, dokładnie to wyjasniał.
                  • szpikulec1 Re: Cywilizowana senator Sienkiewicz obraza Amery 24.10.04, 08:05
                    homosovieticus napisał:

> szpikulec1 napisał:
                    >
                    > > Mysle, ze Papa nie broni przebierancow. Papa broni pewne walory, jak i
                    > zasady,
                    > > wspolne gatunkowi zwanemu popularnie "homosovieticus":)
                    > >
                    > > pdzr
                    > Przebierańców? Jak na to wpadłeś? Z taką dziecinną łatwością odkryłeś ,że w
                    > istocie rzeczy nie jestem homosovieticusem? Nawet w habicie? Jak widzisz
                    > mnie "obnazonego"? Ciekawym.
                    >
                    > Jesli chodzi o i Papę Smerfa, to własnie usiłuję się dowiedzieć czego
                    > broni.Gatunek homosovieticus to ,wbrew Twemu pogladowi - nie typ
                    nadczłowieka,
                    > tylko podczłowieka.To typ nie potrafiący samodzielnie oceniać
                    > rzeczywistość.
                    Doszedles, sam do sedna sprawy, to nadczlowiek bowiem wmowiono mu to, ze jest
                    lepszy, tak jak buty wyprodukowane przez homosovieticusa, co mu wmawiano, byly
                    lepsze od butow wyprodukowanych przez robotnika w gospodarce rzadzanej
                    kapitalem.
                    Reasumujac, homosovieticus to nadczlowiek, w jego swiadomosci, i "swiadomosci"
                    jego ideologicznych zwierzchnikow, wspogananych socjalistycznymi mediami
                    sluzacymi temu czlowiekowi i jego"image".
                    Twórca tego terminu M.Heller, dokładnie to wyjasniał.
                    Tworac terminu, jak i termin zostali poddani przerobce w terenie, czy na
                    terenie wiedzy zwierzchnikow homosovieticusa.
                    Hosmosovieticus, to taki czlowiek ktory bedac podczlowiekiem, mial glebokie
                    przeswiadczenie, wiedze cala, o tym ze jest inaczej, ze jest nadczlowiekiem.
                    Paniatno ? ;)
                    pzdr
                    • homosovieticus Re: Cywilizowana senator Sienkiewicz obraza Amery 24.10.04, 08:40
                      Wybacz ,ale wydaje mi się, że istoty określenia homosovieticus nie
                      odkryłes.Zwiazałeś je bowiem wyłącznie, z socjalistyczno-komunistyczną
                      rzeczywistością i z czasem przeszłym.
                      Myślę ,że homosovieticus to człowiek przyszłości. Oczywiscie wystąpi pod inną
                      nazwą np.homoeconomicus lub człowiekprawdziwiewolny ale podstawowa cecha
                      zostanie zachowana.Jest nią owa, tajemnicza "siła" jaką towarzystwo innych,
                      PODOBNIE myślacych ludzi, daje.

• Gość: papa Smerf Re: Cywilizowana senator Sienkiewicz obraza Amery IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.10.04, 06:57
            > Nie mogę zrozumieć czego bronisz?
            > Prawa, do nadużywania finansów publicznych, czy też godności tych , którzy to
            > robią z taką bezczelnością

W czy dopatrzyłeś się nadużywania finansów publicznych?
            • homosovieticus Re: Cywilizowana senator Sienkiewicz obraza Amery 24.10.04, 07:00
              Gość portalu: papa Smerf napisał(a):

> > Nie mogę zrozumieć czego bronisz?
              > > Prawa, do nadużywania finansów publicznych, czy też godności tych , którz
              > y to
              > > robią z taką bezczelnością
              >
              > W czy dopatrzyłeś się nadużywania finansów publicznych?

Wynika to bezpośrednio z tekstu-notatki nowytora. Nie odniosłeś takiego
              wrazenia?
              • Gość: papa Smerf Re: Cywilizowana senator Sienkiewicz obraza Amery IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.10.04, 07:28
                > Wynika to bezpośrednio z tekstu-notatki nowytora.

Piszesz tak, jakbyś nie wiedział co wynika z wszystkich jego tekstów. Otóż
                wyjazdy przedstawicieli tego senatu nie różnią się praktycznie wcale od wyjazdów
                w poprzedniej kadencji (polecam stronę www.senat.gov.pl). Tym razem jednym z
                celów (jak podano przed chwilą w Radio Zet) było znisienie wiz dla Polkaów, wizy
                dla Kanadyjczyków w Polsce zostały już dawno zniesione i...coś tam jeszcze).
                To że z marszałkiem pojechała grupa biznesmenów to akurat żadna sensacja.
                Przecież ze wszystkimi VIP-ami bez względu na kraj jeździ grupa biznesmenów.
                A że pojechała żona? To już trzeba by się zapoznać z regulaminem senatu i planem
                wizyty. Bo jeśli zaplanowano na przykład spotkanie marszałka senatu
                kanadyjskiego na niwie pół prywatnej to wiadomo, źe spotkanie jest "z małżonkami".
                A ponadto. chciałbym przypomnieć, że kiedyś istniało Senackie Biuro Podroży pani
                Marszałek Grześkowiak z którym zwiedziła prawie cały świat.Np wysyłało ją do
                Arabskii Saudyjskiej celem "wymiany doświadczeń na temat działania parlamentów"
                (jak wiadomo, Arabia Saudyjska ma wyjątkowe doświadczenia w tej dziedzinie).
                • homosovieticus Re: Cywilizowana senator Sienkiewicz obraza Amery 24.10.04, 07:56
                  Papo!
                  Zadałem konkretne pytanie, a własciwie dwa.Zamiast odpowiedzi otrzymuje wykład
                  o zachowaniach naszych polityków.
                  Czy zrozumiałeś o co Cię pytałem?
                  Jesli tak to odpowiedz , a jesli nie to zajmij sie remontem we własnej głowie.
                  Sorry ale wkurzyłes mnie , bełkotliwym wywodem.
                  • Gość: M Re: Cywilizowana senator Sienkiewicz obraza Amery IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 24.10.04, 08:08
                    "Papa Smerf" odpowiedział ale jeżeli nie zrozumiałeś to cóż .....
                    • homosovieticus Re: Cywilizowana senator Sienkiewicz obraza Amery 24.10.04, 08:10
                      Gość portalu: M napisał(a):

> "Papa Smerf" odpowiedział ale jeżeli nie zrozumiałeś to cóż .....
                      A wiesz jak brzmiały pytania? Przytocz je to zobaczysz ,ze i Ty piszesz ale nie
                      wiesz co.
                      • Gość: M Re: Cywilizowana senator Sienkiewicz obraza Amery IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 24.10.04, 08:21
                        Widać,że analiza tekstu też jest dla Ciebie obca !!!
                        • homosovieticus Re: Cywilizowana senator Sienkiewicz obraza Amery 24.10.04, 08:47
                          Gość portalu: M napisał(a):

> Widać,że analiza tekstu też jest dla Ciebie obca !!!

takie pytania zadałem Papie:
                          Autor: homosovieticus
                          Data: 24.10.2004 06:47

Część Papo!
                          Nie mogę zrozumieć czego bronisz?
                          Prawa, do nadużywania finansów publicznych, czy też godności tych , którzy to
                          robią z taką bezczelnością

Zastanów się nad powyższym tekstem.Przeprowadź analizę i powiedz teraz, czy to
                          co do mnie pisałeś, oddawało zrozumienie, moich pytań do Papy Smerfa?
                          • Gość: papa śmerf Re: Cywilizowana senator Sienkiewicz obraza Amery IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.10.04, 09:12
                            > Nie mogę zrozumieć czego bronisz?
                            > Prawa, do nadużywania finansów publicznych, czy też godności tych , którzy to
                            > robią z taką bezczelnością
                            >
                            No to zobaczmy jeszcze raz. Wyżej Twoje pytanie na które zapytałem, gdzie
                            widzisz to nadużycie finansowe? . Na to Ty odpowiadasz że opierasz się na opinii
                            nowotyra.
                            Jeśli dla ciebie opinia nowotyra jest obowiązującą wykładnią prawa to życzę
                            zdrowia i szczęścia.
                            Amen.
                            • Gość: miki Re: Cywilizowana senator Sienkiewicz obraza Amery IP: *.dip.t-dialin.net 24.10.04, 09:44
                              osobiscie rozumie Amerykanow ktorzy nie maja ochoty na zniesienie kontroli na
                              swych granicach.Jajako przecietny obywatel mam to w glebokim
                              powiedzmypowazaniu.Cieszy mnie natomiast kiedy widze szczegolnie ostre kontrole
                              postsowieciarzy w rodzaju Longina.W zyciu tak sie sklada ze za wszystko trzeba
                              placic.Oni rowniez.Placa za swoja agenturalna przeszlosc.Za przynaleznosc do
                              PZPR i paru jeszcze organizacji uznanych przez Amerykanskie prawo za "agenture
                              wrogiego mocarstwa",a jej czlonkow za wrogich agentow.To dobrze ze pamieta sie
                              tam o przeszlosci.Moze miedzy innymi dlatego Ameryka jest krajem do ktorego
                              wyjechalo i chce wyjechac miliony Polakow.O ruchu w druga strone jakos nie slychac.
                            • homosovieticus Re: Cywilizowana senator Sienkiewicz obraza Amery 24.10.04, 10:00
                              Gość portalu: papa śmerf napisał(a):

> > Nie mogę zrozumieć czego bronisz?
                              > > Prawa, do nadużywania finansów publicznych, czy też godności tych , którz
                              > y to
                              > > robią z taką bezczelnością
                              > >
                              > No to zobaczmy jeszcze raz. Wyżej Twoje pytanie na które zapytałem, gdzie
                              > widzisz to nadużycie finansowe? . Na to Ty odpowiadasz że opierasz się na
                              opini
                              > i
                              > nowotyra.
                              > Jeśli dla ciebie opinia nowotyra jest obowiązującą wykładnią prawa to życzę
                              > zdrowia i szczęścia.
                              > Amen.
                              Papo !
                              Albo naprawdę jesteś durniem i uważasz,że w Polsce nie są, i nie były
                              naduzywane finanse publiczne przez polityków, albo jesteś zwykłym tępakiem-
                              miątwą z kompem ,która pisze nie myślac przy tym.
                              Co Ty wypisujesz?
    • szczurbiurowy Re: 5 senatorów SLD i żona Pastusiaka 30 biznesme 24.10.04, 09:47
      Nie ma się czemu dziwić. Pojechali prosić o zniesienie wiz, a kanadyjczycy na
      wyjeżdzie pokazali gdzie jest miejsce wszeregu. I tyle.
      • homosovieticus Re: 5 senatorów SLD i żona Pastusiaka 30 biznesme 24.10.04, 10:05
        szczurbiurowy napisał:

> Nie ma się czemu dziwić. Pojechali prosić o zniesienie wiz, a kanadyjczycy na
        > wyjeżdzie pokazali gdzie jest miejsce wszeregu. I tyle.

Żeby na forum Kraj, pojawili się jacys Kanadyjczycy i odsieli trochę tłuków, z
        IQ<100
        • grom3 Re: 5 senatorów SLD i żona Pastusiaka 30 biznesme 24.10.04, 14:21
          No coz dowiedzieli sie jak na wlasnej skorze wyglada prawdziwa Kanada my zyjemy
          w tym burdelu juz dosc dlugo.Takie kontrole wcale nas nie dziwia juz przy
          przekraczaniu granicy traktuja nas jak kryminalistow moge was zapewnic ze na
          granicy bylego kraju rad przekroczyc granice to byla przyjemnosc tutaj pokazuja
          kto rzadzi.Widocznie pomysleli ze to delegacja z Izraela,dlatego trzeba ich
          przetrzepac w Albercie rzady sprawuje nawiedzona prawica prawa jak w okresie
          Wiktorianskim.
    • kropka_leje Jak im sku..s....ynom zle, to niech nie jezdza... 24.10.04, 15:06
      Niech siedza na spasionych tylkach w domu.
      Obrazili sie, bo ich potraktowano jak zwyczajnych podroznych a nie VIP-ow.
    • czarny.humor Kryśka! Wytłumacz się!! 24.10.04, 15:49
      Jak oni mogli się dobierać do "naturalnych otworów" twego ciała po zdjęciu
      jedynie butów??
    • nowytor Temat "schodzi" z czołówek największych portali RP 24.10.04, 17:06
      Chyba coś jest na rzeczy... I zdaje się, że sprawa z jakichś względów jest
      bardzo poważna.
      Emocje, które budzi ta sprawa np. na forum świat, nie przekłądają się na
      zainteresowanie "prominentnych mediów" (cokolwiek to znaczy).
      Nowy
    • homosovieticus zawołać dyżurnego Lezka niech tłumaczy,że wszystko 24.10.04, 17:15
      było dobrze, ale Ci Kanadajczycy zaczeli się do Starej Longina dostawiać i
      chcieli ją "osobiscie zrewidować".Chłopy staneli w obronie damy z Wa-wy.I stad
      całe niepotrzebne zamieszanie powstało.
      Tak Leszku?
      • grom3 NA CO CZEKACIE 28.10.04, 03:39
        Jak przyjezdzaja delegacje rzadowe tz krajow zachodnich to wchodzicie im w
        dupe,moge was zapewnic ze delegacje z Kanady i USA zawsze maja maryche na
        wlasne potrzeby pala namietnie.Poscic na chamstwo policje narkotykowa napewno
        znajda maryche w ich bagazach a pozniej trabic ile sil w gazetach i innych
        srodkach przekazu.
        • lauriane Re: NA CO CZEKACIE 28.10.04, 11:47
          Drogie dzieciaki,
          Po co te pyskowki i licytacje??
          W koncu czy po tej, czy po tamtej stronie chodzi o najzwyklejsze naduzywanie
          wladzy...
          I nad tym powinniscie sie zastanowic jak to ukrocic...
          Stworzyc takie mechanizmy kontroli, aby tego rodzaju naduzycia sie nie
          powtarzaly....
          P.S A swoja droga, to nie ukrywam radosci, ze temu Pastuchowi wczoraj
          zacieklemu wrogowi cywilizacji zachodniej i piewcy PRL-owskich podwartosci
          natarto troche uszu...
          J.C.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka