Dodaj do ulubionych

Szumowski się kaja

19.08.20, 09:27
,,Odchodzący minister został również zapytany o to, czy żałuje którejś decyzji. - Popełniłem wiele błędów, powinienem za nie przeprosić. Niezbyt mocno kontrolowałem, niezbyt mocno naciskałem, żeby niektóre projekty, ustawy szybciej szły do przodu. Żałuję, że nie ma kolejnego leku na choroby rzadkie, że nie ma ustawy refundacyjnej. Pewnie to są moje błędy, że nie naciskałem za mocno - powiedział."
www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/lukasz-szumowski-odchodzi-tlumaczy-sie-ze-swoich-wczesniejszych-slow-o-dymisji/p5dr61v,79cfc278
Ja jeszcze bym dodał że Szumowski nie chciał tych 2 miliardów które dostał Kurski. Twierdził że mu w ministerstwie do niczego nie są potrzebne
Obserwuj wątek
    • witek.bis Re: Szumowski się kaja 19.08.20, 09:42
      Niezbyt mocno kontrolował... Mniej więcej taką linię obrony można było przewidzieć.
      • stasi1 Re: Szumowski się kaja 22.08.20, 15:33
        Ale to chyba nie zwalnia z odpowiedzialności?
        • horpyna4 Re: Szumowski się kaja 22.08.20, 16:10
          Po to takie osoby mają wysokie pensje, żeby więcej wysiłku wkładały w niepopełnianie błędów. Odpowiedzialność powinna być tym większa, im wyższe ma się zarobki.
        • pies.na.czarnych Re: Szumowski się kaja 22.08.20, 17:30
          stasi1 napisał:

> Ale to chyba nie zwalnia z odpowiedzialności?

To jest delikatnie mówiąc zaniedbanie obowiązków.
          • stasi1 Re: Szumowski się kaja 23.08.20, 09:55
            To można będzie mu zarzuty karne postawić
    • witek.bis Re: Szumowski się kaja 19.08.20, 10:57
      Jeśli rzeczywiście jest tak, że osoby mijające się z prawdą mają tendencję do dotykania swojego nosa, to chciałbym przypomnieć, że podczas wczorajszej konferencji prasowej minister Szumowinowski tak energicznie pocierał nos, że mało go sobie nie złamał. Proszę pamiętać o tym, słuchając kolejnych zapewnień tego pana, że nic nadzwyczajnego się nie dzieje.
      • pies.na.czarnych Re: Szumowski się kaja 19.08.20, 11:27
        Sprawdzał czy nos mu się wydłuża.
    • pies.na.czarnych Re: Szumowski się kaja 19.08.20, 11:29
      Trenuje przed wypowiadaniem się przed sądem. Wypowiadanie się z pokorą zawsze dobrze działa na sędziów.
    • topiramax Re: Szumowski się kaja 23.08.20, 15:31
      Nie naciskał jak trzeba ale oporu naciskom nie stawiał gdy trzeba było "naganiać" na wybory. Cieszyński też lawirował wzorowo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka