Dodaj do ulubionych

Rozm.na koniec wieku czy pol.kościól jest podziel.

02.11.04, 14:56
Mówię tu o programie który TVP1 wyemitowała wczoraj o 22.45... prowadzącym był facio z Tygodnika Powszechnego który swego czasu zial wielką nienawiścią do Mela Gibsona i jego filmu Pasja, zaś gościem a jakze mogłoby być inaczej bp Pieronek
Oprócz niego był też szef Christianitas który tak Pieronkowi dosrał zę ten wił się jak piskorz...zarzut był ze Pieronek występujać w mediach laickich bardziej skupia sie na sobie na promowaniu swej osobty niż rzeczywiste reprezentowanie stanowiska kościoła...Pieronek pozwolił sobie po wielokroć na opluwanie swoich zwierzchników, nie podoba mu sie to ze znacznaczęść biskupów popiera Radio Maryja...sam zarzuca tej rozgłośni niesubordynację nieposłuszeństwo a tymczasem to bp Pieronek taka włąśnie postawę reprezentuje! On opowiada se za interwencją w Iraku a papiez jest jej przeciwny, to chyba najbardziej widoczny rozdzwięk, poza tym występowanie w mediach ktore atakuja naukę kościoła i spoufalanie sie z takimi odbiera tylko wiarygodnosć biskupowi łasi sie do wroga w nadzieji ze ten go zaakceptuje..cóz za naiwnosć..jeśli ktoś tu dzieli kościól i jest nieposłuszny wobec przełozonych to z całą pewnością nie jest to o Tadeusz Rydzyk lecz jego imiennik Pieronek...
Obserwuj wątek
    • yossarian18 Re: Rozm.na koniec wieku czy pol.kościól jest pod 02.11.04, 16:10
      Niestety nie oglądałem:((
      Bp Pieronek to największa zakała poslkiego Kościoła, jedyna jego zaleta to
      umiejętność brylowania w lewacko-liberalnych mediach. No cóż, jeśli wlazłeś
      między wrony musisz krakać jak i one, i bp Pieronek tak robi zasiadając w
      Radzie Fundacji Sorosa, atakując Radio Maryja, popierając okupację Iraku, UE i
      zapewne ultralewicową partyję-Unię Wolności.
      • Gość: czyzunia Re: Rozm.na koniec wieku czy pol.kościól jest pod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 16:49
        a kto tegoi, no ja on tam, piueronka popżałowqał w biskupy. chiba wotyła, nie?
        • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Rozm.na koniec wieku czy pol.kościól jest pod 02.11.04, 21:23
          to zrobił najprawdopodobniej Paweł VI u schyłku swego pontyfikatu
        • Gość: antybydle Re: czyzunia!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.11.04, 08:57
          co ty chciałaś wybełkotać? chyba jesteś nagrzana jak .....oszołom!!
      • neceser faszystow ma popierac? maja Hitlera do podpory. 02.11.04, 18:01
        yossarian18 napisał:

> Niestety nie oglądałem:((
        > Bp Pieronek to największa zakała poslkiego Kościoła, jedyna jego zaleta to
        > umiejętność brylowania w lewacko-liberalnych mediach. No cóż, jeśli wlazłeś
        > między wrony musisz krakać jak i one, i bp Pieronek tak robi zasiadając w
        > Radzie Fundacji Sorosa, atakując Radio Maryja, popierając okupację Iraku, UE
        i
        > zapewne ultralewicową partyję-Unię Wolności.
      • Gość: Mariner Re: Rozm.na koniec wieku czy pol.kościól jest pod IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.04, 22:58
        Pewnie druga zakałą jest JP2.
        M.
      • humbak Re: Rozm.na koniec wieku czy pol.kościól jest pod 03.11.04, 00:30
        Aleś palnął chłopie z tą ultralewicową:D
    • Gość: patefon Z szacunku dla tego Forum, to jedyne co odtwarzam IP: *.d2.club-internet.fr 02.11.04, 17:04
      nowy.oszolom.z.radia.maryja napisał:
      >tak Pieronkowi dosrał

Zdyskfalifikowales sie jako dyskutant. Tym bardziej jako ten, ktory
      "ewangelizuje".

• Gość: czyzunia Re: Z szacunku dla tego Forum, to jedyne co odtwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 17:17
        i ten czlowieczek jeszcze caly czas obraza naszego koxchanego wojtyłe.
        • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Z szacunku dla tego Forum, to jedyne co odtwa 02.11.04, 21:42
          faktycznie ten PIeronek to medna żeby posługiwać się liberalnymi mediami w prywatnych rozgrywkach Pieronka..
          • Gość: chala faktycznie ten Oszol to menda żeby posługiwać s IP: 68.214.178.* 03.11.04, 01:34
            faktycznie ten PIeronek to medna żeby posługiwać się liberalnymi mediami w
            prywatnych rozgrywkach Pieronka..
            Zabawne, jak ten lpracki debil nie widzi paradoksu w tym zdaniu ktore napisal!
    • szkodliwy.szkodnik Osiołom, gdzie Ty koniec wieku widzisz? 02.11.04, 20:49
      • nowy.oszolom.z.radia.maryja muszę sie poprawic 02.11.04, 21:25
        to były rozmowy na nowy wiek które są kontunuacją poprzedniego cyklu którym to były rozmowy na koniec wieku...ale prowadzącyi goście prawie ci sami
        • Gość: patefon Re: muszę sie poprawic IP: *.d2.club-internet.fr 02.11.04, 22:31
          stara plyta gra swoje:
          napisales:
          moj tatus...ZOMO
        • Gość: antybydle Oj oj panie oszołom... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.11.04, 09:03
          pan sze nie poprawiaj , pan sze lecz,pan pij kozie mleko, pan jedz kozi ser,
          czosnek i cebulę, duuużo cebuli.Aj i pan zobaczysz skutek.Będziesz pan
          śmierdział jak cała synagoga. Ale pan jesteś goj. Oj, że przechrzta to
          przechrzta, ale już goj.
    • gregorak Moja wersja zdarzeń 02.11.04, 23:05
      Oglądałem ten program i pozwolę sobie przedstawić swoja wersję zdarzeń
      zaistniałych na ekranie.

nowy.oszolom.z.radia.maryja napisał:
      >Mówię tu o programie który TVP1 wyemitowała wczoraj o 22.45
      Program nazywa się „Rozmowy na czasie”, a nie „Rozmowy na koniec wieku”,
      ani „Rozmowy na nowy wiek”.

>... prowadzącym był facio z Tygodnika Powszechnego który swego czasu
      >zial wielką nienawiścią do Mela Gibsona i jego filmu Pasja,
      Oprócz Mucharskiego program prowadzi Katarzyna Janowska (dzięki ich programom
      wierzę w sens istnienia TV publicznej), a o Gibsonie nie było mowy

>zaś gościem a jakze mogłoby być inaczej bp Pieronek
      >Oprócz niego był też szef Christianitas
      A oprócz Milcarka był również Nosowski z „Więzi”

>który tak Pieronkowi dosrał zę ten wił się jak piskorz...zarzut był ze
      >Pieronek występujać
      >w mediach laickich bardziej skupia sie na sobie na promowaniu swej osobty niż
      >rzeczywiste reprezentowanie stanowiska kościoła...
      Zarzuty Milcarka wobec Pieronka sformułowane na łamach „Rzeczpospolitej” były
      innej natury: że opowiada publicznie o szczegółach przebiegu obrad Komisji
      Episkopatu i rozmawia z innymi biskupami poprzez media. Pieronek jeszcze w
      części bez dwóch pozostałych gości, właściwie ustosunkował się do tych spraw:
      powiedział, że rozumie, iż biskupi nie chcą rozmawiać na niektóre tematy, ale
      takie nieparlamentarne zachowanie Episkopatowi „nie pasuje” (część biskupów
      wytupywała Gocłowskiego czytającego referat Pieronka składający się głównie z
      wypowiedzi JPII o Europie) i moim zdaniem ma rację. Natomiast polemika w
      programie z udziałem Milcarka dotyczyła rozumienia znaczenia wolności w
      posoborowym Kościele, ale ta dyskusja raczej wynikała z niezrozumienia
      wypowiedzi Pieronka z pierwszej części programu. Twoim zdaniem Milcarek
      podobno „d...ł” Pieronkowi, a naczelny „Christianitas” raczej sprawiał wrażenie
      skrępowanego faktem, że przy kamerach polemizuje z biskupem (chyba widziałem
      inny program). Szkoda, że nie wspomniałeś o krytycznych uwagach Milcarka na
      temat Radia Maryja m.in. jego zdaniem propagowanie ważnych spraw natury
      etycznej i moralnej w RM zostało utopione w ostatnich latach w wielkich wizjach
      politycznych kierownictwa stacji i desperackim udziałem w różnych akcjach.

>nie podoba mu sie to ze znaczna część biskupów
      >popiera Radio Maryja...sam zarzuca tej rozgłośni niesubordynację
      >nieposłuszeństwo
      Pieronek stwierdził, że byłoby dobrze gdyby polski Kościół w sprawie Radia
      Maryja mówił jednym głosem (a nie mówi). Zarzucił RM ubabranie się w politykę,
      nieuregulowanie spraw wymaganych Prawem Kościelnym i brak odpowiedniego
      komentarza prowadzących Rozmowy Niedokończone do niektórych wypowiedzi
      słuchaczy.

>a tymczasem to bp Pieronek taka włąśnie postawę
      >reprezentuje! On opowiada se za interwencją w Iraku a papiez jest jej
      >przeciwny, to chyba najbardziej widoczny rozdzwięk,
      Przeciwko inicjatywie PSL zbierania podpisów pod petycją do prezydenta o
      wycofanie polskich wojsk z Iraku wypowiedzieli się także Wielgus, Ryczan,
      Głódź. W programie o tej kwestii nie było w ogóle o tym mowy.

>poza tym występowanie w mediach ktore atakuja naukę kościoła i spoufalanie sie
      >z takimi odbiera tylko wiarygodnosć biskupowi łasi sie do
      >wroga w nadzieji ze ten go zaakceptuje..cóz za naiwnosć..jeśli ktoś tu dzieli
      >kościól
      Pieronek przytoczył takie zdarzenie:
      Kiedyś jeden z moich kolegów biskupów podszedł do mnie i mówi: „Ty! Ty
      niszczysz Kościół!” Na to Pieronek: „Przepraszam, ale nie wiem o ci
      chodzi.” „O twoje wywiady.”„O które?” ”O wszystkie!” Zrozumiałem, że nie mogę
      tego brać na serio, dlatego że ja występując w mediach staram się służyć
      Kościołowi. Ktoś powie: Swoją osobę promowałeś! Może także coś w tym jest,
      dlatego że trudno oddzielić w takich sytuacjach kiedy się występuje się
      publicznie tego co przy okazji przypada mnie, od tego co się robi dla Kościoła.

>Pieronek pozwolił sobie po wielokroć na opluwanie swoich zwierzchników,(...)
      >i jest nieposłuszny wobec przełozonych to z
      >całą pewnością nie jest to o Tadeusz Rydzyk lecz jego imiennik Pieronek...
      Przełożonym każdego biskupa jeśli się nie mylę jest papież. Na pewno Pieronek
      nic złego o Janie Pawle II nie mówił.

PS Ty też Oszołomie bardzo często udzielasz sie w liberalnych mediach np. na
      Forum Kraj
    • krystian10 Re: Rozm.na koniec wieku czy pol.kościól jest pod 02.11.04, 23:23
      Oszołomie , oszołomie , ale jesteś śmieszny .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka