yoma 10.02.22, 16:55 Ani guzika! natemat.pl/396241,opozycja-spotkala-sie-z-andrzejem-duda-borys-budka-ujawnil-kulisy-rozmow Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yoma Re: Du*a! 10.02.22, 17:29 A bo to z takim wiadomo? Z tego, co mówi Budka, znowu bawił się w duce. Du*a! Butem w stół, butem! Jak połknie, potrącimy mu z kieszonkowego. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Du*a! 10.02.22, 18:01 Chruszczow walił butem w stół w trakcie przemówienia przed Zgromadzeniem Ogólnym ONZ. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Du*a! 10.02.22, 22:41 horpyna4 napisała: > Chruszczow walił butem w stół w trakcie przemówienia przed Zgromadzeniem Ogólny > m ONZ. Przygotowując się do wprowadzenie w Polsce stanu wojennego: „Jaruzelski i Stanisław Kania siedli samotnie w przedziale salonki. […] nie znałem w chwili startu punktu docelowego samolotu, byłem jednak pewien, że będziemy lądować w Moskwie. Mniej więcej po 40 minutach lotu samolot zaczął ostro podchodzić do lądowania. […] Zorientowałem się, że czas lotu jest dużo krótszy, niż przelot do Moskwy”. W Brześciu wylądowali 3 kwietnia około godz. 20. Czarne wołgi zawiozły ich na starą bocznicę kolejową, gdzie czekały podstawione wagony. Tam rozpoczęło się trwające do rana 4 kwietnia spotkanie komunistycznych dygnitarzy. „W kilka minut po rozpoczęciu rozmów usłyszałem podniesiony głos marszałka Ustinowa oraz bicie pięścią w stół. Trwało to kilkanaście minut. […] Ok. godz. 3.00 czasu warszawskiego (nie przestawiałem zegarka) gen. Jaruzelski i Stanisław Kania z wyrazem skrajnego zmęczenia opuścili salonkę” przystanekhistoria.pl/pa2/teksty/77032,Stan-wojenny-na-polecenie-Kremla.htmlPS Dlatego nie rozumiem. Jak można popierać dążenia Putina do utworzenia ZSRR BIS. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Du*a! 10.02.22, 22:43 storima napisał: PS Dlatego nie rozumiem. Jak można popierać dążenia Putina do utworzenia ZSRR BIS. przystanekhistoria.pl/pa2/teksty/77032,Stan-wojenny-na-polecenie-Kremla.html Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Du*a! 13.02.22, 14:45 Kreml naciskał, żeby Jaruzelski zrobił to bez udziału sowietów, z istotnego powodu. Teraz mało kto to kojarzy, ale ja dobrze pamiętam - uratował nas Afganistan. Wkroczyli tam z zamiarem błyskawicznego poradzenia sobie z antykomunizmem; po dwóch latach wciąż nie było widać końca walk, a ludzie zaczynali się burzyć, kiedy kolejni żołnierze wracali w trumnach. Wprawdzie warunki terenowe u nas są korzystniejsze dla napastników, niż w Afganistanie, ale działanie jednocześnie na obu frontach, kiedy na tym pierwszym nie wychodziło, okazało się ryzykowne. I całe szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Ukrainski guzik oddamy :) 10.02.22, 18:49 - gdy bedzie taka potrzeba :) Francuzi nie chcieli umierac za Gdansk a Polacy nie beda umierac za rosyjsko-jezyczny Donbass... Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: Du*a! 10.02.22, 22:24 Bo to tfardy menszczyzna jest! Miny srogie przybiera, okiem ponurym wkoło toczy, słowa ciężkie waży..... a i tak wygląda jak budyń. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Du*a! 10.02.22, 22:43 W mailowym slangi rządowym dominuje określenie PAD (Prezydent Andrej Duda). Odpowiedz Link Zgłoś