Dodaj do ulubionych

ONZ zaleca Polsce złagodzenie przepisów o aborcji

IP: *.dip.t-dialin.net 07.11.04, 21:05
ONZ POWINIEN TEN APEL SKIEROWAC
DO PANSTW MUZULMANSKICH !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: m Sami się wyabortujcie! IP: *.crowley.pl 07.11.04, 21:07
      Lewctwo i nieudacznictwo. Pokazaliście już w b. Jugosławii, że ONZ nie nadaje
      się do niczego.
      • Gość: HURRA! HURRA! HURR HURRA! HURRA! HURRA! HURRA! HURRA! HURRA! IP: *.in-addr.btopenworld.com 08.11.04, 01:57
        • Gość: hatti Re: Wg "ONZ" za dużo Polaków. IP: *.p.lodz.pl 08.11.04, 10:24
          A może ONZ zająłby się regulacją liczby urodzeń w Afryce ??
          • Gość: toudi czy ONZ nie ma wazniejszych spraw na "glowie" IP: *.eranet.pl 08.11.04, 11:38
            niz problem aborcji w naszym kraju?!??!
            Jakas grupka rozwrzeszczanych kobiet zada aborcji i my mamy w zwiazku z tym
            zmieniac prawo i pozwolic na zabijanie?

W woli scislosci: w Europie jeszcze Malta ma zdecydowanie bardziej restrykcyjne
            prawo aborcyjne niz my.

A jak sobie Jaruga-Nowacka czy inna aborterka lub cale to ONZ wyobraza
            zmuszanie lekarzy do zabijania wbrew ich przekonaniom religijnym?!? To tak
            jakby komus kazac zostac katem, bo ktos inny uwaza, ze to OK. Paranoja.

• Gość: zuza Re: czy ONZ nie ma wazniejszych spraw na "glowie" IP: *.sportnet.gliwice.pl / *.sportnet.gliwice.pl 08.11.04, 11:48
              apropos przekonań religijnych tych że lekarzy, no to Ci sami lekarze w swoich
              prywatnych gabinetach za duże sumy pieniędzy już jakoś nie mają skrupułów w tym
              żeby usunąć ciążę(nie twierdzę że wszyscy, ale dużo z tych co to są rzekomo
              obrońcami życia poczętego). Więc proszę Cię nie opowiadaj głupot o biednych
              lekarzach zmuszanych do "bycia katem" (jak to nazwałeś)
            • Gość: mężczyzna. Re: czy ONZ nie ma wazniejszych spraw na "glowie" IP: *.dolsat.pl 08.11.04, 13:32
              Jeżeli lekarzowi zabrania religia spełniać posługe lekarską,znaczy się że
              należy go pozbawić wykonywania zawodu Nic więcej. Za chwilę Policjant nie
              będzie zakuwał przestępcy bo mu honor nie pozwala, a strażak nie będzie brał
              udział w akcji gaśniczej bo jest za gorąco. Tego typu argumentacje o kant dupy
              potłuc.Lekarz ginekolego po to sie szkolił aby nieść pomoc każdemu
              potrzebującemu. O aborcji wiedział nim zaczął studiować. Teraz jeżeli odmawia
              wykonania zabiegu znaczy sie że wykorzystuje tę sytuacje do nabijania wojej
              kiesy,cZego przykładów można by mnożyć.Więc prawdą jest że ONZ słusznie nas
              skrytykowało za wrzucanie osób inaczej myślących w kwesti, urodzeń a raczej
              poczęć,do jednego worka z tymi którzy chcą z tego prawa aborcyjnego kkorzystać.
              Aby poprzeć swoje wywody powiem iż jestem rodzicem 3 synów i ani mi w głowie
              była aborcja.Ale jest to moja prywatna postawa.
              • Gość: mzk Re: czy ONZ nie ma wazniejszych spraw na "glowie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 14:38
                > Jeżeli lekarzowi zabrania religia spełniać posługe lekarską,znaczy się że
                > należy go pozbawić wykonywania zawodu

Lekarz ma obowiązek RATOWAĆ LUDZKIE ŻYCIE. W czym nienarodzone dziecko zagraża życiu matki?
                Nie mówię oczywiście o przypadkach ciężkich chorób.
              • Gość: mzk Aborcja NIE JEST leczeniem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 14:39
              • Gość: mkopek Re: czy ONZ nie ma wazniejszych spraw na "glowie" IP: *.ericsson.net 08.11.04, 17:01
                A co nalezy zrobic z zolnierzem, ktoremu przkonania nie pozwalaja na zabijanie
                jencow wojennych lub torturowanie ich w celu uzyskania informacji pomimo
                wyraznego rozkazu przelozonych. Co z policjantem, ktoremu przkonania nie
                pozwlaja pomoc przesluchiwanemy kryminaliscie spasc ze schodow? Co z
                nauczycielem, ktoremu przekonania nie pozwalaja nauczac historii napisanej
                przez zwierzchnikow panstwa? Co z komornikiem, ktoremu przekonania nie
                pozwalaja zabrac dluznikowi ostatniej kromki chleba? Wiesz, chyba na tym polega
                czlowieczenstwo, ze kazdy z nas jest w stanie oceniac co jest dobre, a co zle.
                I jesli prawo zezwala na cos co jest zle, to nie znaczy, ze mamy sie wszyscy na
                to godzic.
            • Gość: 33 Re: czy ONZ nie ma wazniejszych spraw na "glowie" IP: *.aster.pl 08.11.04, 15:03
              Przeczytaj w "papierowym" wydaniu (bo na pl. nie znalazłem) wypowiedz biskupa
              Pieronka- "...ONZ rości sobie prawo do orzekania, co jest dobrem, a co złem
              moralnym? Niech pozwoli ludziom kierować się WŁASNYM SUMIENIEM (podkr. moje).
              Przecież to jest najbardziej podstawowe prawo."
              Pierwszy raz zgadzam się z bp. Pieronkiem, tylko jeden warunek, ONZ proszę
              zamienić na dowolnie wybraną organizację w tym przypadku na KK.
          • Gość: bolesław Re: Wg "ONZ" za dużo Polaków. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 13:05
            Katole, zajmijcie się swoim życiem. Bo czy chcielibyście by ktoś wtrącał się w
            wasze? Niekatolicy mogą uważać wasz sposób wychowania dzieci za niemoralny, ale
            dają wam wolność wyboru. Nie zabierajcie tej wolności innym, nie czyńcie
            precedensów, bo może się zdarzyć że i wam wolność zostanie odebrana. Aborcja to
            syf, ale wasze podejście do tematu to histeria, ciemnota i jescze większy syf.
            • Gość: menda Re: Wg "ONZ" za dużo Polaków. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 14:44
              > Katole, zajmijcie się swoim życiem. Bo czy chcielibyście by ktoś wtrącał się w
              > wasze? Niekatolicy mogą uważać wasz sposób wychowania dzieci za niemoralny,
              > ale dają wam wolność wyboru. Nie zabierajcie tej wolności innym,

Zgadza się, JA na pżykład k... uważam, że mam prawo dać w pysk komu tylko chce.
              A jak katolom religia karze nadstawić drugi policzek, to nawet lepiej.
              Tylko czarni wpływają na prawo i już raz dostałem dwa lata za napaść. A ch.j im w d.pę!
        • Gość: Kazek Re: HURRA! HURRA! HURRA! HURRA! HURRA! HURRA! IP: *.p-s-inter.net 08.11.04, 10:29
          "Na przeszkodzie stają postawy lekarzy i ich poglądy religijne zabraniające
          zabijania "życia nienarodzonego". - przecież to nieprawda. Na przeszkodzie stoi
          hipokryzja lekarzy, doskonale zarabiających na zabiegach przeprowadzanych w
          prywatnych gabinetach.
        • Gość: Hh Pięknie skomentował dla Gazety bp Pieronek IP: *.toya.net.pl 08.11.04, 11:21
          "...ONZ rości sobie prawo do orzekania,co jest dobrem a co złem moralnym? Niech
          pozwoli ludziom kierować się własnym sumieniem.Przecież to jest najbardziej
          podstawowe prawo" to słowa bp-a Pieronka.Jestem dokładnie tego samego zdania -
          pozwólmy ludziom kierować się własnym sumieniem , ale niech mają prawo wyboru a
          nie jak jest w tej chwili,gdzie decyduje jakiś lekarzyna.Jeśli nie pozwala mu
          sumienie to niech zmieni albo zawód albo specjalizację.Nie może być tak,że na
          badanie prenatalne lekarz nie chce skierować bo to niezgodne z jego
          sumieniem,co badanie niezgodne z sumieniem?Odszkodowanie musimy zapłacić
          my,niech sąd zasądzi od lekarza to inny lekarz zacznie myśleć może faktycznie
          zmieni zawód?
        • Gość: TMK Re: HURRA! HURRA! HURRA! HURRA! HURRA! HURRA! IP: *.kolbet / *.suwalki.sdi.tpnet.pl 08.11.04, 12:00
          I Z CZEGO SIĘ CIESZYSZ GŁUPCZE?
      • Gość: zandy Re: Sami się wyabortujcie! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.04, 12:11
        Postawa godna Polaka - smrodzić w własny grajdół. To oni, to oni, to oni.
    • Gość: .... Re: ONZ chce pogłębić i tak krytyczny przyrost IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 07.11.04, 21:12
      naturalny w Polsce żeby wyczyścić przedpole "braciom". Polacy do schronów.
      • Gość: KT4D Re: ONZ chce pogłębić i tak krytyczny przyrost IP: *.iu-bremen.de 07.11.04, 22:55
        Nie zauwazyles moze, ze chodzi w tym wszystkim o to, zeby dziecko bylo chciane?
        Nastolatka jak urodzi dziecko zazwyczaj ma spieprzone zycie, nie konczy studiow
        i na pewno traktuje ciaze i macierzynstwo jak gehenne. Normalna szczesliwa matka
        ma wieksze szanse na to, ze nie poprzestanie na jednym dziecku...
        • Gość: Pafnucy Re: ONZ chce pogłębić i tak krytyczny przyrost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 23:36
          Ja nie zauważyłem. Niezły sposób na niechciane dzieci, nie ma co, wyskrobać i
          po krzyku. Wychowanie seksualne powinno być przede wszystkim nauką
          odpowiedzialności, a tego osobom stojącym przed problemem niechcianej ciązy
          brakuje najbardziej. Mam raczej liberalne poglądy i mój pogląd na aborcję w
          niewielkiim stopniu wynika z przekonań religijnych, ale uważam, że aborcja ze
          względów społecznych nie rozwiązuje niczyich problemów, a z etycznego punktu
          widzenia jest zabójstwem i tak jak zabójstwo powinna byc dozwolona tylko w
          obronie życia matki. Mam wrażenie, że wiele osób traktuje aborcję jak zabieg
          kosmetyczny, do którego kobieta ma poprostu prawo. Jeszcze jedna rzecz,
          dlaczego nikt nie mówi o roli ojca, jako drugi rodzic powinien mieć prawo do
          ochrony własnego dziecka.
          • mkornet Re: ONZ chce pogłębić i tak krytyczny przyrost 08.11.04, 00:18
            PALANT!
            • Gość: fafarafa Re: ONZ chce pogłębić i tak krytyczny przyrost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 00:24
              mkornet napisała:
              > PALANT!

A coś poza tym potrafisz napisać?
              • Gość: elo Re: ONZ chce pogłębić i tak krytyczny przyrost IP: *.aster.pl 08.11.04, 01:13
                W przypadku tego glupka pafnucego nic wiecej nie trzeba pisac - to po prostu
                zwykly palant - no moze jeszcze hipokryta...
                • Gość: seweryng Re: ONZ chce pogłębić i tak krytyczny przyrost IP: 203.18.238.* 08.11.04, 05:28
                  Znasz znaczenie slowa "hipokryta"?
                  Ciekawe jak mozesz kogos osadzac w ogole go nie znajac?
                  Nie znalazlem nic glupiego w tym co napisal pafnucy.
                  Dziecko to nie zabawka. Nie bede tutaj generalizowac i przesadzac jednym postem
                  o nieskonczonej ilosci indywidualnych przypadkow ale aborcja zawsze bedzie
                  powazna sprawa. Trzeba tez zrozumiec, ze kazdy powinien ponosic konsekwencje
                  swoich wyborow, wlaczajac w to nastolatki. Mowimy o prawie do szczescia i
                  reazliacji tych nastolatek, a co z prawami dziecka?

Swoja droga, czy ktos pamieta jakie byly cele powstania ONZ i co zrobic jezeli
                  organizacja ta owych celow nie wypelnia?

pzdrw,
                  • watto_jest_the_best Czarni ręce precz od władzy! 08.11.04, 07:56
                    Płód to jeszcze nie dziecko. Przed 12 tygodniem nie ma nawet układu nerwowego,
                    więc nie ma o czym mówic. CZY JAJKO JEST KURĄ?
                    • Gość: fafarafa Re: Czarni ręce precz od władzy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 08:08
                      Rozwój _człowieka_ od chwili poczęcia trwa około 20 lat.
                      To może zacznijmy zabijać przedszkolaki?
                      • Gość: Ors Re: Czarni ręce precz od władzy! IP: *.crowley.pl 08.11.04, 10:34
                        Nie wydaje mi sie zeby zbitek kilku komorek mial jakias swiadomosc, myslisz ze
                        jak porownasz go do przedszkolaka to zamknales sprawe? Co za bzdura
                        • Gość: fafarafa Re: Czarni ręce precz od władzy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 14:21
                          > Nie wydaje mi sie zeby zbitek kilku komorek mial jakias swiadomosc,

A co ma do tego świadomość? Świnie też mają świadomość, a robi się z nich kotlety.
                          A może usypiać i zabijać ludzi we śnie? Przecież też nie będą tego świadomi.

Nie chodzi o świadomość, tylko o rozwijające się ludzkie istoty.
                        • Gość: mkopek Re: Czarni ręce precz od władzy! IP: *.ericsson.net 08.11.04, 17:23
                          A moze wyjasnisz co tu jest bzdura. Bo jak sie nie ma argumentow to tak
                          najlatwiej powiedziec: "co za bzdura", albo "co za palant". Zabierajcie glos
                          jesli chcecie cos powiedziec. Bo pluc na innych to bardzo nieladnie i lepiej
                          juz trzymac buzie zamknieta.
                    • Gość: seweryng plod kiedys powie "mamo" o ile sie go nie zabije IP: *.prem.tmns.net.au 08.11.04, 09:13
                      Moze i plod to nie dziecko,

ale jak poczekac pare miesiecy - 2 lata to ten plod bedzie mowil mamo i bedzie
                      mial niepowtarzalna osobowosc. A jak myslisz? Dlaczego ta osobowosc jest
                      niepowtarzalna? Dlaczego wszyscy nie mowimy i nie myslimy tak samo? Dlaczego Ty
                      i ja mamy prawo do zycia? Dlaczego nikt tego zycia nie przerwal kiedys, nawet
                      jezeli bylismy obciazeniem dla naszych rodzicow?

Coz, roznimy sie zapewne tez perspektywa. Ja widze zycie na ziemi jako kawalek
                      wiekszej czesci, w ktorej takie wybory maja znaczenie, a zmarnowane pare
                      miesiecy czy tez lat maja znaczenie troche mniejsze.

Dodatkowo powiem jeszcze, ze zycie generalnie nie jest sprawiedliwe. Mlody
                      chlopak nie dostaje sie na studia i biora go do wojska. Zycie wydaje mu sie
                      zmarnowane, powinnismy zatem wszystkich przyjmowac na studia? Kazdy przeciez ma
                      prawo do szczescia. Ciagle ktos traci prace, zostaje porzucony, oszukany, wpada
                      w dlugi, choruje i w kazdej z tych okolicznosci dana osoba moze uznac zycie za
                      zmarnowane albo moze zaakceptowac sytuacje i poszukac jakiegos pozytywnego
                      wyjscia.

Coz jajko moze byc bardzo pozadna kura, o ile go nie zjemy oczywiscie...

pzdrw,
                      • Gość: Ors Re: plod kiedys powie "mamo" o ile sie go nie zab IP: *.crowley.pl 08.11.04, 10:39
                        "zycie generalnie nie jest sprawiedliwe" sam(a) odpowiedziales(as) sobie na
                        pytanie dlaczego jedni maja szanse a inni nie i tyle na ten temat.

Pozdr
                        • Gość: mkopek Re: plod kiedys powie "mamo" o ile sie go nie zab IP: *.ericsson.net 08.11.04, 17:21
                          Wiec moze pozwolmy na uzywanie broni przez kazdego i w dowlny sposob. Jedni
                          beda miec wiecej szczescia drudzy mniej. Czy uwazasz, ze nastoletnia
                          dziewczyna, ktora byla na tyle nierozwazna ze zaszla w ciaze, moze podjac
                          odpowiedzialna decyzje o zabiciu swojego przyszlego dziecka. Nie potrafila
                          przewidziec, ze moze zajsc w ciaze, a jest w stanie przewidziec wszystkie
                          skutki usuniecia ciazy. A co z aborcjami w ktorych sa powiklania i kobiety
                          staja sie bezplodne. Taka nastolatka to ma dopiero zmarnowane zycie. I nalezy
                          je przed tym chronic. Jak kobieta wyjdzie za faceta, ktory jak sie pozniej
                          okazuje wogole jej nie dopowiada, to tez ma zmarnowane zycie. Wiec moze dajmy
                          kobietom prawo do odstrzeliwania takich mezow. W kocu to ich zycie i nie
                          powinnismy im tego zabraniaci nakazywac by marnowaly sobie zycie. A jak bank
                          sie do mnie przyczepi zebym splacil kredyt a moja firma zbankrutowala to tez
                          przez bank mam zmarnowane zycie. Wiec powinienem miec prawo do niesplacania
                          kredytu. Jak sie cos robi to trzeba potem ponosic tego konsekwencje. Aborcja
                          jest uciekaniem od tych konsekwencji kosztem kogos innego. Kobiety szanujcie
                          troche bardziej wasze d..y. Same ograniczacie wasza wolnosc a potem chcecie ja
                          odzyskac czyims innym kosztem.
                      • Gość: Beny jesli bedzie mial mame IP: 195.127.197.* 08.11.04, 11:50
                        Dyskutujesz z idiotycznym argumentem dotyczacym zmarnowanego zycia prze
                        niechciana ciaze. Idiotyczny przyklad stosowania aborcji jako srodka
                        antykoncepcyjnego.
                        Bzdura nikt od nikogo nie wmyga. ONZ zworocilo uwage ze w PL istnieja mozliwosci
                        na przerwanie ciazy w bardzo konkretnych sytuacjach. Niestety prawa do
                        wykorzystania czesto jako jedynej mozliwosci ratownaia zycia matki (potencjalnej
                        reproduktorki, nastepnych bachorow) nie jest respektowane.

Wracajac do twojego glupiego stwierdzenia ze plod kiedys powie "mamo", moze i
                        powie jesli bedzie mial komu, bo matka nie wykitowala w wyniku powiklan przy
                        porodzie, powie, jelsi bedzie mial czym bo badnia prenatalne mowily ze urodzi
                        sie sliczny dzidzius ale bez warg i jezyka, powie jesli zdazy sie nauczyc, bo
                        matka z ojcem przy kolejnej libacji albo go wyrzuci przez okno albo utopi w
                        beczce z desczowka itd.

Ty sie koles mocno stuknij w swoja narodza glowe - prawo do aborcji nie znaczy
                        nakazu aborcji. Ty sie lepiej wez za prace a ne pilnowanie cudzych dup.
                        Kosciul juz wie jak wychowywac swoje owieczki aby te nie mordowaly plodow, eee
                        dzieci chcialem napisac.
                        • Gość: seweryng Re: jesli bedzie mial mame IP: *.prem.tmns.net.au 08.11.04, 12:55
                          Nie wydaje mi sie, ze epitety ktorymi obdarzasz moja osobe i moje wypowiedzi
                          wnosza cokolwiek do naszego sporu.

Ja zapewne zauwazyles, nie komentuje tresci artukulu tylko tresc poprzednich
                          wypowiedzi. Zreszta i artykul wspomina o ciazach z powodow spolecznych. Jezeli
                          czytales uwazenie to zauwazysz takze, ze nie zastrzegam sobie prawa do
                          nieomylnosci i nie wydaje generalnego wyroku we wszystkich sprawach. Niektorych
                          z nich zapewne nie jestem w stanie sobie wyobrazic i w czesci z nich nie bylbym
                          w stanie podjac decyzji, zapewne. Decyzja zawsze nalezy do matki. Niezaleznie
                          czy wykonanie tej decyzji odbedzie sie legalnie czy tez nie.

Wracajac do mojego glupiego argumentu z mowieniem "mamo". Czy jestes w stanie
                          udowodnic, ze wszystkie niechciane ciaze beda uposledzone? Jesli nie, to czesc
                          (zapewne wiekszosc) usunietych dzieci powiedziala by kiedys "mamo". Czy uwazasz
                          poza tym, ze uposledzone dzieci nalezy zabijac? Bo ja nie mam takiej pewnosci.

Masz racje, ze prawo do aborcji nie oznacza nakazu aborcji. Tak samo jak prawo
                          do zabijania nie oznacza nakazu zabijania, prawo do kradziezy nie oznacza
                          nakazu kradziez etc, a jednak rzeczy te sa jakos zakazane.

Dla ulatwienia powiem jeszcze, ze nie jestem bojownikiem antyaborcyjnym, nie
                          potepie zadnej kobiety ktora w przeszlosci zdecydowala, sie na taki krok. Po
                          pierwsze, kim jestem zeby potepiac, po drugie taka kobieta wymaga raczej pomocy
                          niz potepienia,

coz,... kazdy ma prawo do swojego zdania, tylko niekiedy wlasne zdanie
                          przeradza sie w konkretne wybory a te sa juz albo dobre albo zle.

pzdrw,
                          • Gość: hexe masz rację IP: 82.146.234.* 08.11.04, 13:12
                            ...ale tłum jk to tłum, kocha populizm i tanie chwyty.
                          • Gość: Beny Re: jesli bedzie mial mame IP: 195.127.197.* 08.11.04, 14:09
                            > Nie wydaje mi sie, ze epitety ktorymi obdarzasz moja osobe i moje wypowiedzi
                            > wnosza cokolwiek do naszego sporu.
                            Jedynym epitetm bylo nazwanie twojej glowy narodzona - czyzbym rozmawial z
                            jeszcze nienarodzonym dzieckiem zwanym plodem - chym technologia mnie zadziwia.

> Ja zapewne zauwazyles, nie komentuje tresci artukulu tylko tresc poprzednich
                            > wypowiedzi. Zreszta i artykul wspomina o ciazach z powodow spolecznych.
                            Komentujesz jeden z watkow, ktory komentuje artykul. Na jedno wychodzi zajmujesz
                            jakas postawe i bierzesz w dyskutowaniu glupiego przykladu, poslugujac sie
                            rownie glupim.

> Jezeli czytales uwazenie to zauwazysz takze, ze nie zastrzegam sobie prawa do
                            > nieomylnosci

Nigdzie tego ci nie zarzucalem. Przedstawiam tylko swoj punkt widzenia - wolno
                            mi chyba.

> Wracajac do mojego glupiego argumentu z mowieniem "mamo". Czy jestes w stanie
                            > udowodnic, ze wszystkie niechciane ciaze beda uposledzone?

A gdzie ja napisalem ze wszystkie? To byla tylko jedna z wielu mozliwosci. Ktora
                            ty w swoim przykladzie skrzetnie przemilczales. Oczywiscie czesc
                            niepelnosprawnych dzieci pewnie bedzie mogla nie tylko powiedziec mamie ze ja
                            kocha, ale i zapytac sie czemu nie moze wstac z lozka, albo isc na podworko z
                            innymi dziecmi, wzglednie czemu bedzie musialo zdechnac majac 20lat, o 20 latach
                            fantastycznego zycia warzywa.

> poza tym, ze uposledzone dzieci nalezy zabijac?
                            Kolejny tani chwyt nie "uposledzone dzieci" tylko uposledzone plody, ktore moga
                            byc dopiero uposledzonymi dziecmi, jesli sie urodza.

> Masz racje, ze prawo do aborcji nie oznacza nakazu aborcji. Tak samo jak prawo
                            > do zabijania nie oznacza nakazu zabijania, prawo do kradziezy nie oznacza
                            > nakazu kradziez etc, a jednak rzeczy te sa jakos zakazane.

To mozna rozpatrzec na dwoch plaszczyznach. Na jednej dotyczacej czystej
                            dyskusji w ktorej obie strony uzywaja demagogi miast rzeczowych argumentow -
                            popatrz tobie zdaje sie tez to przeszkadza. I drugiej, ktora dotyka sedna
                            problemu jakim jest aborcja.

Kiedy plod staje sie czlowiekiem?

I czy jesli w tej chwili nie umiemy na to dokladnie odpowiedziec to bezpieczniej
                            bedzie przyjac postawe ze plod jest czlowiekiem od poczecia (co dla mnie jest
                            epirycznie nie zrozumiale) czy np. w 30,29,27,...,1 tygodniu od poczecia?

Da tych dla ktorych zaplodniona komorka, dwie komorki po podziale, wzglednie ich
                            10000 tysiecy jest czlowiekiem dla tych usuniecie tego pasorzyta bedzie
                            morderstwem. Dla tych dla ktorych tak nie jest bedzie to zabiegidm przerywania
                            procesu tworzenia czlowieka.

Zrob sobie prosty eksperyment.
                            Czy 9 miesieczny plod jest czlowiekiem - mysle ze 99,999999% odpowie tak
                            Czy 8 miesieczyn plod jest czlowiekiem - mysle ze 99,9999% odpowie tak
                            ...
                            Czy 4 tygodiowy plod jest czlowiekiem - mysle ze nie wiem ile odpowie tak, ale
                            jesli tak bylo dla 36,32 tygodniowego to pewnie jest tak dla 4 tygodniowego,
                            bowiem przeciez nie o ilosc komorek ale jakosc idzie.
                            W takim razie idac tym tropem twoj wieczorny onanizm powinnien byc karany jako
                            morderstwo nienarodzonego dziecka. I tym argumentem na poziomie wiekszosci
                            gazetowych dyskusji pozdrawiam serdecznie.
                            • Gość: seweryng Re: jesli bedzie mial mame IP: *.prem.tmns.net.au 08.11.04, 14:21
                              Nie ma chyba sensu ciagnac tej dyskusji.
                              Nie roszcze sobie prawa decydowania o tym kiedy czlowieka mozna nazwac
                              czlowiekiem.

Jedna uwaga: Jesli piszesz, ze moj argument jest glupi (jak rozumiem
                              nieprawdziwy), powinienes to jakos udowodnic inaczej watrosc calej polemiki
                              jest taka jaka jest.

pozdrawiam,
                              • Gość: Beny Re: jesli bedzie mial mame IP: 195.127.197.* 08.11.04, 14:27
                                > Nie ma chyba sensu ciagnac tej dyskusji.
                                jak dla mnie moze byc EOT.

> Jedna uwaga: Jesli piszesz, ze moj argument jest glupi (jak rozumiem
                                > nieprawdziwy), powinienes to jakos udowodnic inaczej watrosc calej polemiki
                                > jest taka jaka jest.

A ktory z twoich argumentow z ktorym raczylem sie nie zgodzic wymaga
                                dokladniejszego procesu dowodowego? Bo chyba nie mowimy o tym ze nienarodzony
                                plod moze powiedziec w przyszlosci mamo?
                                • Gość: seweryng Re: jesli bedzie mial mame IP: 203.18.238.* 09.11.04, 01:32
                                  mowienie Mamo jest tylko waskim wycinkiem potencjalu nienarodoznego dziecka, o
                                  ktorym nie wiemy nic. Jest wiec to jakis tam argument i mozna z nim dyskutowac.
                                  Nie wiemy tez nic o momencie narodzin tozsamosci dziecka.

Statystyczne badania opinii spolecznej sa w tym przypadku zupelnie
                                  nieadekwatne. Opinia tlumu zazwyczaj nie ma sie nijak do prawdy. zwlaszcza w
                                  tych kwestiach.

Mam natomiast male pytanie:
                                  Dlaczego nie zabijamy doroslych? Jak uzasadnisz przykazanie "nie zabijaj"?

pozdrawiam,
                                  • Gość: Beny Re: jesli bedzie mial mame IP: 195.127.197.* 10.11.04, 15:18
                                    > Mam natomiast male pytanie:
                                    > Dlaczego nie zabijamy doroslych? Jak uzasadnisz przykazanie "nie zabijaj"?

Nie zrozumiales mojego wywodu.
                                    Caly problem mozna ograniczyc do prostego w swojej konstrukcji jedynie) pytania:
                                    Kiedy plod zaczyna byc czlowiekiem. Wroc do mojego przykladu powyzej i sprobuj
                                    na niego odpowiedziec: 36 tydzien, 20 tydzien, pierwsze dwie godziny ....
                                    • Gość: seweryng Re: jesli bedzie mial mame IP: 203.18.238.* 11.11.04, 04:22
                                      Alez ja juz na to pytanie odpowiadalem.

A moja odpowiedz brzmi: Nie podejmuje sie ustalenia tego wieku gdyz moje
                                      poznanie jest niepelne.
                                      Na pewno masz swoja opinie na ten temat wiec proponuje bys ja ujawnil.

Oczekuje tez odpowiedzi na postawione pytanie. Jak uzasadnisz ogolny zakaz
                                      zabijania?
                                      • Gość: Beny Re: jesli bedzie mial mame IP: 195.127.197.* 11.11.04, 11:16
                                        > A moja odpowiedz brzmi: Nie podejmuje sie ustalenia tego wieku gdyz moje
                                        > poznanie jest niepelne.
                                        W takim razie prosze abys nie uzywal od tego momentu terminu "zabijanie dzieci
                                        nienarodzonych", tylko zabijanie czegos czego nie jestem w stanie okreslic czy
                                        jest juz czlowiekiem czy wciaz jedynie zlepkiem komorek ktore potencjalnie jak
                                        wszystko dobrze pojdzie bedzie moze w przszlosci czlowiekiem". Uzywaj prosze
                                        tego moze troche przydlugiego sformulowania, ale pozwoli Ci to z pewnoscia na
                                        nabranie dystansu od czysto uczuciowego stosunku do czegos czego nie jestes w
                                        stanie zdefiniowac.

> Oczekuje tez odpowiedzi na postawione pytanie. Jak uzasadnisz ogolny zakaz
                                        > zabijania?

Ogolny zakaz zabijania (ludzi) jest oczywista obrona jednego _czlowieka_ przed
                                        drugim czlowiekim, ktoremu zalezy na pozbawieniu zycia tego pierwszego
                                        _czlowieka_. Ze wzgledu na fakt ze ludzie to durne w przewazajacej ilosci
                                        istoty, trzeba regulowac zycie w stadzie za pomoca kar, inaczej pozabijaliby sie
                                        ci _ludzie_ za kawalek sznurka, kromke chleba lub dostep do dupy, nie
                                        wspominajac od tak istotnych elemntach zycia jak przyjecie na studia i nowe porsche.

Czego oczekujesz ode mnie ze podwaze istniejace status quo. Musialbym byc albo
                                        wlascicielem armi, albo samobujca.
                          • Gość: filemon Re: do szemranego seweryna IP: *.upc-g.chello.nl 08.11.04, 16:43
                            panie, panie!
                            zacznij pan akcje zbierania podpisow pod prawnym zakazem walenia konia, bo sie
                            zyciodajna sperma marnuje z ktorej przeciez miliony i miliony slicznych
                            nienarodzonych dzieci codziennie splywa po meskich palcach, och nie, och nie!

a kosciol nasz bezcenny wszak zabrania innego uzytku pracia jak w celach
                            rozplodowych!!! zgroza!
                            • Gość: seweryng Re: do szemranego seweryna IP: 203.18.238.* 09.11.04, 01:23
                              "szemrany seweryn", hmmm, ladnie, podoba mi sie :-)

Nie wypowiadalem sie i nie zamierzam wypowiadac odnosnie tematu "masturbacja".
                              Mowimy o czyms innym.

pozdrawiam,
                      • yola13 Poczytajcie sobie "obrońcy życia poczętego" 08.11.04, 12:08
                        polityka.onet.pl/162,1192126,1,0,2473-2004-41,artykul.html
                        • Gość: seweryng Re: Poczytajcie sobie "obrońcy życia poczętego" IP: *.prem.tmns.net.au 08.11.04, 13:01
                          Wolalbym nie dyskutowac z artykulem, tylko z zywa osoba.
                          Tym bardziej, ze artykul niespecjalnie jest na temat.

Dodam tez, ze argumenty wycelowane w Kosciol Katolicki mnie nie dotycza, gdyz
                          jestem z "innej bandy". Aczkolwiek staram sie nie walczyc z tymze Kosciolem.

Pozdrowka,
                          • Gość: Beny Re: Poczytajcie sobie "obrońcy życia poczętego" IP: 195.127.197.* 08.11.04, 14:45
                            Widzisz a ja poswiecilem troszke czasu na przeczytanie ze zrozumieniem tego
                            wstrzasajacego artykulu. I mimo ze sie nie obwolujesz wojujacym antyaborcjonista
                            to jedyne co potrafiles z tamtego artykulu zrozumiec to atak na kosiol. Mimo ze
                            ze atakowani byli tylko jego funkcjoanriusze (jak zwykle bezduszni (sic!).

Artykul ten pokazuje przede wszystkim oblude wszystkich ludzi nie doswiadczonych
                            tragedia. Czy to bedzie tragedia smierci dziecka narodzonego czy tragedia
                            aborcji nie ma to dla tych ludzi znaczenia. Wydalaja z siebie opinie bez
                            znaczenia - tak aby wadalac - bo bez wydalania nie udowodnia sobie ze zyja, a w
                            obliczu prawdziwego zycia zmieniaja swoje poglady.

Mimmo ze faktycznie, nie nalezysz do specjalnie agresywnych bojownikow, to mam
                            wrazenie ze suchosc twoich sadow i ich oderwanie wynika z nie doswiadczenia
                            ciebie przez zycie.
                            • Gość: seweryng Re: Poczytajcie sobie "obrońcy życia poczętego" IP: 203.18.238.* 09.11.04, 00:54
                              Alez ja w ogole nie komentowalem tego artykulu. Wiec jak mozesz ocenic co z
                              niego zrozumialem?

Artykul traktuje o smierci nienarodzonych dzieci chcianych.
                              My rozmawiamy o aborcji dzieci niechcianych.

Obie sprawy wazne i wstrzacajace, niemniej sprawy rozne.

Nic nie wiesz o moim zyciu i doswiadczeniach, wiec rowniez i Twoj ostatni
                              wniosek jest przedwczesny.

pozdrawiam,
                      • Gość: filemon Re: plod kiedys powie "mamo" IP: *.upc-g.chello.nl 08.11.04, 16:35
                        > a jak poczekac 2 lata to ten plod bedzie mowil mamo
                        i mial cala mase potrzeb. dziewczyna jesli jest sama, to w ciagu tych dwu lat
                        musiala zostawic prace (o ile ja miala...) nie skonczyla szkoly i nie zaczepila
                        sie na tyle, zeby dac mu to, czago obiektywnie potrzebuje. sasiedztwo wczesniej
                        wysmialo ja i nawymyslalo od roznych kurew, no bo sie puszczala i wpadla, to
                        niech sie teraz martwi. a tatus? no co, kuurde, chcial sobie pobzykac - a co
                        to, cos zlego(?), a dzieciak to juz nie jego wina, niee? po co wpadla, suka...
                        • Gość: seweryng Re: plod kiedys powie "mamo" IP: 203.18.238.* 09.11.04, 01:20
                          To wszystko sie zgadza.
                          Ale jaka jest w tym wina dziecka?

pzdrw,
                  • Gość: ors Re: ONZ chce pogłębić i tak krytyczny przyrost IP: *.crowley.pl 08.11.04, 10:29
                    "a co z prawami dziecka?" chyba powinno byc: a co z prawami zygoty
                    • Gość: Śmieciarz Re: ONZ chce pogłębić i tak krytyczny przyrost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 14:49
                      A jak cię nazwę śmieciem, to będzie można zapytać co z prawami śmiecia?
          • czesia1950 Re: ONZ chce pogłębić i tak krytyczny przyrost 08.11.04, 07:09
            Uważam, ze ojciec ma prawo do ochrony własnego dziecka, to nie podlega
            dyskusji, ale jeżeli ojciec nie chce tego dziecko to powinien pozostawić
            decyzję kobiecie. Samo płacenie alimentów nie załatwia sprawy.
          • Gość: exK Re: ONZ chce pogłębić i tak krytyczny przyrost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 13:01
            Mam te same wątpliwości co Ty, ale nie do końca. Aborckja to ostateczność,
            śwaidomie stosowana jako środek antykoncepcyjny jest odrażająca. Ale znam kraj
            gdzie aborcja jest dostępna prawie na życzenie (wystarczy rozmowa z lekarzem
            i/lub ?? psychologiem)i bezpłatna. Jednocześnie jest ona stosowana wielokrotnie
            rzadziej niż w polskim podziemiu. Dlaczego? Bo tam mają edukację seksualną,
            prowadzoną przez ludzi do tego przygotowanych a nie przez dewiantów. Pozdrawiam.
          • Gość: jj Re: ONZ chce pogłębić i tak krytyczny przyrost IP: *.dynamic.hinet.net 10.11.04, 10:03
            Wlasnie Pafnucy! Gdyby ojcowie troszczyli sie o swoje ciezarne kobiety, to
            aborcji byloby o wieeeeeeeeeele mniej.
        • Gość: aja74 Re: ONZ chce pogłębić i tak krytyczny przyrost IP: 212.244.166.* 08.11.04, 08:44
          Troszke odpowiedzialnosci za przyjemnosci!!!
          AJA
        • Gość: Asia Re: ONZ chce pogłębić i tak krytyczny przyrost IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.04, 11:58
          wyborem nastolatki jest ... nauka ,środki antykoncepcyjne lub "spieprzone
          życie".To jej wybór i pełna odpowiedzialność za przedwcześnie podjęte wspołżycie
          seksualne.To nie te czasy w których bidulka ponoć nie wie wczym rzecz .Takie
          postawy obligują do podjęcia pełnej odpowiedzialności za nie chciane
          Maleństwo-zagwarantowanie mu godnej opieki i zabezpieczenia wszelakich potrzeb
          .Inną sprawą jest aborcja z przyczyn zdrowotnych ,gwałtu ,uszkodzeń płodu
          ,ciężkich wad genetycznych .W tej kwestii należy wprowadzić przepisy mające moc
          ustawy zezwalające na usunięcie ciąży - obligujące lekarzy ginekologów do
          wykonania zabiegu - to ukróci podziemie aborcyjne -bo tak naprawdę sumieniem
          wielu lekarzy jest" ile " a nie wiara katolicka .
        • Gość: mkopek Re: ONZ chce pogłębić i tak krytyczny przyrost IP: *.ericsson.net 08.11.04, 17:07
          Mam na to bardzo prosta rade. Nie uprawiaqj seksu jesli nie chcesz miec dzieci.
          Kazda forma antykoncepcji jest zawodna. A moze jestescie niewolnikami seksu i
          nie potraficie sie bez niego obejsc? Ktos kto mieni sie czlowiekiem pownien
          potrafic zapanowac nad swoim cialem i nad swoimi zadzami. Przy okazji bedzie
          mniej gwaltow (takze w malzenstwach).
          • Gość: kobita Re: ONZ chce pogłębić i tak krytyczny przyrost IP: *.arcor-ip.net 08.11.04, 17:25
            Ty mklopku to kobirta jestes czy mezczyzna ?- typuje kobieta mloda i
            glupiutka . Potrzeby seksualne sa naturalna sprawa.
            Nalezy uczyc rozumienia tej naturalnej potrzeby. I uczyc zaspakajania
            - rozumienia sie wzajemnego kobiet i mezczyzn.
            Gadanie ze jesli nie chcesz miec dzieci to nie kochaj sie jest
            idiotyzmem. Jesli powiem ze lubie seks i mam satysfakcje , dobre samopoczucie,
            mam partnera z ktorym swobodnie moge rozmawiac o tym co czuje i czego chce to
            nie znaczy ze jestem seksem nawiedzona . Dzieci juz mam i wiecej nie chce
            miec.Czy uwazasz ze powinnam z seksu rezygnowac ?
            A gwalty kmopku lub mkopko maja wtedy miejsce gdy panowie nie potrafia
            zaspokajac swoich potrzeb , czesto z "glodu". Chce sie im a nie ma pieniedzy na
            prostytutke np . Moga byc rezultatem spolecznego braku szacunku dla
            kobiet.Wobec kobiety mozna sobie na wiele pozwolic w Polsce- zwlaszcza
            glupich takich jak ty.
            W
        • Gość: eeech Re: ONZ chce pogłębić i tak krytyczny przyrost IP: 212.122.214.* 11.11.04, 08:09
          Oczywiscie dziecko powinno byc chciane. Ale czy to naprawdę wina tego dziecka ze
          nie jest chciane ?? Czy Twoim zdaniem nalezy podzielic wszystkie płody na
          chciane i niechciane i to ma byc jedyne kryterium ???
    • sanctum.officium Re: ONZ zaleca Polsce złagodzenie przepisów o abo 07.11.04, 21:17
      ONZ pokazuje że prawo do życia, jedno z fundamentalnych praw człowieka,
      ma jak zwykle w dupie. Brawo panowie komisarze!

• Gość: ix FRANCJA I WARTOSCI AZJATYCKIE IP: *.chello.pl 07.11.04, 21:54
        zamiast praw czlowieka... ALE NASKROBALI... Teraz w ramach wartosci azjatyckich
        przeprowadzaja "spóznione" aborcje w Dalfourze, za to na jaka skale!!! Jeszcze
        tylko brakuje obrony prac na Sorbonie pt "Idea prawa do smierci jako jedno z
        praw czlowieka."
    • Gość: ADA [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 21:18
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: maxx wyskrobac ONZ IP: *.gdynia.mm.pl 07.11.04, 21:21
    • Gość: zwykły Re: ONZ zaleca Polsce złagodzenie przepisów o abo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 21:23
      Pogonić tych biurokratów...za nasze pieniądze batogiem..
      po sniegu,na golasa... dookoła Kremla ...
      Myślę że Bush przestanie finansować tą trzodę...
      • Gość: TT Re: ONZ zaleca Polsce złagodzenie przepisów o abo IP: *.chello.pl 07.11.04, 23:20
        Gość portalu: zwykły napisał(a):

> Pogonić tych biurokratów...za nasze pieniądze batogiem..
        > po sniegu,na golasa... dookoła Kremla ...
        > Myślę że Bush przestanie finansować tą trzodę...

Bush jako hipokryta i tak nie finansuje ONZ "zwykła trzodo"
        • Gość: fafarafa Re: ONZ zaleca Polsce złagodzenie przepisów o abo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 00:27
          > Bush jako hipokryta i tak nie finansuje ONZ "zwykła trzodo"

USA od dawna nie łoży daniny na ONZ, bo niby dlaczego miałyby to robić?
          Iluzoryczne, nieskuteczne ciało złożone z biurokratów i sekretarek biurokratów.
    • Gość: zib ONZ ,a co to takiego? IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.04, 21:44
      Może by tak zrobic ogólnoświatowe referendum,czy potrzebne nam to
      stowarzyszenie niedorobionych politykierów.
    • Gość: rapateusz Re: ONZ zaleca Polsce złagodzenie przepisów o abo IP: *.sosnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.04, 21:48
      "Komitet, uznawany za ciało raczej fachowe niż polityczne, cieszy się międzynarodowym uznaniem."

To zdanie mnie zabiło. Niech się komitet dalej cieszy.
      • mkornet Re: ONZ zaleca Polsce złagodzenie przepisów o abo 08.11.04, 00:20
        Gość portalu: rapateusz napisał(a):

> "Komitet, uznawany za ciało raczej fachowe niż polityczne, cieszy się
        międzynar
        > odowym uznaniem."
        >
        > To zdanie mnie zabiło. Niech się komitet dalej cieszy.

Niestety, jak widac, to zdanie cie NIE ZABILO!, A szkoda!
    • Gość: Tomek Re: ONZ zaleca Polsce złagodzenie przepisów o abo IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 07.11.04, 21:48
      Nie moze bo moglby wyleciec w powietrze.
      Jedynie prawdziwa i pokojowa religia jaka jest Islam nie akceptuje innych
      pogladow niz te ktore sa wyrazone w swietej ksiedze koranu.
    • Gość: kon Re: ONZ zaleca Polsce złagodzenie przepisów o abo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 21:52
    • Gość: andrzej_n oraz równego dostępu...kto im wode z mozgu robi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 21:54
      co za bzdety sa naglasniane przez GW, k. kaze nam wierzyc w naciagane
      statystyki. Jak juz w inn. postach pisano - to typowe biurokratyczne szukanie
      sobie zajecia przez UE naszym kosztem.
      • Gość: KT4D Re: oraz równego dostępu...kto im wode z mozgu ro IP: *.iu-bremen.de 07.11.04, 22:02
        Spadac do Kosciola i sie modlic, a nie unieszczesliwiac biedne nastolatki!!!
        • Gość: miś Re: a ty szoruj dalej szwabom kible KT4D!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 22:10
          • Gość: wojtek Re: Gazeta Wyborcza popiera aborcję w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 22:32
            Nie słyszałem, aby GW napiętnowała kiedyś Israel, za surowe karanie lekarzy
            wykonujących aborcję.
            GW jest przeciwnikiem aborcji w Israelu, ale gorliwym orędownikiem aborcji
            w Polsce. I to trzeba zauważyć.
          • Gość: KT4D Dziekuje. Studiuje. Jak bede potrzebowal pomocy... IP: *.iu-bremen.de 07.11.04, 22:52
            z kiblem, to bede wiedzial do kogo sie zglosic, misiu :D
            • Gość: miś Re: To ma byc powód do dumy? Raczej smutek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 23:14
              co w takim razie studiujesz? rasizm? jak eliminowac tych którzy nie pasują do lewackich schematów o zyciu?
              • Gość: KT4D Re: To ma byc powód do dumy? Raczej smutek! IP: *.iu-bremen.de 08.11.04, 02:01
                Moje poglady nijak sie maja do kierunku studiow. Zakladam ponadto, ze jestesmy
                obaj rasy bialej, wiec rasizm tu nie gra roli. Eliminowac rowniez nikogo nie mam
                zamiaru. Mysle tylko, ze kobieta powinna miec prawo do robienia z wlasnym cialem
                to, co jej sie zywnie podoba, a nie co sie Tobie podoba. Generalnie da sie
                zauwazyc tendencje, ze wiele osob w naszej Czcigodnej Ojczyznie stara sie
                wsciubiac nosa w nieswoje sprawy za pomoca chorej legislacji. Co Cie obchodzi,
                ze jakas kobieta chce sobie zrobic skrobanke? To dla niej i tak dramat. Co Cie
                obchodzi, ze kilku homoseksualistow chce sobie pobiegac po miescie skandujac
                slogany? Przyklady tego typu mozna mnozyc. Martw sie o swoj nos, a nie o nos
                blizniego...
                • Gość: ton Re: To ma byc powód do dumy? Raczej smutek! IP: *.veranet.pl 08.11.04, 02:16
                  wszystko byłoby ok, gdyby chodziło o jej ciało...
                  jak dla mnie, to kobieta może mieć pełną wolność - niech sobie wycina nerkę,
                  wątrobę czy cokolwiek (choć taką to by pewnie szybko u czubków zamknęli), ale
                  usunięcie dziecka, które jest zależne od niej to jest co innego
                  • Gość: KT4D Re: To ma byc powód do dumy? Raczej smutek! IP: *.iu-bremen.de 08.11.04, 10:01
                    Ano wlasnie - dla mnie 10-tygodniowy plod to nie jest dziecko.

Moj kumpel niedawno przeszedl gehenne. Zaciazyl z dziewczyna (uwaga: PRZEZ BLAD
                    KONSTRUKCYJNY KONDOMA!!!). Obojga rodzice by chyba zabili, gdyby sie
                    dowiedzieli, ojciec jego i tak jej nienawidzil, ona sama miala caly czas
                    klopoty, krwawila przez ponad poltora miesiaca praktycznie codziennie dopoki nie
                    trafila do "specjalisty", ktory zgodzil sie jej pomoc. Nie mowiac o tym, ze
                    zapozyczyli sie na zabieg u wszystkich znajomych i beda splacac dlug jeszcze
                    pewnie przez rok. Zal mi takich ludzi i nie widze powodu, dla ktorego tzw.
                    "katolicka wiekszosc" mialaby unieszczesliwiac ludzi takich jak oni na sile. Nie
                    mowiac o tym, ze z sondazu CBOSu pare miesiecy temu wynika, ze ponad polowa
                    Polakow popiera lub nie ma nic przeciwko aborcji... Ale jak ktos z zewnatrz nam
                    mowi, zesmy glupi, to od razu krzyk!!!
                    • Gość: do_KT4D Re: Ten pedał z "iu-bremen.de" .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 11:48
                      Mówi nam z zewnątrz, że jesteśmy głupi.
                      A my mówimy z wewnątrz Polski że ty jesteś głupi.
                      • Gość: michal2708 Re: Ten pedał z "iu-bremen.de" .... IP: 194.181.127.* 08.11.04, 13:09
                        Już po temacie widać że jesteś matołem. A wypowiedzi KT4D są na prawdę sensowne.
                        Sam kiedyś przeszedłem przez tragedię usunięcia ciąży przez moją byłą. Było to
                        okropne przeżycie zarówno dla mnie jak i dla niej.

Na temat usuwania ciąży (niezależnie od przyczyn) to mogą się wypowiadać tylko
                        ci, którzy przez takie coś przeszli i ewentualnie lekarze. A całej reszcie wara
                        od tego bo i tak nie wiedzą o czym mówią!!! Zwyczajni hipokryci z betonowymi
                        umysłami.. Aż żal patrzeć i słuchać...
                        • Gość: ton Re: Ten pedał z "iu-bremen.de" .... IP: *.veranet.pl 09.11.04, 02:26
                          Gość portalu: michal2708 napisał:

> Sam kiedyś przeszedłem przez tragedię usunięcia ciąży przez moją byłą. Było to
                          > okropne przeżycie zarówno dla mnie jak i dla niej.

proszę o szczerą odpowiedź:
                          czy teraz, wiedząc, jak okropne to jest przeżycie, zdecydowalibyście się na to?
                          jaki to miało wpływ na wasze wzajemne stosunki?

> Na temat usuwania ciąży (niezależnie od przyczyn) to mogą się wypowiadać tylko
                          > ci, którzy przez takie coś przeszli i ewentualnie lekarze. A całej reszcie wara
                          > od tego bo i tak nie wiedzą o czym mówią!!! Zwyczajni hipokryci z betonowymi
                          > umysłami.. Aż żal patrzeć i słuchać...

jasne, a na temat tego, czy złodziejstwo powinno być karalne mogą się wypowiadać
                          tylko złodzieje? na temat tego, czy obżarstwo jest złe tylko otyli? na temat
                          tego, czy hazard jest ok - tylko hazardziści?
                          w ten sposób da się usprawiedliwić każdą rzecz - nie masz racji! wypowiadać się
                          mogą wszyscy, a nawet powinni!
                      • Gość: KT4D Przejrzales mnie... IP: *.iu-bremen.de 08.11.04, 14:24
                        ...tak - to prawda. Jestem wrednym zydokomunistocyklista i zarazem sadomasonem,
                        ktory czyha tylko na upadek moralny i pograzenie sie Polski we wlasnych
                        grzechach. Moim marzeniem jest zniszczenie cywilizacji chrzescijanskiej i
                        muzulmanskiej, wykupienie calej Polski, namaszczenie Jankowskiego na papieza,
                        fizyczne zniszczenie kraju za pomoca zewnetrznych wrogow narodu i stodwadziescia
                        innych idiotycznych rzeczy, o ktore mnie zapewne posadzasz.
                    • Gość: ton Re: To ma byc powód do dumy? Raczej smutek! IP: *.veranet.pl 09.11.04, 03:01
                      Gość portalu: KT4D napisał:

> Ano wlasnie - dla mnie 10-tygodniowy plod to nie jest dziecko.

zapraszam np. na www.hli.org.pl/pl/obr_zycia/obr_zycia.html
                      polecam tamtejsze "Wiedza..." i "Zdjęcia..."
                      jak Ci nie wystarczy, to gdzieś ostatnio widziałem filmik z aborcji,
                      przedstawia go lekarz, który był świetnym aborcjonistą,
                      a gdy zrozumiał co robi, to przeszedł "na drugą stronę"

> Moj kumpel niedawno przeszedl gehenne. Zaciazyl z dziewczyna (uwaga: PRZEZ BLAD
                      > KONSTRUKCYJNY KONDOMA!!!). Obojga rodzice by chyba zabili, gdyby sie

widzisz, dla mnie i wielu innych ludzi jest to zabójstwo człowieka,
                      pisanie że rodzice "chyba by ich zabili" oznacza zapewne,
                      że powściekaliby się przez jakiś czas, a potem pomogliby,
                      jeśli nie - to do dupy z takimi rodzicami (sorry za określenie)

a co do kondoma - przykro mi, nie można żądać aby był w 100% skuteczny,
                      kondom ma bardzo małą skuteczność w porównaniu do tego,
                      co ludziom się wydaje, zajrzałem na kilka stron - podają wskaźnik Pearla 2-14!!!

> dowiedzieli, ojciec jego i tak jej nienawidzil, ona sama miala caly czas
                      > klopoty, krwawila przez ponad poltora miesiaca praktycznie codziennie dopoki ni

no, skoro krwawiła, to chyba coś w ogóle było nie tak?
                      może lepiej trzeba było iść normalnie do lekarza i dowiedzieć się,
                      co jest nie w porządku?

> pewnie przez rok. Zal mi takich ludzi i nie widze powodu, dla ktorego tzw.
                      > "katolicka wiekszosc" mialaby unieszczesliwiac ludzi takich jak oni na sile.

dlatego, że według tej "większości" to jest złe
                      i nie tylko w tym, że kobieta wyrządza zło sobie (to też!),
                      ale przede wszystkim w tym, że zabija niewinne życie!
                      to chyba normalne, że społeczeństwo domaga się zakazania morderstw?
                      inna sprawa to ta, kto co uważa za morderstwo (patrz linki u góry posta),
                      ale w każdym razie argument o unieszczęśliwianiu odpada

> Polakow popiera lub nie ma nic przeciwko aborcji... Ale jak ktos z zewnatrz nam
                      > mowi, zesmy glupi, to od razu krzyk!!!

nie o to chodzi, mnie np. wkurza to, że inni nam mówią, co mamy robić,
                      że ONZ chce żebyśmy zliberalizowali prawo aborcyjne,
                      że Schering jak dostał zakaz reklamowania swoich środków w Warszawie,
                      to postanowił polatać nad Warszawą samolotem z reklamą...
                      po prostu ładują nam się tu z butami :(
                      i jeszcze do Unii wstąpiliśmy nie wiadomo po co,
                      teraz nie dość że jesteśmy od nich zależni w kwestiach prawnych,
                      to jeszcze wywalczyliśmy sobie dziadowskie warunki :((
    • Gość: pipi moga nam nagwizdac IP: *.102-131-66.mc.videotron.ca 07.11.04, 22:03
      - i tak zrobimy SWOJE
    • Gość: Polak Zalecam ONZ- owi samorozwiązanie... IP: *.acn.waw.pl 07.11.04, 22:04
      niech przestaną marnotrawić pieniądze z wielu państw świata...
      • Gość: AA Re: Zalecam ONZ- owi samorozwiązanie... IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 07.11.04, 22:15
        Ciekawe, ze przewodniczacym organizacji praw czlowieka jest Libia
        ktora nie zajaknie sie co do skrobanek w przeludnionych krajach arabskich.
        Ale skrobanie Europejczykow jest zgodne ze strategia niszczenia Europy.
      • Gość: Geremek_i_Michnik! Re: Ludzie, ONZ głosi to, co podsunie Geremek i .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 22:17
    • Gość: PiM JASNE: Dyskryminujmy dzieci! Spadówa! IP: *.ce3.pl / *.ce3.com.pl 07.11.04, 22:18
    • Gość: Rybinka Re: Niech się ONZ pieprzy...... IP: *.acn.waw.pl 07.11.04, 22:19
      • Gość: artur Re: Zlikwidować pasożytniczą Federację Planowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 22:24
        Zlikwidować pasożytniczą Federację Planowania Rodziny i sprawa załatwiona.
        Nie będzie miał kto donosić przez pisanie bzdurnych raportów. No i oszczędność
        dla budżetu spora, bo takich polipów pobierających wynagrodzenia za tworzenie
        różnych bzdetów jest całkiem pokaźna ilość.
      • Gość: Biblista Psalm 2 dedykuję IP: *.bielsko.dialog.net.pl 07.11.04, 22:26
        I Czemuż to burzą się narody, A ludy myślą o próżnych rzeczach?
        Powstają królowie ziemscy I książęta zmawiają się społem Przeciw Panu i
        Pomazańcowi jego:
        Zerwijmy ich więzy I zrzućmy z siebie ich pęta!
        Ten, który mieszka w niebie, śmieje się z nich. Pan im urąga.
        Wtedy przemówi do nich w gniewie swoim I gwałtownością swoją przerazi ich:
        Ja ustanowiłem króla mego na Syjonie, Świętej górze mojej.
        Ogłoszę zarządzenie Pana: Rzekł do mnie: Synem moim jesteś, Dziś cię zrodziłem.
        Proś mnie, a dam ci narody w dziedzictwo I krańce świata w posiadanie.
        9. Rozgromisz je berłem żelaznym, Roztłuczesz jak naczynie gliniane.
        Bądźcie więc teraz rozsądni, królowie, Przyjmijcie przestrogę, sędziowie ziemi!
        Służcie Panu z bojaźnią i weselcie się, Z drżeniem złóżcie mu hołd,
        Aby się nie rozgniewał i abyście nie zgubili drogi, Bo łatwo płonie gniewem.
        Szczęśliwi wszyscy, którzy mu ufają!
        • Gość: elle chociaż, jak czytam te raporty jestem za IP: 195.116.149.* 07.11.04, 22:45
          ale to się już nie da zrobić, ale...eutanazja zawsze zostaje, dla np. jarugi-
          nowackiej ,która tak o mnie dba.A może córunię- o ile jej nie wyskrobała -
          podprowadzi pod drzwi gabinetu w tym celu? Albo córunia ją za parę lat..
        • Gość: Greg Zaiste, nieskończone jes miłosierdzie Pana IP: *.net.autocom.pl 07.11.04, 23:10
          bo gdyby to ode mnie zależało, to deszcz ognia i siarki byłby na naszej planecie częstym zjawiskiem...
    • Gość: Jagnieszka Niech Polska wystąpi z ONZ! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.04, 22:29
      Albo niech ONZ się rozwiąże.
      • Gość: baby Ale się czarnych oszołomów nazbierało na forum. IP: 194.146.248.* 07.11.04, 23:03
        My to pouczamy Białoruś, Ukrainę, a tu najpierw opieprz ze stony Uni
        Europejskiej, a teraz ONZ za nie przestrzeganie praw człowieka. Jak w tym
        przysłowiu o "belce w oku".
        • Gość: ha ha ha Aleś głupiutka IP: *.retsat1.com.pl 07.11.04, 23:08
          n/c
          • Gość: baby A z ciebie wielka mądrala IP: 194.146.248.* 07.11.04, 23:10
            • m635 baby do garów! 08.11.04, 00:14
              • Gość: skandal ZALECENIE ONZ NA ZAMOWIENIE SLD ?!!!!!!!!!!!! IP: *.micske01.fl.comcast.net 08.11.04, 01:06
                ...Dziesięć dni temu Polska przedstawiła w Genewie raport o tym, jak przestrzega praw człowieka. Komitet Praw Człowieka ONZ korzystał też z kontrraportów organizacji pozarządowych, z których - tradycyjnie już - najaktywniejsza była Federacja na rzecz Kobiet i Planowania Rodziny. Jej szefowa Wanda Nowicka: - Komitet podzielił naszą ocenę sytuacji kobiet i uwzględnił nasze postulaty......

WIDAC JASNO Z CZYJEJ INICJATYWY
                I NA CZYJA PROSBE POWSTAL TEN
                NIBY-OBJEKTYWNY RAPORT ONZ

JAKO FORMA ZEWNETRZNEGO NACISKU
                NA WEWNETRZNYCH PRZECIWNIKOW !
        • Gość: do baby Re: Ale się czarnych oszołomów nazbierało na foru IP: *.Zabrze.Net.pl 07.11.04, 23:22
          Serdecznie witamy nieoszołoma. Najrozsądniejszą osobę na wszystkich forach.
          Miłego tygodnia. Pzdr
        • Gość: Ona Re: Ale się czarnych oszołomów nazbierało na foru IP: 213.155.191.* 07.11.04, 23:36
          ALE MASZ RACJE HE HE>>
          • Gość: Glemp, czyli chnj Re: Ale się czarnych oszołomów nazbierało na foru IP: *.acn.waw.pl 08.11.04, 07:51
            Potfohne te katolyckie maniehy żeby się kobietom tak maprzykrzać
            • Gość: Ed Re: Ale się czarnych oszołomów nazbierało na foru IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 09.11.04, 05:28
              Ostro powiedziałeś. Ale maszrację. Obserwując taktykę polskiego Krk,
              rzeczywiście niczym nie różni się opd Lniniowskich założeń. Różnica polega na
              tym, że wcześniej bilety to kina sprzedawał komuch a dzisiaj do kina wpuszczają
              ddwoty z biletami koleżnki :))
        • Gość: dr evil Re: Ale się bialych oszołomów nazbierało na forum IP: 203.166.57.* 08.11.04, 02:55
          co to jest bialy oszolonm? to ten co nam kaze wierzyc w kult tzw. "postepu",
          tak jak oni go rozumieja.
      • Gość: Micro Re: Niech Polska wystąpi z ONZ! I co jeszcze??? IP: *.tulane.edu 07.11.04, 23:47
        "Czarne" kato-oszolomy ruszaja pelna para
        do ataku! Polska nowym Iranem???
        • Gość: USTA MARIANA. LISBIJA JARUCHA WIE CO NAJBARDZIEJ W PUPE UWIER IP: *.sympatico.ca 08.11.04, 00:06
          Ta lisbija Jarucha to obrzydliwa baba. Jest to jedna z osob, ktora najbardziej
          irytuje spoleczenstwo. Potem Piwozlop Oleksy, Pudernica Waniek, Kapusniak, tacy
          z LSD-up i inni szlachetni. Ta droga prowadzi donikad.
          • Gość: Uzupelnienie Re: LISBIJA JARUCHA WIE CO NAJBARDZIEJ W PUPE UWI IP: *.vc.shawcable.net 08.11.04, 07:36
            Ta lisbija Jarucha to obrzydliwa baba. Jest to jedna z osob, ktora najbardziej
            irytuje spoleczenstwo. Potem Piwozlop Oleksy, Pudernica Waniek, Kapusniak, tacy
            z LSD-up i inni szlachetni. Ta droga prowadzi donikad...
            ...zapomnieliscie dodac do tej ekipy Jozia-fagota Zycinskiego
          • Gość: SPETZ PISZESZ MARIAN JAKBY CIEBIE KUMPLE W DUPĘ NIE UWIE IP: *.udn.pl 08.11.04, 09:10
            Czepiasz się ludzi a sam sypiasz zapewne ze swoją kozą! Ale koza jest
            niewierząca a walić nie wierzącą to nie grzech! Matkę też pewnie miałeś
            niewierzącą!
          • chilum Re: LISBIJA JARUCHA WIE CO NAJBARDZIEJ W PUPE UWI 08.11.04, 15:31
            > z LSD

Co to jest LSD?
        • Gość: abc Re: Niech Polska wystąpi z ONZ! I co jeszcze??? IP: *.87.3.213.cust.bluewin.ch 08.11.04, 08:41
          Alez Iran zawsze byl przykladnym czlonkiem ONZ, za szacha i za ajatollachow.
          Czlonkiem nie byla natomiast "zacofana" Szwajcaria, niestety zostala kilka lat
          temu. Szkoda bo niepotrzebnie uwiarygadnia ta parodie.

Gość portalu: Micro napisał(a):

> "Czarne" kato-oszolomy ruszaja pelna para do ataku! Polska nowym Iranem???
      • czlowiekm Re: Niech Polska wystąpi z ONZ! 08.11.04, 19:52
        tak i niech powroci ZSRR i opadnie na nowo zelazna kurtyna i niech wszystko
        bedzie po staremu... jasne! dziwna jestes :/
    • Gość: lolek A ja zalecam zlikwidowanie durnego ONZetu IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 07.11.04, 22:44
      Wygonic te mase czerwonych aparatczykow z USA. A budynek przeznaczyc dla
      bezdomnych ktorych w Nowym Jorku nie brakuje.
    • Gość: aaa Niesprawiedliwa ONZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.04, 22:49
      ONZ ma gdzieś ciche protesty zabitych dzieci w łonach swych matek.
      • Gość: filemon Re: Niesprawiedliwa ONZ IP: *.upc-g.chello.nl 08.11.04, 17:23
        > ONZ ma gdzieś ciche protesty zabitych dzieci w łonach swych matek.
        tak, biedactwa, proponuje, zeby przodowniczki wiary wrod ciezarnych polek-matek-
        katoliczek zaopartywaly swoje plody w domaciczne rozanczyki, albo malutkie
        obrazki - takie jak xiundz daje po koledzie - niech owieczki rosna w modlitwie
        na chwale...

ale kraj, och co za krraj hahahaha!!!
    • very_martini Acha, a Chinom sugeruje przestrzeganie 07.11.04, 22:56
      praw człowieka. Widać można funkcjonować mając sygestie ONZ gdzieś...

16%VOL
      22%VAT

Takie tam... Forumhomeopatia
    • Gość: mack Re: ONZ zaleca Polsce złagodzenie przepisów o abo IP: *.cable.ubr02.hari.blueyonder.co.uk 07.11.04, 22:56
      Jestem zalamany. Myslalem, ze to tylko niewielka grupa glupich zacofanych
      dewotow odpowiada za skandaliczne prawo aborcyjne w Polsce, ale okazuje sie, ze
      wyksztalceni ludzie czytajacy gazete wyborcza takze najlepiej czuja sie w
      sredniowiecznej rzeczywistosci... Tragedia - najlepiej jeszcze wprowadzmy kare
      lamania kolem za cudzoloznictwo! Moze dzieki ONZ nasz zacofany kraj posunie sie
      troche do przodu, szczerze tego pragne!!!
      • Gość: elle Re: ONZ zaleca Polsce złagodzenie przepisów o abo IP: 195.116.149.* 07.11.04, 23:00
        mack, że cię nie skrobnęli, to rzeczywiście skandal. Zawsze jeszcze możesz
        poddać się sterylizacji. Why not,my dear?
      • Gość: robin Re: "mack" ty nie zacofany, ty po prostu głupi ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 23:15
        Używaj swojego mózgu i poddawaj się praniu mózgów w Gazecie Wyborczej.
        Lektura GW już ci wyraźnie zaszkodziła.
        • Gość: TT Re: "mack" ty nie zacofany, ty po prostu głupi ! IP: *.chello.pl 07.11.04, 23:35
          Gość portalu: robin napisał(a):

> Używaj swojego mózgu i poddawaj się praniu mózgów w Gazecie Wyborczej.
          > Lektura GW już ci wyraźnie zaszkodziła.

Większość postów tutaj dowodzi dobitnie najgorszych cech Polaków: głupoty,
          pychy, zacofania - wszystkiego co nam od setek lat wypominano, niestety
          czytając te wypociny wstyd się przyznać, że jest się Polakiem, pocieszające
          może być to, że oszołomstwo zawsze jest nadaktywne i to forum nie jest
          reprezentatywne dla większości
          • Gość: Borys_J Re: "mack" ty nie zacofany, ty po prostu głupi ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 00:54
            nawet trudno polemizowac z takim ass holem jak ty, ktory jeszcze ma czelnosc
            odwolywac sie do komunistycznej propagandy, jak to panowie chlopow rozpijali...
            straszne spustoszenie w mozgach po prl-u i 15 latach indyferentyzmu
            wyborczej... na szczescie coraz wiecej ludzi odrzuca ten sposob myslenia - vide
            Tusk... a fu..ing europe, ktora wprowadza dyktature antychrzescijanska i jakas
            tam przybudowka onz - krotka jestescie gno.ki w mniejszosci. :-)))))))))))))
            • Gość: Michal obraz naszego kraju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.04, 09:53
              Ty sobie badz kim chcesz - chrzescijaninem, zydem albo muzulmaninem, ale nie
              narzucaj mi swojej religii i nie wprowadzaj jej do polityki.
              • Gość: ZŁODZIEJ Re: obraz naszego kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 14:31
                > Ty sobie badz kim chcesz - chrzescijaninem, zydem albo muzulmaninem, ale nie
                > narzucaj mi swojej religii i nie wprowadzaj jej do polityki.

Dokładnie! Tak samo czarni wprowadzili do polityki "nie kradnij".
                I teraz kraść spokojnie nie można.
          • Gość: Kaśka Re: "mack" ty nie zacofany, ty po prostu głupi ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 15:36
            podpisuje sie pod tym bo nie jestem w stanie nic odpowiedziec na taka lawine
            głupoty, szok , szok, szok....
        • mario71 Re: "mack" ty nie zacofany, ty po prostu głupi ! 08.11.04, 00:44
          Mack ma racje, a ty mozgu nie mozesz uzyc bo go najwyrazniej nie masz. Bo
          oczywiscie tylko ci co sa przeciw aborcji maja racje a reszta to
          lewactwo/zydokomuna...Wspolczuje i zsatanawiam sie gdzie ja wlasciwie jestem.
          • Gość: Borys_J Re: "mack" ty nie zacofany, ty po prostu głupi ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 00:55
            oj ty pewnie mozg masz, ale uzywasz go rzadko... a gdzie jestes? w d..., ze
            zacytuje klasyka :-))))
      • Gość: wykształcony Re: ONZ zaleca Polsce złagodzenie przepisów o abo IP: *.sopot.sdi.tpnet.pl 07.11.04, 23:37
        No bo oczywiście jak wiadomo miarą postępu i nowoczesności jest legalizacja
        aborcji, eutanazji i "małżeństw" homoseksualnych :->
      • Gość: fafarafa Re: ONZ zaleca Polsce złagodzenie przepisów o abo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 00:43
        > sredniowiecznej rzeczywistosci... Tragedia - najlepiej jeszcze wprowadzmy kare
        > lamania kolem za cudzoloznictwo!

Co ty p... aborcja to kara ostateczna dla _dziecka_ za głupotę matki. Tylko co dziecko zawiniło?
        • mario71 Re: ONZ zaleca Polsce złagodzenie przepisów o abo 08.11.04, 00:46
          A tacy jak ty chca zeby matka nie miala dostepu do edukacji na ten temat albo
          odpowiednich srodkow zanim zajdzie w ciaze.
          • Gość: fafarafa Re: ONZ zaleca Polsce złagodzenie przepisów o abo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 00:52
            > A tacy jak ty chca zeby matka nie miala dostepu do edukacji na ten temat albo
            > odpowiednich srodkow zanim zajdzie w ciaze.

Co ty w ogóle p...lisz, nie wpychaj w moje usta słów, których nie wypowiedziałem, bo nic o mnie nie wiesz kłamliwa babo.
            • Gość: fafarafa Re: ONZ zaleca Polsce złagodzenie przepisów o abo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 00:53
              O, pomyliłem cię z mkornet. No to w takim razie: kłamliwy dziadu.
    • Gość: oszolom.z.r.maryja w takim razie ja proponuję rozwiązać ONZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 22:58
      • Gość: kondorek Re: w takim razie ja proponuję rozwiązać ONZ IP: *.chomiczowka.waw.pl 07.11.04, 23:02
        jestem za. po co w ogóle płacimy na tych nierobów?
    • Gość: Wiktor Re: ONZ zaleca Polsce złagodzenie przepisów o abo IP: 81.15.254.* 07.11.04, 23:02
      Bardzo żle, że o zakazie aborcji wypowiadają się panowoie i kobiety w wieku
      poza rozrodczym.
    • Gość: bardzozniesmaczony Coraz bliżej mi do USA IP: *.retsat1.com.pl 07.11.04, 23:05
      n/c
    • Gość: x jaka szkoda... IP: *.sunderland.ac.uk 07.11.04, 23:08
      eee jaka szkoda, ze nie dozwolono aborcji matkom tych ziomkow z onz, jak oni
      przychodzili na swiat, byloby tylu debilow mniej...
      • Gość: AA Re: jaka szkoda... IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 07.11.04, 23:22
        Na tym polega sztuka: wymagac wykonczenia innych. Oczywiscie
        prawem kaduka bo tzw. "prawa czlowieka" dotycza tylko kobiet i gejow
        ale juz nie dziecka. "Prawa czlowieka" nie uwzgledniaja prawa do ochrony
        bezbronnego zycia ludzkiego. Hehe,
        • Gość: niniel Re: jaka szkoda... IP: 195.205.228.* 08.11.04, 09:41
          Można wiedzieć, co wg ciebie geje mają do aborcji? Raczej ich nie dotyczy, nie
          sądzisz?
      • Gość: TT Re: jaka szkoda... IP: *.chello.pl 07.11.04, 23:27
        Gość portalu: x napisał(a):

> eee jaka szkoda, ze nie dozwolono aborcji matkom tych ziomkow z onz, jak oni
        > przychodzili na swiat, byloby tylu debilow mniej...

Dużo tu komentarzy z zagranicy, nie powiem że szkoda że nie wyskrobano ich
        autorów ale cieszę się, że jest o tyle debili mniej w kraju
        • Gość: x Re: jaka szkoda... IP: *.sunderland.ac.uk 08.11.04, 01:52
          do czasu ziom, ja wracam wkrotce, ja wracam, nie martw sie.... peace!!!!
      • Gość: PRAWDZIWY POLAK ABORCJA NASZA UKOCHANA !!!!!!!!!!!!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.04, 23:28
        No proszę ilu jest w Polsce zwolenników aborcji ! Dzieki Ci PANIE BOŻE za nich !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka