Dodaj do ulubionych

Giwi, czy Ty tu jeszcze pracujesz?

07.11.04, 22:56
A może poniższe zasady netykiety i regulaminu wiszą sobie na portalu tylko ku
ozdobie?

NETYKIETA

- Nie przeklinaj.
- Ignoruj trolle - użytkowników, których jedynym celem jest dokuczanie i
krytykowanie. Twoje odpowiedzi na ich posty tylko ich zachęcą do dalszej
działalności. Wystarczy, że zgłosisz ich działalność administracji.
- Nie pisz WIELKIMI literami - w Internecie oznacza to, że krzyczysz. Nie
nadużywaj także wykrzykników. Jeśli chcesz wyróżnić jakieś słowo lub zdanie,
możesz użyć *gwiazdek* lub _podkreślenia_

REGULAMIN

- Niedopuszczalne jest umieszczanie przez uczestników na łamach Forum
Gazeta.pl treści sprzecznych z prawem, wzywających do nienawiści rasowej,
wyznaniowej, etnicznej, czy też propagujących przemoc.
- Niedopuszczalne jest umieszczanie przez uczestników na łamach Forum
Gazeta.pl treści uznanych powszechnie za naganne moralnie, społecznie
niewłaściwe i naruszających zasady Netykiety.

Posty, które mam na myśli już wczoraj zgłosiłam do adminów. Prawdę mówiąc
powinnam razem z nimi zgłosić i niektóre swóje. Nie zrobiłam tego bo miałam
nadzieję, że przeczytasz wątek i sama to odkryjesz. Nie chcę powtarzać
zarzutów oszołoma, że aministracja portalu jest stronnicza i stosuje
zasadę "co wolno wojewodzie...", ale takie mam dzisiaj odczucia:(
Obserwuj wątek
    • Gość: gt właśnie, giwi, nie śpij! IP: *.biaman.pl / 217.153.182.* 07.11.04, 22:59
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=17393343&a=17404439
      • iza.bella.iza Urocze kociątko:))) 07.11.04, 23:06
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=17393343&a=17430961
      • bush_w_wodzie bratku 07.11.04, 23:08
        nie sadzisz ze jestes troche maloduszny w tym kontekscie?
        • Gość: gt Re: bratku IP: *.biaman.pl / 217.153.182.* 07.11.04, 23:15
          nie sądzisz, że toto jest pełne hipokryzji, a przy tym nieznośnie agresywne?
          • Gość: gość portalu Re: bratku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 23:18
            oj, jest ono, jest...

(pewnie jeszcze niskie, grube i brzydkie)
          • bush_w_wodzie Re: bratku 07.11.04, 23:19
            ja to widze tak: byla awantura w ktorej nerwy poniosly dwoje ludzi. nie wydaje
            mi sie zeby agresywna byla tylko jedna strona. nie rozumiem co chcesz osiagnac
            wytykajac posty ktora autorka wlasnie w tym watku uznala za niewlasciwe
            • iza.bella.iza Buszu:) 07.11.04, 23:26
              "- Ignoruj trolle - użytkowników, których jedynym celem jest dokuczanie i
              krytykowanie. Twoje odpowiedzi na ich posty tylko ich zachęcą do dalszej
              działalności."

Doktor bratek już tak ma - widzi włos w oku bliźniego, choć mu taaaaaaaka belka
              leży na oczach:)

• bush_w_wodzie Re: Buszu:) 07.11.04, 23:33
                nie chcialbym tu dochodzic kto jest jaki i kto jest bardziej. kazdy ma swoje
                sympatie i antypatie. post mi sie nie spodobal i tyle

no nic. niech giwi czyni swoja powinnosc

• Gość: gt Re: bratku IP: *.biaman.pl / 217.153.182.* 07.11.04, 23:39
              faktycznie nie doczytałem postu Izy do końca. Jeśli jednak chciała przeprosić
              Leszka, powinna była wybrać mniej okrężną drogę.
              • iza.bella.iza wyjaśnienie 07.11.04, 23:45
                Gość portalu: gt napisał(a):

> Jeśli jednak chciała przeprosić
                > Leszka,

nie chciała
              • bush_w_wodzie Re: bratku 08.11.04, 00:00
                ach te emocje. czlowiek dziala szybciej niz mysli czasami...
    • giwi Re: Giwi, czy Ty tu jeszcze pracujesz? 07.11.04, 23:29
      Widziałam to, ale czekałam na koniec, hmm, dyskusji. :-)
      • iza.bella.iza Re: Giwi, czy Ty tu jeszcze pracujesz? 07.11.04, 23:31
        giwi napisała:

> Widziałam to, ale czekałam na koniec, hmm, dyskusji. :-)

To ma być żart? Bawią Cię takie sytuacje? Chyba Twoja robota polega na tym,
        żeby takie "dyskusje" przecinać czym prędzej. Gdybyś zareagowała w sam czas
        żadnego dalszego ciągu by nie było.(:
        • giwi Re: Giwi, czy Ty tu jeszcze pracujesz? 07.11.04, 23:33
          Sorry, ale treśc postów nie zależy ode mnie, tylko od piszących.
          • iza.bella.iza Re: Giwi, czy Ty tu jeszcze pracujesz? 07.11.04, 23:36
            giwi napisała:

> Sorry, ale treśc postów nie zależy ode mnie, tylko od piszących.

Ty ze mnie kpisz? Przecież nie o tym rozmawiamy.
            • giwi Re: Giwi, czy Ty tu jeszcze pracujesz? 07.11.04, 23:46
              Nie kpię, piszę poważnie. Nie mam żadnego wpływu na treść Twoich postów.
              Istnieje klawisz delete. Warto czasami z niego korzystać przed wysłaniem postu.
              Ale to tylko moje zdanie.
              • Gość: izunia najwyraźniej giwi jest z komunistką i ubeczką! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 23:48
              • iza.bella.iza Re: Giwi, czy Ty tu jeszcze pracujesz? 07.11.04, 23:51
                giwi napisała:

> Nie kpię, piszę poważnie. Nie mam żadnego wpływu na treść Twoich postów.
                > Istnieje klawisz delete. Warto czasami z niego korzystać przed wysłaniem
                postu.
                >
                > Ale to tylko moje zdanie.

Przeczytałaś tylko ostanią część mojego postu? Jeśli według Ciebie napisanie do
                kogoś "odszczakaj to szmato" nie wykracza przeciw netykiecie i regulaminowi, to
                ja nie mam powodów wstydzić się za swoje posty, bo były adekwatna reakcją na
                czyjeś chamstwo.
                • giwi Re: Giwi, czy Ty tu jeszcze pracujesz? 08.11.04, 00:08
                  Nie rozumiemy się. Ja naprawdę nie pisałam Twoich postów.

Opóźnione wycięcie postów to zupełnie inna sprawa.
                  • iza.bella.iza Re: Giwi, czy Ty tu jeszcze pracujesz? 08.11.04, 00:18
                    giwi napisała:

> Nie rozumiemy się. Ja naprawdę nie pisałam Twoich postów.

Daruj sobie traktowanie mnie jak kompletnej idiotki. Nigdzie nie sugeruję, że
                    ktoś inny niż ja pisał moje posty. Powiedz lepiej po co jest ten kosz z
                    napisem "usuńcie ten post" (czy jakoś tak) i wyjaśnij mi czy zadanie admina
                    polega na kasowaniu postów łamiących regulamin i netykietę najszybciej jak to
                    możliwe, czy czekaniu na koniec dyskusji wywołanej takim postem. O to Cię
                    pytałam w pierwszym moim poscie. Przyznam, że nie tak wprost, ale myslałam, że
                    wyraziłam się dość jasno.
                    • giwi Re: Giwi, czy Ty tu jeszcze pracujesz? 08.11.04, 00:33
                      Kosz jest do wskazania, ale dziś jest weekend. Admini też ludzie i mają czasami
                      wolny dzień.
                      • iza.bella.iza Re: Giwi, czy Ty tu jeszcze pracujesz? 08.11.04, 00:35
                        Czemu drugie pytanie pomijasz milczeniem? Naprawdę nie rozumiesz, że to ono
                        jest zasadnicze? Czy tylko udajesz, że nie wiesz o co chodzi?
                        • giwi Re: Giwi, czy Ty tu jeszcze pracujesz? 08.11.04, 00:42
                          Chyba juz wszystko wycięłam. Skargi na mnie sklada sie na
                          forum.abuse@gazeta.pl, gdybys chciała.
                          • iza.bella.iza Re: Giwi, czy Ty tu jeszcze pracujesz? 08.11.04, 00:51
                            giwi napisała:

> Chyba juz wszystko wycięłam.

Jesteś pewna, ze to powinno zostać:
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=17393343&a=17410416
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=17393343&a=17410691

> Skargi na mnie sklada sie na
                            > forum.abuse@gazeta.pl, gdybys chciała.

Nie zamierzam i nigdy nie zamierzałam złożyć na Ciebie skargi. Prosiłam Cię
                            tylko "wyjaśnij mi czy zadanie admina polega na kasowaniu postów łamiących
                            regulamin i netykietę najszybciej jak to możliwe, czy czekaniu na koniec
                            dyskusji wywołanej takim postem". Ty zaś uporczywie odmawiasz odpowiedzi.
                            Czemu? Z góry dodaję, że opowiedź pt. "nie siedzę cały czas przy kompie" nie
                            uznam za satysfakconującą. Poza Tobą są tu jeszcze inni moderatorzy i chyba
                            nawet w weekend reakcja po prawie 24 godzinach jest zbyt długa. Obawiam się, że
                            gdyby nie ten wątek nie byłoby żadnej.
                            Jednak, jeśli nie chcesz - nie odpowiadaj. Brak odpowiedzi też ma swoją wymowę.
                            • giwi Re: Giwi, czy Ty tu jeszcze pracujesz? 08.11.04, 00:58
                              Nie odmawiam. Przecież napisałam, ze chyba wszystko. Tych dwóch, które
                              wskazałaś, nie zauważyłam. Dzięki.
                              • iza.bella.iza Re: Giwi, czy Ty tu jeszcze pracujesz? 08.11.04, 01:05
                                giwi napisała:

> Nie odmawiam. Przecież napisałam, ze chyba wszystko. Tych dwóch, które
                                > wskazałaś, nie zauważyłam. Dzięki.

To była odpowiedź na pytanie "czy to wszystko". Potwierdzam. Odpowiedzi na
                                pytanie o obowiązki admina nie dałaś nadal. Czy ja się naprawdę tak niejano
                                dziś wyrażam, czy to Ty nie jesteś w formie?
                                Nie chcę Cie dalej męczyć.
                                Pozdrawiam:)
                            • giwi Re: Giwi, czy Ty tu jeszcze pracujesz? 08.11.04, 01:03
                              Powiem, mimo że nie jest to dla Ciebie satysfakcjonujące - nie siedzę cały czas
                              przy komputerze. Choć widziałam tu awanture, były wątki z gorszymi postami i
                              najpierw tam musiałam zareagować.
                              • iza.bella.iza Re: Giwi, czy Ty tu jeszcze pracujesz? 08.11.04, 01:05
                                O.K. niech będzie.
                                :)))
                                • leszek.sopot szantaz sie udal 08.11.04, 01:16
                                  Te ostrzezenia o skargach i donosach...
                                  no i biedna giwi przestraszyla sie ze straci prace.
                                  Ciekawe, co w tych moich wycietych postach bylo niezgodnego z etykieta.
                                  • giwi Re: szantaz sie udal 08.11.04, 01:24
                                    Wycinałam te posty, które w tytule miały Goebbelsa albo zacytowane posty, które
                                    wycięłam.
                                    • leszek.sopot Re: szantaz sie udal 08.11.04, 01:34
                                      giwi napisała:

> Wycinałam te posty, które w tytule miały Goebbelsa albo zacytowane posty,
                                      które wycięłam.

Przypominam, ze Urban przegral proces z Benderem, ktory nazwal go Goebbelsem
                                      stanu wojennego. W uzasadnieniu sad stwierdzil cos w tym stylu, ze jesli ktos w
                                      swoich publikacjach poslugiwal sie klamstwem i pomowieniami, to nie moze czuc
                                      sie znieslawiny. Sad wiec uznal, ze mozna nazwyc kogos Goebbelsem.
                                      Przypominam takze, ze bisku z Lodzi (nazwisko mi teraz wylecialo) nazwal
                                      wszystkich dziennikarzy w polsce uczniami Goebbelsa - jakos na to tez sie nikt
                                      nie obrazil.

W wiekszosci moich postow, ktore wycielas, ja nie cytowalem tego co wypisywal
                                      nick iza.bela.iza, w ktorych bylo pelno obrazliwych slow. Odpisywalem kobiecie,
                                      wiec sie powstrzymywalem o rownie obrazliwych porownan i okreslen. Byc moze
                                      niepotrzebnie, bo jak to Rokita powiedzial: z chamami trzeba w chmski sposob -
                                      przy okazji oglaszania wojny z Lepperem.
                                      • giwi Re: szantaz sie udal 08.11.04, 01:43
                                        Urban złozył apelację i nie wiadomo, jak się skonczy.
                                        • leszek.sopot Re: szantaz sie udal 08.11.04, 01:58
                                          giwi napisała:

> Urban złozył apelację i nie wiadomo, jak się skonczy.

Urban przegra, zalozymy sie?
                                          A duszpasterz nazywajacy kilka dobrych tysiecy dziennikarzy w Polsce uczniami
                                          Goebbelsa, a wiec faszystami, to nie naucza swoich wiernych jak nalezy sie
                                          zwracac do bliskich? To przeciez nauczyciel, glosiciel slowa Bozego...
                                • iza.bella.iza Przepraszam, Giwi - jeszcze na chwilkę:) 08.11.04, 01:21
                                  Czy czułaś się przeze mnie szantażowana? Czy domaganie się aby na forum
                                  panowały zasady ustalone przez właściciela portalu, to jest donos? Pytam, bo
                                  ktoś tu mnie chyba oskarża o straszne postępki:)
                                  • giwi Re: Przepraszam, Giwi - jeszcze na chwilkę:) 08.11.04, 01:27
                                    Zasady powinny obowiązywać, ale człowiek nie jest istotą doskonałą. :-)

Dobranoc Państwu.
                                    • iza.bella.iza Dobranoc:) 08.11.04, 01:28
                                      Słodkich snów:)))
                                  • maksimum Re: Przepraszam, Giwi - jeszcze na chwilkę:) 08.11.04, 01:58
                                    iza.bella.iza napisała:

> Czy czułaś się przeze mnie szantażowana? Czy domaganie się aby na forum
                                    > panowały zasady ustalone przez właściciela portalu, to jest donos? Pytam, bo
                                    > ktoś tu mnie chyba oskarża o straszne postępki:)

Ja Cie wezwa przed komisje sledcza,to ja moge przysiegac,ze donosicielkom nie
                                    jestes.
                                    I dyplom twoj tez widzialem!
                    • maksimum Re: Giwi, czy Ty tu jeszcze pracujesz? 08.11.04, 01:23
                      iza.bella.iza napisała:

> giwi napisała:
                      >
                      > > Nie rozumiemy się. Ja naprawdę nie pisałam Twoich postów.
                      >
                      >
                      > Daruj sobie traktowanie mnie jak kompletnej idiotki.

A juz myslalem,ze nie zauwazysz!

> Nigdzie nie sugeruję, że
                      > ktoś inny niż ja pisał moje posty. Powiedz lepiej po co jest ten kosz z
                      > napisem "usuńcie ten post" (czy jakoś tak) i wyjaśnij mi czy zadanie admina
                      > polega na kasowaniu postów łamiących regulamin i netykietę najszybciej jak to
                      > możliwe, czy czekaniu na koniec dyskusji wywołanej takim postem. O to Cię
                      > pytałam w pierwszym moim poscie. Przyznam, że nie tak wprost, ale myslałam,
                      że
                      > wyraziłam się dość jasno.
                      • giwi Re: Giwi, czy Ty tu jeszcze pracujesz? 08.11.04, 01:31
                        Proponuję dyskusję zakonczyć, bo juz wszystko zostało w tym wątku powiedziane.
                        Idę już spać, więc nie będzie kto miał tu wycinac wątków, jakby co....
          • iza.bella.iza Re: Giwi, czy Ty tu jeszcze pracujesz? 07.11.04, 23:44
            giwi napisała:

> Sorry, ale treśc postów nie zależy ode mnie, tylko od piszących.

Skoro udajesz, że nie wiesz o co chodzi to dam Ci linki (link do mojego postu
            już życzliwy bratek podrzucił ):

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=17393343&a=17394511
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=17393343&a=17405584
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=17393343&a=17403276
            I na koniec ten zbiór inwektyw:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=17393343&a=17410416
          • Gość: gt Re: Giwi, czy Ty tu jeszcze pracujesz? IP: *.biaman.pl / 217.153.182.* 07.11.04, 23:44
            no coś Ty, giwi! Jakbyś zareagowała wcześniej, to Iza by nie pisała
            niegrzecznych postów, a teraz by się Ciebie nie czepiała, że je napisała.
            Popraw się!
            • iza.bella.iza Re: Giwi, czy Ty tu jeszcze pracujesz? 07.11.04, 23:47
              Gość portalu: gt napisał(a):

> no coś Ty, giwi! Jakbyś zareagowała wcześniej, to Iza by nie pisała
              > niegrzecznych postów, a teraz by się Ciebie nie czepiała, że je napisała.
              > Popraw się!

Prawie zrozumiałeś o co chodzi. Jeszcze trochę wyślisz swoją mózgownicę i
              zrozumiesz całość zagadnienia:)))
      • Gość: omamiony wiedźmin Re: Giwi, czy Ty tu jeszcze pracujesz? IP: *.crowley.pl 07.11.04, 23:51
        giwi napisała:

> Widziałam to, ale czekałam na koniec, hmm, dyskusji. :-)
        I tymi słowami Szanowna Giwi spowodowałaś ,że juz niedługo zostaniesz
        postawiona przed forumową komisją sledczą ds.szargania świętych krów forumowych.
        Iza z lupkiem będą za sędziów robić :)
        Bądź przygotowana na każdą ewentualność,włącznie z opublikowaniem "księgi
        wejść i wyjść" :)
        Wyrok NAPEWNO będzie "sprawiedliwy jak cholera":)
        Obiecuję,że dwa razy w tygodniu będę Szanownej Pani paczki przynosić,a raz w
        miesiącu pod pomnikiem Pinocheta akcje protestacyjne w Twej obronie
        organizować będę :)))
        Oooo Pani ,biję pokłony , pozdrawiam i zamykam swój chamski otwór gębowy :)))
        • Gość: omamiony wiedźmin Re: Giwi, czy Ty tu jeszcze pracujesz? PS !!! IP: *.crowley.pl 08.11.04, 00:08
          Teraz dopiero zauważyłem działalność Twych nożyc, we wrazym watku.
          Najsprawiedliwszej Ze Sprawiedliwych Moralistce , o omamione posty chodziło :)
          Wytnij Szanowna Giwi,bo zamiast do kicia paczki ,na cmentarz kwiaty bedę
          musiał nosić :(
          Błagam tnij co trza ,pluton egzekucyjny czeka na komendę :)))
          Jak nie wytniesz ,to ja sobie chyba nerkę każę wyciąć,z żalu .....
          :)))
      • leszek.sopot uwecja = ubecja - czy tak giwi? 08.11.04, 00:07
        jak widze giwi, to cie nie obraza. Gratuluje gustu.

Moj post wzywajacy do odszczekania tego obrazliwego porownania wywalilas, post
        lupusa zostal. Przypominam, ze niedawno sad w Lublinie orzekl, ze nazwanie
        kogos Goebbelsem nie jest obrazliwe, jesli ten ktos w swoich publikacjach
        posluguje sie klamstwami i znieslawieniem.
        • giwi Re: uwecja = ubecja - czy tak giwi? 08.11.04, 00:32
          Nie mogę tego znaleźć. Podaj, proszę, link.
          • leszek.sopot Re: uwecja = ubecja - czy tak giwi? 08.11.04, 01:01
            "Kim trzeba być by snuć takie porównania? Kim? Uwekiem. Jak się czuja ci
            wszyscy wspaniali ludzie, którzy po wojnie odsiedzieli wieloletnie wyroki w
            najmroczniejszych czasach stalinizmu? Jak czują się rodziny dziesiatek tysięcy
            zamordowanych w tamtych czasach? Elita, która nigdy nie mogła zajac po wojnie
            naleznego jej miejsca zajętego przez "nowych" przybyłych tu w zawszonych
            łapciach?
            Mdli mnie."
            [...]
            "Tak, tak uweku.Prawdziwa Polska siedziała na ławie oskarżonych w tamtym
            procesie. Prawdziwa Polska ginęła w ubeckich kazamatach lub w lesie zkulą w
            tyle głowy. Prawdziwa Polska leży wraż z najlepszymi Jej synami i córkami w
            dołach na wysypiskach śmieci."

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=17393343
            • giwi Re: uwecja = ubecja - czy tak giwi? 08.11.04, 01:21
              Post jest ostro napisany, ale mieści sie w regulaminie.
              • leszek.sopot Re: uwecja = ubecja - czy tak giwi? 08.11.04, 01:37
                giwi napisała:

> Post jest ostro napisany, ale mieści sie w regulaminie.

Na taki "ostry post" nie mozna jego autorowi napisac, ze jest szmata i ze
                powinien odszczekac to co napisal?
                Ja nie czuje sie ani zawszony, ani nie jestem sprowadzony tu "znikad", ani nie
                mordowalem tysiace wspanialych Polakow. Niedlugo jednak pewnie sie musial
                przyzwyczaic do tego, a moze sobie nawet wmowie, ze jestem zawszonym Zydem
                mordujacym prawych Polakow.
                • giwi Re: uwecja = ubecja - czy tak giwi? 08.11.04, 01:49
                  Leszku, walczyć trzeba na argumenty bez takich tam róznych. Poco? Lupus ma
                  prawo mieć swoje zdanie. Jego wypowiedź odnosi się tylko do Celińskiego.
                  • leszek.sopot Re: uwecja = ubecja - czy tak giwi? 08.11.04, 01:54
                    giwi napisała:

> Leszku, walczyć trzeba na argumenty bez takich tam róznych. Poco? Lupus ma
                    > prawo mieć swoje zdanie.

To ja tez mam prawo miec swoje zdanie i nazywac go Goebbelsem.

> Jego wypowiedź odnosi się tylko do Celińskiego.
                    Jezeli juz to tez do Litynskiego, a jego slowa, ze "trzeba byc uwekiem" - to
                    przeciez uogolnienie na wszystkich czlonkow i sympatykow UW. Na pewno w tym
                    miejscu nie myslal tylko o Celinskim, ktory zreszta nie jest czlonkiem UW - o
                    czym lupus z penoscia wie, ale celowo "minal sie z prawda" bo chcial po
                    prostu "przypieprzyc" "uwekom".

• wartburg4 Re: uwecja = ubecja - czy tak giwi? 08.11.04, 13:06
                    giwi napisała:

> Leszku, walczyć trzeba na argumenty bez takich tam róznych. Poco? Lupus ma
                    > prawo mieć swoje zdanie. Jego wypowiedź odnosi się tylko do Celińskiego.

Ależ Giwi... Czy chcesz przez to powiedzieć, że Lupek może opluwać Leszka, a
                    Leszek ma go za to obrzucać kwiatami? Z jakiej racji? Jeżeli decydujesz się
                    nie usuwać obraźliwych insynuacji kryptofaszysty, to nie usuwaj także ostrej w
                    tonie, ale całkowicie zrozumiałej reakcji Leszka. Albo usuń ich obydwu. Tutaj
                    doszło do niezrozumiałego naruszenia równowagi. Tak nie można.
                    • giwi Re: uwecja = ubecja - czy tak giwi? 08.11.04, 14:23
                      Wartburgu, czy mozesz mi wskazać miejsce, w którym Lupus opluwa Leszka?
                      • wartburg4 Re: uwecja = ubecja - czy tak giwi? 08.11.04, 14:41
                        Chodzi o znak równości postawiony przez niego między uwecją a ubecją. Nie
                        uważasz, że takie denuncjacje są w stylu moczarowskich nagonek z 1968 i że ktoś
                        taki jak Leszek miał prawo poczuć się dotknięty. Zdumiewa mnie, dlaczego jego
                        post został wymazany, a znacznie wstrętniejszy Lupusa pozostał. Jest to rażące
                        naruszenie równowagi.

Jeżeli nie tolerujesz takich sprzeczek, to w porządku - wymaż ich obu. Ale
                        uważam, że nie powinnaś faworyzować Lupusa, bo na to wyszło.
            • Gość: basia.basia Re: uwecja = ubecja - czy tak giwi? IP: *.localdomain / *.kim.pl 08.11.04, 01:42
              leszek.sopot napisał:

> "Kim trzeba być by snuć takie porównania? Kim? Uwekiem. Jak się czuja ci
              > wszyscy wspaniali ludzie, którzy po wojnie odsiedzieli wieloletnie wyroki w
              > najmroczniejszych czasach stalinizmu? Jak czują się rodziny dziesiatek tysięcy
              > zamordowanych w tamtych czasach? Elita, która nigdy nie mogła zajac po wojnie
              > naleznego jej miejsca zajętego przez "nowych" przybyłych tu w zawszonych
              > łapciach?
              > Mdli mnie."
              > [...]
              > "Tak, tak uweku.Prawdziwa Polska siedziała na ławie oskarżonych w tamtym
              > procesie. Prawdziwa Polska ginęła w ubeckich kazamatach lub w lesie zkulą w
              > tyle głowy. Prawdziwa Polska leży wraż z najlepszymi Jej synami i córkami w
              > dołach na wysypiskach śmieci."

Hm. Razi Cię ten Uwek a przecież lupus mógł napisać Uwol, Udek.
              Też by Ci się źle skojarzyło? Coś podejrzanie nerwowo reagujesz.
              I zbyt osobiście. Celiński zachował się wstrętnie i lupus miał
              potrzebę się na nim wyżyć. Na nim! Nie ma tam nic o innych Uwolach
              a jest o tych w zawszonych łapciach, których tu w czasie i po wojnie
              nasłali sowieci a ty czytasz między wierszami i wychodzi Ci, że mowa
              o UW. Dlaczego?
              • leszek.sopot Re: uwecja = ubecja - czy tak giwi? 08.11.04, 02:03
                Bo:
                "Kim trzeba byc [...]. Uwekiem. [...] Elita, ktora nigdy nie mogla zajac po
                wojnie naleznego jej miejsca zajetego przez "nowych" przybylych tu w zawszonych
                lapciach?"

Jest ciag zdan, ktory nie pozwala na inna interpretacje.
                W tym ciagu zdan nic nie ma o Celinskim. Za to wczesniej jest jeszcze
                wymieniony Litynski.
                Nie jestem taki tepy by nie zrozumiec, ze "uwek" to czlonek UW.
                • pan.nikt Oj Leszek, Leszek,..... 08.11.04, 02:14
                  Oj Leszek, Leszek, marudzisz jak UW-ol.
                  • leszek.sopot Re: Oj Leszek, Leszek,..... 08.11.04, 02:18
                    pan.nikt napisał:

> Oj Leszek, Leszek, marudzisz jak UW-ol.

masz racje, powinienem dawno machnac reka, ale we mnie jest cos takiego jeszcze
                    ze starych czasow pierwszej "S" i stanu wojennego, ze nie mozna byc obojetnym
                    na klamstwo, zlo, pomowienia itp.
                    Wiekszasc normalnych ludzi nie zaglada na forum i moi znajomi dziwia sie, ze mi
                    sie chce. Byc moze wroce do tych normalnych i dam sobie spokoj.
                    • pan.nikt Re: Oj Leszek, Leszek,..... 08.11.04, 02:22
                      Pomińmy normalnosc.
                      Wróćmy do "S" 1980. Czy sądzisz, że UW nie zdradziła tamtych ideałów??
                      A sam Celiński, to wogóle mówiąc oględnie "CUDAK".
                      • leszek.sopot Re: Oj Leszek, Leszek,..... 08.11.04, 02:39
                        pan.nikt napisał:

> Pomińmy normalnosc.
                        > Wróćmy do "S" 1980. Czy sądzisz, że UW nie zdradziła tamtych ideałów??

Moim zdaniem wszyscy od tamtych idealow odeszli. Zreszta do tej pory o to jakie
                        to byly idealy kloca sie publicysci, histroych i socjologowie. Dla jednych to
                        byly marzenia o wolnej i demokratycznej Polsce, dla innych przyziemne postulaty
                        streszczone w 21 postulatach, jescze inni, jak ks. Tischner, podkreslali pewien
                        moralny etos.
                        Moim zdaniem nikt tych trzech elementow nigdy - ani w 80 roku, ani w stanie
                        wojennym, ani dzis nie uosabial. Mi najblizsze bylo chyba to myslenie w skali
                        panstwa i narodu - czyli myslenie o Polsce bez cenzury, o swobodzie
                        stowarzyszania sie, wolnym rynku i przedsiebiorczosci, o Polsce bez rosyjskich
                        garnizonow, o paszportach w domu i otwartych granicach. Takze bardzo mi byla
                        bliska idea miedzyludzkiej solidarnosci - tego mi w UW brak, jest jak na moj
                        gust zbyt liberalna, ale z kolei inne partie, ktore preferuja inne wartosci i
                        co innego maja wypisane na czele swych programow, moim zdaniem zapominaja o
                        tym, co dla mnie mialo i ma bardzo duza wartosc a zawiera sie we wczesniej
                        wymienionych elementach.
                        W UW brakuje Mazowieckiego, Kuronia i wielu innych, ktorzy juz wczesniej
                        odeszli po polaczeniu z KLD. Wolalem unie bardziej "socjalna" - taka jaka byla
                        UD. Inne partie brakiem swej otwartosci i tolerancji mnie nie przyciagaja,
                        czuje w nich zbyt wiele wrogosci do inaczej myslacych czy "obcych" - a to dla
                        mnie na pewno jest sprzeczne z idealami roku 80.

> A sam Celiński, to wogóle mówiąc oględnie "CUDAK".

Bym napisal inaczej - nieszczesnik, ktory goniac za idealami sprawiedliwosci
                        spolecznej poszedl w paszcze lwa, gdy UW skrcila za bardzo na prawo i zaczela
                        wycinak frakcje (z Kuratoska i Balickim). Tylko dokad mial isc - mogl chyba
                        tylko wycofac sie z zycia publicznego jak Bugaj.
                        • pan.nikt Ok, tylko.. 08.11.04, 02:43
                          Ok, tylko..dlaczego tak o tego "uwolka" (czy jak tam było) walczyłeś (w tej dyskusji).
                          Dla sportu?
                          • leszek.sopot Re: Ok, tylko.. 08.11.04, 02:54
                            pan.nikt napisał:

> Ok, tylko..dlaczego tak o tego "uwolka" (czy jak tam było) walczyłeś (w tej
                            dys
                            > kusji).
                            > Dla sportu?

Nie dla sportu. Pisanie o zawszonych lapciach uwkow, ktore zajely miejsce
                            przeznaczone dla prawdziwej polskiej elity, ktora ubecja mordowala i wiezila,
                            bylo zbyt ordynarnym chamstwem bym mogl to darowac. Tym bardziej, ze pisze to
                            ktos, ktorego mam za bardzo inteligentnego, ale niestey bardzo nieuczciwego
                            czlowieka.
                            • pan.nikt Nieuczciwego? 08.11.04, 02:56
                              W jakim sensie.
                              • leszek.sopot Re: Nieuczciwego? 08.11.04, 03:06
                                pan.nikt napisał:

> W jakim sensie.

Lupus na pewno wie bardzo dobrze jak wiele dla Polski zrobili byli i obecni
                                czlonkowie UD i UW, jednak dla propagandowego efektu pisze np. o ich jedynie 48-
                                godzinnych zatrzymaniach, sugeruje, ze przyszli "znikad" czyli ze wschodu
                                (oczywiscie byli "zawszeni" - bo Zyd bez wszy to dla lupusa chyba nieprawdziwy
                                Zyd). Pomijam juz fakt, ze Celinski jest czlonkiem SDPl... Swoja inteligencje
                                wiec moim zdaniem uzywa dla niecnych, nieuczciwych celow.

• Gość: king james Giwi, olej tą chorą z nienawiści pieniaczkę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 23:35
    • Gość: gt Izo IP: *.biaman.pl / 217.153.182.* 07.11.04, 23:55
      widzę, że wciąż odpisujesz na moje posty. Szczerze mówiąc, wolę ich nie czytać,
      bo mało jesteś miła. Wolę też mieć z Tobą pokój, chociażby przez wzgląd na
      Twoje dawniejsze błyskotliwe posty.
      By the way, Leszek miał prawo się oburzac na Lupka, bo jego pisanina o "uwecji"
      była wyjątkowo chamska.
    • iza.bella.iza Re: Giwi, czy Ty tu jeszcze pracujesz? 07.11.04, 23:57
      Posty, których linki Ci podałam są w porządku? Gratuluję gustu.
      Adieu madmoiselle.
      • iza.bella.iza Re: Giwi, czy Ty tu jeszcze pracujesz? 08.11.04, 00:12
        Już skończyłaś wycinkę w tamtym wątku? Już Cię tam nic nie razi?
        • Gość: omamiony wiedźmin CIĘŻKĄ MASZ PRACĘ SZANOWNA GIWI :))) IP: *.crowley.pl 08.11.04, 00:17
          Kolorowych snów życzę ,dobrej nocy :)
          • Gość: omamiony wiedźmin Re: AUUUUUUUUUUUUU jednej nerki mniej IP: *.crowley.pl 08.11.04, 00:24
            Szanowna Giwi biorę się za drugą ..........
            Żegnaj Pani,miło było Cię poznać :)))
            dobranoc
        • iza.bella.iza Możesz uprzejmie odpowiedzieć? 08.11.04, 00:33
          iza.bella.iza napisała:

> Już skończyłaś wycinkę w tamtym wątku? Już Cię tam nic nie razi?

Ważna jest dla mnie odpowiedź na to pytanie.
    • pan.nikt Oj pracuje Giwi pracuje. 08.11.04, 00:32
      Nie wiem np dlaczego wycięłą mój wątek o Białej Damie??
      • Gość: Cezary Trąbski Moderator IP: *.adsl.tele2.no 08.11.04, 07:53

Moderator

Nową żywą normą ptaka
        Introdukcja modern haka
        Poglądy introwertyka

Wycina rejestr krytyka
        Pierwszy stopień w skali
        Korektor zawsze wywali

Drugiej not wyliczanki
        Myśli treści wycinanki
        Sięgając mowy rządku

Trzeci bywa na porządku
        Czwarte, stadium tępoty
        Moderatorowi w sploty

Piąty katt pojętności
        Szósty szlak braku atencji
        Siódma księga w pychę

Ósmy rozdział w różności
        Dziewiąty zbędności
        Dziesiąty lenia

Ostatni etap głupoty
        Moderatora to psoty
        I omylność umyślnego
        Na rozkaz prowadzącego

Cezary Trąbski
        2002
        he he he he he he he

• leszek.sopot Do GIWI o Goebbelsie na forum 08.11.04, 12:41
      • Rokita: Giertych kłamie jak Goebbels - Gość: Obywatel 01.08.2004 20:58
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=14593598&a=14599614
      • MEERKAT! = PLATNY GOEBBELS BUSHA!! TFU!!! - Gość: pacyfista 29.10.2004
      11:02
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=17146468&a=17150771
      • Goebbels - Miller = zero - Gość: jacek 26.09.2004 14:55
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=16125146&a=16128819
      • Miller konczy jak Goebbels............. - Gość: NKWD 25.09.2004 20:36
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=16115173&a=16115173
      • Putin=Goebbels - Gość: Karol 24.09.2004 23:10
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=16089872&a=16096648
      • Re: Sławoj Goebbels Głódż. Jawohl fuhrer hende ho - Gość: ZZ 14.09.2004
      09:04
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=15741211&a=15750370
      • Rydzyk - Goebbels III RP - indris 20.08.2004 18:09
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=15079827&a=15079827
      • Felusiaku, tys jako Goebbels - Gość: . 30.04.2004 18:41
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=12326599&a=12332242
      • Re: Goebbels i Rydzyk :-)) - Gość: Ed 04.04.2004 01:36
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=11741604&a=11784464
      Na koniec chcialbym przypomniec o wypowiedzi biskupa:
      ks. bp Adam Lepa nazwal Polakow faszystami???? Autor: leszek.sopot
      Data: 28.08.2004 20:40
      ND napisal, ze biskup powiedzial w homili na Jasnej Gorze, ze polskie media
      falszuja obraz Kosciola w Polsce. Oskarzyl dziennikarzy, ze ci dobrze wiedzą,
      iż zarzut wysuwany do Kościoła, jeżeli bedzie powtarzany, to w oczach ludzi
      staje się "prawdziwy". Dalej biskup porownal to co robi polska prasa do
      propagandy nazistowskiej kierowanej przez Goebbelsa.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=15296682&s_action=w_add
      • leszek.sopot Np.: Zmarła komunistyczna szmata Jacek Kuroń... 09.11.04, 12:37
        To sa przyklady tylko na to ile razy w tematach postow pojawia sie
        slowo "Szmata" - nie szukalem juz odmian tego slowa,
        jak "szmato", "szmaty", "szmatami", ani tez nie szukalem tego ile razy pojawia
        sie to slowo w tresci postu.
        Cos mi sie wydaje, ze niektorzy piszac o twojej wybiorczosci i relatywizmie
        maja chyba racje.

[1] Ty jestes szmata smieciu!
        autor: Gość portalu: Stary korowiec data: 29-10-2004 11:11 *.aster.pl /
        *.aster.pl

[2] Re:Gazeta Wyborcza to antypolska, zakłamana szmata
        autor: Gość portalu: fałszywaGazetaWybo data: 26-10-2004 22:49
        *.neoplus.adsl.tpnet.pl

[3] Re: "GW" TO SZMATA NA MIARĘ "FAKTU" I "SE"......
        autor: Gość portalu: Thea do anjty..... data: 09-10-2004 10:59 *.anon-
        online.org

[4] "GW" TO SZMATA NA MIARĘ "FAKTU" I "SE"......
        autor: Gość portalu: antykler antyżyd data: 09-10-2004 10:42
        *.neoplus.adsl.tpnet.pl

[5] Re: ubogacony? to zes szmata to nie nowosc !!
        autor: Gość portalu: Ubogacony data: 16-08-2004 10:20
        *.neoplus.adsl.tpnet.pl

[6] ubogacony? to zes szmata to nie nowosc !!
        autor: janosik6 data: 16-08-2004 08:31

[7] Jestem czerwona szmata.
        autor: Gość portalu: Ubogacony data: 13-08-2004 21:10
        *.neoplus.adsl.tpnet.pl

[8] A co - cały ten hałas to przypadek? Szmata jesteś
        autor: unleashed data: 10-08-2004 20:24

[9] ND ANTYSEMICKI jak Pogonowski. To szmata faszysty
        autor: Gość portalu: chala data: 17-07-2004 21:04 *.rdu.bellsouth.net

[10] Re: niemiecka szmata e-fakt pisze o moralnosci :-P
        autor: Gość portalu: www.senat.g data: 11-07-2004 09:09
        *.block.alestra.net.mx

[11] Re: ty jestes niewyobrazalna szmata i kanalia
        autor: Gość portalu: Jan data: 04-07-2004 16:47 211.184.45.*

[12] Re: ty jestes niewyobrazalna szmata i kanalia
        autor: Gość portalu: wuk data: 04-07-2004 13:42
        *.internetdsl.tpnet.pl

[13] ty jestes niewyobrazalna szmata i kanalia
        autor: Gość portalu: Jan data: 04-07-2004 13:30 *.filtercube.com /
        66.250.68.*

[14] ND to faszystowska, antysemicka szmata
        autor: Gość portalu: chala data: 02-07-2004 02:26 *.rdu.bellsouth.net

[15] Znaczy sie "Nasza Szmata" ?
        autor: Gość portalu: zetor data: 01-07-2004 13:58
        *.neoplus.adsl.tpnet.pl

[16] O nie, co za szmata :(
        autor: Gość portalu: polak data: 24-06-2004 20:48 *.neoplus.adsl.tpnet.pl

[17] To jest szmata ktora dawno stracila wiarygodnosc
        autor: Gość portalu: Lewin data: 24-06-2004 15:32 *.aster.pl / *.aster.pl

[18] Re: Zmarła komunistyczna szmata Jacek Kuroń...
        autor: Gość portalu: kagan data: 19-06-2004 14:26 *.org

[19] Zmarła komunistyczna szmata Jacek Kuroń...
        autor: Gość portalu: Kagan data: 19-06-2004 12:46 *.org

[20] szmata na własne życzenie
        autor: Gość portalu: b data: 29-05-2004 12:41 *.biaman.pl / *.elpos.net

[21] Wieś to szmata Leppa i Rydzyka, to się drze i śpi!
        autor: Gość portalu: Łata data: 24-05-2004 08:57 *.neoplus.adsl.tpnet.pl

[22] Jak taka szmata mogła zostać lekarzem i to za nasz
        autor: Gość portalu: svan data: 18-05-2004 10:03 *.neoplus.adsl.tpnet.pl

[23] " Super Express " = Super Szmata
        autor: Gość portalu: _ja_ data: 08-05-2004 19:55 *.telia.com

[24] Re: " Super Express " = Super Szmata
        autor: Gość portalu: waldemas data: 09-05-2004 08:46
        *.internetdsl.tpnet.pl

[25] Re: " Super Express " = Super Szmata
        autor: Gość portalu: _ja_ data: 08-05-2004 21:33 *.telia.com

[26] Re: " Super Express " = Super Szmata
        autor: Gość portalu: Zbyszek uk/ RD data: 08-05-2004 20:33
        *.range217-44.btcentralplus.com

[27] Re: " Super Express " = Super Szmata
        autor: Gość portalu: _ja_ / hdp@gazeta. data: 08-05-2004 20:09
        *.telia.com

[28] Re: " Super Express " = Super Szmata
        autor: michelle2004 data: 08-05-2004 20:02

[29] Superekspress to lewacka szmata
        autor: oszolom.z.radia.maryja data: 08-05-2004 20:14

[30] Re: Miller jest szmata !!!
        autor: Gość portalu: gaduła data: 19-04-2004 07:43 *.iod.krakow.pl /
        *.IOd.krakow.pl

[31] Kukliński - zwykła szmata !
        autor: Gość portalu: Mariusz data: 08-04-2004 12:17 *.neoplus.adsl.tpnet.pl

[32] Re: Kukliński - zwykła szmata !
        autor: atak.spawacza data: 09-04-2004 11:32

[33] Re: Kukliński - zwykła szmata !
        autor: Gość portalu: t1s data: 08-04-2004 20:37 *.aster.pl /
        *.aster.pl

[34] Re: Kukliński - zwykła szmata !
        autor: tony.soprano3 data: 08-04-2004 15:55

[35] Błochowiak najwieksza szmata III RP
        autor: Gość portalu: Wilk data: 06-04-2004 22:56 *.tychy.net.pl / *.media-
        com.com.pl

[36] MOŻE NAWET SAMA SZMATA DO PODŁOGI - MILLER
        autor: demascator data: 25-03-2004 10:12

[37] LESZEK MILLER = SZMATA DO PODŁOGI
        autor: 90_procent_polakow data: 19-03-2004 12:35

[38] Re: Kukliński - zwykła szmata !
        autor: niezlomny.prawicowiec data: 08-03-2004 10:05

[39] Kukliński - zwykła szmata !
        autor: Gość portalu: Mariusz data: 08-03-2004 09:04
        *.neoplus.adsl.tpnet.pl

[40] Re: Jakubowska: ta szmata jeszcze bryka!!!
        autor: Gość portalu: obserwator data: 05-03-2004 20:17 195.205.8.*

[41] Szmata twoja mać!
        autor: Gość portalu: Cyklista data: 05-03-2004 11:02 *.pai.net.pl

[42] Re: Zdrajca i szmata.
        autor: Gość portalu: Szczery data: 05-03-2004 08:16 *.chello.pl

[43] Re: Zdrajca i szmata.
        autor: Gość portalu: Mariusz data: 04-03-2004 12:27
        *.neoplus.adsl.tpnet.pl

[44] Re: Zdrajca i szmata.
        autor: Gość portalu: Szczery data: 03-03-2004 16:05 *.chello.pl

[45] Re: Ta sowiecka szmata potepila powstanie wegiers
        autor: oszolom.z.radia.maryja data: 07-02-2004 22:19