Dodaj do ulubionych

PiS ujawnia pierwsze pytanie referendalne

11.08.23, 07:56
A ja proponuję następne:
Czy popierasz wyprzedaż lasów do Chin?
Czy popierasz łamanie konstytucji?
Czy popierasz złodziejstwo władzy?
Obserwuj wątek
    • gerlalt Re: PiS ujawnia pierwsze pytanie referendalne 11.08.23, 08:58
      Zdecydowanie nie! Dlatego nie głosuj na PO.
      • zlamas-kutany Link 11.08.23, 09:12
        gerlalt napisał(a):

> Zdecydowanie nie! Dlatego nie głosuj na PO.

www.polsatnews.pl/wiadomosc/2023-08-11/jaroslaw-kaczynski-ujawnil-pierwsze-referendalne-pytanie/
        • superspec1 Re: Link 11.08.23, 09:15
          Popieram wyprzedaż!
          • oleg3 Re: Link 11.08.23, 09:44
            superspec1 napisał(a):

> Popieram wyprzedaż!

Ile jest w Polsce PP? 18! Z tego sporo w likwidacji czy upadłości. Jest 5-6 (nie liczyłem dokładnie), które muszą być własnością państwa. Kto układał to pytanie? Naczelnik osobiście czy jakiś asystent z młodzieżówki PiS, pewnie historyk bądź politolog in spe.

Wykaz przedsiębiorstw państwowych 2023-03-31
            • superspec1 Re: Link 11.08.23, 11:01
              Chyba wiem o co poecie chodzi.:) O firmy których właścicielem lub współwłaścicielem jest skarb państwa?
              • superspec1 Re: Link 11.08.23, 11:07
                Przykład.:)

www.orlen.pl/pl/o-firmie/o-spolce/organy-i-struktura-spolki/struktura-akcjonariatu
              • oleg3 Re: Link 11.08.23, 11:23
                superspec1 napisał(a):

> Chyba wiem o co poecie chodzi.:) O firmy których właścicielem lub współwłaścicielem jest skarb państwa?

Ja też tak przypuszczam. Ale podobno Referendum ma mieć sens prawny (w razie jego prawomocności). Załóżmy, że tak będzie. Naród w referendum będzie za "wyprzedażą PP". Czy to obejmie ORLEN? Prawnicy powiedzą, że nie. ORLEN nie jest PP!
                • superspec1 Re: Link 11.08.23, 11:43
                  ;)

wgospodarce.pl/informacje/127260-polacy-jednoznacznie-przeciw-prywatyzacji-kluczowych-firm-sondaz
      • tapatik Re: PiS ujawnia pierwsze pytanie referendalne 12.08.23, 22:37
        gerlalt napisał(a):

> Zdecydowanie nie! Dlatego nie głosuj na PO.

Dlaczego PO pozwala na sprzedaż polskich lasów do Chin?
        Kiedy wreszcie PO przestanie rządzić?

( ͡° ͜ʖ ͡°)
    • snajper55 Re: PiS ujawnia pierwsze pytanie referendalne 11.08.23, 11:12
      A miało być o nielegalnych imigrantach. Proponuję drobna modyfikację pytania, aby obietnicom stało się zadość. Niech pytanie brzmi:

Czy popierasz wyprzedaż państwowych przedsiębiorstw nielegalnym imigrantom?

S.
      • adam111115 Re: PiS ujawnia pierwsze pytanie referendalne 11.08.23, 11:26
        Ja nie wiem po co oni się tak krygują. Nie lepiej zamiast wyborów po prostu zadać pytanie "Czy PIS ma rządzić do końca świata i jeden dzień dłużej?" i dać możliwości dwóch odpowiedzi, "Tak, oczywiście" i "Tak, zdecydowanie".

i problem z głowy.
    • manhu To jest znakomite pytanie 11.08.23, 14:48
      zlamas-kutany napisał:
      > A ja proponuję następne:
      Nie masz nic do gadania, to PIS wybiera sobie pytania (tendencyjne).

Zaś to pytanie o prywatyzację jest znakomite, bo Korwin i Mentzen musieliby poprzeć komunizm co WYKLUCZA cień szansy na rządy PIS - Konfa. Jak dotąd szanse były niemal zerowe, ale teraz obie partie będą się ostro zwalczać, jedni za prywatyzacją drudzy przeciw.

Ciekawy jest też wynik, chcę wiedzieć ilu jest komunistów w Polsce. Ciekawe są też reakcje partii.
      • superspec1 Re: To jest znakomite pytanie 11.08.23, 15:53
        77%.:)

wgospodarce.pl/informacje/127260-polacy-jednoznacznie-przeciw-prywatyzacji-kluczowych-firm-sondaz
    • albwu Re: PiS ujawnia pierwsze pytanie referendalne 11.08.23, 17:27
      zdecydowanie lepiej byłoby połaczyć wszystkie firmy panstwowe w jeden duży konglomerat (podobnie jak w Korei) i taka firma przynosilaby zyski.
      • adam111115 Re: PiS ujawnia pierwsze pytanie referendalne 11.08.23, 19:22
        albwu napisał:

......i taka firma przynosilaby zyski.

Really? A jeśli nie przynosiłaby to co wtedy?
    • a.jej.rkoniak Re: PiS ujawnia pierwsze pytanie referendalne 12.08.23, 01:19
      czy przyjdziesz na plac Lecha Kaczyńskiego oglądać koronację Jarosława Wielkiego na Nadkróla Polski?
    • tapatik Re: PiS ujawnia pierwsze pytanie referendalne 12.08.23, 22:35
      A ja widziałem takie pytanie i nie wiem, czy to na serio, czy ktoś sobie jaja robi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka