zlamas-kutany 11.08.23, 07:56 A ja proponuję następne: Czy popierasz wyprzedaż lasów do Chin? Czy popierasz łamanie konstytucji? Czy popierasz złodziejstwo władzy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gerlalt Re: PiS ujawnia pierwsze pytanie referendalne 11.08.23, 08:58 Zdecydowanie nie! Dlatego nie głosuj na PO. Odpowiedz Link Zgłoś
zlamas-kutany Link 11.08.23, 09:12 gerlalt napisał(a): > Zdecydowanie nie! Dlatego nie głosuj na PO. www.polsatnews.pl/wiadomosc/2023-08-11/jaroslaw-kaczynski-ujawnil-pierwsze-referendalne-pytanie/ Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Link 11.08.23, 09:44 superspec1 napisał(a): > Popieram wyprzedaż! Ile jest w Polsce PP? 18! Z tego sporo w likwidacji czy upadłości. Jest 5-6 (nie liczyłem dokładnie), które muszą być własnością państwa. Kto układał to pytanie? Naczelnik osobiście czy jakiś asystent z młodzieżówki PiS, pewnie historyk bądź politolog in spe. Wykaz przedsiębiorstw państwowych 2023-03-31 Odpowiedz Link Zgłoś
superspec1 Re: Link 11.08.23, 11:01 Chyba wiem o co poecie chodzi.:) O firmy których właścicielem lub współwłaścicielem jest skarb państwa? Odpowiedz Link Zgłoś
superspec1 Re: Link 11.08.23, 11:07 Przykład.:) www.orlen.pl/pl/o-firmie/o-spolce/organy-i-struktura-spolki/struktura-akcjonariatu Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Link 11.08.23, 11:23 superspec1 napisał(a): > Chyba wiem o co poecie chodzi.:) O firmy których właścicielem lub współwłaścicielem jest skarb państwa? Ja też tak przypuszczam. Ale podobno Referendum ma mieć sens prawny (w razie jego prawomocności). Załóżmy, że tak będzie. Naród w referendum będzie za "wyprzedażą PP". Czy to obejmie ORLEN? Prawnicy powiedzą, że nie. ORLEN nie jest PP! Odpowiedz Link Zgłoś
superspec1 Re: Link 11.08.23, 11:43 ;) wgospodarce.pl/informacje/127260-polacy-jednoznacznie-przeciw-prywatyzacji-kluczowych-firm-sondaz Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: PiS ujawnia pierwsze pytanie referendalne 12.08.23, 22:37 gerlalt napisał(a): > Zdecydowanie nie! Dlatego nie głosuj na PO. Dlaczego PO pozwala na sprzedaż polskich lasów do Chin? Kiedy wreszcie PO przestanie rządzić? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: PiS ujawnia pierwsze pytanie referendalne 11.08.23, 11:12 A miało być o nielegalnych imigrantach. Proponuję drobna modyfikację pytania, aby obietnicom stało się zadość. Niech pytanie brzmi: Czy popierasz wyprzedaż państwowych przedsiębiorstw nielegalnym imigrantom? S. Odpowiedz Link Zgłoś
adam111115 Re: PiS ujawnia pierwsze pytanie referendalne 11.08.23, 11:26 Ja nie wiem po co oni się tak krygują. Nie lepiej zamiast wyborów po prostu zadać pytanie "Czy PIS ma rządzić do końca świata i jeden dzień dłużej?" i dać możliwości dwóch odpowiedzi, "Tak, oczywiście" i "Tak, zdecydowanie". i problem z głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
manhu To jest znakomite pytanie 11.08.23, 14:48 zlamas-kutany napisał: > A ja proponuję następne: Nie masz nic do gadania, to PIS wybiera sobie pytania (tendencyjne). Zaś to pytanie o prywatyzację jest znakomite, bo Korwin i Mentzen musieliby poprzeć komunizm co WYKLUCZA cień szansy na rządy PIS - Konfa. Jak dotąd szanse były niemal zerowe, ale teraz obie partie będą się ostro zwalczać, jedni za prywatyzacją drudzy przeciw. Ciekawy jest też wynik, chcę wiedzieć ilu jest komunistów w Polsce. Ciekawe są też reakcje partii. Odpowiedz Link Zgłoś
superspec1 Re: To jest znakomite pytanie 11.08.23, 15:53 77%.:) wgospodarce.pl/informacje/127260-polacy-jednoznacznie-przeciw-prywatyzacji-kluczowych-firm-sondaz Odpowiedz Link Zgłoś
albwu Re: PiS ujawnia pierwsze pytanie referendalne 11.08.23, 17:27 zdecydowanie lepiej byłoby połaczyć wszystkie firmy panstwowe w jeden duży konglomerat (podobnie jak w Korei) i taka firma przynosilaby zyski. Odpowiedz Link Zgłoś
adam111115 Re: PiS ujawnia pierwsze pytanie referendalne 11.08.23, 19:22 albwu napisał: ......i taka firma przynosilaby zyski. Really? A jeśli nie przynosiłaby to co wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
a.jej.rkoniak Re: PiS ujawnia pierwsze pytanie referendalne 12.08.23, 01:19 czy przyjdziesz na plac Lecha Kaczyńskiego oglądać koronację Jarosława Wielkiego na Nadkróla Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: PiS ujawnia pierwsze pytanie referendalne 12.08.23, 22:35 A ja widziałem takie pytanie i nie wiem, czy to na serio, czy ktoś sobie jaja robi. Odpowiedz Link Zgłoś