Dodaj do ulubionych

Nadzieja 2023

05.10.23, 01:03
Przygarbieni leziemy, obietnica spoczynku nas mami,
lecz na razie dokoła piach tylko, i błoto, i mrok.
Partia głosi, że słowik przecudnie szczebiocze nad nami,
ale z nieba wraz z deszczem nienawiść na ludzi się leje.
Partia głosi nam Jasność
Obserwuj wątek
    • hordol Re: Nadzieja 2023 05.10.23, 15:23
      czyli Stefan IV Egzaltowany.
      • no-popis Re: Nadzieja 2023 05.10.23, 15:29
        hordol napisała:

> czyli Stefan IV Egzaltowany.

Stefan Patetyczny :)
    • pies.na.czarnych Re: Nadzieja 2023 05.10.23, 16:11
      Żaden wierszyk nie zastąpi rozmowy na żywo.

Donald Tusk na spotkaniu w Koninie usłyszał pytanie od dziewięcioletniej dziewczynki. - Czy po 15 października będę żyła w bezpiecznym i szczęśliwym kraju? - zapytała. Lider PO odparł, że to dla niego "największe wyzwanie", jakie może sobie wyobrazić. - Ona bardziej przekona wątpiących niż moje dwie godziny gadania. Oprócz tego zrobiłaś kawał wielkiej roboty. Zapisuję cię do sztabu, zgoda? - zwrócił się do niej Tusk.

Podczas spotkania lidera PO Donalda Tuska w Koninie padło pytanie od dziewięciolatki, która była wśród zgromadzonych.

- Mam na imię Pola, mam 9 lat i chodzę do trzeciej klasy. Mam pytanie, czy po 15 października będę żyła w bezpiecznym i szczęśliwym kraju? - zapytała dziewczynka.

- Zaraz serce mi pęknie, jak widzę łzy w twoich oczach, ale wiem, że jesteś bardzo wzruszona. Ja też. Jak widzę taką młodą osobę jak ty. Chodzisz do trzeciej klasy, martwisz się o innych i masz jedno marzenie. Chcesz żyć w szczęśliwym kraju, gdzie żyją szczęśliwi ludzie, to dla mnie to jest największe wyzwanie, jakie mogę sobie wyobrazić - powiedział Tusk.

- Zrobię wszystko, żebyś i ty, moje wnuczki i wnuki, żebyście żyli szczęśliwie. Większej nagrody dla mnie nie będzie, jak się spotkamy za kilka lat i powiesz: trochę się udało, żyję w szczęśliwym kraju. To będzie dla mnie największa nagroda. Jesteś naprawdę wspaniała - zwrócił się do niej przewodniczący PO.
      • hordol Re: Nadzieja 2023 05.10.23, 18:17
        😪nie mogę pisać że wzuszenis

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka