Dodaj do ulubionych

Co robić?

15.11.23, 19:06
Co robić, gdy Sejm i Senat został podstępnie opanowany przez grupkę posłów sterowanych z zewnątrz, a dokładniej mówiąc z Berlina? Gdy nasz odwieczny niemiecki wróg chce nas zniszczyć? Gdy siły wrogie Polsce chcą ja unicestwić?

Pomysły?

S.
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: Co robić? 15.11.23, 19:12
      Badania w szpitalu psychriatycznym?
    • j-k Co robić? - ja viem. 15.11.23, 19:15
      poczekac az Zieloni niemieccy /die Grünen/ zezlomuja ostatni samochod spalinowy i przejda w 100 % na Elektryki

i....

wylaczyc im wtyczke z kontaktu.
      • hordol Re: Co robić? - ja viem. 15.11.23, 20:06
        Prędzej będzie tak, że niektórzy będą musieli jeździć tylko elektrykami, a inni niekoniecznie tylko i wyłącznie elektrykami
      • zdravko_vypic oni leopardy i pancerhaubicen zezłomują... 15.11.23, 20:29
        ...w pierwszej kolejności.
        • hordol Re: oni leopardy i pancerhaubicen zezłomują... 15.11.23, 20:32
          Będą Leopardy na baterie słoneczne?
          • privus Re: oni leopardy i pancerhaubicen zezłomują... 18.11.23, 14:59
            Dlaczego nie? :)
            Roowey na solary już są
            www.youtube.com/watch?v=c5R-F1Hxszw
    • zdravko_vypic no widzisz, snajper,... 15.11.23, 19:48
      ...obowiązuje po "pomysły?" "zmieścisz się, śmiało". Pamiętaj, że w przekonaniu prezessimusa nie liczy się nic poza wolą polityczną. Tryumf woli, ot co.

https://i.sadistic.pl/pics/e73d7ce77918.jpg
      • snajper55 Re: no widzisz, snajper,... 15.11.23, 20:05
        "Pamiętajcie państwo, że cierpieć, czy nawet umierać za ojczyznę, to rzecz piękna. Musimy to mieć w sercu, po to, żeby zwyciężyć – powiedział w sobotę prezes PiS Jarosław Kaczyński podczas krakowskich obchodów Narodowego Święta Niepodległości."

Żyjemy w ciekawych czasach.

S.
        • aga-kosa Re: no widzisz, snajper,... 15.11.23, 20:11
          Snajper, zwróciłam uwagę na wypowiedź o umieraniu. Dobrze mu się mówi, bo to nie on pójdzie na barykady. To on podpuści ludzi żeby przelewali krew, on pośpi do dwunastej i potem się będzie dziwił. :(aga
          • snajper55 Re: no widzisz, snajper,... 15.11.23, 20:42
            aga-kosa napisała:

> Snajper, zwróciłam uwagę na wypowiedź o umieraniu. Dobrze mu się mówi, bo to n
            > ie on pójdzie na barykady. To on podpuści ludzi żeby przelewali krew, on pośpi
            > do dwunastej i potem się będzie dziwił. :(aga

To jest bardzo znaczaca wypowiedz. Pytanie jest tylko jedno. Czy powiedzenie "chcieć to móc" okaże się prawdziwe. Zobaczymy w styczniu.

S.
            • zdravko_vypic zwrócę jeszcze uwagę na to, że w TVPiS... 16.11.23, 00:15
              ...po okresie kilku dni po wyborach, gdy do polityków opozycji mówiono "kochani" następuje codzienne wzmacnianie przekazu o tym, jakie zło naszło na Ojczyznę w postaci niemieckiej agentury, zdrajców, złodziei, bandytów i zjadaczy kanarków, które polskie dzieci troskliwie karmią w przedszkolach (mają kanarki, bo orzełki białe są za duże i jedzą koty). Musiało coś przyjść z Nowogrodzkiej, inaczej nie da się tego wytłumaczyć, a jeśli przyszło, to w jakimś celu. Rzeczywiście, zobaczymy w styczniu. Ale myślę, że nie będzie fajnie.
              • snajper55 Re: zwrócę jeszcze uwagę na to, że w TVPiS... 16.11.23, 03:37
                zdravko_vypic napisał:

> ...po okresie kilku dni po wyborach, gdy do polityków opozycji mówiono "kochani
                > " następuje codzienne wzmacnianie przekazu o tym, jakie zło naszło na Ojczyznę

Tak, zauważyłem. Kampania podburzania pisiego elektoratu trwa nadal. A może raczej kampania usprawiedliwiania radykalnych kroków, o których odjeciu może myśleć Kaczyński. Pisałem już chyba rok temu, że przestępcy nie oddają władzy w wyborach. Nikt nie chce iść do więzienia.

S.
        • pies.na.czarnych Re: no widzisz, snajper,... 15.11.23, 20:37
          "Pamiętajcie państwo, że cierpieć, czy nawet umierać za ojczyznę, to rzecz piękna".

No to prowadź wodzu na Schody i nura głową w dół. Twoi wyznawcy pójdą czwórkami za tobą.
          • privus Re: no widzisz, snajper,... 16.11.23, 16:39
            pies.na.czarnych napisała:

> "Pamiętajcie państwo, że cierpieć, czy nawet umierać za ojczyznę, to rzecz pięk
            > na".
            >
            > No to prowadź wodzu na Schody i nura głową w dół. Twoi wyznawcy pójdą czwórkami
            > za tobą.
            >
            Tylko kto go będzie zasłaniał swoimi plecami?
    • don.kichote Re: Co robić? 15.11.23, 20:33
      Co robić? Nic!
      Wszystkich, którym nie po drodze z niemieckim "ordnung'iem" i wynikającym z niego bogactwem, chętnie przygarnie Władimir Władimirowicz. Tam będą mieli swojsko - brud, smród i ubóstwo.
      Wystarczy tylko poprosić...
      • hordol Re: Co robić? 15.11.23, 20:42
        no, w sumie za okupacji też była taka narracja że strony Niemiec iż III rzesza broni Europę przed sowiecką zarazą

• pies.na.czarnych Re: Co robić? 15.11.23, 20:47
          hordol napisała:

> no, w sumie za okupacji też była taka narracja że strony Niemiec iż III rzesza
          > broni Europę przed sowiecką zarazą
          >

Dzisiaj również niektórzy tak mówią. Do kogo pijesz 😅
          • hordol Re: Co robić? 15.11.23, 21:41
            do postu don kiszota
        • don.kichote Re: Co robić? 18.11.23, 15:58
          hordol napisała:

> no, w sumie za okupacji też była taka narracja że strony Niemiec iż III rzesza
          > broni Europę przed sowiecką zarazą

Ale nie byli w tym pierwsi.

Do dziś co niektórzy "historycy" (i nie tylko) twierdzą, że gdyby nie Święta Panienka, która w 1920, konno i z karabinem maszynowym w rękach, goniła ruskich pod Warszawą (ponoć są na to świadkowie), to "czerwona zaraza" rozlałaby się po całej Europie a może i świecie i że to dzięki nam - Polakom - tak się nie stało...
          • pies.na.czarnych Re: Co robić? 19.11.23, 02:29
            :)
      • pies.na.czarnych Re: Co robić? 15.11.23, 20:48
        > chętnie przygarnie Władimir Władimirowicz.

Watpię aby chciał brać sobie ten kłopot na głowę.
        • don.kichote Re: Co robić? 15.11.23, 21:30

> Watpię aby chciał brać sobie ten kłopot na głowę.

Ja też, ale z drugiej strony - "wróg, mojego wroga..."
    • snajper55 Re: Co robić? 15.11.23, 22:26
      "Ktoś zdewastował ogrodzenie domu Małgorzaty Kidawy-Błońskiej. Namalowano swastykę"

S.
      • hordol Re: Co robić? 15.11.23, 22:47
        no ale co to ma do wątku, który założyleś?
        • negativum Re: Co robić? 16.11.23, 11:14
          hordol napisała:

> no ale co to ma do wątku, który założyleś?

Zastanawia się :)
    • prze.nick Re: Co robić? 16.11.23, 00:23
      Cieszyć się z wolności i obietnic Tuska :D Tak szybko przemijają :D
      Co prawda to tylko obietnice bo program został już dawno ogłoszony ustami londyńskiego ministra finansów - Piniendzy nie ma i nie będzie
      wpolityce.pl/polityka/670823-kolejna-obietnica-tuska-do-kosza-chodzi-o-kredyt-0-proc
    • niegracz Re: Co robić? 16.11.23, 06:13
      ratować RAFAKO!

Lider PO stwierdził, że Rafako "trzeba ratować". - Władza wam łaski nie robi. Serce krwawi, że zupełnie za darmo Niemcy tu wejdą ze swoją produkcją - mówił Tusk.
    • rzewuski1 Re: Co robić? 16.11.23, 08:14
      Należy uczyć się niemieckiego i przygotować się na operację zmiany płci panie Kaczyński.
      Zmiana nazwiska i imienia na niemiecki też będzie wymagana.
      • privus Re: Co robić? 16.11.23, 16:47
        Np. na Entehold? :)
    • negativum Re: Co robić? 16.11.23, 11:12
      snajper55 napisał:

> Co robić,
      [...]
      > Pomysły?
      >
      > S.

Już zapomniałeś? Patrz niżej.
    • mazala2 Re: Co robić? 16.11.23, 11:26
      Pytanie "co robić" spędzało mi sen z powiek. Przyznam, że nie spałem tak dobrze jak zwykle. Ale rankiem, już jak zwykle, poszedłem pieszo do pracy, Strażnik uprzejmie uchylił drzwi i powiedział "dzień dobry". Cześć odpowiedziałem i skierowałem kroki ku windzie. Kolejny strażnik przywołał w milczeniu windę i uśmiechnął niejednoznacznie. Zaniepokojony zachowaniem strażnika wsiadłem jednak dowindy i z głową pełną sprzecznych uczuć, dojechałem na swoje pietro i , jak zwykle skierowałem sie na korytarz wiodący do mego gabinetu.

Ku memu dziwieniu, na skurzanej kanapie przed gabinetem, spostrzegłem staruszka w jakimś dziwnym umundurowaniu. Gdy podszedłem bliżej ów mundur okazałsię być mundurem wermachtu. Zaskoczony zapytałeem w czym mogę Panu pomóc?

Staruszek nadspodziewanie mocnym głosem odpowiedział: pomoże mi wnuczek , który niebawem tu przyjdzie.
      Zrozumiałem i ... obudziłem się z ulgą
      • stefan4 Re: Co robić? 16.11.23, 11:42
        mazala2:
        > ku memu dziwieniu [...] skurzanej [...] okazałsię [...] zapytałeem

Przynajmniej śnić mógłbyś po polsku, zamiast ciągle w tym patriotycznym wolskim...

- Stefan
        • mazala2 Re: Co robić? 16.11.23, 11:59
          stefan4 napisał:

> mazala2:
          > > ku memu dziwieniu [...] skurzanej [...] okazałsię [...] zapytałeem
          >
          > Przynajmniej śnić mógłbyś po polsku, zamiast ciągle w tym patriotycznym wolskim
          > ...
          >
          > - Stefan
          >

:)

Pozdrawiam serdeczni
      • margit49 Re: Co robić? 16.11.23, 12:14
        mazala2 napisał:

> Ku memu dziwieniu, na skurzanej kanapie przed gabinetem,

Ech, ta gUrna pUłka! ale dobrze przynajmniej, że kanapa nie całkowicie skUŻana 😁

spostrzegłem staruszka
        > w jakimś dziwnym umundurowaniu. Gdy podszedłem bliżej ów mundur okazałsię być
        > mundurem wermachtu. Zaskoczony zapytałeem w czym mogę Panu pomóc?
        >
        > Staruszek nadspodziewanie mocnym głosem odpowiedział: pomoże mi wnuczek , który
        > niebawem tu przyjdzie.
        > Zrozumiałem i ... obudziłem się z ulgą
        >
        Nie no, spokojnie, na pewno nawiedził cię dziadek Gmyza. Cezarego
        Mogłeś spotkać dziadka Cenckiewicza, był funkcjonariuszem UB
        A ty śnij dalej..

• mazala2 Re: Co robić? 16.11.23, 12:18
          margit49 napisała:

> mazala2 napisał:
          >
          > > Ku memu dziwieniu, na skurzanej kanapie przed gabinetem,
          >
          > Ech, ta gUrna pUłka! ale dobrze przynajmniej, że kanapa nie całkowicie skUŻana
          > 😁
          >
          > spostrzegłem staruszka
          > > w jakimś dziwnym umundurowaniu. Gdy podszedłem bliżej ów mundur okazałsi
          > ę być
          > > mundurem wermachtu. Zaskoczony zapytałeem w czym mogę Panu pomóc?
          > >
          > > Staruszek nadspodziewanie mocnym głosem odpowiedział: pomoże mi wnuczek ,
          > który
          > > niebawem tu przyjdzie.
          > > Zrozumiałem i ... obudziłem się z ulgą
          > >
          > Nie no, spokojnie, na pewno nawiedził cię dziadek Gmyza. Cezarego
          > Mogłeś spotkać dziadka Cenckiewicza, był funkcjonariuszem UB
          > A ty śnij dalej..
          >

Mogłem wiele ale teraz, we śnie, spotkałem staruszka w dziwnym umundurowaniu. No i co mi zrobisz?
          • mateusz.urbanski Re: Co robić? 16.11.23, 12:27
            mazala2 napisał:

> Mogłem wiele ale teraz, we śnie, spotkałem staruszka w dziwnym umundurowaniu. N
            > o i co mi zrobisz?
            >
            A wiec to ty jesteś zakamuflowaną opcją niemiecką 🤣marzenia senne cię zdradziły
            • mazala2 Re: Co robić? 16.11.23, 13:42
              mateusz.urbanski napisał(a):

> mazala2 napisał:
              >
              > > Mogłem wiele ale teraz, we śnie, spotkałem staruszka w dziwnym umundurowa
              > niu. N
              > > o i co mi zrobisz?
              > >
              > A wiec to ty jesteś zakamuflowaną opcją niemiecką 🤣marzenia senne cię zdradził
              > y

Bingo!

PS
              Cusz za inteligiencja!?
              Pozdrawiam serdecznie
          • pies.na.czarnych Re: Co robić? 16.11.23, 14:07
            > Mogłem wiele ale teraz, we śnie, spotkałem staruszka w dziwnym umundurowaniu.

To mógł być biologiczny ojciec Kaczyńskiego.
        • margit49 Re: Co robić? 16.11.23, 12:19
          mazala2 napisał:

> spostrzegłem staruszka
          > > w jakimś dziwnym umundurowaniu. Gdy podszedłem bliżej ów mundur okazałsi
          > ę być
          > > mundurem wermachtu.

Dziwne umundurowanie, bo dziadek Gmyza służył w Afrika Korps 😀
          • snajper55 Re: Co robić? 16.11.23, 12:23
            margit49 napisała:

> Dziwne umundurowanie, bo dziadek Gmyza służył w Afrika Korps 😀

Czyli walczył w AK. 😁

S.
            • j-k zgadza sie. 16.11.23, 18:42
              snajper55 napisał:

> margit49 napisała:
              >
              > > Dziwne umundurowanie, bo dziadek Gmyza służył w Afrika Korps 😀
              >
              > Czyli walczył w AK. 😁

zgadza sie.

AK - oddzial zagraniczny
    • pies.na.czarnych Re: Co robić? 16.11.23, 11:39
      https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/401816091_6877943922281690_2910393478894205158_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=JVmYh1N12A8AX9trYYD&_nc_ht=scontent-bru2-1.xx&oh=00_AfA3bl1mY3AY2786uviAg_i_x1fcIBLXE3W3nIcyXwIZ7Q&oe=655B76BD
      • negativum Re: Co robić? 16.11.23, 16:50

> https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/401816091_687794392228
> 1690_2910393478894205158_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=JVmYh
> 1N12A8AX9trYYD&_nc_ht=scontent-bru2-1.xx&oh=00_AfA3bl1mY3AY2786uviAg_i_x1fcIBLX
> E3W3nIcyXwIZ7Q&oe=655B76BD

Raczej Żyd, ale niech ci będzie.
        • pies.na.czarnych Re: Co robić? 16.11.23, 16:59
          negativum napisał:

> pies.na.czarnych napisała:
          >
          > > https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/401816091_687794
> 392228
> > 1690_2910393478894205158_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc
> =JVmYh
> > 1N12A8AX9trYYD&_nc_ht=scontent-bru2-1.xx&oh=00_AfA3bl1mY3AY2786uviAg_i_x1
> fcIBLX
> > E3W3nIcyXwIZ7Q&oe=655B76BD
          >
          > Raczej Żyd, ale niech ci będzie.
          >
          >
          >

To jeszcze gorzej.
          • negativum Re: Co robić? 16.11.23, 17:07

> negativum napisał:
            >
            > > pies.na.czarnych napisała:
            > >
            > > > https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/401816091_
> 687794
> > 392228
> > > 1690_2910393478894205158_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_
> nc_ohc
> > =JVmYh
> > > 1N12A8AX9trYYD&_nc_ht=scontent-bru2-1.xx&oh=00_AfA3bl1mY3AY2786uviA
> g_i_x1
> > fcIBLX
> > > E3W3nIcyXwIZ7Q&oe=655B76BD
            > >
            > > Raczej Żyd, ale niech ci będzie.
            > >
            > >
            > >
            >
            > To jeszcze gorzej.

Dobragóra ma to gdzieś
    • nnn.1 Re: Co robić? 16.11.23, 12:33
      nauczyć się niemieckiego i próbować rozmawiać
      • j-k nic nie robić... 16.11.23, 14:39
        nnn.1 napisał(a):
        > nauczyć się niemieckiego i próbować rozmawiać

nauczylem sie.. (dawno to bylo)

i wkrotce stwierdzilem, ze rozmawiac - to nie ma o czym.

a z Panienkami - to i tak swietnie rozmawialo sie mi "na migi" :)))
        • pies.na.czarnych Re: nic nie robić... 16.11.23, 17:01
          > nauczylem sie.. (dawno to bylo)

Tak dawno, że już dawno zapomniałeś :)
          • j-k mylisz sie 18.11.23, 16:23
            > Tak dawno, że już dawno zapomniałeś :)

mylisz sie.
            - skleroza ma to do siebie, ze "pamiec krotka" (co robiles 15 minut temu) wysiada, ale pamiec dluga pozostaje.

wszystkie najlepsze kochanki doskonale pamietam.
            • snajper55 Re: mylisz sie 19.11.23, 00:36
              j-k napisał:

> mylisz sie.
              > - skleroza ma to do siebie, ze "pamiec krotka" (co robiles 15 minut temu) wysia
              > da, ale pamiec dluga pozostaje.

Przypomniało mi się.

Najgorsze jest połączenie sklerozy i biegunki. Biegniesz, biegniesz i nie pamiętasz po co. 🤣

S.
      • emeryt-myslacy Re: Co robić? 16.11.23, 18:39
        Oprócz niemieckiego należy nauczyć się też plattdeutsch. Moin moin.
    • mazala2 Re: Co robić? 16.11.23, 14:43
      Oglądać mecz Djokowicz vs Hurkacz na Polsat sport
    • m.c.hrabia Re: Co robić? 16.11.23, 16:39
      upić się.
    • staniwslaw To bardzo proste! 16.11.23, 18:07
      Po pierwsze zabrać Naczelnemu Idiocie, prochy, kota, prywatną ochronę o ochronę setek policjantów po cywilnemu i mundurowych.
      Po drugie zrobić idiocie potrójna lewatywę ( moze być prawatywa) z piwa, tłuczonego szkła i pinesek tapicerskich,
      Po trzecie kopnąć tego wrednego dziada w dupę, tak, zeby się zesrał i odszedł na zawsze,
      Proste jak konstrukcja cepa.
    • negativum Re: Co robić? 16.11.23, 21:42
      snajper55 napisał:

> Co robić,
      >
      > Pomysły?
      >
      > S.

Dzieci rób jak nie wiesz co robić.
    • zdravko_vypic oto dlaczego sądzę, że jeszcze sporo przed nami:.. 18.11.23, 13:09
      Prezes naprawdę wierzy, że Tusk zostanie premierem, bo UE i Niemcy wpłynęły na wyniki wyborów.
      www.onet.pl/informacje/newsweek/czy-jaroslaw-kaczynski-juz-zrozumial-ze-przegral-wybory/qedq9e5,452ad802
      • snajper55 Re: oto dlaczego sądzę, że jeszcze sporo przed na 18.11.23, 13:32
        zdravko_vypic napisał:

> Prezes naprawdę wierzy, że Tusk zostanie premierem, bo UE i Niemcy wpłynęły na
        > wyniki wyborów.
        > www.onet.pl/informacje/newsweek/czy-jaroslaw-kaczynski-juz-zrozumial-ze-przegral-wybory/qedq9e5,452ad802

Nie sądzę, aby był aż tak szalony. Nawet nie sądzę, aby on był choć trochę szalony.

S.
        • don.kichote Re: oto dlaczego sądzę, że jeszcze sporo przed na 18.11.23, 15:48
          snajper55 napisał:

> Nie sądzę, aby był aż tak szalony. Nawet nie sądzę, aby on był choć trochę szal
          > ony.

Dokładnie.
          To cynik, chory na władzę i dlatego, "zagospodarował" elektorat którego nikt nie chciał - głównie roszczeniowy ale i religijny a głównie wychowany w standardach PRL-u, stając się jednocześnie jego - elektoratu - zakładnikiem.
          Teraz, jeśli nadal chce być dla nich "Jarozbawem", musi mówić i robić to, czego spodziewa się po nim ten elektorat...
          • j-k Ale Tusek te jego 800+ powiedzial, ze przyklepie.. 18.11.23, 16:29
            don.kichote napisał:
            > Teraz, jeśli nadal chce być dla nich "Jarozbawem", musi mówić i robić to, czego
            > spodziewa się po nim ten elektorat...

Ale Tusek te jego 800+ powiedzial, ze przyklepie..

tylko k... dalej nie wiem ,- skad on wezmie na to pieniadze ?

Chyba zrezygnuje z tej 300-tysiecznej Armii - ktora tak dumnie obiecywal min. Blyszczyk :)
          • snajper55 Re: oto dlaczego sądzę, że jeszcze sporo przed na 19.11.23, 00:43
            don.kichote napisał:

> Dokładnie.
            > To cynik, chory na władzę i dlatego, "zagospodarował" elektorat którego nikt ni
            > e chciał - głównie roszczeniowy ale i religijny a głównie wychowany w standar
            > dach PRL-u, stając się jednocześnie jego - elektoratu - zakładnikiem.
            > Teraz, jeśli nadal chce być dla nich "Jarozbawem", musi mówić i robić to, czego
            > spodziewa się po nim ten elektorat...

Gdy się ma taką matkę, to trudno być normalnym. Choć Lechowi chyba się udało.

A żądza władzy często rodzi sie ze strachu. Tchórz się łudzi, że gdy zdobędzie więcej władzy, to strach zmaleje. A on cały czas rośnie. Dyktatorzy zazwyczaj są niscy i mikrej budowy, ofiary rówieśników.

S.
    • negativum Re: Co robić? 18.11.23, 16:12
      snajper55 napisał:

> Co robić, gdy Sejm i Senat został podstępnie opanowany przez grupkę posłów ster
      > owanych z zewnątrz, a dokładniej mówiąc z Berlina? Gdy nasz odwieczny niemiecki
      > wróg chce nas zniszczyć? Gdy siły wrogie Polsce chcą ja unicestwić?
      >
      > Pomysły?

Możesz pojechać w Bieszczady z niemieckimi aktywistami
      tvn24.pl/swiat/brytyjskie-media-o-ataku-niedzwiedzia-w-polsce-w-tle-wycinka-lasow-w-bieszczadach-7443019
      Jeden ledwo co uszedł z życiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka