Dodaj do ulubionych

Niskie podatki

24.03.24, 04:21
powinny iść w parze ze zmniejszeniem wydatków. Gdyż deficyt budżetowy to podatek nałożony na przyszłe pokolenia. Mam nadzieję że wyborcy Konfederacji zdają sobie z tego sprawę.:)

wiadomosci.onet.pl/kraj/rzad-tuska-polacy-wskazali-najlepsze-i-najgorsze-ministerstwa-sondaz/20yjg4x
Obserwuj wątek
    • no-popis Re: Niskie podatki 25.03.24, 06:02
      superspec1 napisał(a):

> powinny iść w parze ze zmniejszeniem wydatków. Gdyż deficyt budżetowy to podate
      > k nałożony na przyszłe pokolenia. Mam nadzieję że wyborcy Konfederacji zdają so
      > bie z tego sprawę.:)
      >
      > wiadomosci.onet.pl/kraj/rzad-tuska-polacy-wskazali-najlepsze-i-najgorsze-ministerstwa-sondaz/20yjg4x
      Tak już w naszej Polsce mamy, że samorządy czy rząd krzyczą o brakach finansowych ale nic nie mówią o oszczędnościach, o planach oszczędzania.
      Moi koledzy Niemcy robiący biznes z Polską przeze mnie mawiają, że polskie władze (piszę to apolitycznie) zachowują się tak jakby Polska była 2 razy bogatsza od Niemiec. Oni, Niemcy, nie są tak bogaci i dlatego w Niemczech urząd wysyła do Ciebie standardowy list a nie od razu polecony za zwrotnym potwierdzeniem odbioru a niemiecki wojewoda przyjeżdza na spotkanie skromniejszym autem niż polski wojewoda.
      • manhu Re: Niskie podatki 25.03.24, 15:26
        no-popis napisała:
        > standardowy list a nie od razu polecony za zwrotnym potwierdzeniem odbioru
        A co jeśli Poczta Polska ukradnie list? U mnie kradli nawet 1/3 poleconych. Pewnie w Niemczech jest lepiej i może listonoszowi grozi kara, u nas nie. Wiesz jakie są problemy gdy ukradną rachunki za prąd czy gaz? O wiele większe niż te parę zł. Listonosz złodziej na tej kradzieży nic nie zyskuje, ale straty powoduje ogromne. I to nie złośliwość wobec mnie, ot okradają całą okolicę wrzucając do śmieci, a przecież taką kupę listów ciężko upchnąć a nawet spalić (dużo dymu).

superspec1 napisał(a):
        > Mam nadzieję że wyborcy Konfederacji zdają sobie z tego sprawę.:)
        A ty zdajesz sobie sprawę będąc przeciw bardzo niskim 5% VAT na żywność? Wyborcy Konfy zdają sobie sprawę i proponują ostre cięcia wydatków, ale nie wszyscy, bo Konfa to 3 partie. Zaś pozostałe partie: PIS pozostawił ogromny deficyt (Bauc II), nowy rząd zrobił jeszcze większy, a wyborcy chcą jeszcze większego (tak jak typowy emeryt chce by wnuki przymierały głodem mając emeryturę 18%).
    • no-popis Re: Niskie podatki 25.03.24, 13:44
      superspec1 napisał(a):

> powinny iść w parze ze zmniejszeniem wydatków. Gdyż deficyt budżetowy to podate
      > k nałożony na przyszłe pokolenia. Mam nadzieję że wyborcy Konfederacji zdają so
      A PrOpaganda, podobnie jak w PiS, kosztuje:
      forum.gazeta.pl/forum/0,173832,25752101.html?ext=aHR0cHM6Ly93d3cud2lydHVhbG5lbWVkaWEucGwvYXJ0eWt1bC90ZWxld2l6amEtcG9sc2thLXBvbHNraWUtcmFkaW8tcGllbmlhZHplLWJ1ZHpldHUtcGFuc3R3YQ%3D%3D
      • superspec1 Re: Niskie podatki 25.03.24, 14:08
        Nie popieram tego. Jestem za prywatyzacją mediów narodowych.
        • no-popis Re: Niskie podatki 25.03.24, 16:40
          superspec1 napisał(a):

> Nie popieram tego. Jestem za prywatyzacją mediów narodowych.

Ja nie jestem za prywatyzacją ale za zabraniem mediów publicznych politykom.
          Owszem należy ilość tych mediów publicznych zmniejszyć.
    • pies.na.czarnych Re: Niskie podatki 25.03.24, 14:13
      superspec1 napisał(a):

>
      > wiadomosci.onet.pl/kraj/rzad-tuska-polacy-wskazali-najlepsze-i-najgorsze-ministerstwa-sondaz/20yjg4x

Gdzie jest ten sondaż? Po kliknięciu na twój link otwiera się strona główna i jedyne co się rzuca w oczy to jest instrukcja obsługi wiertarki :)
      • supem Re: Niskie podatki 25.03.24, 14:20
        No przecież jest sondaż. Najlepsze okazało się Ministerstwo Sprawiedliwości. A w oczy rzuca się reklama "SZOGUN", a wiertarki nie znalazłem.
      • superspec1 Re: Niskie podatki 25.03.24, 14:22
        wiadomosci.onet.pl/kraj/rzad-tuska-polacy-wskazali-najlepsze-i-najgorsze-ministerstwa-sondaz/20yjg4x?utm_source=forum.gazeta.pl_viasg_wiadomosci&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=undefined&utm_v=2
        • pies.na.czarnych Re: Niskie podatki 25.03.24, 14:35
          🤡

https://pbs.twimg.com/media/GJdVI7YWIAAR2Cd?format=jpg&name=small

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka