Dodaj do ulubionych

Rednecja wystąpiła z WHO

21.01.25, 15:00
To jest już dokąd wysłać Justynę Sochę, Elbanowskich, Janóża Kowalskiego i wszystkich płaskoziemnych antyszczepów. Tylko trzeba się postarać, żeby ich pobyt w Rednecji był legalny.
Obserwuj wątek
    • bobislaw.borboje Re: Rednecja wystąpiła z WHO 21.01.25, 16:56
      Do wysyłki dopakowałbym Kaję Godek, Dzierżawskiego i Jondraszewskiego.
      • ukos Re: Rednecja wystąpiła z WHO 21.01.25, 20:12
        bobislaw.borboje napisała:

> Do wysyłki dopakowałbym Kaję Godek, Dzierżawskiego i Jondraszewskiego.

A niejaki yes-PiSS "Panie Plezesie, kochany Panie Plezesie, to ja, cały Twój yes-PiSS, jós biegnem s pomocom" proponował, żeby lepiej do Moskwy, czyli jego sponsora, wysłać internautów z tego forum. Tego wPiSSu już tu nie ma, bo admin (bez żadnej mojej interwencji!) spłukał tę nieczystość, ale smród jeszcze się całkiem nie rozwiał.
    • j-k Kto bedzie na to badziewie placil. ? 21.01.25, 20:15
      bo to jest aktualne pytanie.
      • szwampuch58 Re: Helga twoja bogata Niemra? 21.01.25, 20:20
        j-k napisał:

> bo to jest aktualne pytanie.
        • j-k Helmut - twoja byla ojczyzna ? 21.01.25, 20:22
          ale oni sa bez kasy...
          • szwampuch58 Re: Helga to wracaj do Kielc 21.01.25, 20:47
            j-k napisał:

> ale oni sa bez kasy...
            • j-k schwammtuch, walcz o autonomie tfojego heimatu 22.01.25, 17:37
              bo ostatnio same porazki...,

Strasburg nie uznal tfoich aspiracji do posiadania wlasnego jezyka...
              • szwampuch58 Re: Helga po ile borygo? 22.01.25, 17:58
                j-k napisał:

> bo ostatnio same porazki...,
                >
                > Strasburg nie uznal tfoich aspiracji do posiadania wlasnego jezyka...
    • alicia033 Re: Rednecja wystąpiła z WHO 21.01.25, 20:31
      posłał też do kosza deblizm pt. porozumienie paryskie.
      Szkoda że UE, zamiast pójść po rozum do głowy i 3,14e.dolnąć tak samo, zaorze europejski przemysł i rolnictwo do ostatniego kamienia.
      • adam.eu Re: Rednecja wystąpiła z WHO 21.01.25, 22:45
        Tak, Negativum dal link do filmiku z momentu podpisywania tego tego dokumentu.
        Mam co najmniej mieszane uczucia, jak zobaczyłem, z jaką miną to podpisuje.
        Może raczej nie tyle mieszane, co obawy do stanu psychicznego Trumpa.
        Może otoczenie go otrzeźwi.
        • bobislaw.borboje Re: Rednecja wystąpiła z WHO 21.01.25, 23:24
          Nie liczyłbym na to. To otoczenie nakręca Pomarańczowego. Właśnie dlatego, że wie, jaki jest jego stan psychiczny.

Czasy R. Reagana minęły i już nigdy nie wrócą.
        • hrasier_2 Re: Rednecja wystąpiła z WHO 22.01.25, 09:10
          adam.eu napisał:

> Tak, Negativum dal link do filmiku z momentu podpisywania tego tego dokumentu.
          > Mam co najmniej mieszane uczucia, jak zobaczyłem, z jaką miną to podpisuje.
          > Może raczej nie tyle mieszane, co obawy do stanu psychicznego Trumpa.
          > Może otoczenie go otrzeźwi.
          Trump już to chciał zrobić za poprzedniej kadencji. Ja myślę że ma się dobrze. Wręcz znakomicie.
          • adam.eu Re: Rednecja wystąpiła z WHO 22.01.25, 17:58
            hrasier_2 napisał:

> Trump już to chciał zrobić za poprzedniej kadencji. Ja myślę że ma się dobrze.
            > Wręcz znakomicie.

Zobaczymy, co napiszesz na koniec jego kadencji, albo i znacznie wcześniej.
        • negativum Re: Rednecja wystąpiła z WHO 22.01.25, 09:13
          adam.eu napisał:

> Tak, Negativum dal link do filmiku z momentu podpisywania tego tego dokumentu.
          > Mam co najmniej mieszane uczucia, jak zobaczyłem, z jaką miną to podpisuje.
          > Może raczej nie tyle mieszane, co obawy do stanu psychicznego Trumpa.
          > Może otoczenie go otrzeźwi.

Dałem, ale wyparował. Na forum toczy się więc dyskusja nie wiadomo o czym.
          • adam.eu Re: Rednecja wystąpiła z WHO 22.01.25, 17:30
            negativum napisał:

> Dałem, ale wyparował. Na forum toczy się więc dyskusja nie wiadomo o czym.

Nie wyparował, jest w innym wątku. Powołałem się na niego bez wyraźnego wskazania.
            forum.gazeta.pl/forum/w,28,178550574,178550574,Slucham_Trumpa_i_zaczynam_sie_bac.html?p=178553086
      • ukos Re: Rednecja wystąpiła z WHO 22.01.25, 09:54
        alicia033 napisała:

> posłał też do kosza deblizm pt. porozumienie paryskie.

To tym bardziej podesłać im Justynę Sochę, Elbanowskich, Janóża Kowalskiego, Kaję Godek, Dzierżawskiego, Jondraszewskiego i wszystkich płaskoziemnych antyszczepów.
        • alicia033 Re: Rednecja wystąpiła z WHO 22.01.25, 10:34
          ukos napisał:

> To tym bardziej podesłać im Justynę Sochę, Elbanowskich, Janóża Kowalskiego, Kaję Godek, Dzierżawskiego, Jondraszewskiego i wszystkich płaskoziemnych antyszczepów.

no, to pakuj i wysyłaj, na co jeszcze czekasz?
    • yoma Re: Rednecja wystąpiła z WHO 21.01.25, 21:15
      No i fajnie.

Jeszcze wystąpią z NATO, z ONZ i gdzie tam jeszcze należą, postawią se płota od północy i będzie git. Za rok moi amerykańscy kumple będą żebrać, czy mam pokój gościnny 😆 a za dwa błagać, żebyśmy im dódę albo kaczego przysłali.
      • alicia033 Re: Rednecja wystąpiła z WHO 21.01.25, 21:49
        yoma napisała:

> No i fajnie.

No fajnie. Im mniej ta skorumpowana banda próżniaków na onzetowskich posadkach ma, tym mniej zmarnuje i rozkradnie.

> Jeszcze wystąpią z NATO, z ONZ i gdzie tam jeszcze należą, postawią se płota od
        > północy i będzie git. Za rok moi amerykańscy kumple będą żebrać, czy mam pokój
        > gościnny 😆 a za dwa błagać, żebyśmy im dódę albo kaczego przysłali.

a potem się obudziłaś.
        • yoma Re: Rednecja wystąpiła z WHO 21.01.25, 22:10
          Jedź do Stanów, póki płotu nie ma 😆
    • adam.eu Re: Rednecja wystąpiła z WHO 21.01.25, 22:40
      Niepotrzebnie piszesz "rendnecja", piszę tak po sprawdzeniu, co to słowo znaczy.
      Ale krytyka jak najbardziej wskazana.
      • yoma Re: Rednecja wystąpiła z WHO 21.01.25, 22:51
        O matko, jeszcze jeden belfer? Skoro tak napisał, to znaczy, że uznał słowo za adekwatne do treści przekazu.

Przy okazji informuję, że nadal będę pisać o pisiorstwie per "pisiory" albo gorzej, nie "członkowie i wyznawcy pisu". Albo "nasza rodzima rednecja" 😆
        • szwampuch58 Re: Rednecja wystąpiła z WHO 22.01.25, 10:04
          Wrescie do ciebie dotarlo?
          • yoma Re: Rednecja wystąpiła z WHO 22.01.25, 12:44
            W sensie kiedyś kochałam pis? Chyba przesadziłeś.

Ciesz się, że cię lubię, bo za takie należy się w dziób 👅
      • ukos Re: Rednecja wystąpiła z WHO 22.01.25, 09:48
        adam.eu napisał:

> Niepotrzebnie piszesz "rendnecja"

Rednecki wszystkie za Trumpusiem.
        • ukos Re: Rednecja wystąpiła z WHO 22.01.25, 09:58
          ukos napisał:

> Rednecki wszystkie za Trumpusiem.

Słowa ewoluują. To coraz częściej oznacza kołka, a nie tylko ubogiego białego farmera z południa.
          • margit49 Re: Rednecja wystąpiła z WHO 22.01.25, 23:42
            ukos napisał:

> Słowa ewoluują. To coraz częściej oznacza kołka, a nie tylko ubogiego białego f
            > armera z południa.

Może white trash?
    • alicia033 Re: Rednecja wystąpiła z WHO 21.01.25, 23:38

> Ten debilizm, który podpisał niejaki Duda a kazał mu to zrobić Kaczyński?

noi zgadza się, duda to debil. Coś ci nie pasuje?
      • hrasier_2 Re: Rednecja wystąpiła z WHO 22.01.25, 09:05
        alicia033 napisała:

>
        >
        >
        > > Ten debilizm, który podpisał niejaki Duda a kazał mu to zrobić Kaczyński?
        >
        > noi zgadza się, duda to debil. Coś ci nie pasuje?
        >
        Jakby nie było to prezydent Polski.
    • marecky81 Re: Rednecja wystąpiła z WHO 22.01.25, 08:40
      Forum Kraj
      Dyskusje o polskiej polityce i politykach
    • buldog2 Re: Rednecja wystąpiła z WHO 22.01.25, 11:48
      Tam szło o skończenie z wyłudzaniem pieniędzy amerykańskiego podatnika przez siły postępowe.
      Popieram.
      • buldog2 Re: Rednecja wystąpiła z WHO 22.01.25, 11:54
        Podobnie w kwestii obywatelstwa dzieci urodzonych w USA.
        Właśnie dowiedziałem się że w rzeczonym zapisie konstytucji US mowa jest o tym, że dziecko musi znajdować się jurysdykcji USA, znaczy mieć rodziców legalnie przebywających w USA.
        Dlatego np. urodzone w USA dzieci dyplomatów nie mają prawa do obywatelstwa.
        Wszędzie chodzi nie o ludzi, którzy przyjeżdżają po to by pracować, ale o tłumy drzwiami i oknami walące po to by wyłudzać obywatelstwo, a jak się nie da, to przynajmniej wealthcare. To samo w Europie.
        • buldog2 Re: Rednecja wystąpiła z WHO 22.01.25, 12:25
          znajdować się jurysdykcji USA, znaczy mieć rodziców legalnie przebywających w USA i podlegających prawu USA.
        • adam.eu Re: Rednecja wystąpiła z WHO 22.01.25, 17:47
          buldog2 napisał:

> Podobnie w kwestii obywatelstwa dzieci urodzonych w USA.
          > Właśnie dowiedziałem się że w rzeczonym zapisie konstytucji US mowa jest o tym,
          > że dziecko musi znajdować się jurysdykcji USA, znaczy mieć rodziców legalnie p
          > rzebywających w USA.
          > Dlatego np. urodzone w USA dzieci dyplomatów nie mają prawa do obywatelstwa.
          > Wszędzie chodzi nie o ludzi, którzy przyjeżdżają po to by pracować, ale o tłumy
          > drzwiami i oknami walące po to by wyłudzać obywatelstwo, a jak się nie da, to
          > przynajmniej wealthcare. To samo w Europie.

Logika by wskazywała, że takie rzeczy nie robi się z dnia na dzień. Dodatkowo zapewne też gospodarka USA w jakimś stopniu korzystała na pracy rodziców tychże dzieci.

Nawet niby słuszne rzeczy można spartolić.
      • adam.eu Re: Rednecja wystąpiła z WHO 22.01.25, 17:43
        "Tam szło o skończenie z wyłudzaniem pieniędzy amerykańskiego podatnika przez siły postępowe.
        Popieram."

Jeżeli wyłudzenie, to przestępstwo. którego tu nie było, Samo zaprzestanie z dnia na dzień finasowania to zdecydowanie nie jest fair. Jeżeli tylko to miałoby by być powodem, to zapewne byłyby jakieś negocjacje.
        Wydaje się, że głównym celem było zaprzestanie działalności Światowej organizacji zdrowia.
        • j-k to raczej niemozliwe 22.01.25, 17:46
          adam.eu napisał:
          > Wydaje się, że głównym celem było zaprzestanie działalności Światowej organiza
          > cji zdrowia.

To raczej niemozliwe, bo USA wplacaja tylko 20 % jej budzetu.

chodzilo raczej wywarcie naciskow...
          • adam.eu Re: to raczej niemozliwe 22.01.25, 18:01
            Nie tak dawno czytałem, że bez składek USA WHO nie ma racji bytu. Nie wiedziałem, nie sprawdzałem, jak to wygląda finansowo.
    • alicia033 Re: Rednecja wystąpiła z WHO 22.01.25, 13:27

> Jak chcesz możesz się przenieść do Jemenu, Libii lub Iranu tam nie obowiązuje P
      > orozumienie paryskie.

wychodzi, że tusk też zaczyna zmierzać w tamtą stronę:
      next.gazeta.pl/next/7,151003,31634088,tusk-przemawial-w-pe-nie-mial-litosci-jak-wy-chcecie-konkurowac.html#do_w=399&do_v=1295&do_st=RS&do_sid=1728&do_a=1728&do_upid=1295_ti&do_utid=31634088&do_uvid=1737547236652&s=BoxOpMT
    • j-k A co z Sandecja ? 22.01.25, 17:39

> Ten debilizm, który podpisał niejaki Duda a kazał mu to zrobić Kaczyński?

nie , kazali mu to zrobic bandyci bruxelscy - pod grozba wstrzymania wszystkich dotacji.
      • alicia033 Re: A co z Sandecja ? 22.01.25, 17:53
        j-k napisał:

> nie , kazali mu to zrobic bandyci bruxelscy - pod grozba wstrzymania wszystkich
        > dotacji.

znaczy piss prowadził politykę wobec UE na kolanach?
        🤣🤣🤣
        • j-k Re: A co z Sandecja ? 22.01.25, 17:59
          alicia033 napisała:
          > znaczy piss prowadził politykę wobec UE na kolanach?
          > 🤣🤣🤣

nie, PiS troche sie targowal.
          Platfusi podpisaliby wszystko bez targow.

a samo to pokazuje z jakim bandyctwem brukselskim (w bialych rekawiczkach) mamy do czyniewnia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka