wykus 04.02.25, 19:57 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,31667363,decyzja-trumpa-wywolala-prawdziwy-wstrzas-na-swiecie-eksperci.html#s=BoxMMtImg1 Przeczytajcie komentarze - prawdziwy obraz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bobislaw.borboje Re: Polska katolicka 04.02.25, 20:34 Mnie wystarczyło, że plany Donalda Trupa poparł ten ochlapus Niedwjediew. Z innej strony patrząc: polityka Trupa oznacza zaprzestanie wspierania partyzantek walczących z prorosyjskimi reżimami w krajach na Trzecim Świecie. Z jeszcze innej strony patrząc: Trup zdaje się zdawać sobie sprawę z głównego problemu Ziemi: przeludnienia i chyba chce by depopulacja rozpoczęła się na pustyniach Mali, Syrii, Czadu itp. Preferuje model: dwoje Murzynów to góra dwoje murzyńskich dzieci, a nie dwanaścioro. I to mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Polska katolicka 04.02.25, 21:32 bobislaw.borboje napisała: > I to mi się podoba. tylko, że to absolutnie nie działa tak, jak wam się wydaje. Wręcz przeciwnie. Patrz: Strefa Gazy, bombardowana na płasko, pozbawiona pomocy medycznej i głodzona przez izrael przez ponad rok. W tym czasie zginęło circa 50 000 Palestyńczyków, a przybyło 60 000 nowo urodzonych. Przyrost naturalny spada natomiast tam, gdzie ludziom żyje się przyzwoicie. Im bardziej przyzwoicie, tym mniejszy przyrost naturalny. Patrz: Europa, Japonia, Korea Południowa... Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Polska katolicka 04.02.25, 21:39 Orangutan zrobi spustoszenie w USA jak PiS w Polsce. tyle, że to w stanach ma wpływ na cały świat. tragedia, kolejny wariat, po którym trzeba będzie sprzątać albo i nie bo nie bedzie czego Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_dog123 Re: Polska katolicka 04.02.25, 21:48 Może wychodzą z założenia, że "dość z rozdawnictwem". Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Polska katolicka 04.02.25, 21:54 Moze te dwa debile nie wiedza ze "Ebola "nie zna granic a forsa jej wisi? Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_dog123 Re: Polska katolicka 04.02.25, 22:02 Jak masz takie złote serce to czemu polski rząd nie przeznaczy środków na walkę z problemami w afrykańskich wioskach. My nawet na szpitale nie mamy i trza się Owsiakiem podpierać 🤣🤣 a jak zaczęliśmy wspierać Ukraińców to nasz naród zrobił się coraz bardziej wk.urwiony że 800 plus im dajemy itd. Także dobrze się rozporządza czyimiś - amerykańskimi - środkami finansowymi z pozycji pierdzenia w polską wersalkę? Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Polska katolicka 04.02.25, 22:46 chocolate_dog123 napisała: > to czemu polski rząd nie przeznaczy środków na walkę z problemami w afrykańskich wioskach. przeznacza. Googiel nie chce z tobą gadać? No, to smuteczek😂 Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_dog123 Re: Polska katolicka 04.02.25, 23:19 Jakie środki z polskiego budżetu dajemy na Afrykę? Odpowiedz Link Zgłoś
marecky81 Re: Polska katolicka 05.02.25, 09:21 Google nie gryzie. Masz problemy z szukaniem w sieci? Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Polska katolicka 05.02.25, 12:11 chocolate_dog123: > Jakie środki z polskiego budżetu dajemy na Afrykę? To zależy, co rozumieć przez ,,my''. Np. Polska Akcja Humanitarna pani Ochojskiej w raporcie rocznym za 2023 wymienia sumę ok. 150mln PLN na działalność statutową. Przypuszczam, że jej działalność statutowa to właśnie to, co PAH ,,daje na Afrykę''. Ale ja nie jestem biegłym księgowym i nie potrafię tak zanalizować tego raportu, żeby być pewnym, co PAH naprawdę w nim twierdzi. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
marecky81 Re: Polska katolicka 05.02.25, 12:35 USAID jest programem rządowym, podobnie jak PPR. Natomiast PAH jest organizacją pożytku publicznego, pozarządową. Nie przekazuje pomocy rządowej. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_dog123 Re: Polska katolicka 05.02.25, 12:44 marecky81 napisał(a): > USAID jest programem rządowym, podobnie jak PPR. Natomiast PAH jest organizacją > pożytku publicznego, pozarządową. Nie przekazuje pomocy rządowej. Dokładnie tak mi się też wydaje więc nie wspominam o tym. Środki PAH są z wpłat darczyńców. Dzięki za info, nie wiedziałam że wspieramy finansowo jako polski rząd afrykańskie państwa. Ciekawe jak się zapatrują na to Polacy skoro brakuje nam kasy na leczenie własnych obywateli.... Odpowiedz Link Zgłoś
albwu Re: Polska katolicka 05.02.25, 12:47 Jeżeli PAH dostaje część pieniedzy z odpisu podatkowego to znaczy, że polski Rząd dostaje o tyle mniej z podatku PIT czyli jest to nieformalny przelew rządowych pieniędzy do PAH Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_dog123 Re: Polska katolicka 05.02.25, 12:54 Dość luźna interpretacja. Te 1,5% i tak by do budżetu państwa/ samorządów nie trafiło, więc trochę uproszczone myślenie. Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: Polska katolicka 05.02.25, 23:51 > zginęło circa 50 000 Palestyńczyków, a przybyło 60 000 nowo urodzonych Czyli przyrost circa 10 000. A mogło być 60 000. Czysty zysk z punktu widzenia przeludnionej Ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś