Dodaj do ulubionych

Kobiety Donalda Tuska

25.08.26, 09:46
Dlaczego on otacza się takimi kretynkami, chce zabłysnąć na tle ?
Obserwuj wątek
    • boggi_dan Re: Kobiety Donalda Tuska 25.08.26, 11:10
      Pamiętasz może jak traktował swoją kobietę Trzaskowski. W kuchni strzelił sobie focię, a Małgosia odwrócona zmywała talerze. Lub na wyborach jak mu dali kwiaty, a on oddal jakiemuś asystentowi. Założenie Tuska jest błędne. Zachowuje się jakby miał kobiety za bezmyślne idiotki, które bez trudu można wyprowadzić z równowagi i skłonić do emocjonalnych decyzji.

To coś więcej niż założenie. On wszystkie kobiety traktuje jak idiotki.
      • opa34 Re: Kobiety Donalda Tuska 25.08.26, 11:17
        Moze slowo o pisowskich niewiastach bo tam same tuzy intelektu o urodzie nie wspomne z grzecznosci
        • hordol Re: Kobiety Donalda Tuska 25.08.26, 11:41
          Chodzi o intelekt Tuskowych ministr😄
          Jak go oceniasz?
          • x2468 Re: Kobiety Donalda Tuska 25.08.26, 14:16
            Wyżej od Kurowskiej, Kempy, Zielińskiej i jeszcze paru innych razem wziętych.
              • opa34 Re: Kobiety Donalda Tuska 25.08.26, 14:49
                Ścisłe kierownictwo partii:
                Beata Szydło - wiceprezes PiS
                Elżbieta Witek - wiceprezes PiS
                Anna Krupka - wiceprezes PiS

W Komitecie Politycznym są jeszcze:
                Barbara Bartuś, Joanna Borowiak, Anita Czerwińska, Beata Kempa, Ewa Leniart, Joanna Lichocka,
                Same alfy-omegi
            • prze.nick Re: Kobiety Donalda Tuska 25.08.26, 14:29
              była platfusia premiera III RP :D
              • x2468 Re: Kobiety Donalda Tuska 25.08.26, 14:44
                Ulubienica wuca, wulkan intelektu.
      • basia_nobile Re: Kobiety Donalda Tuska 25.08.26, 11:38
        boggi_dan napisał:

> To coś więcej niż założenie. On wszystkie kobiety traktuje jak idiotki.

Może to trauma po przeczytaniu książki własnej żony ?

• boggi_dan Re: Kobiety Donalda Tuska 25.08.26, 11:52
          basia_nobile napisała:

> boggi_dan napisał:
          >
          > > To coś więcej niż założenie. On wszystkie kobiety traktuje jak idiotki.
          >
          > Może to trauma po przeczytaniu książki własnej żony ?
          > Być może. "Zdaniem Małgorzaty, Donald Tusk nie należy do najłatwiejszych we współżyciu.

- Kiedy robię obiad, muszę bardzo uważać - mówi Małgorzata Tusk. - Kiedyś przygotowałam jajka w sosie musztardowym. Przepis dostałam od teściowej. Kładę więc na talerzu te jajka i chcę polewać sosem, a tu, niestety, leci jakaś papka. Mąż spojrzał wściekły, chwycił jajka i rzucił nimi o ścianę. Bywa też "mendowaty". Wtedy chodzi i "mendzi": "Masło znowu nie wyjęte z lodówki!", "Skąd tu te rysunki?", albo taki zniechęcony patrzy na mnie i mówi: "Ale ty masz grube nogi". Kiedyś lubił wypić. Robił się wtedy marudny, wciąż pytał, czy go kocham."
      • stasi1 Re: Kobiety Donalda Tuska 25.08.26, 11:43
        Nie to co Kaczyński, że swoje kobiety traktuje za paprotki.
        I pomimo tego niby złego zachowania Tuska wobec kobiet one jednak bardziej na niego głosują niż tego co całuje po rękach Kaczyńskiego. Nawet mezczyzn
        • basia_nobile Re: Kobiety Donalda Tuska 25.08.26, 11:48
          stasi1 napisał:

> Nie to co Kaczyński, że swoje kobiety traktuje za paprotki.
          > I pomimo tego niby złego zachowania Tuska wobec kobiet one jednak bardziej na
          > niego głosują niż tego co całuje po rękach Kaczyńskiego. Nawet mezczyzn

Typowe , napisz coś o Tusku to usłyszysz Kaczyński .
          • stefan4 Re: Kobiety Donalda Tuska 25.08.26, 12:01
            basia_nobile:
            > Typowe , napisz coś o Tusku to usłyszysz Kaczyński .

Wniosek:
            kto nie chce słyszeć o Kaczyńskim, niech nie pisze o Tusku.

- Stefan
            • basia_nobile Re: Kobiety Donalda Tuska 25.08.26, 12:05
              stefan4 napisał:

> basia_nobile:
              > > Typowe , napisz coś o Tusku to usłyszysz Kaczyński .
              >
              > Wniosek:
              > kto nie chce słyszeć o Kaczyńskim, niech nie pisze o Tusku.
              >

Odwrotnie też tak działa?
              • sverir Re: Kobiety Donalda Tuska 25.08.26, 12:24
                "Odwrotnie też tak działa?"

Z grubsza tak.
              • stefan4 Re: Kobiety Donalda Tuska 25.08.26, 12:34
                basia_nobile:
                > napisz coś o Tusku to usłyszysz Kaczyński .

stefan4:
                > Wniosek:
                > kto nie chce słyszeć o Kaczyńskim, niech nie pisze o Tusku.

basia_nobile:
                > Odwrotnie też tak działa?

A skąd ja mam to wiedzieć? Ja tylko wyciągnąłem prosty wniosek ze spostrzeżenia Waszej Wielmożności. Proszę podzielić się innym spostrzeżeniem, to być może znowu będę mógł wyciągnąć jakąś oczywistość.

- Stefan
                • basia_nobile Re: Kobiety Donalda Tuska 25.08.26, 12:44
                  stefan4 napisał:

> basia_nobile:
                  > > Odwrotnie też tak działa?
                  >
                  > A skąd ja mam to wiedzieć? Ja tylko wyciągnąłem prosty wniosek ze spostrzeżeni
                  > a Waszej Wielmożności.

Pan Belfer nie może się pogodzić ze statusem mojego nazwiska . Prezydent nie podpisał ustawy o ziółkach więc nadal są dozwolone; może pomogą utrapionej głowie.
          • sverir Re: Kobiety Donalda Tuska 25.08.26, 12:25
            "Typowe , napisz coś o Tusku to usłyszysz Kaczyński"

Jesli przedstawiasz jakąś dość powszechną praktykę jako cechę charakterystyczną akurat jednego człowieka, to dlaczego się dziwisz, kiedy ktoś Ci zwraca uwagę na to, że to raczej pewna praktyka, a nie cos wyjątkowego? Owszem, robi to w formie trochę wyświechtanej, ale prawdziwej.
      • no-popis Re: Kobieta Donalda Tuska 25.08.26, 16:01
        boggi_dan napisał:

> To coś więcej niż założenie. On wszystkie kobiety traktuje jak idiotki.
        No i, swego czasu, być może właśnie z powodu takiego traktowania, żona przyprawiła mu rogi.
        • opa34 Re: Kobieta Donalda Tuska 25.08.26, 16:06
          Klamiesz uparcie po co?
          • no-popis Re: Kobieta Donalda Tuska 25.08.26, 18:33
            opa34 napisał(a):

> Klamiesz uparcie po co?
            To musi kłamać żona Tuska bo ten fakt opublikowała sama.
    • tapatik Re: Współpracownicy Donalda Tuska 25.08.26, 12:53
      basia_nobile napisała:

> Dlaczego on otacza się takimi kretynkami, chce zabłysnąć na tle ?

To nie kobiety Tuska, tylko współpracownicy Tuska.

Mróz-Gorgoń ma stopień doktora habilitowanego, czyli w teorii powinna być bardzo dobrym fachowcem. Ktoś zaufał tym tytułom naukowym. Co nie zmienia faktu, że przygotowane raporty powinien ktoś odebrać, czyli przeczytać i ocenić ich przydatność.
      • sverir Re: Współpracownicy Donalda Tuska 25.08.26, 12:55
        "Mróz-Gorgoń ma stopień doktora habilitowanego, czyli w teorii powinna być bardzo dobrym fachowcem. Ktoś zaufał tym tytułom naukowym. Co nie zmienia faktu, że przygotowane raporty powinien ktoś odebrać, czyli przeczytać i ocenić ich przydatność."

Pytałeś, czy mam plan na wzbogacenie się?:) No to mam - napiszę raport dla polskiego rządu:)
        • tapatik Re: Współpracownicy Donalda Tuska 25.08.26, 13:05
          Masz doktorat z habilitacją?
          • negativum Re: Współpracownicy Donalda Tuska 25.08.26, 14:51
            tapatik napisał:

> Masz doktorat z habilitacją?

Doktoratu i habilitacji wszyscy szukają u pani Basi. Podobnie jak jej prof.
            bialykruk.pl/wydarzenia/prof-zenderowski-pani-barbara-obsrala-moj-tytul-ta-kobieta-w-kilka-godzin-zdewaluowala-stopnie-i-tytuly-naukowe
            • tapatik Re: Współpracownicy Donalda Tuska 25.08.26, 16:07
              Ja się Sverira pytam. Sądząc po postach to jego raport ma szansę przejść kontrolę i zostać zaakceptowany w jakiejś partii, Twojemu raportowi nie daję szans.
            • sverir Re: Współpracownicy Donalda Tuska 25.08.26, 16:29
              Pan profesor to się dopiero poniewczasie budzi, więc jakkolwiek szanuję jego ciety język w tej sprawie, to widzę też jego zaangażowanie polityczne (niekoniecznie motywacje!). Wszak dewaluacja stopni i tytułów naukowych to temat równie stary, co zachowanie i wychowanie współczesnej młodzieży.
            • sverir Re: Współpracownicy Donalda Tuska 25.08.26, 16:31
              "Doktoratu i habilitacji wszyscy szukają u pani Basi. Podobnie jak jej prof.(...)"

Nawiasem mówiąc - nie tak dawno wyśmiewałeś tytuły i stopnie naukowe u tzw. humanistów, a teraz cytujesz profesora nauk humanistycznych jako autorytet w sprawie kondycji polskiej nauki?:)
              • negativum W humanizmie nie ma nic złego. 25.08.26, 22:48
                sverir napisał:

> "Doktoratu i habilitacji wszyscy szukają u pani Basi. Podobnie jak jej prof.(..
                > .)"
                >
                > Nawiasem mówiąc - nie tak dawno wyśmiewałeś tytuły i stopnie naukowe u tzw. hum
                > anistów, a teraz cytujesz profesora nauk humanistycznych jako autorytet w spraw
                > ie kondycji polskiej nauki?:)

W humanizmie nie ma nic złego. Problem jest w "hienach".

Jeśli głównym twoim zadaniem jest ile wyrwiesz z koryta, to jest problem. Obojętnie kim jesteś.
                Basia pobierała pensję profesorską, uposażenie ministra i jeszcze jej było mało…
          • no-popis Re: Współpracownicy Donalda Tuska 25.08.26, 18:11
            tapatik napisał:

> Masz doktorat z habilitacją?
            No i nie jest też , jak zarekomendował tę Panią Tusk : "najwibitniejszą specjalistką w dziedzinie ..." :)))))))
        • negativum Re: Współpracownicy Donalda Tuska 25.08.26, 14:47
          sverir napisał:

> "Mróz-Gorgoń ma stopień doktora habilitowanego, czyli w teorii powinna być bard
          > zo dobrym fachowcem. Ktoś zaufał tym tytułom naukowym. Co nie zmienia faktu, że
          > przygotowane raporty powinien ktoś odebrać, czyli przeczytać i ocenić ich przy
          > datność."
          >
          > Pytałeś, czy mam plan na wzbogacenie się?:) No to mam - napiszę raport dla pols
          > kiego rządu:)

Ponoć można nawet za to wziąć i 600 mln. Ale jest pewien problem. Nie jesteś kobietą.
          • sverir Re: Współpracownicy Donalda Tuska 25.08.26, 16:32
            " Ponoć można nawet za to wziąć i 600 mln. Ale jest pewien problem. Nie jesteś kobietą."

Solidnie. Za przeklejenie excela do aplikacji mobilnej NCBiR za czasów PiS dawał tylko 125 mln złotych. Od razu widać, co się bardziej opłaca.
            • no-popis Re: Współpracownicy Donalda Tuska 25.08.26, 18:12
              sverir napisał:

> " Ponoć można nawet za to wziąć i 600 mln. Ale jest pewien problem. Nie jesteś
              > kobietą."
              >
              > Solidnie. Za przeklejenie excela do aplikacji mobilnej NCBiR za czasów PiS dawa
              > ł tylko 125 mln złotych. Od razu widać, co się bardziej opłaca.

Jedni i drudzy robili i robią to samo.
            • tapatik Re: Współpracownicy Donalda Tuska 25.08.26, 22:02
              sverir napisał:

> Solidnie. Za przeklejenie excela do aplikacji mobilnej NCBiR za czasów PiS
              > dawał tylko 125 mln złotych. Od razu widać, co się bardziej opłaca.

Nie dam sobie przyczepić cycków!
              Wolę zarabiać tyle co zarabiam, ale zachować swoje klejnoty rodzinne 😛
        • no-popis Re: Współpracownicy Donalda Tuska 25.08.26, 18:13
          sverir napisał:

> "Mróz-Gorgoń ma stopień doktora habilitowanego, czyli w teorii powinna być bard
          > zo dobrym fachowcem. Ktoś zaufał tym tytułom naukowym. Co nie zmienia faktu, że
          > przygotowane raporty powinien ktoś odebrać, czyli przeczytać i ocenić ich przy
          > datność."
          >
          > Pytałeś, czy mam plan na wzbogacenie się?:) No to mam - napiszę raport dla pols
          > kiego rządu:)
          Wystartuję w tym przetargu . Ja zrobię taki raport za 100.000 zł. Moje 50 000 i załatwię doktora habilitowanego za 50 ,000 aby się podpisał.
          • negativum Re: Współpracownicy Donalda Tuska 25.08.26, 19:14
            no-popis napisała:

> sverir napisał:
            >
            > > "Mróz-Gorgoń ma stopień doktora habilitowanego, czyli w teorii powinna by
            > ć bard
            > > zo dobrym fachowcem. Ktoś zaufał tym tytułom naukowym. Co nie zmienia fak
            > tu, że
            > > przygotowane raporty powinien ktoś odebrać, czyli przeczytać i ocenić ic
            > h przy
            > > datność."
            > >
            > > Pytałeś, czy mam plan na wzbogacenie się?:) No to mam - napiszę raport dl
            > a pols
            > > kiego rządu:)
            > Wystartuję w tym przetargu . Ja zrobię taki raport za 100.000 zł. Moje 50 000 i
            > załatwię doktora habilitowanego za 50 ,000 aby się podpisał.

Tu jest klasa jakości. Nie znam nikogo kto podpisałby się pod gniotem. Inni ludzie.
      • no-popis Re: Współpracownicy Donalda Tuska 25.08.26, 16:03
        tapatik napisał:

> basia_nobile napisała:
        >
        > > Dlaczego on otacza się takimi kretynkami, chce zabłysnąć na tle ?
        >
        > To nie kobiety Tuska, tylko współpracownicy Tuska.
        >
        > Mróz-Gorgoń ma stopień doktora habilitowanego, czyli w teorii powinna być bardz
        > o dobrym fachowcem. Ktoś zaufał tym tytułom naukowym.
        No i się skompromitował.

Co nie zmienia faktu, że
        > przygotowane raporty powinien ktoś odebrać, czyli przeczytać i ocenić ich przyd
        > atność.
        Powinien za to pójść siedzieć.
      • stasi1 Re: Współpracownicy Donalda Tuska 25.08.26, 16:52
        A czy w ogóle ten raport ktoś dostał? Bo niby autorka tłumaczy się że to była wersja techniczną. I ona wyciekła
        • no-popis Re: Współpracownicy Donalda Tuska 25.08.26, 18:09
          stasi1 napisał:

> A czy w ogóle ten raport ktoś dostał? Bo niby autorka tłumaczy się że to była w
          > ersja techniczną. I ona wyciekła

To nie jest jedyny raport. Był jeszcze jeden na zlecenie PFN. Odebrany i zapłacony. Masakra.
          Tusk opisał tę panią : "to najwibitniejszy specjalista w tej dziedzinie".
        • sverir Re: Współpracownicy Donalda Tuska 26.08.26, 06:08
          " A czy w ogóle ten raport ktoś dostał? Bo niby autorka tłumaczy się że to była wersja techniczną. I ona wyciekła"

A stowarzyszenie, które było wykonawcą, twierdziło natomiast, że pani profesor była ekspertem przy realizacji zadania i to w ogóle nie był raport związany z ich zadaniem.
      • no-popis błąkasz się we mgle nieprzytomnie 26.08.26, 05:47
        tapatik napisał:

> basia_nobile napisała:
        >
        > > Dlaczego on otacza się takimi kretynkami, chce zabłysnąć na tle ?
        >
        > To nie kobiety Tuska, tylko współpracownicy Tuska.
        >
        > Mróz-Gorgoń ma stopień doktora habilitowanego, czyli w teorii powinna być bardz
        > o dobrym fachowcem.
        Tusk nie mówił, że jest dobrze wykształconą osobą i nie mówił też, że jest bardzo dobrym fachowcem. Tusk, jak powiedział, że ta pani jest (cytat) "najlepszym fachowcem". Coś takiego (najlepszy fachowiec) może powiedzieć tylko prostak bo przecież są też inni fachowcy, których w ten sposób krzywdzi. Miał prawo wybrać tego fachowca i tego nie neguję- miał prawo ponownie się skompromitować.
        >Co nie zmienia faktu, że
        > przygotowane raporty powinien ktoś odebrać, czyli przeczytać i ocenić ich przyd
        > atność.
        Gamoniu, te opracowania zostały odebrane i zapłacone.
        Nawet formalne powiązania tej Pani z bratem Jachiry uczyniły, że stała się najlepszym fachowcem jak nawet Lewandowski nie jest najlepszym piłkarzem ale jest jednym z najlepszych.
        • tapatik Re: błąkasz się we mgle nieprzytomnie 26.08.26, 10:10
          Nigdzie nie pisałem, że Tusk powiedział, że ta pani jest najlepszym fachowcem.
          Nie pisałem też, że jest najlepszym fachowcem, ale w teorii powinna być bardzo dobrym fachowcem.

Jak najbardziej można użyć określenia, że ktoś jest najlepszym fachowcem. U mnie w pracy w wydziale jest kolega, który jest najlepszym fachowcem w naszej dziedzinie w pracy. Czasami jak mamy spotkania i on zacznie mówić, to ja przestaję rozumieć o czym w ogóle jest mowa.
          Tak więc można było Mróz-Gorgoń nazwać najlepszym fachowcem w Polsce i nie być przy tym prostakiem.
          Tego określenia użyłeś po to, aby obrazić Tuska.

Gamoniu, te opracowania zostały odebrane i zapłacone.

Gamoniu, czy masz świadomość na tym co oznacza słowo "odbiór"? Wygląda na to, że jednak nie do końca.
          Jak zlecasz do wykonania pracę, to czasami stosuje się tak zwany odbiór. Jak mieliśmy malowanie klatek schodowych w spółdzielni, to po zakończeniu prac prezes spółdzielni wraz z wykonawcą przeszli się po wszystkich klatkach i sprawdzili czy wszystko jest dobrze pomalowane i czy nie zostały gdzieś śmieci. To się nazywa "odbiór".
          W przypadku raportu Mróz-Gorgoniowej raport nie został właściwie odebrany, czyli któryś z urzędników Tuska nawalił.
        • stasi1 Re: błąkasz się we mgle nieprzytomnie 26.08.26, 14:14
          Lewandowski jest najlepszym polskim piłkarzem. Chyba do tego nikt nie ma wątpliwości
          • no-popis Re: błąkasz się we mgle nieprzytomnie 26.08.26, 15:08
            stasi1 napisał:

> Lewandowski jest najlepszym polskim piłkarzem. Chyba do tego nikt nie ma wątpli
            > wości
            No i znowu nie zrozumiałeś lub czytałeś bardzo niedokładnie.
            • stasi1 Re: błąkasz się we mgle nieprzytomnie 28.08.26, 07:37
              Podobno jednak faktycznie istniał, przez pół roku był zanim ktoś zorientował się co zawiera
    • no-popis wysłuchajcie tę PatOlogię akademicką 25.08.26, 18:16
      youtu.be/NxW54l3IZrg?t=377
      Tusk to ma autorytety : (
    • niepoprawnylogin1980 Re: Kobiety Donalda Tuska 25.08.26, 18:49
      Czyżby nie tylko niezbyt zakamuflowana opcja niemiecka, ale i mizoginiczna?
      KOalicja Obciachu najwyraźniej awansuje KObiety, które własnymi działaniami potwierdzają najgorsze , mizoginiczne stereotypy o kobietach:)
      Ironia losu , partia tak chętnie mówiąca o prawach kobiet sama robi im taką ‘promocję’ :))
      PS
      Ciekawe podejście Trzaskowskiego do praw kobiet.
      Gdy wszystko idzie dobrze, są awanse i konferencje , zbijanie kapitału POlitycznego na prawach kobiet itd itp
      Gdy wybucha afera Szpitala Połudnowego , nagle dwie kobiety lądują za burtą, a kapitan pozostaje na mostku.
    • tapatik Re: Kobiety Donalda Tuska 26.08.26, 10:14
      www.krasp.org.pl/aktualnosci/wpis,rzecznik-krasp-o-barbarze-mroz-gorgon--%22jest-winna-przeprosiny-srodowisku-akademickiemu%22,7233
      Bardzo ciekawa i wyważona wypowiedź rzecznika Konferencji Rektorów Akademickich Szkół Polskich na temat tej afery.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka