Dodaj do ulubionych

Misza! Znajesz szto eta szowinizm wielkoruski?

IP: 2.4.STABLE* / 10.0.12.* 13.05.02, 14:06

Miszka! Przeczytalam wiekszosc postow. W wielu wypadkach wyrazaja polskie kompleksy, podobnie jak
Twoje
posyt wyrazaja rosyjskie kompleksy.
Rosjanie sa wielkim narodem, maja bogaty kraj, ale poki nie zbuduja prawdziwie demokratycznego
spoleczenstwa
i gospodarki rynkowej to beda biednym krajem. Tylko totalitarne panstwo, moze nie przejmowac sie ludzmi i
budowac swoja potege. Dlaczego padl ZSRR? Jezeli 6 azjatyckich tygrysikow (Korea, Tajwan, Hongkong,
Malezja itd) eksportowalo na caly swiat 10 razy wiecej towarow to byl to dowod na bankructwo tego
systemu,
nie mogacego uniesc ciezaru zbrojen. Zelazna kurtyne niszczyla rozwijajaca sie technologia. Cos z faktami
Gorbaczow musial zrobic. Probowal udoskonalic. Ale system totalitarny jest niereformowalny, nie
elastyczny. I
zaczelo sie walic. Pewnie na szczescie. Moim zdaniem Waszym problemem nie sa technologie, tylko ja
zbudowac
po wiekach samodzierzawia i totalitaryzmu sowieckiego obywatelskie demokratyczne spoleczenstwo. To
ciezkie
zadanie. Chcialbym aby nie bylo beznadziejne. Zycze Wam tego. Wtedy Polacy ale tez inne narody zmienia
stosunek do Was. Z prawdziwej przyjazni, nie wymuszanej nozem, czolgiem czy rakieta i Wy i My
bedziemy mieli
duzo wieksze korzysci! Pozdrowienia Misza!
PS Lenin juz pisal o szowinizmie wielkoruskim. Rozmawiajac z Polakami wystrzegaj sie staranie takich
akcentow!
Obserwuj wątek
    • Gość: Nowy Re: Misza! Znajesz szto eta szowinizm wielkoruski? IP: *.torun.dialup.inetia.pl 13.05.02, 15:03
      Rownież przeczytałem kilka wypowiedzi Miszki, a dzisiaj
      pokazałem jeden z nich Rosjance studiującej na UMK.
      Zarumieniła się ze wstydu i powidziała "durak"
      (oczywiście o Miszce).
      Ciekawy jestem ilu takich popaprańców spod znaku
      Żyrynowskiego jeszcze się wychyli. Oni powinni sobie
      zdawać sprawę, że wiele osób na tym forum odbiera ich
      głos jako reprezentatywny dla wszystkich Rosjan. I
      raczej powinni dopisywać wszędzie "moim zdaniem...."
      Nowy
      • Gość: Misza Re: Misza! Znajesz szto eta szowinizm wielkoruski? IP: *.ic.ru / *.ic.ru 13.05.02, 15:25
        Gość portalu: Nowy napisał(a):

Zarumieniła się ze wstydu i powidziała "durak"
        > (oczywiście o Miszce).

A ja mowie "sam dura" - oczywioscie o niej - mozesz jej to przeslac ;-))
        Tylko jestem ciekaw z czego sie zarumienila - chyba brzydkich salow unikalem :D

> Ciekawy jestem ilu takich popaprańców spod znaku
        > Żyrynowskiego jeszcze się wychyli.

Nie jestem "spod znaku" kogokolwiek, a przynajmniej nie spos Zyrinowskiego - mam
        swoje zdanie...
        Jestem ciekaw ile jeszcze takich zasrancem jest co biegaja do dziewczynek pytac
        co to jest Rosja... A propos - mozesz zapytac ja - jezeli nie kompletna dura, to
        odpowie ci prawde ;-))

Oni powinni sobie
        > zdawać sprawę, że wiele osób na tym forum odbiera ich
        > głos jako reprezentatywny dla wszystkich Rosjan.

Nie piedol - nigdy nie mowilem ze reprezentuje wszystkich Rosjan - kilka razy
        podkreslalem ze to moje wlasne zdanie... Nie klam brachu...

I
        > raczej powinni dopisywać wszędzie "moim zdaniem...."

Moim zdaniem jestes klamca...

Misza

> Nowy

• Gość: Rosjanka Re: Misza! Znajesz szto eta szowinizm wielkoruski? IP: 212.45.5.* 16.05.02, 13:55
        Jestem prawdziwa rosjanka z Moskwy i calkiem popieram wypowiedzi Miszy. Moge z
        cala odpowiedzialnoscia powiedziec ze duzo rosjan mysla z ten sposob. A jesli
        ktos szybko zapomina swoj kraj i nie kosztuje tego co ma to jest jego sprawa.
        Kazdy czlowiek tak czy owak reprezentuje swoj kraj. Ta dziewczyna tez, nestety.
        Pozdrawiam, Natasza
        • Gość: Misza Spasibo Natasha ! IP: *.ic.ru / *.ic.ru 16.05.02, 16:23
          Gość portalu: Rosjanka napisał(a):

Mysle ze ten bezszczelny Nowy po prostu wyjal z kontekstu moje slowa (skromnie
          przemilczajac swoje glupie i szowinistyczno-ksenofobiczne hasla) i nadfasl im
          swoich idiotycznych komentarzy. Biedna dziewczyna pogubila sie w tych bzdurach...
          Ale niech bedzie temu Nowemu polaczkowi - niech w ten idiotyczny sposob leczy
          swoje kompleksy ;-)))

Priwet iz Rostowa-na-Donu!

Misza

> Jestem prawdziwa rosjanka z Moskwy i calkiem popieram wypowiedzi Miszy. Moge z
          > cala odpowiedzialnoscia powiedziec ze duzo rosjan mysla z ten sposob. A jesli
          > ktos szybko zapomina swoj kraj i nie kosztuje tego co ma to jest jego sprawa.
          > Kazdy czlowiek tak czy owak reprezentuje swoj kraj. Ta dziewczyna tez, nestety.
          > Pozdrawiam, Natasza

• Gość: Misza Znam! Chyba stajes ise takim przez.. IP: *.ic.ru / *.ic.ru 13.05.02, 15:11
      Gość portalu: Basia napisał(a):

..polskich rusofobow ;-)) Kiedy czytam ich posty, to chce mi sie komus z nich
      dowalic z AK-74... :-D

> Miszka! Przeczytalam wiekszosc postow. W wielu wypadkach wyrazaja pol
      > skie kompleksy, podobnie jak Twoje posyt wyrazaja rosyjskie kompleksy.

I Ty Basio ta sama piosenke zaczynasz ;-))

> Rosjanie sa wielkim narodem, maja bogaty kraj, ale poki nie zbuduja p
      > rawdziwie demokratycznego
      > spoleczenstwa i gospodarki rynkowej to beda biednym krajem.

Rosja jest demokratyczna z rynkowa ekonomika. O co Ci chodzi ? Jezeli chodzi o
      sprzedaz Rosji na kawalki jak to zrobili panstwa wsch. Europejskie i baltyckie,
      to wybieram sterowana demoklracje...

> Tylko totalitarne panst
      > wo, moze nie przejmowac sie ludzmi i
      > budowac swoja potege.

Rosja nie jest totalitarnycm panstwem. ZSRR owszem, ale Rosja to nie ZSRR...

> Dlaczego padl ZSRR? Jezeli 6 azjatyckich tygrysikow
      > (Korea, Tajwan, Hongkong, Malezja itd) eksportowalo
      > na caly swiat 10 razy wiecej towarow to byl
      > to dowod na bankructwo tego
      > systemu,

A jak byc z Chinami ? ;-) Produkuja wiecej niz Rosja i POlska razem, - jest to
      dowod na przyszlosc kommunizmu ;-) ???

nie mogacego uniesc ciezaru zbrojen. Zelazna kurtyne niszczyla rozwij
      > ajaca sie technologia.

Powiecm Ci maly sekret, ale nikomu nie mow - ZSRR zniszczyla wojan w Afganistanie
      i CZernobyl... Gdyby nie to to sswietowalibysmy w tym roku 85 lat Rewolucji ;-))

> Cos z faktami Gorbaczow musial zrobic. Probowal udoskonalic. Ale system >
      totalitarny jest niereformowalny, nie elastyczny.

A jak znow byc z ChRL? ;)

> Chcialbym aby nie bylo beznadziejne. Zycze Wam tego.

Dzieki.. Wezme pod uwage - kiedy zostane prezydentem Rosji to napewno
      zrobie "panstwo obywatelskie" a na razie bedziemy zyli po naszemu. Jak powiedzial
      ktos z wielkich - "Rosja musi isc swa droga"...

Wtedy Polacy ale tez inne narody zmienia
      > stosunek do Was.

Tak naprawde to stosunek do Rosjan jest normalny - jak do kazdych innych ludzi.
      Ale to nas nie za bardzo obchodzi. Kiedy jedziemy na zachod to licza sie
      pieniadze a nie twoj paszport czy morda ;-)))

> Z prawdziwej przyjazni, nie wymuszanej nozem,

Od kiedy to przyjazn rodzila sie od noza ? ;-))
      A propos: stosunek Polakow do Rosjan za czasow ZSRR byl znacznie lepszy niz dzis -
      lamie to Twoja piekna teorie...

> Pozdrowienia Misza!

Pozdrowienia Basia!

> PS Lenin juz pisal o szowinizmie wielkoruskim. Rozmawiajac z Polakami
      > wystrzegaj sie staranie takich akcentow!

Lenin zle konczyl ;-)))

• Gość: Basia Miszka! Jestes niepoprawny. Nie rozumiesz? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.02, 16:46
        Gość portalu: Misza napisał(a):

> Rosja jest demokratyczna z rynkowa ekonomika. O co Ci chodzi ? Jezeli chodzi o
        > sprzedaz Rosji na kawalki jak to zrobili panstwa wsch. Europejskie i baltyckie,
        > to wybieram sterowana demoklracje...

Sterowana demokracja? To jak olowek socjalstyczny! Miszka Ty nie rozumiesz co to demokracja. Tak jak wielu rosjan.

> Rosja nie jest totalitarnycm panstwem. ZSRR owszem, ale Rosja to nie ZSRR...

Moze nie az tak. Napewno idzie ku demokacji. Ale mam wrazenie, ze ku "sterowanej". Bo znowu najwiekszym
        Waszym marzeniem jest POTEGA PANSTWA nawet wbrew interesom obywateli.

> A jak byc z Chinami ?

Misza ! Powiem Ci po cichu. Oni dawno byli madrzejsi od Polakow i Rosjan.

ZSRR zniszczyla wojan w Afganistanie
        > i CZernobyl...

Miszka!
        Ja nie sadze aby ZSRR byl az tak slaby. To systematyczne powiekszajaca sie przepasc przemyslowo
        technologiczna byla powodem. Spoleczenstwo nie byloby w stanie udzwignac narastajacego wyscigu
        technologicznego przy tak malej sprawnosci machiny gospodarczej. USA nic sie nie stalo po Wietnamie. A tez dali
        ciala.
        >
        > > Chcialbym aby nie bylo beznadziejne. Zycze Wam tego.
        >
        > Dzieki.. Wezme pod uwage - kiedy zostane prezydentem Rosji to napewno
        > zrobie "panstwo obywatelskie" a na razie bedziemy zyli po naszemu. Jak powiedzi
        > al ktos z wielkich - "Rosja musi isc swa droga"...

Czy Rosje obowiazuja inne prawa przyrody? Ludzie sa inni? Nie chca byc szczesliwi na ile to mozliwe?
        Hitler tez mial mzonki mocarstwowe. Swiat sie zmienil dosc istotnie. Sila narodu polega nie na ilosci glowic tylko na ile
        potrafi produkowac rzeczy niezbedne innym.

> Tak naprawde to stosunek do Rosjan jest normalny - jak do kazdych innych ludzi.

Chyba , ze w tonie rozmowy wyczuje sie szowinizm wielkoruski.

> Ale to nas nie za bardzo obchodzi. Kiedy jedziemy na zachod to licza sie
        > pieniadze a nie twoj paszport czy morda.

Znasz okreslenie pogardliwe okreslenie "NOWI RUSCY".Twoje pieniadze nie smierdza ale to wszystko. Za
        Amerykanami w Europie sie nie przepada. U nich tez wszysto najwieksze!

> > Z prawdziwej przyjazni, nie wymuszanej nozem,
        >
        > Od kiedy to przyjazn rodzila sie od noza ? ;-)) No dlugie lata. Do konca 80tych.
        > A propos: stosunek Polakow do Rosjan za czasow ZSRR byl znacznie lepszy niz dzi
        > s -
        > lamie to Twoja piekna teorie...

Bo oba narody byly nieszczesliwe. Bylismy w tej samej sytuacji. Rozumielismy sie!

> > Pozdrowienia Misza!
        >
        > Pozdrowienia Basia!
        >
        > > PS Lenin juz pisal o szowinizmie wielkoruskim. Rozmawiajac z Polakami
        > > wystrzegaj sie staranie takich akcentow!
        >
        > Lenin zle konczyl ;-)))

Rozumiem, ze Lenin w tej sprawie mylil sie piszac o groznym szowinizmie wielkoruskim?
        Martwisz mnie Misza.

Moze jeszcze dlugo nie dorosniecie do normalnej demokracji. Moze Putin postepuje ostroznie, ale nie wymagaj
        zaufania, poki kosztem narodu dazyc bedziecie do mzonek o poteznym panstwie.

Pozdrowienia1
        • Gość: Misza Basiu, dorga.. nie badz taka kategoryczna ;-)) IP: *.ic.ru / *.ic.ru 13.05.02, 17:43

> Sterowana demokracja? To jak olowek socjalstyczny! Miszka Ty nie rozumiesz co t
          > o demokracja. Tak jak wielu rosjan.

Nie mysl o mnie tak zle. ;-) Wiem co to jest demokracja. Ale nie
          chce "zachodniej" demokracji z pedalskimi socjalistycznymi zasadami i podwojnymi
          standardami. Przeciez popatrz na ten cyrk co dzieje sie w UE i swiecie. A USA
          czym lepsze - wybory wygrywa czlowiek ktory wszystkiemu zawdziecza jednej
          osobie! ;-)) Sterowasna nie znaczy zla - to tylko "troche inna" ;-))

> Moze nie az tak. Napewno idzie ku demokacji. Ale mam wrazenie, ze ku "sterowane
          > j". Bo znowu najwiekszym
          > Waszym marzeniem jest POTEGA PANSTWA nawet wbrew interesom obywateli.

Wlasnie! I o to chodzi.. Jak wy tego ne zrozumiecie? :D Nam nie trzeba byc
          bogatymi - niech lepiej Rosja pozostanie taka jaka jest - niech cos pozostanie
          niezmnienne - nie che drugiej USA czy Niemiec - globalizacja, kommunikacja,
          demokracja, poprawnisc polityczna itp. brednie.. MY TEGO NIE POTRZEBUJEMY. Jezeli
          ROsja jest silna i mocna, to nam jest spokojniej ze nie nikt nam z za oceanu nie
          kaze co robic i jak zyc... To taka nasza mentalnosc ;-)

> > A jak byc z Chinami ?
          >
          > Misza ! Powiem Ci po cichu. Oni dawno byli madrzejsi od Polakow i Rosjan.

Ciiiichutko tak... ja wieeem... ;-))

> ZSRR zniszczyla wojan w Afganistanie
          > > i CZernobyl...
          >
          > Miszka!
          > Ja nie sadze aby ZSRR byl az tak slaby. To systematyczne powiekszajaca sie prz
          > epasc przemyslowo
          > technologiczna byla powodem.

Na odwrot - demoralizacja spoleczenstwa i olbrzymie szkody od CZernobyla byli
          motorem, a roznice przemyslowe tylko katalizatorem...

> USA nic sie nie stalo po Wietnamie. A tez dali
          > ciala.

PKB USA byl 3 razy wiekszy od ZSRR...

> > Dzieki.. Wezme pod uwage - kiedy zostane prezydentem Rosji to napewno
          > > zrobie "panstwo obywatelskie" a na razie bedziemy zyli po naszemu. Jak pow
          > iedzi
          > > al ktos z wielkich - "Rosja musi isc swa droga"...

> Czy Rosje obowiazuja inne prawa przyrody? Ludzie sa inni? Nie chca byc szczesli
          > wi na ile to mozliwe?

Alez jestsmy szczesliwi - wszyscy co do nas przyjezdzaja i dziwia sie dlaczego,
          ale fakt pozostaje fakrem. Nasza dusza nas ratuje, a w takich tam USA czy
          Niemcach ilosc samobujstw i depresji kilka razy wieksza od nas mimo ze musza byc
          szczesliwsze - musisz zrozumiec moja droga, ze pieniadze to nie wszystko.. dla
          Rosjan bynajmniej... Ale i tak nas nie zrozumiecie, bo probujecie na siebie
          mierzyc...

> Hitler tez mial mzonki mocarstwowe. Swiat sie zmienil dosc istotnie. Sila narod
          > u polega nie na ilosci glowic tylko na ile
          > potrafi produkowac rzeczy niezbedne innym.

Nasze rakiety ciesza sie popytem , jak i rowniez czolgi i statki ;-))

> > Tak naprawde to stosunek do Rosjan jest normalny - jak do kazdych innych l
          > udzi.
          >
          > Chyba , ze w tonie rozmowy wyczuje sie szowinizm wielkoruski.

Wewnatrz kazdego EMINEMA siedzi Slim Shady ;-))

> > Ale to nas nie za bardzo obchodzi. Kiedy jedziemy na zachod to licza sie
          > > pieniadze a nie twoj paszport czy morda.
          >
          > Znasz okreslenie pogardliwe okreslenie "NOWI RUSCY".

To nie pogardliwe, a zawistliwe ;-))

> Za Amerykanami w Europie sie nie przepada. U nich tez wszysto najwieksze!

My mamy wszystko wieksze i oni, dlatego musimy nawiazywac z nimi kontakt a nie
          konkurowac. Przeciez jezeli my dogadamy sie z Amerykanami, to bedzie JAZZ -
          wczoraj Bush powiedzial ze po przyjezdzie chcialby zapoznac ruskich ludzi i
          sprobowac zrozumiec nasza duze i serdce... No niech sprobuje - Putin znajdzie
          chyba flaszke "Stoli" u siebie w domku ;-))

> Bo oba narody byly nieszczesliwe. Bylismy w tej samej sytuacji. Rozumielismy si
          > e!

Nie kapuje... Chcesz powiedziec ze teraz jestesmy szczesliwe i dlatego sie nie
          lubimy, albo ze wy niby jestescie szczesliwe a my nie i dlatego nas nie lubicie ?
          Nonsens...

> Rozumiem, ze Lenin w tej sprawie mylil sie piszac o groznym szowinizmie wielkor
          > uskim?
          > Martwisz mnie Misza.

Daj spokoj. Wszystko jest ze mna dobrze ;)) Lenin wiele rzeczy mowil - np. o tym
          ze tyrzeba cale zycie uczyc sie... Dlatego go szanujemy i lubimy... ;-))

> Moze jeszcze dlugo nie dorosniecie do normalnej demokracji.

Prosze bez szowinizmu - jaka taka "normalna"?... moze to wasza "nienormalna" ? ;-
          )) Nasza jest nasza, a wasza - to wasza. Za parenascie lat zobaczymy jaka jest
          lepsza, OK? ;-))

Moze Putin postepuje ostroznie, ale nie wymagaj
          > zaufania, poki kosztem narodu dazyc bedziecie do mzonek o poteznym panstwie.

Nie wiem co to jest mznoki, ale rozumiem ze nic dobrego ;-)) Ni od kogo nie
          wymagam zaufania w zaleznosci od tego co robi szanowany przez mnie Prezydent
          Putin... Kazdy mnie szanuje albo nie tylko po zapoznaniu. Ja staram sie robic
          dokladnie tak w stosunku do innych. Nie szanuje (nawet slabo powiedziane)
          Maschadowa, ale mam przyjaciela z Czeczni, tak samo jest z kilkoma Amerykanami i
          POlakami...

> Pozdrowienia1
          Privet
          Misza
          • Gość: Basia Miszka! Pasmotrim uwidim! Bez wodki nie razbierios IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.02, 13:16
            Zobaczymy jak bedzie dalej. Zycze Wam DEMOKRACJI bez przymiotnikow, nie sterowanej, sukcesow! Zdrowa
            spokojna, bogata Rosja jest w interesie Polski. I na odwrot. Mam wrazenie, ze jest mi mimo roznic blizej do Ciebie
            niz do naszych ksenofobow! Pozdrowienia!
            • Gość: Misza Basiu, pozywiom uwidim ;-)) IP: *.aaanet.biz / *.mp108.aaanet.ru 14.05.02, 14:11

> Zobaczymy jak bedzie dalej.

Wg. zasady Murgiego dalej jest tyko gorzej, a jezeli lepiej, to znaczy ze czegos
              nie zauwazylas ;-))) Zartuje - oczywiscie ze dalej bedzie tylko lepiej! Zobacz co
              bylo 5-10 lat temu u was i u nas. A teraz? Badzmy otymistami - jestesmy mlodzi i
              wszystko jest w naszych recach ;-)))

Zycze Wam DEMOKRACJI bez przymiotnikow, nie sterowa
              > nej, sukcesow!

Moze kiedys nie trzeba bedzie ja sterowac, ale na razie w Rosji bez tego nie
              mozna - to jak za czasow Wiekej Depresji w USA - tam tez sterowali ;-)))

Zdrowa
              > spokojna, bogata Rosja jest w interesie Polski. I na odwrot.

Ura! ja tez tak mysle - wiec nie wszystko jest stracone jeszcze ? ;-))

Mam wrazenie, ze jest mi mimo roznic blizej do Ciebie
              > niz do naszych ksenofobow! Pozdrowienia!

Za takie slowa chcialbym Cibei rozcalowac, ale nie moge :(( Wiec przesylam
              pocalunek prze Inet ! ;-)))

Miszka

• Gość: Basia Misza, pozywiom uwidim ;-)) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.02, 16:18
                Na koniec kilka slow o sobie. Mam niestety 62 lata. Urodzilam sie we Lwowie Wojne przezylam w Kazachstanie,
                gdzie glod byl tak wielki, ze moja matka, dorosla kobieta wazyla 24 kg! W 45 udalo sie wrocic do Polski. Rosjan z
                opowiadan matki pamietam jako serdecznych otwartych ludzi, bez ktorych pomocy nie przezylibysmy. Do
                PANSTWA ROSYJSKIEGO nie mam zaufania! Moze sie to zmieni jak bedzie tak jak marzymy ! Ale musza tez
                zmienic sie marzenia wielu Rosjan. Nie najwieksze armaty sa wazne! Zycie nie musi byc gra o sumie zerowej !!!
                • Gość: Misza Dlatego wlasnie lubie Inet ;-)) IP: *.ic.ru / *.ic.ru 14.05.02, 16:50

ze wiek nie ma wiekszego znaczenia ;-)) Ja godze Ci (pozwol ze na Ty ;-)) we
                  wnuki - mam 24 lat al erozmawiamy bez problemow :)

> Na koniec kilka slow o sobie. Mam niestety 62 lata. Urodzilam sie we Lwowie Wo
                  > jne przezylam w Kazachstanie,
                  > gdzie glod byl tak wielki, ze moja matka, dorosla kobieta wazyla 24 kg! W 45 u
                  > dalo sie wrocic do Polski.

A wiec, mialas wowczas 5 lat... Czy pamietasz cos o Rosji?

Rosjan z
                  > opowiadan matki pamietam jako serdecznych otwartych ludzi, bez ktorych pomocy n
                  > ie przezylibysmy.

Takie wlasnie jestesmy ;-)) Dobre i goscinne

Do
                  > PANSTWA ROSYJSKIEGO nie mam zaufania!

Jak mozna ufac panstwu, ktore nie szanuje swych obywateli... Ale mozna kochac
                  Rosje jako kraj, a nie rzad...

> Moze sie to zmieni jak bedzie tak jak marzymy !

Napewno sie zmieni... Tylko moze to troche potrwa... :)

Ale musza tez
                  > zmienic sie marzenia wielu Rosjan. Nie najwieksze armaty sa wazne! Zycie nie mu
                  > si byc gra o sumie zerowej !!!

A z tym jest trudniej, bo nie wszyscy chca zmieniac mentalnosc narodu, bo to moze
                  zniszczyc nasza kulture...

Pozdrawiam
                  Misza

• Gość: Basia Re: Dlatego wlasnie lubie Inet ;-)) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.02, 17:06

>
                    > Ale musza tez
                    > > zmienic sie marzenia wielu Rosjan. Nie najwieksze armaty sa wazne! Zycie n
                    > ie mu
                    > > si byc gra o sumie zerowej !!!
                    >
                    > A z tym jest trudniej, bo nie wszyscy chca zmieniac mentalnosc narodu, bo to mo
                    > ze
                    > zniszczyc nasza kulture...
                    >
                    > Pozdrawiam
                    > Misza
                    >

Miszka! I w tom diela! Boje sie tego co nazwales wyzej Wasza kultura.
                    • Gość: Misza Mysle ze myslisz pojkecia ;-)) IP: *.ic.ru / *.ic.ru 14.05.02, 20:28

Jak mozna bac ise kultury ? ;)

> Miszka! I w tom diela! Boje sie tego co nazwales wyzej Wasza kultura.

• Gość: Basia Dodatek!: Dlatego wlasnie lubie Inet ;-)) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.02, 17:12

>
                    > Takie wlasnie jestesmy ;-)) Dobre i goscinne
                    >
                    Tylko Miszka! Do Kazachstanu nie pojechalismy dobrowolnie na wycieczke. Pojechalismy w bydlecych wagonach.
                    Jezeli to pamietasz to latwiej Ci bedzie zrozumiec Polakow. Wielu jest tam do dzis. Pozdrowienia!

• Gość: Misza Ale kto Cie wysylal do Kazachstanu ? IP: *.ic.ru / *.ic.ru 14.05.02, 20:31

Zebrali sie Rosjanie i postanowili wyslac Ciebie z mama, czy jakis NKWDzista po
                      nawodce wlacnie POlaka?..

> Tylko Miszka! Do Kazachstanu nie pojechalismy dobrowolnie na wycieczke. Pojecha
                      > lismy w bydlecych wagonach.

Ale w koncu wy wrociliscie do POlaski, a mj dziadek zmarl w GULAGU... Do swoich
                      stosunek NKWD byl twardszy...

> Jezeli to pamietasz to latwiej Ci bedzie zrozumiec Polakow. Wielu jest tam do d
                      > zis. Pozdrowienia!

Wiem ze sa

Pozdrawiam
                      Misza

>

• Gość: Basia Ale kto Cie wysylal do Kazachstanu ? No Chinczycy! IP: 2.4.STABLE* / 10.0.12.* 15.05.02, 01:24

> Zebrali sie Rosjanie i postanowili wyslac Ciebie z mama, czy jakis NKWDzista po
                        > nawodce wlacnie POlaka?..

Misza ! Smucisz mnie. Przypomniec? 19 wrzesnia w czasie najbardziej dramatycznych walk z hitlerowcami ARMIA
                        CZERWONA uderzyla na tyly walczacych wojs polskich. Z zajetych terenow wywozono Polakow w glab Rosji i
                        slowo honoru nie robili tego Chinczycy. Cale pociagi Polakow jechaly na wschod.

To, ze wrocilismy to nieomal cud. Ale nie dlatego tak sie stalo, ze Rosjanie byli wielkoduszni.
                        Matka , ze mna 5letnim przedzierala sie przez "ruski bardak" i udalo sie!

> Ale w koncu wy wrociliscie do POlaski, a mj dziadek zmarl w GULAGU... Do swoich
                        > stosunek NKWD byl twardszy...

Zyjesz mitami! Moj dziadek tez zginal na Syberii w 20 latach. Zginely miliony z roznych narodow. Wartownik, moze to
                        byl Chinczyk, ale mawial po rosyjsku:... nam nie nuzna wasza rabota, nam nuzna wasza muka...! Tej msciwosci
                        azjatyckiej Rosjan nie lubie! Moge? Dla Was ludzie to nawoz historii. Tego tez nie lubie! Moge? I zebys nie wiem kim sie
                        zaslanial to Rosje i carska i sowiecka tworzyli Rosjanie!!!! Takiej Rosji nienawidzil tez Wysocki. Wysmiewal
                        megalomanie rosyjska, ktora w Twoich postach szczegolnie w drugim watku na tym forum jest przez Ciebie
                        reprezentowana.
                        Misza jednoczesnie podtrzymuje wszystko o czym wczesniej do Ciebie pisalam. Ale Ty slabo sluchasz!

Pozdrawiam

• Gość: Misza Wybacz, nie zrozumialem... IP: *.ic.ru / *.ic.ru 15.05.02, 10:06

> Misza ! Smucisz mnie. Przypomniec? 19 wrzesnia w czasie najbardziej dramatyczny
                          > ch walk z hitlerowcami ARMIA
                          > CZERWONA uderzyla na tyly walczacych wojs polskich. Z zajetych terenow wywozon
                          > o Polakow w glab Rosji i
                          > slowo honoru nie robili tego Chinczycy. Cale pociagi Polakow jechaly na wschod.

Rzeczywiscie powiedzialem nie przemyslajac :( Wspoczuje Ci bardzo, ale na
                          tlumaczenie mogew powiedziec, ze to byla wojna...

> To, ze wrocilismy to nieomal cud. Ale nie dlatego tak sie stalo, ze Rosjanie by
                          > li wielkoduszni.
                          > Matka , ze mna 5letnim przedzierala sie przez "ruski bardak" i udalo sie!

Gratuluje! Gdyby wszyscy mieli takie szczescie...

> Zyjesz mitami! Moj dziadek tez zginal na Syberii w 20 latach. Zginely miliony z
                          > roznych narodow. Wartownik, moze to
                          > byl Chinczyk, ale mawial po rosyjsku:... nam nie nuzna wasza rabota, nam nuzna
                          > wasza muka...! Tej msciwosci
                          > azjatyckiej Rosjan nie lubie! Moge? Dla Was ludzie to nawoz historii. Tego tez
                          > nie lubie! Moge?

Mozesz tylko nie mow "dla was" [Rosjan], a dla bydlakow wiselnikow, ktorych
                          nigdzie nie brakuje...

I zebys nie wiem kim sie
                          > zaslanial to Rosje i carska i sowiecka tworzyli Rosjanie!!!!

Nie zaprzeczam, ale faszystowskie Niemcy tworzyli Niemcy, a Hiszpanska Inkwizicje
                          robili Hiszpanie... Nie mieszal bym casly narod do tego...

Takiej Rosji niena
                          > widzil tez Wysocki. Wysmiewal
                          > megalomanie rosyjska, ktora w Twoich postach szczegolnie w drugim watku na tym
                          > forum jest przez Ciebie
                          > reprezentowana.
                          > Misza jednoczesnie podtrzymuje wszystko o czym wczesniej do Ciebie pisalam. Ale
                          > Ty slabo sluchasz!
                          >
                          > Pozdrawiam
                          >
                          >

• Gość: Basia Re: Wybacz, nie zrozumialem... IP: 2.4.STABLE* / 10.0.12.* 15.05.02, 23:55
                            Miszka! Dzieki za wybacz! Ciesze sie z naszej korespondencji! Smuci mnie jednak, ze mlodzi Rosjanie prezentuja
                            mentalnosc starych pokolen bez zastrzezen. Dlatego watpilam czy uda Wam sie stworzyc prawdziwy kraj
                            wolnych ludzi. Macie dusze niewolnikow Panstwa. Dla mnie ludzie dziela sie tylko na dwie kategorie: ludzi
                            wolnych i lidzi o duszy niewolnika. Czlowiek wolny nawiet siedzac w wiezieniu jest bardziej wolny od tego o
                            duszy niewolnika. Mieliscie zawsze i macie wspaniala inteligencje, ale to tylko cieniutka skorka na duszy narodu
                            niewolnikow. To jest Wasz najwiekszy problem. Jak juz mowilam nie technologie, przemysl czy rolnictwo.
                            Zaluje, ze Ty 24 latek nie jestes Nowa Generacja budzaca nadzieje. Ludzie nawozem historii, wprowadzcie
                            nawozy sztuczne! Tak pisal LEC polski aforysta. Samawa lutszewa Miszka!
                            • Gość: Misza Re: Wybacz, nie zrozumialem... IP: *.ic.ru / *.ic.ru 16.05.02, 00:59

> Macie dusze niewolnikow Panstwa.

Nie podoba mni sie slowo "niewolnocy" ;-)) CZy nieolnicy moga byc szczesliwe ;-
                              ))?

Dla mnie ludzie dziela sie tyl
                              > ko na dwie kategorie: ludzi
                              > wolnych i lidzi o duszy niewolnika.

Jest jeszcze trzecia kategoria: "niweolnicy" z dusza wolnego czlowieka - to do
                              nas podobne ;-)) Nigdy nie mow Rosjaninowi ze uwazasz go za niewolnika - to dla
                              nas nonsens...

Mieliscie zawsze i macie wspaniala inteligencje, ale to tylko
                              > cieniutka skorka na duszy narodu
                              > niewolnikow.

A kim wedlug Ciebie ja jestem ? ;-D Jezeli trzeciego nie ma... Ja bynajmniej
                              siebie za niewolnika nie uwazam - bo po co bym wracal z "krajow wolnych ludzi"
                              Estonii i Polski do "niewolniczej "Rosji" ???

> Zaluje, ze Ty 24 latek nie jestes Nowa Generacja budzaca nadzieje.

Na tym polega roznica miedzy nami - ja nieskromnie uwazam siebie za "nadzieje
                              ROsji" a Ty za "nawoz panstwa" ;-))

>Samawa lutszewa Miszka!

Spasibo ogromoje Basia!
                              Tebie wsego samogo dobrogo!

Misza

• Gość: Basia Re: Wybacz, nie zrozumialem... IP: 2.4.STABLE* / 10.0.12.* 16.05.02, 11:28

> Gość portalu: Basia napisał(a):
                                >
                                >
                                > > Macie dusze niewolnikow Panstwa.
                                >
                                > Nie podoba mni sie slowo "niewolnocy" ;-)) CZy nieolnicy moga byc szczesliwe ;-

Brawo. Zaczynasz rozumiec!

> Dla mnie ludzie dziela sie tyl
                                > > ko na dwie kategorie: ludzi
                                > > wolnych i lidzi o duszy niewolnika.
                                >
                                > Jest jeszcze trzecia kategoria: "niweolnicy" z dusza wolnego czlowieka - to do
                                > nas podobne ;-)) Nigdy nie mow Rosjaninowi ze uwazasz go za niewolnika - to dla
                                > nas nonsens...

Wolny czlowiek jest nim zawsze i wszedzie, na Magadanie, w wiezieniu, i na kierowniczym stanowisku. Czlowiek o
                                duszy niewolnika jest nim zawsze rowniez na wolnosci. W tej sprawie nie ma trzeciej drogi.

> Mieliscie zawsze i macie wspaniala inteligencje, ale to tylko
                                > > cieniutka skorka na duszy narodu
                                > > niewolnikow.

> A kim wedlug Ciebie ja jestem ? ;-D Jezeli trzeciego nie ma... Ja bynajmniej
                                > siebie za niewolnika nie uwazam - bo po co bym wracal z "krajow wolnych ludzi"
                                > Estonii i Polski do "niewolniczej "Rosji" ???

Nie Rosja jest tu wazna. Twoja dusza. Mozesz byc czlowiekiem wolnym w "niewolniczej Rosj"!
                                > > Zaluje, ze Ty 24 latek nie jestes Nowa Generacja budzaca nadzieje.
                                >
                                > Na tym polega roznica miedzy nami - ja nieskromnie uwazam siebie za "nadzieje
                                > ROsji" a Ty za "nawoz panstwa" ;-))

TO z Twoich postow dla mnie to wynika w obu watkach! Jestes dumny, ze jestescie gotowi do cierpien dla Wielkiej
                                Rosji. A Wielka Rosja to wielkie armaty czy rakiety, a nie szczesliwi ludzie. To Wam wcisneli do glow. Jak nie
                                wchodzilo, to do piachu. I na dodatek uwazasz ze to po prostu rosyjska droga, oczywiscie inna Wasza,
                                specyficzna.
                                Gdzies pisales, ze nie chcesz zachodniej demokracji bo prowadzi do rzeczy przez Ciebie nie akceptowanych. Ze Wy
                                zrobicie sterowana czyli sterowanma w "slusznym kierunku" demokracje. A kto powie gdzie jest sluszny kierunek. I
                                Wy i My mielismy juz "jedynie sluszny" kierunek demokracji z przmiotnikiem socjalistyczna. Do dzis sie boje
                                przymiotnikow. Brzydzilismy sie zgnila demokracja zachodnia. Ale to oni mimo wszystko wygladaja na
                                szczesliwszych od nas! Nie sadzisz?

> >Samawa lutszewa Miszka!
                                >
                                > Spasibo ogromoje Basia!
                                > Tebie wsego samogo dobrogo!
                                >
                                > Misza
                                >
                                Basia
                                • Gość: Misza Chyba nie porozumiemy sie ;-) IP: *.ic.ru / *.ic.ru 16.05.02, 12:13

> Wolny czlowiek jest nim zawsze i wszedzie, na Magadanie, w wiezieniu, i na kier
                                  > owniczym stanowisku. Czlowiek o
                                  > duszy niewolnika jest nim zawsze rowniez na wolnosci. W tej sprawie nie ma trze
                                  > ciej drogi.

Wlasnie! U nas kazdy czlowiek uwaza sie za wolnego mimo cierpien, a nawet wpbrew
                                  nim...

> Nie Rosja jest tu wazna. Twoja dusza. Mozesz byc czlowiekiem wolnym w "niewolni
                                  > czej Rosj"!

No wiec, nie zrozumialem kim, wg. Ciebie, jestem ? ;-))

> TO z Twoich postow dla mnie to wynika w obu watkach! Jestes dumny, ze jestescie
                                  > gotowi do cierpien dla Wielkiej Rosji.

Prawda! Jestem dumny z Rosji i jestem gotow na poswiecenia - ale myslalem ze to
                                  sie nazywa patryotyzmem, a nie niewolnictwem - tajkkie "niewolnicy" tak lubia
                                  swoja ojczyzne ze zawsze bronili i beda ja bronili do ostatniej kropli krwi...
                                  Chyba jednak nie rozumiessz nasza dusze... Ja lubie Rosje jaka jest - i nie chce
                                  zeby zmienala sie w panstwo ktorze caluje w dupe USA i we wszystkim kogos slucha -
                                  a to moze zapewnic tylko silne panstwo - Silne panstwo - bogate, zdrowe i dumne
                                  ludzie ;-)))

A Wielka Rosja to wielkie armaty czy rakiety, a nie szczesliwi ludzie.

Pudlo! CZy nie rozumiesz co mowie ? U nas ludzie sa szczesliwe nie mniej nie
                                  wiecej niz inne ludzie. Nie da sie pojac inna kulture przez przyzmat wlasnej. Ja
                                  nie rozumiem arabow, jak oni moga zyc w takich warunkach jak Szariat, ale im to
                                  podoba...

> To Wam wcisneli do glow. Jak nie
                                  > wchodzilo, to do piachu.

Znow pudlo! Nikt mi nic nie wciskal - zrozumialem to na podstawie naszej
                                  historii, kultury, literatury itd.. I nikt mni do piachu nie wysylal...

I na dodatek uwazasz ze to po prostu rosyjska droga,
                                  > oczywiscie inna Wasza,
                                  > specyficzna.

Racja! Dla najwiekszego i najbogatszego panstwa nie moze byc droga taka sam jak u
                                  malutkiej Korei czy Polski...

> Gdzies pisales, ze nie chcesz zachodniej demokracji bo prowadzi do rzeczy przez
                                  > Ciebie nie akceptowanych. Ze Wy
                                  > zrobicie sterowana czyli sterowanma w "slusznym kierunku" demokracje. A kto pow
                                  > ie gdzie jest sluszny kierunek. I
                                  > Wy i My mielismy juz "jedynie sluszny" kierunek demokracji z przmiotnikiem socj
                                  > alistyczna.

Wlasnie mowie ze nie ma jedynie slusznego kiedunku rozwoju - tzw. demokracji
                                  zachodniej - jest jeszcze dempkracja wschodnia ;-))

Do dzis sie boje
                                  > przymiotnikow. Brzydzilismy sie zgnila demokracja zachodnia. Ale to oni mimo ws
                                  > zystko wygladaja na
                                  > szczesliwszych od nas! Nie sadzisz?

Masz racje - wygladaja.. a jakimi zimnymi i bezdusznymi wewnatrz sa to juz inna
                                  sprawa - hollywoodski usmiec, tak ?..

Pozdrawiam
                                  Misza
                                  • Gość: Basia Re: Chyba nie porozumiemy sie ;-) IP: 2.4.STABLE* / 10.0.12.* 16.05.02, 12:29
                                    MISZA! DEMOKRACJA JEST ALBO JEJ NIE MA ZE WSZYSTKIMI TEGO SKUTKAMI.
                                    Zycze Ci szczescia i spelnienia marzen choc troche sie ich obawiam!
                                    Basia
                                    • Gość: Misza Ok. Skonczmy na tym ;-)) IP: *.ic.ru / *.ic.ru 16.05.02, 16:20

> MISZA! DEMOKRACJA JEST ALBO JEJ NIE MA

A jak byc z demokrajca Rzymska ;-))

> Zycze Ci szczescia i spelnienia marzen choc troche sie ich obawiam!

Dziekuje, ale nie obawiaj sie - jezeli moje marzenia spelnia sie - to wszystkim
                                      bedzie tylko lepiej ;-)))

Pozdrawiam i zycze dobrego zdrowia!
                                      Misza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka