Dodaj do ulubionych

jestem ZA zlikwidowaniem forum GW

IP: *.reykir.is 15.05.02, 01:07
Forum GW w zaden sposob nie przypomina wymiany pogladow.
wykorzystywane jest przez grupe oszolomow do szerzenia pogladow faszystowskich,
rasistowskich i antypolskich. Pelne jest prymitywnych epitetow i tresci. Obraza
uczucia religijne wierzacych.
Jestem za jego likwidacja, a przynajmniej wycofaniu sie z Forum ludzi
odpowiedzialnie myslacych o kraju i o tym co pisza.
Mam nadzieje, ze jesli Ci prymitywni uczestnicy Forum pozostana we wlasnym
jedynie gronie, zanudza sie na smierc nie majac adwersarzy, na ktorych moznaby
napluc, obrzucic wyzwiskami.
Zostawmy ich samych - APELUJE!
Obserwuj wątek
    • Gość: M Re: jestem ZA zlikwidowaniem forum GW IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 15.05.02, 01:29
      Nie musisz tu "zaglądać".Czy tylko Twoje "jedynie słuszne" poglądy są
      obowiązujące ??.
      • Gość: Kagan Re: jestem ZA zlikwidowaniem forum GW IP: *.vic.bigpond.net.au 15.05.02, 07:51
        Gość portalu: M napisał(a):

> Nie musisz tu "zaglądać".Czy tylko Twoje "jedynie słuszne" poglądy są
        > obowiązujące ??.

Niektorzy chcieli by zakazu krytykowania na tym forum:
        - Zydow
        - Papieza w szczegolnosci i kleru kat. w ogolnosci
        - Kosciola kat. ( w szczegolnosci rzymsko-kat. obrzadku lac.)
        - Solidarnosci i jej przybudowek (UW, S+P AWS itp.)
        - J. Kaczmarskiego itp. itd.
        I najlepiej to byloby wedlug nich wprowadzic cenzure
        prewencyjna (w nowomowie "moderowanie") i zakaz poruszania
        tematow kontrowersyjnych... :(
    • Gość: Basia Re: jestem ZA zlikwidowaniem forum GW IP: 2.4.STABLE* / 10.0.12.* 15.05.02, 01:42
      Po prostu nie odpowiadajmy! Rozmawiajmy miedzy soba. Komu nie warto odpowiadac wszyscy ktorzy choc kilka
      watkow przejrzel,i wiedza.
      • Gość: Kagan Re: jestem ZA zlikwidowaniem forum GW IP: *.tlsa.pl 15.05.02, 09:03
        K: Masz w zupelnosci racje Basiu. Nie odpowiadac tym ktorzy tacy sa.
        Jedno jest pewne:
        ta falzywa moralnosc pozwala na kradziez nicka i opluwanie
        przeciwnika poprzez dawanie mu falszywgo swiadectwa... :(

• Gość: Kagan.au Re: jestem ZA zlikwidowaniem forum GW IP: *.vic.bigpond.net.au 15.05.02, 11:41
          Gość portalu: Kagan FALSZYWY z adresu *.tlsa.pl napisał:
          Masz w zupelnosci racje Basiu. Nie odpowiadac tym ktorzy tacy sa.
          Jedno jest pewne: ta falzywa moralnosc pozwala na kradziez nicka i opluwanie
          przeciwnika poprzez dawanie mu falszywgo swiadectwa... :(

Kagan PRAWDZIWY:
          Ta mozliwosc podszywania sie pod kogos innego, na ogol oponenta,
          przemawia, niestety, za propozycja likwidacji tego forum... :(

• Gość: Kagan Re: jestem ZA zlikwidowaniem forum GW IP: *.vic.bigpond.net.au 15.05.02, 13:41
            Gdzie sie podzial gosc z adresu *tlsa.pl?
            Przeciez placa mu za sabotowanie mych postow!
    • kimmjiki jestem PRZECIW likwidowaniu forum GW 15.05.02, 11:28
      Owszem, poziom dyskusji jest tu dosc niski, a czasami wrecz zalosny, ale ja
      mimo wszystko wole jednak dyskutowac w obecnosci kretynow, niz w ogole.
      Likwidacja Forum nikomu by sie nie przysluzyla, bo oszolomy zaraz znalazlyby
      sobie nowe miejsce do szerzenia swoich bredni - wszak jest jeszcze Polityka czy
      Wprost - a normalni ludzie straciliby dobre miejsce do wymiany pogladow.
      • Gość: Ewawa Re: jestem PRZECIW likwidowaniu forum GW IP: 217.153.32.* 15.05.02, 12:26
        Wydaje mi sie że idea takiego forum publicznego jest interesująca, ale raczej
        dla psychologa lub może socjologa.
        NIE WIERZĘ że jest ona rzeczywistym odzwierciedleniem opinii Polaków.
        Początkowo tak jak autor wątku, byłam zdziwiona agresją i rynsztokowymi
        poglądami. Teraz mi to troche wisi. Na forum dotyczącym Polski najczęstszymi
        uczestnikami są emigranci. Nic nie mam do osób, które nie mieszkają w kraju,
        ale ich opinie strasznie zdominowały to forum. Wygląda na to ,że maja najwiecej
        różnego rodzaju uwag do Polski. Może poprostu niczego nie wiedzą o kraju w
        którym sie zahaczyli. Z daleka widzi się zupełnie inne problemy niż tu na
        miejscu, ale dyskusje sie rozwijają i efekt jest taki że rozmawiamy o tym co ci
        permanentni uczestnicy spoza kraju wymyślą.
        A tu są drogie leki, dziurawe drogi, niski poziom edukacji ostatnio
        indoktrynacja dzieci i masę innych spraw.
        Kiedyś można było tu poczytać ciekawe poglądy i opinie, ale widzę że niestety
        powoli zanika ta tendencja na rzecz do znudzenia wałkowanych tematów które tak
        naprawdę są mniej istotne w NASZEJ rzeczywistości niż to sie wydaje polakom z
        zagranicy.
        • Gość: Henio Re: jestem PRZECIW likwidowaniu forum GW IP: *.cvx28-bradley.dialup.earthlink.net 15.05.02, 14:14
          Ja pisałem “z zagranicy” o dziurawych drogach, drogich lekach w Polsce i żeby
          tylko!

“Ludzie co nie mieszkają w kraju” lepszą mają, moim zdaniem, perspektywę i
          dostrzegają, że codzienne i pierwszej potrzeby sprawy zasłaniaja
          “ludziom co mieszkają w kraju” widzenie przyczyn bajzlu i ich naprawienia.

“Ludzie co mieszkają w kraju” maja sto partii, a żadnego wodza. Na prezydenta
          wybrali Żyda. Oczywiście, “mądrością zbiorową” można manipulować, czego dowodem
          jest, że Francuzi, którzy nienawidzą Choraca, głosowali na niego. Ale w Polsce,
          gdzie można winić masonów, Żydów, globalistów, głupotą jest głosować na nie-
          Polaka.
          [ Inna rzecz, iż pod imieniem gościa portalu Ewawa może tu kryć się lustrator GW,
          który prowokuje tu wypowiedzi, lub “moderuje” je w zamierzonym kierunku, czy
          umniejsza trywialną, ordynarną, głupią, lub wulgarną odpowiedzią. ]

Niektóre wypowiedzi przypominają napisy w ustępach, ale alternatywą jest
          przygotowywane już Usenet News, - znajdź u gory tej strony - gdzie nie będzie
          względnej anonimowości, czyli zapanuje strukturalny terror “politycznej
          poprawności”. Zwłaszcza w przyszłej zeurounizowanej Polsce to będziesz mieć na
          codzień - polskie “hate crime law” będzie posyłało politycznie niepoprawnych na
          cztery (4) lata do ciupy za luzny jezyk jak za Stalina czy Hitlera.

Te przyszłe zagrożenia łatwiej się dostrzega, będąc “Polakiem z zagranicy”.
          Dotyczą one zwlaszcza drogich lekarstw, dziur w drogach, niskiego poziomu
          edukacji. Ja np. postulowałem tutaj głosem wołającym na puszczy jakie dwa lata
          temu, żeby przeznaczono wielki fundusz na sprowadzenie wysoko kwalifikowanych
          wykładowców i nauczycieli z zagranicy. Np języka angielskiego uczą ludzie, którzy
          byli przez całe życie zamknięci w PRL-u, którzy łamią angielskim nie tylko
          fonetycznie.

Dwa lata temu niniejsze Forum pośredniczyło w rozsyłaniu tematów maturalnych
          przed maturą, na co gwałtownie zareagowało Ministerstwo Oświaty i Kuratoria kilku
          województw. W tym roku Forum dostarcza okazji znowu (może tylko dla niepoznaki,
          żeby pokryć to co się działo w ub. latach). Zgadzałoby sie to z sabotowaniem
          szkolnictwa dla Polaków według planu Federacji Żydów, który tu przytaczam za
          Tomaszem Gabisiem.

PLAN PERSPETYWICZNY ŚWIATOWEJ FEDERACJI ŻYDÓW

• wyniszczyć Polskę finansowo;

• pozbawić 5 milionów pracowników posad poprzez zrujnowanie zakładów pracy, nawet
          tych które przetrwały od 1918 roku;

• zrujnować rolnictwo, aby 3 miliony rolników emigrowało "za chlebem";

• "oczyścić" kraj z inteligencji patriotycznej;

• wyludnić kraj różnymi sposobami do liczby 15 milionów Polaków, którzy będą
          służyć kolonizatorom żydowskim za wyrobników;

• zwiększyć opłaty za uniwersyteckie studia i naukę w szkołach średnich, aby
          Polacy mieli tylko podstawowe wykształcenie niezbędne do najemnej pracy w
          resorcie usług i pracy robotniczej na podobieństwo Palestyńczykow pracujących w
          Izraelu.

• “odzyskać” własność nieruchomości i gruntów dla przyszłych osadników;

• przygotować zwiększenie ilości osadników żydowskich;

• najpilniejszą inicjatywą jest wywłaszczenie Polaków z żydowskich "miejsc
          pamięci", a natychmiast z obozu w Oświęcimiu, który stanowi podstawę mitologii
          Religii Holocaustu i jest "miejscem, gdzie uczy się nienawiści" młodzież z
          Izraela.
          (Tomasz Gabiś, “Religia ‘Holocaustu’", periodyk “Stańczyk”, Wrocław nr 2/1997)

www.papurec.org/
          www.ihr.org/index.html
          pubweb.acns.nwu.edu/%7eabutz/
          www.noontidepress.com/index.html
          www.lebensraum.org/index.html
          www.hoffman-info.com/
          www.revisionism.com/
          codoh.com
          www.normanfinkelstein.com/
          www.blacksandjews.com/
          homepage.mac.com/lsf/

• Gość: Ewawa Re: jestem PRZECIW likwidowaniu forum GW IP: 217.153.32.* 15.05.02, 16:20
            Gość portalu: Henio napisał(a):

> Ja pisałem “z zagranicy” o dziurawych drogach, drogich lekach w Pol
            > sce i żeby
            > tylko!

I chwała ci za to. Szkoda że konkretne i istotne problemy giną gdzieś w tym
            ustawicznym religijnym bełkocie.

> “Ludzie co nie mieszkają w kraju” lepszą mają, moim zdaniem, perspe
            > ktywę i
            > dostrzegają, że codzienne i pierwszej potrzeby sprawy zasłaniaja
            > “ludziom co mieszkają w kraju” widzenie przyczyn bajzlu i ich napra
            > wienia.

Moim zdaniem nie. Dopóki ich tu nie ma nie wiedzą wszystkiego.

>
            > “Ludzie co mieszkają w kraju” maja sto partii, a żadnego wodza. Na
            > prezydenta
            > wybrali Żyda. Oczywiście, “mądrością zbiorową” można manipulować, c
            > zego dowodem
            > jest, że Francuzi, którzy nienawidzą Choraca, głosowali na niego. Ale w Polsce,
            >
            > gdzie można winić masonów, Żydów, globalistów, głupotą jest głosować na nie-
            > Polaka.

Ten temat jest jednak dośc rzadko podejmowany na rzecz wałkowania klerykalizmu i
            antyklerykalizmu we wszelkich aspektach i odcieniach. I to własnie emigracja jest
            tym szczególnie zainteresowana.

> [ Inna rzecz, iż pod imieniem gościa portalu Ewawa może tu kryć się lustrator G
            > W,
            > który prowokuje tu wypowiedzi, lub “moderuje” je w zamierzonym kier
            > unku, czy
            > umniejsza trywialną, ordynarną, głupią, lub wulgarną odpowiedzią. ]
            >
            > Niektóre wypowiedzi przypominają napisy w ustępach, ale alternatywą jest
            > przygotowywane już Usenet News, - znajdź u gory tej strony - gdzie nie będzie
            > względnej anonimowości, czyli zapanuje strukturalny terror “politycznej
            > poprawności”. Zwłaszcza w przyszłej zeurounizowanej Polsce to będziesz m
            > ieć na
            > codzień - polskie “hate crime law” będzie posyłało politycznie niep
            > oprawnych na
            > cztery (4) lata do ciupy za luzny jezyk jak za Stalina czy Hitlera.
            >

Zwariowałeś? Przecież ja nie wypowiadam się przeciw forum! Podoba mi sie taka
            możliwosc wypowiedzi dla wszystkich ludzi!
            Jednak to osoby "mieszkające w kraju" są w stanie zauważyć rozkład tematów w
            zależnosci od "punktu przebywania" .

> Te przyszłe zagrożenia łatwiej się dostrzega, będąc “Polakiem z zagranicy
            > ”.
            > Dotyczą one zwlaszcza drogich lekarstw, dziur w drogach, niskiego poziomu
            > edukacji. Ja np. postulowałem tutaj głosem wołającym na puszczy jakie dwa lata
            > temu, żeby przeznaczono wielki fundusz na sprowadzenie wysoko kwalifikowanych
            > wykładowców i nauczycieli z zagranicy. Np języka angielskiego uczą ludzie, któr
            > zy
            > byli przez całe życie zamknięci w PRL-u, którzy łamią angielskim nie tylko
            > fonetycznie.
            >
            > Dwa lata temu niniejsze Forum pośredniczyło w rozsyłaniu tematów maturalnych
            > przed maturą, na co gwałtownie zareagowało Ministerstwo Oświaty i Kuratoria kil
            > ku
            > województw. W tym roku Forum dostarcza okazji znowu (może tylko dla niepoznaki,
            >
            > żeby pokryć to co się działo w ub. latach). Zgadzałoby sie to z sabotowaniem
            > szkolnictwa dla Polaków według planu Federacji Żydów, który tu przytaczam za
            > Tomaszem Gabisiem.
            >
            > PLAN PERSPETYWICZNY ŚWIATOWEJ FEDERACJI ŻYDÓW
            >
            > • wyniszczyć Polskę finansowo;
            >
            > • pozbawić 5 milionów pracowników posad poprzez zrujnowanie zakładów prac
            > y, nawet
            > tych które przetrwały od 1918 roku;
            >
            > • zrujnować rolnictwo, aby 3 miliony rolników emigrowało "za chlebem";
            >
            > • "oczyścić" kraj z inteligencji patriotycznej;
            >
            > • wyludnić kraj różnymi sposobami do liczby 15 milionów Polaków, którzy b
            > ędą
            > służyć kolonizatorom żydowskim za wyrobników;
            >
            > • zwiększyć opłaty za uniwersyteckie studia i naukę w szkołach średnich,
            > aby
            > Polacy mieli tylko podstawowe wykształcenie niezbędne do najemnej pracy w
            > resorcie usług i pracy robotniczej na podobieństwo Palestyńczykow pracujących w

Przyznam, że nie rozumiem jaki to ma związek z moim spostrzeżeniem o strukturze
            tematycznej forum.
            > Izraelu.
            >
            > • “odzyskać” własność nieruchomości i gruntów dla przyszłych
            > osadników;
            >
            > • przygotować zwiększenie ilości osadników żydowskich;
            >
            > • najpilniejszą inicjatywą jest wywłaszczenie Polaków z żydowskich "miejs
            > c
            > pamięci", a natychmiast z obozu w Oświęcimiu, który stanowi podstawę mitologii
            >
            > Religii Holocaustu i jest "miejscem, gdzie uczy się nienawiści" młodzież z
            > Izraela.
            > (Tomasz Gabiś, “Religia ‘Holocaustu’", periodyk “Stańcz
            > yk”, Wrocław nr 2/1997)
            >
            > <a href="http://www.papurec.org/"target="_blank">www.papurec.org/</a>
            > <a href="http://www.ihr.org/index.html"target="_blank">www.ihr.org/index.html</
            > a>
            > <a href="http://pubweb.acns.nwu.edu/%7eabutz/"target="_blank">pubweb.acns.nwu.e
            > du/%7eabutz/</a>
            > <a href="http://www.noontidepress.com/index.html"target="_blank">www.noontidepr
            > ess.com/index.html</a>
            > <a href="http://www.lebensraum.org/index.html"target="_blank">www.lebensraum.or
            > g/index.html</a>
            > <a href="http://www.hoffman-info.com/"target="_blank">www.hoffman-info.com/</a>
            > www.revisionism.com/
            > codoh.com
            > <a href="http://www.normanfinkelstein.com/"target="_blank">www.normanfinkelstei
            > n.com/</a>
            > <a href="http://www.blacksandjews.com/"target="_blank">www.blacksandjews.com/</
            > a>
            > <a href="http://homepage.mac.com/lsf/"target="_blank">homepage.mac.com/lsf/</a>
            >
            >
            >
            >
            >
            >
            >

• Gość: Dzik Re: jestem ZA zlikwidowaniem forum GW IP: *.pse.pl 15.05.02, 12:30
      Gość portalu: mariusz napisał(a):

> Forum GW w zaden sposob nie przypomina wymiany
      > pogladow.wykorzystywane jest przez grupe oszolomow do
      > szerzenia pogladow faszystowskich, rasistowskich i
      > antypolskich. Pelne jest prymitywnych epitetow i
      > tresci. Obraza uczucia religijne wierzacych.
      wszystko to co piszesz to święta prawda.

> Jestem za jego likwidacja, a przynajmniej wycofaniu sie
      > z Forum ludzi odpowiedzialnie myslacych o kraju i o tym
      > co pisza.
      hmm,
      spotkałem na tym FORUM kilka (słownie kilka osób)
      z którymi warto jednak wymieniaą poglądy bez obawy,
      że na takiej wymianie wyłacznie się traci.
      Często przypomina to przysłowiowe rzucanie pereł przed
      wieprze ale prócz wieprzy zdarzają się inne zwierzęta.

Wymiana poglądów jest bardzo trudna, FORUM przepełnia
      zadowolone z siebie krzykliwe i widoczne chamstwo, ale
      możliwa.

> Mam nadzieje, ze jesli Ci prymitywni uczestnicy Forum
      > pozostana we wlasnym jedynie gronie, zanudza sie na
      > smierc nie majac adwersarzy, na ktorych moznaby
      > napluc, obrzucic wyzwiskami.
      > Zostawmy ich samych - APELUJE!
      Staram się omijać "ich" z daleka, ale
      1. na liście wątków nie widać autorów więc czasem się
      z "nimi" nie chcący stykam, zwłaszcza gdy są cytowani
      przez osoby z którymi koresponduję.
      2. nie wierze, że się znudzą. mają jak widać cholernie
      dużo czasu i chyba żadnej radości poza tym pisaniem.

pozdr.
      • Gość: Jondrus Re: jestem ZA zlikwidowaniem forum GW IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.05.02, 14:20
        Ja też soptkałem kilka osobo-nicków
        i wśród nich są
        oko,Dzik ,k,t,nurni,Galba,bykk,pollak,emilian i inni o podobnych poglądach
        jak i również ci z przeciwnej strony,
        których już nie będę wymieniał,
        tylko dlatego że światopoglądowo są mi bliżsi,
        ale ciekawa sprawa
        w dyskusji bliżsi mi są wymienieni z nicka.
        Czy dlatego ,że mogę skonfrontować własne poglądy,
        choćby w ostrej wymianie zdań,
        czasami z wulgaryzmami?
        Jedno wiem ,że te wulgaryzmy służą konktretnym celom,
        a nie są rzucone tylko w powietrze,
        aby brać kogoś na wdech

Andrzej

P.S.
        Były AndrzejG
    • Gość: Oszołom Ja również jestem ZA zlikwidowaniem forum GW IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 15.05.02, 12:34

> Forum GW w zaden sposob nie przypomina wymiany pogladow.
      > wykorzystywane jest przez grupe oszolomow do szerzenia pogladow antykatolickich
      rasistowskich ipatologicznych. Pelne jest prymitywnych epitetow i tresci. Obraza
      > uczucia religijne wierzacych.
      > Jestem za jego likwidacja, a przynajmniej wycofaniu sie z Forum ludzi
      > odpowiedzialnie myslacych o kraju i o tym co pisza.
      > Mam nadzieje, ze jesli Ci prymitywni uczestnicy Forum pozostana we wlasnym
      > jedynie gronie, zanudza sie na smierc nie majac adwersarzy, na ktorych moznaby
      > napluc, obrzucic wyzwiskami.
      > Zostawmy ich samych - APELUJE!

• Gość: M Re: Ja również jestem ZA zlikwidowaniem forum GW IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 15.05.02, 13:22
        Następny "jedynie słuszny".
    • Gość: obrona F Re: ISTNIENIE FORUM =LEKARSTWO PRZED NADUZYCIAMI J IP: *.waveform.net 15.05.02, 14:19

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka