szczurbiurowy 21.12.04, 23:14 Ja wierzę Niezabitowskiej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: polak katolik a ja wierzę w słowo ubeka jak w pismo świete IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 23:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marko Rozkazy dla agentów w kręgu władzy III RP IP: 5.2.* / *.chello.pl 22.12.04, 15:44 Antoni Dudek w rozmowie z Włodzimierzem Knapem: Na temat agentury w rządzie Tadeusza Mazowieckiego nie mamy dotychczas informacji, ale od dawna dysponujemy rozkazem gen. Dankowskiego z lipca 1989 r., w którym mowa jest o tym, że agenci, którzy zostali parlamentarzystami, mają zostać wyrejestrowani, czyli usunięci z kartotek SB, ale należy z nimi utrzymać kontakt operacyjny. Pierwszy rozkaz, jaki otrzymali agenci parlamentarzyści dotyczył wyboru na prezydenta gen. Wojciecha Jaruzelskiego. Przez analogię można stwierdzić, że zadania do wykonania otrzymywali również tajni współpracownicy, którzy byli agentami w poszczególnych ministerstwach rządu Mazowieckiego. Knap: Czy Mazowiecki sprawdzał swoich ministrów pod kątem ich wiarygodności? Dudek: Nic na ten temat nie wiem, ale wątpię, aby to robił. Kogo miał zresztą pytać, Kiszczaka? Przecież nie mógł liczyć na to, że ówczesny szef MSW powie mu prawdę. Knap: Rozumiem, ale przypomnę, że w lipcu 1990 r. szefem MSW został Krzysztof Kozłowski, który od maja 1990 r. stał na czele UOP. W sierpniu wiceministrów z zaciągu Kiszczaka zastąpili Jan Widacki oraz Jerzy Zimowski. Wtedy chyba Mazowiecki mógł już sprawdzić swoich ministrów? Dudek: Wtedy na pewno, ale - uprzedzę pytanie - nie wiem, czy Mazowiecki wówczas poprosił o sprawdzenie członków Rady Ministrów. Knap: O ile wiem, przynajmniej jeden z wiceministrów spraw wewnętrznych z zaciągu Kozłowskiego był bardzo zainteresowany materiałami zgromadzonymi przez tajne służby. Dudek: Tego ja nie wiem, bo nie znam realiów ich funkcjonowania w resorcie spraw wewnętrznych. Podejrzewam jednak, że ci panowie, na czele z Krzysztofem Kozłowskim, byli bardzo zainteresowani zgromadzoną dokumentacją, o czym świadczą opublikowane przez nich książki. Knap: Krzysztof Kozłowski twierdzi, że IPN nonszalancko postępuje z dokumentami. Dudek: Instytut po to powstał, aby udostępniać materiały. Jeżeli pan Kozłowski tego nie rozumie, to trudno. A jeżeli uważa, że IPN postępuje niezgodnie z prawem, to niech powiadomi o tym odpowiednie władze. Moim zdaniem to pan Kozłowski postępuje nonszalancko. Rozmowa w całości pod: dzis.dziennik.krakow.pl/?2004/12.22/Kraj/009/009.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagnieszka Służbowyszczurbiurowy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 23:23 Odpowiedz Link Zgłoś
szczurbiurowy Re: Służbowyszczurbiurowy? 22.12.04, 00:15 Jagnieszka - jedyne co mogę Ci odpowiedziec - odpieprz się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyk Re: Służbowyszczurbiurowy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 01:44 Pani J(akubowska)agnieszko, traci pani okazje, by siedziec cicho! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zib Re: Teczka "Nowak" IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 23:24 Można wierzyc lub nie,wiara to niewątpliwie wieka rzecz,tylko po jaka cholerę ktokolwiek miałby zadawać sobie trud aby kompromitowac Panią NIKT? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sedes_z_Bakelitu Nie wiesz? To posluchaj wypowiedzi Kieresa Radiu Z IP: *.dc.dc.cox.net 22.12.04, 00:33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taki jeden Re: A ja wierzę kunktatorskiemu Kieresowi IP: 80.48.122.* 22.12.04, 07:08 > ......tylko po jaka cholerę > ktokolwiek miałby zadawać sobie trud aby kompromitowac Panią NIKT I dla mnie jest to kolejny argument, ża teczki zawierają niestety smutną prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Old Lady Kuron wroc IP: *.res.east.verizon.net 22.12.04, 13:23 Gość portalu: zib napisał(a): > Można wierzyc lub nie,wiara to niewątpliwie wieka rzecz,tylko po jaka cholerę > ktokolwiek miałby zadawać sobie trud aby kompromitowac Panią NIKT? Nie wiadomo kiedy ta teczka powstala wiec nie mowmy o Pani NIKT. Swoja droga to brakuje mi Kuronia, ktory kiedys powiedzial ze teczke mozna sfalszowac a czlowieka sie nie da. Za duzo na tym forum widze wiary w slowo pisane, narod nagle nabral zaufania do SB. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jawny Ciebie się głupku szczurze biurowy nikt nie pyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 23:28 Ciebie się głupku szczurze biurowy nikt nie pyta, dokumenty na tę dętą szumowinę Niezabitoską to nie jest kwestia wiary. Tylko papierów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efka_2 Re: Ciebie się głupku szczurze biurowy nikt nie p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 00:16 Jawny... ja rozumiem, że Ty święty jesteż i wszechwiedzący od urodzenia... ale grzecznosci Cię nie nauczono - a tym bardziej tego, co to znaczy przyzwoitość... Szkoda mi Ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efka_2 Re: Ciebie się głupku szczurze biurowy nikt nie p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 07:38 inna rzecz że ten szczurbiurowy to idiota jest faktycznie. przygłup pierwszej klasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 [...] IP: *.190.90.232.mad.wi.charter.com 22.12.04, 00:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rydzyk Re: Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 00:41 może i pani Niezabitowska była agentką,ale czy to powód,żebyś używał języka żula spod budki z piwem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Re: Pytanie IP: *.190.90.232.mad.wi.charter.com 22.12.04, 00:52 Drogi "rydzyku"! Tak wyrazam swoj stosunek do tej pani. Nie jestem zulem i nie pije piwa zwlaszcza po budka. Takiego jezyka uzywam na codzien w domu. Moim zdaniem Nieazabitowska to glupia ci.. i pie... Moglbym uzyc innych okreslen ale bylyby one mniej emocjonalnie precyzyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek A ja jej nie wierzę - i co z tego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 23:32 Babina zmiękła na SB, stan wojenny był i strach o własną d..., więc kapowała władzy na znajomych. Ludzka rzecz - wprawdzie obrzydliwa, ale ilu z nas jest pomnikowymi bohaterami? Ja nie wiem, jak bym się zachował. Tylko teraz niech Niezabitowska tak nie podryguje. Kapowała, smród został, więc niech nie robi z siebie skrzywdzonej heroiny. Odrobinę godności! Poza tym nie ma się czego bać. Skoro Ketman-Maleszka jest dalej dobrym kolegą kogo trzeba, to Nowaka-Małgosi też znajomi skrzywdzić nie dadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tccorzliwy Re: A ja jej nie wierzę - i co z tego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 23:37 Jacek,popieram cie w calej rozciagloscsi,kazdy ta zrobilby! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rydzyk motłoch aż sika z zachwytu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 23:39 to prawie tak piękne jak publiczna egzekucja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kotek Re: motłoch aż sika z zachwytu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 23:43 Chyba pani N. ma cos na sumieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kotek Re: motłoch aż sika z zachwytu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 23:48 Do Wesolka. Tu nie chodzi o zagryzanie tylko o podlosc do przyjaciol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesołek zyg zyg zyg.... IP: *.lublin.mm.pl 21.12.04, 23:42 zagryzają się już między sobą - chcieli lustracji to ją mają. Każdy kij ma dwa końce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jawny Tak czy owak była "Nowak" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 23:44 Tak czy owak była "Nowak" ta nasza niepokalana Niezabi-TW-oska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaszczomp Mógł to być normalny kraj a nie republika hakowa IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 21.12.04, 23:55 gdyby nie "miłosierdzie" Mazowieckiego, jakieś dziwne i niezrozumiałe relacje między "ciemiężcami a ciemiężonymi". Sumienie narodu na chorobowym, nie daje głosu, a przecież m.in. to on jest odpowiedzalny za miękkie lądowanie byłych aparatczyków spod znaku PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
trzecie.dno Re: Teczka "Nowak" 21.12.04, 23:59 Witaj Szanowny Szczurze Biurowy! Polecam swój wątek forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=18695993 i proszę o krytykę. Niestety dużo czytania. Też bym chiał wierzyć. I życzę jej wszystkiego dobrego. mam nadzieje, ze u Ciebie wszystko O.K. i promocja się udała! Kataryna strajkuje:)! Pzdr w całej rozciągłości!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szczurbiurowy Re: Teczka "Nowak" 22.12.04, 00:20 Trzecie.dno, czytalem, czytałem. Wesołych Świąt Szczur Biurowy www.szczurbiurowy.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz A SB-cja rechocze z radości! Bo prawdziwi SB-cy IP: *.magma-net.pl 22.12.04, 00:09 mają się dzisiaj dobrze i nikt im nie zaszkodzi. Ich teczek nie ma. Tylko SB-cy mogli wymyśleć lustrację - metodę samozniszczenia elity, która obaliła komunę. Niezwykle krótkowzroczne było ze strony tej elity, że dała się zainspirować tym samobójczym pomysłem. Sb-cja i prominentni PZPR-owcy wcale z powodu lustracji nie ucierpią. Co z tego, że np Oleksemu zostanie udowodniona współpraca ze służbami specjalnymi. Jego osobista pozycja, nawet jeżeli się zmieni, to nie dramatycznie i nie będzie to dla niego wielką tragedią. Natomiast dla Niezabitowskiej to prawdziwa tragedia, bo nigdy nie udowodni, że nie była TW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efka_2 Uff... nareszcie sensowna wypowiedź.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 00:22 ... bo już myślałam że na tym forum sami paranoicy... Nigdy tego nie rozumiałam, jak można bardziej wierzyć materiałom produkowanym przez wyznawców zasady "300% normy" w niszczeniu ludzi, niż tym, którzy nadstawiali karku... No ale może ja jestem z innej epoki, w końcu przed(stano)wojenny człowiek jestem - może teraz trzeba uznać za normalne, że przyzwoite postępowanie (prośba o autolustrację)jest trakrowane jako koronny dowód przestępstwa... Szkoda mi pani Niezabitowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: Uff... nareszcie sensowna wypowiedź.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 01:08 Całkowicie się zgadzam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elf NONSENSY IP: *.chello.pl 22.12.04, 05:15 Czy Wy wiecie co piszecie?? SBcja wymyslila lustracje, tak??? I dlatego Minister Sprawieliwosci i Prokurator Generalny byl SBkiem i pochodzil SLD??? Tak??? I dlatego SLD obcina co roku budzet na IPN??? Jaskierni i Oleksego juz nie pamietacie??? W takim kraju chcecie zyc??? Niestety trzeba sie wreszcie rozstac z mzonkami. Polityka to nie jest zabawa w szlachetnosc i prawosc. Czas skonczyc rzady prawych i szlachetnych IDIOTÓW. Po prostu istnieje cos takiego jak PRAGMATYZM. Chcemy zyc w normalnym panstwie, czy chcemy byc pozytecznymi idiotami mamionymi szlachetnoscia i dobrem przez SBków i ich konfidentów? Przejrzyjcie na oczy, to SBcy walcza o utrzymanie wladzy, tajnosc i nieprzewietrzanie archiwów. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: A zzz bełkoce:( 22.12.04, 00:38 Gość portalu: zzz napisał(a): > mają się dzisiaj dobrze i nikt im nie zaszkodzi. Ich teczek nie ma. Mają się różnie, a ich teczki są. Mieli swoje personalne teczki w firmie, zostawili swoje podpisy na aktach. > Tylko SB-cy mogli wymyśleć lustrację - metodę samozniszczenia elity, która > obaliła komunę. To w końcu samometodą czy metodą esbecji wykańcza się elita? Poza tym lustracja w Niemczech i Czechach jakoś elity nie wykończyła - wprost przeciwnie, oczyściła ją i uczyniła bardziej wiarygodną. My dziś właśnie z braku lustracji już w zasadzie elity nie mamy. > Niezwykle krótkowzroczne było ze strony tej elity, że dała się zainspirować > tym samobójczym pomysłem. Czy możesz mi wymienić kogoś z tej elity, kto ucierpiał na lustracji? Na razie jedynie Niezabitowska robi szum. Będzie miała proces, który być może ją oczyści. > Sb-cja i prominentni PZPR-owcy wcale z powodu > lustracji nie ucierpią. Co z tego, że np Oleksemu zostanie udowodniona > współpraca ze służbami specjalnymi. Jego osobista pozycja, nawet jeżeli się zmieni, to nie > dramatycznie i nie będzie to dla niego wielką tragedią. Po pierwsze zmieni się pozycja Oleksego - prze 10 lat nie będzie mógł sprawować żadnych funkcji publicznych. Po drugie skąd wiesz, że to nie będzie dla nie wielką tragedią? W końcu ten facet kocha władzę. > Natomiast dla > Niezabitowskiej to prawdziwa tragedia, bo nigdy nie udowodni, że nie była TW. A dla mnie tragedią będzie jak sąd jej udowodni, że była. Ona bowiem była "twarzą" rządu Mazowieckiego, który był niegdyś dla mnie wielką nadzieją i wierzyłam, że tworzyli go uczciwi ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fantomas Re: A SB-cja rechocze z radości! Bo prawdziwi SB IP: *.3.pl / *.3.pl 22.12.04, 03:07 Bzdury piszesz.Wystarczy spojrzec co zrobiono z archiwami tajnej policji politycznej w NRD i Czechosłoacji i jaki to miało wpływ na rozwój demokracji w tych krajach.Ujawnienie esbeckiej wiedzy,choc nieraz bolesne, jest ujawnieniem prawdy.Gdybysmy w yeliminowali zdrajcow z zycia publicznego nie mielibysmy wielu afer,handlowania polskim majatkiem,niejasnych sytuacji itp.Dzis nawet ludzie dawnej Unii Wolnosci przyznaja, że zaniechanie lustracji było błedem. Po ujawnianych faktach widac dlaczego tego nie chcieli, przyznanie sie do wlasnej słabosci bywa jednak trudne.Esbecy ciesza sie do momentu kiedy ich wiedza jest tylko ich wiedza.Ujawniona, likwiduje mozliwosci szantazu itp.Tak trudno to zrozumiec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elf Re: A SB-cja rechocze z radości! Bo prawdziwi SB IP: *.chello.pl 22.12.04, 05:59 Popieram iza.belle.ize i fantomasa. Bylem zwolennikiem Unii Wolnosci. I nadal uwazam, ze ta partia byla najbardziej rozsadna. Oczywiscie, ze popelnila blad braku lustracji. Tylko z tego nie wynika, ze Kozlowski jest agentem, wynika jedynie to, ze rzeczywiscie byli czerowno biali. Nie zadni rózowi. Jednak to nie "rózowi" ostatecznie skompromitowali idee lustracji. Umieszczenie Moczulskiego i Chrzanowskiego graniczylo z paranoja. Trzeba sobie jasno powiedziec ze SB infiltrowala wszystkie partie i wszystkie potrafila skutecznie kompromitowac. Dla mnie tez osobista tragedia bedzie to, ze okaze sie, ze Niezabitowska byla agentka. Rozumiem jej motywy, dziecko, ojciec etc. Lepiej jednak bylo zostac w Stanach skoro tak wygladala rzeczywistosc. Ciesze sie ze sama przestala zabiegac o funkcje panstwowe. Ciesze sie, ze zerwala wspólprace i dalej walczyla o wolna Polske. Rozumiem, ze nie powiedziala o tym nikomu. Ale nie rozumiem czemu uczciwy czlowiek wiedzac ze jest czysty pisze taki tekst jak w Rzepie. Nie rozumiem czemu rozpoczyna sianie chaosu. Nie rozumiem czemu mówi o tym ze "podpisywala swoim nazwiskiem" "byc moze powiedziala za duzo i komus zaszkodzila" "podjela gre". Tak uczciwi nie robia. Pierwsze co Niezabitowska robi to palcem wskazuje winnego gen. Kiszczaka. Ten Pan powinien byc zdegradowany i siedziec. Ale to podlosc, bo Kiszczak naprawde sie bal. Tak palil teczki, to wszyscy wiedza od dawna. Czemu Niezabitowska nie zadala wgladu w akta IPNu? Czemu dostawali paszporty? W jakim celu Tomszewski jedzie do Krakowa do Kozlowskiego po certyfikat prawdomównosci? Prawo Kopernika Grishama nadal dziala: gorszy charakter zawsze wyprze lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sld-nie Re: A SB-cja rechocze z radości! Bo prawdziwi SB IP: 67.71.115.* 22.12.04, 06:26 PODPIS JAKIEGOS SWISTKA GDY MA SIE PISTOLET PRZY GLOWIE, A ESBEK SIE MASTURBUJE, JEST NIEWAZNY. a CO - MIALA SIE DAC ZWALCIC PRZEZ KOMUNISTYCZNA SWINIE. CIEKAWEE GDZIE RESZTA MIKROFILMOW, PWEWNIE W ROSJI.. TEMAT ZASTEPCZY, JUTRO BEDZIE O SZPIEGU... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Legalista Re: Teczka "Nowak" IP: *.atl2.hawkcommunications.com 22.12.04, 00:58 Polskie instancje sprawiedliwości powinny dać p. Niezabitowskiej spokój. Pamiętajcie że legalne władze polskie przestały istnieć w 1989 r. a dzisiejsza władza to niczem innem niż ciąg dalszy nielegalnie narzuconego reżymu po uzgodnieniach Roosevelta i Churchilla z Stalinem w Teheranie i Jałcie. Władze Polski dzisiejszej są tak samo nielegalne jak te które rządziły przed erą Solidarności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cat Re: Teczka KOLABORANT TO BYDLE !!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 01:36 O lie pamietam to kilku kolegów z podziemnej Solidarnosci zostalo "goscinnie" wpuszczonych do archiwum bezpieki" po 89 r. pomagali sobie wzajemnie i mieli mozliwosc wyniesienia teczek do mikrofilmow bylo trudniej albo glaby nie mieli wiedzy przypominam ze jednym z tego towarzystwa byl Adam Michnik takich kwiatkow bedzie wiecej wierze ze taka jest prawda' a IPN dziala na tekiej samej wiarygodnosci jak w sprawie Jedwabnego i wrescie to to lobuzerstwo nalezy rozliczyc jezeli te swinie raz sprzedali w jedna strone, to nalezy przypuszczac ze teraz sprzedaja w druga strone KOLABORANT TO NIE CZLOWIEK TO BYDLE !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiu Re: Teczka KOLABORANT TO BYDLE !!!!!!!!!!!!!! IP: 213.77.37.* 22.12.04, 09:00 Przeklejasz te swoje madrości to tu to tam. Kolaborant to dalej człowiek. Jak sie spojrzy na historie Niezabitowskiej to okazuje sie zupełnie przyzwoita. Jedyny bład to że nie powiedziała o tych spotkaniach swoim znajomym duzo wczesniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobrorad Co było to było... IP: *.atldial1.hawkcommunications.com 22.12.04, 05:02 ...a ty ciągnij kobyło. Obserwuję że Polacy są nie mniej zacietrzewieni niż Irakijczycy. Nie ma sensu dziś czynić sobie wzajemnie zarzutów zwłaszcza że od 1939 r. Polacy nie są panami w własnym kraju a od 1989 nie mają własnego legalnego rządu choćby po za granicami swego kraju. Spójrzcie na to co dzieje się teraz w Iraku gdzie nawet pod okupacją różne frakcje zwalczają się. Czy chcecie stworzyć podobną atmosferę w Polsce? Przecież wszyscy zdajemy sobie sprawę z faktu że rodowód dzisiejszych "władz" w Warszawie to nie polski. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Teczka "Nowak" 22.12.04, 06:02 szczurbiurowy napisał: > Ja wierzę Niezabitowskiej Ja nikomu nie wierzę. Ani Niezabitowskiej, ani tym bardziej SB. Prawda spłonęła na rozkaz Kiszczaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: huk Re: Teczka "Nowak" IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.04, 06:32 Mnie to wali.Kto to jest ten wypłosz?Rzecznik rządu-to za gruba kreche. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm, Re: Teczka "Nowak" IP: *.client.comcast.net 22.12.04, 07:17 no prosze a jednak zmienia ton. Juz nie zaprzecza tak gwaltownie a raczej przyznaje ze podjela gre i moze powiedziala za duzo. Poczekajmy na kolejne rewwelacje i samo zachowanie Niezabitowskiej. Nie zaprzecza ze spotykala sie z sbekiem. Co naprawde mowila???? I dlaczego nie rozliczyla sie z tego wczesniej?? Na co liczyla?? Podjela sie obowiazkow rzecznika rzadu, to byl jej obowiacek wyczyscic sie przed podjeciem sie rerprezentowanis Narodu i panstwa,;dlaczego czekala az przyjdzie jakas baba z informacja. To smieszne.I niewiarygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Teczka "Nowak" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 07:28 Być może uprawiam spiskową teorię świata, ale czy nie jest dziwne,że sprawa Niezabitowskiej wyszła właśnie teraz, przed ogłoszeniem wyroku w sprawie Oleksego. Oleksy będzie dalej miał dobre samopoczucie bo jeżeli teczka pani Małgorzaty miałaby być fałszywką to dlaczego dokumenty w jego sprawie są prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andj Re: Teczka "Nowak" IP: *.vt.pl 22.12.04, 08:13 A moze najpierw przeczytalibyscie dzis w "Rzeczpospolitej", jakie to "rewelacje" sprzedawala Niezabitowska Sluzbie Bezpieczenstwa, a pozniej ferowali wyroki? :] Przeciez w tych teczkach praktycznie nic nie ma!!! Jest pare slow o kolegach (sklad redakcji... buhahah... wielka tajemnica :P), o ktorych Niezabitowska mowila SB na przesluchaniu. Jest wlasciwie tylko to, o czym Niezabitowska juz napisala w dodatku "Plus Minus"... Jaki wniosek? SB-cy prawdopodobnie czesc jej zeznan z 15 grudnia spisali w protokole, a z reszty zrobili notatki "na przyszlosc", by pochwalic sie przed przelozonymi, ze pozyskali TW :/ I dostac jakas premie, czy awans... Tak sie sklada, ze w jednej z firm, w ktorej w przeszlosci pracowalem, prokurentem wlascicieli zostal byly SB-ek... Powiem tyle o nim - typ bierno-manipulacyjny, leniwy gnoj, ktory udawal ze pracuje. Prawdopodobnie tak samo oszukiwal otoczenie, przelozonych, jak i samego siebie. W zyciu nie uwierzylbym w cokolwiek, co napisal lub napisze. I ciekawostka - gosc tworzyl w moim miescie struktury Samoobrony :] pozdruffki :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gery Niezabitowska szmata ubowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 07:48 Niezabitowska szmata ubowska. Najpierw zaprzeczała równo wszystkiemu. Teraz kiedy są dowody przyznała się do: kontaktów z UB, podpisywania papierów i mówienia "za dużo". Gdyby z tamtych czasów ocalały jakieś taśmy to musiałaby się jeszcze do czegoś przyznać. Ludzkie zero. Jak się donosiło chcąc zarobić czy dostać paszport to się powinno jasno powiedzieć że tak było i odsunąć się na zawsze na bok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andj Re: Niezabitowska szmata ubowska IP: *.vt.pl 22.12.04, 08:15 Sprecyzuj... Kiedy i do czego niby sie przyznala? :] Odpowiedz Link Zgłoś
krokiet2 Re: Gery pisze: "Niezabitowska szmata ubowska" 22.12.04, 21:43 Kolego Gery! Posługując się takim językiem znakomicie upodobiasz się do panów z UB, SB itp. Może gdybyś miał więcej szczęścia i przyszedł na świat o kilkadziesiąt lat wcześniej znalazłbyś w tych instytucjach wymarzone miejsce pracy. Obrzydliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
szczurbiurowy W świetle dzisiejszej Rzeczypospolitej 22.12.04, 08:21 rewiduję swój pogląd na sprawę. Smutna ta historia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiu Re: W świetle dzisiejszej Rzeczypospolitej IP: 213.77.37.* 22.12.04, 09:06 No mnie już wczorajsza wypowiedz Kieresa dała dużo do mślenia. Czytałem Niezabitowską z soboty z Rzpy itez byłem śiwęcie przekonany że coś jest nie tak. Ale wypowiedz Kieresa, który jest szalenie wyważonym gościem, bardzo mnie wyprostowała. Skądinąd to co sie okazuję nie jest jakoś miążdżące dla Niezabitowskiej. Aczkolwiek była na krótko TW. Ale kto wtedy, kto nie był naiwny i młody jak ja, wierzył że to sie wszystko dobrze skonćzy i wreszcie wygramy? To troche przypominało jednak polskie podziemie po klesce francji. Wielu późniejszych bohaterów się wycofało tracąc nadzieję. Na szczęście na chwilę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mroq Re: W świetle dzisiejszej Rzeczypospolitej IP: *.lexmedia.com.pl / 195.116.80.* 22.12.04, 14:22 A ja mimo wszystko dalej wierzę, że to co przed ujawnieniem teczki powiedziała Niezabitowska o swoich kontaktach z SB jest prawdą. a to dlatego, iż.... Esbecja, jak każda polska postgierkowska instytucja, była tworem ogromniastym, rozlazłym i mało skutecznym, a ludzie tam pracujący, poza stosunkowo nielicznymi "chwalebnymi" wyjątkami, ideę ścigania przeciwników reżimu traktowali jako nieunikniony obowiązek związany z otrzymywaniem pensji i innych korzyści. W pierwszej połowie lat osiemdziesiątych utrzymywanie siatki agentury było finansowane w nastepujący sposób: oficer prowadzący dostawał odzielnie pieniądze na zwerbowanie agenta i oddzielnie na wydatki związane z każdym spotkaniem. Pokwitowań wydatowania tych sum sie nie wymagało. Takiemu oficerowi opłacało się więc jak najwięcej ich nawerbować i mieć dużo akt osobowych (bywało, że taki oficer prowadził kilkunastu tw). Potem dorzucał tylko kolejne notki ze spotkań jakie to niby z takim agentem odbył i jakieśtam informacje, które niby on mu wówczas przekazał. Z każdą taką notkę brał ekstra pieniądze z kasy wydziału. Była to bardzo powszechna i opłacalna praktyka, zresztą praktycznie nie do skontrolowania... Jeżeli więc Niezabitowska twierdzi, że została zwerbowana, podpisała lojalkę i odbyła potem jedno spotkanie z agentem, to jestem święcie przekonany o tym, że mówi prawdę. Są na to zresztą dowody w postaci podpisanych przez nią czterech dokumentów. To że w aktach są podpisane przez oficera prowadzącego dokumenty na 11-12 spotkań nie świadczy absolutnie o tym, że te spotkania się w rzeczywistości odbyły. Świadczy niezbicie tylko i wyłącznie o tym, że oficer wziąl na tyle spotkań pieniądze z kasy. Skoro więc Niezabitowska twierdzi, że tych spotkań nie było, to z uwagi na moją głęboką wiarę w jej prawdomówność i zalety charakteru oraz moją równie głęboką niewiarę w prawdomówność i zalety charakteru osób pracujących wówczas w SB jestem przekonany, że tych spotkań nie było. i to tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: W świetle dzisiejszej Rzeczypospolitej IP: 199.21.28.* 22.12.04, 18:09 dorzuce moje 3 grosze - pewnie tez mam teczke, nie wiem z jakim pseudo i nawet nie chce wiedziec, zgoda na wspolprace tez sie znajdzie, i to podpisana przeze mnie osobiscie, czemu nie, tyle tylko ze ja podpisalem zgode na wspolprace z wywiadem, celem bylo otrzymanie paszportu, paszport otrzymalem, zadnych informacji nigdy nikomu nie dostarczylem, ale wedlug tego co sie dzieje w polsce pewnie jestem agentem i zatajam wspolprace, pytam sie tylko jaka wspolprace? caly moj kontakt to to jedno spotkanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiu Re: Teczka "Nowak" IP: 213.77.37.* 22.12.04, 08:53 Ale w co? Że nie buło tych kilku spotkań później? To duża odwaga tak wierzyć. Ja wierze dokumentom. To swoją drogą sprytny zabieg komu wierzysz pieknej blond pani czy facetowi o czerwonych oczach z sb. Wybór jest prosty. Niestety to nie o to chodzi. Sa dokumenty które nie maja powdu być sfałszowane. W nich można wyczytać historię współpracy. Wcale nie jakąś straszną ale jednak współpracy. I tu wiara nie ma nic do rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowak Re: Teczka "Nowak" IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 22.12.04, 09:40 Tak czy owak - zawsze Nowak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darwin Re: Teczka "Nowak" IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 22.12.04, 09:42 Jesteś widocznie brakującym ogniwem w teorii Darwina,naiwniaczku,pa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Remuszko Większy błąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 09:51 Ktoś w tym wątku celnie podkreślił, iż nawet zwolennicy Unii Wolności przyznają dziś, że zaniechanie lustracji było błędem. Pragnę dodać, iż - moim zdaniem - największym błędem było praktyczne zaniechanie lustracji dziennikarzy, grupy tak licznej jak adwokatura, a o wielokroć większych wpływach. Dziennikarzy nie wybiera się demokratycznie (nawet korporacyjnie!) i nie ponoszą oni za swoje działanie praktycznie żadnej odpowiedzialności. W NRD współpracowało ze Stasi ponoć 100% dziennikarzy (sic!), a w Polsce w 1996 roku głośno komentowana była wypowiedź świeżo upieczonego ministra spraw wewnętrznych, którym "wstrząsnął stopień penetracji środowiska dziennikarskiego przez UB, SB oraz UOP". W drugiej połowie lat dziewięćdziesiątych trzy razy, powtarzam, TRZY RAZY wraz z kilkudziesięcioma kolegami po fachu występowałem publicznie o objęcie dziennikarzy lustracją, i trzy razy dawano nam, mówiąc eufemistycznie, "skuteczny odpór". Szczegóły (daty, fakty, nazwiska) można znaleźć na stronach 208-212 drugiego wydania mojej książczyny o "Gazecie Wyborczej". Zainteresowanych zapraszam pod www.remuszko.pl, a na koniec powiem tylko, że - w moim przekonaniu - tak jak bez ordynacji większościowej nie uda się naprawić polskiego państwa, tak bez ujawnienia współpracowników bezpieki w mediach ustawa lustracyjna nie spełni głównych celów, dla których została uchwalona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Remuszko Szkolna koleżanka MN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 10:08 Zbiegiem okoliczności, z Małgosią Niezabitowską razem zdawaliśmy maturę w 1965 roku. Miałem wtedy 17 lat i pamiętam, że koleżanka MN bardzo mi się podobała. Ot, zabawny szczegół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iggor Re: Większy błąd IP: 62.111.149.* 22.12.04, 10:20 Nie znam środowiska dziennikarskiego, ale z uwagą czytam gazety i muszę przyznać, że niektóre teksty, zwłaszcza w dziale krajowym Gazety, budzą moje najwyższe zdumienie. Ostatnie wsparcie postkomunistów w walce z Komisją Śledczą (np. teksty p. Milewicz, p. Beylina czy rozpoczęcie debaty nad sensem istnienia takich komisji) to zjawisko, którego nie potrafię sobie wytłumaczyć. Przecież ta komisja jest naturalnym sojusznikiem dziennikarzy w ujawnianiu prawdy i informowaniu opinii publicznej. Czemu Redakcja Gazety tak ją gnoi? Błędów nie popełnia ten co nic nie robi, więc nie o nie tu chodzi. I tu z bólem muszę stwierdzić, że jedyne co to może tłumaczyć ww. teksty to hipoteza p. Kaczyńskiego w niedzielnym Śniadaniu w Radiu Z. Że sprawa Niezabitowskiej to smagnięcie biczem dla niezlustrowanych środowisk d. opozycji. Tak by bardziej zdecydowanie angażowali się w wsparcie tzw. "lewicy", bo ta ewidentnie go potrzebuje. Dotychczasowy atak na komisję załamał się. W sumie szczęśliwie, dzięki wpadce Millera nt. spotkania sztabu antykryzysowego. Jestem fanem Gazety, uważam że jej twórcy włożyli nieprawdopodobną pracę, w ciągu 15 lat tworząc z niczego dziennik na światowym poziomie. Publicystyka międzynarodowa jest prowadzona w sposób wzorcowy. Ale nie może być tak, by łamy Gazety były wykorzystywane przez ukrytych decydentów do jakiś brudnych rozgrywek politycznych. Widzę więc pilną potrzebę przeprowadzenia wewnętrznej lustracji redakcji Gazety. Sądzę, że jest to zadanie dla Zarządu Agory, bo Redakcja Gazety ewidentnie sobie nie radzi. Takie sprawy należy załatwiać wewnątrz firmy zanim staną się ogólnopolskim skandalem. Zwłaszcza jeśli jest się spółką publiczną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lustrator Stare ale jare - dla przeciwnków lustracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 10:56 A ja znalazłem w sieci takie dwa stare teksty. Ciekawa lektura: www.czytanki.hox.pl/nowina.html www.czytanki.hox.pl/maleszka.html Odpowiedz Link Zgłoś