Dodaj do ulubionych

XIII finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomoc...

IP: *.policja.lublin.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 09:38
WOŚP to bardzo pozytywna sprawa i należy jej się jak największe poparcie.
Jeżeli nawet jakieś jednostki załatwiają w ten sposób swoją prywatę to jednak
najważniejsze jest zdrowie dzieciaków i skala w jakiej ta pomoc jest im
niesiona. Ponadto powinniśmy być dumni sami z siebie (jako społeczność), że
potrafimy zjednoczyć się i podąć wspólne działania, a nie narzekać. Ci,
którym cała inicjatywa nie odpowiada niech nie dają pieniędzy i cicho siedzą,
a pozostałym należy się CHWAŁA I SERDECZNE DZIĘKI!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Wania Re: XIII finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 10:23
      WOŚP nadal żyje dobrze "siema" i niech mimo malkontentów oraz niespecjalnego
      zainteresowania kościoła długo funkcjonuje ku uciesze chorych dzieci, jeszcze
      zdrowych,zatroskanych rodziców.Niech ten spontaniczny ruch będzie drogowskazem
      dla tych wszystkich polityków, którzy zapomnieli po co zostali wybrani i, że
      można współdziałać, ze społecznością a nie tylko ją mamić i okradać!! "Siema"
      • chilum Re: XIII finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pom 10.01.05, 16:51
        Zgadzam się w 100%.

Dopóki RM i TR nie zaczeli kreciej roboty wokół WOŚP jakoś nie słyszałem głosów oburzonych obywateli co do działalności J.O.(tak,tak,bo dopiero TR otworzył ludziom oczy,wiem,wiem)
        Wtedy jeszcze Net nie był tak powszechnymnie dało się w sekundę sprawdzić na stronie WOŚP rozliczeń,statutu,etc.
        Tym dziwniejsze jest teraz
    • Gość: Terry Nie daję Owsiakowi IP: 5.5R6D* / 217.153.50.* 10.01.05, 10:44
      I nie zamierzam cicho siedzieć. Za mnie daje telewizja publiczna na przykład.
      Utrzymywana z pieniędzy podatników a bez zgody podatników daje darmowy czas i
      reklamę prywatnej fundacji. Niech się Owsiak publicznie rozliczy z tych
      pieniędzy, których nie przeznaczył na zakupy sprzętu medycznego. Niech rozliczy
      się równiez z odsetek jakie powstają na koncie fundacji. Niech nie robi z
      siebie darczyńcy bo on zajmuej się tylko redystrybucja pieniędzy zebranych od
      ludzi. Ponadto nie podoba mi się napastliwość: jak to, nie dasz na biedne
      dzieci ? No skandal. Wcale nie chodzi o to, że nie chcę dać na biedne dzieci.
      Nie chcę dać na Owsioka i nie dam. I nikt nie będzie mi mówił czy mam siedzieć
      cicho czy mam prawo do zabrania głosu. Co z waszą tolerancją ? Tu nie działa ?
      • Gość: mała Re: Nie daję Owsiakowi IP: 217.153.29.* 10.01.05, 10:56
        jesteś rozgoryczonym człowiekiem, współczuję ci. narzekaj i gderaj, jak
        prawdziwy Polak. I na tace lepiej daj, tam na pewno sie z toba rozliczą! nawet
        jeśli tylko 1 zł z 5, które wczoraj dałam pójdzie na sprzęt to zajebiście.
        nawet jeśli fundacja kupi tylko za połowe kwoty, która zebrała - to zajebiście.
        nie zbiednialam, to tylko paczka fajek te 5 zł (nawet nie). A ty, dobry
        człowieku, załóż noge na noge i pogadaj sobie... niech ci ulży!
        • Gość: Terry Re: Nie daję Owsiakowi IP: 5.5R6D* / 217.153.50.* 10.01.05, 12:01
          Nowa wyrocznia delficka się objawiła. Wcale nie jestem rozgoryczonym
          człowiekiem. NIe odpowiada mi, że z moich np.: 5 zł jak piszesz tylko 1 zł
          idzie na sprzęt. Ja lepiej oceniłem Jurasa bo twierdzę, że 17% zabiera na
          fundację. A i jeszcze jedno: nie lubię narkomanów i cichodajek.
        • Gość: knipser [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 16:00
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • Gość: Terry [...] IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.05, 21:58
      • Gość: Magda Re: Nie daję Owsiakowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 11:42
        Ja dałam i będę zawsze dawać, ciekawe co powiesz gdy w razie choroby Twoje
        dziecko będzie zmuszone korzystać za sprzętu zakupionego przez WOŚP - różnie w
        życiu bywa?!!!.
        • Gość: Terry Re: Nie daję Owsiakowi IP: 5.5R6D* / 217.153.50.* 10.01.05, 12:03
          Płacę regularnie ZUS i podatki, sprzęt zakupiony przez WOŚP JEST ZAKUPIONY
          RÓWNIEŻ ZA MOJE PIENIĄDZE - przecież telewizja publiczna bez mojej opczywista
          zgody udzioela za darmo czasu antenowego i reklamuje WOŚP i Jurasa.
          • Gość: Magda [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 12:54
            • Gość: Terry [...] IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.05, 22:01
          • Gość: asd Re: Nie daję Owsiakowi IP: *.echo.com.pl 10.01.05, 13:38
            ha! Ostatnia niedziela w dwojce miala duzo wieksza ogladalnosc niz normalnie -
            daje za to glowe - i to wlasnie sa pieniadze na telewizje ktore sie nie
            marnuja. Mysle ze dodatkowo TV sporo zarobila na niedzielnych reklamach. A tak
            poza tym to kazdy czlowiek ktory daje kase na Orkiestre jest wiecej wart od
            takich malkontentow jak Terry...
            • Gość: Terry Re: Nie daję Owsiakowi IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.05, 22:05
              Ooo kolejna wyrocznia.Kto daje kasę jurasowi jest cool kto nie jest zły. To
              własnie jest tolerancja takich kmiotków jak ty. Żadne argumenty nie trafiają bo
              jakże trafic do zawodówkarza ? A kto ile jest wart to nie tobie śmieciu
              decydować. Na ciebie nym nawet nie splunął bo żal by mi było własnej śliny.
              Piszę rzeczowo to odpowiadają mi albo cichodajki albo buraki
          • Gość: KochającyLudzi ŻAL WIELKI OGARNIA CZŁOWIEKA IP: *.238.66.140.adsl.inetia.pl 10.01.05, 14:38
            dlaczego w tym biednym,szarym kraju każda akcja,która zrzesza ludzi jest z
            miejsca krytykowana,dlaczego ludzie pokroju Jurka czy ś.p.Marka Kotańskiego
            spotykają się z taką agresją? I to z czyjej strony? takich co to niczego poza
            płaceniem podatków /i to pewnie niewielkich/ nie robią.I ta wieczna
            roszczeniowa postawa NALEŻY MI SIĘ PŁACĘ PODATKI i ZUS. Wszyscy płacimy ale
            zarobki Polaków są jakie są a wpływy z podatków nie są właściwie / w
            większości/ wydatkowane.Pozdr WSZYSTKICH LUDZI Z WIELKIM SERCEM!
            "Pamiętajcie, coście uczynili jednemu z tych maluczkich mnie uczyniliście"
      • Gość: kudłaty Re: Nie daję Owsiakowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 12:53
        Jesteś "lekko" stukniety!! Nikt nie daje Owsiakowi, ale fundacji pieniadze!!
        Jeżeli chodzi o procety, z tych procentów jest organizowany przystanek
        Woodstock w ramach podziękowania dla wolontariuszy!! Max. 10% z tego co
        uzbierała fundacja, w statucie WOŚP jest zapisane że idzie na cele utrzymania
        fundacji!! Poztym kontrole wielokrotne w fundacji, nie wykazały "człowieku"
        żadnych, powtarzam, ŻADNYCH uchybień!! Zapewne masz łysy łeb, a pod czaszką
        zamiast mózgu wode (napewno jesteś zwolennikiem rydzykowców i prawdopodobnie
        rasistą!!). Owsiak utrzymuje się jedynie z tego co zarobi w TVP.
        • Gość: Terry [...] IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.05, 22:07
      • Gość: barium Re: Nie daję Owsiakowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 17:59
        ogólnie akcja ma sens, lecz kwoty uzyskiwane ze zbiórki są niewielkie w
        poprównaniu z mozliwościami obywateli
      • Gość: Zofia Re: Nie daję Owsiakowi IP: *.cybranet.pl 16.01.05, 16:48
        Masz prawo nie dawać. Ale skąd ta napastliwość. To wg Ciebie tolerancja?.
        Zbierałam i byłam zachwycona postawą naszego społeczeństwa. Nie znam Owsiaka,
        ale jestem mu wdzięczna, że podjął się takiego trudu. Podeszła do mnie matka z
        dwójką małych dzieci. Powiedziała, że dzięki Owsiakowi jej młodsze dziecko
        żyje. To było wzruszające. Byłam wolontariuszką pierwszy raz, wróciłam bardzo
        zmęczona (mam ponad 50 lat) ale będę brać udział w tej akcji do końca życia. W
        następnym roku mają dołączyć; córka i mąż. Wielu ludzi tłumaczyło się przede
        mną, że już dali pieniądze tylko serduszko zgubili, mówiłam im "dzięki" i
        dodawałam "nie musicie się Państwo przede mną tłumaczyć". Jest to najcieplejsza
        impreza roku. Pozdrawiam.
    • Gość: Czarny ;-) Re: XIII finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pom IP: *.access.telenet.be 10.01.05, 11:47
      Gdyby Czarni nie wchodzili im w parade, akcja przynioslaby jeszcze wieksze
      zyski.
      • Gość: Terry Jurasowi mówię nie IP: 5.5R6D* / 217.153.50.* 10.01.05, 12:04
        Co ma do szukania na terenie kościelnym prywatna fundacja Jurasa i jego
        rodzinki ?
        • Gość: Jan XXIII TO COŚ DLA CIEBIE TERRY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 15:41
          Jedni wolą wspierać WOŚP, a drudzy prorosyjskie i pełne kłamstw i nienawiści
          imperium szatana

RADIO MARYJA - program na jutro
          9-11 - rydzowe przeboje
          11-12 - motoryzacja: jak zamontować ambonę na maybachu
          12-14 - psychlogia: jak zrobić pranie mózgu staruszkom, żeby oddawali całe
          renty i emerytury na grubego bęcwała
          14-15 - modlitwa o zdrowie ojca dyrektora przerywana co 5 minut numerami kont
          15-17 - motoryzacja: pimp my ride - jak przerobić Maserati na papamobile do
          podróżowania po Toruniu
          17-19 - rezydencje najbogatszych Polaków - relacja z dzielnicy willowej Lichenia
          19-9 numery kont i program hipnozujący bigotó i bigotki do oddania wszystkich
          oszczędności, sprzedania domów, wydziedziczenia dzieci i wpłacenia wszystkiego
          na konto grzybowego ojczulka.
          • Gość: knipser Re: TO COŚ DLA CIEBIE TERRY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 16:10
            Halo rm - tu my dewotki
            Halo rm - tu my bigoci
            Podpowiedz nam przewilebny - płacic abonament na TV czy również oddać to tobie
            o wszechbocki.
            Tyle nam natłukłes do naszych starczych łbów, że już nie wiemy co dalej,
            wszystko co mamy tobie oddajemy, żyjemy tak jak nam nakazujesz.
            O chlebie (suchym) i wodzie
            Halo rm podpowiedz?? - czekamy
            • Gość: Terry Ty sie naucz tabliczki mnożenia bo nie przejdziesz IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.05, 22:11
              do drugiej klasy podstawówy
          • Gość: Terry A może śmmieciu rzeczowo podyskutyjesz ? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.05, 22:10
            Tak często słuchasz RM ? Znasz na pamięć cały program ? A loda mi zrobisz ?
    • Gość: mkong Re: XIII finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pom IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.01.05, 12:29
      Osobiście szanuje Pana Owsiaka za to co robi, nurtuje mnie tylko jedna kwestia,
      bardzo wiele puszek jest opróżnianych przez samych zbierających. Jest to smutna
      prawda i zastanawiam sie czy puszki nie mogą być tak zrobione, żeby
      takie " uszczuplanie puszki" było nie możliwe.
    • Gość: zbycho Re: XIII finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 12:52
      orkiestra to fajna sprawa,a ludzie zawsze będą mamrotać.najwięcej zawsze
      ci, którzy nic nie dają.
    • Gość: max Mimo kolejnych rydzykowych kłamstw pełen sukces!!! IP: *.chello.pl 10.01.05, 13:00
      na nic się zdało ujadanie wyznawców ojca malwersanta i zwykłe kłamstwa na temat
      orkiestry. po raz kolejny sukces ludzi normalnych. dla kłamliwych baranów
      wyjaśnienie- każda fundacja przeznacza do 10% na swoja działalność, a WOSP
      zarzadza na tyle dobrze, że mimo iż zebrała pnad 54 mln $ przez 12 lat, na
      sprzęt medyczny wydała więcej- ponad 56 mln $- widać dobre zarządzanie, nie
      piszcie więc barany że z każdej danej złotówki na "cel" idzie 80 czy 90 groszy,
      bo dzięki odsetkom idzie nawet więcej niż ta złotówka, a jeszcze zostaje na
      całą działalność fundacji.
      • konread Re: Mimo kolejnych rydzykowych kłamstw pełen sukc 11.01.05, 01:32
        To jest jedynie zazdrość że nadal udaje się Owsiakowi docierać do młodzieży, o
        czym organizacje krytykujące WOŚP mogą jedynie pomarzyć!
    • Gość: belfer Re: XIII finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pom IP: *.gl.digi.pl / *.gl.digi.pl 10.01.05, 14:31
      To najlepsza metoda wychowawcza dla setek młodych ludzi. Czują,że ich praca nie
      idzie w gwizdek tylko daje piękne efekty.Jurek Owsiak potrafił połączyć piękne
      z pożytecznym.Rezultaty widać w szpitalach i to jest budujące.Więcej takich
      ludzi!!
    • Gość: rafalishek Re: XIII finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 17:29
      jestem jak najbardziej za takimi na szeroką skale, akcjami. Popieram więc i
      cieszę się że dam to dla dzieci które są w potrzebie a nie księdzu na nowsze
      samochód lub kolejny kościół w kraju, gdzie panuje bieda...
    • Gość: ala Re: XIII finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 17:29
      Od 13 lat razem z naszymi dziećmi uczestniczymy w pięknej akcji WOŚP. Mój
      starszy syn - obecnie student, cały rok zbiera pieniądze do skarbonki. a potem
      prrzekazuje to na rzecz dzieci. Jak się komuś nie podoba akcja Jurka i słucha
      propagandy Rydzyka- to niech daje jemu pieniądze- wolna droga. Słuchanie od
      tylu lat o nieuczciwości Owsiaka jest już nudne i głupie. Nie chcecie to nie
      pomagajcie- wspierajcie Radio Maryja.
      • Gość: miki Re: XIII finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pom IP: *.dip.t-dialin.net 10.01.05, 22:28
        Autorytet rydzykow najlepiej widac po wynikach zbiorki Orkiestry.Pomimo
        histerycznej propagandy,znowu zebrano wiecej niz w ubiglym roku.Czy ktos
        policzyl ile dzieci uratowala akcja Owsiaka?Rycyk pewnie przeliczylby calosc na
        maybachy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka