Dodaj do ulubionych

Partii jest przykro :(

IP: *.elpos.net 24.01.05, 14:43
A naród, rzecz jasna, smuci się wraz z Partią. Wybitni członkowie Partii idą
do więzienia, a przecież chcieli dobrze dla Partii :(( Czy znajdą
Obserwuj wątek
    • Gość: cz Re: Partii jest przykro :( IP: *.elpos.net 24.01.05, 14:44
      Czy znajdą się jeszcze chętni, by walczyć o dobre imię Partii?
      • Gość: cz do wyborów! IP: *.elpos.net 24.01.05, 14:49
        Partia ma nadzieję, że niesłuszny wyrok w sprawie trzech bandytów - członków
        Partii nie stanie się sygnałem (fałszywym, oczywiście) dla wyborców, by ci
        zaprzestali na Partię głosować. Wręcz przeciwnie, Partia wierzy, że wyroki
        będzie zachętą dla wyborców, by tłumnie głosowali na Partię.
    • goniacy.pielegniarz Re: Partii jest przykro :( 24.01.05, 15:14
      Czekam na reakcję Celińskiego. Swego czasu brał przecież udział w konferencji
      prasowej zorganizowanej przez SLD w obronie Sobotki i bronił go w mediach, o ile
      dobrze pamiętam.

Bo to, że dla tow. Dyducha "ten wyrok jest porażający", to nawet mnie nie dziwi.
      • ayran Re: Partii jest przykro :( 24.01.05, 16:13
        Czy Wysoki Sąd zajrzał Zbyszkowi Sobotce głęboko w oczy? Pewnie nie spojrzał, a
        jeżeli nawet spojrzał to za płytko. Cala nadzieja w tym, że sąd wyższej
        instancji będzie umiał zajrzeć głębiej, nie żeby zaraz tak głęboko jak
        Celiński, ale głębiej.
    • douglasmclloyd Jakiej partii? 24.01.05, 15:22
      Przecież to organizacja przestępcza!
      • Gość: cz Partia uczynna IP: *.elpos.net 24.01.05, 16:04
        myśmy chcieli tę partię zaorać, a ona sama się orze.

Mnie interesuje komentarz Anity B. Pamiętam, jak rzucała się na szyję Sobotce i
        go obcałowywała, gdy ten "honorowo" zrzekał się funkcji wiceministra.
    • Gość: Kat, Olin i Minim Cwasniewski tez skwasnial po wyroku IP: 192.38.163.* 24.01.05, 16:05
    • witek.bis Partio, uśmiechnij się! :) 24.01.05, 17:44
      Głowa do góry! Przybyło ci co prawda trzech kryminalistów, ale za to masz od
      dzisiaj jednego Człowieka Honoru wiecej. Podobno właśnie ogłosił się nim Henryk
      Długosz.
      • basia.basia Re: Partio, uśmiechnij się! :) 24.01.05, 18:46
        witek.bis napisał:

> Głowa do góry! Przybyło ci co prawda trzech kryminalistów, ale za to masz od
        > dzisiaj jednego Człowieka Honoru wiecej. Podobno właśnie ogłosił się nim Henryk
        >
        > Długosz.

A tu następny (lojalny kolega zapowiada, że rzuci legitymację
        poselską, jeśli Sobotka zostanie skazany:)

www.rmf.pl/wiadomosci/index.html?temat=31
        Konrad Piasecki: Czy Jerzy Dziewulski jest człowiekiem, który dotrzymuje słowa?

Jerzy Dziewulski: Tak. Oczywiście.

Nie zrobił tego i mogę dać własną legitymacje poselską, że jeżeli zostanie
        skazany ja ją złożę - mówił rok temu poseł Dziewulski.

Konrad Piasecki: Słowo się rzekło panie pośle.

Jerzy Dziewulski: Poczekamy panie redaktorze.

Konrad Piasecki: Na co?

Jerzy Dziewulski: Jeszcze powalczymy.

Konrad Piasecki: Mówił pan „Jeśli zostanie skazany złoże własny mandat poselski”.

Jerzy Dziewulski: Musi być wyrok prawomocny. Wie pan skazanie to nie jest
        skazanie. Musi być wyrok prawomocny zdecydowanie określający jego sytuację.

Konrad Piasecki: Jak będzie prawomocny to pan składa mandat.

Jerzy Dziewulski: Będziemy o tym rozmawiać. Ja nie boję się żadnych sytuacji,
        także i takiej że cisnę legitymacje tam gdzie trzeba i komu trzeba.

Konrad Piasecki: Dziękuję za rozmowę.
        • witek.bis Re: Partio, uśmiechnij się! :) 24.01.05, 19:03
          Jestem pod wrażeniem heroizmu Dziewulskiego! Nie dość, że ciśnie, to jescze
          ciśnie gdzie trzeba i komu trzeba! Do tego trzeba mieć nerwy ze stali. No, ale
          to przecież antyterrorysta. Ciekawe czy ten jego serialowy kumpel (ten agent 07
          z licencją na rozśmieszanie)zrobi to samo. Odwagi to mu pewnie wystarczy, ale
          może nie trafić gdzie trzeba jeśli będzie nachlany.
          A tak trochę poważniej, to z tego Dziewulski cwana gapa. Niby gliniarz, a swój
          rozumek ma. Doskonale cwaniaczek wie, że zanim ten proces przejdzie przez
          wszystkie instancje, to on mandatu już miał nie będzie. Albo będzie on bardzo
          niewiele wart.
          Pozdrawiam
          • Gość: cz "Wie pan skazanie to nie jest skazanie" IP: *.elpos.net / *.elpos.net 24.01.05, 19:32
            Czy to jest klasyczny przykład dialektyki marksistowskiej? Bo za młody jestem i
            tego nie studiowałem, ale instynktownie podejrzewam.
    • Gość: t1s Re: Partii jest przykro :( IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.01.05, 19:33
      Na froncie ofiary są nieuniknione.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka