Dodaj do ulubionych

Polscy Patrioci biorą się za nazwy ulic

01.06.02, 18:01
Weekendowy "Nasz Dziennik" (1-2.VI.2002) przynosi artykuł "Komunistyczny
skansen". W artykule opisano referendum w poznańskiej dzielnicy Świerczewo,
gdzie mieszkańcy przy 60% frekwencji w 75% wypowiedzieli się za pozostawieniem
istniejących nazw, zwanych przez ND "komunistycznymi".
ND nadmienia jednak, że referendum nie ma mocy wiążącej i ostateczna decyzja
należy do Rady Miasta. W dzisiejszej audycji "Aktualności" w Radiu Maryja
sugerowano, że Rada może podjąć decyzję wbrew woli mieszkańców.

Powyższe podaję, żeby wszyscy wiedzieli, czego można się spodziewać, gdyby LPR
uzyskało większość w wyborach samorządowych. I wyciąagnęli z tego wnioski na
jesieni przy urnach.
Obserwuj wątek
    • indris PS 01.06.02, 18:03
      Cały artykuł na stronie ND (
      weekendowego )
    • Gość: Oszołom Re: Polscy Patrioci biorą się za nazwy ulic IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.06.02, 18:11
      A gdyby to były ulice Hitlera goeringa Goebbelsa to też należałoby uhje
      zostawić?
      • Gość: Pipin-2 FAKTY IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 01.06.02, 18:40
        Zarowno Komunistyczne jak i Hitlerowskie nazwy powinno sie zostawic !
        To przeciez czesc Naszej Europejskiej Historii.....
        Nie zapominajmy,ze Kosciol Katolicki wcale nie jest lepszy od komunistycznych i
        hitlerowskich zbrodniarzy....
        • Gość: oko Re: FAKTY IP: 217.153.112.* 01.06.02, 19:03
          Gość portalu: Pipin-2 napisał(a):

> Zarowno Komunistyczne jak i Hitlerowskie nazwy powinno sie zostawic !
          > To przeciez czesc Naszej Europejskiej Historii.....
          > Nie zapominajmy,ze Kosciol Katolicki wcale nie jest lepszy od komunistycznych i
          >
          > hitlerowskich zbrodniarzy....
          Niestety, FAKTY nie sa twoja mocna strona. Raczej MITY.
      • indris Hitler, Goering, Goebbels 01.06.02, 19:05
        Za tymi ulicami mieszkańcy by nie głosowali. Oczywiście w podtekście pytania
        Oszołoma kryje się sugestia, że np. Marian Buczek to prawie to samo co Goering.
        Otóż duża część Polaków nie zgadza sie z taką sugestią, a w szczególności nie
        zgadza się z nią większość mieszkańców poznańskiego Świerczewa. Ściśle rzecz
        biorąc - większość głosujących mieszkańców. Ale jeżeli ktoś w referendum nie
        głosuje to deklaruje tym samym, że przedmiot referendum go nie obchodzi.
        • Gość: Oszołom Re: Hitler, Goering, Goebbels IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.06.02, 20:44
          A Róża Luksemburg? A Nowotko?
          • Gość: Ania Re: Hitler, Goering, Goebbels IP: *.upc.chello.be 01.06.02, 23:52
            Gość portalu: Oszołom napisał(a):

> A Róża Luksemburg? A Nowotko?

No to przemianujcie Roze Luksemburg na Izabele katolicka a Nowotko na Torqemade .
      • Gość: zyx To nazwa zwiazana z historia POLSKI, faszysto ! IP: *.rdu.bellsouth.net 01.06.02, 23:14
        mam nadzieje ze te gnoje nazistowskie pod dyrekcja zlodziejaszka rydzyka nie
        zdobeda wiekszosci NIGDZIE.Talibow juz przepedzono zbrojnie. Nie chcialbym tego
        samego w Polsce.

> A gdyby to były ulice Hitlera goeringa Goebbelsa to też należałoby uhje
        > zostawić?

• Gość: CCCP Re: Polscy Patrioci biorą się za nazwy ulic IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 01.06.02, 23:42
        uhje przez c-h

• Gość: Ania Re: Polscy Patrioci biorą się za nazwy ulic IP: *.upc.chello.be 01.06.02, 23:50

> A gdyby to były ulice Hitlera goeringa Goebbelsa to też należałoby uhje
        > zostawić?

Ale takich ulic nie ma!
      • Gość: alt Re: Polscy Patrioci biorą się za nazwy ulic IP: *.dyn.optonline.net 02.06.02, 03:11
        te nazwy już dawno zmieniono-nie jesteś na bieżąco
    • kimmjiki Re: Polscy Patrioci biorą się za nazwy ulic 01.06.02, 19:43
      Niedawno koledzy z ND byli strasznie zbulwersowani, ze media zle mowia o Le
      Penie, ktory przeciez dostal poparcie ludu, a teraz sami nie tylko zle mowia o
      decyzji tego ludu, ale jeszcze sugeruja olanie wyniku referendum. Kali bylby z
      nich naprawde dumny...
      • Gość: Oszołom Re: Polscy Patrioci biorą się za nazwy ulic IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.06.02, 20:46
        No i kto tu tęskni do komuny?...a mi to zarzuca a sam nie chce się dziedzictwa
        komunizmu pozbyć...ależ ci liberałowie są obłudni..a fe!
        • Gość: Pipin-2 kimmijki to glupol... IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 01.06.02, 20:49
          ...a nie liberal....idei liberalizmu on nie rozumie
          kompletnie......zwlaszcza,ze to sympatyk anty-liberalnej UW i glosowal na
          socjalistow z SLD......Kimmijki to Ciemniak ,a nie Liberal.
          • Gość: Oszołom Re: kimmijki to glupol... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.06.02, 23:44
            ...i brudas!! gardzi czystoscią!!! z tego wniosek że Kimmjiki się nie myje!!!!
            A ja myślałem że eurofani dbają o higienę osobistą...to jest kolejny argument
            przeciw wchodzeniu do UE...z takimi brudasami????? A potem się dziwią ze Niemcy
            mówią o nas brudasy..fuj! wstyd mi za was euroentuzjaści
            • Gość: Ania Re: Oszolom cos ci sie pokickalo IP: *.upc.chello.be 01.06.02, 23:57

> ...i brudas!! gardzi czystoscią!!! z tego wniosek że Kimmjiki się nie myje!!!!
              > A ja myślałem że eurofani dbają o higienę osobistą...to jest kolejny argument
              > przeciw wchodzeniu do UE...z takimi brudasami????? A potem się dziwią ze Niemcy
              >
              > mówią o nas brudasy..fuj! wstyd mi za was euroentuzjaści

A jaka czystoscia gardzi?GMR to sie od czasu do czasu przyznaje,ze pije ale
              Ciebie nie podejrzewalam,ze masz sklonnosci do alkoholu.Czyzbym sie pomylila?
              • Gość: Oszołom Re: Oszolom cos ci sie pokickalo IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 02.06.02, 00:01
                Ja pijam tylko piwo i wino mszalne ale w symbolicznych ilosciach...A GMR jak se
                wypije to takie głupstwa przychodzą mu do głowy ze hej!
            • kimmjiki Re: kimmijki to glupol... 02.06.02, 13:38

> ...i brudas!! gardzi czystoscią!!! z tego wniosek że Kimmjiki się nie myje!!!!

Moge wiedziec, skad tak idiotyczny wniosek?
        • dixi13 Re: Polscy Patrioci biorą się za nazwy ulic 01.06.02, 23:38

> No i kto tu tęskni do komuny?...a mi to zarzuca a sam nie chce się dziedzictwa
          > komunizmu pozbyć...ależ ci liberałowie są obłudni..a fe!

===============================================
          "ci" to się przede wszystkim zarzuca brak znajomości podstaw gramatyki. O logice
          nie ma nawet mowy. Ci ludzie to po prostu historia. Czy się wam to podoba czy nie.
        • kimmjiki Re: Polscy Patrioci biorą się za nazwy ulic 02.06.02, 13:37
          Proponowalbym pozbycie sie dziedzictwa komunizmu w wazniejszych sprawach, niz
          nazwy ulic, ktore i tak nikogo nie obchodza, bo w 90% przypadkow nikt nawet nie
          ma pojecia, kto to byl ten Buczek czy inny, od ktorego nazwano ulice...
      • Gość: Emeryt Re: Polscy Patrioci biorą się za nazwy ulic IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.06.02, 23:12
        Kupa płaczu z tymi zmianami nazw ulic. Zwłaszcza dla tych co na nich mieszkają
        albo mają firmy. Ale to można dla dobra ogółu olać. We Wrocławiu mądrzy radni
        uchwalili zmianę ulic Bardzkiej i Ziębickiej na Wolność i Niezależność oraz
        jeszcze inną bardziej słuszną nazwę. Też tak można. W retorsji radni Ziębic i
        Barda pokasować chcieli ulicę Wrocławską. To już nie jest śmieszne.
    • Gość: Hania Re: Polscy Patrioci biorą się za nazwy ulic IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.02, 20:00
      indris napisał(a):

> Weekendowy "Nasz Dziennik" (1-2.VI.2002) przynosi artykuł "Komunistyczny
      > skansen". W artykule opisano referendum w poznańskiej dzielnicy Świerczewo,
      > gdzie mieszkańcy przy 60% frekwencji w 75% wypowiedzieli się za pozostawieniem
      >
      > istniejących nazw, zwanych przez ND "komunistycznymi".
      > ND nadmienia jednak, że referendum nie ma mocy wiążącej i ostateczna decyzja
      > należy do Rady Miasta. W dzisiejszej audycji "Aktualności" w Radiu Maryja
      > sugerowano, że Rada może podjąć decyzję wbrew woli mieszkańców.
      >
      > Powyższe podaję, żeby wszyscy wiedzieli, czego można się spodziewać, gdyby LPR
      > uzyskało większość w wyborach samorządowych. I wyciąagnęli z tego wnioski na
      > jesieni przy urnach.

A ja do tej pory nie rozumiem, dlaczego ul. Stoleczna w Warszawie przemianowano
      na ksiedza Popieluszki. Nie mozna bylo innej ulicy przemianowac?
    • Gość: Ed Re: Polscy Patrioci biorą się za nazwy ulic IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 02.06.02, 00:31
      A co będzie, gdy do głosu dojdą wszyscy przeciwnicy muzyki - też będą zmieniać
      nazwy ulic na jakieś inne? :-))
      • Gość: Kraken Re: Polscy Patrioci biorą się za nazwy ulic IP: *.ipt.aol.com 02.06.02, 02:35
        HURRA!!!!SWIERCZEWO GORA!!!!Naprawde nie spodziewalem sie takiej odwagi po
        Poznaniakach(warszawka moglaby im obuwie czyscic)-JESTEM Z WAS DUMNY!!!
        A tak przy okazji-nigdzie nie dalo sie zlowic tak wspanialych linow,jak na
        Swierczewie-tyle tylko,ze czasem dzwony z pobliskiej swiatyni proznosci
        katolickiej potrafily mnie wkurwic,za co wikary nie raz zostal przez
        wedkujacych zdrowo zjebany(rowniez kutas wedkowal-ale ten mial przynajmniej
        zdrowe zainteresowania)
        • Gość: Skin Re: Polscy Patrioci biorą się za nazwy ulic IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 02.06.02, 21:09
          Kraken to pierdolony komuch!!!
    • Gość: alt Re: Polscy Patrioci biorą się za nazwy ulic IP: *.dyn.optonline.net 02.06.02, 03:09
      MASZ RACJĘ POWINNY BRZMIEĆ św.wojciech-św.stanisław itak dalej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka