Dodaj do ulubionych

Będzie specjalna emerytura dla Walentynowicz

18.02.05, 14:26
Prosze bardzo!Ale ta LPR chojna!
Obserwuj wątek
    • robaczek19 Będzie specjalna emerytura dla Walentynowicz 18.02.05, 14:27
      A co z reszta Polakow ??????????????????
      • wojt-ek Re: Będzie specjalna emerytura dla Walentynowicz 18.02.05, 14:37
        a reszta za komuny siedziała na dupie i czekała aż ktoś coś zrobi....
        • slon2002 czerwone q...wy tuczyły spekulanta Kulczyka 18.02.05, 15:26
          • dan3iger Belka to gbur bez ogłady 18.02.05, 20:35
            Mówienie "Przyznam jej emeryturę jak ona zechce ją przyjąć" to brak ogłady i
            dobrego wychowania. Wszystko, emerytury, renty, wygrane w totka, zwolnienia z
            wojska, ordery itd. przyznaje się pod warunkiem że obdarowywany zechce je
            przyjąć, akcentowanie tego jest niestosownością wobec biednego, uczciwego
            człowieka, zachęcaniem do odmówienia. Nie spodziewałem się że Belce aż tak
            bardzo brakuje klasy.
      • fuckitall JA PODCZAS DEMONSTRACJI W 89 PRZEWROCILEM SIE 18.02.05, 15:08
        w sasiedniej dzielnicy, wiec tez mi sie cos nalezy.troche wstyd, ze wszystko na
        sprzedaz,choc szanowalem p. Walentynowicz
    • kataryna.kataryna Re: Będzie specjalna emerytura dla Walentynowicz 18.02.05, 14:29
      Brawa dla wnioskodawców i dla premiera.
      • monte83 Re: Będzie specjalna emerytura dla Walentynowicz 18.02.05, 14:51
        bardzo dobrze sie stanie, jesli ta Pani otrzyma specjalna emeryture. przykro
        tylko, ze komunistyczny premier przypomina sobie o Pani Walentynowicz a prawica
        zapomniala. tylko LPR uratowala honor zglaszajac ten pomysl.
        a kto uwaza, ze jej sie nie nalezy to baran bo ta kobieta wiele wycierpiala i
        choc sam mam dopeiro 22 latka to lzy mi sie zbieraly w oku jak czytalem o jej
        klootach.
        acha, milo by bylo gdyby tez przyznali jej jednorazowa zapomonge w wysokosci
        okolo np 20-50tys. wkoncu wole jej dac niz orlom z sejmu!
        • wj_2000 Re: Będzie specjalna emerytura dla Walentynowicz 18.02.05, 21:32
          Właśnie przeczytałem następującą informację:
          "Pani Anna Walentynowicz - obecnie aktywny członek OPUS DEI oraz Rodziny Radia
          Maryja, obrońca ks. prałata H. Jankowskiego, przygotowywuje propagandowo
          powstanie nowej partii o. Tadeusza Rydzyka.
          Nie przewidziała, że premier prof. Marek Belka wystąpi z inicjatywą przyznania
          jej emerytury specjalnej wybijając pani Annie Walentynowicz argument kolejnych
          prześladowań. Wymyśliła więc zupełnie nową oryginalną janosikową formę."
          Widać jak INFANTYLNIE z kataryną zareagowaliście.
          Wstyd!
      • leszek.sopot Re: Będzie specjalna emerytura dla Walentynowicz 18.02.05, 15:20
        Pisalem juz przedczoraj, ze pani Ania kilka lat temu tez odmowila udzielenia
        sobie pomocy. Nie jestem wiec zaskoczony, ze odmawia i teraz. Moze jednak na
        skutek rewizji wydania przez sad decyzji o umorzeniu sprawy bedzie ona
        wznowiona i te 120 tys. zl otrzyma.
        • 9111951u Re: Będzie specjalna emerytura dla Walentynowicz 18.02.05, 15:25
          Panie Leszku łżesz Pan,
          ona nie odmawia, tylko chce otrzymac to co się nalezy, od tych funkcjonariuszy
          państwowych co to łamali prawo i otrzymali od państwa ekstra emerytury i renty.
          Przestań łgać
          • leszek.sopot Re: Będzie specjalna emerytura dla Walentynowicz 18.02.05, 15:42
            Ty jestes klamca od Rydzyka (tzw. malpa z brzytwa albo "psychol") i dlatego nie
            gniewam sie na ciebie, ze nie wiesz o czym piszesz. Przestan sie na tym forum
            lepiej osmieszac.
            • wmaker Ojciec Rydzyk rozdaje te brzytwy na lewo i prawo 18.02.05, 15:58
              A powinien dawać tylko na legitymacje kapusia , albo za poświaczniem wyciągu z
              teczki konfidenta na tzw. kiszczakówke
            • 9111951u Re: Będzie specjalna emerytura dla Walentynowicz 18.02.05, 16:10
              a w którym to miejscu kłamię , bo wiesz ja tam jestem nie douczony ?
              • leszek.sopot Re: Będzie specjalna emerytura dla Walentynowicz 19.02.05, 00:44
                Cytat z twojego postu: "chce otrzymac to co się nalezy, od tych funkcjonariuszy
                państwowych co to łamali prawo i otrzymali od państwa ekstra emerytury i renty".

Pieniadze przeznaczone na odszkodowanie wyplacane przez sad pochodza z budzetu
                panstwa. Walentynowicz nie skarzyla na esbekow, ale na nieslusznie wydany wyrok.
          • wj_2000 Re: Będzie specjalna emerytura dla Walentynowicz 18.02.05, 15:55
            9111951u napisała:
            > Panie Leszku łżesz Pan,
            > ona nie odmawia, tylko chce otrzymac to co się nalezy, od tych
            > funkcjonariuszy państwowych co to łamali prawo i otrzymali od państwa
            > ekstra emerytury i renty.

No dobra, jak to sobie technicznie wyobrażasz? Bo że ona robi manifestację, to
            jej sprawa. Ale Ty jako zwolennik tego rozwiązania opisz jak to ma wyglądać?

Losuje się z ogólnopolskiej listy emerytów mundurowych 20 osób i zabiera im po
            100zł? Czy jak?
            Czy nie czujesz infantylizmu tej propozycji, żeby to było dla niej ALE NIE ze
            skarbu Państwa?
            Przecież w umorzonym postępowaniu CHCIAŁA odszkodowanie od skarbu Państwa.

Ludzie dla reklamy gotowi są pleść androny.
            Inni dla wyładowania frustracji, androny te biorą za dobrą monetę.
            Żałosne!
            • 9111951u Re: Będzie specjalna emerytura dla Walentynowicz 18.02.05, 16:12
              Stary to proste !
              Państwo wypłaca jej odszkodowanie za przestępstwa dokonane na niej przez
              funkcjonariuszy państwowych odbierając dodatki specjalne rencistom i emerytom
              ubeckoesbeckim !! to takie trudne dla państwa prawa ?
      • wj_2000 Re: Będzie specjalna emerytura dla Walentynowicz 18.02.05, 16:06
        kataryna.kataryna napisała:

> Brawa dla wnioskodawców i dla premiera.

Prawie nigdy nie zgadzam się z tym co piszesz. Myślałem jednak, że choć z
        ortogonalnej pozycji ideowej, jesteś chociaż konsekwentna i logiczna.

Ale ni w ząb! Ty nic nie rozumiesz z działań p. Walentynowicz. Emerytura dla
        niej oficjalna, byłaby hańbą. Ją ta propozycja upokarza. Ona by chciała, po
        dziecinnemu (a w domyśle po nowej rewolucji), by na jej emeryturę specjalną
        ODEBRAĆ explicite (niby jak?) jakimś emerytom mundurowym. Inaczej to ona nie
        weźmie. A Ty się cieszysz z działań LPR i Premiera!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • 9111951u Re: Będzie specjalna emerytura dla Walentynowicz 18.02.05, 16:19
          Tobie trzeba młotkiem do głowy:
          zatem, czy p.Anna doznała krzywdy wskutek bezprawnych działań funkcjonariuszy
          państwowych ?
          Moja odpowieź brzmi : tak, a Twoja ?
          zatem , czy ci funkcjonariusze państwowi mogą mieć w demokratycznym państwie
          prawa emertury i rent z dodatkami specjalnymi z tytułu pracy w tym aparacie
          bezprawia ? ( chodzi o dodatki a nie same renty i emertury ) ,moja odpowiedź
          brzmi nie ! a twoja???.,
          Do tej pory demokratyczne państwo prawa premiuje dodatkami specjalnymi
          przestępców , czas najwyższy przywrócić Polsce prawo, które nie dopuszcza aby
          przestępcy mieli emertury ustalane w sposób ich premijujący, Oni co najwyżej
          mogą mieć takie same emertyry jak ich ofiary
          Pojął, czy nadal młotkiem
          • wj_2000 Re: Będzie specjalna emerytura dla Walentynowicz 18.02.05, 16:49
            9111951u napisała:

> Tobie trzeba młotkiem do głowy:
            > zatem, czy p.Anna doznała krzywdy wskutek bezprawnych działań funkcjonariuszy
            > państwowych ?

Pani Walentynowicz uważa iż największa krzywda to ja spotkała ze strony Wałęsy!
            Z funkcjonariuszami, to ona walczyła przeciw wypaczeniom socjalizmu. A Wałęsa
            zafundował jej kapitalizm, w którym ani ona, ani wielu jej towarzyszy pracy się
            nie odnalazło.
            • zylioner Re: Będzie specjalna emerytura dla Walentynowicz 18.02.05, 17:25
              dodac warto ze Walesa co gorsza zafundowal kapitalizm nomenklaturowy, co z
              reszta potwierdzil towarzysz/pan (?) Balcerowicz, ktory oficjalnie przyznal ze
              "w Polsce wolny rynek nie moze zostac wprowadzony metodami wolnorynkowymi".
              Zdaje sie ze to jak sie ten system nazywa, ale to jaki on bedzie dla ludzi. i tyla
            • zigzaur Wałęsa zafundował kapitalizm 18.02.05, 19:57
              Lech Wałęsa wcale nie zafundował kapitalizmu, bo kapitalizm powrócił sam,
              ponieważ wolność gospodarcza jest naturalnym stanem. Tylko źli ludzie wymyślają
              różne odmiany socjalizmu.
            • pralinka.pralinka Re: Będzie specjalna emerytura dla Walentynowicz 19.02.05, 09:02
              wj_2000 napisał:

> 9111951u napisała:
              >
              > > Tobie trzeba młotkiem do głowy:
              > > zatem, czy p.Anna doznała krzywdy wskutek bezprawnych działań funkcjonari
              > uszy
              > > państwowych ?
              >
              > Pani Walentynowicz uważa iż największa krzywda to ja spotkała ze strony Wałęsy!
              >
              > Z funkcjonariuszami, to ona walczyła przeciw wypaczeniom socjalizmu. A Wałęsa
              > zafundował jej kapitalizm, w którym ani ona, ani wielu jej towarzyszy pracy się
              >
              > nie odnalazło.

Zapominasz, że jest ona w wieku emerytalnym. Powinna otrzymywać emeryturę, z której mogłaby się utrzymywać. Ale ponieważ wywalano ją z pracy (od tego zaczął sie przecież Sierpień)nie ma stażu pracy. Staż i to skrócony mają ci, którzy ją prześladowali. Na tym polega niesprawiedliwość. Najlepiej finansowo wylądowali dawni właściciele PRL-u. Oni najlepiej się odnaleźli w kapitalizmie.
      • olo1033 Re: Będzie specjalna emerytura dla Walentynowicz 19.02.05, 19:38
        Jeżeli Buzek dał emerytury takim nierobom i fermenciarzom jak Paubicki i inni
        to p.Walentynowicz powinna dostac dwa razy tyle.Ten pan w brudnym sweterku
        zniszczył naszą dumę jakim była 'Grom'Tego mu prawdziwy polak nigdy nie wybaczy.
    • q_vw Re: Będzie specjalna emerytura dla Walentynowicz 18.02.05, 14:57
      Annie Walentynowicz nalezy się taka emerytura, nalezy się też w godziwej kwocie, bo ryzykowała życiem i zdrowiem, żeby co niekórzy mogli na tym forum wypisywac głupoty. Szkoda tylko, że dopiero teraz, jak narobiono hałasu, zaczęto sie jej losem interesować.
      • jorn Re: Będzie specjalna emerytura dla Walentynowicz 18.02.05, 15:03
        Tak, należy jej się jak najbardziej, ale śmieszna jest argumentacja
        nieprzyjęcia emerytury: "bo z budżetu", a kwota, którą Pani Walentynowicz
        zażądała w sądzie, to skąd miała być?
        • 9111951u Re: Będzie specjalna emerytura dla Walentynowicz 18.02.05, 15:08
          jorn, jakiś ty niedouczony !
          Ta kwota miała być z dściągnięta z dodatków specjalnych resortowych emerytur i
          rent ubeko-esbeków .Ale to przerasta twoją śmieszność !
        • komentator44801 Re: Będzie specjalna emerytura dla Walentynowicz 18.02.05, 15:14
          Dokladnie to samo pomyslalem Jorn. pzdr.
    • kubecek acha 18.02.05, 15:03
      www.alberto.pl
    • aniaczepiel Re: Będzie specjalna emerytura dla Walentynowicz 18.02.05, 15:07
      Nie odmówiłabym.
    • amirez Emerytura dla pani W. 18.02.05, 15:08
      Toż pani Walentynowicz walczyła dzielnie o zmianę ustroju. A teraz się nie
      podoba ? Bo głodno i chłodno ? Nie jej jednej brakuje na chleb.
      Jak LPR ma gest, to niech zrobi zrzutę z własnej kasy.
      Mi nikt nie przyzna specjalnej emerytury !!!
      • 9111951u Re: Emerytura dla pani W. 18.02.05, 15:12
        amirez Tobie rzeczywiście nikt emertury specjalnej nie przyzna, ale nasze
        demokratyczne państwo prawa przyznało ekstra emertury i renty dla ubeko-esbeków
        i p.Anna słusznie domaga się odszkodowania z pieniędzy , które demokratyczne
        państwo prawa winno odebrać przestępcom państwowym aby móc je wypłacić
        pokrzywdzonym przez funkcjonariuszy państwowych z aparatu ubecko-esbeckiego !
        Tak ogólnie,a czytać umie ?
        • venus99 Re: Emerytura dla pani W. 18.02.05, 15:20
          no to podaj jakieś nazwiska osób z aparatu ebeko-esbeckiego które mają renty
          specjalne.
          • 9111951u Re: Emerytura dla pani W. 18.02.05, 15:22
            No już ci podaje np. taki co robił "Bolka"
            albo taki, który zawiązał zbrodniczy bspisek na życie Anny Walentynowicz
      • filut Re: Emerytura dla pani W. 18.02.05, 15:14
        amirez napisała:
        > Toż pani Walentynowicz walczyła dzielnie o zmianę ustroju. ......... Mi nikt
        nie przyzna specjalnej emerytury !!!

Jesteś zwykłym gnojkiem!!!!:((
        Co ty robiłeś(aś) oprócz grzania własnej d..py?
      • wmaker Czego was tam w szkołach uczą 18.02.05, 15:22
        Walentynowicz , to lata 80 -siąte , zmiana ustroju była po stanie wojennym ,
        czyli lata 90 -te . I to były dwie różne "Solidarności"
      • wj_2000 Re: Emerytura dla pani W. 18.02.05, 16:02
        amirez napisała:

> Toż pani Walentynowicz walczyła dzielnie o zmianę ustroju

CZYŻBY??????????????????

Pani Walentynowicz walczyła o przywrócenie jej do pracy, a w drugiej kolejności
        o SOCJALIZM BEZ WYPACZEŃ. Cała jej złość do Wałęsy pochodzi stąd, że on
        przyłączył się do dysydentów inteligenckich, co chcieli w Polsce kapiltalizmu.
        Bo coby nie mówić, w kraju biednym, w kapitaliźmie "super" może być garstce,
        a "ludowi", stoczniowcom, górnikom, sprzedawcom, robotnikom (takim jak pani
        Walentynowicz) jest całkiem do dupy.
        Dlatego nie myl pojęć. ZMIANY ustroju, chciały naprawdę elity inteligenckie.
        Nie jest pozbawione racjonalnego jądra stwierdzenie, bodaj Wrzodaka, o hienach
        co po plecach robotników wspięli się do władzy i do dobrobytu.
        • kali63 Re: Emerytura dla pani W. 18.02.05, 17:43
          > Pani Walentynowicz walczyła o przywrócenie jej do pracy, a w drugiej
          kolejności
          !!!
          > o SOCJALIZM BEZ WYPACZEŃ.
          !!!
          Cała jej złość do Wałęsy pochodzi stąd, że on
          > przyłączył się do dysydentów inteligenckich, co chcieli w Polsce kapiltalizmu.
          > Bo coby nie mówić, w kraju biednym, w kapitaliźmie "super" może być garstce,
          > a "ludowi", stoczniowcom, górnikom, sprzedawcom, robotnikom (takim jak pani
          > Walentynowicz) jest całkiem do dupy.
          > Dlatego nie myl pojęć. ZMIANY ustroju, chciały naprawdę elity inteligenckie.

Proszę ! Człowieku ! Skąd to stwierdzenie ? Z autopsji ?! W tamtych latach
          NAPRAWDĘ "lud" myślał WYŁĄCZNIE o zmianie ustroju, jaki by ten nowy nie był.
          Wypaczenia już przeżył kilka razy i nikt już nie myślał o socjaliźmie z ludzką
          twarzą. Raczej jak określasz "inteligenci" chcieli tego socjalizmu, a byli
          przestraszeni rozmachem i determinacją "ludu". A jeśli chodzi o Wałęsę to
          myślę, że ... Inaczej. Są czasy w których zwalane są pomniki.
          Pozdrawiam
          • wj_2000 Re: Emerytura dla pani W. 18.02.05, 18:43
            kali63 napisał:
            > Proszę ! Człowieku ! Skąd to stwierdzenie ? Z autopsji ?!

Z autopsji! Mnie, jako inteligentowi (jestem profesorem zwyczajnym, wtedy
            jeszcze nadzwyczajnym) BARDZO zależało na zmianie ustroju! Byłem zszokowany
            niechęcią "prostych ludzi", już w niecały rok po wyborach czerwcowych, do
            zachodzących zmian, tzw. "planu Balcerowicza". Usiłowałem tłumaczyć, jak
            niedługo IM TEŻ będzie fajnie. Teraz mi wstyd za naiwność. Mnie jest coraz
            lepiej ale tym moim znajomym z ludu, coraz gorzej.
            Napisałem, że mnie jest "coraz lepiej" mając na uwadze względy materialne. Ale
            psychologicznie, to mnie też jest "niefajnie", gdy widzę co się w Państwie
            dzieje. Agresja, egoizm, prywata, cynizm, propaganda, politykierstwo, zawiść,
            upadek wartości wyższych, trywialność, przestępczość itp. itd.
            Wierzę (może bezpodstawnie), że tylko idee lewicowe, uwzględniające, że ludzie
            nie stanowią tylko zbioru konkurujących indywiduów, ale we współdziałaniu i
            płynącej z tego synergii, kierując się dobrem wspólnym, mogą poprawić nasz los
            na tym padole.
            I co z tym fantem zrobić?
        • zigzaur Re: Emerytura dla pani W. 18.02.05, 20:01
          Socjalizm to jedno wielkie wypaczenie.

Naturalnym i normalnym stanem jest kapitalizm wolnorynkowy.
          Tak, właśnie taki jak w XIX wieku!
    • solaric Będzie albo nie będzie 18.02.05, 15:18
      Pani Walentynowicz prawdobodobnie nie przyjmie specjalnej emerytury, która
      byłaby finansowana z budżetu państwa. Ja bym tak samo postąpił.
      Ilu jest jeszcze działaczy zapomnianych i również z wielkimi zasługami, którzy
      klepią biedę i należałoby o nich sobie przypomnieć.
      Lepiej póżno, niż wcale.
      • 9111951u Re: Będzie albo nie będzie 19.02.05, 17:58
        Bardzo trafbe !
    • t.duszynski Zrownać emerytura Walentynowicz i Jaruzelskiego 18.02.05, 15:21
      • 9111951u Re: Zrownać emerytura Walentynowicz i Jaruzelskie 18.02.05, 15:23
        Tyś oszołom jest ty chcesz aby kat miał tyle samo co ofiara ?
        • as31 Do tego doszło: 9111951u wymyśla od oszołomów...c 18.02.05, 16:36
          hyba się w końcu z....m ze śmiechu, z tego wszystkiego...
          • 9111951u Re: Do tego doszło: 9111951u wymyśla od oszołomó 18.02.05, 16:41
            No wiesz ,zrównanie emerytur i rent przestępców i ich ofiar to mógł wymyslić
            tylko.. oszołom !
      • 2berber Walentynowicz grymasi? 18.02.05, 15:34
        Według ostatnich danych Walentynowicz nie chce emerytury specjalnej!
        To jest granda! Znowu jakaś polityczna zadyma :-(.
        W takim układzie za głodne dzieci które pojawiły się w naszym kraju
        po zmianie ustroju odpowiedzialność ponoszą ci którzy do tych zmian
        doprowadzili - w tym pani Walentynowicz.
        Należy uznać że dorośli ludzie jeżeli żyją biednie to po prostu
        nie przystosowali się do zmian - czyli to ich wina.
        Natomiast za głód wśród dzieci ponosimy odpowiedzialność wszyscy
        w tym i (a może przede wszystkim) tacy jak pani Walentynowicz.

• wj_2000 Re: Walentynowicz grymasi? 18.02.05, 16:15
          2berber napisał:
          > Natomiast za głód wśród dzieci ponosimy odpowiedzialność wszyscy
          > w tym i (a może przede wszystkim) tacy jak pani Walentynowicz.

Kilka pozycji powyżej przypominam iż p. Walentynowicz walczyła pod hasłem:
          SOCJALIZM TAK, WYPACZENIA NIE.
          Ale, ... dobrymi chęciami piekło jest wybrukowane. Ruszona lawina przemian, pod
          wodzą cwaniaczków (albo użytecznych idiotów finansowanych z CIA) doprowadziła
          do XIX wiecznego, dzikiego kapitalizmu. To najbardziej, te głodne dzieci i ci
          bezrobotni stoczniowcy, boli p. Walentynowicz.
        • adebo Re: Walentynowicz grymasi? 18.02.05, 16:43
          2berber napisał:

> Według ostatnich danych Walentynowicz nie chce emerytury specjalnej!
          > To jest granda! Znowu jakaś polityczna zadyma :-(.
          > W takim układzie za głodne dzieci które pojawiły się w naszym kraju
          > po zmianie ustroju odpowiedzialność ponoszą ci którzy do tych zmian
          > doprowadzili - w tym pani Walentynowicz.
          > Należy uznać że dorośli ludzie jeżeli żyją biednie to po prostu
          > nie przystosowali się do zmian - czyli to ich wina.
          > Natomiast za głód wśród dzieci ponosimy odpowiedzialność wszyscy
          > w tym i (a może przede wszystkim) tacy jak pani Walentynowicz.

Bzdury pleciesz!
          Walentynowicz walczyła o Polskę lepszą a nie o taką jaką dziś mamy.
          Na jej plecach doszli do władzy tacy jak Wałęsa i jemu podobni.
    • homophob_and_racist bez przesady 18.02.05, 15:38
      nie tylko Walentynowicz byla przesladowana za komuny, inni tez byli i nie
      wystepuja o zadne 'odszkodowania', Wstyd !
      A ja myslalem ze chodzilo o Wolna Polske a nie o pieniadze ?
      • 9111951u Re: bez przesady 18.02.05, 15:56
        Wstyd powinno być Tobie skoro cię ubecja lub esbecja pokrzywdziła, a Ty się nie
        domagasz odszkodowania od SP za bezprawne działania funkcjonariuszy aparatu
        państwowego .Tym bardziej, ze Twoje żadanie spowodowałoby , ze wreszcie Polska
        mogła by stać się demokratycznym państwem prawa odbierając ubekoesbekom
        nienalezne im dodatki z ich emertur i rent, aby Tobie wypłacić odszkodowanie !
        Przykro, ze nie walczysz o własne państwo i musi to robić stara kobieta !
    • as31 A w ogóle wie, czego chce?Chyba nie... 18.02.05, 16:26
      • 9111951u Re: A w ogóle wie, czego chce?Chyba nie... 18.02.05, 16:29
        Ona w przeciwieństwie do ciebie wie ! natomiast Ty na pewno nie wiesz czego
        chcesz !
        • as31 Chce:"Socjalizm-tak,wypaczenia-nie!" ;-) ? 18.02.05, 16:32
          • zylioner Re: Chce:"Socjalizm-tak,wypaczenia-nie!" ;-) ? 18.02.05, 17:28
            To zle czy dobrze? rozumiem ze wolisz wypaczenia?
            • wmaker Myśli,że żyje w kapitalizmie. 18.02.05, 17:50
              W kapitalnej polskiej gospodarce , chociaż wiem ,że Niemcy twierdzą ,że w
              Polsce est dziki kapitalizm
    • arahat1 Niech glupole z lpr zaplaca ze swojej tacy 18.02.05, 16:28
      ...przeciez oni inaczej kochajacy
    • as31 Bredzita jak Piekarski na mękach... 18.02.05, 16:30
      • zylioner towarzyszu moze jakis argument 18.02.05, 17:27
        bardziej rzeczowy...
    • amhu Re: Będzie specjalna emerytura dla Walentynowicz 18.02.05, 16:33
      Z caly szacunkiem Pani Walentynowicz ale Pani argumentacja jest bezsensowna: i
      ewentualne odszkodowanie i renta specjalna beda finansowane z budzetu panstwa.
      Odnosze wrazenie, ze tak naprawde to sama nie wie Pani o co Pani chodzi.
      • 9111951u Re: Będzie specjalna emerytura dla Walentynowicz 18.02.05, 16:35
        Pan Walentynowicz w przeciweństwie do ciebie nie jest analfabetką funkcjonalną
        i doskonale wie czego chce , czego o Tobie powiedzieć raczej nie mozna
        • amhu Re: Będzie specjalna emerytura dla Walentynowicz 18.02.05, 17:34
          Tylko na tyle impertynencji cie stac? Twoje argumenty znam z poprzednich
          postow. Funta klakow warte. Pani Walentynowicz staje sie zas po prostu zalosna
          w swym starczym uporze. To chce, tamtego nie chce. Demencja na ktora w koncu
          trzeba machnac reka. Chce zyc w biedzie, choc nie musi? Jej sprawa, jej wybor.
          Niektorzy kochaja odgrywanie roli cierpietnikow.
    • zbyszczek Jaka dbałość o Skarb Państwa 18.02.05, 16:36
      Emerytury nie chce, bo "będzie pochodziła ze Skarbu Państwa". A odszkodowanie to
      niby skąd miało być? Jaruzelski by dał?
      • 9111951u Re: Jaka dbałość o Skarb Państwa 18.02.05, 16:38
        Oczywiście właśnie Jaruzelski i Kiszczak , stać ich na to bo Polscy podatnicy
        płacą na ich dodatki specjalne do ich emerytur !
      • siersciuch_31 Re: Jaka dbałość o Skarb Państwa 18.02.05, 21:56
        Pani Anna po prostu umie liczyć.Ja też bym wolał 120tys zł od razu niż po
        1,5tys miesięcznie!
        • 9111951u Re: Jaka dbałość o Skarb Państwa 19.02.05, 09:21
          No cóż głupota nie boli :
    • salkimtrebor Re: Będzie specjalna emerytura dla Walentynowicz 18.02.05, 17:28
      Nie ujmujac zaslug, ale nie rozumiem takiego postepowania. To potrzebuje tych
      pieniedzy, czy nie? Chcialabym, a boje sie...Z wiatrakami chce nadal walczyc:)
      • 9111951u Re: Będzie specjalna emerytura dla Walentynowicz 19.02.05, 09:20
        No widać, ze ty to wiatrak
    • henio56 niech nie zawraca dupy i nie robi z siebie meczenn 18.02.05, 17:45
      męczennicy. Skoro premier chce jej dać ,to widocznie stwierdził ,że się jej
      należy, nikt chyba nie ma do tego watpliwości. Taka Grześkowiak bezczelnie
      bierze pieniądze z państwowej kasy chociaż niczym dla Polski się nie zasłużyła.
    • 2560a Re: Będzie specjalna emerytura dla Walentynowicz 18.02.05, 17:45
      Cos z tym naszym prawem jest nie tak. Przesladowania w latach 80 -tych
      przedawnily sie ale Zabuzanie i upanstwowieni po wojnie Polacy i Zydzi nie
      przedawnili sie.
    • kobusowaty Re: Będzie specjalna emerytura dla Walentynowicz 18.02.05, 17:53
      Walentynowicz wyjaśniła, że nie zgodzi się na emeryturę specjalną, ponieważ
      będzie ona pochodziła z budżetu państwa.
      ------------
      Ale 120 tys. o które wystąpiła to pewnie pochodziłoby z kasy sld albo z budżetu
      ufoludków.

• 48matrix Re: Będzie specjalna emerytura dla Walentynowicz 18.02.05, 19:50
        kobusowaty napisał:

> Walentynowicz wyjaśniła, że nie zgodzi się na emeryturę specjalną, ponieważ
        > będzie ona pochodziła z budżetu państwa.
        > ------------
        > Ale 120 tys. o które wystąpiła to pewnie pochodziłoby z kasy sld albo z
        budżetu
        >
        > ufoludków.
        Nie przewidziała, że premier prof. Marek Belka wystąpi z inicjatywą przyznania
        jej emerytury specjalnej wybijając pani Annie Walentynowicz argument kolejnych
        prześladowań. Wymyśliła więc zupełnie nową oryginalną janosikową formę.
        • 9111951u Re: Będzie specjalna emerytura dla Walentynowicz 19.02.05, 09:24
          Matrix i spiskowa teoria dziejów (48):
          niejaki Stasiński zapodał, ze w sejmie :

"Dominowały hasła o pamięci i prawdzie, żądania jawności i powszechnego
          dostępu do esbeckich teczek. Ale nadal nie ma żadnej przemyślanej koncepcji,
          jak te hasła i żądania zrealizować wedle sprawiedliwych reguł - tak by nie
          mnożyć liczby niesłusznie spotwarzonych ku uciesze ich dawnych prześladowców."

ale udaje, ze problem dotyczy "niesłusznie spotwarzonych ku uciesze ich
          dawnych krzywdzicieli"!!!!!!!!!!!!
          Gdzie zatem tkwi problem, od którego uwagę odwraca Stasiński ?
          Problem tkwi w "demokratycznym państwie prawa "jak nazywa Polskę Stasiński.
          Czy Polska jest takim krajem ?
          Odpowiedźi na to pytanie nalezy szukać na gruncie społecznym . Z czym mamy
          w Polsce do czynienia na tym gruncie ?
          Otóż, mamy do czynienia z grupą ludzi uprzywilejowanych ( rentami i
          emeryturami specjalnymi ) wywodzących się z byłych funkcjonariuszy
          państwowego aparatu bezpieczeństwa , która to grupa ludzi jest przez III RP
          premiowana!!!!!! Cechą charakterystyczną dla tej grupy ludzi jest fakt, iż
          służyli oni nie rozwojowi naszego państwa i jego obywateli i demokracji, ale
          swą faktyczną działalnością powodowali : zastój naszego państwa, krzywdy
          Polakom, którzy dążyli do budowy demokratycznego państwa prawa , łamanie
          nawet pseudo demokracji ludowej!!!
          I jest druga grupa społeczna Polaków, która dążyła do tego, aby Polska się
          rozwijała, walczyła o prawa obywatelskie, walczyła o niepodległość Polski,
          walczyła o demokratyczne państwo prawa.
          Ta pierwsza grupa po prostu krzywdziła tę drugą grupę, częstokroć nawet z
          naruszeniem ówcześnie obowiązującego prawa !!!!!!!
          W III RP tę drugą grupę społeczną wcale nie spotwarza, jak sugeruje obłudnie
          niejaki Stasiński and company tzw., Lista Wildsteina , Tę grupę ludzi
          spotwarzają ci, którzy w państwie prawa wywalczonym przez tę drugą grupę
          Polaków, stworzyli system prawny premiujący funkcjonariuszy bezprawnego
          aparatu bezpieczeństwa.!!!!!!!! W jakim przypadku mogło dojść w
          demokratycznym państwie do takiego złamania obowiązujących w społeczeństwie
          zasad moralnych( premiowania tych co krzywdzili państwo i jego obywateli z
          naruszeniem prawa) z jakim mamy dziś w Polsce do czynienia ? Otóz mogło ono
          dojść
          tylko w jednym przypadku ! W przypadku , gdy pierwsza grupa ludzi przez te
          państwo nie została rozliczona, a na jej przestępczą działalność , została
          nałożona TAJEMNICA PAŃSTWOWA !!!!!!! Nałożenie Tajemnicy Państwowej na jej
          przestępczą działalność uniemożliwiała i uniemożliwia jakiekolwiek
          rozliczenie i zamknięcie tego rozdziału z naszej historii !! Gorzej, ta
          tajemnica państwowa powoduje, że indywidulane przestępstwa funkcjonariuszy
          aparatu bezpieczeństwa państwowego na Polakach z z drugiej grupy ,mogą ulec
          przedawnieniu w świetle prawa państwowego, jak również ,uniemożliwiają
          poszczególnym pokrzywdzonym Polakom , dochodzenia sprawiedliwości!!! , gdyż nie
          mają oni dostępu do materialnych dowodów popełnianych na nich zbrodniach !!!.
          Zatem ,to nie tzw. lista Wildsteina spotwarza ludzi, a państwo, które ukrywa
          dowody zbrodni na Polakach !!!
          Tzw. lista Wildsteina umozliwia , pewnej nie całkiem zidentyfikowanej grupie
          Polaków na dostęp do tajemnicy państwowej, w której często znajdują się
          dowody zbrodni do jakich dopuszczali się funkcjonariusze aparatu
          bezpieczeństwa!!!!. To dotarcie do materialnych dowodów zbrodni państwowych
          funkcjonariuszy
          umożliwia ,tej nie całkiem zidentyfikowanej grupie ludzi, dochodzenie
          sprawiedliwości przed aparatem sprawiedliwości wobec państwa, które przecież
          ma obowiązek ścigania przestępców spośród funkcjonariuszy państwowych, o ile
          ma dowody na ich przestępstwa, a nie ulega zadnej wątpliwości, ze IPN ma te
          dowody w swoim ręku , ale ani prokuratorzy z IPN , ani prokuratorzy z
          państwowego wymiaru sprawiedliwości nie robią nic, aby rozliczyć przestępców
          pochodzących z aparatu bezpieczeństwa państwowego !!!!!
          Tzw. lista Wildsteina umozliwia pojedyńczym Polakom na dochodzenie
          sprawiedliwości i tej prawnej i tej moralnej przed polskimi sądami
          powszechnymi, a nawet przed Trybunałem w Strassburgu z niewątpliwymi widokami
          na zadośćuczynienie do jakiego zobowiązane jest wobec nich ich demkoratyczne
          państwo prawa !!!!!!! Tę drogę pokrzywdzonym Polakom pokazuje postępowanie p.
          Anny Walentynowicz, która przed sądami powszechnymi dochodzi zadośćucznienia
          od państwa !

Teraz do tajnych współpracowników ubecjoesbecji i lustracji .
          Ci ludzie często byli krzywdzicielami , ale równocześnie też pokrzywdzonymi
          właśnie przez funkcjonariuszy aparatu bezpieczeństwa, również z naruszeniem
          wówczas obowiązującego prawa. Oni też wymagają rozliczenia, ale i wybaczenia.
          Karą dla nich jest ujawnienie ich zdrady !
          Do czego ma służyć lustracja ??? Lustracja ma służyć , głównie selekcji przez
          demokratyczne państwo tych, którzy mają działać w sferze państwowej i tzw.
          szeroko rozumianej sferze zaufania publicznego!!!.Czy ludzie, którzy byli TW ,a
          których nazwiska trafią do opinii publicznej mają na tyle przyzwoitości, aby
          móc zajmować z demokratycznego nawet wyboru miejsce dajace im mozliwości
          wpływania i oddziaływania na innych ludzi ?? Otóz moim zdaniem nie ,
          przynajmniej przez jakiś określony czas ! I to by była druga nie tyle kara,
          co czas przeznaczony na udowodnienie , że potrafią przezwyciężyć swe słabości.

Niejaki Stasiński celowo i obłudnie wskazuje na inne przyczyny niż
          rzeczywiste spotwarzające ludzi niewinnych !

Niejaki Stasiński kłamie również, że w sejmie nie ma ludzi, którzy posiadają
          planu zadoścuczynienia przez państwo ludziom pokrzywdzonym przez
          funkcjonariuszy państwowego aparatu bezpieczeństwa, oraz zlikwidowania premii
          państwowych dla krzywdzicieli. On po prostu udaje , że ich w sejmie nie
          widzi !!!!!!

• zigzaur propozycja rozliczenia Walentynowicz - Giertych 18.02.05, 19:55
      Zabrać staremu Giertychowi pieniądze zarabiane na fagasowaniu Jaruzelskiemu i z
      tych pieniędzy wypłacić odszkodowanie dla Anny Walentynowicz.
    • swirkrosnice [...] 18.02.05, 21:04
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • anonim_ka Pani Anno :)) Wyrazy uznania za charakter 19.02.05, 00:25
      Ale Buzek to ludzkie i rozrywkowe panisko.
      Pochylil swoj majestat nad niedola kobiety.
      A co z reszta wielomilionowej rzeszy bezrobotnych???
      Moze Jolka ich wesprze ,przy barierce , a moze kluczyku - do kasy ??
      • 9111951u Re: Pani Anno :)) Wyrazy uznania za charakter 19.02.05, 10:31
        i nie tylko,również za wskazywanie drogi do budowy państwa prawa:
        Stasiński zapodał, ze w sejmie :

dojść
        funkcjonariuszy
        od państwa !

widzi !!!!!! i, że Anna Walentynowicz pokazuje jak to zrobić, o co nawołuje
        niejaki Stasińki :"żądania zrealizować wedle sprawiedliwych reguł - tak by nie

• edico Re: Kiedyś była modna taka melodia 19.02.05, 02:46
      "Bela duba tara lango" (piszę fonetycznie).
      Jrżeli cała tzw. solidarność olała tę kobiecinę łącznie a Wałęsą, czy sądzisz,
      że cokolkwiek zmieni jej sytuację bez wstawiennictwa ludzi nie babrających się
      w tym populistycznym barszczu?
    • 9111951u Re: Będzie specjalna emerytura dla Walentynowicz 19.02.05, 11:53
      Otóz nie będzie specjalnej emerytury dla Pani Anny Walentynowicza ale bedzie
      demokratyczne państwo prawa dzięki niej :
      kto i za co powinien przepraszać :
      niejaki Stasiński zapodał, ze w sejmie :

dojść
      funkcjonariuszy
      od państwa !

widzi !!!!!!

• 48matrix Suwnicowa Anna Walentynowicz na prezydenta RP! 19.02.05, 19:00
        9111951u napisała:

> Otóz nie będzie specjalnej emerytury dla Pani Anny Walentynowicza ale bedzie
        > demokratyczne państwo prawa dzięki niej :
    • andrzej105 link 19.02.05, 19:42
      Chyba Rydzyk wspomoże byłą pracownicę Stoczni Gdańskiej
      www.racjonalista.pl/kk.php/s,1794

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka