Dodaj do ulubionych

KATARYNO jakich jesteś przekonań politycznych

10.03.05, 14:30
Zajmujesz, na forumie, w ważnych dla Kraju, stanowiska, które chcesz
zademonstrować nam jako obiektywne. Ale przecież to nie prawda. Nie ma w
POLITYCE takiego stanowiska.Musisz się zadeklarować, albo bronisz "Polski
Michnika" albo deklarujesz swoje poparcie dla "Polski Wildesteina".
Uchodzisz tu za osobę inteligentną.Jesteś taką.Pora żebys wykazała
charakter.Nie podążaj śladami Kwacha, bo będziesz musiała, niedługo zmienić
NICK tak jak On zmienia orientację polityczną.Ani jemu ani Tobie nie wyjdzie
to na dobre.Narodu myślenia nie zmienia się "dziecinnym gaworzeniem".
Zmienia sie, poprzez KORZYSTNĄ dla niego, zmiane warunków bytowania.Naród
żyje przedewszystkim chlebem.

Nie "możesz "wykazywać, że intelig(i)encki wyskok Frasyniuka nie jest
inspirowany pseudointeligenckimi wywodami "bohaterskiego opozycjonisty"
Lityńskiego.Obaj grają melodię ,której celem, jest podtrzymaniem istniejącego
stanu rzeczy,(III-ciej RP) w myśll tzw "tischneryzmu", który nie jest ani
trzecią drogą JP , ani praktyczną interpretacja "dialogu" Lavinasa.
Jest po prostu rezygnacją z państwa narodowego i ucieczką pod skrzydła państw
zachodnmich.
Obserwuj wątek
    • polonus9 dajesz te imiona synowych Adama i Ewy w koncu ? 10.03.05, 14:34
      Tobie w glowie polityka,ksiezulk, a na proste biblijne pytanie nie potrafisz
      odpowiedziec.
      • homosovieticus Re: dajesz te imiona synowych Adama i Ewy w koncu 10.03.05, 14:42
        polonus9 napisał:

> Tobie w glowie polityka,ksiezulk, a na proste biblijne pytanie nie potrafisz
        > odpowiedziec.
        Jesteś synem tego,który przezył.I ja też.Nie goraczkuj się więc .I nie
        wymądrzaj.Nie zmieniaj też tematu wątku.
        • polonus9 nie wymiguj sie ksiezulkuu,dawaj te imiona 10.03.05, 14:44
          i powiedz kim byli rodzice tych kobitek ?
          • homosovieticus Re: nie wymiguj sie ksiezulkuu,dawaj te imiona 10.03.05, 14:51
            polonus9 napisał:

> i powiedz kim byli rodzice tych kobitek ?

Zartownisiu !
            Twoja niewiedza mnie nie interesuje.!
            • polonus9 to dawaj te imiona,przemadrzaly ksiezulu ! 10.03.05, 14:56
              Nie znasz ich,wiec pyskujesz !
              • homosovieticus Re: to dawaj te imiona,przemadrzaly ksiezulu ! 10.03.05, 14:58
                polonus9 napisał:

> Nie znasz ich,wiec pyskujesz !
                Takiego chamowatego giermka nieuka ma Kataryna?
                To niemolżliwe,samozwańcze.
                • polonus9 dawaj te imiona,inaczej "kulturalny" klecho ! 10.03.05, 15:11
                  • homosovieticus Kultura powiadasz? a to ciekawe 10.03.05, 16:00
                    Ile klas zaliczyłes, młodociany pyskaczu?
                    O kulturze ludowej Cię uczono?
                    A dodano Ci ,że nie takiej kulturze zawdzięczamy tzw.postęp cywilizacyjny?
                    Widzę ,że nie dodano. :(
    • indris Ponieważ pytanie jest publiczne... 10.03.05, 15:08
      ...to można je publicznie skomentować. Nie wydaje mi się sensowny swoisty
      manicheizm zwrotu: 'Musisz się zadeklarować, albo bronisz "Polski
      Michnika" albo deklarujesz swoje poparcie dla "Polski Wildsteina" '. Trochę to
      przypomina osławione powiedzenie Busha "albo jesteście z nami albo z
      terrorystami".
      • homosovieticus Re: Ponieważ pytanie jest publiczne... 10.03.05, 15:14
        indris napisał:

> ...to można je publicznie skomentować. Nie wydaje mi się sensowny swoisty
        > manicheizm zwrotu: 'Musisz się zadeklarować, albo bronisz "Polski
        > Michnika" albo deklarujesz swoje poparcie dla "Polski Wildsteina" '. Trochę
        to
        > przypomina osławione powiedzenie Busha "albo jesteście z nami albo z
        > terrorystami".
        >
        Możesz p[odać powody, dlaczego tak Ci się wydaje, Indrisie?
        Oszczędx mi tylko dialektyki i spencerowskiego ewolucjonizmu.
        W zyciu jest tak :masz kasę albio jej nie masz.Niech podobnie będzię w
        polityce.Chcesz kasy czy idei. Nie ma innego wyboru.Kasia może być dzieciakiem,
        ale Ty takim nie jestes i wiersz doskonale z historii że od takiej postwy
        rozkrocznej do zaprzedaństwa jest mniej niż krok.To nazywam michnikowszczyzna i
        tischneryzmem.
        • indris Dlaczego nie lubię manicheizmu 10.03.05, 15:42
          Dlatego, że uważam, iż na ogół rzeczywistość jest bardziej złożona. Twój
          przykład z kasą dobrze to ilustruje. Jest przeciez oczywistym fałszem
          twierdzenie "W zyciu jest tak: masz kasę albo jej nie masz". Pomiędzy
          Kulczykiem a bezrobotnym z koszalińskiego jest bardzo wiele stanów pośrednich.
          A co do Twojego konkretnego przykładu politycznego, to mnie np. nie podoba się
          ani Michnik ani Wildstein.
          • homosovieticus Re: Dlaczego nie lubię manicheizmu 10.03.05, 16:13
            indris napisał:

> Dlatego, że uważam, iż na ogół rzeczywistość jest bardziej złożona. Twój
            > przykład z kasą dobrze to ilustruje. Jest przeciez oczywistym fałszem
            > twierdzenie "W zyciu jest tak: masz kasę albo jej nie masz".

A gdzie wykazałes oczywistość fałszu popełnionego przez durnia homosovieticusa?
            >Pomiędzy
            > Kulczykiem a bezrobotnym z koszalińskiego jest bardzo wiele stanów pośrednich.

To nie ma zadnego zwiąsku, pomiędzy wyborem pomiędzy wartosciami Platona i
            Arystotelesa.
            > A co do Twojego konkretnego przykładu politycznego, to mnie np. nie podoba
            się
            > ani Michnik ani Wildstein.

Nie rozmawiamy o gustach KATARYNY tylko o Jej politycznej orientacji,
            Szanowny Indrisie.
        • wieslaw.rewerski Alternatywa fałszywa i niebezpieczna 10.03.05, 15:50
          homosovieticus napisał:

> W zyciu jest tak :masz kasę albio jej nie masz.Niech podobnie będzię w
          > polityce.Chcesz kasy czy idei. Nie ma innego wyboru.

Twoja alternatywa jest nieprawdziwa. Wyróżnione przez Ciebie kategorie w
          rzeczywistości nie tworzą podziału ani rozłącznego, ani wyczerpującego. Chęć
          posiadania pieniędzy oraz ideowość nie wykluczają się wzajemnie. Poza tym
          istnieją też inne motywacje, jak choćby chęć bawienia się (jakże częsta wśród
          użytkowników forów internetowych!). I ta trzecia motywacja też wcale nie musi
          wykluczać żadnej z dwóch wyróżnionych przez Ciebie...

Twoje uproszczenie jest nie tylko fałszywe, ale także - niebezpieczne. Takie
          postrzeganie świata i ludzi jest charakterystyczne w czasach grozy: wojen i
          rewolucji... Daj Boże, abyśmy takich czasów nie dożyli! Nie prowokujmy ich
          nadejścia przez próby kształtowania myślenia według prostych - żeby nie
          powiedzieć prostackich - schematów.

---
          Wiesław Rewerski
          Inicjatywa dla Polski
          • homosovieticus Re: Alternatywa fałszywa i niebezpieczna 10.03.05, 17:02
            wieslaw.rewerski napisał:

>> Twoja alternatywa jest nieprawdziwa.

Poroszę o dowod.

Wyróżnione przez Ciebie kategorie w
            > rzeczywistości nie tworzą podziału ani rozłącznego, ani wyczerpującego.

Poprosze o dowód.

>Chęć
            > posiadania pieniędzy oraz ideowość nie wykluczają się wzajemnie.

Nie pisałem o chęciach tylko o prymacie.

>Poza tym
            > istnieją też inne motywacje, jak choćby chęć bawienia się (jakże częsta wśród
            > użytkowników forów internetowych!). I ta trzecia motywacja też wcale nie musi
            > wykluczać żadnej z dwóch wyróżnionych przez Ciebie...
            > Jeśli tak to pytam sie w co bawi sie KATARYNA?

> Twoje uproszczenie jest nie tylko fałszywe, ale także - niebezpieczne.

Proszę o dowód.
            >Takie
            > postrzeganie świata i ludzi jest charakterystyczne w czasach grozy: wojen i
            > rewolucji... Daj Boże, abyśmy takich czasów nie dożyli! Nie prowokujmy ich
            > nadejścia przez próby kształtowania myślenia według prostych - żeby nie
            > powiedzieć prostackich - schematów.
            Moi Przodkowie oddawali życie za Polskę w jakiej żyli.Polskę, niesprawiedliwą w
            społecznym rozumieniu tego słowa, ale Polskę którą na swój sposób kochał chłop,
            szlachciura, ziemianin i arystokrata.Za Polskę MIchnika nikt ani kasy, ani tym
            barzdiej życia, oddawać nioe powinien ( cxhyba ,że w Iraqu).Taka jest filozofia
            patriotyzmy pół-Zyda i pół Polaka. Nie rozumiem tego stanowisdka.I czuję się
            EUROPEJCZYKIEM całą gębą.Cywilizacja techniczna nie czyni człowieka bardziej
            ludzkim.
            Homosowieticus - bezpartyjny.

>
            > ---
            > Wiesław Rewerski
            > Inicjatywa dla Polski
          • homosovieticus Panie Rewerski ,Pan też zauroczony tischneryzmem? 10.03.05, 19:32
            Kaznodzieja ,który zabrał się za jpseudofilozoficzne uzasadnianie polityki OS.
            Zniekształcajac w ten sposób, zarówno myśl Prymasa Wyszyńskiego jak i cały
            sens intelektualnego dorobku II-giego Soboru.
    • homosovieticus Kasiu! nie jesteś dzienikarką jesteś komentatorką 10.03.05, 15:09
      powinnaś się uczciwie przyznać z jakich stanowisk osądzasz polityczne działania
      innych.
      Przesiąkniętaś michnikowszczyzną?
      To zachowuj sie jak On.Pij z Urbanem. I przestań UDAWAĆ jakiś wyimaginowany
      OBIEKTYWIZM.Takiego stanowiska w polityce nie ma.
      • polonus9 homos,ty sprzatasz koscioly czy jestes ksiedzem ? 10.03.05, 15:13
        twoja wiedza na temat pochodzenia czlowieka swiadzczy o tym,ze raczej sprzatasz
        koscioly.
        • homosovieticus [...] 10.03.05, 15:18
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • terraincognita Homo? 10.03.05, 15:26
            O twoim pochodzeniu "homo idt" faktycznie zadnej wiedzy nie ma.
            • homosovieticus [...] 10.03.05, 15:31
              • polonus9 homos,tobie placi Kobyla za dyzury na FK ? 10.03.05, 15:33
                • homosovieticus KTARYNO skąd masz takich obrońców? 10.03.05, 15:43
                  Nie wstyd Ci za nich?
                  • olany_klient Re: homosovieticus, co ty w sobie masz.... 10.03.05, 15:58
                    .... że wszystkie świry się ciebie czepiają? ;-)
                    • homosovieticus Nie muszę się zacinać ,żeby po polsku gadać..... 10.03.05, 16:06
                      olany_klient napisał:

> .... że wszystkie świry się ciebie czepiają? ;-)

to się nazywa WDZIĘK polskości.Nie mylić z wdziękiem "oszusta intelektualnego".
                      • olany_klient Re: Nie muszę się zacinać ,żeby po polsku gadać.. 10.03.05, 16:10
                        homosovieticus napisał:

> olany_klient napisał:
                        >
                        > > .... że wszystkie świry się ciebie czepiają? ;-)
                        >
                        > to się nazywa WDZIĘK polskości.Nie mylić z wdziękiem "oszusta
                        intelektualnego".

To musi być mocno specyficzny WDZIĘK....
                        Chyba że wyjaśnienie jest prostrze... być może odbieracie na podobnych falach?
                        • homosovieticus Re: Nie muszę się zacinać ,żeby po polsku gadać.. 10.03.05, 16:22
                          olany_klient napisał:

> homosovieticus napisał:
                          >
                          > > olany_klient napisał:
                          > >
                          > > > .... że wszystkie świry się ciebie czepiają? ;-)
                          > >
                          > > to się nazywa WDZIĘK polskości.Nie mylić z wdziękiem "oszusta
                          > intelektualnego".
                          >
                          > To musi być mocno specyficzny WDZIĘK....
                          > Chyba że wyjaśnienie jest prostrze... być może odbieracie na podobnych falach?

Odbieramy ?
                          Możliwe.
                          Ale z całą pewnością nadajemy na innych.
                          Mam ponad sześcsetne papiery.
                          A On?
              • terraincognita Do homo-barana 10.03.05, 16:30
                Niech ci ponoc homo baran odpowie...
            • polonus9 homos to rydzykowy klecha dyzurujacy na FK ! 10.03.05, 15:31
              • homosovieticus Nie mam nic wspólnego z redemptorysta Rydzykiem 10.03.05, 15:46
                Redomporyści ro jeden z zakonów , którzy mieli poważne kłopoty w Polsce p[od
                panowaniem caratu.
          • polonus9 [...] 10.03.05, 15:30
            • homosovieticus [...] 10.03.05, 15:36
              • polonus9 czy ty jestes redemptorysta,maly politykierze ? 10.03.05, 15:42
                jak twoj szef,maly giermku na zoldzie Kobylanskiego ?
                • homosovieticus Polakiem norwidowskim jestem raczej i takim umrę 10.03.05, 15:57
                  polonus9 napisał:

> jak twoj szef,maly giermku na zoldzie Kobylanskiego ?

Pan Kobylański żyje , bodaj że w Argentynie.Ja żyje w Polsce i myślę tak, jak
                  mój rozum jest w stanie.Staram się być dociekliwym i nie wpadać łatwo w toki
                  myslenia innych ludzi, bez wzgledu jakie stanowiska oni zajmują, ani tez jakimi
                  względami cieszą się w w oczach tzw.opinii publicznej. Nie jestem poltykiem,
                  ale STANOWCZO jestem po stronie POLSKI WILDESTEINA.Taką tylko Polske kochać
                  potrafię.Polskę z wadami, ale Polskę nie poddajacą sie bóstwu mamony.
                  • polonus9 Polska nie potrzebuje watykanskich politykierow 10.03.05, 16:10
                    Wzruszaj ty sie Norwidami w swojej klasztorneh celi,n a od polskiej polityki
                    sie odczep. Zostaw ja Polakom. Damy sobie rade bez obcych reprezentujacych
                    niekorzystne dla Polski wlasne interesy.
                    • homosovieticus Polska nie potrzebuje moskiewskich politykierów 10.03.05, 16:16
                      polonus9 napisał:

> Wzruszaj ty sie Norwidami w swojej klasztorneh celi,n a od polskiej polityki
                      > sie odczep. Zostaw ja Polakom. Damy sobie rade bez obcych reprezentujacych
                      > niekorzystne dla Polski wlasne interesy.

gdyby nie Norwid to Tischner a za nim Mixchnik nie mieli by sie czego
                      uczepić.Tak słabo byli obaj osadzeni w polskości.
                    • syndyk3rzp moim zdaniem, ta wojna się toczy o to jaka będzie 10.03.05, 18:22
                      moim zdaniem, ta wojna toczy się dzisiaj o to

jaka będzie wolna Polska - a więc

na ile będzie... szczurza, na ile solidarna.

Dzisiejsza IIIRP niestety jest na wskroś szczurza.

Chcemy, żeby była bardziej solidarna.

Kim jest homosovieticus nie wiem, ale też nie mam wątpliwości,
                      że należy do tych, którzy się w tym duchu (w duchu polskiej solidarności)
                      wypowiadają.

A ty? Kawał z ciebie chama i gbura, szczerze mówiąc, "polonus9".
                      Napisałeś (do Homosovieticusa):

• Polska nie potrzebuje watykanskich politykierow
                      polonus9 10.03.2005 16:10
                      Wzruszaj ty sie Norwidami w swojej klasztorneh celi,n a od polskiej polityki
                      sie odczep. Zostaw ja Polakom. Damy sobie rade bez obcych reprezentujacych
                      niekorzystne dla Polski wlasne interesy.

Się tobie zdaje, że wiesz kto ma prawo nazywać się Polonusem,
                      kto Polakiem, a kto nie! "My" - hahaha - kto to są Ci "My" w twoich ustach?

Na pewno nie ja i nie wielu innych, o których wiem kim są.

Kim właściwie ty jesteś, że sobie takie prawa przyznajesz?

A odzywasz się przy tym obelżywie, językiem insynuacji, sycząc nienawiścią.

• homosovieticus KATARYNA nie istnieje fizycznie.To Szatkowa 5-tka 10.03.05, 19:16
                        syndyk3rzp napisał:

> Kim jest homosovieticus nie wiem, ale też nie mam wątpliwości,
                        > że należy do tych, którzy się w tym duchu (w duchu polskiej solidarności)
                        > wypowiadają.
                        >

Tak myślę o sobie i daję temu wyraz na forumie Kraj.

Polonus to personalnie pętak ,który jest członkiem zwspołu o wdzięcznym i
                        dowcipnym, zreszta, nicku "KATARYNA.KATARYNA".
                        Milczenie katarynyjest DOWODEM ,że nie ma takiej OSOBY FIZYCZNEJ.
                  • terraincognita Re: Polakiem norwidowskim jestem raczej i takim u 10.03.05, 16:32
                    Homo po stronie Polski Wildsteina...No,az tak glupi facet? Gratulacje!
                    • homosovieticus W Polsce bez prawdy nie zbudujemy KAPITALIZMU 10.03.05, 16:45
                      terraincognita napisał:

> Homo po stronie Polski Wildsteina...No,az tak glupi facet? Gratulacje!
                      .. w jakiejkolwiek postaci.Dziwi mnie ,że tego nie rozumiesz
    • homosovieticus Kataryno nie potrafisz sama zajać stanowiska 10.03.05, 16:41
      Mogę to zrozumieć.Nie wiesz ,które z nich, okaże sie KORZYSTNIEJSZYM uznaniowo
      lub materialnie dla Ciebie?
      Zwalczasz populizm zabiegajac niepostrzeżenmie o uznanie MOŻNYCH.
      To postawa stara jak swiat.Nazywa się KONIUKTURALIZMEM.
      Intelektualnie jest BEZWARTOŚCIWA.

Opowiedz się, do jakiej RZeczypospolitej jest Ci bliżej. Tej którą mamy, czy
      też tej, która RZECZYWISTYM standardom zachodnim państw, będzie chciała
      dorównać.
      • bush_w_wodzie drogi homosovieticusie 10.03.05, 16:52
        mnie sie zdaje ze swoimi tekstami kasia dosyc wyraznie opowiada sie po stronie
        polski uczciwej i przejrzyscie rzadzonej. twoje etykietki sa mylace poniewaz
        uczciwosc osobista to o wiecej niz przypiecie sobie takiego czy innego emblematu.

uwazam ze domagajac sie tzw deklaracji ideowej postepujesz jak komisarz ludowy.
        po owocach ich poznacie a nie po tym kto sie bardziej zadeklaruje i prosze wez
        to do siebie.

• terraincognita Bush w wodzie (niezly nick!) 10.03.05, 17:02
          Po owocach ich poznacie - ulubiony cytat Rydzyka....Nie jego produkcji
          oczywiscie...
          • bush_w_wodzie Re: Bush w wodzie (niezly nick!) 10.03.05, 17:06
            terraincognita napisał:

> Po owocach ich poznacie - ulubiony cytat Rydzyka....Nie jego produkcji
            > oczywiscie...

milo wiedziec ze i rydzyk czasem cos madrego powie :)

dziekuje i pozdrawiam
            • kitop Homosiu! 10.03.05, 17:19
              Odnoszę wrażenie, że Kataryna ma Cię w d...użym poważaniu. I słusznie! Nie masz
              innych problemów? A może na siłę "ustawiasz" sobie przeciwnika? Jesteś jak
              Macierewicz, Gertych albo Kaczyńscy - bez wroga ani rusz! Ale przecież wiesz,
              że "wróg" to materia zastępcza dla tych,którzy mają niewiele do powiedzenia. Ty
              też?
              • homosovieticus Kataryna jak prezio, gada i gada... 10.03.05, 17:32
                kitop napisał:

> Odnoszę wrażenie, że Kataryna ma Cię w d...użym poważaniu.
                Jej to sprawa gdzie mnie ma.
                >I słusznie!
                A p[otrafisz dowieść,że jest rzecza słuszna mioeć drugiego człowieka w du,,pie
                i jednocześnie opowidajac się za tischneryzmem.>
                Nie masz
                >
                > innych problemów? A może na siłę "ustawiasz" sobie przeciwnika? Jesteś jak
                > Macierewicz, Gertych albo Kaczyńscy - bez wroga ani rusz! Ale przecież wiesz,
                > że "wróg" to materia zastępcza dla tych,którzy mają niewiele do powiedzenia.

To czysty pokaz inlelogogii, której ojcem jest MIchnik.

> Ty
                >
                > też?
                Myślę ,że zachowuje się podobnie jak presio.
                Zarzut ten jest NIELOGICZNYM , a wiec fałszywym.
        • homosovieticus drogi bushu gdziekolwiek przebywasz, na lądzie .. 10.03.05, 17:14
          bush_w_wodzie napisał:

> mnie sie zdaje ze swoimi tekstami kasia dosyc wyraznie opowiada sie po stronie
          > polski uczciwej i przejrzyscie rzadzonej. twoje etykietki sa mylace poniewaz
          > uczciwosc osobista to o wiecej niz przypiecie sobie takiego czy innego
          emblemat
          > u.
          >
          > uwazam ze domagajac sie tzw deklaracji ideowej postepujesz jak komisarz
          ludowy.
          > po owocach ich poznacie a nie po tym kto sie bardziej zadeklaruje i prosze wez
          > to do siebie.
          >
          Wyobraż sobie bushu ,że masz syna ,którego kochasz i który posądząny jest o
          np, kradzież .Jakie pytanie mu zadasz?
          • bush_w_wodzie Re: drogi bushu gdziekolwiek przebywasz, na lądzi 10.03.05, 17:18
            czy jestes za polska michnika czy za polska widsteina?
            • homosovieticus Re: drogi bushu gdziekolwiek przebywasz, na lądzi 10.03.05, 17:25
              bush_w_wodzie napisał:

> czy jestes za polska michnika czy za polska widsteina?

Zdecydowanie za Polską Wildesteina.
              • bush_w_wodzie Re: drogi bushu gdziekolwiek przebywasz, na lądzi 10.03.05, 17:31
                nie ciebie chcialem spytac tylko hipotetycznego syna z twojego przykladu :)

oczywiscie zapytalbym `czy ukradles'. zasadnicze pytanie ideowe do tego
                strywializowane przez personifikacje zagadnienia majaca charakter plemienny z
                dwoma-takimi-sobie-panami w charakterze wiodacych symboli byloby oczywiscie
                absurdalne

troche jak twoje...
                • homosovieticus Re: drogi bushu gdziekolwiek przebywasz, na lądzi 10.03.05, 17:36
                  bush_w_wodzie napisał:

> nie ciebie chcialem spytac tylko hipotetycznego syna z twojego przykladu :)
                  >
                  > oczywiscie zapytalbym `czy ukradles'. zasadnicze pytanie ideowe do tego
                  > strywializowane przez personifikacje zagadnienia majaca charakter plemienny z
                  > dwoma-takimi-sobie-panami w charakterze wiodacych symboli byloby oczywiscie
                  > absurdalne
                  >
                  > troche jak twoje...

Kradniesz czy nie kradniesz o to jest pytanie.Michnik prółbuje je zastąpiś
                  innym pyutaniem: jaki jest twój stosunek do cudzej własnosci ( prywatnej bądź
                  państwowej), czy tego bushu nie rozumiesz?
                  • bush_w_wodzie golden gate 10.03.05, 17:47
                    mowiac szczerze uwazam ze michnik i gw sa w ostatnim czasie wyjatkowo
                    tendencyjni. mozna to zreszta wyczytac takze w blogu kataryny. mam wrazenie ze
                    metoda sokratejska jest ci obca i stad moze ta gwaltowna potrzeba wymuszenia
                    deklaracji

przyznam jednak szczerze ze bardziej mnie interesuje front glowny. uwazam ze
                    jeden z kluczy jest opisany w artykulach z rzepy ktore przytaczam w watku o
                    golden gate.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=21493192
                    niestety nie wystepuje tam nazwisko michnika wiec pewnie na ciebie liczyc nie moge?
                    • homosovieticus Re: golden gate i KATARYNY orientacja polityczna 10.03.05, 18:00
                      bush_w_wodzie napisał:

> mowiac szczerze uwazam ze michnik i gw sa w ostatnim czasie wyjatkowo
                      > tendencyjni. mozna to zreszta wyczytac takze w blogu kataryny. mam wrazenie ze
                      > metoda sokratejska jest ci obca

mylisz się bardzo.przekonany jestem ,że chyba ja jeden dostrzegam jej walory
                      przy ucieraniu nosa uzurpatorskim zapędom głosicielom Jedenej Politycznej P
                      rawdy OS >
                      i stad moze ta gwaltowna potrzeba wymuszenia
                      > deklaracji
                      >

To nie jest jakaś gwałtowna potrzeba .To po prostu jest potrzeba zrozumienia o
                      co w tej chwili w P{olsce toczy się polityczna batalia. KATARYNA zaczyna
                      zaciemniac i rozwadniać sens tej batalii.Spostrzgłem to już dosyć dawno, ale
                      teraz zareagowałem bo zaczyna .przesadzać w ukrytym SERWILIŻMIE.
                      > przyznam jednak szczerze ze bardziej mnie interesuje front glowny. uwazam ze
                      > jeden z kluczy jest opisany w artykulach z rzepy ktore przytaczam w watku o
                      > golden gate.

Każdy ma takie zainteresowania jakim jego móżg może sprostać.
                      >
                      > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=21493192
                      > niestety nie wystepuje tam nazwisko michnika wiec pewnie na ciebie liczyc nie
                      m
                      > oge?
                      >
                      • bush_w_wodzie Re: golden gate i KATARYNY orientacja polityczna 10.03.05, 18:18
                        homosovieticus napisał:

> bush_w_wodzie napisał:
                        >
                        > > mowiac szczerze uwazam ze michnik i gw sa w ostatnim czasie wyjatkowo
                        > > tendencyjni. mozna to zreszta wyczytac takze w blogu kataryny. mam wrazen
                        > ie ze
                        > > metoda sokratejska jest ci obca
                        >
                        > mylisz się bardzo.przekonany jestem ,że chyba ja jeden dostrzegam jej walory
                        > przy ucieraniu nosa uzurpatorskim zapędom głosicielom Jedenej Politycznej P
                        > rawdy OS

:))))))))

>
                        > i stad moze ta gwaltowna potrzeba wymuszenia
                        > > deklaracji
                        > >
                        >
                        > To nie jest jakaś gwałtowna potrzeba .To po prostu jest potrzeba zrozumienia o
                        > co w tej chwili w P{olsce toczy się polityczna batalia. KATARYNA zaczyna
                        > zaciemniac i rozwadniać sens tej batalii.Spostrzgłem to już dosyć dawno, ale
                        > teraz zareagowałem bo zaczyna .przesadzać w ukrytym SERWILIŻMIE.

tobie sie tak wydaje co nie omieszkales swiatu wykrzyczec. moze miales jakies
                        przeslanie do zakomunikowania tylko ze przy tym waleniu w kotly gdzies ono sie
                        chyba zaweruszylo

> > przyznam jednak szczerze ze bardziej mnie interesuje front glowny. uwazam
                        > ze
                        > > jeden z kluczy jest opisany w artykulach z rzepy ktore przytaczam w watku
                        > o
                        > > golden gate.
                        >
                        > Każdy ma takie zainteresowania jakim jego móżg może sprostać.

pozostaje mi sie zgodzic (ze smutkiem)

• homosovieticus KATARYNY orientacja polityczna i busha zarty 10.03.05, 18:29
                          bush_w_wodzie napisał:

>
                          > > bush_w_wodzie napisał:
                          > >
                          > > > mowiac szczerze uwazam ze michnik i gw sa w ostatnim czasie wyjatko
                          > wo
                          > > > tendencyjni. mozna to zreszta wyczytac takze w blogu kataryny. mam
                          > wrazen
                          > > ie ze
                          > > > metoda sokratejska jest ci obca
                          > >
                          > > mylisz się bardzo.przekonany jestem ,że chyba ja jeden dostrzegam jej wal
                          > ory
                          > > przy ucieraniu nosa uzurpatorskim zapędom głosicielom Jedenej Politycznej
                          > P
                          > > rawdy OS
                          >
                          > :))))))))

:Każdy tak postępuje, gdy brak mu argumentów.
                          :((((((

>
                          > >
                          > > i stad moze ta gwaltowna potrzeba wymuszenia
                          > > > deklaracji
                          > > >
                          > >
                          > > To nie jest jakaś gwałtowna potrzeba .To po prostu jest potrzeba zrozumie
                          > nia o
                          > > co w tej chwili w P{olsce toczy się polityczna batalia. KATARYNA zaczyna
                          > > zaciemniac i rozwadniać sens tej batalii.Spostrzgłem to już dosyć dawno,
                          > ale
                          > > teraz zareagowałem bo zaczyna .przesadzać w ukrytym SERWILIŻMIE.
                          >
                          >
                          > tobie sie tak wydaje co nie omieszkales swiatu wykrzyczec. moze miales jakies
                          > przeslanie do zakomunikowania tylko ze przy tym waleniu w kotly gdzies ono sie
                          > chyba zaweruszylo

W kotły zaczeli walić "obrońcy" NIJAKOŚCI kataryny.Brak Jej stanowiska jak zywo
                          przypomina niedawne stanowisja Kwacha, stanowisko "Człowieka bez własciwości",
                          którego nadejscie przewidział genialny Musil.
                          >
                          >
                          >
                          > > > przyznam jednak szczerze ze bardziej mnie interesuje front glowny.
                          > uwazam
                          > > ze
                          > > > jeden z kluczy jest opisany w artykulach z rzepy ktore przytaczam w
                          > watku
                          > > o
                          > > > golden gate.
                          > >
                          > > Każdy ma takie zainteresowania jakim jego móżg może sprostać.
                          >
                          > pozostaje mi sie zgodzic (ze smutkiem)
                          Przyznam szczerze bushu , że i ja, zgadzam sie ze smutkiem, z możliwosciami
                          człowieczego mózgu.Mam nadzieję ,że dyskurs wiodę z człowiekiem.
                          >
    • czur-czur-ra fioletowa krowa 10.03.05, 17:27
      Niedawno podobną zmyślną logiką popisywał się tutaj niejaki Stanisław Remuszko.
      Widać zaraźliwe. To podam podobnie ważny temat do rozważań: czy homek opowiada
      się za Leninem czy za Lepperem? Homku, czas najwyższy się opowiedzieć i stanąć
      po właściwej stronie, bo inaczej to hańba, ohyda, lupus.lupus, uwiąd starczy i
      zdrada stanu. No więc, dalejże homku, jesteś za czy nawet przeciw?

p.s. Pytanie można by przeformułować: kto jest ulubioną postacią homka i
      dlaczego to Lenin? A jak nie Lenin, to dlaczego Stalin?

• homosovieticus Bratku! nie jesteś mi partnerem w dyskusji polity- 10.03.05, 18:07
        cznej.Wybacz stary mieszczański inteligiencie. Obejrzyj "Pasję " i
        powtórnie "Obywatela Kane"
        Z Oświecenia, wybrałeś to co w nim najłatwiejsze a więc
        najprymitywniejsze.Potrafię to UDOWODNIĆ?
      • czur-czur-ra o zasadniczości 10.03.05, 18:48
        Osobowość gnidowata, zaczynając taki "błyskotliwy" wątek, bardzo chce się
        wykazać swoim niewzruszonym morale, wyniosłym konserwatyzmem, przenikliwością
        etc etc. Ale cóż, skoro szlachetności się nie nabiera poprzez opanowanie
        techniki stukania w klawisze tudzież nauczenie się elementów języka polskiego.
        Z talentami, które homek prezentuje na forum, może się świetnie nadawać na
        śledczego z "Nie", w najlepszym razie - do pisania plotek w "Wprost". W tonie
        patriotycznym oczywiscie. Ot, taki mędrzec dla ubogich.
        • homosovieticus o bełkotliwej odpowiedzi intelig(i)enta forumowego 10.03.05, 18:56
          Bratek to kwiatek nie do butonierki i nie do wazonu, to kwiatek na balkonie lub
          w ogródku przydomowym. Vulgaris.
    • homosovieticus Re: KATARYNO stchórzyłaś 10.03.05, 17:41
    • tojajurek Homo-niewiadomo uczepił się Kataryny 10.03.05, 18:23
      Homo-niewiadomo uczepił się Kataryny jak pijany płotu, a ona równo olewa
      takich "śledczych" z kruchty.
      Chłopina przeczytał właśnie historię filozofii w obrazkach i załapał kilka
      mądrze brzmiących wyrazów - więc chce się popisać, a równocześnie zarobić na
      premię u swojego pryncypała za pracowitość na forum.
      Takie "deklaracje ideowe", jakie chcesz wydusić od Kataryny, to możesz Homciu
      kolportować wśród "moherowych beretów", bo to wyraźnie jest ci najbliższe
      środowisko.
      Coś nienajlepiej cię wyuczono w tym seminarium.
      Odpowiem ci pytaniem w tym samym guście, co twoje: Czy onanizujesz się raz
      dziennie, czy częściej? Odpowiedz!!!
      • homosovieticus To jest poważne pytanie i nie zamieniaj go w żart 10.03.05, 18:50
        Kataryna powinna na nie odpowiedziec, bo w przeciwnym razie uznać ją należy nie
        za OSOBĘ tylko za gós politycznej poprawnosci, która z załozenia jest OSZUSTWEM.
    • homosovieticus Giwi Twoje ingertencje w moje p;osty sugerują, że 10.03.05, 18:43
      naruszyłem REGULAMIN.Podaj mi przykład , proszę, żeby na drugi raz ustrzegł sie
      tego kroku.
      • giwi Re: Giwi Twoje ingertencje w moje p;osty sugerują 10.03.05, 18:50
        Jeśli masz dla Kataryny i kogokolwiek innego pytania i zalecenia, kieruj je
        drogą mailową zamiast zakładać personalny wątek. :-)

Wulgaryzmy są wycinane.
        • homosovieticus To prawda ale ja ich nie uzyłem, droga Giwi 10.03.05, 18:51
          Mozna to sprawdzić.
          • polonus9 wulgarny klecho,do celi biczowac sie za pokute ! 10.03.05, 20:17
            Od polityki sie odczep ! Polacy nie chca klechow w polityce ! Zrozumiano ?!
        • czur-czur-ra Giwi prawdę prawi 10.03.05, 19:34
          giwi napisała:

> Wulgaryzmy są wycinane.

To prawda, mózg homka wycięty, nie wiedziałem, że to sprawka Gazety.
    • homosovieticus KATARYNA to zespół ludzi młodych i niedouczonych, 10.03.05, 19:03
      którzy starają się moderować forum Kraj.
      Przygotowanie intelektualne jest blikżniacze do tego , jakie reprezentuja
      czołowi pismacy z GW.
      Materializm dialektyczny i głeboka pogarda dla inaczej myślacych, dowodzi
      tylko, ich plebejskiego sposobu pojmowania rzeczywistosci.
      Tchórzliwi i nie widzący zblizajacej się fali buntu.
      ZACZADZENI nowomową Michnika!
      • tojajurek Ględzisz Homusiu 10.03.05, 19:20
        homosovieticus napisał:

> którzy starają się moderować forum Kraj.
        > Przygotowanie intelektualne jest blikżniacze do tego , jakie reprezentuja
        > czołowi pismacy z GW.
        > Materializm dialektyczny i głeboka pogarda dla inaczej myślacych, dowodzi
        > tylko, ich plebejskiego sposobu pojmowania rzeczywistosci.
        > Tchórzliwi i nie widzący zblizajacej się fali buntu.
        > ZACZADZENI nowomową Michnika!

Ględzisz Homusiu jak potłuczony. To już jest kompletny bełkot. Nie pij więcej!
        • homosovieticus Prawdzie zaprzeczasz? 10.03.05, 19:25
          Nie ma, mój nieuku, bełkotu kompletnego i niekompletnego.Jest tylko
          bełkot.Zajrzyj do słownika.
          Niećpaj trendowaty buraczku.
        • czur-czur-ra Odważne chłopię 10.03.05, 19:58
          Ależ on tak na trzeźwo, to jego własne osobiste przemyślane gruntownie myśli.
          To jest chłopak, który po prostu nie boi się używać mózgu.
          • homosovieticus Odważne chłopię, o Tobie nie da się tak powiedzieć 10.03.05, 23:54
            czur-czur-ra napisał:

> Ależ on tak na trzeźwo, to jego własne osobiste przemyślane gruntownie myśli.
            > To jest chłopak, który po prostu nie boi się używać mózgu.

Nie wstydzę się swoich przemyśleń, jeśli dokażesz ,że są błędne to skoryguje je.
    • czur-czur-ra odpowiedź dla pana homoBełkota 10.03.05, 19:45
      To jest wypowiedź "polityka" z Samoobrony, partii, którą wybitny homo
      reklamował obficie przed kilkoma miesiącami na forum:

"Są dwa rodzaje Żydów. Dobry Żyd to martwy Żyd - mówił wczoraj podczas obrad
      komisji rolnictwa sejmiku Tadeusz Dębicki, szef wielkopolskiej Samoobrony".

Więć, homku, zamiast pie..ć o narodzie, zasadach, uczciwości etc, zajmij się
      raczej froterowaniem podłóg przed swoimi samoobronnymi idolami. W tym na pewno
      jesteś lepszy niż w "thick thinking".

• homosovieticus nie mam nic wspólnego z Lepperem ani z Mazowieckim 10.03.05, 19:55
        Sam oceniam i kmomentuję otaczajacą mnie rzeczywistość.Raz błędnie a raz
        trafniej.Blizej prawdy, która przecież jest ukrywana przez polityków, zarówno
        przeg kwiatkiem z oślej łączki , jak i przed durnowatym homo.
        Wiem o tym i załuję bardzo ,że nie dopuszczasz takiej mysli do siebie.
        ps
        Teraa bedzie przerwa w zakonie -szpitalu.Przerw na kolacje i potem na zbiorowy
        seks.Palancie od literatury!
        I polityki, też. :)
    • homosovieticus Nie masz pogladów poliotycznych ? To nie zbrodnia 10.03.05, 19:48
      Ale zbrodnią intelektualna jest udawać ,że się je ma.Twoje milczenie Kataryno i
      Twoje myśli, które odczytać można w Twoich blogowym komentarzach, jest, niczym
      unik Kwacha, swiadectwem tchórzostwa politycznego. Boisz się ,że są one
      niespójne i zawieszone na wierze w jakąś liberalno-marsistowską mysl, której
      fałsz jest obecnie, stosunkowo, łatwo wykazać?
      • czur-czur-ra o wykluwaniu 10.03.05, 19:55
        Tak, właśnie, to na pewno chodzi o to, że, stosunkowo, łatwo, nieprawdaż, myśl
        wykazać, neoquasi,kwasi-nazi,zulus czaka, ból chłopaka, zdolnego Lepperaka.

homosovieticus napisał:

> Ale zbrodnią intelektualna jest udawać ,że się je ma.Twoje milczenie Kataryno
        i
        >
        > Twoje myśli, które odczytać można w Twoich blogowym komentarzach, jest,
        niczym
        > unik Kwacha, swiadectwem tchórzostwa politycznego. Boisz się ,że są one
        > niespójne i zawieszone na wierze w jakąś liberalno-marsistowską mysl, której
        > fałsz jest obecnie, stosunkowo, łatwo wykazać?
    • andrzej105 Czy zakonny "hamovaticanus" odczepi się od Kasi ? 10.03.05, 20:02
      Ministrantów też nie radzę się czepiać.
      • polonus9 Ten pasozyt kona z nudow,Dlatego jest na forach GW 10.03.05, 20:19
        • andrzej105 Re: Ten pasozyt kona z nudow,Dlatego jest na fora 10.03.05, 20:51
          To wyjątkowo antypolskie indywiduum z tego "homoVaticanusa".
          • homosovieticus Andrzeju! lecz kompleksy religijne 10.03.05, 23:49
            andrzej105 napisał:

> To wyjątkowo antypolskie indywiduum z tego "homoVaticanusa".
            O polskości nie decyduje stosunek do Watykanu, tylko do własnej Ojczyzny.
            Palancie forumowy!
    • kataryna.kataryna Re: KATARYNO jakich jesteś przekonań politycznych 10.03.05, 20:56
      Homosovieticusie, nie widzę powodu dla którego jako jedyna osoba na forum
      miałabym składać polityczne deklaracje, na dodatek według dwupolskiej
      nomenklatury Żakowskiego, którą uważam za sztuczną, głupią i mylącą.
      • czur-czur-ra Re: KATARYNO jakich jesteś przekonań politycznych 10.03.05, 20:58

Dobry manewr, Żakowski winny idiotycznych klasyfikacji homka.
        • kitop Re: KATARYNO jakich jesteś przekonań politycznych 10.03.05, 21:07
          Żakowski jest z Polityki, kiedyś był w Gazecie Wyborczej... Wobec tego pisze
          same głupstwa. Wg Kataryny. To częściowa odpowiedź na "problem" homosia. Albo
          raczej Kataryny.
          • liberus Re: KATARYNO jakich jesteś przekonań politycznych 18.07.05, 16:11
            kitop napisał:

> Żakowski jest z Polityki, kiedyś był w Gazecie Wyborczej... Wobec tego pisze
            > same głupstwa.

Ten ciąg logiczny ("wobec tego") to spore nadużycie. Żakowski pisze głupstwa
            nie dlatego, że jest z "Polityki", a wczesniej z "GW", tylko dlatego, że pisze
            głupstwa.

> Wg Kataryny.

Tego nigdzie nie napisała.

> To częściowa odpowiedź na "problem" homosia. Albo
            > raczej Kataryny.

Raczej Twój.
        • kataryna.kataryna Re: KATARYNO jakich jesteś przekonań politycznych 10.03.05, 21:35
          czur-czur-ra napisał:

>
          > Dobry manewr, Żakowski winny idiotycznych klasyfikacji homka.

Gdzie wyczytałeś, że Żakowski winien? Wiesz co Bratek, można się mnie czepiać o
          tysiące rzeczy, które rzeczywiście powiedziałam, nie musisz się więc uciekać do
          takich manipulacji.
          • czur-czur-ra Re: KATARYNO jakich jesteś przekonań politycznych 10.03.05, 21:44
            Nie widzę powodu, żeby się Ciebie czepiać, tak samo jak nie widzę powodu, dla
            którego miałbym od Ciebie obrywać za rzekome manipulacje w wątku, w którym
            zupełnie kto inny się Ciebie czepia i dokonuje chamskich manipulacji. Na mój
            gust Żakowski niepotrzebny, żeby obnażać pokrętne intrygi homka, myślę wręcz,
            że wrzucanie tu Żakowskiego tylko gmatwa sprawę. Ty uważasz inaczej i już. Ale
            o co biega z tą "manipulacją", to nie wiem.
            • kataryna.kataryna Re: KATARYNO jakich jesteś przekonań politycznych 10.03.05, 21:54
              czur-czur-ra napisał:

> Nie widzę powodu, żeby się Ciebie czepiać, tak samo jak nie widzę powodu, dla
              > którego miałbym od Ciebie obrywać za rzekome manipulacje w wątku, w którym
              > zupełnie kto inny się Ciebie czepia i dokonuje chamskich manipulacji. Na mój
              > gust Żakowski niepotrzebny, żeby obnażać pokrętne intrygi homka, myślę wręcz,
              > że wrzucanie tu Żakowskiego tylko gmatwa sprawę. Ty uważasz inaczej i już.
              Ale
              > o co biega z tą "manipulacją", to nie wiem.

Manipulacją jest zarzut, że przywołanie Żakowskiego było moim "dobrym
              manewrem", żeby jego oskarżyć o "idiotyczne klasyfikacje Homka", gdy to właśnie
              Żakowski jest autorem tej "idiotycznej klasyfikacji", dwie Polski - Michnika i
              Wildsteina - to wymysł Żakowskiego a nie Homka. Dlatego tak odpowiedziałam. I
              dlatego nie rozumiem Twojego komentarza o "dobrym manewrze" bo nie widzę gdzie
              zrobiłam ten manewr.

polityka.onet.pl/162,1215871,1,0,2491-2005-07,artykul.html
              • czur-czur-ra Re: KATARYNO jakich 11.03.05, 00:05

Ojej, w tym wątku to homek jest "autorem" pomysłu, by dzielić na dwie Polski
                (oczywiscie autorem w ograniczobnym sensie, bo u niego autorstwo polega na
                kopiowaniu innych). Może zawiniłem, że nie chciało mi się czytać Żakowskiego,
                ale mam przeczucie, że jest on jednak bardziej wyrafinowany niż homek (to
                akurat sztuka niewielka). Wciąż uważam, że wykonałaś dobry manewr, bo w tym
                akurat wątku to sowietolubek personalnie Cię atakował, a Ty w obronie swej
                uderzyłaś w Żakowskiego, chociaż podejrzewam, że Żakowskiemu nigdy nie
                przyszłoby do głowy Cię atakować;). A tak w ogóle, to jest już późno, a jak nie
                skończę pewnej roboty, to zrobi się jeszcze później i w ogóle będzie klapa.
      • homosovieticus KATARYNO zrozumiałem Twoją wypowiedź :(( 10.03.05, 23:45
        kataryna.kataryna napisała:

> Homosovieticusie, nie widzę powodu dla którego jako jedyna osoba na forum
        > miałabym składać polityczne deklaracje, na dodatek według dwupolskiej
        > nomenklatury Żakowskiego, którą uważam za sztuczną, głupią i mylącą.
        >
        Do naturalnych, mądrych i niczego nie ukrywających, zaliczyć ją doprawdy trudno.
        • demokrata.antyfaszysta ty wyznales szczerze,ze sluzysz Rydzykowi,klecho 10.03.05, 23:57
          Nie byles dwuznaczny jak podejrzana o kolaboracje z LPR Kataryna i jej mutanty.
          • homosovieticus Re: ty wyznales szczerze,ze sluzysz głupocie 11.03.05, 00:04
            demokrata.antyfaszysta napisał:

> Nie byles dwuznaczny jak podejrzana o kolaboracje z LPR Kataryna i jej
            mutanty.
            politycznej również.
    • czur-czur-ra omamy mamony 10.03.05, 21:14

sowiethomo napisał:
      "Nie jestem poltykiem,
      ale STANOWCZO jestem po stronie POLSKI WILDESTEINA.Taką tylko Polske kochać
      potrafię.Polskę z wadami, ale Polskę nie poddajacą sie bóstwu mamony".

Masz ci los! A tymczasem Bronek Wildstein już po raz kolejny domaga się
      odszkodowania od swoich byłych pracodawców. Oczywiście, nie dla szmalu samego,
      lecz dla idei szmalu.
      • kitop Re: omamy mamony homosia 10.03.05, 21:19
        Homo! Czy spełniasz te 5 warunków co to je ostatnio określił Episkopat? Bo coś
        mi się wydaje, że już podpadłeś. Wprawdzie nie pamiętam, czy tam było coś o
        bełkocie ale o prawdzie napewno.
        • homosovieticus Re: omamy kitopa 10.03.05, 23:46
          kitop napisał:

> Homo! Czy spełniasz te 5 warunków co to je ostatnio określił Episkopat? Bo
          coś
          > mi się wydaje, że już podpadłeś. Wprawdzie nie pamiętam, czy tam było coś o
          > bełkocie ale o prawdzie napewno.
          Mnie one nie dotyczą.Nie jestem duchownym i nigdy nim nie byłem, gamoniu jeden.
          • czur-czur-ra homek-szczery kłamczuszek 11.03.05, 00:06
            ergo: homek może bełkotać i z pasją to czyni. Takoż kłamać.
    • homosovieticus dobranoc wszystkim ! 11.03.05, 00:07
      :)
      • czur-czur-ra miłych snów, trochę nierealnych! 11.03.05, 00:09
        niech ci się przyśni dużo dużo rozumku, i niech się jedna dziesiąta snu spełni.
        Albo choć jedna dwudziesta, drogie chłopię.
      • pan.nikt Re: dobranoc wszystkim ! 11.03.05, 00:10
        pAMIĘTAJ JESZCZE KLIKNĄĆ PAJACYKA
    • goniacy.pielegniarz Re: KATARYNO jakich jesteś przekonań politycznych 11.03.05, 00:11
      Co to za szarża?
      • lupus.lupus Re: KATARYNO jakich jesteś przekonań politycznych 11.03.05, 00:41
        Na naszych oczach rozgrywa się Przełom. Drugi po 1992 roku. Tamten przegrany,
        był dla mnie i moich przyjaciół zmierzchem marzeń o wolnej i niepodległej
        Polsce. Przyczyną osobistych frustracji i powodem blisko półtorarocznej
        dobrowolnej emigracji. Podział na Polskę Michnika (i wszystko to co się z nią
        wiąże) i Polskę Wildsteina (spadkobierczyni Polski Niepodległej) jest widoczny
        jak nigdy wcześniej. Negowanie tego rozróżnienia oraz widoczna i konsekwentna
        rehabilitacja środowisk, które były bezpośrednimi sprawcami porażki pierwszego
        Przełomu oraz zmarnowania całej dekady jest wyjatkowo przykrym doświadczeniem.
        • basia.basia Re: KATARYNO jakich jesteś przekonań politycznych 11.03.05, 01:59
          lupus.lupus napisał:

> Negowanie tego rozróżnienia oraz widoczna i konsekwentna
          > rehabilitacja środowisk, które były bezpośrednimi sprawcami porażki pierwszego
          > Przełomu oraz zmarnowania całej dekady jest wyjatkowo przykrym doświadczeniem.

Z pozdrowieniami:)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=21517250&a=21537570
          • maksimum KASIA PIERWSZA DONIOSLA NA FORUM O ZLYM RUMSFELDZI 11.03.05, 04:37
            indris napisał:

> ...to można je publicznie skomentować. Nie wydaje mi się sensowny swoisty
            > manicheizm zwrotu: 'Musisz się zadeklarować, albo bronisz "Polski
            > Michnika" albo deklarujesz swoje poparcie dla "Polski Wildsteina" '. Trochę
            to przypomina osławione powiedzenie Busha "albo jesteście z nami albo z
            > terrorystami".

Tym ,ktorzy maja krotka pamiec przypominam,ze Kasia pierwsza doniosla o zlym
            traktowaniu terrorystow w wiezieniu w Iraku i ze robienie im zdjec na naguska
            jest barbarzynstwem i maltretowaniem.
            Krotko mowiac,Kasia nie jest z nami,lecz przeciwko nam.Mam na mysli prawice,bo
            Bush i ja to prawica.
            Glowa Rumsfelda miala przy tym poleciec i Busha tez.
            • maksimum KASI POGLADY POLITYCZNE SA W KAZDEJ CHWILI NA TOPI 11.03.05, 05:05
              homosovieticus napisał:

> Zajmujesz, na forumie, w ważnych dla Kraju, stanowiska, które chcesz
              > zademonstrować nam jako obiektywne.

No bo one sa w pewnym sensie obiektywne dla pewnej grupy odbiorcow w pewnym
              (bardzo krotkim)przedziale czasowym.A pozniej czas sie zmienia i poglady sie
              zmieniaja,'cause You know,"girls just wanna have fun".Nie pamietasz tej
              piosenki?

> Ale przecież to nie prawda.

Tj tzw prawda krotkotrwala.

> Nie ma w
              > POLITYCE takiego stanowiska.Musisz się zadeklarować, albo bronisz "Polski
              > Michnika" albo deklarujesz swoje poparcie dla "Polski Wildesteina".

Pierwsze primo,tj takie,ze Ty nie mozesz porownac dziewczyny do tak
              wyrafinowanego umyslu jak moj.Adas nigdy nie byl moim idolem,ani wtedy gdy
              siedzial,ani pol roku temu,gdy Kasia oczy wyplakiwala i serce mu otwierala jak
              zeznawal w jakiejs komisji.
              Wtedy Adas byl na topie i Kasia razem z nim,czyli mozna smialo powiedziec,ze
              poglady polityczne Kasi sa takie,co jest w danej chwili popularne.
              Jak trzeba pisac listy do Busha,ze jest szkodnikiem puszczy amazonskiej-to na
              Kasie zawsze mozesz liczyc!
              Jak trzeba w Kijowie robic zadyme,to tez pierwsza tam pojedzie,bo bez niej by
              sie to nie udalo.
              Jak pod Rzepa Bronka bronic,to tez Kasia pierwsza.
              Kiedys nawet w Lisie byla zakochana i w "Co z ta Polska" ale porzucila te
              milosc dla Adasia,a pozniej wrecz obrazila sie na Tomka za Bronka,bo Tomek gnoj
              a Bronek bohater.
              Emocja chwili sie liczy i za daleko w tamte lata co minely nie mozna
              popatrzec,bo bys zeza dostal.
              A jesli chodzi o umiejetnosc przewidywania przyszlosci,to tu nalezy przytoczyc
              slawne slowa slawnego premiera,czyli zero,albo nawet ponizej zera.

> Uchodzisz tu za osobę inteligentną.

Czy Ty aby nie mylisz plynnosci wypowiedzi z inteligencja?

> Jesteś taką.

W warunkach lokalnych.

> Pora żebys wykazała charakter.

Czy Ty aby nie za duzo wymagasz?

> Nie podążaj śladami Kwacha, bo będziesz musiała, niedługo zmienić
              > NICK tak jak On zmienia orientację polityczną.

Bull's-eye!

> Ani jemu ani Tobie nie wyjdzie
              > to na dobre.Narodu myślenia nie zmienia się "dziecinnym gaworzeniem".

Olkowi sie przez ponad 9 lat dobrze udawalo,a Kasia jak dlugo bryluje na FK ?
        • goniacy.pielegniarz Re: KATARYNO jakich jesteś przekonań politycznych 11.03.05, 13:53
          lupus.lupus napisał:

> Na naszych oczach rozgrywa się Przełom. Drugi po 1992 roku. Tamten przegrany,
          > był dla mnie i moich przyjaciół zmierzchem marzeń o wolnej i niepodległej
          > Polsce. Przyczyną osobistych frustracji i powodem blisko półtorarocznej
          > dobrowolnej emigracji. Podział na Polskę Michnika (i wszystko to co się z nią
          > wiąże) i Polskę Wildsteina (spadkobierczyni Polski Niepodległej) jest widoczny
          > jak nigdy wcześniej. Negowanie tego rozróżnienia oraz widoczna i konsekwentna
          > rehabilitacja środowisk, które były bezpośrednimi sprawcami porażki pierwszego
          > Przełomu oraz zmarnowania całej dekady jest wyjatkowo przykrym doświadczeniem.

Ludzie, ale o co chodzi? Może ktoś mi wyjaśnić, bo nie jestem na bieżąco?
          • czur-czur-ra ciepła partia:) 11.03.05, 13:59
            pierwszy przełom to za Gierka?
            chodzi o to, że Kataryna, choć o tym nie wie, ale wiedzą sowietolubek i
            lupek.frustratek (i tylko oni), popiera Michnika kosztem Wildsteina. A mogłaby
            przecież stanąć w obozie Leppera i red. Króla, w tonie patriotycznym, z biało-
            czerwonym krawatem na szyi.
            • goniacy.pielegniarz Re: ciepła partia:) 11.03.05, 14:02
              Uważasz, że Król i Lepper należą do tego samego obozu?
              • czur-czur-ra Re: ciepła partia:) 11.03.05, 14:07
                Mało mnie Lepper z Królem i ew. różnice pomiędzy nimi obchodzą. Ale pewnie tak -
                wedle fałszywego, jak słusznie zauwazyla Kataryna, podzialu na Polske Michnika
                i Polskę Wildsteina.
        • polak.jeden Czy i jakie przekonania posiadają politycy? 11.03.05, 16:41
          lupus.lupus napisał:

> Na naszych oczach rozgrywa się Przełom. Drugi po 1992 roku. Tamten przegrany,
          > był dla mnie i moich przyjaciół zmierzchem marzeń o wolnej i niepodległej
          > Polsce. Przyczyną osobistych frustracji i powodem blisko półtorarocznej
          > dobrowolnej emigracji. Podział na Polskę Michnika (i wszystko to co się z nią
          > wiąże) i Polskę Wildsteina (spadkobierczyni Polski Niepodległej) jest
          widoczny
          > jak nigdy wcześniej. Negowanie tego rozróżnienia oraz widoczna i konsekwentna
          > rehabilitacja środowisk, które były bezpośrednimi sprawcami porażki
          pierwszego

Rozumiem Twoje i wielu Polaków frustracje. Tak się dzieje, gdy osoba obdarzona
          zaufaniem okaże się jego niegodna. Im większe wcześniejsze zaufanie, tym
          większa późniejsza frustracja. Polacy, jak powietrza potrzebują dziś jasnego
          systemu wartości, który powinien być fundamentem państwa. Zasady te zostały
          zdeptane w ciągu kilkudziesięciu lat rządów komunistycznych, a ostatnio
          postsolidarnościowokomunistycznych. Jesteście widomym znakiem tej tęsknoty.
          Tylko, na Boga, nie popełniajcie błędu sprzed 15 lat!
          Następnej frustracji społeczeństwo polskie nie przetrzyma.
          Czy jest już z nami tak źle, że nie potrafimy dostrzec innej drogi? Czy
          faktycznie skazani jesteśmy na alternatywę: "polska" Michnika lub "polska"
          Wildsteina? Pokażcie mi, jaką polską wizję Polski ma Wildstein?
          Czy ktokolwiek z aspirujących do władzy i przywództwa nad narodem legitymuje
          się jasnym, czytelnym zbiorem zasad, potwierdzonym przez całą dotychczasową
          działalność?
          Myślę, że taka dyskusja wokół powyżej sformułowanych pytań, byłaby bardziej
          twórcza, niż dywagacje na temat poglądów Kataryny.
          • czur-czur-ra Re: Czy i jakie przekonania posiadają politycy? 11.03.05, 17:05
            "Rozumiem Twoje i wielu Polaków frustracje. Tak się dzieje, gdy osoba obdarzona
            zaufaniem okaże się jego niegodna. Im większe wcześniejsze zaufanie, tym
            większa późniejsza frustracja."

Chodzi o Michnika czy o Katarynę?

"Polacy, jak powietrza potrzebują dziś jasnego
            systemu wartości, który powinien być fundamentem państwa"

I słusznie wskazuje Homosovieticus, że szukać należy u Leppera, a Lupek, że w
            Teksasie (2-3 osoby likwidowane dziennie w imię prawa).

• maksimum SEDZIA,DZIENNIKARZ I POLICJANT ZABICI W SADZIE W A 11.03.05, 18:40
              czur-czur-ra napisał:

> Chodzi o Michnika czy o Katarynę?
              >
              > "Polacy, jak powietrza potrzebują dziś jasnego
              > systemu wartości, który powinien być fundamentem państwa"
              >
              > I słusznie wskazuje Homosovieticus, że szukać należy u Leppera, a Lupek, że w
              > Teksasie (2-3 osoby likwidowane dziennie w imię prawa).

www.msnbc.msn.com/id/7157845/?GT1=6305
              Zabite zostaly 3 osoby w sadzie a czwarta jest ciezko ranna.
              Wg Kataryny i innych szczurow ksiazkowych najwyzszy wymiar kary,to dozywocie.
              Nie wiem jak z warunkowym zwolnieniem po 25 latach,bo facet nialby wtedy 58 i
              moglby zaczac jakas kariere polityczna.
              • czur-czur-ra o praworządnym zabijaniu 12.03.05, 12:06

Nie wiem, Maciusiu, jakiej jesteś wiary, ale tak się składa, że w Polsce
                dominuje wiara chrześcijańska, zwłaszcza zaś katolicyzm. Wg niego, choćby nie
                wiem co, nie wolno odbierać innym życia. Niezależnie więc od tego, co
                przyszywany Amerykanin-wypierdek z Polski uważa i ile sondażów na poparcie
                swych opinii przytoczy, w katolickiej Polsce zabijania w imię prawa być nie
                może. Mówi o tym zresztą papież, ale rozumiem, że nie jest on dla ciebie takim
                autorytetem jak Rumsfeld czy Dubya. Ale to już oczywiście problem twego
                sponiewieranego umysłu, nie mój.
                • homosovieticus To nie takie proste! 12.03.05, 12:57
                  czur-czur-ra napisał:
                  >Nie wiem, Maciusiu, jakiej jesteś wiary, ale tak się składa, że w Polsce
                  > dominuje wiara chrześcijańska, zwłaszcza zaś katolicyzm. Wg niego, choćby nie
                  > wiem co, nie wolno odbierać innym życia

Pierwsze zdanie głosi prawdę, ale drugie już nie, drogi Bratku
                  • czur-czur-ra To bardzo proste! 12.03.05, 14:11

:) bardzo interesująca wypowiedź, ale na przyszłość, jeżeli nie masz nic do
                    powiedzenia, proszę, nie wpisuj się. Zamiast tego możesz przecież pozmywać gary
                    albo popilnować dziecka. Albo popatrzeć w ścianę.

• homosovieticus Re: To bardzo proste! ale nie dla Bratka! 12.03.05, 14:23
                      Jeśli tak, to dziwię się ,że dochtór Bratek, nie słyszał nic o kryteriach
                      moralnych w chrześcijaństwie dotyczacych "wojny sprawiedliwej".Na wojnie jak
                      powszechnie wiadomo zabija się nieprzyjaciół.
                      Nie słyszał też Bratek o dopuszczalnosci zabijania w obronie własnego życia?
                      • maksimum Re: To bardzo proste! ale nie dla Bratka! 12.03.05, 19:28
                        homosovieticus napisał:

> Jeśli tak, to dziwię się ,że dochtór Bratek, nie słyszał nic o kryteriach
                        > moralnych w chrześcijaństwie dotyczacych "wojny sprawiedliwej".Na wojnie jak
                        > powszechnie wiadomo zabija się nieprzyjaciół.
                        > Nie słyszał też Bratek o dopuszczalnosci zabijania w obronie własnego życia?

Bratek z tego nic nie kuma,bo on nie wybiega poza dekalog.
                        Jak jest w jednym z przykazan napisane "nie zabijaj" ,to jemu kojarzy sie
                        to,mylnie oczywiscie,ze sady nie moga wydawac kary smierci.
                        Bratek nie kuma,ze przykazania skierowane sa do ludzi i mowia im jak maja zyc,a
                        nie maja nic wspolnego z tym jak karac tych,ktorzy nie zyja zgodnie z
                        przykazaniami.
                      • czur-czur-ra sowietolubek-manipulancik 12.03.05, 22:33
                        Egzekucje tak miłe Dżordżykowi i Maciusiowi nie odbywają się w obronie własnego
                        życia ani w ramach wojny sprawiedliwej, pacanie. A poza tym spójrz tutaj:
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=21512519&a=21588449
                        • homosovieticus [...] 12.03.05, 22:44
                          • maksimum Re: dr Bratek - palant nieociosany dalej nie kum 12.03.05, 23:46
                            homosovieticus napisał:

> Grafomańska łepetyna czytać nie potrafi ze zrozumienie.
                            > Macieju!
                            > wytłumaczcie Mu o co biega, bo dochtórsam nie poradzi.

Bo dochtorat w Bialymstocku,to tak jak matura w Warszawie.

> Ja już nie będę się kopał z koniem bożym.

Gdyby siem dochtor wychylil poza 10 przykazan,toby siem dowiedzial,ze wyprawy
                            krzyzowe byly wyprawami religijnymi.
                            Konrad Mazowiecki nie dawal sobie rady z poganami,to sprowadzil Zakon dla
                            zaprowadzenia porzadku w Prusach.Ale porzadek nie dotarl do Bialegostocku i
                            Prusy byly murowane a wschod slomom kryty,a glowne skrzyzowanie w miescie
                            wojewodzkim Suwalki bylo obsrane przez krowy.

> ps
                            > Rajcuje Cie grafomański zboku ,że wątek żyje?

On sie tu habilituje.
                        • czur-czur-ra p.s. do Dr. Sowietolubka 12.03.05, 22:49
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=21512519&a=21588449
                          • homosovieticus Re: p.s. do Dr. Sowietolubka 13.03.05, 00:37
                            czur-czur-ra napisał:

> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=21512519&a=21588449

nawet linku podać nie potrafisz ?
                            • maksimum Re: p.s. do Dr. Sowietolubka 13.03.05, 00:46
                              homosovieticus napisał:

> czur-czur-ra napisał:
                              >
                              > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=21512519&a=21588449
                              >
                              > nawet linku podać nie potrafisz ?

Moze my nie powinnismy w ten doktorat na slowo wierzyc?
                              • homosovieticus Re: p.s. do Dr. Sowietolubka 13.03.05, 00:53
                                maksimum napisał:

>
                                > > czur-czur-ra napisał:
                                > >
                                > > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=21512519&a=21588449
                                > >
                                > > nawet linku podać nie potrafisz ?
                                >
                                > Moze my nie powinnismy w ten doktorat na slowo wierzyc?
                                Dochtór jest na bank.Wartburg razem znim prace pisał.I tesz został dochtore od
                                filmu.A Bratek od kóltóry.
                                • maksimum Re: p.s. do Dr. Sowietolubka 13.03.05, 01:01
                                  homosovieticus napisał:

> maksimum napisał:
                                  >
                                  > > homosovieticus napisał:
                                  > >
                                  > > > czur-czur-ra napisał:
                                  > > >
                                  > > > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=21512519&a=21588449
                                  > > >
                                  > > > nawet linku podać nie potrafisz ?
                                  > >
                                  > > Moze my nie powinnismy w ten doktorat na slowo wierzyc?
                                  > Dochtór jest na bank.Wartburg razem znim prace pisał.I tesz został dochtore
                                  >od filmu.

Rozumiem,ze wartburg zostal doktorem tylko od filmow B&W.

>A Bratek od kóltóry.

Ma siem rozumiec,od tej kultury demokratycznej,bo jakos strasznie nienawidzi
                                  republikanow.
                                  Ale czy ktos trzeci moglby zweryfikowac te dyplomy?
                                  Moze KK lub BB czy II ?
                                  • homosovieticus Re: p.s. do Dr. Sowietolubka 13.03.05, 01:08
                                    maksimum napisał:

>
                                    > > maksimum napisał:
                                    > >
                                    > > > homosovieticus napisał:
                                    > > >
                                    > > > > czur-czur-ra napisał:
                                    > > > >
                                    > > > > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=21512519&a=21588
                                    > 449
                                    > > > >
                                    > > > > nawet linku podać nie potrafisz ?
                                    > > >
                                    > > > Moze my nie powinnismy w ten doktorat na slowo wierzyc?
                                    > > Dochtór jest na bank.Wartburg razem znim prace pisał.I tesz został dochto
                                    > re
                                    > >od filmu.
                                    >
                                    > Rozumiem,ze wartburg zostal doktorem tylko od filmow B&W.
                                    >
                                    > >A Bratek od kóltóry.
                                    >
                                    > Ma siem rozumiec,od tej kultury demokratycznej,bo jakos strasznie nienawidzi
                                    > republikanow.
                                    > Ale czy ktos trzeci moglby zweryfikowac te dyplomy?
                                    > Moze KK lub BB czy II ?
                                    wykształconym nad miare forumowiczem jest ten lebiega z sopotu.on tysz ma
                                    dochtorat.Z komendy powiatowej MO czy wojewódzkej.Pokazywał papier.Stało jak
                                    byk, TW-dochtór.
          • maksimum Re: Czy i jakie przekonania posiadają politycy? 11.03.05, 18:06
            polak.jeden napisał:

> Rozumiem Twoje i wielu Polaków frustracje. Tak się dzieje, gdy osoba
            obdarzona
            > zaufaniem okaże się jego niegodna. Im większe wcześniejsze zaufanie, tym
            > większa późniejsza frustracja. Polacy, jak powietrza potrzebują dziś jasnego
            > systemu wartości, który powinien być fundamentem państwa.

I calkiem prawidlowy sytsem wartosci jest w Stanach.
            Po czym to poznac? Po tym,ze bardzo dobrze rozwija sie intelektualnie i
            gospodarczo.Zastoj intelektualny objawia sie dosc szybko stagnacja
            ekonomiczna,bo zeby miec rozwoj gospodarczy,to trzeba miec na najpierw pomysl
            jak go osiagnac.Zly pomysl,daje zle efekty i stad stagnacja i wysokie
            bezrobocie.
            Gdy napadacie pod przewodnictwem Kasi i ciut-szczura na Busha i USA,to
            podcinacie galezi na ktorej siedzicie i sami doprowadzacie do swojego zastoju
            intelektualno-gospodarczego.

> Zasady te zostały
            > zdeptane w ciągu kilkudziesięciu lat rządów komunistycznych, a ostatnio
            > postsolidarnościowokomunistycznych. Jesteście widomym znakiem tej tęsknoty.
            > Tylko, na Boga, nie popełniajcie błędu sprzed 15 lat!
            > Następnej frustracji społeczeństwo polskie nie przetrzyma.

Nastepna frustracje spoleczenstwo polskie szykuje sobie wzorujac sie na
            intelektualistach europejskich,ktorzy sa od paru dobrych lat w zastoju
            umyslowym.

> Czy jest już z nami tak źle, że nie potrafimy dostrzec innej drogi? Czy
            > faktycznie skazani jesteśmy na alternatywę: "polska" Michnika lub "polska"
            > Wildsteina? Pokażcie mi, jaką polską wizję Polski ma Wildstein?

O to chodzi,ze on nie ma wizji,bo bardzo niewiele osob w EU wybiega
            intelektualnie poza EU.

> Czy ktokolwiek z aspirujących do władzy i przywództwa nad narodem legitymuje
            > się jasnym, czytelnym zbiorem zasad, potwierdzonym przez całą dotychczasową
            > działalność?

No wlasnie! Dlatego istnieja mocne ciagoty by wybrac kogos,kto nie jest
            zwiazany z jakimkolwiek partyjnym brodzikiem intelektualnym.

> Myślę, że taka dyskusja wokół powyżej sformułowanych pytań, byłaby bardziej
            > twórcza, niż dywagacje na temat poglądów Kataryny.

My sie nie przyczepilismy do baby ,zeby jej nawtykac ,tylko ona bardzo dobrze
            oddaje sytuacje w polskim spoleczenstwie i dlatego jest trendy.
            • maksimum MANHUNT IN GEORGIA FOR BRIAN NICHOLS 11.03.05, 22:47
              Mial byc sadzony za gwalt,ale gdy policjantka doprowadzala go na rozprawe,to
              zabral jej pistolet i strzelil prosto w usta.Nastepnie,zamiast uciekac z sadu,
              poszedl na sale gdzie mial byc sadzony i zabil sedziego i reporterke.
              Przy wyjsciu z sadu zastrzelil jeszcze policjanta i uciekl Honda tej reporterki
              sadowej.
              W Georgii jak w kazdym porzadnym stanie jest kara smierci,wiec manhunt jest nie
              na zarty.
              • homosovieticus Macieju ! 11.03.05, 22:53
                Ma to jakiś związek z przekonianami politycznymi Kataryny?
                • maksimum Re: Macieju ! "PRZEPRASZAM" 11.03.05, 23:11
                  homosovieticus napisał:

> Ma to jakiś związek z przekonianami politycznymi Kataryny?

Kasia jest przeciwniczka kary smierci,tak jak jej serdeczny kolega bratek,a w
                  Georgii Brian Nichols jak go wezma zywego,to dostanie czape bez gadania.
                  Wiekszosc ludzi w Polsce jest za kara smierci,ale przepisy EUropejskie nie
                  pozwola Polsce jej wprowadzic.To jest takie intelektualne zakladanie sobie
                  kajdanek na rece jesli chodzi o karanie hard core kryminalistow.

Poza tym Kataryna nie ma scisle okreslonych pogladow politycznych i chwyta
                  tematy,ktore w danym momencie sa na topie.
                  Bo gdy EUropejczycy zganili Busha za inwazje na Irak a teraz gdy widza,ze
                  demokracja jest to to,czego Irakijczycy chcieli,to juz odnosza sie kurtuazyjnie
                  do Busha i nie chca dymisji Rumsfelda,ale zeby powiedziec "przepraszam" za to
                  ze zachowywali sie jak ostatnie barany jeszcze pol roku temu,to jakos nic nie
                  wskazuje zeby sie na to zanosilo.
                  Uczy sie czlowiek na swoich bledach,ale tylko wtedy,gdy je koryguje,bo jak nie
                  ma korekty,to tylko czekac na nastepne prostackie potkniecia.
                  Ciekawe,co wielki Michael Moore nakreci next?
                  • goniacy.pielegniarz Re: Macieju ! "PRZEPRASZAM" 11.03.05, 23:18
                    maksimum napisał:

> Wiekszosc ludzi w Polsce jest za kara smierci,ale przepisy EUropejskie nie
                    > pozwola Polsce jej wprowadzic.To jest takie intelektualne zakladanie sobie
                    > kajdanek na rece jesli chodzi o karanie hard core kryminalistow.

Ostatnio pisałeś, że Polacy nie potrafią wyjść intelektualnie poza myślenie w
                    UE, czy jakoś tak. A tu proszę, taka niespodzianka.

> Bo gdy EUropejczycy zganili Busha za inwazje na Irak a teraz gdy widza,ze
                    > demokracja jest to to,czego Irakijczycy chcieli,to juz odnosza sie kurtuazyjnie
                    > do Busha i nie chca dymisji Rumsfelda,

Nie sądzę, aby europejczycy zaczęli się kurtuazyjnie odnosić do Busha.

> Ciekawe,co wielki Michael Moore nakreci next?

Może "Bush i Maciej - najwięksi prawicowcy w galaktyce?"?
                    :)
                    • maksimum Re: Macieju ! "PRZEPRASZAM" 12.03.05, 00:35
                      goniacy.pielegniarz napisał:

> maksimum napisał:
                      >
                      >
                      > > Wiekszosc ludzi w Polsce jest za kara smierci,ale przepisy EUropejskie nie
                      > > pozwola Polsce jej wprowadzic.To jest takie intelektualne zakladanie sobie
                      > > kajdanek na rece jesli chodzi o karanie hard core kryminalistow.
                      >
                      > Ostatnio pisałeś, że Polacy nie potrafią wyjść intelektualnie poza myślenie w
                      > UE, czy jakoś tak. A tu proszę, taka niespodzianka.

Pewno czytali moje posty ,w ktorych przytaczalem nizsza przestepczosc w Stanach
                      niz w Polsce i obecnosc kary smierci w prawie amerykanskim.

> > Bo gdy EUropejczycy zganili Busha za inwazje na Irak a teraz gdy widza,ze
                      > > demokracja jest to to,czego Irakijczycy chcieli,to juz odnosza sie kurtua
                      > zyjnie do Busha i nie chca dymisji Rumsfelda,
                      >
                      > Nie sądzę, aby europejczycy zaczęli się kurtuazyjnie odnosić do Busha.
                      >
                      > > Ciekawe,co wielki Michael Moore nakreci next?
                      >
                      > Może "Bush i Maciej - najwięksi prawicowcy w galaktyce?"?
                      > :)

Na Busha glosowalo wiecej Amerykanow niz na Kerry'ego,wiec gdyby sie M.Moore
                      zdecydowal,to nawet w swoim Flint Michigan znajdzie zwolennikow Busha.
                      • goniacy.pielegniarz Re: Macieju ! "PRZEPRASZAM" 12.03.05, 01:15
                        maksimum napisał:

> Pewno czytali moje posty ,w ktorych przytaczalem nizsza przestepczosc w Stanach
                        > niz w Polsce i obecnosc kary smierci w prawie amerykanskim.

Rozumiem, że chodzi o te przestępstwa, które podlegają ewentualnie karze
                        śmierci, a nie ogólne statystyki na temat przestępczości?
                        • maksimum Re: Macieju ! "PRZEPRASZAM" 12.03.05, 01:54

> maksimum napisał:
                          >
                          >
                          > > Pewno czytali moje posty ,w ktorych przytaczalem nizsza przestepczosc w S
                          > tanach niz w Polsce i obecnosc kary smierci w prawie amerykanskim.
                          >
                          >
                          > Rozumiem, że chodzi o te przestępstwa, które podlegają ewentualnie karze
                          > śmierci, a nie ogólne statystyki na temat przestępczości?

www.nationmaster.com/red/graph-T/cri_bur_cap&int=50
                          Ogolne statystyki wygladaja jeszcze gorzej dla Polski.W Polsce duzo przestepstw
                          nie jest zglaszanych na policje.Nie mowie tutaj o zabawach wiejsko-podmiejskich
                          gdzie chlopaki okladaja sie piachami do woli i policja nawet nie fatyguje sie
                          na miejsce.
                          Zauwazasz ze w statystykach assaults,czy tez innych przestepstw nie ma Rosji.
                          Te statystyki sa za rok 1999-2001 a w Stanach ostatnio przestepczosc
                          drastycznie spadla,a w Polsce wzrosla.
                          • goniacy.pielegniarz Trudno z tego jakieś wnioski wyciągnąć 12.03.05, 21:10
                            Trudno te statysktyki skorelować z karą śmierci. Nawet gdy weźmiemy pod uwagę,
                            że nie są one dzisiaj aktualne, to trudno sobie wyobrazić, żeby jakoś zasadniczo
                            zmienił się obraz we wszystkich krajach. Porównałeś sobie USA i Polskę i
                            próbujesz udowodnić na tej podstawie, że kara śmierci jest skutecznym środkiem
                            zapobiegawczym. Trochę to dziwna metoda, szczególnie gdy weźmie się pod uwagę,
                            że występuje tam wiele innych krajów, w których kara śmierci albo jest albo jej
                            nie ma i poziom przestępczości wcale nie musi się z tym pokrywać.
                            Osobiście bardziej skłaniam się ku karze śmierci, jako karze sprawiedliwej za
                            pewne przestępstwa. Co do statystyk to zawodowcy potrafią nimi żonglować
                            dowolnie i udowadniać równie dobrze skuteczność kary śmierci jak i jej brak.
                            Wróćmy jednak do poziomu cywilizacyjnego, którym tak bardzo próbujesz walić po
                            oczach i spójrz na listę krajów, w których jest kara śmierci. Po prostu
                            znakomite towarzystwo na samym początku łańcucha cywilizacyjnego:

kara_smierci.k-raj.com.pl/kss.html
                            • maksimum Trudno z tego jakieś wnioski wyciągnąć SINGAPUR 14.03.05, 21:19

> Trudno te statysktyki skorelować z karą śmierci. Nawet gdy weźmiemy pod uwagę,
                              > że nie są one dzisiaj aktualne, to trudno sobie wyobrazić, żeby jakoś
                              zasadniczo
                              > zmienił się obraz we wszystkich krajach. Porównałeś sobie USA i Polskę i
                              > próbujesz udowodnić na tej podstawie, że kara śmierci jest skutecznym środkiem
                              > zapobiegawczym. Trochę to dziwna metoda, szczególnie gdy weźmie się pod uwagę,
                              > że występuje tam wiele innych krajów, w których kara śmierci albo jest albo
                              >jej nie ma i poziom przestępczości wcale nie musi się z tym pokrywać.

Oczywiscie ,ze zgadzam sie z Toba.Kara smierci ma byc straszakiem i panstwo nie
                              moze wyzbywac sie jej,bo w narodzie zapanuje tumiwisizm.Caly system zachowan
                              ludzkich musi byc oparty na marchewkach i karze smierci i czym drastyczniejsze
                              sa te roznice,tym bardziej pobudzaja one ludzi do wlasciwych zachowan.
                              Jesli wiekszosc Polakow jest za kara smierci,to powinna ona byc wprowadzona,na
                              tej samej zasadzie,ze jak wiekszosc glosowala za Kwasniewskim to zostal
                              prezydentem.Prawo musi odzwierciedlac wole ludu,a w EU najpierw ustala sie
                              prawo a nastepnie zmusza sie ludzi do jego akceptowania.
                              W USA nie we wszystkich stanach jest kara smierci,bo w kazdym stanie odbywa sie
                              glosowanie nad jej wprowadzeniem lub obaleniem i to jest ,ze rzadzimy"We ,the
                              people".

> Osobiście bardziej skłaniam się ku karze śmierci, jako karze sprawiedliwej za
                              > pewne przestępstwa. Co do statystyk to zawodowcy potrafią nimi żonglować
                              > dowolnie i udowadniać równie dobrze skuteczność kary śmierci jak i jej brak.
                              > Wróćmy jednak do poziomu cywilizacyjnego, którym tak bardzo próbujesz walić po
                              > oczach i spójrz na listę krajów, w których jest kara śmierci. Po prostu
                              > znakomite towarzystwo na samym początku łańcucha cywilizacyjnego:
                              >
                              >
                              > kara_smierci.k-raj.com.pl/kss.html

Zwroc uwage na inna korelacje.
                              Najszybciej na swiecie rozwijaja sie :
                              1-CHINY
                              2-INDIA
                              3-USA
                              I w kazdym z tych krajow jest kara smierci.
                              Najbardziej praworzadnym krajem na swiecie,o najnizszej przestepczosci jest
                              SINGAPUR i tam jest tez kara smierci.
                • rolotomasi Hasło dla o.homoSobieTytkusa>>KORBLLUJA ERGO SUM 11.03.05, 23:17
                  KORBLLUJA ERGO SUM czyli tłumacząc z ichniego na Nasze>> 'Kręcę więc jestem'

cinkuje pszaństwu za uwagie.
                  już-Dajemy radę
                  • maksimum ILE KOMPUTEROW JEST W POLSCE ? 12.03.05, 02:17
                    www.nationmaster.com/red/graph-T/med_per_com_cap&int=50
                    Znalazlem Croatia i Belize a Polski nie widze!
                    Jest tez Costa Rica.
                    • maksimum MANHUNT W GEORGII ZAKONCZONY ZLAPANIEM NICHOLSA 12.03.05, 19:32
          • homosovieticus dobranoc Macieju!! dobranoc dochtorze , dobranoc ! 13.03.05, 01:28
            • maksimum CIEKAWE JAK KASIA SKOMENTUJE PARTIE MARYJA??? 13.03.05, 03:44
              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2598358.html
              • marcepanna Re: CIEKAWE JAK KASIA SKOMENTUJE PARTIE MARYJA??? 13.03.05, 08:43
                Calkiem mozliwe ze napisze zebys sie zapisal do tego ugrupowania
                Pod przewodnictwem Ojca Rydzyka gromadza sie niemoty i przyglupy ale tez i
                ludzie ogarnieci jakas obsesja
                A jak wiemy masz te swoja idee fix wiec sie w sam raz nadasz
                • homosovieticus doskonała wiedza jak na kurtyzane forumową 13.03.05, 14:48
                  Myślę ,że Kataryna jest znacznie mądrzejszą od Ciebie i w podobnym tonie się
                  nie wypowie!
                  • marcepanna [...] 13.03.05, 15:05
              • marcepanna Re: CIEKAWE JAK KASIA SKOMENTUJE PARTIE MARYJA??? 13.03.05, 08:44
                czy jesli chodzi o twoje chorobliwe obsesje to jednak najpierw jest Kasia czy
                Ameryka?
                • homosovieticus opiekuj się Naną bo sporządnieje! 13.03.05, 14:51
                  Macieja chorobliwe obsesje omijają forumową kurtyzanę i dlatego taka
                  wściekła .Z wyjazdu do Ameryki nici.Zwróć się do Mazura, on ci wizę załatwi.
                  • rolotomasi cyt:Good news ! o.HomoSobie i s-ka <<caput bliski 13.03.05, 23:27
                    • Good news ! o.HomoSobie i s-ka <<caput bliski
                    rolotomasi 25.02.2005
                    Dobra wiadomość!
                    KriesKrieg wokół KościKatoli domknął się.
                    &
                    gem, set, (match).
                    Time is over. Na leczenie już nie ma czasu << Pisałem, proponowałem, upominałem
                    Długo, za długo<< nie wszyscy doczekali. Teraz zostaniecie wyzerowani, 'równo z
                    trawą', a nawet głębiej.
                    Feldmarszałek Paulus ze swoimi 300tys wziętych do niewoli przez Rosjan pod
                    Stalingradem to zaledwie 0,0001 część tych co są zamknięci w kotle.
                    Jam to, nie chwaląc się, uczynił
                    pyrsk
                    już-Dajemy radę
                    Na szukanie koalicjantów, milusie ruchy naprawcze etc itp itd JEST ZA PÓŹNO
                • maksimum Re: CIEKAWE JAK KASIA SKOMENTUJE PARTIE MARYJA??? 14.03.05, 01:34
                  marcepanna napisała:

> czy jesli chodzi o twoje chorobliwe obsesje to jednak najpierw jest Kasia czy
                  > Ameryka?

Tutaj zadnego dylematu nie bylo i nie bedzie,bo ja do Polski nie pasuje.
          • polak.jeden Czy i jakie przekonania posiadają forumowicze? 14.03.05, 17:12
            Naliczyłem 37 wpisów pod swoją wypowiedzią w kwestii tytułowej wątku. Byłby to
            niewątpliwie powód do zadowolenia, gdyby nie fakt, że dyskutanci daleko
            odlecieli od tematu przewodniego.
            Ładnie to tak, podczepiać się, niczym rzep do ogona?
            Jeśli nie potraficie obyć się bez dwustronnych lub wielostronnych polemik o
            niczym, proponuję założenie specjalnego wątku poświęconego takiej tematyce.
            Korzyść będzie dwu-, a nawet wielostronna.
            Brak jakiegokolwiek merytorycznego odniesienia do wypowiadanych treści jest
            oczywiście znaczącą wskazówką w procesie wnioskowania przyczynowo-skutkowego.
            • homosovieticus a jakie poglądy na sprawy polskie ma polak. jeden? 14.03.05, 22:34
              Jest zasadniczym w egzekwowaniu precyzji wypowiedzi u innych forumowiczów, ale
              sam nie zechciał ,do tej pory, przedstawić nam swoich przekonań poltycznych.
              ps
              nie czepiaj się tylko jezykowych potknięc moich, tylko powiedz, czy masz tyle
              odwagi cywilnej ,że przedstawić nam swoje poglady polityczne.Krótko ale w taki
              sposób ,żebysmy zrozumieli czy warte są one szerszej dyskusji.
              • maksimum Re: a jakie poglądy na sprawy polskie ma polak. j 15.03.05, 01:38
                Moze wstydliwy jest?
                • maksimum KARA SMIERCI A TEMPO WZROSTU GDP 15.03.05, 19:32
                  maksimum napisał:

> goniacy.pielegniarz napisał:
                  >
                  > > Trudno te statysktyki skorelować z karą śmierci. Nawet gdy weźmiemy pod u
                  > wagę,
                  > > że nie są one dzisiaj aktualne, to trudno sobie wyobrazić, żeby jakoś
                  > zasadniczo
                  > > zmienił się obraz we wszystkich krajach. Porównałeś sobie USA i Polskę i
                  > > próbujesz udowodnić na tej podstawie, że kara śmierci jest skutecznym śro
                  > dkiem
                  > > zapobiegawczym. Trochę to dziwna metoda, szczególnie gdy weźmie się pod u
                  > wagę,
                  > > że występuje tam wiele innych krajów, w których kara śmierci albo jest al
                  > bo
                  > >jej nie ma i poziom przestępczości wcale nie musi się z tym pokrywać.
                  >
                  > Oczywiscie ,ze zgadzam sie z Toba.Kara smierci ma byc straszakiem i panstwo
                  nie
                  >
                  > moze wyzbywac sie jej,bo w narodzie zapanuje tumiwisizm.Caly system zachowan
                  > ludzkich musi byc oparty na marchewkach i karze smierci i czym
                  drastyczniejsze
                  > sa te roznice,tym bardziej pobudzaja one ludzi do wlasciwych zachowan.
                  > Jesli wiekszosc Polakow jest za kara smierci,to powinna ona byc
                  wprowadzona,na
                  > tej samej zasadzie,ze jak wiekszosc glosowala za Kwasniewskim to zostal
                  > prezydentem.Prawo musi odzwierciedlac wole ludu,a w EU najpierw ustala sie
                  > prawo a nastepnie zmusza sie ludzi do jego akceptowania.
                  > W USA nie we wszystkich stanach jest kara smierci,bo w kazdym stanie odbywa
                  sie
                  >
                  > glosowanie nad jej wprowadzeniem lub obaleniem i to jest ,ze rzadzimy"We ,the
                  > people".
                  >
                  > > Osobiście bardziej skłaniam się ku karze śmierci, jako karze sprawiedliwe
                  > j za
                  > > pewne przestępstwa. Co do statystyk to zawodowcy potrafią nimi żonglować
                  > > dowolnie i udowadniać równie dobrze skuteczność kary śmierci jak i jej br
                  > ak.
                  > > Wróćmy jednak do poziomu cywilizacyjnego, którym tak bardzo próbujesz wal
                  > ić po
                  > > oczach i spójrz na listę krajów, w których jest kara śmierci. Po prostu
                  > > znakomite towarzystwo na samym początku łańcucha cywilizacyjnego:
                  > >
                  > >
                  > > kara_smierci.k-raj.com.pl/kss.html
                  >
                  > Zwroc uwage na inna korelacje.
                  > Najszybciej na swiecie rozwijaja sie :
                  > 1-CHINY
                  > 2-INDIA
                  > 3-USA
                  > I w kazdym z tych krajow jest kara smierci.
                  > Najbardziej praworzadnym krajem na swiecie,o najnizszej przestepczosci jest
                  > SINGAPUR i tam jest tez kara smierci.

Zeby sie rozwijac umyslowo i ekonomicznie,trzeba miec do tego bodzce.
                  Wysokie bezrobocie w EU i brak wzrostu ekonomicznego wskazuje na zly system
                  spoleczny.
                  • maksimum "ALA MA KOTA,A KASKI MAJA SZCZESCIE" 15.03.05, 23:59
                    • Re: NAJŁADNIESZJE IMIE DLA DZIEWCZYNKI ????????
                    Gość: Mamakasi 22.04.2004 19:48 + odpowiedz

Katarzyna bo jak mała to Kasia jak wieksza to Kaśka, jak powazna to pani Kasia
                    lub Pani Katarzyna .Kiedys wyczytałam na ławce szkolnej hasło ,, Ala ma kota ,a
                    Kaśki mają szczęście,,. Moja córka dostała na imię Kasia. uwierz szczęście
                    chodzi za nią,ze aż boli. Ma farta w życiu. Polecam to imię.
                    • _lafirynda Re: "ALA MA KOTA,A KASKI MAJA SZCZESCIE" 16.03.05, 10:06
                      trzeba sobie uczciwie powiedziec ze nadajesz sie do programu Kuby Wojewodzkiego
                      w Polsacie
                      po nagraniach moze bys Lisa spotkal i zalapal sie na jego autograf

tylko nie chlapnij przed kamera ze znasz jennifer Lopez bo wyladujesz przed
                      komisja ds orlengate (bada sie jej powiazania z belka)
                      • maksimum Re: "ALA MA KOTA,A KASKI MAJA SZCZESCIE" 16.03.05, 19:43
                        _lafirynda napisała:

> trzeba sobie uczciwie powiedziec ze nadajesz sie do programu Kuby
                        Wojewodzkiego
                        >
                        > w Polsacie
                        > po nagraniach moze bys Lisa spotkal i zalapal sie na jego autograf

Lis by sie mogl po autograf do mnie ustawic.

> tylko nie chlapnij przed kamera ze znasz jennifer Lopez bo wyladujesz przed
                        > komisja ds orlengate (bada sie jej powiazania z belka)
    • henryk.log KATARYNO- jesteś jakichś przekonań politycznych? 16.03.05, 00:46
      Od iluś dni męczysz P.k.k "niewłaściwym pytaniem!;(
      Trzeba jak w temacie :))
      • homosovieticus KATARYNO- jesteś jakichś przekonań politycznych? 06.07.05, 07:04
        Jeśli nie masz takich przekonań to po prostu przyznaj się do tego.
        Do braku przekonań politycznych przyznaje się ponad 87% pytanych internautów.
        Zródło PASC UK
        • omamiony.wiedzmin Re: Odfakaj siem od kataryny Mości Homosiu 06.07.05, 09:37
          bo Ci Giwi nerkę wytnie !!!
          • homosovieticus Kataryna to moja miłość.Niestety nieodzwajemniona 07.07.05, 15:56
            Nie odfajkuje się wiec tak łatwo, omaniony coraz poważniej, nieszczesniku
            forumowy !
            całuski
            Maola
        • lupus.lupus ćwiczenia z bezstronności 06.07.05, 09:53
          Zjawisko szaleńczego poszukiwania neutralności doskonale opisał Cezary
          Michalski w "Ćwiczeniach z bezstronności". Wydaje się, że "tajemnicza Kataryna"
          przechodzi jeden z etapów tej choroby. Bardzo wygodny etap.

Cieszę się, że Cię widzę :)
    • yossarian18 Re: KATARYNO jakich jesteś przekonań politycznych 06.07.05, 17:29
      Jak wiele kobiet nie ma żadnych przekonań politycznych. Oceniając
      poszczególnych polityków i wydarzenia kieruje się kategoriami estetycznymi i
      czaem moralnymi.
      Ale i tak ją lubię;)
      • homosovieticus Re: KATARYNO jakich jesteś przekonań politycznych 07.07.05, 15:37
        yossarian18 napisał:

> Jak wiele kobiet nie ma żadnych przekonań politycznych. Oceniając
        > poszczególnych polityków i wydarzenia kieruje się kategoriami estetycznymi i
        > czaem moralnymi.
        > Ale i tak ją lubię;)

Też lubię dzieci.
    • yossarian18 Marian! Policja polityczna III RP Ciebie szuka;) 06.07.05, 17:30
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30141&w=25448195&a=25464343
      ;)
      • homosovieticus Marynat (był) ofiarą politycznego prania mózgu 07.07.05, 15:52
        Marynat, albo powoli "mysłowo dojrzewa" albo, starym zwyczajem,uprawia
        koniunkturalizm polityczno-publicystyczny.
        Wierze jednak w dojrzewanie najbardziej. :))
        ps
        Studenci Jego znajomych już to wiedzą.
    • homosovieticus plopli chcesz stracić zajęcie na którym Ci zależy? 18.07.05, 12:57
      Nie wycinaj postów, bo przecinasz, chłopcze, gałąż na której dopiero co siadłeś!
      • homosovieticus Proszę o przywrócenie wyciętego postu do kataryny! 18.07.05, 13:05
        W przeciwnym wypadku zwrócę się oficjalnie do redaktora naczelnego gazety z
        prośbą o wytłumaczenie kto i na jakiej podstawie, wyciął post adresowany, do
        powszechnie lubianej przez forumowiczów, Kataryny?
        • giwi Re: Proszę o przywrócenie wyciętego postu do kata 18.07.05, 13:54
          Posty kierowane do adresata lepiej wysłać mailem, zgodnie z netykietą. Ja usunęłam.
          • homosovieticus Re: Proszę o przywrócenie wyciętego postu do kata 18.07.05, 13:58
            giwi napisała:

> Posty kierowane do adresata lepiej wysłać mailem, zgodnie z netykietą. Ja usun
            > ęłam.
            Nie zawsze człowiek postępuję najlepiej.
            Swoją prośbę do Kataryny postanowiłem wysłać nie emailem lecz forumową drogą.
            czy jest w tym coś niewłaściwego?
            A może złego?
            Giwi nie bierz na sibie głupiegop postępku plopli.
            Niech uczy się chłopiec, na własnych błędach!
            • giwi Re: Proszę o przywrócenie wyciętego postu do kata 18.07.05, 14:09
              Napisałeś taki ładny post, ze Kataryna jest Twoją wielką nieodwzajemnioną miłością. Sam widzisz... :-)
              • homosovieticus Giwi! proszę coraz ciszej o przywrócenie postu 18.07.05, 14:53
                giwi napisała:

> Napisałeś taki ładny post, ze Kataryna jest Twoją wielką nieodwzajemnioną
                miłoś
                > cią. Sam widzisz... :-)

No cóż, rzeczą kobiety jest nie odwzajemniać uczuć nieznanego bliżej
                mężczyzny. Nie oznacza to,że żałuję,że nie mnie, kobietą, stworzył Dobry Bóg.
                Dumnie obnoszę się ze swoimi kleskami.Serce mam jak sito, tak często trafiał w
                nie Amor strzałami. :((
    • homosovieticus plopli ! stanowczo za dużo sobie pozwalasz.Siebie 18.07.05, 13:09
      już nie zdołasz wiecej skompromitować, ale Gazętę możesz.
      DlaCZEGO TAK POSTĘPUJESZ?
    • humbak Cazrno-biały świat Homosovietikusa... pięknie:) 18.07.05, 13:38
      Tzn że nie da się po środku?
      • homosovieticus Re: Cazrno-biały świat Homosovietikusa... pięknie 18.07.05, 13:42
        Da się , ale pozostaje ...niedosyt.
        • humbak Re: Cazrno-biały świat Homosovietikusa... pięknie 18.07.05, 13:58
          Ja widzę jeden zasadniczy problem. Jeżeli ktoś w każdym aspekcie popiera jedną linię, to monz podejrzewać, że nie jest zdolny do wykształcenia własnego stanowiska.
          Druga sprawa. Zastanawia mnie zestawienie czynu Wildsteina i Cimoszewicza. Wildstein zrobił coś nie do końca właściwego (wyniesienie dokumentów) w szczytnym celu, więc zapomniano o problemie. Cimoszewicz wyszedł z posiedzenia absurdalnej komisji i zapomniano mu to, choć czyn nie był zasadniczo poprawny. Oszywiście w obu przypadkach wybaczyła część, a druga część krzyczała o nielegalności czynu... Co myślisz o tak postawionym zagadnieniu?
          • homosovieticus Re: Cazrno-biały świat Homosovietikusa... pięknie 18.07.05, 14:02
            Myślę,że starsz się wykazać ,że słoń jest bliżniaczo podobny do białej myszki,
            poniedważ są oboje ssakami.
            • humbak Re: Cazrno-biały świat Homosovietikusa... pięknie 18.07.05, 14:06
              Nie, nie staram się niczego wykazać. Mam obojętny stosunek do obu czynów... a może raczej niewyklarowany. Trochę to źle bo późno już nieco, ale cały czas zdaje mi się że komentatorzy jak ognia boją się obiektywizmu. Tak swoją drogą, to byłoby mi miło, gdybyś rozwinął swoją metaforę w dłuższą wypowiedź:) Mogę Cię o to prosić?
              • homosovieticus prosił tak pieknie, może zadość stanie się prośbie 18.07.05, 14:17
                humbak napisał:

> Nie, nie staram się niczego wykazać. Mam obojętny stosunek do obu czynów... a
                m
                > oże raczej niewyklarowany. Trochę to źle bo późno już nieco, ale cały czas
                zdaj
                > e mi się że komentatorzy jak ognia boją się obiektywizmu. Tak swoją drogą, to
                b
                > yłoby mi miło, gdybyś rozwinął swoją metaforę w dłuższą wypowiedź:) Mogę Cię
                o
                > to prosić?
                >

• humbak :) 18.07.05, 14:54

• humbak Re: Cazrno-biały świat Homosovietikusa... pięknie 18.07.05, 14:07

PS
              Nie zapominaj że najbliższy kuzyn słonia rozmiarami bliski jest myszy;)
              • lexxxus Jestescie siebie warci 18.07.05, 14:10
                • humbak Hę? <ni słowa> 18.07.05, 14:13

• homosovieticus Re: Cazrno-biały świat Homosovietikusa... pięknie 18.07.05, 14:15
                My o białej myszce gaworzymy. Uwzględnij to.Ważnym ten szczegół jest.
                • humbak Re: Cazrno-biały świat Homosovietikusa... pięknie 18.07.05, 14:17
                  No właśnie... różnica barwy... Czerwony, nieczerwony:)
    • kataryna.kataryna Re: KATARYNO jakich jesteś przekonań politycznych 18.07.05, 14:15
      Homosowietikusie, bez względu na to ile razy jeszcze podbijesz ten wątek, nie
      dam się wciągnąć w dyskusje, które posłużą wyłącznie atakowaniu mnie lub
      rozstrząsaniu choroby, którą zdiagnozował u mnie Lupus. W przeciwieństwie do
      Was, mnie to wcale nie bawi i nie zamierzam dostarczać Wam rozrywki.
      • humbak Re: KATARYNO jakich jesteś przekonań politycznych 18.07.05, 14:18
        No tak... to trochę to potrwa zapewne...
      • homosovieticus nazywam się homosovieticus moja droga KK. 18.07.05, 14:32
        Nigdy nie zamierzałem Cię atakować za nic, a tym bardziej za poglądy
        polityczne, których nie znam ani ja , ani wszyscy, tak przypuszczam, pozostali
        uczestnicy forum, a które poznać pragnę, ponieważ często komentujesz i oceniasz
        poglady polityczne innych dyskutantów.No, może jedynie znane są one plopli, ale
        to nad wyraz inteligentny prawnik i forumowicz.Nie dorastamy mu do pięt.Nad
        czym szczególnie ubolewa piszacy te słowa bo zarozumiałym HOMOSOVIETICUSEM jest
        bardzo.
        Kumasz Kasiu?
        • humbak Ktoś tu się robi drażliwy :D <znów nic> 18.07.05, 14:37

• homosovieticus To nie ja, to kolega drażliwcem jest! Wybaczcie Mu 18.07.05, 14:47
            Drażliwość, wrażliwość, nadwrażliwość, naddrażliwość, i ... powściągliwość w
            słowach, a może jednak w czynach?
            • humbak Hmmmm... a kolega to? 18.07.05, 14:50
              Ja? Jeśli tak to w sumie nie przeczę... ale chodziło mi o kogoś innego, a palcem nie pokażę -> homosovieticus
              • homosovieticus Re: Hmmmm... a kolega to? 18.07.05, 14:56
                humbak napisał:

> Ja? Jeśli tak to w sumie nie przeczę... ale chodziło mi o kogoś innego, a
                palce
                > m nie pokażę -> homosovieticus
                >

Nareszcie znalazł sie powód do obrazy.Dzięki.Obrażony zostałem. Odchodzę.Ale
                wrócę.Miej sioę na baczności, Humbaku! :))
                • humbak Drżę jak osika 18.07.05, 15:00
                  jakkolwiek toto wyglada:)
                  Uwaga, przygotuję wilcze doły i inne zasieki;)
        • niezapowiedziany poglady kataryny sa znane. wystarczy czytac posty 18.07.05, 18:32
          ja poglady kataryny znam - przeciez ona je prezentuje w postach. a z jednego postu (dwuslownego w dodatku) mozna bylo tez wywnioskowac, ktorej partii kibicuje.

sorry kataryna za podbijanie watku, ale nie moglem sie powstrzymac.
    • oborovy Re: KATARYNO jakich jesteś przekonań politycznych 18.07.05, 14:48
      Kataryna kibicuje Switowi z Nowego Dworu Mazowieckiego i ostatnio zapuscil
      brode!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka