Dodaj do ulubionych

Kto znów robi z Lecha Bolka

17.03.05, 07:57
To Panowie Kaczynscy w znacznej mierze przyczynili sie do upadku autorytetu
Prezydenta Walęsy! Chcieli robic karierę i Prezydent Wałęsa im był do tego
potrzebny! Wykorzystali Go instrumentalnie! Pan Prezydent Wałęsa nie powinien
kandydować na Prezydenta, wdawać się w bójki partyjne i przede wszystkim
słuchać panów Kaczynskich! Powinien był zostać tym czym był "Autorytetem
wszystkich Polaków", bo wiekszość Go słuchała! Dlatego uważam Panów
Kaczynskich za głównych winowajców zniszczenia "mitu Wałęsy"! Więc teraz
niech Kaczory naprawdę siedzą cicho, lub niech lepiej "oddadzą księżyc"!
Obserwuj wątek
    • puuchatek Kto znów robi z Lecha Bolka 17.03.05, 08:30
      Panie Kaczyński - miej pan trochę honoru, u licha! Ja rozumiem, że głosy
      wyborców są dla Pana najważniejsze i że nie chce Pan stracić nikogo z
      potencjalnego elektoratu - ani popierających Wałęsę, ani słuchaczy Radia
      Maryja. Ale nie da się zjeść ciastka i mieć go nadal. Trzeba mieć trochę jaj i
      umieć odciąć się od draństwa - albo uczciwie powiedzieć, że się z tym
      draństwem zgadzam.
      Nie jestem Pana zwolennikiem, ale dotąd miałem pana za człowieka uczciwego,
      prawego i honorowego. Teraz widzę, że się myliłem. Polityk (w najgorszym tego
      słowa znaczeniu) bierze w Panu górę nad przyzwoitym człowiekiem.
      Kompromituje Pan siebie i swoją partię, dając popis tchórzostwa i obłudy.
      • twprezydent Z Lecha Bolka zrobiła SB 17.03.05, 09:59
        Przecież z samych słów Wałęsy wynika, że w 70-tym roku poszedł na współpracę.
        Czemu tego nie przyzna jasno? Przecież jeśli wykręcił się później z tej
        współpracy to temat będzie zamknięty. Ale to wymagałoby u Wałęsy więcej
        cywilnej odwagi i mniej megalomanii.
        Ciekawe czy kręcące się wokół Wałęsy stado kapusiów wszelkiego autoramentu z
        Wachowskim na czele szantażowało go swoją wiedzą na temat Bolka?
        • r.k1 Re: Z Lecha Bolka zrobiła SB 17.03.05, 12:22
          najpierw gowniarzu przezyj tyle ile Walesa. Postaw sie choc raz wladzy,
          zaryzykuj wlasnym zyciem, zyciem zony i dzieci to pogadamy. PRL znasz z belkotu
          taty, ktoremu byc moze najlepiej wyszla w zyciu jedna rzecz: wlosy. Bohater sie
          znalazl. A nawet gdyby cos podpisal wychodzac z pierdla to i tak ON porwal sie
          na komune a nie taki smiec jak ty. Troche szacunku dla Niego. Nie jestem jego
          fanem ale szanuje Go za to co zrobil; miedzy innymi dla ciebie, bys mogl sobie
          te twoje bzdury stukac na klawiaturze... Byly czasy , ze poszedlbys za to
          siedziec. gnojku. R.
          • twprezydent Re: Z Lecha Bolka zrobiła SB 17.03.05, 18:07
            r.k1 - bredzisz. Potrafisz tylko wyzywać od śmieci? Wiedz zasrańcu, że pewnie
            jestem starszy niż ty i wiem co to siedzenie w kryminale za walkę z komuną.
            Ryzykowałem życiem (swoim tylko, nie rodziny) po to, żeby nie żyć dłużej w
            zakłamaniu. Także zakłamaniu wrogów lustracji, kolesi Wachowskiego, Falandysza
            i innych kapusiów oraz "architektów lewej nogi".
            Napisałem wyraźnie, że gdyby LW powiedział prawdę o zacowaniu w 70-tym roku to
            nie byłoby problemu. Szkoda, że zamiast czytać to co napisałem bezmyślnie
            bluzgasz.
            Różni mnie od LW jeszcze to, że nie boję się lustracji, złożyłem wniosek do IPN
            kilka lat temu i mam status "pokrzywdzonego". Nigdy na nikogo nie donosiłem i
            nie mam się czego bać.
            Jesteś żałosnym wytworem UDeckiej propagandy.
            • r.k1 Re: Z Lecha Bolka zrobiła SB 17.03.05, 21:17
              Byles dzialaczem a jestes teraz tylko frustratem. Co kogo dzisiaj obchodzi co i
              kedy Walesa podpisal czy nie? Czy jego zycie zalezalo od tego podpisu? Czy losy
              Polski od tego zalezaly? Nie. Od innego podpisu, takim smiesznym dlugopisem
              tak. Wiec nie rozpamietuj teraz co by bylo gdyby ktos tam cos ujawnil.Stajesz
              sie rownie smieszny jak panstwo Kaczynscy z kotem, wieczna druga lub trzecia
              liga rozrabiaczy i frustratow. Szkoda mi ciebie z tym twoim kombatanctwem,
              pokrzywdzeniem itp. Zyj chlopie przyszloscia!!! R.
              • m635 Re: Z Lecha Bolka zrobiła SB 17.03.05, 22:23
                r.k1 napisał:

> Byles dzialaczem a jestes teraz tylko frustratem.

A ty kim jesteś, że tak ludzi po kątach rozstawiasz? Byłym eSBekiem,
                który "wybrał przyszłość"?
                Jakim prawem tak piszesz o kimś kogo nie znasz.

> Co kogo dzisiaj obchodzi co i kedy Walesa podpisal czy nie?

Każdego kto chce zrozumieć co się w Polsce stało i nasdal dzieje.

> Stajesz
                > sie rownie smieszny jak panstwo Kaczynscy z kotem, wieczna druga lub trzecia
                > liga rozrabiaczy i frustratow.

Jesteś prymitywem, prostakiem i bolszewickim chamem.

> Szkoda mi ciebie z tym twoim kombatanctwem,
                > pokrzywdzeniem itp. Zyj chlopie przyszloscia!!! R.

Jasne, powinniśmy razem z taką swołoczą jak ty wybrać przyszłość i patrzeć jak
                wasz esbecko-karierowiczowski gang pod egidą Wałęsy i Kwaśniewskiego rozkrada
                Polskę. Takiego wała!
        • shedows1969 Re: Z Lecha Bolka zrobiła SB 17.03.05, 18:43
          A ja po prostu szanuję LECHA WAŁĘSĘ
          • gappa Re: Z Lecha Bolka zrobiła SB 17.03.05, 18:51
            DUŻO NAS GO SZANUJE , LECHU , ODEZWIJ SIĘ ...
      • rembka Re: Demokrata7 i Puuchatek 17.03.05, 10:39
        Macie racje, Kaczynski jest podly. Wypiera sie Walesy, jak Judasz. Wstyd,
        straszny wstyd. Teraz lewicowskie malpy beda dopiero mialy satysfakcje, oni tam
        nigdy sie nie sprzeniewierzali przeciwko sobie tak jak Centroprawicowcy,
        szczegolnie Kaczory, oni sa wyjatkowo proaktywni w deprymowaniu Walesy.
    • tyta.nic1 Re: Kto znów robi z Lecha Bolka 17.03.05, 08:45
      No kto? Bo jakoś w pow. artykule nie znalazłem!
    • derduch Re: Kto znów robi z Lecha Bolka 17.03.05, 08:52
      Kaczyński nie lubi przyrody.
      Nie ma co sie dziwić, po tym jak sie z nim natura obeszła...
    • zalogowany.franek Re: Kto znów robi z Lecha Bolka 17.03.05, 08:54
      Zechce Pan, Panie Kaczyński, wszystkim nam przypomnieć, kto ostatnio ma usta
      pełne frazesów o potrzebie powrotu do ideałów Solidarności? Nawet w tym
      wywiadzie ma Pan czelność o tym mówić:

"Czy dostrzega Pan jakieś przejawy solidarności w dawnej "S"?
      - Chciałbym widzieć."

Niestety, pusty śmiech ogarnia po takich słowach. Rozumiem, że dowodem na to,
      jak bardzo chciałby Pan tę solidarność wśród ludzi dawnej Solidarności widzieć,
      jest to, jak teraz traktuje Pan Wałęsę, czy tak? Szkoda słów. Nigdy się z Panem
      nie zgadzałem w wielu sprawach, ale przy tym zawsze miałem Pana za porządnego i
      uczciwego człowieka. Ale nawet takim wyobrażeniom o sobie nie jest Pan w stanie
      sprostać.
    • stanislaw_remuszko Chodzi o coś innego. Było o tym bardzo głośno. 17.03.05, 09:12
      We wszystkich mediach. Swego czasu.
      Dziś "Gazeta Wyborcza" przytacza takie słowa Antoniego Macierewicza:
      "Są dokumenty, ja je widziałem w MSW, chociaż część z nich została potem przez
      Wałęsę wykradziona. Wziął od pana Milczanowskiego dwie koperty, i zwrócił
      puste. W tej sprawie było prowadzone śledztwo."
      Antoni Macierewicz mówi prawdę: właśnie tak było.
      Niektórzy mają pamięć dobrą, tylko krótką.
      • puuchatek Re: Chodzi o coś innego. Było o tym bardzo głośno 17.03.05, 09:26
        stanislaw_remuszko napisała:

> Dziś "Gazeta Wyborcza" przytacza takie słowa Antoniego Macierewicza:
        > "Są dokumenty, ja je widziałem w MSW, chociaż część z nich została potem przez
        > Wałęsę wykradziona. Wziął od pana Milczanowskiego dwie koperty, i zwrócił
        > puste. W tej sprawie było prowadzone śledztwo."
        > Antoni Macierewicz mówi prawdę: właśnie tak było.
        > Niektórzy mają pamięć dobrą, tylko krótką.

Jakieś dowody? Ilośc kłamstw i półprawd, jakie słyszałem już z ust pana
        Macierewicza nie pozwala traktować serio tego, co mówi.

• zalogowany.franek Re: Chodzi o coś innego. Było o tym bardzo głośno 17.03.05, 10:03
          puuchatek napisał:

> Jakieś dowody? Ilośc kłamstw i półprawd, jakie słyszałem już z ust pana
          > Macierewicza nie pozwala traktować serio tego, co mówi.

Podobnie ma się rzecz z tym, co rozgłasza raz po raz Pan Remuszko; nie
          traktowałbym tego Pana zbyt poważnie.
          • basia.basia Re: Chodzi o coś innego. Było o tym bardzo głośno 17.03.05, 12:21
            zalogowany.franek napisał:

> puuchatek napisał:
            >
            > > Jakieś dowody? Ilośc kłamstw i półprawd, jakie słyszałem już z ust pana
            > > Macierewicza nie pozwala traktować serio tego, co mówi.
            >
            > Podobnie ma się rzecz z tym, co rozgłasza raz po raz Pan Remuszko; nie
            > traktowałbym tego Pana zbyt poważnie.

Możesz sobie nie znosić Remuszki ale ta depesza PAP to fakt a nie jego wymysł!

• 9111951u Re: Chodzi o coś innego. Było o tym bardzo głośno 17.03.05, 11:36
          Jedyna, wyłączna prawda objawiona pada na forum z postu puchatka !
          Dlatego nawet sam L.W. łże jak pies publicznie zapodając , ze podpisał esbekom
          trzy czy cztery dokumenty na odbiór.... sznurowadeł !
          No cóż puchatek to taki funkcjonalny analfabeta co to czyta ale nie rozumie co
          czyta !
      • michal00 Re: Chodzi o coś innego. Było o tym bardzo głośno 17.03.05, 12:28
        > Antoni Macierewicz mówi prawdę: właśnie tak było.

A czy zostaly komus postawione zarzuty? Na jakiej podstawie zostalo wszczete
        sledztwo, o ktorym mowi Macierewicz? Czy w dokumentach, ktore rzekomo widzial
        Macierka bylo cos kompromitujacego Walese? Dlaczego o tym nic nie mowi?

Nie rozumiem jak mozna tylko na podstawie metnych rewelacji Macierki z taka
        stanowczoscia orzekac o prawdzie.
    • wojten Ciągle słyszę jedno: nas z bratem krzywdzili. 17.03.05, 09:44
    • zyks To ostatnia szansa Kaczorów(te wybory),wiedzą o ty 17.03.05, 11:18
      m, żądza władzy jest u nich okrutna, więc pójdą na (dosłownie) wszystko.
    • g.stevens Re: Kto znów robi z Lecha Bolka 17.03.05, 11:19
      Kto nie broni "Lecha", nie atakuje Radia Maryja, nie czyta Wyborczej, nie
      popiera Partii Demokratycznej, nie zwalcza Wildsteina, nie broni
      Kwaśniewskiego - ten jest oszołomem czyli Kaczorem.
      • henryk.log Ten -"jest oszołomem czyli Kaczorem." -b.trafne:) 19.03.05, 09:39
        > Kto nie broni "Lecha", nie atakuje Radia Maryja, nie czyta Wyborczej, nie
        > popiera Partii Demokratycznej, nie zwalcza Wildsteina, nie broni
        > Kwaśniewskiego
    • r.k1 Re: co to jest? 17.03.05, 12:14
      Co to jest ta ich partia PIS? Zgromadzenie odpadow, recykling smieci
      politycznych? Na chlopa za male (szczegolnie tego z LPR) Na ch... za duze. jaki
      toto ma rodowod? Byli zastepcami kapciowych u Walesy, narozrabiali, sklocili i
      teraz zyja jak te bakterie atakujace wszystko to co sie rusza. Brali sie za
      biznes ale im nie wyszlo wiec teraz ich biznesem jest ssanie RP, Jak nie III
      tito IV tej...Raz z bratem, raz z kotem, partyjka kaczora moglaby w koncu podac
      ile takich kurdupli jak oni+kot liczy? Zmiesci sie na jednej kanapie? Chyba
      tak. A krzyku robia jak wielka partia jakas. R.
      • top-secret BOLEK 17.03.05, 12:18

LECH WAŁĘSA

TW "Bolek". Figuruje w KW MO Gdańsk oraz w kartotece informacyjnej wydz. II
        BEiA UOP i kartotece komputerowej ZSKO. Zarejestrowany 29.XII.70 r. pod numerem
        12535 przez wydz. III KW MO Gdańsk. Akta archiwalne zachowane.
        19 czerwca 1976 roku zaprzestano kontaktów z powodu niechęci "Bolka" do
        współpracy.
        TW "Bolek" od 1970 do 76 r. przekazywał SB informacje dotyczące destrukcyjnej
        działalności niektórych pracowników stoczni. W styczniu 71 poinformował m.in. o
        tym, że jego koledzy z wydziału W-4: Jasiński, Kontor i Popielawski szykują
        akcje strajkową. W innym raporcie prosił, by SB wzięła go na przesłuchanie, co
        pozwoliłoby mu uwiarygodnić się przed kolegami. Za przekazane
        informacje "Bolek" był wynagradzany na łączna sumę 13100 zł. W czasie
        prezydenckiej kampanii - przed wynikami I tury - (gdy szefem UOP był Antoni
        Milczanowski) dokonano ekspertyzy zgodności pisma Lecha Wałęsy z raportami
        podpisanymi przez TW "Bolek". Centralne Laboratorium Kryminalistyki, które
        wykonywało ekspertyzę, uchyliło się od wydania jednoznacznej opinii, ponieważ
        dostarczono mu jedynie kserokopie raportów, a nie oryginały.
        Wśród dokumentów związanych z Lechem Wałęsą znajduje się notatka służbowa z
        1992 r. podpisana przez dyrektora Zarządu Kontrwywiadu UOP Konstantego
        Miodowicza. Podajemy jej treść:
        1. Podług kpt.xxx (pracownika merytorycznego byłego przedstawicielstwa KGB)
        oraz mjra yyy (rezydenta warszawskiej KGB), służba, którą reprezentują jest w
        posiadaniu materiałów świadczących o fakcie współpracy Lecha Wałęsy z b.SB, MSW
        i PRL.
        Zdaniem mjra yyy, grafolodzy nie mieliby trudności z potwierdzeniem ich
        autentyczności.
        2. Informacje agenturalne uzyskane w ostatniej dekadzie, w okolicznościach
        czyniących mało prawdopodobna tezę, iż stanowiły element zaplanowanych działań
        o charakterze inspirująco-dezinformującym.

• amrra Re: BOLEK 17.03.05, 16:00
          top-secret napisał:
          > Wśród dokumentów związanych z Lechem Wałęsą znajduje się notatka służbowa z
          > 1992 r. podpisana przez dyrektora Zarządu Kontrwywiadu UOP Konstantego
          > Miodowicza. Podajemy jej treść:
          1. Podług kpt.xxx (pracownika merytorycznego byłego przedstawicielstwa KGB)
          > oraz mjra yyy (rezydenta warszawskiej KGB),

Nie będąc dyrektorem kontrwywiadu i
          posługując sie zwykłym, prostym umysłem
          WIEM, że jeżeli cokolwiek usłyszę o Polsce
          lub Polakach od KGB lub Rosjan i jeszce tak podane
          ( sami się zgłosili) to jest na pewno odkładnie odwrotnie-
          a kłamstwo ma zaszkodzić mojemu Rodakowi/ Krajowi
          i mam obowiązek NIE WIERZYĆ -

zyciorys Wałęsy mówi sam za siebie,
          brudami z KGB niech sie zachwyca
          nasz sensacjonat- specjalista od spisków
          i załozy sobie kółko weteranów - bo,
          posłowie powinni zajomwac się latami 2005- 2015
          a nie co robił Wałęsa w 76-
          co zrobił widac dzisiaj nikt nie ma wątpliwości

• abba14 top. Jestes naiwny. Czy SB nie uzyla by tych rewe 17.03.05, 16:17
          lacji przeciw Walesie?Twoja naiwnosc jest rowna naiwnosci populisty
          Maciarewicza, tyle ze ten ostatni robi kariere polityczna i to na falach RM/
          ostatnio/ szczekaczce populistow. Bylem dzialaczem Solidarnosci, na jednym ze
          zjazdow regionalnych, pozniejszy posel W Zabinski, pod moja nieobecnosc,
          publicznie, oskarzyl mnie o wspolprace z SB. Na tym zebraniu byl moj ojciec,
          wiezien polityczny Wronek, zolnierz wrzesnia, zolnierz AK pseldonim "Kalkaz".
          Czy wyobrazasz sobie co ten czlowiek przezyl? Inna sprawa ze olalem te
          pomowiena, gdyz wszyscy, ktorzy mnie znaja wiedza iz nigdy sie nie splamilem
          zadna przynaleznoscia do PRL-owskich organizacji za wyjatkiem Ploskiego Zwiazku
          Lowieckiego. I wlasnie ow Zabinski jako dowod na moja wspolprace podal ta
          przynaleznosc. Moje akta w SB zatytulowane sa "Solidarnosciowiec zblizony do
          kosciole" A jaki tytul maja Zabinskiego? Zmienial partie w zaleznosci jak wial
          wiaterek, albo Solidarnosc / na zdjeciu z Walesa/ albo zsl lub PSL. Metody
          malych ludzi przewaznie sa perfidne. Bronile i bronie prezydenta Walesy!
        • pat.knight Re: BOLEK 17.03.05, 18:01
          W 1976 roku TW Bolek został wyrejestrowany z kartoteki tajnych
          współpracowników, co oznacza, że mógł zerwać współpracę dzień wcześniej a i 6
          lat wcześniej ale dopiero w 1976 roku go definitywnie wykreślili z sieci
          agentów.
    • puuchatek Re: Kto znów robi z Lecha Bolka 17.03.05, 13:38
      9111951u napisała:

> Jedyna, wyłączna prawda objawiona pada na forum z postu puchatka !
      > Dlatego nawet sam L.W. łże jak pies publicznie zapodając , ze podpisał esbekom
      > trzy czy cztery dokumenty na odbiór.... sznurowadeł !

Dowody? Czy tylko jak zwykle z ust radiomaryjanów kontynuacja ubeckich pomówień?
      To fascynujące, jak radio głoszące się ostatnim bastionem patriotyzmu łatwo
      sięga po ubeckie fałśzywki (tak samo było z Nowakiem - Jeziorańskim). Fakty są
      takie - nie ważne, co kto naprawdę zrobił, a czego nie. Ważne tylko, kto lubi
      Radio Maryja.

> No cóż puchatek to taki funkcjonalny analfabeta co to czyta ale nie rozumie co
      > czyta !

No, rzeczywiście, nie rozumiem na jakiej podstawie wysuwasz swoje oskarżenia.
      Dowody, proszę. Albo siedzieć cicho, pachołki KGB.
    • tabed naturalny bieg sprawy 17.03.05, 14:30
      nikt tego celowo nie robi, wystarczy tego człowieka posłuchać, a nawet
      pooglądać i wszystko jasne - amen
    • zetp Kto odwraca kota ogonem? 17.03.05, 15:58
      Jesli prawda jest to co wypisuje "GW" na temat agenta "Bolka" to z jakich
      powodow Walesa przyznal sie, ze w roku 1970 podpisal dokument wspolpracy z SB i
      pomagal policji w rozszyfrowywaniu glosow i postaci z kreconych zapisow
      filmowych? Mowil to w czasie strajku w stoczni do kilku osob (min. do Gwiazdy i
      Walentynowicz) dodajac, ze nie bral za to pieniedzy, a z SB wspolpracowal "po
      linii politycznej" i na nikogo nie donosil. Uwazam, ze niestety opozycyjne
      autorytety swoja dzialalnoscia po roku 1989 udowodnily, ze na takie miano nie
      zasluguja. Dotyczy to bardzo szerokiej grupy ludzi z Michnikiem na czele,
      ktorzy podjeli wspolprace z szefami bylej PZPR zapominajac o dawnych idealach,
      ludziach i celach, do ktorych uprzednia walka w opozycji dazyla. Dzis Polska
      wyglada jak widac i zadne tlumaczenia i rozmieniania na drobne niczego nie
      zmienia!
    • tdkot Re: Kto znów robi z Lecha Bolka / ON SAM -BOLEK 17.03.05, 16:37
      autorytety sprawdzone nigdy nie upadaja dlaczego upadl bolek tylko on sam wie
      i ci co sledza jego poczynania ten bolek przyczynil sie do upadku SOLIDARNOSCI
      i podzialu ludzi jego NIE CHCE ALE MUSZE to typowe aroganckie powiedzenie
      to ludzie zrobili z bolka bohatera a kiedy zaczal myslec i mowic sam stal sie
      zwyklym zjadaczem chleba dorobil sie na SOLIDARNOSCI i za to oszustwo musi
      poniesc zreszta onosi juz i dzis jest tylko smieciem taki samym jak wy
    • lolo11 Podpirajcie Walese!!!!!! 17.03.05, 16:54
      Skonczycie jak BBWR!!!!! A komuchy zacieraja rece.
    • mateos26 Re: Kto znów robi z Lecha Bolka 17.03.05, 17:00
      Lech Wałęsa to największy BURAK jakiego widziałem. Zarozumialec. Woda sodowa
      walneła mu do łba z pełną parą. Wiem jak zachowuje się przy ekipach
      telewizyjnych - kompromitacja. Wywyższa się i nawet nie łaskaw się przywitac.
      Skompromitował polskę jako prezydent, a teraz sie kompromituje gdzie się nie
      pojawi. Okrągły stół i rzekome OBALENIE komunizmu było dawno ukartowane i
      omówione z komuchami. Podzielili się wpływami i kasą m.in. z prywatyzacji,
      FOZZ, itd. Czy bezpieka nie poradziłaby sobie z takim wałęsą i innymi
      JEDNOSTKAMI, gdyby tylko chciała ???? Bzdura dostałby 15 lat za chód po ulicy w
      jednoosobowej celi i po zawodach. Albo np. tajemnicze zabójstwo na tle
      rabunkowym. Specjaliści z SB by go udupili. W co wy wierzycie ciemniaki. W skok
      przez pot itp. bzdury. Troche logiki i wszystko jasne.
    • talking_head Re: PAN WAŁĘSA SAM SIĘ KOMPROMITUJE 17.03.05, 17:12
      PISZESZ: "WSZYSCY GO SŁUCHALIŚMY", JA DODAM: WSZYSCY MU WIERZYLIŚMY
      GDY OBIECYWAŁ "PRZYSPIESZENIE REFORM", "ROZLICZENIE AFERZYSTÓW I ZŁODZIEJSKICH
      PRYWATYZACJI", "PUSZCZENIE KOMUCHÓW W SKARPETKACH" CZY WRESZCIE "ROZCIĘCIE
      SIEKIERKĄ GRUBEJ KRESKI, CHRONIĄCEJ INTERESÓW KOMUNISTÓW W POLSCE".
      TO WSZYSTKO PAN "LECHU" OBIECYWAŁ W KAMPANII, A TUŻ PO WYBORACH CO ZROBIŁ ?
      PIERWSZĄ DECYZJĄ MIANOWAŁ PREMIEREM MAZOWIECKIEGO, KTÓREGO TAK ZWALCZAŁ, GDY
      TEN ODMÓWIŁ ZGODZIŁ SIĘ Z OPORAMI NA OLSZEWSKIEGO ALE CAŁĄ SWOJĄ KANCELARIĘ
      NASYCIŁ AGENTURĄ SOWIECKĄ Z W.S.I.
      WALCZYŁ JAK LEW O MOŻLIWOŚĆ PRZEJĘCIA PRZEZ FIRMY SOWIECKIE BAZ PO WOJSKACH
      SOWIECKICH CO SKUTKOWAŁOBY UTWORZENIEM SIATKI BAZ G.R.U. NA POLSKĘ.
      PREMIER OLSZEWSKI TO ZABLOKOWAŁ I TO WŁAŚNIE, OBOK LUSTRACJI, BYŁO GŁÓWNYM
      POWODEM OBALENIA PRZEZ PANA WAŁĘSĘ RZĄDU OLSZEWSKIEGO.
      PAN WAŁĘSA ZAPRZEPAŚCIŁ OGROMNY ZRYW NARODU W 1989 ROKU, ZAJĄŁ SIĘ
      BUDOWANIEM "LEWEJ NOGI", OTOCZYŁ AGENTURĄ I MĘTNYMI POSTACIAMI, PRZEGRAŁ POLSKĘ,
      POWINIEN MIEĆ MINIMUM GODNOŚCI I ODEJŚĆ PO CICHU W NIEBYT, CZEGO MU ŻYCZĘ.
      A JEŚLI TAK BARDZO CHCE SIĘ LUSTROWAĆ TO NIECH PIERW ZWRÓCI MATERIAŁY ZE SWOJEJ
      TECZKI, KTÓRE DAŁ MU MIN. MILCZANOWSKI, A KTÓRYCH NIE ODDAŁ, NO I NIECH NIE
      POWTARZA TYCH BZDUR, ŻE COŚ TAM, JAKIEŚ DWA TRZY PAPIERY PODPISAŁ, JAKIEŚ
      ZOBOWIĄZANIE, JAKIEŚ WSPOMNIENIA ZE STRAJKU Z 70 ROKU, GDZIE OPISYWAŁ
      WSZYSTKICH KOLEGÓW,CO ROBILI ITP.WSOMNIENIA PISANE RZEKOMO DLA BORUSEWICZA, A
      KTÓRE TO WSPOMNIENIA WPADŁY,OCZYWIŚCIE PRZYPADKOWO, W RĘCE S.B.
      NIECH JUŻ, CHOĆBY Z UWAGI NA SWOJĄ RODZINĘ, SIĘ NIE OŚMIESZA
      • horsefish Re: PAN WAŁĘSA SAM SIĘ KOMPROMITUJE 17.03.05, 18:17
        Masz rację. Wałęsa jest Bolkiem nie dlatego, że coś tam podpisał w latach 70-
        tych, lecz dlatego, że oszukał i tym samym zawiódł ludzi, którzy wybrali go na
        prezydenta. Jego zachowanie spowodowało cały ten chaos. Podobnie np. było z
        Gazetą Wyborczą. Wydawało się w 1989 roku jest to gazeta solidarności a po
        krótkim czasie okazało się, że "etosiarze" ją zawłaszczyli.
    • eres2 Re: Kto znów robi z Lecha Bolka 17.03.05, 17:54
      A wg Ciebie funkcjonujący w Belwederze tandem z udziałem prostaka-aferzysty
      Wachowskiego, totumfackiego Wałęsy, osławionego "kapciowego" przysporzył
      Wałęsie autorytetu? Tandem - przypominający bohaterów powieści "Kariera
      Nikodema Dyzmy" - ośmieszył Wałęsę naciąganiem zagranicznych gości Belwederu na
      jałmużny, a pamiętne haniebne ułaskawienie gangstera "Słowika" na zarzut
      płatnej protekcji!
      • 2berber To wszystko było a wstyd jest już dzisiaj. 17.03.05, 18:35
        Większość wypowiedzi to wspominki.
        Co mamy z tego dzisiaj ?
        Wstyd, głodne dzieci i ideologię wyścigu szczurów.
        Mamy III RP, części drani to nie wystarcza chcą IV.
        Jeżeli to będzie RP taka jak ci co ją budują - to ja
        wolę powrót do PRL-u albo Leppera :-(.
    • szczypiorkowski Wałęsa - nowy ulubieniec SLD i UW 17.03.05, 18:35
      Przez 15 lat Wałęsa był zwalczany przez postkomunistów i środowisko GW -
      wszelkimi możliwymi metodami. Nagle, od czasu gdy zaatakował po chamsku Radio
      Maryja - stał się ich ulubieńcem. Uprzednio nawięksi wrogowie Wałęsy - teraz
      przypominaja społeczeństwu o jego zasługach. Kupa śmiechu! Zostawią znowu
      Wałęsę na śmietniku historii, gdy juz im nie będzie potrzebny do rozprawy z
      Rydzykiem.
      • gappa Re: Wałęsa - nowy ulubieniec SLD i UW 17.03.05, 18:43
        Prawda , Panie szczypiorkowski
      • lolo11 Re: Wałęsa - nowy ulubieniec SLD i UW 17.03.05, 19:26
        Tu akurat jest odwrotnie. To walesa szukal ulubiencow. A le nic za darmo.
        Musial sie czyms wykazac.
        • gappa Re: Wałęsa - nowy ulubieniec SLD i UW 17.03.05, 19:34
          lolo11 napisała:

> Tu akurat jest odwrotnie. To walesa szukal ulubiencow. A le nic za darmo.
          > Musial sie czyms wykazac.

ON ich nie szukał i nie musiał się niczym wykazywać
    • jerzy30 To komuna [była] wspólnie z Giertychem [faszysta] 17.03.05, 19:23
      Chcą władzy za wszelką cenę więc wzięli się za opluwanie Pana Wałęsy.
      I każdy kto to robi jest SKU..SYNEM bo niszczy historię Polski
    • adax4 O Wałęsie i Kaczyńskim gdańszczanin 17.03.05, 19:41
      Ależ pryncypialne ataki na Kaczyńskiego. Tymczasem warto pamiętać że nawet
      Michnik w czasie zeznań w Komisji ds Rywina powiedział , że jeżeli chodzi o
      analizę zjawisk patologicznych w Polsce to rację miał Kaczyński a nie on. To
      nie Kaczyński zdradził Wałęsę ale to Wałęsa przerażony własnym programem
      dzięki któremu wygrał wybory , zaczął tworzyć lewą nogę. Dodatkowym polem
      konfliktu miedzy kaczorami a Wałęsą były niezrozumiałe znaczenie Wachowskiego i
      związane z tym szemrane interesu w Belwederze. Wszystkim tym którzy wspólnie z
      GW pieją nad Wałęsa warto przypomnieć faktyczne dokonania prezydenta, który
      niczego nie inicjował a najczęścij kontestował to co robili inni. Przypomnieć
      tu można sprawę wycofywania wojsk radzieckich/ ze zdumieniem usłyszałerm
      ostatnio z ust Wałęsy , że to on załatwił/, niewiara, wręcz niechęć do Nato,
      tworzenie niezrozumiałych konstrukcji typu Nato bis., głupie i niebezpieczne
      dla państwa zachowanie Wałesy w czasie puczu Janajewa w Moskwie. Wszystkim
      zainteresowanym polecam książkę Jarosława kurskiego nota bene pracownika
      wyborczej, gdzie prezydenturę Wałesy mamy rozłożoną na czynniki pierwszę i
      gdzie najlepszą i trafną wg mnie analizę Wałęsy poczynił Krzysztof Wyszkowski
      za co zresztą jest przez niego szczerze znienawidzony.

Co do agenturalności Wałęsy są wielorakie dowody począwszy od przyznania się/
      depesza PaPu wycofana po paru godzinach/, oświadczenia świadków, którym Wałesa
      o tym opowiadał,teczka oprózniane systematycznie przez Wałęsę w czasie gdy był
      prezydentem. Nerwowość Wałesy wynika z nieumiejętnośći spojrzenia na siebie z
      jakimś dystansem. On napompowany przekonaniem o własnej wyjątkowości nie
      potrafi zmierzyć się z własną przeszłością. Jest to niestety żałosne i będzie
      przyczyną dalszego spadku autorytetu, bo nie da się zakazać ludziom myslenia i
      dociekania prawdy.

www.gdanszczanin.blox.pl
      • abba14 adax4- ty jestes jednym z tych ktorym sie nie powi 17.03.05, 23:04
    • mysliwy123 Re: Kto znów robi z Lecha Bolka 17.03.05, 20:24
      "Władzę można zmienić w jedną noc robiąc rewolucję, prawo można zmienić jedną
      kadencją parlamentu, ale żeby zmienić mentalność ludzi potrzeba kilku pokoleń" -
      tak kiedyś powiedział Lech Wałęsa. Pan Roman G. jest tego najlepsszym przykładem.
    • zaneta53 Re: Kto znów robi z Lecha Bolka 17.03.05, 22:01
      Jakie to przykre - karierowicze posłużyli się Lechem Wałęsą w zdobywaniu swoich
      stanowisk a dzisiaj ani myślą stanąć w obronie człowieka-legendy.Kaczyńscy jak
      wam nie jest wstyd ? Nie potraficie powiedzieć głośno stop ogolonym głowom
      rzucającym w Wałęsę śniegiem ? Nie potraficie powiedzieć stop znieważaniu jego
      przez gó..arzy zwiezionych tam w celu rozróby ? Wy jesteście PRAWO I
      SPRAWIEDLIWOSC - ale chyba tylko dla siebie . Nigdy na was nie zagłosuję.Życzę
      wam aby was kiedyś spotkało to samo.
      • jack20 Re: Kto znów robi z Lecha Bolka 17.03.05, 22:10
        Odwroc wypowiedz o 180°. To Walesa kosztem polerowanego przez kk image zdobyl
        czasowo laski spoleczenstwa, ktore po 4-latach zostaly zweryfikowane przez narod
        Kazdy z prezydentow panstw w miare cywilizowanych jest ca. about tak traktowany
        na co zasluguje. Pan Walesa podlega tez prawom"wolnego rynku".
    • kataryna.kataryna Re: Kto znów robi z Lecha Bolka 17.03.05, 22:27
      Czy tytuł ma sugerować, że Bolka z Lecha robi Kaczyński???
    • sluczyn Re: Panie Prezydencie szczerze, z wielką życzliwoś 18.03.05, 16:19
      Panie Prezydencie szczerze, z wielką życzliwością chcę uświadomić temu
      wojowniczemu katolickiemu Wałęsie, że wyszedł on z kołtuna , a do inteligencji
      jako grupy dorasta. Niewątpliwie jest wielki i samotny, jak każdy wielki.
      Jeśli ten Wałęsa będzie starał się być z tym kołtunem , równie nieprzyjaznym
      jemu jak komuna, patrz głosowanie, to niestety nie dojdzie do inteligencji,
      czego sobie życzy cały świat i skromny ja. Nadzieja w Pana poparciu dla PO czy
      dla PPD, czekam, mam nadzieję , że inni czekają też. Z nami Pan zaczął , z nami
      idź, to rozkaz kapralu!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka