radostek 18.03.05, 12:42 żenada... --- Kanapa Kastrata Strikes Back Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mangold Re: Czyżewski znów będzie sypać 18.03.05, 13:23 Słyszałem, że kolejna listę Czyżewskiego będzie otwierał niejaki Tadeusz R. z Torunia.... Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Czyżewski znów będzie sypać 18.03.05, 13:46 Sojusz prawicy z kryminalistami wzacnia się. Zwykli świadkowie nic nie wnoszą, to trzeba sięgnąć do przestępców, którzy dla wyjścia z pierdla lub uniknięcia kary, gotowi są na wszystko. Inna sprawa, że zeznania Dochnala i Wieczerzaka dodatkowo wypaczają media i nie cytują tego, co nie potwierdza zdania, że "za prywatyzacje w Polsce odpowiedzialny był klub Krakowskiego Przedmieścia". Mówią, że Buzkiem manipulowano (na co nie ma dowodów), a nie mówią w jakiej sprawie i co zrobili "zmanipulowani" ministrowie z AWS (na co są dokumenty z podpisami). Dziennikarska banda to zagrożenie największe, bo ich opinie uznaje się za fakty. Jeszcze nie zdarzyło mi się przeczytać dziennikarską relację z wydarzeń, w których uczestniczyłem, pozbawioną przekłamań i tendencyjności. Odpowiedz Link Zgłoś
vito.k Litości dla zdrowego rozsądku 18.03.05, 14:58 Proszę, niech mi ktoś odpowie prosto, jasmo i wyraźnie na następujące pytania: 1/ Czy p. Czyżewski jest poszukiwany listem gończym przez polską prokuraturę? jeżeli tak to: 2. Jakie czynności wykonały polskie organa ścigania w celu zatrzymania tego pana 3. Dlaczego nie anulowano listu gończego, skoro obecnie jest przesłuchiwany przez polskich prokuratorów i polskich posłów - czyli polskie władze ? 4. Czy wobec faktu obowiązywania listu gończego na p. Czyżewskiego i niewykonywania jakichkolwiek czynności związanych z jego zatrzymaniem i doprowadzeniem do polskiej prokuratury, prowadzącej przeciwko niemu postępowanie, można postawić temu prokuratorowi i Policji zarzut niedopełnienia obowiązków i lekceważenie polskiego prawa? 5 Jak się to ma do konstytucyjnej zasady równości wobec prawa. Naprawdę proszę o pomoc w zrozumieniu taj sytuacji, gdyż jestem człowiekiem dorosłym i skoro takiej sprawy nie mogę pojąć, to albo muszę zacząć łykać pigułki, olub wyjeżdżać z tak mądrego kraju. Pozdrawiem wszystkich rozumiejących tą sytuację i liczę na pomoc w zrozumieniu zestawienia powyższych faktów. Odpowiedz Link Zgłoś
villac Re: Litości dla zdrowego rozsądku 18.03.05, 15:46 Ten cyrk będzie trwał, rozlewał się na te pożal się Boże elyty (byłe i obecne) ale spoko włos nikomu z głowy nie spadnie, nikt nie poniesie odpowiedzialności karnej nie mówiąc o finansowej.Co najwyżej za jakiś czas umówią się, znajdą jakiegoś biedaka taką kopię Rywina i będą chcieli mu wlepić w zawieszeniu ze dwa lata, ten się będzie odwoływał wyrok ulegnie przedawnieniu.O efekt tych wszystkich komisji jestem dziwnie spokojny. NIKT NIE PONIESIE ŻADNEJ ODPOWIEDZIALNOŚCI KARNEJ, NIKOMU NIE ZABIORĄ "SKRĘCONYCH" MILIONÓW CZY NABYTYCH ZA TE PIENIĄDZE NIERUCHOMOŚCI. Jestem dziwnie spokojny. Właściwie to jestem pewny . Odpowiedz Link Zgłoś
repres1 Zdrowego rozsądku poszukaj w innym kraju. 18.03.05, 16:15 Znasz cytat "nie o to chodzi by złowić króliczka, ale by gonić go"? No to tak wygląda ta sprawa. Poseł Aumiler jest typowym przykładem naiwności(?) i wiary w polski wymiar sprawiedliwości. Ktoś mówi o IV Rzplitej. Gadanie. Dopóki nie ruszy się szamba "niezawisłych", to sobie można fantazjować. Sprawa paliwowa była i jest prosta jak konstrukcja cepa, ale dla wymiaru (chłe, chłe) sprawiedliwości to były "niestworzone rzeczy". To tak jak z FOZZ-em. 300 tomów akt, a wymiar sprawiedliwości (chłe, chłe) "uczył się kapitalizmu". Długa to nauka. Inni wiedzę zdobyli w kilka miesięcy. Wystarczyło ich spytać. Ale kto by się chciał narażać w imię jakiejś mglistej praworządności. Za "nicnierobienie" się nie karze. Zaniedbania? Solidarność zawodowa "niezawisłych" uber alles. Podskoczysz to szybko sprowadzą cię na ziemię. Nie parlament, nie rząd, ale sądy są winne nieszczęściom tego kraju, bo sądy dają przyzwolenie. Bez rozwalenia tej "solidarności zawodowej uber alles" może powstawać nawet XXII Rzplita i nic. Sąd powinien być szczytem kariery zawodowej prawnika a jest republiką kolesiów-arogantów. I nawet duża grupa wspaniałych ludzi tonie w tej nijakiej, groźnej mazi. Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill.europy do vito. k 18.03.05, 16:19 Drogi vito. Otóz p. Czyżewski powiedział jasno i wyraźnie, że mafia paliwowa jest (była?) na tyle ustawiona, że decyduje o obsadzie pierwszych stanowisk w CBS, komendanta głównego policji, prokuratora (chodziło i Piwnik) Tak więc Ci, którzy mają tropić i ścigać mafię są w istocie na jej usługach. Dlatego wysłali list gończy za p. Czyżewskim, bo ten ostatni zaczął to widzieć i zaczął to zgłaszać do prokuratury. Jak sie połapał o co chodzi , to uciekł. to takie szczególne państwo w państwie. Jgo istnienie tłumaczyłoby dlaczzego ludzie żyją jakby ich ktos kamieniem przygniótł, dlaczego w tym kraju nie ma przejrzystości, nie ma debaty publicznej o rzeczywistych problemach - teakie debaty zagrażałyby ostatecznie układowi władzy. Prosze wejśc sobie na www.radiomaryja.pl/rozmowyn.htm - jest tam szereg audycji publicystycznych tego radia. Nigdy nie podejrzewałem, że się z Wyborczej przesiąde na publicystykę w radio Maryja. No ,ale nigdzie indziej nie moge posłuchać długiej debaty publicznej na temat palących problemów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dyzein Do - the.bill.europy 19.03.05, 02:30 Zanim pierwszy zydofil wyleje kubel pomyj na Twoja glowe, chce prosic Cie, abys czesciej zabieral-a glos na tym forum. Rzadko mozna spotkac tu , wywazona i na temat wypowiedz, raczej dyzurni staraja sie za wszelka cene wprowadzic swoj klimat do tematu i rozmowy. A to co napisales-as na temat Czyzewskiego, najprawdopodobniej jest najblizsze PRAWDY, chociaz nie na nute GW. Odpowiedz Link Zgłoś
mosiek.crappus Czy Wyborcza sie boi? 19.03.05, 02:35 Jak widać po zeznaniach Wieczerzaka, ma czego. Odpowiedz Link Zgłoś