Dodaj do ulubionych

Juszczenko rozpoczął wizytę w Polsce

11.04.05, 10:42
Serdecznie dziękuję pp. Prezydentom, a równocześnie stołecznej Policji, za
zablokowanie Krakowskiego Przedmieścia na 25 minut dziś rano. Mało, że
spóźniłem się do pracy i siedziałem zamknięty w rozlatującym się Ikarusie, to
jeszcze przeczytałem sobie Wyborczą. Mam nadzieję, że jutro też coś
zablokujecie ;-)
Obserwuj wątek
    • doker0 Re: Juszczenko rozpoczął wizytę w Polsce 11.04.05, 10:49
      w czasie gdy stał to chyba sie nie rozlatywal, co nie? ;-)
      ...bo w łódzkich sróbki leca tylko podczas jazdy..... no czasem ktorys sie
      złamie w pół... :) bez powodu oczywiscie ;-)
      • lukka12 Re: Juszczenko rozpoczął wizytę w Polsce 11.04.05, 11:55
        rozlatywał. widocznie te nierozlatujące się poszły do Łodzi. za to my mamy
        niełamliwe ;-)
    • brokowisko Przyszlosc POLSKI a pozniej cmentarze /tez wazne/ 11.04.05, 11:12
      Szukajmy rzeczy , ktore nas polacza!
      Ktore pomoga isc do przodu! A nie ciagle chamulce chocby byly najlepsze i
      najwazniejsze!Najpierw nasza przyszlosc!
      • kaz63 Re: Przyszlosc POLSKI a pozniej cmentarze /tez wa 11.04.05, 11:42
        POpieram Pana p."Brokowisko",ale slowo HAMULEC piszemy przez "h".
        Pozdrowionko.
      • konread Re: Przyszlosc POLSKI a pozniej cmentarze /tez wa 11.04.05, 13:01
        Popieram, nie samą przeszłością żyć można!!!
    • marek.sudnik Re: Juszczenko rozpoczął wizytę w Polsce 11.04.05, 12:09
      Witamy panie Prezydencie!
      Mam nadzieje, ze moi rodacy nie wepchna Was znowu w lapy jakiejs nowej
      Katiuszy... Teraz zobaczymy, czy od czestego powtarzania Polacy znowu przestana
      rozumiec o czym mowia... "Razom nas bohato!" - z cudzyslowem, czy bez...
      Mnogoje leto - panie Prezydencie!...
      Marek Sudnik
      • janbezziemi Re: Juszczenko rozpoczął wizytę w Polsce 11.04.05, 13:03
        Zawsze są blokady ulic z takiej okazji. A co sie dzialo w Wawie jak był Papiez?
        • stasss Re: Juszczenko rozpoczął wizytę w Polsce 11.04.05, 13:09
          a co sie dzialo w wawie jak papieza juz nie bylo !!
          • freud1 Witamy... 11.04.05, 14:33
            W koncu przyjechal. Po odwiedzinach Rosji, Brukseli i Niemiec (wlazil im w
            pupcie twierdzac, ze to glownie dzieki ich wielkiemu poparciu zostal
            prezydentem, ha!) najwyzszy byl juz chyba czas. Glupio mi troche, ze pomimo
            naszego bezprecedensowego zaangazowania dla Juszczenki, Ukraincy ogolnie olewaja
            nas rowno. I po co bylo sie Polsce wychylac? Chyba tylko po to, zeby Ukraincy
            mogli sie teraz dogadywac z Niemcami ponad naszymi glowami. Jak widac historia
            zobowiazuje. Nie wiem jak Wy, ale ja czuje sie troszeczke oszukany...
            Pozdro
            • wirusx Re: Witamy... 11.04.05, 15:40
              Freud1, taki nick zobowiązuje, ale gdybyś porzucił spiskowe teorie poczułbyś
              się o wiele lepiej. Zyczę zdrowia!
              • freud1 Re: Witamy... 11.04.05, 16:18
                wirusx napisał:

> Freud1, taki nick zobowiązuje, ale gdybyś porzucił spiskowe teorie poczułbyś
                > się o wiele lepiej. Zyczę zdrowia!

Dzieki za zyczenia zdrowia. Jak widac cos w Polsce drgnelo. Nauka Jana Pawla II
                rzeczywiscie zbiera pierwsze owoce, jesli tak bardzo sie o mnie troszczysz. Co
                do "spiskowych teorii". Coz, ja tylko powtarzam slowa znajomego ze Lwowa
                (Ukrainca nota bene), ktory pelnil nocny dyzur na Majdanie. W przeciwienstwie do
                tradycyjnego elektoratu Juszczenki jest jednak socjaldemokrata , ktory w wyborze
                Juszczenki widzial jedynie mniejsze zlo. Zastanow sie dlaczego. Pozdrawiam
                • wuj.ci.w.zupe ukraińcy 11.04.05, 16:24
                  nas nie olewają tylko muszą też zabiegać o poparcie w innych krajach
                  członkowskich. zastanów się dlaczego.
                  • freud1 Masz racje! 12.04.05, 09:06
                    wuj.ci.w.zupe napisał:

> nas nie olewają tylko muszą też zabiegać o poparcie w innych krajach
                    > członkowskich. zastanów się dlaczego.

To pewnie w ramach tego "zabiegania o poparcie w innych krajach czlonkowskich"
                    UNA-UNSO (to taka "proeuropejska" PARAMILITARNA BOJOWKA Kongresu Ukrainskich
                    Nacjonalistow - organizacji z politycznego zaplecza prezydenta Juszczenki,
                    bynajmniej nie marginalnej) nawiazala wspolprace z neofaszolami z NPD (to
                    niemiecki odpowiednik partii typowo "proeuropejskiej") powolujac sie na
                    braterstwo broni UPA (you know - takie ukrainskie AK) i Wehrmachtu!
                    Oto kolejna rzecz nad ktora i Ty powinienes sie zastanowic... Pozdro
    • anderl A na piechotę nie łaska 11.04.05, 15:33
      Trza było podejść ten kawałek na piechotę. Zdrowiej i jak oszczędność na
      autobusach!!!
    • wuj.ci.w.zupe Re: Juszczenko rozpoczął wizytę w Polsce 11.04.05, 16:20
      kolego cośtam12, trzeba było w porę ruszyć zad z autobusu i przejść się
      piechotą. a nie teraz nam tu jęczeć na forum że juszczenko cię zamnkął w ikarusie.
      • lukka12 Re: Juszczenko rozpoczął wizytę w Polsce 11.04.05, 16:48
        Problem z literkami? Zapraszam jutro rano na 10.00, pokażesz, jak się zasuwa na Żoliborz piechotką.
        Gdybyś umiał czytać, to byś się doczytał, że mam pretensje o to, że każde kichnięcie Głowy Państwa
        powoduje korki, wypadanie autobusów z rozkładu i upierniczenie życia ludziom, podczas, gdy
        mundurowi stoją bezczynnie, zamiast zorganizować jakiś objazd. Ale jak masz za mały móżdżek, to się
        doczytałeś, czego umiałeś, prawda?
        • bbprezydent Re: Juszczenko rozpoczął wizytę w Polsce 11.04.05, 17:01
          to się wyprowadź, najlepiej tam gdzie nie ma internetu.
    • zyks Świetnie.A Wowka na Kremlu niech gryzie paluszki, 11.04.05, 17:52
      durnyło...Ta "sziraka strana..." będzie coraz to mniejsza, Wowuszka, jakiż z
      ciebie car...
      • sawa.com Przezwycięzyc przeszłość... 11.04.05, 21:51
        freud1 napisał
        W koncu przyjechal. Po odwiedzinach Rosji, Brukseli i Niemiec (wlazil im w
        pupcie twierdzac, ze to glownie dzieki ich wielkiemu poparciu zostal
        prezydentem, ha!) najwyzszy byl juz chyba czas. Glupio mi troche, ze pomimo
        naszego bezprecedensowego zaangazowania dla Juszczenki, Ukraincy ogolnie olewaja
        nas rowno. I po co bylo sie Polsce wychylac? Chyba tylko po to, zeby Ukraincy
        mogli sie teraz dogadywac z Niemcami ponad naszymi glowami. Jak widac historia
        zobowiazuje. Nie wiem jak Wy, ale ja czuje sie troszeczke oszukany...

Nie będzie lekko. Ale to właśnie spór o przeszłość może oziębić wzajemne
        stosunki, które ociepliły się podczas pomarańczowej rewolucji. Musimy wybierać,
        czy będziemy sie upierać przy napisach wyniośle symbolicznych i podkreślających
        patriotyzm polski na cmentarzu Orlat. Takie napisy sa nie do przyjęcia dla
        Ukraińców. Koniec, kropka. I tym samym znów między nami zapanuje zima.
        UKraińcom bedzie bliżej do Brukseli przez Berlin a nie Warszawę. I nie łudźmy
        sie, że Niemcy na to nie pójdą. Pójdą, pójdą. Ukraina jest w tej chwili
        najlepszą przestrzenią do ekspansji gospodarczej w Europie.

Zresztą, przeszłość można przezwyciężyć tylko poprzez rozwój gospodarczy.
        Otworzenie granic, turystykę... a nie oglądanie się za siebie.
        O groby trzeba dbać, żeby nie zarosły zielskiem, ale groby nie powinny być
        zarzewiem nowych sporów bo jest to droga do nikąd albo do następnej tragedii.
    • brynk Ukraina jeszcze da nam popalić , a wtedy .... 11.04.05, 22:37
      ...Kwasniewski ! - nie masz zycia do konca zycia
    • brynk CMANTARZ - najwazniejsza sprawa wizyty Juszczenki 11.04.05, 22:38
      Kupa wariatów rzadzi Polska ,,,,
      • brynk Re: CMANTARZ - najwazniejsza sprawa wizyty Juszc 11.04.05, 22:41
        oby wy wszyscy obecnie rzadzący Polską na tym przysłowiowym cmentarzu znalezli
        sie jak najszybciej
    • brynk Juszczenko - nie kpij sobie z Polski 11.04.05, 22:49
      Najpierw jedzie do Rosji , Niemiec , Brukseli a na koncu do Polski. Cóz o tym
      myslec ? Jedna tylko myśl sie nasuwa , ze ma nas w dupie . Panie Kwasniewski ,
      moze bys go tak jeszcze w .... pocałował .
      • przypadek Re: Juszczenko - nie kpij sobie z Polski 11.04.05, 23:24
        Myśleć tyle, że ambasada rosyjska przyjęła plan wieloletnich stałych nacisków na
        polską opinię publiczną poprzez m. in. takie wypowiedzi jak powyższa. (i kilka
        poprzednich), mając nadzieję, że bzdury powtarzane w sposób ciągły zaczną być
        uznawane za prawdę oświeconą.
        • sawa.com Spojrzenie w przyszłość... 12.04.05, 07:14
          Chciałabym, by oba narody odwróciły wzrok od przeszłości i spojrzały do
          przodu.Rany przeszłości niech oczyszczają historycy. Niech robią to dyskretnie
          i w wyjałowionych od emocji rękawiczkach.

A my zajmijmy się przyszłością. Współpracą gospodarczą. Budowaniem naszych
          współczesnych więzi.

Chciałabym kiedyś przekraczać granicę między Polską i Ukrainą w sposób jak
          przekracza się obecnie (byłą?) granicę między Włochami i FRancją. Chciałabym,
          bo po stronie ukraińskiej są groby moich przodków. Chciałabym od czasu do czasu
          powyrywać na nich zielsko i zapalic znicze. I chciałabym, żeby przy tej okazji
          nie patrzono na mnie jak na intruza i wroga. Chciałabym, żeby i Ukraińcy
          którzy w Polsce mają groby swoich przodków mogli to samo robić.

Przyjazna, budująca przyszłość jest nam bardzo potrzebna. Czy zwróciliscie
          uwagę jak bardzo podobne są nasze języki - to ułatwia podejmowanie wspólnych
          przedsięwzięc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka