kataryna.kataryna 12.05.05, 07:54 Jeszcze antylustratorzy zapłaczą za Kieresem bo jest pomysł, żeby szefem IPN został Antoni Dudek a on się będzie mniej cackał. www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=1030&news_id=62824 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wielki.inkwizytor Uff... a juz myslalem, ze Jurek wraca z Liverpoolu 12.05.05, 08:59 Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Dudek na szefa IPN? 12.05.05, 09:08 Najwyższy czas, żeby Czuchnowski "przesiadł się" z Kieresa na Dudka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Dudek na szefa IPN? 12.05.05, 14:42 witek.bis napisał: > Najwyższy czas, żeby Czuchnowski "przesiadł się" z Kieresa na Dudka ;) Może na przykład pociągnąć zasygnalizowany już (i zarzucony - Czuchnowski lubi jednorazowe sensacje) wątek "Kto podrzucił teczkę Kieresowi" i napisać, powołując się na "pragnącego zachować anonimowość członka kolegium IPN", że to Dudek podrzucił Kieresowi teczkę Hejmy, żeby go wygryźć ze stołka. Czuchnowksi rzucił podejrzenie na Bernadetę Gronek i tłumaczył, że nie mógł jej zapytać bo jest na urlopie. Już pewnie wróciła i Czuchnowksi powinien uczciwie dokończyć zaczętą intrygę. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot zapominialas? 12.05.05, 14:47 kataryna.kataryna napisała: > witek.bis napisał: > > > Najwyższy czas, żeby Czuchnowski "przesiadł się" z Kieresa na Dudka ;) > > > > Może na przykład pociągnąć zasygnalizowany już (i zarzucony - Czuchnowski lubi jednorazowe sensacje) wątek "Kto podrzucił teczkę Kieresowi" i napisać, > powołując się na "pragnącego zachować anonimowość członka kolegium IPN", że to Dudek podrzucił Kieresowi teczkę Hejmy, żeby go wygryźć ze stołka. Czuchnowksi rzucił podejrzenie na Bernadetę Gronek i tłumaczył, że nie mógł jej zapytać bo jest na urlopie. Już pewnie wróciła i Czuchnowksi powinien uczciwie dokończyć zaczętą intrygę. Dwa dni wczesniej od tekstu Czuchnoiwskiego przeswietliki, a konkretnie Morozowski powiedziedzial w Przeswietleniu o swoim sledztwie skad sie wziela teczka o. Hejmo. On rozmawial z szefowa archiwow IPN, ktora mu powiedziala, ze to nie ona zadzwonila do Kieresa z informacja o znalezieniu teczki, ale to Kieres zadzwonil do niej z prosba o przyniesienie konkretnej teczki. Najwyrazniej dzien pozniej poszla szybko na urlop... Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: zapominialas? 12.05.05, 15:03 leszek.sopot napisał: > Dwa dni wczesniej od tekstu Czuchnoiwskiego przeswietliki, a konkretnie > Morozowski powiedziedzial w Przeswietleniu o swoim sledztwie skad sie wziela > teczka o. Hejmo. On rozmawial z szefowa archiwow IPN, ktora mu powiedziala, ze > to nie ona zadzwonila do Kieresa z informacja o znalezieniu teczki, ale to > Kieres zadzwonil do niej z prosba o przyniesienie konkretnej teczki. No popatrz. Widać Czuchnowski znowu nie oglądał Prześwietlenie skoro dwa dni później pisał: "Odkrycie tych dokumentów nie było przypadkowe. Uważam, że ktoś te materiały celowo podsunął prezesowi Kieresowi. Ta sprawa powinna zostać wyjaśniona - powiedział "Gazecie" proszący o zachowanie anonimowości członek Kolegium IPN (...) Z informacji uzyskanych przez "Gazetę" wynika, że teczkę przekazała Kieresowi szefowa archiwum IPN Bernadetta Gronek. Gronek do 9 maja jest na urlopie, dlatego nie mogła odpowiedzieć na pytanie, kto wskazał jej materiał" Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: zapominialas? 12.05.05, 15:09 A propos oglądania. Czuchnowski nie ma pewnie czasu na oglądanie TVN24, bo zaczął tam występować, a to musi być bardzo absorbujące. Niedawno widziałem go tam po raz pierwszy i muszę przyznać, że byłem trochę rozczarowany. Na killera to on wcale nie wygląda. Kto by pomyślał, że z tego poczciwca taki terminator. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: zapominialas? 12.05.05, 15:23 witek.bis napisał: > A propos oglądania. Czuchnowski nie ma pewnie czasu na oglądanie TVN24, bo > zaczął tam występować, a to musi być bardzo absorbujące. Niedawno widziałem go > tam po raz pierwszy i muszę przyznać, że byłem trochę rozczarowany. Na killera > to on wcale nie wygląda. Kto by pomyślał, że z tego poczciwca taki terminator. Zanim się uaktywnił lustracyjnie wydawał mi się całkiem sympatyczny (raz czy dwa go widziałam) ale niestety to co robi go całkowicie dyskredytuje. Mam nadzieję, że przynajmniej finansowo mu się opłaca. A gdzie go widujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: zapominialas? 12.05.05, 15:26 Widujesz to za dużo powiedziane - widziałem go chyba raz. To był zdaje się Raport, ale nie jestem pewien. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: zapominialas? 12.05.05, 15:36 Byc moze wlasnie jest na odwrot - ogladal "Przeswietlenie" i probowal sie z Gronek skontaktowac, ta jednak zniknela. Morozowski mowil jeszcze, ze powiedzial Gronek, ze Kieres mowil cos innego a na to ona odpowiedziala, ze swego zdania nie zmieni i polecila mu jeszcze raz porozmawiac z Kieresem. Morozowski mowil, ze probowal, ale nie udalo mu sie z nim skontaktowac. W pozniejszych programach przeswietliki niestety juz do sprawy nie powracali. Odpowiedz Link Zgłoś
olany_klient Re: zapominialas? 12.05.05, 15:09 leszek.sopot napisał: > > Dwa dni wczesniej od tekstu Czuchnoiwskiego przeswietliki, a konkretnie > Morozowski powiedziedzial w Przeswietleniu o swoim sledztwie skad sie wziela > teczka o. Hejmo. On rozmawial z szefowa archiwow IPN, ktora mu powiedziala, ze > to nie ona zadzwonila do Kieresa z informacja o znalezieniu teczki, ale to > Kieres zadzwonil do niej z prosba o przyniesienie konkretnej teczki. Od razu mówiłem, że to Kieres kisi u siebie co smakowitsze kąski, wyciąga je dopiero wtety gdy przyciśnie się go do muru, dlatego: DUDEK PREZESEM IPN!!! Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Dudek na szefa IPN? 12.05.05, 14:58 kataryna.kataryna napisała: > witek.bis napisał: > > > Najwyższy czas, żeby Czuchnowski "przesiadł się" z Kieresa na Dudka ;) > > > > Może na przykład pociągnąć zasygnalizowany już (i zarzucony - Czuchnowski lubi > jednorazowe sensacje) wątek "Kto podrzucił teczkę Kieresowi" i napisać, > powołując się na "pragnącego zachować anonimowość członka kolegium IPN", że to > Dudek podrzucił Kieresowi teczkę Hejmy, żeby go wygryźć ze stołka. Czuchnowksi > rzucił podejrzenie na Bernadetę Gronek i tłumaczył, że nie mógł jej zapytać bo > jest na urlopie. Już pewnie wróciła i Czuchnowksi powinien uczciwie dokończyć > zaczętą intrygę. Czuchnowski chyba nie z tych co to porzucają rozgrzebaną robotę. Kto by mu w przyszłości dał jakieś zlecenie. Dokończy jak pani Bernadeta wróci z urlopu. Gorzej jeśli ona jest akurat na macierzyńskim albo wychowawczym. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Dudek na szefa IPN? 12.05.05, 09:15 Pomarzyć zawsze można :) Jak będę miał zły humor pofantazjuję, że wybierają między Dudkiem a Chodakiewiczem :) Odpowiedz Link Zgłoś
pralinka.pralinka Re: Dudek na szefa IPN? 12.05.05, 09:23 Marzenia nie są złe - zwłaszcza gdy się realizują. To dlatego SLD tak wspiera Kieresa - czują pismo nosem. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Dudek na szefa IPN? 12.05.05, 16:01 lupus.lupus napisał: > Pomarzyć zawsze można :) Jak będę miał zły humor pofantazjuję, że wybierają > między Dudkiem a Chodakiewiczem :) He, he:) Właśnie czytam jego "Ciemnogród. O prawicy i lewicy". To by dopiero było! Odpowiedz Link Zgłoś
omamiony.wiedzmin Re: Dudek jastrzębiem ? 12.05.05, 10:00 kataryna.kataryna napisała: > Jeszcze antylustratorzy zapłaczą za Kieresem bo jest pomysł, żeby szefem IPN > został Antoni Dudek a on się będzie mniej cackał. szczerze mówiąc bardziej sępa przypomina ,skrzyżowanego z głuptakiem jako antylustrator juz popuściłem ze strachu..... Cieszysz się Kasiu ? Odpowiedz Link Zgłoś
terraincognita Dudek? Nigdy! 12.05.05, 10:40 Mamy byc wystrychnięci na...Dudka? Nigdy! Wystarczy posłuchac faceta w telewizji... Odpowiedz Link Zgłoś
normalny.normals Re: Bogusław Nizieński szefem IPN! 12.05.05, 12:13 Dudek też jest niezły! Odpowiedz Link Zgłoś
margaryna.margaryna To jednak wylecial z Liverpulu? Szkoda dla Polski 12.05.05, 13:48 Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: To jednak wylecial z Liverpulu? Szkoda dla Po 12.05.05, 16:37 Dudek nie ma szans. Odpowiedz Link Zgłoś