Dodaj do ulubionych

W czym PO lepsze od PiS

20.06.05, 07:02
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • 123rbr Re: W czym PO lepsze od PiS 20.06.05, 07:18
      Wystarczy obejrzeć galerię zdjęć Jana Marii i obu Kaczeńskich i zadać sobie
      pytanie : " czy tak wygląda normalny mężczyzna ? "
      • sluczyn Re: Kak skazł Władimir Ilicz:” nie dla psa kiełbas 20.06.05, 07:31
        Kak skazł Władimir Ilicz:” nie dla psa kiełbasa, ale dla nas, zresztą psa już
        dawno zjedliśmy” A ja chotieł skazat czto kiełbasa dla Was. Oto słowo Pana
        przekazane Baranom przez Szarlatana!
        • navaira Piknik z darmową kiełbasą 20.06.05, 07:49
          Jeśli nie tym właśnie jest obietnica konstytucyjnego zakazu nadawania władzy
          nowych przywilejów, to czym innym?

Fajne też to zdanie o złym SLD, które chce podnieść tak gigantyczną płacę
          minimalną, która swą straszną wysokością dusi rynek pracy. W końcu 800 zł
          miesięcznie to dokładnie tyle, co Rokita zarabia. Prawda?
          • meth.p Re: Piknik z darmową kiełbasą 20.06.05, 10:02
            Nie masz pojęcią o wolnym rynku.
            • pro.filutek1 Re: Piknik z darmową kiełbasą 20.06.05, 12:19
              Właśnie co z ta kielbasa?
              • jaerk Re: Piknik z darmową kiełbasą 21.06.05, 00:03
                no kiełbasa wyborcza - proste;-)
      • piwa2 normalny mężczyzna 20.06.05, 10:12
        a co znaczy normalny męzczyzna?
        czy ci z parady normalności czy ci z równości?
      • davidmors W czym PO lepsze od PiS - w niczym, a nawet gorsze 20.06.05, 16:33
        Przecież Donald to też kaczor.
    • 123rbr Re: W czym PO lepsze od PiS 20.06.05, 07:18
      Wystarczy obejrzeć galerię zdjęć Jana Marii i obu Kaczeńskich i zadać sobie
      pytanie : " czy tak wygląda normalny mężczyzna ? "
    • amhu Re: W czym PO lepsze od PiS 20.06.05, 07:29
      W tym ze nie etatyzuje i nie socjalizuje.
      • lukciu I wlasnie dlatego bede glosowal na PO 20.06.05, 07:33
        • meth.p Re: I wlasnie dlatego bede glosowal na PO 20.06.05, 10:03
          Ja tez, chociaz wolalbym zeby Rokita byl troche bardziej ustatkowany.
          • mateusz.slawinski Re: I wlasnie dlatego bede glosowal na PO 20.06.05, 10:05
            meth.p napisał:

> Ja tez, chociaz wolalbym zeby Rokita byl troche bardziej ustatkowany.

Żonę ma, córkę ma ... czego więcej do ustatkoania potrzeba :P Może brakuje mu
            nieco umiarkowania.

A PO i tak ma mój głos.
            • meth.p Re: I wlasnie dlatego bede glosowal na PO 20.06.05, 10:11
              ustatkować się dk IV, ~kuję się, ~kujesz się, ~kuj się, ~ował się
              «zacząć stateczne, spokojne życie, **stać się zrównoważonym**, poważniejszym»

Mi o te zrowanowazonym chodzilo :P Moj glos tez maja, juz mowilem.
              • myzeszwagrem Re: I wlasnie dlatego bede glosowal na PO 22.06.05, 01:00
                Dawajta te głosy, dawajta. Cztery lata temu tak samo wszystkie bałwochwalce
                leciały do SLD jak muchy do miodu. Szwagier ma technikum i mówi, że to się
                nazywa "prawo masy krytycznej".
            • noadam Re: I wlasnie dlatego bede glosowal na PO 20.06.05, 11:41
              No, Rokita trochę populistycznie wypadł(np: kara dla urzędnika 3x wyzsza niż dla
              zwykłego obywatela), ale i tak głosuję na PO.
          • myzeszwagrem Re: I wlasnie dlatego bede glosowal na PO 22.06.05, 00:55
            >> I wlasnie dlatego bede glosowal na PO

> Ja tez, chociaz wolalbym zeby Rokita byl troche bardziej ustatkowany.

A my ze szwagrem skopiowalim te wszystkie obietnice Rokity, co to je
            wydrukowali w artykule z kropką na początku i będziem po wyborach przypominać
            je co tydzień, żeby Rokicie nie odwaliło tak samo jak Millerowi.
    • szymizalogowany Re: W czym PO lepsze od PiS 20.06.05, 07:38
      Wszystko co mówią mi sie podoba. Tylko według mnie to nie dadzą rady tego
      zrealizować - kaczuchy na pewno się zaprą i nie zgodzą np. na podatek liniowy.

PO to maleńka wyspa w morzu marksistów.
    • rwerp Re: W czym PO lepsze od PiS 20.06.05, 07:43
      Jeżeli Tusk nie chce, żeby Polską rządzili ludzie z kompleksami, to co w tej
      partii robi Rokita???
    • k_r_m Re: W czym PO lepsze od PiS 20.06.05, 07:59
      z godziną lekcyjna trwającą 60 minut to trochę przegiął, proszę sobie wyobrazić
      ucznia podstawówki czy gimnazjalistę się dzącego z uwagą przez pełną godzinę na
      fizyce czy matematyce gdy juz po 45 minutach wychodzi ledwo żywy
      • woltron Re: W czym PO lepsze od PiS 20.06.05, 08:03
        ale przynajmniej dostrzegł, że istnieje coś innego niż afery i teczki ;) Zresztą
        jeżeli będzie to wstęp do rozmowy na temat polskiego szkolnictwa to bardzo,
        barzdo dobrze, bo to jest prawdziwy problem od którego zależy bardzo wiele spraw.
      • nicola21 Re: W czym PO lepsze od PiS 20.06.05, 08:11
        tez mi sie tak wydawalo. z drugiej strony pamietam, ze wlasnie w podstawowce
        zanim po dzwonuku wrocilismy do klas i sie rozpakowalismy mijalo okolo 10 minut.
        pozniej 5 minut przed koncem jest 5 minut na zadanie pracy domowj i pakowanie. w
        wielu wypadkach rzeczywisty czas zajec to okolo 30minut. chociaz 60 to nadal
        duzo jak dla pierwszakow.
        • t.o.m.e.k konstytucyjny zakaz tworzenia nowych przywilejów 20.06.05, 08:27
          No dobrze - a co ze starymi? Mają pozostać? Czy urzędnicy trzeciego-czwartego
          sortu cały czas mają mieć przywilej służbowych samochodów, różnego rodzaju
          premii (z wypracowanego zysku - heheh...)? O tym Rokita nie wspomina - ale
          chyba nie po to by zniechęcić swoich sympatyków?
        • sierpimlot Re: W czym PO lepsze od PiS 21.06.05, 23:10
          dobrze, że w większości uczniowie nie głosują, PO nie miałaby szans.

www.gooru.pl/lista/index.php
      • obaryb Re: W czym PO lepsze od PiS 20.06.05, 08:42
        k_r_m napisał:

> z godziną lekcyjna trwającą 60 minut to trochę przegiął, proszę sobie
        wyobrazić
        > ucznia podstawówki czy gimnazjalistę się dzącego z uwagą przez pełną godzinę
        na
        > fizyce czy matematyce gdy juz po 45 minutach wychodzi ledwo żywy

Ja tak miałem całe liceum i nie narzekam.
    • zbyszek2005 O czym my tu dyskutujemy?..... 20.06.05, 08:10
      Od czasu kiedy Arthur Bliss Lane (ambasador US w Warszawie), na znak protestu
      po ewidentnie sfałszowanych w 1946 wyboach (3 X TAK)
      pl.wikipedia.org/wiki/3_x_TAK
      opuścił Polskę („I saw Poland Betrayed”), do dzisiejszego dnia (20 VI 2005),
      nie było tam ANI JEDNYCH, uczciwie przeprowadzonych wyborów (Wladimir
      Bukowski).
      Poleca on zreszta rozmowy z aktywnymi wtedy i później e-SB-ekami, którzy z
      przymrużeniem oka i towarzyszącym temu głupawym uśmiechem chętnie wspominają o
      cudach nad urnami i skutecznym podmienianiu całych worków, ze spreparowanymi
      listami i „prawielno” dodrukowanymi (zgadnijcie gdzie?)głosami.
      Od tamtego okresu, caly czas, skutecznie działa w Polsce rezydencja sowiecka
      (teraz rosyjska), której zadaniem jest „zabezpieczenie” wyników KAŻDYCH i
      kolejnych wyborów. Rezydentami oprócz „Wolskiego”, byli wszyscy wytypowani,
      poleceni i rokujacy agenci, pozniej kilkakrotnie przeszkalani w Sowietach.
      (Kilku z nich bylo wczoraj na imieninach w Gdansku).
      Nastepcy KIMA PHILBIEGO maja juz kolejne wybory "zabezpieczone".
      Dyzurne, koszerne gazety, robia tylko pozory i zadyme, zeby wszystko jakos
      wygladalo.

• marta_marta1 Re: O czym my tu dyskutujemy?..... 20.06.05, 09:22
        Ty, to w końcu kto jest winny? Żydzi, Ruskie, Wałęsa, Michnik, czy to wszytko
        jedna mafia? Bo juz sie zgubiłam, choć blomdi nie jestem...
    • lobo13 Nareszcie... 20.06.05, 08:27
      Wreszcie jakiś program wyborczy, którego rdzeń nie opiera się na lansowaniu
      teorii "okrągłostołowej mafii", teczek, odnowy moralnej, IV RP, odmienności
      seksualnych i innych debilizmów. Gratuluję odwagi liderów PO na konwencji
      jawnego sprzeciwienia się polityce dwóch drobiowych awanturników. Boję się
      tylko co z tego wyniknąc może. Co będzie jeżeli pis faktycznie wyprzedzi PO a
      LPR będzie np. trzecią siłą? Jak Tuski i kaczory się pokłócą, to drugą
      najbardziej prawdopodobną koalicją staną się pis i lpr. Aż boję się myśleć co
      wtedy będzie... Nie dopuśćmy do takiej sytuacji. Choćby skały sr.. miały, idźmy
      do wyborów!!! Głosujmy na wszystkich tylko nie na prawicowych populistów!!!
    • dem0kryt Teraz czas na różnice. Na kompromisy czas będzie.. 20.06.05, 08:33
      po wyborach. Cieszę się, że PO zaczyna znowu przemawiać językiem gospodarczego
      rozsądku, ignorując paradę etatyzmu, socjalizmu i populizmu - ta teraz modne w
      wykonaniu partii od Samoobrony po LPR. PiS też ma swój wkład w renowację etatyzmu.
    • camel_3d tja... 20.06.05, 08:33
      w tym, ze w PO nie ma tych durnowatych kaczorow:)
    • pcat GW robi wszystko, żeby zablokować koalicję POPiS. 20.06.05, 08:39
      Łysiak miał rację.
      • sobekx Re: GW robi wszystko, żeby zablokować koalicję PO 20.06.05, 09:05
        na pewno to dziennikarze GW rozwiesili transparent "Lepszy Tusk i Rokita niż
        dwa brzydkie kaczątka" i kierowali zdalnie myślami i słowami liderów PO -
        paranoja spiskowaców spod znaku Łysiaka nie ma granic
        • pcat Mylisz się. 20.06.05, 09:26
        • niezapowiedziany Re: GW robi wszystko, żeby zablokować koalicję PO 20.06.05, 22:49
          a ja bylem na tej konwencji. taki transparent "agresywny" wobec Kaczynskich byl - to prawda, ale byl taki tylko jeden, wsrod kilkudziesieciu innych. (np przyszlosc zbudujemy na prawdzie). prawda jest ze te slowa pod adresem PiS padly, tylko ze nie byly powiedziane jako atak (ale raczej jako zawieszenie pytania, zaznaczenia, ze my myslimy inaczej). publicznosc zas reagowala entuzjastycznie, gdy Rokita mowil o Millerze i np. Waniek :). I to o gruszkach to bylo a propos niego a nie do PiS. O mieszkaniach tez bylo, ale pozniej i znow jako pytanie (retoryczne :). No sorry, nikt nie ukrywa - te partie sa rozne. Ale potrafia sie porozumiec. A umowa jest taka, ze realizowany jest program partii zwycieskiej (ew. z niewielkimi modyfikacjami na rzecz koalicjanta), wiec na tych wyborach tak naprawde bedziemy wybierac dwie wizje Polskie, dwa modele wg ktorych Polska bedzie budowana.

PO i PiS sie nie atakuja. Zaznaczamy punkty rozbiezne - to jest oczywiste, ale w KAZDYM miejscu mozna sie porozumiec, przekonac (ostatni przyklad z teczkami), wypracowac kompromis.

do GW: nie probujcie sklocac PO i PiS bo to I TAK BEDZIE KOALICJA!
      • jajko69 Re: GW robi wszystko, żeby zablokować koalicję PO 20.06.05, 09:23
        jakie to ciekawe - wszyscy prawicowcy sa opetani przez teorie spisku. wszedzie
        podstep - az wam wspolczuje.
        moze wobez tego zmienisz gazete - np. na "glos niedzielny" czy cos w tym stylu.
        • pcat Niestety, ale nie masz racji. 20.06.05, 09:25
        • quasimodos1 Re: GW robi wszystko, żeby zablokować koalicję PO 20.06.05, 11:29
          Tak właśnie myślimy sobie, my prawicowcy, że jesteśmy oszołomami, którzy
          wszędzie dopatrują się sensacji... dlatego nie robimy zdziwionych oczu kiedy
          Napierski wypuszcza E. Mazura, mimo, że istnieje podejrzenie, że Mazur stał za
          zabójstwem Papały, nie dziwi nas, że Rywin, po odbębnieniu farsy wyroku,
          wychodzi na wolność, nie dziwi nas, że wszystkie zeznania w różnych , pozornie
          nie powiązanych ze sobą sprawach prowadzą do LSD i do prezia wszystkich
          buraków, nie dziwi...
          Ale cóż, ja prawicowy oszołom jestem. Ech....
      • meth.p Re: GW robi wszystko, żeby zablokować koalicję PO 20.06.05, 10:08
        A niby jaka koalicja im w glowie?
    • loppe populizm 20.06.05, 08:45
      "Polacy nie chorują, tylko politycy" he he
      • meth.p Re: populizm 20.06.05, 10:09
        Niestety to jest prawda, klasa polityczna w Polsce JEST zepsuta. Mam nadzieje ze
        w PO znajdzie sie odpowiednia ilosc uczciwych...
        • loppe Re: populizm 20.06.05, 11:17
          "klasa"? - nie posługuj sie tymi wyświechtanymi określeniami, jak klasa i scena
          p., wtedy sie łatwiej myśli

"klasa" z marsa sie nie bierze, tylko z tego społeczeństwa, które na dokładkę
          co 4 lata wybiera swoją "klasę"

każdy naród ma taką "klasę polityczną" na jaką sobie zasługuje
          • pandada Re: populizm 20.06.05, 13:38
            Społeczeństwo jest nadpsute. Skąd ten wzrost przestępczości? Skąd ten oszołomski jazgot? To wszystko z przyzwolenia lub nawet na życzenie społeczeństwa.
            Władza źle wpływa na społeczeństwo i vice versa.

Program Rokity to kupa pierdół niekonstytucyjnych lub nie do zrealizowania w układzie z PiS. Rządy koalicji POPiS potrwają kilka miesięcy, chyba że uradowani byciem u koryta frustraci oleją swoje obietnice i będą kontemplować bycie na szczycie.
    • loquin.phd Głosujcie na PO mes chers Polonais ... 20.06.05, 08:57
      ... niech mają szerokie poparcie i rozdają karty. Byle nie PiS na pierwszym
      miejscu, o LPR nie wspominając. Pomogą wam: lustracja, liberalizm i likwidacja
      układów.
      SLD życzę szcześcia na opozycji, oby Olejniczak pokonał próg wyborczy.
      Bermanowi stanowcze "nie"!
    • jajko69 he he he 20.06.05, 09:08
      cos nie widac, jakie maja pomysly na gospodarke, rozwoj panstwa, polityke
      zagraniczna. co z tym patologicznym zus-em, co z reforma sluzby zdrowia -
      niebezpiecznych tematow sie nie porusza, bo sie potencjalni wyborcy zdenerwuja?
      gadanie o zniesieniu przywilejow wladzy to tylko kielbasa - chca podkreslic, ze
      na pewno nie bedzie takich afer, jak w sld.

ja nie wiem, czy tusk, mowiac o tym, ze platforma nie jest radykalna, zdaje
      sobie sprawe z tego, ze rokita jest na poziomie kaczynskich.. w kazdym razie -
      dzis po jest umiarkowana. wczoraj byla radykalna, ciekawe, co jutro. ach, jutro
      przeciez rzadzi z pis-em - pewnie znow beda sie scigac: kto szybciej dojdzie do
      poziomu lpr.

najlepsze bylo o sadach. co prawda sady sa przeciazone (nalezy albo zreformowac
      caly system sadownictwa, albo zwiekszyc ilosc etetow, ale na nic nie ma
      pieniedzy), sprawy sie ciagna, sedziowie sa przemeczeni i zle oplacani, ale juz
      widze, jak z radoscia biora dyzury, by sadzic przez cala dobe!

i pragne jeszcze zauwazyc, ze to nie liberalowie strasza w tym kraju...
      • meth.p Re: he he he 20.06.05, 10:13
        Ja mysle ze maja rozsadny program, a juz napewno nie widze dla nich alternatywy :)
    • lina65 Zrobić porządek z mafią 20.06.05, 09:10
      Jesli PO zrobi porządek z przedsiębiorczościa niezorganizaowaną (czyli z
      urzędnikami) bedę głosować na nich obiema rekami!!!
      Majchrowski za pieniądze miasta buduje w jednej z najlepszych dzielnic Krakowa
      elskluzywne (bo o wysokim standardzie) slamsy dla ludzi, którzy żyja z łaski
      społeczeństwa. A obok beda mieszkać ludzie, którzy za te mieszkania płacili po
      3000 zł za metr. Czyli sprawiedliwość społeczna rodem z PRL-u, obok siebie w
      takich samych warunkach mieszkać będą ludzie, którzy pracują i płaca podatki i
      tacy, którzy nie robia nic.(komunale częstokroć mieszkać będą w lepszych
      warunkach - bo, kupując mieszkania bierzemy takie na jakie nas stać - lub ile
      bank da nam kredytu, oni dostają takie, jak im się NALEŻY!!!).
      Majchrowski za nic ma opinie socjologów: że kumulacja biedy, ze przestepczość,
      że zrzucanie nam problemu, z którym społeczność okoliczna sobie nie poradzi.
      Większość z nas ma kredyty, jesli z powodu utraty pracy lub choroby nie
      bedziemy mogli ich spłacać - grozi nam bankructwo, bo juz nie ma chetnych na
      mieszkania w tym rejonie. Zakładamy Stowarzyszenie i bedziemy walczyć z
      urzedasami. Bedziemy walczyc o własne bezpieczeństwo i o interesy miasta
      (podatek katastralny)
      Albo wybudujemy mur - pierwszy mur w Krakowie im. Pana Prezydenta
      Majchrowskiego.
      Interesuje mnie tylko ile Majchrowski wziął za takie decyzje!!!
      Pozdrawiam
      Lina
      • m.rycho Re: Zrobić porządek z mafią 20.06.05, 09:22
        Co faktycznie partie zrobią gdy dojdą do władzy to tylko Bóg wie,wszystko co
        teraz słyszymy to mieszanka prawdziwych zamierzeń i pobożnych życzeń.
        Jak do tej pory w zapowiedziach co zrobni władza po wyborach najlepiej wypada
        wg. mnie PO a ponieważ ideału nie znajdę to już wiem na kogo zagłosuję.
      • marta_marta1 Re: Zrobić porządek z mafią 20.06.05, 09:26
        Skoro te slumsy maja taki wysoki standard i sa budowane obok Waszych
        ekskluzywnych osiedli, to dlaczego się martwisz co będzie, jesli stracisz prace
        i nie będzie Cie stac na kredyt? Przeciez pójdziesz do luksusowych slumsów i
        już - tym bardziej, że budowane tuz obok, jak sama twierdzisz - pewnie nawet
        nie poczujesz róznicy.:)
        • lina65 Re: Zrobić porządek z mafią 20.06.05, 09:44
          Nie pójdę, bo mnie tam nie przyjmą. Uczciwie pracuję, mam tylko dwoje dzieci -
          więc się nie kwalifikuje. A moje osiedle nie jest eksl;uzywne, bo gdyby było
          mmieszkałoby tam wielu urzedasów i osiedla komunalnego by nie wybudowali.
          Ja płacę kredyt, wydaje na niego 3/4 mojej pensji, ale ban bedzie mógł wyrzucić
          mnie na bruk. I na pewno od miasta nie dostane mieszkania zastepczego. Proste.
          A do tych kunalnych bloków za nic bym i tak nie poszła - zalezy mni na moich
          dziciach a tam juz taki margines się przewija, że strach.
          Bloki jeszcze nie zasiedlone a juz pomazane. Młodzież w sportowych ubrankach
          przesiadująca pod blokami. Trzeba bedzie chodzić z nożem.
          A Pani też czeka na komunalne. Zamiast więc liczyć, az państwo da, to moze by
          tak do pracy.
          Lina

• marta_marta1 Re: Zrobić porządek z mafią 20.06.05, 09:54
            ale skąd takie założenie, że na komunalne czekam? oj, nerwowo od rana,
            narwowo...:)
            • lina65 Re: Zrobić porządek z mafią 20.06.05, 10:07
              BO niestety nikt ze zdrowo myslących nie będzie popierał takiego pomysłu.
              Przecież to po pierwsze szkodliwe dla samych lokatorów komunalek (niech się
              trafi 20% rodzin patologicznych - reszta bedzie maiła piekło), Ci ludzie będą
              zdani tylko na siebie (nie ma co liczyc na pomoc sasiedzką czy "podciąganie"
              sasiedzkie, bo przcież wszyscy będą w takiej samej sytuacji).
              po drugie dla miasta - drogie pozyskiwanie mieszkań dla potrzebujacych, czyli
              siła rzeczy mieszkań wystarczy dla mniejszej liczby osób. A jeśli wejdzie
              podatek katastralny, to miasto bedzie płacić ogronme pieniądze.
              po trzecie - dla okolicznych mieszkańców - wzrost zagrożenia, to osiedle nie
              jest na to przygotowane również z powodu infrastruktury - nie ma przedszkoli
              (brakuje 700 miejsc), nie ma szkól (jest tylko przeładowana podstawówka, brak
              gimnazjum i jakichkolwiek swietlic czy placów zabaw, fatalne połaczenia
              komunikacja miejską. Nie ma porzadnej drogi
              po czwarte dla nas - nasze mieszkania gwałtownie straca na wartości. Czyli jest
              to okradanie ludzi, którzy zgodzili sie na długie dojazdy do pracy i brak
              infrastruktury, aby mieć trochę spokoju.
              Pozdrawiam
              Lina
              • mateusz.slawinski Re: Zrobić porządek z mafią 20.06.05, 10:45
                Tak dla własnego rozeznania. Czy uważacie, że krakowska Platforma Obywatelska
                zbyt delikatnie obchodzi się z Majchrowskim?

Miałem dotąd błogie wrażenie, że odkąd szefem krakowskiej PO jest Fijak z
                Majchrowskim radni z ramienia PO nie zgodzili się jeszcze w NICZYM.
              • titerlitury Re: Zrobić porządek z mafią 20.06.05, 10:50
                widzisz, to nie jest do końca tak - patrzysz na problem ze swojej perspektywy -
                i jest to w peni zrozumiałe... ale... moja matka odzyskała kamienice z
                lokatorami, którą po smierci jej babki bezprawnie zagarnął skarb państwa.
                Budynek odzyskała w stanie fetalnym (administracja państwowa oczywiście nie
                prowadział żadnych remontów), zaludniony mentami, którzy nie płaca czynszu i
                płacić go nie będą. Mama powygrywała sprawy o eksmisję, ale teraz i tak
                lokatorzy pozostaja w jej lokalach - miasto ma 5 lat na znalezienie lokali
                socjalnych - tych oczywiście brakuje. Dlaczego moja matka ma utrzymywać bandę
                pijaków ze swojej emerytury, podczas gdy misasto korzystało z jej własnoći,
                zdemolowało ją, czerpało z niej zyski, a teraz wypina się na ludzi, z którymi
                zawarło umowy najmu, a także na moja matke, mimo wyroku sądowego? Dlatego
                lokale socjalne sa potrzebne.
                • lina65 Re: Zrobić porządek z mafią 20.06.05, 12:34
                  Jasne, że sa potrzebne. Tylko dlaczego Twoja matka, która odzyskała kamienice,
                  ma mieć spokój a ja mam ich miec teraz na głowie. To nie jest rozwiązanie. Ja
                  nie protestuje przeciw budowie mieszkań socjalnych, ale przeciw kumulowaniu ich
                  w jednej okolicy. Przeciw budowaniu mieszkań - równiez za twoje pieniadze - w
                  wysokim standardzie, skoro wiadomo, że i tak je zdemolują. Ci ludzie lata
                  mieszkali za darmo - byli złodziejami a państwo był paserem, bo im to
                  umożliwiało. Teraz chce działać kosztem kolejnych ludzi. Jeszcze raz powtarzam -
                  nie protestuje przeciw budowie mieszkań dla potrzebujących (kimkolwiek oni by
                  nie byli), ale przeciw kumulowaniu biedy i patologii społecznych w jednym
                  miejscu. {Popatrz na swoją kamienicę i wyobraz sobie 200, 300 a nawet parę
                  tysięcy takich mieszkań. Chciałbyś mieszkać obok? Watpę.
                  Lina
                  • adep1 Re: Zrobić porządek z mafią 20.06.05, 20:13
                    Bieda a patologia to dwie zupełnie różne rzeczy i krew się we mnie gotuje kiedy
                    ktoś tak beztrosko łączy je w jednym zdaniu; ludzie biedni mogą być bardzo
                    uczciwi, czyści, itp. - a przede wszystkim mają własną godność, tak samo jak
                    bogaci!!
                    Aby pomóc im zachować godność trzeba im pomóc w zachowaniu godnych warunków
                    życia; a mieszkanie to sprawa podstawowa. Społeczeństwa po to tworzyły państwa,
                    aby podzielić się wypracowanym dochodem, aby zapewnić możliwość przeżycia
                    również słabym, którzy nie ze swojej winy nie mogą sami dostatecznie zadbać o
                    swoje interesy. Wieki temu ludzie uznali, że warto płacić podatki do "wspólnej
                    kasy", aby finansować obronę dla całej wspólnoty (wojsko i policja), ochronę
                    zdrowia dla wszystkich (dziś jestem zdrowy, ale jak zachoruję to może mi nie
                    wystarczyć na leczenie - lepiej z góry płacić podatki) no i właśnie utrzymanie
                    dla "niebieskich ptaków" (artyści, czyli dziś teatry, muzea, itp) oraz słabych,
                    samotnych, za młodych lub za starych żeby sobie radzić samodzielnie. I tak jest
                    dobrze, bo każdy z nas będzie kiedyś stary, może chory i nikt z nas nie
                    chciałby wtedy znaleźć się "na bruku" bez środków do życia.
                    • lina65 Re: Zrobić porządek z mafią 21.06.05, 08:39
                      Jasne, bieda i patologia to nie to samo, ale proponuje przejść się na Osiedle
                      złotej jesieni lub na Marczyńskiego. Tam widać, jak miasto przydziela lokale i
                      na własne oczy się Pan przekona, że nie protestujemy bez powodu. A najgorsze,
                      że jak bedziemy juz mieli patologie, to nikt nam nie pomoże. Bo przciez miasto
                      nie bierze za to gwarancji, komu przydzieli mieszkanie - słowa panieniki, która
                      była przedstawicielem miasta na spotkanie z mieszkańcami Klinów.
                      My nie protestujemy przeciwko budowie mieszkań - nawet lump i pijak musi gdzies
                      mieszkać.
                      Protestujemy przeciwko kumulowaniu ich w jednym miejscu i przeciwko
                      przyznawaniu mieszkań o wysokim standardzie ludziom, którzy po dwóch miesiącach
                      zrobią z nich chlew.
                      Kolejnym problemem jest dawanie za DARMO wyposażonych lokali ludziom, którzy
                      nie kiwneli nawet palcem, gdy zdobycie dachu nad głową dla większości
                      mieszkańców tego kraju jest poważnym problemem i wyrzeczeniem na lata (kredyt).
                      A insnuowanie mi, ze mam coś przeciwko artystom, jest już daleko idaca
                      manipulacją, bo ja sama utrzymuję się z takiej pracy.
                      Dobrze być populistą na czyjś koszt, drogi Panie.
    • mrlusiek koniec przywilejów dla urzędników mówi Tusipekt 20.06.05, 09:30
      do ludzi którzy przyjechali na jego "konwencje"- a oni przyjechali właśnie po
      przywileje, bo po co by przjechali ?!
      • kralik1 Re: koniec przywilejów dla urzędników mówi Tusipe 20.06.05, 11:37
        mrlusiek napisał:

> do ludzi którzy przyjechali na jego "konwencje"- a oni przyjechali właśnie po
        > przywileje, bo po co by przjechali ?!

Oni przyjechali tam dla CIEBIE.
        Tak, dla ciebie zebys mogl na forum sie wykazafc swoja inteligecja...
    • marta_marta1 Pragmatycznie... 20.06.05, 09:36
      Z PRowskiego punktu widzenia.
      Hasła prima sort - sama jak przeczytałam, to chwyciły za serce. Jest pare
      braków, (wspominan juz słuzba zdrowia, wymiar sprawiedliwości itd.), ale to
      rzeczywiście trudne tematy, które najlepiej przemilczeć jesli salomonowego
      rozwiązanie nie ma w zanadrzu. Tusk wyglądał dobrze: mimo 48 lat prezentuje się
      młodo, świeżo, przypomina angielskiego lejburzyste nowej generacji (takiego jak
      Blair). Rokita jako premier tez jest ok - bezkompromisowy, wyszczekany, lekko
      zasępiona mina i zręcznośc w doborze argumentów, a także odwaga dobrze się
      komponuja z obowiązkami premiera.
      Proste, nikogo nie atakujace hasło: odpowiedzialność - ważne słowo, którego juz
      dość dawno nie było słychać.
      Tusk powinien lekko przybrac na wadze, Rokita porzucic image opozycjonisty
      (jeszcze mu sie przytrafia pokazac się w tv w znoszonej marynarce i golfie).
      Ale najgorsze wrażenie zrobiła na mnie wczoraj pani Tuskowa. Skąd inąd urocza
      kobieta o młodzieńczym wyglądzie, szczuplutka, ale... Ubrana jak na zakupy! A
      to było szalenie ważne wystapienie - jedno z ważniejszych w historii kariery
      jej mężą. Zamiast eleganckiego kostiumu miała na sobie bawełniane wygniecione
      spodenki, kusa kutreczkę i jakąś białą torbe a la plażowa. Kochana Pani - tak
      nie można ! Niech pani pokona obrzydzenie i spojrzy jak to robi imć
      Kwaśniewska - czasem tło, a czasem zasłona dla męża. Pani ma i urode i figurę -
      a więc wszelkie możliwe atuty, jakie sa potrzebne! Apelije do PAni - prosze
      męża wspomóc, a nie pokazywać się w takim emploi, jakby Pani chciała przekonać
      nas, ze generalnie ma Pani gdzieś co się dzieje w polityce i co zamierza Pani
      mąż. OK?
    • gold2005 Wyborcza marnuje kasę na Pede 20.06.05, 09:45
      Zamiast poprzeć normalną partię. Może to i dobrze, bo propaganda Agory tylko
      odstrasza potencjalnych wyborców. Niech sobie szczekają.
      • pandada Re: Wyborcza marnuje kasę na Pede 20.06.05, 13:57
        Jaką kasę Wyborcza marnuje? Kiełbasę pedekom stawia?
        Jak GW ma poprzeć PO, skoro się z tą partią nie zgadza?
    • superkulfon Pelna odpowiedzialnosc? Zacznijcie od Drzewieckieg 20.06.05, 09:52
      To zacznijcie od posla drzewieckiego w lodzi. Z jednej strony chcecie
      wylkluczyc poslanke katarasinsika ktora miala 0.25 promila alkoholu i
      prowadzila ktorej moze nie zal bo niczym szczegolnym sie nie wyroznila ale z
      drugiej strony liderem w lodzi jest "restaurator" drzewiecki ktory jest poslem
      chyba tylko dla imunitetu. Jak on zniknie z lodzkich list wyborczych to sie
      zastanowie czy oddac na was glos czy na PD. A swoja droga koalicja PO PiS to
      wymysl mediow. Platforma albo wejdzie w koalicje z PD albo bedzie w opozycji a
      koalicja ktora bedzie rzadzic to bedzie PiS LPR i PSL i byc moze samoobrona/
      Przeciez programy partii niczym sie nie roznia...
    • aniaczepiel w niczym nie są lepsi 20.06.05, 10:11
      Obie partie wraz z ich kandydatami na prezydenta są tak samo głupie i nie do
      rządzenia Polską.
    • jestemzewsi W czym PO lepsze od PiS 20.06.05, 10:18
      „...Bardzo zaniepokoił mnie zarzut, że PiS chce rzekomo ograniczać prawa
      obywatelskie przez wprowadzanie nadmiernych mechanizmów kontroli. To oczywisty
      absurd. My chcemy poszerzać prawa obywatelskie, a nie je ograniczać… „
      (Jarosław Kaczyński).
      W czym PO lepsze? A choćby w tym, że - mimo , iż nie popieram PO - w całym
      programie PO nie znajduję tylu kłamstw, ile zmieścił w tym fragmencie lider PiS-
      u.
    • mch1983 To niech Rokita pokaże teczkę swojej żony 20.06.05, 10:43
      To niech Rokita pokaże teczkę swojej żony (teczkę któa znajduje się w Moskwie,
      nie w Warszawie).
      Belce można wypominać podpisaną jolakę SB. A może Nelly Rokita też taką ma (no
      bo w końcu jak mogła wyjechać z ZSRR w latach 80 nie podisując jakiegokolwiek
      dokumentu)?
      Polityka Kalego.
      • sierpimlot Re: To niech Rokita pokaże teczkę swojej żony 21.06.05, 23:05
        co za bzdury! Szkalowanie jest u nas w modzie. Z tego co wiem, wyjechała ona z
        ZSRR jako nastolatka.

www.gooru.pl/lista/index.php
    • igel1 Platworma troche lepsza niz inni ,ale ma jeszcze d 20.06.05, 10:48
      Platworma lepsza niz inni ale ma jeszcze duzo do zrobienia....
      Bron Boze przd Kaczorami bo dolaczymy do ciemnogrodu...i ponownie bedziemy
      musieli zakladac "Solidarnosc"

Polacy nie cierpia dyktatury i ciemnoty...

• bac1 Re: Platworma troche lepsza niz inni ,ale ma jesz 20.06.05, 10:53
        ...Polacy nie cierpią dyktatury i ciemnoty...
        To dlaczego tak wielu chce głoswac na PiS i LPR, że o Samoobronie nie wspomnę?
        • dulekthered DLACZEGO PIS JEST LEPSZE NIŻ PLATFRORMA ?? 20.06.05, 11:21
          Już mówię:

1) PO jako jedyna niepopulistyczna, nieradykalna, rozsądna i umiarkowania partia...

buahahahaha...

PO to partia cwaniaczków, środowisko nie połączone żadną wspólną ideologią
          oprócz dorwania się do władzy. Wlasnie to ich jednoczy - do PO zapisalo sie
          wielu uciekinierow z innych partii i innych podejrzanych typkow wlasnie w tym
          czasie, gdy okazalo sie, iz bedzie to partia wladzy. Podobnie wtedy ludzie
          hurtem walili do Samoobrony - pamietacie, to bylo wtedy, gdy oba te ugrupowania
          mialy po 30% poparcia.

2) co co czystosci i uczciwosci partii - najlepiej mi sie podobala kara dla
          Piskorkskiego (za afery w Warszawie) czyli degradacja poprzez wyslanie go do
          Parlamentu Europejskiego - alez musi on tam cierpiec!!!

A przedwyborcze harce z Gilowska czy Katarasinska to przedwyborcze harce pod
          publiczke - zobaczcie, jak uczciwi i z kim w koalicjach sa samorzadowcy z PO w
          terenie...

3) Najbardziej mnie rozwala 3x15 PO - medialny wabik. PO nie przeprowadzila
          symulacji co do skutkow budezetowych wiec opowiada takie glupoty. Ja rownie
          dobrze moge powiedziec 2x10 i 1x16 i bedzie to mialo taki sam zwiazek z
          rzeczywistoscia...

A ze to partia liberalna gospodarczo - taaaaaaak, szczegolnie blyszcza tam
          "liberalowie" pokroju Lewandowskiego czy Gronkiewicz-Waltz...

4) PO to chyba obecnie najbardziej koniunkturalna partia polityczna - po kazdym
          sondazu, gdzie sa za PiSem, atakuja Kaczynskich - pamietacie, juz byla z miesiac
          temu podobna zadyma w Warszawie.

Ze nie wspomne o tym, iz Rakieta czy Tusk co 5 lat zmieniaja swoje poglady...

5) Przyklady populizmu i rozsadku PO:

"reguła wyższej odpowiedzialności za wykroczenia osób na stanowiskach
          publicznych niż zwykłych obywateli: - Jeżeli zwykły człowiek skazany jest na
          trzy miesiące, to ktoś z elity za to samo przestępstwo ukarany będzie rokiem
          więzienia;"
          - to jest oczywiscie zlamanie konstytucyjnej zasady rownosci wobec prawa czyli
          przedwyborczy bullshit

"konstytucyjny zakaz tworzenia nowych przywilejów władzy;" - pomysl tak glupi,
          iz nie skomentuje

"jednomandatowe okręgi wyborcze;" - kolejny mit, jakoby JOW mialy odpolitycznic
          wybory - polecam dokloadne studia kampanii wyborczej w UK czy zwlasza w USA
          (lobbing!!)

"koniec z uwłaszczaniem się partii w państwie: - Niech nikt na tej sali nie robi
          kursów na członka rad nadzorczych. Odradzam!;" - bardzo dobry postulat - trzymam
          za slowo, ale znajac sklad osobowy PO nie wierze...

6) ciekawe, iz najgoretszymi oredownikami lustracji stalo sie srodowisko, ktore
          m.in. zablokowalo ja w 1989 i 1993 r. - teczki juz wyczyszczone??

7) koalicja PiS-Samoobrona-LPR ma tyle samo wspolnego z rzeczywistoscia, jak
          koalicja PO-PD (czyli nic).

pozdr
          • alexandersson Re: DLACZEGO PIS JEST LEPSZE NIŻ PLATFRORMA ?? 20.06.05, 11:39
            Nie przesadzajmy... PiSzczki i PeOwiacy mają tyle samo za paznokciami brudów.
            Zasada wyższej odpowiedzialności - zgadzam się , że to chwyt i kit. Bo ludzie
            patrzą i widzą, że za to, za co szarak dostaje rok, polityk dostaje nominacje
            na ambasadora. Ważne aby obcieli pasnokietki, zakasali rękawki i zaczęli coś
            sensownego z Polską robić po wyborach a nie jej .....
          • borbali Re: DLACZEGO PIS JEST LEPSZE NIŻ PLATFRORMA ?? 20.06.05, 23:07
            Napracowałeś się przyjacielu przy tym swoim poście,aby zdyskredytować
            propozycje programowe PO.Gdybyś do tej krytyki dodał swoje propozycje
            rozwiązania poruszanych problemów to możnaby twoją krytykę potraktować
            poważnie.Niestety tego w najmnieszym stopniu niezrobiłeś więc cały twój
            wysiłek to typowa para w gwizdek. Na forum to ludzie w większości myślący i
            jeżeli zarzucasz komuć populizm to nie możesz go pokonać własnym populizmem.
            Twój zarzut,że PO to cwaniaczki przyjmuję z zadowoleniem, bo przeskoczyli cię o
            dwie wysokości,a ty myślałeś,że jesteś większym cwaniaczkiem od nich.
            Co np.do Piskorskiego to obecnie przy rządach Kaczora należałoby wołać -
            Piskorski wróć.To co wybudował dla Warszawy Piskorski, Kaczor nie dokona do
            końca swojego żywota wiecznego.
            Do pozostałych twoich bzdetów nie będę się ustosunkowywał,bo warte są
            przysłowiowy funt kłaków.
            ==================================
            Będę głosował na PO,bo ma wielu polityków uczciwych, odpowiedzialnych,
            odważnych,kompetentnych,a ponadto obdarzonych zdolnościami wizjonerskimi.
    • o2o2o6 O, jak fajnie, PO "podejmie 20.06.05, 11:14
      zobowiązania sierpniowe"!
      A więc m.in.:
      "Zagwarantowanie prawa do strajku oraz bezpieczeństwa strajkującym i osobom
      wspomagającym"
      "Podnieść wynagrodzenie zasadnicze każdego pracownika o 2000 zł na miesiąc jako
      rekompensatę dotychczasowego wzrostu cen"
      "Zagwarantować automatyczny wzrost płac równolegle do wzrostu cen i spadku
      wartości pieniądza"
      "Wprowadzić na mięso i przetwory kartki - bony żywnościowe" :-D
      "Wprowadzić zasady doboru kadr kierowniczej na zasadach kwalifikacji, a nie
      przynależności partyjnej"
      "Obniżyć wiek emerytalny dla kobiet do 50 lat, a dla mężczyzn do lat 55 lub
      przepracowanie w PRL 30 lat dla kobiet i 35 lat dla mężczyzn bez względu na
      wiek"
      "Poprawić warunki gracy Służby Zdrowia, co zapewni pełną opiekę medyczną osobom
      pracującym"
      "Wprowadzić urlop macierzyński płatny przez okres 3 lat na wychowanie dziecka"

Koń by się uśmiał.

Cytaty wg elfal.com/solidarnosc/dokumenty/porozumieniegdanskie.html
      • zruc Re: O, jak fajnie, PO "podejmie 20.06.05, 11:24
        Ja tam twierdzę że PO jest lepsze niż PIS bo największy autorytet tego forum
        KROPODUP NIE KRYTYKUJE PO.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka