dryk33 22.06.05, 07:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
18261826www APEL O USUNIECIE FASZYSTY RYDZYKA Z KK 22.06.05, 07:13 Jako chrzescijanie wychowani na fundamencie dziesieciu przykazan ,mamy prawo i obowiazek domagac sie od wladz koscielnych usuniecia faszysty Rydzyka i jego RM z Kosciola Katolickiego.Rydzyk dokonal profanacji naszej wiary,szerzac rasizm i nienawisc wsrod biednych i prostych ludzi. Chcemy pozostac wierni naszej religii katolickiej w takim duchu w jakim zostalismy wychowani, milosci blizniego swego i tolerancji wobec innych wyznan. Odpowiedz Link Zgłoś
schutzengel1 Re: APEL O USUNIECIE FASZYSTY RYDZYKA Z KK 22.06.05, 08:32 oraz wszystkich którzy zapomnieli ,że mają słuzyć ludziom w imie Boga, a nie mamonie. Kościół powonien być lekiem na zło, a nie żródłem konfliktów. Swoją drogą zaczyna mi się papież BeBa /Benedykt Bawarski/ coraz bardziej podobać, decyzja o zakazie nadawania imienia JP2 szpitalom, kończy z kultem jednostki. Odpowiedz Link Zgłoś
meritum3 Re: APEL O USUNIECIE FASZYSTY RYDZYKA Z KK 22.06.05, 11:13 Ale ze sto pomniczków Jupiemu jeszcze postawimy - a co tam Katoland kraj bogaty, mlekiem i midem płynący . Nie b nam tu Jakiś BeBa mieszał. Odpowiedz Link Zgłoś
js23 UWAGA nadchodzi kolejny atak na Radio Maryja !! ! 22.06.05, 11:56 www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20050622&id=po01.txt Odpowiedz Link Zgłoś
romys1 Re: APEL O USUNIECIE FASZYSTY RYDZYKA Z KK 22.06.05, 09:33 W pełni się zgadzam i pod twoim apelem podpisuję. Dość obrażania przez tego pana moich uczuć religijnych. Odpowiedz Link Zgłoś
18261826www Re: APEL O USUNIECIE FASZYSTY RYDZYKA Z KK 22.06.05, 12:57 8 lipca 2001 roku RM za posrednictwem pary Nowak ,Bender poslalo w swiat nastepujace slowa:WIELKA SZKODA,ZE HITLER NIE WYNISZCZYL TYCH KRWIOPIJCOW DO OSTATNIEGO,DO OSTATNIEGO!!!(akcent)NIE WYLACZAJAC KOBIET I DZIECI. Nie wiem jak dla Was , ale dla mnie RM to jest zwyczajna banda, a dla bandytow jedynym miejscem jest kryminal!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hatteras Re: APEL O USUNIECIE FASZYSTY RYDZYKA Z KK 22.06.05, 13:17 Twoj apel jest spozniony o jakies 10 lat, ale popieram. Rydzyk jest ojcem polskiego faszyzmu, a za to przyjdzie nam wszystkim jeszcze drogo zap?acic. Odpowiedz Link Zgłoś
ocean12 Same pozytywy 22.06.05, 07:21 W związku ze śmiercią papieża telewizja i radio często emitowały wywiady z kard. Grocholewskim. Słuchałem ich z największą przyjemnością, dość niezwykłą jak na takiego krytyka Kościoła jak ja. Grocholewski to inteligentny i dowcipny facet, pełen kultury i sarmackiej swady. Nie wiem skąd pochodzi, ale wygląda na arystokratę. Żywe przeciwieństwo Glempa. Kiedy pierwszy raz go usłyszałem, pomyślałem, że to byłby idealny kandydat na prymasa Polski. Aż szkoda, że nie bedzie mógł używać tego tytułu. Życiński z kolei to przeintelektualizowany cwaniaczek, z wyglądu i poglądów przypominający Żyda. Był od początku zwolennikiem inwazji na Irak, czemu dawał wyraz w licznych wywiadach. Obrażał i wykpiwał małżeństwa pragnące własnego dziecka, nazywając je "klanem wyznawców kultu DNA". Wyjazd Życińskiego z Polski będzie wyjątkowo pozytywnym wydarzeniem dla kraju i Kościoła. Oby nastąpił jak najprędzej. Gdyby papież zechciał jeszcze uwolnić nas od abp. Michalika... Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Wymiana na szczytach Kościoła 22.06.05, 08:04 --W związku ze śmiercią papieża telewizja i radio często emitowały wywiady z kard. Grocholewskim. Słuchałem ich z największą przyjemnością, dość niezwykłą jak na takiego krytyka Kościoła jak ja. Grocholewski to inteligentny i dowcipny facet, pełen kultury i sarmackiej swady. Nie wiem skąd pochodzi, ale wygląda na arystokratę.-- Hehehehe, oceniasz na podstawie wywiadów? Dobrze się czujesz przyjacielu? Ktoś może dobrze wypadac przed kamerą i pięknie mówić - a poza tym - nic nie prezentuje, rządząc np. metodą "zza biurka" :)))) Inteligencja i dowcip oraz bycie wybitnym intelektualistą - to jeszcze nie daje praw do tego, by zostac metropolitą. Tutaj w pierwszej kolejności liczy się coś innego - kontakt z wiernymi i realistyczne podejście do przedstawianych mu spraw :) Właśnie za to kard. Macharski miał [i ma dalej] tak wysokie notowania w Krakowie. I dzięki temu też mieliśmy spokój od armii Moherowych Beretów :))) Czy kard. Grocholewski wykazał sie jakąkolwiek działalnością na terenie Polski? Dopiero wtedy można by było ocenić :)))) PS - kard. Grocholewski pochodzi spod Poznania :)) --pomyślałem, że to byłby idealny kandydat na prymasa Polski. Aż szkoda, że nie bedzie mógł używać tego tytułu.-- Ale - jak każdy biskup - może zostac Przewodniczącym Konferencji Episkopatu, czyli - de facto - będzie rządził polskim kościołem :) Kard. Grocholewski miałby uregulowac sprawe Radia Maryja? No tak, GW jest wybitnie zorientowana w sprawach Kościoła, hehe :)))))) Przeciez Grocholewskiemu podlegało szkolnictwo katolickie, w tym uczelnie wyższe, i to on podpisał zgode na działalność tej wesołej szkółki Rydza w Toruniu :)))))) No cóż, warszawiacy wyśmiewali sie z nas-krakusów na wszystkich forach, że jako nowego metropolite dostaliśmy "desant z Watykanu", którego jedynymi kwalifikacjami było noszenie kapci szefowi, to teraz sami dostaną "spadochroniarza", o którego istnieniu polski kościół dowiedział sie po śmierci papieża ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ocean12 Czemu tak nie lubisz Grocholewskiego? 22.06.05, 08:58 Dzięki za info, że kardynał jest spod Poznania. Minie jednak chodziło nie o miejsce, ale o warstwę społeczną, z której on pochodzi. Taka to już natura kapłaństwa, że księży ocenia się na ogół po tym co mówią. Nie uważam "emigracyjnej" przeszłości za wadę. W tym przypadku to raczej zaleta, pozwalająca spojrzeć na Kościół z ponadzaściankowej perspektywy. Jeżeli już porównywać, to Grocholewski prezentuje się o niebo ciekawiej niż Dziwisz. Macharski był dla mnie zawsze bezkonkurencyjny. Teraz krakowiakom się pogorszy, a warszawiakom poprawi. Co do Radia Maryja, to zmieniłem na jego temat zdanie na korzyść. Na czym polega ten straszny problem z Rydzykiem? Że nie popiera wspólnego z SLD zaangażowania Kościoła w najobrzydliwszą ze współczesnych wojen? Że mówi prawdę o Żydach? Problem to abp. Życiński, bp Pieronek, kard. Glemp. Oczywiście dla mnie. Dla Ciebie to zapewne niedoścignieni idole. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Nie lubię? Raczej obiektywna ocena :-) 22.06.05, 09:26 --Dzięki za info, że kardynał jest spod Poznania. Minie jednak chodziło nie o miejsce, ale o warstwę społeczną, z której on pochodzi. Taka to już natura kapłaństwa, że księży ocenia się na ogół po tym co mówią.-- Z tego, co zdążyłam sie zorientować, to jest to raczej intelektualista, nie wystawiający nosa z biblioteki :) Dla mnie może dużo gadać, ale jesli do tego nie będzie konkretnych działań, to nic nie znaczy :) Co z tego, że będą piękne słowa np. o pomocy biednym, a jednocześnie zero pomocy dla nich, tylko coraz większe datki na kurię, to... - oceń sobie sam :-) --Nie uważam "emigracyjnej" przeszłości za wadę. W tym przypadku to raczej zaleta, pozwalająca spojrzeć na Kościół z ponadzaściankowej perspektywy.-- Od paru znajomych z Warszawy dostałam od razu pytania - Kto to taki? Bo nic nie wiemy... Tylko, że jeszcze wypadałoby sie czymś "wykazać" na terenie diecezji, której szefem sie ma zostać :-) I cokolwiek o niej wiedzieć :-) --Jeżeli już porównywać, to Grocholewski prezentuje się o niebo ciekawiej niż Dziwisz.-- Ocena na podstawie tego, jak który wypada w mediach? Bo tylko na tej podstawie można dojśc do takich wniosków. :-) Mało wiesz przyjacielu, a oceniasz :-) Jak na razie w Krakowie to dokładnie wiemy, co kupiliśmy :-) Pare przykładów: Uruchomienie prawie od podstaw Zakładu Opiekuńczo-Leczniczego w Rabie Wyżnej, zainteresowanie tym krakowskiej Kurii, pozyskanie sponsorów i wyłożenie własnej kasy - bez publicznego darcia mordy o datki na ten cel [co jest specjalnością Rydzyka i Jankowskiego] - chyba o czymś świadczy :) Poza tym, nie słyszałam żeby w Polsce którykolwiek metropolita zaczynał urzędowanie od spotkania z władzami administracyjnymi - wojewodą i prezydentem miasta, zwłaszcza jeśli obaj są z SLD :-) I "przeprostowanie" tychże władz, że sypanie kopca dla upamiętnienia Jana Pawła II to jednak nie jest najlepszym pomysłem. Byc może to w Krakowie powstanie Centrum Myśli JP II O tym pisały oczywiście krakowskie gazety, a GW nie zadała sobie takiego trudu :) Lepiej bredzić, że ta nominacja to "desant konserw" :-) Macharski był dla mnie zawsze bezkonkurencyjny. Teraz krakowiakom się pogorszy, a warszawiakom poprawi. Pewny jesteś? ;-) Bo ja mam troszke inne wiadomości ;-) Uzasadnienie masz powyżej :-) --Co do Radia Maryja, to zmieniłem na jego temat zdanie na korzyść. Na czym polega ten straszny problem z Rydzykiem? Że nie popiera wspólnego z SLD zaangażowania Kościoła w najobrzydliwszą ze współczesnych wojen? Że mówi prawdę o Żydach? Problem to abp. Życiński, bp Pieronek, kard. Glemp. Oczywiście dla mnie. Dla Ciebie to zapewne niedoścignieni idole.-- Bynajmniej ci dostojnicy kościelni nie są moimi idolami :)Rydzyk mówi prawde o Żydach? Możesz mnie nie rozśmieszać? On w każdym, kto jest przeciwko jego pomysłom, widzi Żyda lub masona... A w audycjach na antenie regularnie narusza kilka przykazań :-) Ostanio - w przypadku teczek - najczęściej ósme przykazanie :) Dopóki nie ma się dowodu, że ktoś był agentem, to taka gadanina jest oszczerstwem :) A w świetle prawa pomówieniem. Po drugie - udowodniono, że o. Hejmo był agentem, ale na antenie Radia Maryja dalej nadaje, jeszcze tydzień temu były jego "występy" :) Pzdr :) Odpowiedz Link Zgłoś
tja22 Re: Same pozytywy 22.06.05, 09:59 Co do opinii na temat kard. Grocholewskiego - zgadzam się,. Natomiast nie podzielam opinii dotyczącej arcybiskupa Życińskiego. Stosujesz określenia w poziomu intelektualnych błyskotek urbanowego NIE. Przez 2 lata słuchałem wykładów Księdza Arcybiskupa i z całą mocą stwierdzam, że ani cwaniaczek, ani Żyd, ani tym bardziej kpiarz... Jest typem solidnego naukowca łączącego rozum i wiarę.... A to że obrazowo nazywa rzeczy po imieniu, chwała mu za to.. Odpowiedz Link Zgłoś
ocean12 Życiński nie ma żadnego powodu do chwały 22.06.05, 10:26 Poparcie dla prewncyjnej agresji, podjętej z kłamliwych przyczyn wbrew stanowisku papieża, kosztującej życie kilkudziesięciu tysięcy niewinnych ludzi, to ma być wizytówka rozumu połączonego z wiarą? Wolne żarty. Ja też słucham abpa Życińskiego w radiu i czytam relacje z publicznych wystąpień. Wszystkie one świadczą, że jest to człowiek pyszny, zakochany w sobie i swoim głosie, nietolerancyjny, czasm okrutny w sądach (tak jak w przypadku bezpłodnych par). Jest to też człowiek jednoznacznie zaangażowany politycznie, zawzięty wróg lewicy i liberalizmu, zaprzysięgły wielbiciel amerykańskiej prawicy. To wszystko ma oczywiście prawo Ci się podobać. Mnie się nie podoba. Dla mnie apoteoza wojny - i to tak skandalicznej - w wykonaniu arcybiskupa, jest stokroć bardziej niechrześcijańska niż wszystkie wypowiedzi Bendera razem wzięte. Odpowiedz Link Zgłoś
antyklerykal SZCZEKAJĄCE PIESKI WYGRAJĄ? 22.06.05, 07:44 Czyżby "szczekające pieski" jak nazwał Glemp wszystkich, co nie są zgodni z jego wizją klerykalnej Polski, zaczęły powolutku gryźć? Pan Glemp już i tak stracił znacząco w oczach wiernych kościoła. www.app.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jachoo85 Re: Wymiana na szczytach Kościoła 22.06.05, 08:32 ha ha ha , dwa lata temu Wyborcza z Turnaeum mówił aże już za momnet będziemy mieli w polskim Kościele wielką rewolucję, otóż bp.Sławoj Leszek Głódź miał zostać kardynałem i metropolitom wrocławskim, metropolitom krakowskim no i też kardynałem miał być rzecz jasna Życiński który miał być również przewodniczącym Episkopatu, abp. Gądecki któy też od GW nie stroni miał zostać metropolitą połaczonych ze soba archidiecezji poznańskiej i gnieżnieńskiej. Nic takiego sie nie stało ale ogromniastych artykyułów na ten temat było mnóstwo zarówno w WYborczej jak i we WProst i gdzie indziej , no a teraz mamy następną akcję w tym stylu czyli że Gorcholeski będzie metrpolitą a Życiński do Watykanu na jego miejsce no doprawdy długo trzeba było nad tym myśleć zwłaszcza że na stanowisko które miał by zająć Życiński potrzeba prawnika kościelnego a nie filozofa którym jkest abp.Życiński ,pan Turnau dużó musiał myśleć doprawdy, tylko czemu nie napisał kim zostanie jedyny bezronotny polsi biskup bp.Pieronek? Czy nie on byłby lepszy do rozwiażania "Sprawy" Radia M. ? No bo skoro to ma być powód awansu do Watykanu abp.Życińskiego to Pieronek byłby 100 razy lepszy od niego , a jaki medialny ho ho ho! Mógłby nawet zastąpić Joaqina Navarro Valsa i zostac rzecznikiem praswoym Watykanu , no ale to była by degradacja dla bp. Pieronka wszak obecnie jest rzecznikeim prasowym Pana Boga i osobistym asystentem Ducha Świętego. Dwa lata temu kardynałem miał zostać Głódź i Życiński a został kard.Nagy wielki przyjaciel Sługi Bożego pp.Jana Pawała II , został nim na złość GW i spółce, Ów kardynał który miał być "kochanym staruszkiem któremu papież zrobił przyjemność na starośc czyniąc go kardynałem, a ni myśłi siedziec cicho a co jakiś czas słyszymy o jego "ostrych" kazaniach jak to podczas procesji św.Stanisława dwa latat temu., Dobrze wiadomo żę GW chciała by aby Życiński został papieżem no ale nei udało się, Znowu Duch święty nie posłuchał jedynie słusznej gazety pewnie kiedyś za to oberwie he he he ... a tak apropo , artykuł w GW zaczyans ię od słowa klucza a mianowicie jest to słowo : POGŁOSKA, doprawdy pisać o pogłoskach żałosne , no ale jak niosą pogłoski o.Rydzyk kupił sobie pole golfowe na Marsie a na Księzycu buduje stację przekażnikową dla Radia Maryja , w najbliższym czsie ma równeiż sprawić sobie wehikuł czasu w wiadomym celu.. --------------------------- Ktoś tu zaczyna siusiać w portki ze strachu i nie jest to o.Rydzyk Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Wymiana na szczytach Kościoła 22.06.05, 08:41 > metropolitom krakowskim no i też > kardynałem miał być rzecz jasna Życiński który miał być również przewodniczącym > Episkopatu, No cóż "GW" sobie przegapiło jeden moment - kiedy Dziwisz został dołączony do kanoników kapituły krakowskiej :) Bo to oznaczało, że :) w przyszłości zostanie metropolitą Krakowa :) I to było do przewidzenia znacznie wcześniej, tylko nikt o tym głośno nie trąbił :) Ale "GW" to przecież sami eksperci od spraw Kościoła, hehe Marzyło im sie, że Krakowem będzie rządził ktoś im przychylny, a tu klops :P Odpowiedz Link Zgłoś
zdruff Re: Wymiana na szczytach Kościoła 22.06.05, 11:39 ale z was madrale... naprawde... Odpowiedz Link Zgłoś
rm429 Re: Wymiana na szczytach Kościoła 22.06.05, 08:41 Najwyższy czas dokonać tych zmian. 1. Kardynał Glemp nigdy nie miał charyzmy do pełnienia przywódczej roli w polskim kościele i nie cieszył się sympatią wiernych z powodu swojej sztywności i braku łatwości nawiązywania kontaktów. 2. Prymas osiągnął wiek emerytalny i trzeba poprostu z godnością odejść. 3. Prymas jest wybitnym konserwatystą i nie sprostaje już wyzwaniom kościoła dzisiejszych czasów. 4. Prymas nie potrafił uporządkować i zdyscyplinować Radia Maria i jego przywódcy Rydzyka. Ta rozgłośnia tyle zła i głupoty zasiała w głowach najmniej krytycznych i łatwych do manipulowania Polaków, że trudno to będzie odkręcić. Usunięcie Rydzyka wymaga konsekwentnych działań silnej jednostki, bo inaczej grozi to schizmą w polskim kościele. Odpowiedz Link Zgłoś
belial13 Re: Wymiana na szczytach Kościoła 22.06.05, 08:44 Zdelegalizować tą instytucję!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jachoo85 Re: Wymiana na szczytach Kościoła 22.06.05, 08:49 BArdziej prawdopodobne jest że kardynałem i metropolitom warszawskim zostanie abp.Michalik no ale wyborcza o tym nie piśnie bo to nie po jej myśli, już raz się nie udało bo Życiński miał być metropolitą karakowski a tu klops i Dziwisz został , jest natomista bardzo możliwe że "jedyny" polski arcybiskup Życiński zostanie nuncjuszem apostolskim w jakimś kraju może to być Francja ale nie koniecznie może to byc równiez jakis kraj afrykański... to dopiero awans! Wszystko jedno kim zostanie byle by na sopuścił bo jest to jedymy arcybiskup który beszczelnie łamie zasadę GAzety Wyborczej a mianowicie miesza się do polityki, jest to bowiem najbardziej rozpolitykowany polski hierarcha, żaden inny biskup tak często nie mówi o polityce nawet ci od Radia Maryja dziwię sie więc hipokryzji jeog zwolenników, a błyskowtyliwy to owszem jest ale jakoś tak uważ tylko Gazeta Wyborcza i media pokrewne... ----------- ktoś tu zaczyna siusiac w portki ze strachu i nie jest to o.Rydzyk ... Odpowiedz Link Zgłoś
jachoo85 Re: Wymiana na szczytach Kościoła 22.06.05, 08:57 no nie wiedziałem że zaraz ktoś rzuci argument o nadchodzącej schiźmie, Radiu Maryja które sieje nienawiść i o.Rydzyku któremu chodzi o to aby wkońcu uzbierać na tego maybacha, żałosne...dla znudzonych polecam artykuł na www.naszdziennik.pl o uroczej "wizycie" jaką złozyła Gazeta Wyborcza i TVN w Radiu Maryja naprawdę warto, tekst "medialne ZOMO" Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt ROZUMIEM, ŻE "PORZĄDEK" Z RM to życzenie GW 22.06.05, 09:48 ROZUMIEM, ŻE "PORZĄDEK" Z RM to życzenie GW. Czy GW chce teraz sterować również Kardynałami????? Oj żądza władzy GW jest nieskończona!! A Zyciński na kardynała? No tak kolejne marzenie GW. Odpowiedz Link Zgłoś
giwia Chcemy abp Zycińskego w Polsce! 22.06.05, 10:20 Nie chcemy żeby najwspanialszy człowiek z naszego Episkopatu przepadł nam w Rzymie. Tu jest potrzebny. Ela i Jurek Sz. Odpowiedz Link Zgłoś
zdruff a kto zastapi zycinskiego? 22.06.05, 11:35 zycinski moglby sie wziac za radio maryja. ma do tego potencjal. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Rower jedzie dalej,raz jeden pedał do góry raz dru 22.06.05, 12:16 Ale żeby inteligentny i mądry Życiński dojechał do Watykanu?? Nie wierzę. No chyba że dobrze pedałuje. Raczej jakiś niemiecki hierarcha. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
loquin.phd Re: Rower jedzie dalej,raz jeden pedał do góry ra 22.06.05, 13:20 Oj, Benedykt jest dość antyniemiecki. M.in. za to go lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
d.edge Kardynał ukończył 65 lat!!! 22.06.05, 16:31 To się w głowie nie mieści, żeby Gazeta wypisywałą takie bzdury!!! Wieku Kardynała jestem w 100% pewien, bo chodził z moim Ojcem do szkoły, a swoją drogą przydałaby się zmiana głowy Kościoła w Polsce - Glemp jest trochę zbyt mało wyrazisty. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Kulisy działań przeciw Radiu Maryja ..... 22.06.05, 16:58 www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20050622&id=po01.txt ....... Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych CUD NAD WISLA! 22.06.05, 21:07 "Kardynał Grocholewski przyszedłby być może do Warszawy z misją specjalną uregulowania sprawy Radia Maryja". Czy ja snie, czy GW cosik na wyrost spekuluje? Odpowiedz Link Zgłoś