usiruf 30.06.05, 12:59 Kiedys bralem go na powaznie. Potem z usmieszkiem. Teraz juz nawet nie jest zabawny. NUDA. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
util Jakieś przesłanki? 30.06.05, 13:04 A hasło kampanii JKM to po prostu polityczny strzał w stopę. Co ten człowiek chce osiągnąć? Odpowiedz Link Zgłoś
pisarz_sofronov JKM Prezydentem-ludzie wroca do kraju!!!! 30.06.05, 14:15 Nareszcie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_pospieszalski Bochniarz jest sensowna 30.06.05, 16:33 Wolałbym Henrykę Bochniarz, Korwin mimo tego że jest sympatyczny jest jednak nieco hmmm "zwariowany", a nam potrzeba kogoś za bardzo dużym spokojem i siłą - ja tu typuję Tuska albo Henrykę Bochniarz Odpowiedz Link Zgłoś
mmkkll Re: Korwin-Mikke też startuje w wyborach 30.06.05, 13:03 No i dobrze. Trochę czasu w telewizji się przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
synu JKM dal jasny sygnal wyborcom na kogo glosowac ... 30.06.05, 13:11 ... w przypadku nie dostania sie do drugiej tury. "Platforma JKM" - "JKM" = "Platforma" ;-) K R Odpowiedz Link Zgłoś
deltalima Re: Korwin-Mikke też startuje w wyborach 30.06.05, 13:12 nareszcie. na upr głosuję niezmiennie od chwili uzyskania praw wyborczych. tylko po kiego wała ten fundusz emerytalny, januszu? Odpowiedz Link Zgłoś
k.burzynski Re: Korwin-Mikke też startuje w wyborach 30.06.05, 13:20 Po to, żeby było z czego ludziom emerytury wypłacić. Skoro jest umowa, że płacąc składki, coś kiedyś otrzymają, to trzeba jej dotrzymać, a w jakim stanie jest, to ZUS każdy widzi. Co nie zmienia faktu, że, z tego co wiem, JKM jest przeciwnikiem obowiązkowych ubezpieczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re: Korwin-Mikke też startuje w wyborach 30.06.05, 15:07 Jednym słowem Janusza Korwina-Mikkego wchłonęła czerwona zaraza i zaczyna komunistyczne pierdoły opowiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
klip-klap Re: Korwin-Mikke też startuje w wyborach 30.06.05, 18:08 bzdura, gdybys znal jego poglady, to bys wiedzial,ze kasa z prywatyzacji ma isc na fundusz emerytalny dlatego,ze przymus ubezpieczen ma byc zlikiwodwany, a tym ktorzy nabyli juz prawo do emerytury trzeba kase wyplacic; skoro likwiduje sie ZUS to trzeba znalez zrodlo kasy Odpowiedz Link Zgłoś
lej_czerwonego Re: Korwin-Mikke też startuje w wyborach 30.06.05, 13:23 Ten fundusz to juz jest musztarda po obiedzie. Gdyby w tej chwili zlikwidowac przymus ubezpieczen spolecznych a splate obecnych i przyszlych zobowiazania powierzyc skarbowi panstwa, to potrzeba na to powyzej biliona zlotych. Caly majatek skarbu panstwa szacuje sie na kwote ok. 500 mld zl. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Jak zlikwidować ZUS 30.06.05, 16:29 lej_czerwonego napisał: > Gdyby w tej chwili zlikwidowac > przymus ubezpieczen spolecznych a splate obecnych i przyszlych zobowiazania > powierzyc skarbowi panstwa, to potrzeba na to powyzej biliona zlotych. To prawda. Ale jest to operacja nie tylko możliwa, a wręcz konieczna. Porównaj www.money.pl/tt/96050/1/ >Ten fundusz to juz jest musztarda po obiedzie Lepszy rydz niż nic. Lepiej utworzyć fundusz niż roztrwonić resztki. Nie chcę polemizować. Pewnie myślimy podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Korwin-Mikke agent SB 30.06.05, 13:21 podpisał lojalkę SB w stanie wojennym, jest na liście Wildsteina... ciekawy jestem co napisze w swoim oświadczeniu lustracyjnym...:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
2yoo4yoocorne2 Blazen polityczny,nieudany kapitalista,niezly TW.. 30.06.05, 13:28 Przeciez nikt w Polsce nie bierze tego zalosnego czlowieka za polityka.To zalosna postac.Taki Pietrzak polityki z bzdurnymi ideami,z kanapowa partyjna takich jak on nieudacznikow,z maniera zdartej plyty analogowej startujacy do kazdego wydarzenia medialnego,jako ktos,gdy jest nikim,zerem absolutnym.No coz,folklor polskiej sceny... Odpowiedz Link Zgłoś
kapitalizm Re: Blazen polityczny,nieudany kapitalista,niezly 30.06.05, 17:16 ...jak to, przeciez on jest pro rynkowy polityk, to jak moze byc zalosny? Odpowiedz Link Zgłoś
nabukko 2yoo4yoocorne2 - twój nick świadczy 30.06.05, 19:06 że ty jesteś żałosny. Mikke mądrze gada tylko metody ma zbyt radykalne. Zresztą zlodziejskie oszolomstwo i z prawa i z lewa nie da mu podskoczyć bo by się im urwało... Odpowiedz Link Zgłoś
jestemzewsi Re: Korwin-Mikke agent SB 30.06.05, 13:30 A mnie ciekawi, co w IPN mają na p. Bochniarz. A Korwin-Mikke - doprawdy nie wiem, po co startuje. Chyba dla darmowego czasu w TV. Odpowiedz Link Zgłoś
sobekx Re: Korwin-Mikke agent SB 30.06.05, 14:25 pani Henryka jest na liście Wildsteina, złożyła wniosek do IPN i niedawno otrzymała status pokrzywdzonej - była w Solidarności przez moment więc pewnie jej założyli teczkę Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Korwin-Mikke agent SB 30.06.05, 15:56 sobekx napisał: > pani Henryka jest na liście Wildsteina, złożyła wniosek do IPN i niedawno > otrzymała status pokrzywdzone Sam to wymyśliłeś, czy ktoś Ci pomagał? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jestemzewsi Re: Korwin-Mikke agent SB 30.06.05, 16:02 t-800 napisał: > sobekx napisał: > > > pani Henryka jest na liście Wildsteina, złożyła wniosek do IPN i niedawno > > otrzymała status pokrzywdzone > > Sam to wymyśliłeś, czy ktoś Ci pomagał? ;-) Coś mi się widzi, że niejaki alex4 maczał w tym PD-owski0-demokratyczne.pl paluszki. Odpowiedz Link Zgłoś
fan.club1 Re: Korwin-Mikke też startuje w wyborach 30.06.05, 13:30 No to mamy już tylko kandydatów, że na Radę Państwa też by starczyło! niektórzy z nich mają nawet stosowne "kwalifikacje". Odpowiedz Link Zgłoś
4krzych1 On ma w 100% rację 30.06.05, 13:34 Przykro mi jednakowoż, że tak inteligentny facet nie znalazł mniej skompromitownej nazwy dla swego "zgromadzenia entuzjastów", niż, tfuuuuuuuu, "platforma"... Już to moje "Zgromadzenie entuzjastów (nazwa zastrzeżona) Janusza Korwin-Mikkego" brzmi w uszach znękanych balcerowiczami, kwachami, lepperami, belkami, kaczorami, księżniczkami kwachowymi, cimoszkami, itd, etc... Odpowiedz Link Zgłoś
mat56 Neoliberalizm a fundusz emerytalny... 30.06.05, 13:34 Jak sie ma neoliberalizm do funduszu emerytalnego? Ano ma sie nijak... Kiedys lubilem sluchac Korwin-Mikke, na pierwszy rzut oka teorie liberalne maja sens i wydaja sie jedyna sensowna i logiczna droga jaka kazdy kraj powinien obrac na gruncie ekonomiczno-spolecznym... Pytanie jest tylko - dlaczego zaden z krajow takiej drogi nie obral? Im jestem starszy tem lepiej rozumiem jak narody podswiadomie wybieraja najlepsza dla siebie droge (nie mam tu na mysli totalitarnych dziwolagow) i dlatego neoliberalizm niegdy nie zostanie przyjety jako system - jest on zwyczajne odwrotna strona komunizmu czyli kolejna utopia. A tak swoja droga to nadal fascynuje mnie Mill, Bentham i wszelkie szkoly neoliberalne naszego wieku, przyjemnie jest tegoposluchac, szkoda ze nigdy nie zadziala. Powiem wrecz przewrtonie: Mikke propaguje system ktory bylby niebezpieczny dla spoleczenstwa i (w zaleznosci od roznych krajow) predzej czy pozneij doprowadzilby do chaosui updaku. Wszystkich sympatykow UPR jednak pozdrawiam! :O) Odpowiedz Link Zgłoś
jestemzewsi Re: Neoliberalizm a fundusz emerytalny... 30.06.05, 13:35 Tak samo, jak PiS do prawicy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
baltimora Re: Neoliberalizm a fundusz emerytalny... 30.06.05, 13:51 "Mikke propaguje system ktory bylby > niebezpieczny dla spoleczenstwa i (w zaleznosci od roznych krajow) predzej czy > pozneij doprowadzilby do chaosui updaku." He, he. Rzeczywiście. Za to teraz masz system super bezpieczny dla społeczeństwa, nie ma chaosu w państwie i państwu nie grozi upadek. Tylko np NFZ wczoraj wstrzymał pieniądze na leki przeciwbiałaczkowe!!! Strzela się do ministrów, w biznesie zatory płatnicze sa normą, biurokracja wielka jak Godżilla. Istotnie, ja jako część tego pożałowania godnego społeczeństwa, czuję się w związku z tym bardzo spokojnie!!! Ty ślepy jesteś, dlatego nie powinieneś iść do głosowania bo kartki pomylisz. Odpowiedz Link Zgłoś
mat56 Re: Neoliberalizm a fundusz emerytalny... 30.06.05, 14:02 baltimora napisał: > "Mikke propaguje system ktory bylby > > niebezpieczny dla spoleczenstwa i (w zaleznosci od roznych krajow) predze > j > czy > > pozneij doprowadzilby do chaosui updaku." > > He, he. Rzeczywiście. Za to teraz masz system super bezpieczny dla > społeczeństwa, nie ma chaosu w państwie i państwu nie grozi upadek. Tylko np > NFZ wczoraj wstrzymał pieniądze na leki przeciwbiałaczkowe!!! Strzela się do > ministrów, w biznesie zatory płatnicze sa normą, biurokracja wielka jak > Godżilla. Istotnie, ja jako część tego pożałowania godnego społeczeństwa, czuję > > się w związku z tym bardzo spokojnie!!! Ty ślepy jesteś, dlatego nie powinieneś > > iść do głosowania bo kartki pomylisz. Baltimora, obecny ustroj jest zly i ja zdaje sobie z tego sprawe! I latwo jest powiedziec ze jest zle, gorzej jest z odpowiedzia na pytanie jak zrobic zeby bylo lepiej. Korwin-Mikke nie potrafi odpwowiedziec na to pytanie i Lepper tez ne potrafi i paru innych gosci tez nie. I JA TEZ NIE POTRAFIE - GDYbyM POTRAFIL TO BYLBYM ZAPEWNE PREMIEREM TEGO KRAJU!!! Tak czy inaczej, do czego zmierzam - mozesz traktowac neoliberalizm tylko jako ciekawostke nauk spoleczno-politycznych i jezeli ty twierdzisz ze ja sie myle to rowniez twierdzisz ze pomylil sie CALY SWIAT (nigdy jeszcze zaden z krajow nie zdecydowal sie na wprowadzenie tez neoliberlanych w formie jak proponuje je Korwin-Mikke). Jak poczytasz trowche ksiazek to wtedy mozemy pogadac, jak dotad to widze ze mam do czynienia z jakas nastolatka, ktora nosi dlugie spodnice z materialy, koraliki, pali trawe i jest za jej legalizacja (i to prawdopodobnie jest jeden z glownych argumentow za jakim przemawia u ciebie glosowanie na UPR). Tak wiec nie gadaj mi tutaj dziecko o tym ze w kraju jest zle i Korwin- Mikke uzdrowi sytuacje, poniewaz on zwyczajnei jej nie uzdrowi. Odpowiedz Link Zgłoś
ktosiek.ktoskowaty Re: Neoliberalizm a fundusz emerytalny... 30.06.05, 15:30 > Jak sie ma neoliberalizm do funduszu emerytalnego? To ma, że żeby ochronić nabyte do tej pory prawa ludzi (emerytury, renty) a jednocześnie całkowicie zlikwidować ZUS trzeba pozyskać środki na wypłatę tych dotychczas pozyskanych świadczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
trente Re: Neoliberalizm a fundusz emerytalny... 30.06.05, 16:21 mat56 napisała: > A tak swoja droga to nadal fascynuje mnie Mill, Bentham i wszelkie szkoly > neoliberalne naszego wieku, przyjemnie jest tegoposluchac, szkoda ze nigdy nie > zadziala. Z tego co dobrze pamietam wdrozono w zycie postulaty gospodarki liberalnej w Chile. Zaczeto od lat 70 gdy zaczal rzadzic Pinochet. Byl wielkim zwolennikiem mysli liberalnej w gospodarce. Brak przymusowych ubezpieczen, wszystko co mozliwe sprywatyzowane, wolny rynek. Dlatego tez Chile dosc preznie rozwijalo sie gospodarczo przez kolejne 16 lat. Aczkolwiek taka polityka jest dosc niewygodna dla spoleczenstwa przyzwyczajonego do opieki socjalnej. Dlatego gdy zaczelismy uwalniac rynek w Polsce wielu ludzi ucierpialo. Od 15 lat nikt niechce wybaczyc Balcerowiczowi :) Pinochet mial wojsko i radzil sobie z tym inaczej: lamiac prawa obywateli wdrazal liberalny program gospodarczy bez wzgledu na spoleczne koszty. Mozgiem operacji byl Milton Friedman i jego "Chicago Boys", jego teorii ekonomicznych uczymy sie do dzis. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Korwin-Mikke chce legalizowania narkotyków 30.06.05, 13:38 to błazen i dureń Odpowiedz Link Zgłoś
jestemzewsi Re: Korwin-Mikke chce legalizowania narkotyków 30.06.05, 13:41 Epitety to słabe argumenty i stosują je ludzie słabi. Choc do JKM mi daleko, to taki "styl" nie godzi się i kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Korwin-Mikke chce legalizowania narkotyków 30.06.05, 14:04 Korwin Mikke chce legalizacji narkotyków, mimo, ze jego córka jest stałym pacjentem na róznych detoxach Odpowiedz Link Zgłoś
jestemzewsi Re: Korwin-Mikke chce legalizowania narkotyków 30.06.05, 14:27 No i co z tego wynika? Odpowiedz Link Zgłoś
rafal_koko Re: Korwin-Mikke chce legalizowania narkotyków 30.06.05, 14:48 Się zgadza. Raz nawet tatusiowi w awanturze kosę sprzedała. Odpowiedz Link Zgłoś
kon_by_sie_usmial Re: Oto jak głupkowie tworzą plotki 30.06.05, 18:57 Bo inaczej nie sposób Cię nazwać jak głupkiem, skoro rozpowszechniasz niesprawdzone informacje, w dodatku z rzeczywistością nie mające nic wspólnego. "Jest pan zerem" panie rafal_koko. I życzę panu dziesiątej części tej mądrości i wiedzy, którą ma Korwin. koń Odpowiedz Link Zgłoś
tersta [...] 30.06.05, 13:42 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Korwin jest śmieszny 30.06.05, 13:44 Korwin jest śmieszny - zamiast czasu antenowego w telewizji lepiej by wykupił kilkaset billboardów. Odpowiedz Link Zgłoś
jestemzewsi Re: Korwin jest śmieszny 30.06.05, 13:46 Czas antenowy w kampanii jest bezpłatny (choć limitowany). I dlatego taki Bubel też startuje. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 nareszcie. Choc to wiadomosc z maja. 30.06.05, 13:47 Ciekawe czemu tak zwlekano z podaniem tej wiadomosci? By wypromowac Cimocha? Odpowiedz Link Zgłoś
jestemzewsi Re: nareszcie. Choc to wiadomosc z maja. 30.06.05, 13:49 biedronka24 napisała: > Ciekawe czemu tak zwlekano z podaniem tej wiadomosci? By wypromowac Cimocha? Hipoteza, przyznaję, dość śmiała. Może jaśniej? Odpowiedz Link Zgłoś
baltimora Re: nareszcie. Choc to wiadomosc z maja. 30.06.05, 13:53 Nareszcie. Do boju Panie Januszu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 wejdz na strone p. Janusza to sam zobaczysz 30.06.05, 13:57 to nie hipoteza a fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
mksb Re: Kiedy Korwin Mikke wytłumaczy się z współprac 30.06.05, 14:19 Hej alex ! Na forum białostockim zabrakło Ci argumentów, przyszedłeś tu poszczekać ? Pozdrowienia ! Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Kiedy Korwin Mikke wytłumaczy się z współprac 30.06.05, 14:22 Korwin Mikke jest na liscie Wildsteina. Wiadomo, że podpisał lojalke SB. To zwykły komunistyczny agent Odpowiedz Link Zgłoś
mksb Re: Kiedy Korwin Mikke wytłumaczy się z współprac 30.06.05, 14:23 A nie na liście Maciereiwcza ? :) Gubice się w zeznaniach towarzyszu. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Kiedy Korwin Mikke wytłumaczy się z współprac 30.06.05, 14:26 Sprawdz sobie listę Wildsteina. Korwin Mikke figuruje na niej:):):) Bycie w UPr to schizofrenia. Jak mozna głosić potzrebe lustracji, gdy na zcele partii stoi agent sbecji... Odpowiedz Link Zgłoś
mksb Re: Kiedy Korwin Mikke wytłumaczy się z współprac 30.06.05, 14:28 A już zapomniałeś kto był na liście Wildsteina ? Przypadkiem wylecialo z głowy ? Odpowiedz Link Zgłoś
mksb Re: Kiedy Korwin Mikke wytłumaczy się z współprac 30.06.05, 14:30 Jak Korwin mógł być agentem, skoro go "komuniści nie chcieli". Oj alex kończe, ciężko dyskutować z kims kto potrafi tylko rzucać bezpodstawne hasła. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Kiedy Korwin Mikke wytłumaczy się z współprac 30.06.05, 14:33 Korwin Mikke sam się przyznawał do podpisania lojalki SB... Odpowiedz Link Zgłoś
masloww Re: Kiedy Korwin Mikke wytłumaczy się z współprac 30.06.05, 16:15 Czerwony alex, jakbyś czytał gazety różne (nie tylko wybiórczą) to byś wiedział że Korwin ma status poszkodowanego, w swoim "Najwyższym Czasie" przedrukował list od IPN-u w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
jestemzewsi Re: Kiedy Korwin Mikke wytłumaczy się z współprac 30.06.05, 14:26 A ty swoje. Może wtedy, kiedy pani H. Bochniarz wytłumaczy się z działalności w PZPR, bo różne opinie krążą na ten temat. Czy nie widzisz bezsensu takiej "dyskusji"? Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Kiedy Korwin Mikke wytłumaczy się z współprac 30.06.05, 14:28 UPR głosi dekomunizacje i lustracje. a na czele niej stoi sosoba, która lustracji bedzie podlegała. osoba która chwali jaruzelskiego i nie widzi nic złego w donoszeniu na opozycje demokratyczna. To sie nazywa brak konsekwencji Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Ciekawy przypadek głupoty. 30.06.05, 14:57 zaprezentował alex.4 napisał: > UPR głosi dekomunizacje i lustracje. a na czele niej stoi sosoba, która > lustracji bedzie podlegała Każdy kandydat na prezydenta zgłoszony do PKW podlega lustracji w specjalnym trybie. Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 folklor polityczny jest najgorszy!!!! 30.06.05, 14:20 po co ludzie którzy nie mają nic sensownego do powiedzenia (bubel, korwin) mogą w tak latwy sposób ubiegać się o prezydenturę; czy nie możnaby w jakiś sposób utrudnić im tego (np. zwiększyć liczbę wymaganych podpisów popierających kandydata); sam korwin jest tworem trudnych początków polskiej demokracji jak tymiński czy polska partia przyjaciół piwa chyba najwyższy czas (sic!) o nich zapomnieć Odpowiedz Link Zgłoś
mksb Re: folklor polityczny jest najgorszy!!!! 30.06.05, 14:21 Nic sensownego do powiedzenia ? A program UPR czytałeś ? Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: folklor polityczny jest najgorszy!!!! 30.06.05, 14:24 Mnie się podobało jak korwin głosił, że w XX wieku umarła nauka... tymczasem nigdy nie rozwineła się tak jak w XX wieku... Albo jak przyznawał się, ze niezbyt czesto myje swoje zęby... Korwin Mikke to postac z kabaretu... Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 Re: folklor polityczny jest najgorszy!!!! 30.06.05, 14:33 upr jest dla mnie nie do przyjęcia ze względu na swój skrajnie konserwatywny program w kwestiach światopoglądowych iliberalny w kwestiach gospodarczych; prywatyzacja wszystkiego poza armią policją i administracją jest absurdem; ta partia poza tym nie dopuszcza że w społeczeństwie są ludzie którzy nie są w stanie zapewnić sobie bytu i potrzebują pomocy państwa coś takiego jak państwo w 100% liberalne gospodarczo jest utopią Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: folklor polityczny jest najgorszy!!!! 30.06.05, 17:32 A dla mnie on nie jest kabareciarzem, od kiedy usłyszałem jak mówi, że do protestujacej biedoty (która nie wymrze jeszcze i będzie protestowała przeciwko bogaczom) policja powinna strzelać ostrą amunicją. Po prostu kolejny miłośnik Pinocheta obok Ludzi z PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
kon_by_sie_usmial Re: Pała z czytania ze zrozumieniem 30.06.05, 19:01 Nie wiele jednak zrozumiałeś z tego co przeczytałeś. Smutne. Ale badania społeczne wskazują, że ok. 90% ludzi nie rozumie we właściwy sposób tego co czytają bądź słyszą. Z pewnością do nich należysz. koń Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 Re: Pała z ortografii 30.06.05, 20:22 kon_by_sie_usmial napisał: > Nie wiele jednak zrozumiałeś z tego co przeczytałeś. Smutne. Ale badania społec > zne wskazują, że ok. 90% ludzi nie rozumie we właściwy sposób tego co czytają b > ądź słyszą. Z pewnością do nich należysz. > niewiele pisze się łącznie; a czego to niby nie zrozumiałem gdybyś mógł mi wytłumaczyć jako jeden z tych 10% co to niby rozumieją Odpowiedz Link Zgłoś
tocqueville Korwin-Mikke wielbiciel Jaruzelskiego? 30.06.05, 14:23 JANUSZ KORWIN- MIKKE " P. Maciej Giertych w stanie wojennym wszedł również do PRON (Patriotycznego Ruchu Odrodzenia Narodowego) oraz został członkiem Rady Konsultacyjnej przy Przewodniczącym Rady Państwa (tj. PRL-u). Nie ma w tym nic złego - jako wróg d***kracji, KOR-u i tych, co robili wtedy strajki - też bym to z chęcią zrobił - i wcale bym się tego nie wstydził. Do PRON-u nie wstąpiłem jednak dlatego, że zobaczyłem, iż nieliczne w Polsce osobistości prawicowe, które to uczyniły (PRON był typowo prawicową inicjatywą, odruchowo skupiającą się przy silnej Władzy, która wzięła L*d pod but!), były tam zdominowane przez masę włazid**ców, co to poprą każdego, byle dał im forsę" całość: www.nczas.com/?a=show_article&id=2602 Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Korwin-Mikke wielbiciel Jaruzelskiego? 30.06.05, 14:25 Korwin Mikke chciał lizać dupę komunistom, tylko oni go nie chcieli Odpowiedz Link Zgłoś
jestemzewsi Re: Korwin-Mikke wielbiciel Jaruzelskiego? 30.06.05, 14:29 Masz bardzo wybiórcze wiadomości. Trochę obiektywizmu i mniej komplkeksów. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Korwin-Mikke wielbiciel Jaruzelskiego? 30.06.05, 14:35 Korwin Mikke jest postacią zabawną. Ale jest on bardziej postacią z kabaretu niż polityki. Wiele poglądów Korwina -Mikkego jest ciekawa, ale znaczna część to zupełne osmieszanie się. Wypowiedzi Korwina -Mikke w których podlizywał sie LPR (UPR miało andzieje, ze weźnie ich la listy albo PO - które odmówiło, albo LPR. Nikt ich nie chciał więc wyrzucili Wojtere) były żałosne. starcił twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
tocqueville Wojtera prezesem 30.06.05, 14:36 ale Wojtera JEST PREZESEM według statutu, ten Boroń to uzurpator, bedzie rozłam w UPR Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Wojtera prezesem 30.06.05, 17:34 Szykuje się piłowanie kanapy i podział szkieł. Odpowiedz Link Zgłoś
rafal_koko Re: Korwin-Mikke też startuje w wyborach 30.06.05, 14:42 Po raz kolejny? Panie JKM, jaki to ma sens? I ta "Platforma" w nazwie? To kojarzy mi się z podróbką. Kiedyś mocno wierzyłem w JKM i UPR. Do dziś większość moich poglądów, szczególnie na gospodarkę jest zbieżna z poglądami liberałów z UPR. Ale zrozumiałem, że zaślepienie i dogmatyzm ideologiczny nigdy nie pozwolą tej partii uzyskać jakiegokolwiek wpływu na kształt polityki w Polsce. Swoistym testem był start członków UPR z list PO w wyborach 2001. Żaden nie dostał się do parlamentu. Wyłączono działanie progu wyborczego i nadal klęska. Kłania się stara prawda, że nie wystarczy mieć rację, ale przekonać do tego innych, a to jakoś przez lata nie wychodziło i nie zanosi się, by wyszło tym razem. Dajmy spokój bajaniom o spisku mediów, o nieznaczących się po prostu nie pisze i tyle. Panie JKM, po co znów wystawiać swoje skądinąd słuszne poglądy na pośmiewisko gawiedzi i spłycających wszystko mediów? Odpowiedz Link Zgłoś
jestemzewsi Re: Korwin-Mikke też startuje w wyborach 30.06.05, 14:44 A niech sobie startuje. Lepiej albo gorzej. Mnie to wisi i powiewa i nie wiem, o co ten cały raban? Odpowiedz Link Zgłoś
wycizana_lipka ANKIETA 30.06.05, 15:01 ZAGŁOSUJĘ NA: ŻYDA KOMUNISTĘ UBEKA ALKOHOLIKA OSZOŁOMA GEJA Odpowiedz Link Zgłoś
jestemzewsi Re: ANKIETA 30.06.05, 15:02 wycizana_lipka napisała: > ZAGŁOSUJĘ NA: > > ŻYDA > KOMUNISTĘ > UBEKA > ALKOHOLIKA > OSZOŁOMA > GEJA A gdzie masoni i cykliści? Odpowiedz Link Zgłoś
kon_by_sie_usmial Re: ANKIETA 30.06.05, 17:08 Geja. To dla mnie bez różnicy kto z kim sypia. Jego sprawa, nie moja. koń Odpowiedz Link Zgłoś
wojten Nareszcie! Uwielbiam tego misia rysia! I pomyśleć, 30.06.05, 15:43 że znałem kilku, wydawałoby się całkiem rozsądnych, gości którzy kiedyś traktowali go całkiem serio. Odpowiedz Link Zgłoś
jestemzewsi Re: Nareszcie! Uwielbiam tego misia rysia! I pomy 30.06.05, 15:44 Jak to pozory mylą... Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Korwin-Mikke, na festiwal w Opola albo Sopocie... 30.06.05, 15:44 Ten pan posiada pewien intelektualny potencjał, który jednakże nie może być wykorzystany w praktyce. Odpowiedz Link Zgłoś
olo1033 Re: Korwin-Mikke też startuje w wyborach 30.06.05, 15:50 usiruf napisał: > Kiedys bralem go na powaznie. Potem z usmieszkiem. Teraz juz nawet nie jest zab > awny. NUDA. >>>>>>>>ja też podobnie myślę-to chyba jakiś kawał albo ktoś robi sobie żarty??? to i ja zaproponuję Ferdka Kiepskiego on już grał w sztuce teatralnej "Południk Zero " i będzie lepszy od Korwin Mikkego ..... Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Korwin-Mikke też startuje w wyborach 30.06.05, 15:54 Jeśli chodzi o mnie, to życzę powodzenia. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Korwin-Mikke też startuje w wyborach 30.06.05, 16:14 t-800 napisał: > Jeśli chodzi o mnie, to życzę powodzenia. :-) t-800 zyczysz powodzenia agentowi SB:) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.funkulo Bzdura, prowoczku /nt 30.06.05, 21:06 alex.4 napisał: > agentowi SB:) Odpowiedz Link Zgłoś
login39 W ostatnich wyborach we Wroclawiu byl 3 30.06.05, 16:04 1 - Rafal Dutkiewicz 2 - Lidii Geringer de Oedenberg 3 - JKM 4 - Wladyslaw Frasyniuk Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: W ostatnich wyborach we Wroclawiu byl 3 30.06.05, 16:15 Korwin - Mikke będzie musiał wytłumaczyć się z podpisywania lojalki w SB... i znalezienia sie na liście Wildsteina... Odpowiedz Link Zgłoś
masloww Re: W ostatnich wyborach we Wroclawiu byl 3 30.06.05, 16:18 kto ci płaci za te teksty Odpowiedz Link Zgłoś
duralex W mojej rodzinie ma pewne 4 głosy 30.06.05, 16:23 Nam nie jest potrzebny państwowy ZUS i państwowa służba zdrowia, rozkradająca miliony z naszych składek. Odpowiedz Link Zgłoś
k123456 u mnie 3 glosy na JKM! 30.06.05, 16:40 To już siedem! nie będzie tak zle Odpowiedz Link Zgłoś
malinka112 Re: u mnie 3 glosy na JKM! 30.06.05, 17:03 Biedak nie ma z czego zyc. Pięc minut w świetle kamer to następne 2-3 lata na chlebek. Odpowiedz Link Zgłoś
man_wise Re: W mojej rodzinie ma pewne 4 głosy 30.06.05, 17:16 Tylko Korwin !!! Glosujcie na Korwina !!! To jedyna osoba, ktora chce obrac dla Nas zupelnie nowy kierunek. To niezwykle inteligenta i wyksztalcona osoba. Boli mnie kiedy musze wysluchiwac o nim negatywne opinie, szczegolnie, ze padaja z ust ludzi, ktorzy mu nawet do piet nie dorastaja :( Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: W mojej rodzinie ma pewne 4 głosy 30.06.05, 17:44 Ciekawe dlaczego tak niewielu profesorów ekonomii zgadza się z Korwinem. Czy wiarę w jego inteligencję opierasz na image angielskiego arystokraty? Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 To proste, łaskawa Pani 30.06.05, 20:39 pandada napisał: > Ciekawe dlaczego tak niewielu profesorów ekonomii zgadza się z Korwinem Prof. ekonomii żyją z głoszenia tych poglądów, które odpowiadają sponsorom. Nie znaczy to, że wierzą w to co mówia, choć nie wykluczam nielicznych przypadków skrajnego debilizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
kon_by_sie_usmial Re: Smutne to co wypisują głąby w tym wątku o JKM 30.06.05, 19:19 man_wise napisał: > Tylko Korwin !!! Glosujcie na Korwina !!! > To jedyna osoba, ktora chce obrac dla Nas zupelnie nowy kierunek. > To niezwykle inteligenta i wyksztalcona osoba. Boli mnie kiedy musze > wysluchiwac o nim negatywne opinie, szczegolnie, ze padaja z ust ludzi, ktorzy > mu nawet do piet nie dorastaja :( Mnie też to strasznie boli, że najwięcej łatek przyprawiają mu osoby, które nie mają nawet ćwierci jego wiedzy i mądrości i wydają autorytarne sądy o nim zupełnie nic o nim nie wiedząc ponad to, czym nakarmiła ich głupia polska telewizja. A wystarczyło czasami pójść na jakąś jego prelekcję i poznać go osobiście by dowiedzieć się, że to NIEZWYKLE inteligentny człowiek, ze sprecyzowanym światopoglądem, o szerokich horyzontach i światłym umyśle. Cimoszewicze, Kwaśniewscy, Kaczyńscy i cała reszta przy nim to zgraja nieuków, bez kręgosłupa ideologicznego, odwracająca się do kierunku wiatru z którego wieję politycznym zyskiem. Smutne też, że i tutaj na Forum wygłasza się jakieś głupoty na jego temat, o jego rzekomym podpisywaniu lojalek z SB (trzeba być kretynem, by rozpowszechniać takie bzdury!!!), o superlatywach z jakimi wyraża się wobec Jaruzelskiego czy nawet o jego życiu prywatnym. Smutne, przykre i żałosne, że ta hołota - tak hołota - łże naginając fakty lub nawet zwyczajnie je fałszując. Panie Januszu, to społeczeństwo nie dorosło do tego, by mieć takiego prezydenta. Bo to społeczeństwo nierobów, pijaków, złodziei i hipokrytów. Więc wybierać muszą spośród równych sobie, bo takich jak Pan zwyczajnie się boją. koń Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Nie rozsmieszaj mnie, bardzo prosze.... 30.06.05, 20:35 kon_by_sie_usmial napisał: >osobiście by > dowiedzieć się, że to NIEZWYKLE inteligentny człowiek, Rzeczywiscie - jego inteligencja jest NIEZWYKLA. Wolalbym jednak, aby w Polsce rzadzil ZWYKLY inteligent. JKM jest barwna osobowoscia.. tu sie zgodze :) Nie powierzylbym mu jednak ani zlotowki. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.funkulo Re: Nie rozsmieszaj mnie, bardzo prosze.... 30.06.05, 21:13 dr.krisk napisał: > Nie powierzylbym mu jednak ani zlotowki. Bo...? Znasz plan gospodarczy UPR/PJKM? Wiesz, ze dzieki temuz mialbys daleko wiecej tych zlotowek dla siebie, nizli masz teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Tak, tak oczywiscie.... 30.06.05, 21:22 A tak przy okazji - czy JKM kiedykolwiek dowiodl swoich umiejetnosci ekonomicznych? Bo o ile mi wiadomo, to korzysta z finansowej pomocy zony.... (tu moge sie mylic, to tylko warszawska plotka). Ani zlotowki! Odpowiedz Link Zgłoś