Dodaj do ulubionych

Komisja ds. Orlenu poprosi o teczkę Cimoszewicza

05.07.05, 13:16
komisja ds. demaskowania zła i utrwalania jedynej słusznej wizji historii i
rzeczywistości nie zwalnia tempa; w tym miejscu chciałem im serdecznie
podziękować za wszystkie te dobra które za ich przyczyną spłynęły na polską
ziemię i jednocześnie nieśmiało zapytać czy już wystąpili o moją teczkę do
ipn? nigdy nie wiadomo jakie informacje o orlenie można tam znaleźć;
Obserwuj wątek
    • asz70 polecam www.cimoszewicz.hk.pl 05.07.05, 13:39
      www.cimoszewicz.hk.pl Jedyna strona o przyszłym Prezydencie www.cimoszewicz.hk.pl
      • dziecina.betlejemska Giertych szykuje zamach stanu!! 05.07.05, 16:18
        Wszystko sie zaczyna układać w logiczną całość. Najpierw tajne służby Rosji podtruły Gruszkę, żeby Giertych mógł przejąć kontrolę nad komisją. Później Giertych dysponując esbeckimi teczkami, których nie miał nikt inny spoza IPN, podłożył świnię Belce. Teraz jednak szykuje się grubsza sprawa - wywalili Różańskiego, żeby nie przeszkadzał. Teraz komisja pod całkowita dominacją Giertycha wzywa kandydata numer jeden na prezydenta. Po co? Po to, żeby dokonać kolejnego aktu politycznego sabotażu i w rezultacie przejąc wladzę!!
        To jest po prostu zamach stanu, realizowany środkami politycznymi i przy tym - całkowicie bolszewickimi.
        • davidmors Re: Czy Kieres udostępni teczkę oczyszczoną ? 05.07.05, 20:49
          To pytanie jest istotne.
          Kieres musi teczkę udostępnić Komisji Sejmowej, obawiam się jednak, że będzie
          zdekompletowana.
          Powinien funkcjonować w ustawie zapis, że teczka żądana przez Komisję Sejmową
          musi być udostępniona natychmiast po wskazaniu. W ten sposób udaremniłoby się
          jakiekolwiek manipulacje i czary nad teczką.
        • tppiotr Re: Giertych szykuje zamach stanu!! 06.07.05, 00:10
          Giertych może co najwyżej zrobić kisiel w majtkach.
          • elfz Re: Giertych szykuje zamach stanu!! 06.07.05, 12:43
            gdyby szykowal zamach stanu dostalby blogoslawientwo od narodu
    • chris12 Balanga Komisji d.s. Orlenu trwa! 05.07.05, 13:49
      Cała polska wielka polityka toczy się za kuluarami komisji śledczych. To mało
      znany poseł Rokita wyostrzył się na premiera dzięki Rywinowi. Teraz "Orlen-
      Gate" jest ostatnią szansą dla PO i PiS. Wypłynąć, zostawić trochę smrodu wokół
      przeciwników politycznych i szczerzyć zęby do gawiedzi - wyborców żądających
      krwi i igrzysk. To scena polityczna IV Przeczpospolitej!
      • m15 Re: Balanga Komisji d.s. Orlenu trwa! 05.07.05, 14:36
        nie ,to smierdzacy koniec IIIrp czyli jak odchodzi komuna po upadku
        rywinlandu,a niech idzie precz ,pozostawi nieutulone w zalu jedynie ubeckie
        sieroty
      • sclavus Re: Balanga Komisji d.s. Orlenu trwa! 05.07.05, 17:33
        chris12 napisał:

> Cała polska wielka polityka toczy się za kuluarami komisji śledczych. To mało
        > znany poseł Rokita wyostrzył się na premiera dzięki Rywinowi. Teraz "Orlen-
        > Gate" jest ostatnią szansą dla PO i PiS. Wypłynąć, zostawić trochę smrodu
        wokół
        >
        > przeciwników politycznych i szczerzyć zęby do gawiedzi - wyborców żądających
        > krwi i igrzysk. To scena polityczna IV Przeczpospolitej!

Gorąco polecam "teatr Rzeczypospolitej" Urbana w NIE...
    • jurekpy Re: Komisja ds. Orlenu poprosi o teczkę Cimoszewi 05.07.05, 13:54
      Chciałbym donieść,że regularnie od 20 lat tankowałem paliwo na stacjach CPN a
      teraz na stacjach ORLEN.Napewno paliwo wlewali mi agenci bezpieki,w kasie
      regulowałem rachunki współpracownikom SB, w mojej teczce są zrobione z nimi
      zdjęcia z ukrytej kamery.
      Czy mam mimo to szanse zaistnieć jeszcze politycznie w IV RP jako prawowity syn
      tej ziemi ?
      • cyklista To ty sowieckie paliwo do baku lałeś ... 05.07.05, 14:02
        ... 20 lat temu. Ty nie myśl żeby zaistnieć, ty uważaj żeby cię nie zapuszkowali.

A poważniej, czekam na odważniego polityka który wreszczcie gest Kozakiewicza
        szanownej komisyji pokaże. Czy so jeszcze tacy w Polsce?
      • an9991 Re: Komisja ds. Orlenu poprosi o teczkę Cimoszewi 05.07.05, 14:04
        jurekpy napisał:

> Czy mam mimo to szanse zaistnieć jeszcze politycznie w IV RP jako prawowity
        syn
        >
        > tej ziemi ?
        jeżeli udowodnisz że rzeczywiście jesteś synem tej ziemi od co najmniej pięciu
        pokoleń i że w promieniu 100 km od miejsca twojego zamieszkania nikomu (słownie
        nikomu) przez całe życie nawet nie przeszło przez myśl że dobrze mu się żyje w
        3rp (o prl nie wspominając) to wielki lustrator wraz z wielkim dekomunizatorem
        zastanowi się co z tobą począć
        • eexmd2 przy czym wielki elektronik jest bezlitosny 05.07.05, 14:26
          i zestrzelimy cie z naszego kosmicznego zelazka sowiecki slugo!!

ps: a ja mysle ze glaby z pis i lpr juz sa bardzo blisko krawedzi i niedlugo
          spoleczenstwu te ich chore igrzyska sie znudza
          nikt prawie nie ma watpliwosci ze to tylko rozgrywki polityczne (z wyjatkiem
          moich faworytow doktora.1 i fritz.fritza)

cimoszko na prezydenta!!
          • sclavus Re: przy czym wielki elektronik jest bezlitosny 05.07.05, 17:35
            eexmd2 napisał:

> i zestrzelimy cie z naszego kosmicznego zelazka sowiecki slugo!!
            >
            > ps: a ja mysle ze glaby z pis i lpr juz sa bardzo blisko krawedzi i niedlugo
            > spoleczenstwu te ich chore igrzyska sie znudza
            > nikt prawie nie ma watpliwosci ze to tylko rozgrywki polityczne (z wyjatkiem
            > moich faworytow doktora.1 i fritz.fritza)
            >
            > cimoszko na prezydenta!!

Zapomniałeś zupełnie o Katoliku polskim jeden...
            • eexmd2 do swojej listy (doktor.1 i fritz.fritz) 05.07.05, 21:19
              i do Katolika polskiego 1
              dorzucam davida morsa
              (btw po nazwisku sadzac to zyd jakis czy co? pewnie pejsaty jak moja babcia)
              jesli ktos zna inne niepospolite osobistosci aktywne na tym forum prosze smialo
              dodawac

moze im teczki pozakladamy:)
              • sclavus Re: do swojej listy (doktor.1 i fritz.fritz) 06.07.05, 10:16
                eexmd2 napisał:

> i do Katolika polskiego 1
                > dorzucam davida morsa
                > (btw po nazwisku sadzac to zyd jakis czy co? pewnie pejsaty jak moja babcia)
                > jesli ktos zna inne niepospolite osobistosci aktywne na tym forum prosze
                smialo
                >
                > dodawac
                >
                > moze im teczki pozakladamy:)

Niejaki "davidmors"!!!!
          • davidmors Nikt z agentów nie ma wątpliwości - to rozgrywki 05.07.05, 20:53
            Ponadto, każdy agent uważa, że Komisja Sejmowa jest niepotrzebna.
            Punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia agenta.
        • julko Re: Komisja ds. Orlenu poprosi o teczkę Cimoszewi 05.07.05, 15:17
          A Wy tylko głupoty piszecie.Na czym chcecie zyskać? na wyborach.
      • aron2004 Re: Komisja ds. Orlenu poprosi o teczkę Cimoszewi 05.07.05, 14:29
        a ja ostatnio tankowałem na Orlenie w Dęblinie cena Pb95 - 4,17 zł. Na Statoilu w Lublinie Pb95 - 3,99 zł. Te 18 gr to prowizja dla kogo?
        • eexmd2 Re: Komisja ds. Orlenu poprosi o teczkę Cimoszewi 05.07.05, 14:31
          nastepny co walczy ze spekulantami jak za czasow komuny
          nie tankuj na orlenie i nie bedzie prowizji dla nikogo
          • aron2004 Re: Komisja ds. Orlenu poprosi o teczkę Cimoszewi 05.07.05, 14:33
            no właśnie nie tankuję zwykle, ale tym razem musiałem.

• sclavus Re: Komisja ds. Orlenu poprosi o teczkę Cimoszewi 05.07.05, 17:36
          aron2004 napisał:

> a ja ostatnio tankowałem na Orlenie w Dęblinie cena Pb95 - 4,17 zł. Na
          Statoilu
          > w Lublinie Pb95 - 3,99 zł. Te 18 gr to prowizja dla kogo?

Dla Giertycha i reszty komisji...
      • adalberto3 do jurekpy : wystarczy, że ci agenci ... 05.07.05, 21:23
        .. w zaciszy swoich wielkich domów oglądali z zadowoleniem wyciągi ze swoich
        kont, na które Pan o niczym nie wiedząc wpłacał swoją daninę. Ci panowie nie
        lubią brudzić sobie ręce.
        • sclavus Re: do jurekpy : wystarczy, że ci agenci ... 06.07.05, 10:19
          adalberto3 napisał:

> .. w zaciszy swoich wielkich domów oglądali z zadowoleniem wyciągi ze swoich
          > kont, na które Pan o niczym nie wiedząc wpłacał swoją daninę. Ci panowie nie
          > lubią brudzić sobie ręce.

Jeden z moich przyjaciół, po 10-cio letnim pobycie w Niemczech, powiedział do
          mnie tak: yee, ale ty dobrze mówisz polski....
          W stwierdzeniu: "ci panowie nie lubią sobie BRUDZIĆ RĘCE..." brzmi nuta
          identyczna... Czyżby plagiat?...
    • legrange Re: Komisja ds. Orlenu poprosi o teczkę Cimoszewi 05.07.05, 14:16
      Chyba pan Macierewicz oszczędza na papierze toaletowym, bo niby po co mu te
      śmieci???
    • eexmd2 pytanie co ma cimoszko do sprawy orlenu 05.07.05, 14:22
      jest chyba mocno bezsensowne
      ma te 28% w sondazach to trza go przed wynioslym obliczem romka g przeczolgac
      koledzy z pisu tez swoje doloza bo cos im wodz spada
      a czy to ma cos wspolnego z orlenem?
      no jak to nie: paliwo tankuje? tankuje
      powinno wystarczyc
      mozna tez mowic ze kogos zna lub mogl widziec...
      tak jak w przypadku 100% bylych poslow lub ministrow

zenada
      mam nadzieje ze cimoszo wygra i spoleczenstwo pokaze oszolomom gdzie se moga
      wsadzic swoje teczki i kompleksy
      • chris12 "eexmd2" stawia logiczne pytanie oszołomom... 05.07.05, 19:40
        ale czy ma sens pytać o to przygłupów?
        • jestemzewsi Re: "eexmd2" stawia logiczne pytanie oszołomom... 05.07.05, 19:45
          Jako przygłup odpowiadam: nie ma sensu. Bo jak każdy przygłup wiem, że
          odpowiedź na to pytanie brzmi: Nic nie ma.
      • davidmors Re: Na to pytanie odpowie Komisja ! 05.07.05, 21:07
        Ale żeby mogła odpowiedzieć, to musi najpierw sprawę zbadać. Zatem nie
        przeszkadzajmy Komisji.
    • eexmd2 do an9991 05.07.05, 14:28
      a ile masz w sondazach chlystku?
      nie mysl sobie ze panowie komisjonisci beda sie zajmowac jakimis leszczami
      • an9991 Re: do an9991 05.07.05, 14:38
        teoretycznie masz rację ale macierewicz giertych i wassermann mają łeb na karku
        i wiedzą że za 20 czy 30 lat ja też mogę mieć 28%; tak tak u tych panów główka
        pracuje poza tym obowiązuje ich czujność rewolucyjna i obowiązek zadeptywania
        zaplutych karłów reakcji w zarodku dlatego spodziewam się wezwania przed
        komisję już na dniach
        • eexmd2 Re: do an9991 05.07.05, 14:40
          ok to trzymaj sie chlopie
          nie wydaj mnie tylko ze sie kiedys z rosjanka zadawalem
          moze mnie przeocza? ja bede mial w sondazach tylko 11-13%..
          • an9991 Re: do an9991 05.07.05, 14:47
            eexmd2 napisał:

> nie wydaj mnie tylko ze sie kiedys z rosjanka zadawalem
            > moze mnie przeocza?
            będę się starał ale spojrzenie komisarza macierewicza nie takich jak ja
            prześwietlało więc niczego nie mogę obiecać
          • fromwindsor Zapomniales jeszcze dodac 05.07.05, 16:03

eexmd2 napisal: "...nie wydaj mnie tylko ze sie kiedys z rosjanka zadawalem
            moze mnie przeocza? ja bede mial w sondazach tylko 11-13%.."

No i HIV, ktory zjadl ci do reszty szare komorki.

• abba15 Re: do an9991 05.07.05, 16:02
          an9991 napisał:
          > teoretycznie masz rację ale macierewicz giertych i wassermann mają łeb na karku
          > i wiedzą że za 20 czy 30 lat ja też mogę mieć 28%; tak tak u tych panów główka
          > pracuje poza tym obowiązuje ich czujność rewolucyjna i obowiązek zadeptywania
          > zaplutych karłów reakcji w zarodku dlatego spodziewam się wezwania przed
          > komisję już na dniach

Takiego śmiecia nie zawezwą to pewne
          • an9991 Re: do an9991 05.07.05, 16:33
            abba15 jakiś ty kulturalny widać nauki kaczyńskiego (spieprzaj dziadu) nie
            poszły w las; a rewolucja moralna dopiero się rozkręca; piękne czasy nas
            czekają nie mogę się doczekać
            • abba15 Re: do an9991 05.07.05, 18:03
              an9991 napisał:
              > abba15 jakiś ty kulturalny widać nauki kaczyńskiego (spieprzaj dziadu) nie
              > poszły w las; a rewolucja moralna dopiero się rozkręca; piękne czasy nas
              > czekają nie mogę się doczekać

Juliusz Słowacki nasz wieszcz narodowy pisał: nie żałuj róż, gdy płonie las.
              W wolnym tłumaczeniu to brzmi następująco: raz sierpem raz młotem czerwoną chołotę

• an9991 Re: do an9991 05.07.05, 18:40
                nie abba15 nasz wieszcz romantyczny pisał "nie czas żałować róż, gdy płoną lasy"
                no cóż to chyba zapowiedź rządów lumpenproletaiatu
                • abba15 Re: do an9991 05.07.05, 21:00
                  an9991 napisał:
                  nie abba15 nasz wieszcz romantyczny pisał "nie czas żałować róż, gdy płoną lasy "
                  > no cóż to chyba zapowiedź rządów lumpenproletaiatu

Lumpenproletariat odchodzi właśnie na śmietnik historii.
                  Przypomnę tylko, że ojciec Cioszewicza był stalinowskim bandytą, syn natomiast
                  nie załapał się na utrwalanie władzy ludowej i stracił szansę być bandytą,
                  został więc politykiem lewicowym jak wiekszość tego tałatjstwa bolszewickiego.
                • davidmors Czy "Carex" to się czyta "Kareks" ? 05.07.05, 21:01
                  Może któryś z licznych na tym forum agentów zechce mnie oświecić.
                  Proszę o konkretną odpowiedź.
              • jestemzewsi Re: do an9991 05.07.05, 19:19
                abba15 napisał:

> Juliusz Słowacki nasz wieszcz narodowy pisał: nie żałuj róż, gdy płonie las.

Żeby cytować, Panie abba15, trzeba znać cytat. Może zacząłby Pan Szanowny się
                dokształcać, zamiast tracić czas na obrzucanie wszystkich oponentów błotem?

Juliusz Słowacki NAPISAŁ:
                "Nie czas żałować róż, gdy płoną lasy"...
                • abba15 Re: do an9991 05.07.05, 21:03
                  jestemzewsi napisał:
                  > Juliusz Słowacki NAPISAŁ:
                  > "Nie czas żałować róż, gdy płoną lasy"...

Nie ważne są szczegóły,
                  gdy moi oponęci to góły!
    • aron2004 Re: Komisja ds. Orlenu poprosi o teczkę Cimoszewi 05.07.05, 14:32
      ale o co chodzi przecież Cimoszewicz sam chce ujawnienia swojej teczki
      obrońcy Cimoszewicza naprawdę przesadzają z tą agresją
    • marian391 BŁAZENADY CIĄG DALSZY 05.07.05, 15:16
      Komisja upodabnia się do "magla". Wasermann, Giertych i Maciarewicz za
      pieniądze podatników uprawiają perfidną i niebezpieczną zabawę. Pomagają im w
      tym media. zwłaszcza Telewizja Publiczna. Nie trudno wyobrazić sobie jak zaraz
      polecą przed kamery, aby oświadczyć, że w teczcce coś tam jest, tak jak
      przerażająca była teczka Prezydenta. I tak zasiane zostana plewy - rozbudzone
      wątpliwości. Wogóle to jakim prawem panowie ci n mają dostęp do teczek. W czym
      są oni lepsi od innych posłów - chyba w intrygach i plotkarstwie. Obraz ten
      dopełnia wykluczenie posła Różańskiego - wiadomo jak dyspozycyjni i
      niekompetetni są eksperci komisji. W tej sytuacji wiarygodnośc ewentualnych
      ustalen komisji jest co najmniej wątpliwa. Grtuluje dobrego samopoczucia i
      naiwności fanom tej "trójcy"
      • omikron22 Re: BŁAZENADY CIĄG DALSZY 05.07.05, 15:38
        Marian, używaj (nowo)obowiązującego sformułowania: porażające ! Porażające a
        nie przerażające. Nie idziesz z duchem czasu!
    • ksiundz Ale rwetes, giewałt ! 05.07.05, 15:22
      Carex zachowa się godnie i zwycięży, przynajmniej tak wam GW wytłumaczy, moje
      misie czerwone pysie :)))
    • pcat WC odpadnie w pierwszej turze wyborów. 05.07.05, 16:26
      Znam się na tym ponieważ idealnie wytypowałem wynik referendum europejskiego
      (frekwencję i procent głosów za) oraz przebieg wydarzeń na Ukrainie. Jestem w
      tym dobry i już dziś informuję szanownych internautów, że po jesiennych
      wyborach w Polsce będzie rządzić koalicja POPiS (uzyskają zbliżone wyniki - po
      około 23%), a prezydentem Polski będzie Lech Kaczyński. Czerwoni, zaczynajcie
      się pakować.
      • risza Re: WC odpadnie w pierwszej turze wyborów. 05.07.05, 16:36
        A czy mógłbyś mi powiedzieć czy mam raka?
        • pcat Nie masz. Ale uważaj na przejściu dla pieszych. 05.07.05, 17:15
      • sclavus Re: WC odpadnie w pierwszej turze wyborów. 05.07.05, 17:42
        pcat napisał:

> Znam się na tym ponieważ idealnie wytypowałem wynik referendum europejskiego
        > (frekwencję i procent głosów za) oraz przebieg wydarzeń na Ukrainie. Jestem w
        > tym dobry i już dziś informuję szanownych internautów, że po jesiennych
        > wyborach w Polsce będzie rządzić koalicja POPiS (uzyskają zbliżone wyniki -
        po
        > około 23%), a prezydentem Polski będzie Lech Kaczyński. Czerwoni, zaczynajcie
        > się pakować.

A potem wpadną psychiatrzy i ciebie razem z twoimi "typami" zaprowadzą do pokoi
        bez klamek, byście mogli tryumfalnie świętować wasze "zwycięstwo"...
    • ryho61 Prawicowe betony z komisji ds. Orlenu 05.07.05, 16:33
      beda probowaly zniszczyc kazdego kto im nie pasuje do wizerunku Polski jaki
      sobie nakreslili. Mam wrazenie, ze Giertych, Macierewicz i Wasserman - to te
      same komuchow z dawnego PRL'u, ktorzy na wszelkie sposoby niszczyli przejawy i
      odstepstwa od drogi wyznaczonej przez przywodcow partii (czyli ich samych).
    • karis21 Re: Komisja ds. Orlenu poprosi o teczkę Cimoszewi 05.07.05, 16:41
      Co jest do cholery jasnej albo ta komisja jest powołana do zbadania orlenu czy
      to jest komisja lustracyjna ta komisja nie po to została powołana żeby przed
      wyborami manipulować teczkami i za wszelką cenę ośmieszać przeciwnika bo tak
      jest im wygodnie a Kieres mam wrarzenie że na każde życzenie i kiwnieńcie
      palcem leci zteczką do Giertycha i Wasermana panie Kieres może trochę odrobinę
      oleju panu brakuje.......
    • tenare Czy w teczce sprzed 1989 jest coś o Orlenie? 05.07.05, 16:52
      Giertychowi chyba się coś popie..ło, albo bawi się Sąd Lustracyjny.
      Panie Giertych, a jak tam egzaminy małżonki na studiach?
    • sclavus A jednak!!! 05.07.05, 17:29
      A jednak TUMAŃSTWO nieodwołalnie wzięło już górę nad Rzeczypospolitą...
      A skutek GIER TYCH i efekt, nad wyraz opłakany będzie dla Rzeczypospolitej...

I jeszcze tylko... ta paranoja obsesyjna i na odwyrtkę: OBSESJA PARANOIDALNA -
      nic to, nie ma ch.. na Giertycha... ani na wassermana, ani na Macierewicza...
      I na dodatek JPII świętym na raz, dwa, trzy...

W sumie, to nie o to chodzi by złapać króliczka ale by gonić go...
      • kamilius10 Lustracja na 10 sposobów 05.07.05, 17:46
        Lustrację w Polsce prowadzą:
        1) rzecznik interesu publicznego
        2) IPN
        3) historycy IPN jako samodzielni inkwizytorzy
        4) Naukowcy i pseudonaukowcy wysługujący się komuś politycznie
        5) politycy - bez żadnego umiaru i kontroli - bo zawsze taki Macierewicz może
        wystąpić jako historyk (to jego wykształcenie) i umotywować potrzebę zajrzenia
        do teczek (Belki, Kwaśniewskiego, Cimoszewicza...) swoją pracą naukową
        6) dziennikarze (patrz red. Macierewicz oraz sekretarz PZPR red. Król - sze
        Wprotu)
        7) służby specjalne obecne i dawne
        A tak w ogóle, to lustracja nigdy się nie kończy, bo zawsze moze się
        nzaleźćjakiś wczesniej nieznany kwit, czy teczuszka. O... właśnie się znalazły
        takie materiały na Belkę i Cimoszewicza. Co za zbieg okoliczności, że własnie
        teraz.

NIe ma to jak jawność w życiu publicznym...
        PS.
        Może warto wprowadzić automaty do samolustracji ? Wrzucasz żeton i masz 1
        stronę swojej teczki, Dodatkowy 2 żetony - i już masz dołączony komentarz
        inkwizytora z IPN. (sąd tu nie jest potrzebny, bo "naukowcy" z IPN i tak wiedzą
        lepiej, poza tym sąd ma kwitki zgromadzone teraz - a co jeśli jutro cudem
        znajdzie się więcej kwitków ?)
    • michal_k1 prezydent cimoszewicz 05.07.05, 18:51
      Zbliżające się wybory prezydenckie stanowią dla wielu Polaków prawdziwy
      problem. Aż 1/4 nie wie na kogo głosować, 11% deklaruje już dziś, że nie
      pójdzie na wybory - w dniu wyborów nie pójdzie znacznie więcej. Z sondażu
      PENTOR-a przeprowadzonego w ubiegłym tygodniu wynika, że największym poparciem
      cieszy się Włodzimierz Cimoszewicz - marszałek Sejmu.

Cimoszewicz oczywiście taktycznie od paru miesięcy zapowiada wycofanie się z
      polityki, ale założę się, że tych obietnic nie dotrzyma i da się przekonać
      dogorywającej lewicy wzywającej go na pokład, żeby ratował Polskę
      przed „kaczyzmem”.
      Wszystkie te manewry z wycofywaniem się, udawaniem niezależności są jak nic
      przedwyborczym zabiegiem zmierzającym do pokazania Cimoszewicza jako polityka
      niezwiązanego z lewicą. Wiadomo bowiem, że dziś przyznanie się do lewicy
      stanowi dla polityka chcącego wystartować w wyścigu prezydenckim pokaźny kamień
      przywiązany do nogi czy szyi - jak kto woli. Przyznaj się do przyjaźni
      z „Olinem”, ścisłych związków z kieleckimi baronami, wspólnotą celów (cel?) z
      Leszkiem Poganem i eseldowskim zarządem miasta Opola i szanse na wygranie
      zmaleją ci Włodek o połowę. Dlatego przyszły prezydent Polski starannie od
      wielu miesięcy zaciera ślady, maskuje nici przyjaźni, odwraca się publicznie od
      wiernych przyjaciół. Manewr ten jest skuteczny - już widać, że nasi wyborcy
      zapomnieli o tym, że Cimoszewicz od lat jest jednym z filarów kolejnych
      postkomunistycznych formacji partyjnych. Był już z ich ramienia premierem,
      ministrem sprawiedliwości, ministrem spraw zagranicznych. Jego ojciec Marian
      był oficerem NKWD, „zasłużonym” w ściganiu i mordowaniu polskich partyzantów.
      Junior znalazł się na liście agentów, opublikowanej przez Macierewicza. A zatem
      związki naszego przyszłego prezydenta ze służbami specjalnymi są bardzo
      wyraźne, co pomoże mu w kampanii. Pomoże mu także przyjaźń z Adamem Michnikiem -
      dysponentem największego koncernu medialnego Polski - „Gazety Wyborczej”. Obaj
      i Michnik, i Cimoszewicz mają w życiorysie „hańbę domową”. Rodzice Michnika
      byli gorliwymi komunistami, a brat skazywał na śmierć oficerów AK jako
      stalinowski sędzia.
      Tak więc amnezja wyborców, wpływy agentury oraz wsparcie „Wyborczej” sprawiają,
      że notowania Cimoszewicza już wypchnęły go na lidera rankingu, zanim jeszcze
      ogłosił, że kandyduje.
      Cimoszewiczowi sprzyja jeszcze, niestety, co innego. Jest to głupota liderów
      niekomunistycznych ugrupowań. Pyszałkowaty Kaczyński, tworzący po raz kolejny
      wodzowską partię, Tusk wchodzący w rolę pierwszego sekretarza, wyrzucający z
      Platformy Gilowską, Giertych tkwiący w ciasnym świecie ideologii przedwojennej
      Narodowej Demokracji, tropiący wszędzie Żydów i masonów - wszyscy oni
      pozamykali się z własnej woli w ciasnych ramach własnych partii. Teraz wszyscy
      będą kandydować rozbijając głosy elektoratu i umożliwiając przejście do drugiej
      tury dwóm kandydatom: Cimoszewiczowi i Relidze.
      Co mogłoby zmienić ten stan rzeczy? Tylko zmiana ordynacji wyborczej i
      wprowadzenie jednomandatowych okręgów wyborczych (JOW). JOW wytwarza system
      dwupartyjny, zmusza do łączenia różnych odłamów - i prawicy, i lewicy. Dlatego
      w USA, gdzie są JOW-y, w kongresie są dwie partie, a o urząd prezydenta ubiega
      się w wyborach tylko 2 kandydatów.
      Niestety - właśnie na tym polega głupota Kaczyńskiego, Giertycha i niestety
      Tuska, że mając możliwość zmiany ordynacji wyborczej i wprowadzenia JOW, w imię
      swoich egoistycznych interesów nie czynią tego. Nie wiadomo zresztą czy
      przeszkadza im tu niewiedza, czy też jakieś inne czynniki. W końcu służby
      specjalne kontrolowały nie tylko środowisko byłych komunistów.
      W tej sytuacji Cimoszewicz nie weźmie udziału w wyborach tylko wówczas, jeśli
      któryś inny z kandydatów „służb” będzie miał większe szanse.

• sclavus Re: prezydent cimoszewicz 05.07.05, 19:33
        Jest to elaborat "très labouré"...
        Jest to jednak przestraszliwy bełkot, który mówi o wszystkim i o niczym...
        Bliższe jednak prawdy jest to, że autor chciałby o wszystkim a jest o niczym...
        Jednocześnie, autor sprawia wrażenie jakby gazet nie czytał, telewizji nie
        oglądał, radia nie słuchał...
        No i trzeba było godzinę tę klawiaturę tak torturować???
      • davidmors Re: Niedoszły prezydent cimoszewicz - tak lepiej 05.07.05, 21:05
    • chris12 Boję się o Wassermanna, czy serce wytrzyma? 05.07.05, 19:31
      Oczekuję paraliżujących sensacji w teczce Cimosza. Skora jego notowania idą w
      górę, dać mu po głowie. Wassermann i Maciarewicz to "dream team" w zespole
      komisji Orlen.
    • sclavus Re: TECZKA CIMOSZEWICZA >> WWW.CIMOSZEWIC 05.07.05, 19:40
      plaszcz napisał:

> zobacz :)

A po co??????
    • wicurpix Re: Komisja ds. Orlenu poprosi o teczkę Cimoszewi 05.07.05, 20:23
      To nie jest żadna Komisja tylko cyrk na dodatek za pieniadze podatnika. Wątpię czy tak naprawdę kogoś obchodzi wynik tych quasi przesłuchań. Żadne konsekwencje nie zostaną wyciagnięte, nikt nie zostanie ukarany więc po co to przedstawienie??? Reszty swiata też nie interesują wewnętrzne sprawy Polski tym bardziej jej historia i piętnowanie domniemanych współpracowników SB czy wywiadu czy innej czerwonej formacji. Członkowie Komisji to zwykłe buce, którzy nie potrafią się nawet wysłowić w poprawnej polszczyżnie. Tacy debile żyja z moich podatków??? Chyba przestanę je odprowadzać.
    • patman Co ja zrobię? Nie mam teczki w IPN-ie :( 05.07.05, 20:43
      ... i jestem nikim, nie mówią o mnie w tv, nie piszą w gazetach. Bo kiedy ktoś teczuszkę tam ma, to jest gość - od razu wszyscy o nim mówią. Może poprosić mafię esbecką rządzącą Polską, co wiedzą "dobrze poinformowani", o zrobienie takowej na mnie - od razu będzie o mnie głośno.
      • davidmors Agenci na forum GW dwoją się i troją i poczwarzą ! 05.07.05, 20:58
        Komisja Sejmowa im przeszkadza. Komisję Sejmową chcieliby zlikwidować.
        Prace Komisji Sejmowej chcą podważyć i zlekceważyć. Siedzą przy komputerach
        i snują swoje wątki. Tym razem udają głos ludu.
        • doradca1 Re: Agenci na forum GW dwoją się i troją i poczwa 05.07.05, 21:26
          oraz kombinują jak wprowadzić pionowe korytarze i kolorowe skarpetki dla
          pedałów.
        • chris12 Mr. "davidmors", to ja, wywiadowiec SB ps. "Koza" 05.07.05, 21:41
          Moim zadaniem jest agtitacja Polaków do formułowania niezależnych sądów na
          każdy bieżący temat.
          1. Nawet mało inteligentny osobnik wie, że SLD zostawia dużo gnoju po sobie ale
          tylko głupiec wierzy w istnienie mesjaszy w PO cz PiS.
          2. Komisja orlenowska zamiast swojej nominalnej funkcji pełni rolę inkwizycji,
          super trybunału a to może byc zaakceptowane już tylko przez ludzi twego formatu.
      • doradca1 Kim Jong Il będzie z Ciebie dumny 05.07.05, 21:27
        i dostaniesz wynagrodzenie w banknotach z wizerunkiem Shreka.
    • chris12 Maciarewicz kończy pisanie teczki Cimoszewiczowi 05.07.05, 21:26
      Zanim teczka się ukaże Wassermann zaczął ćwiczyć "porażenie" towarzyszące jej
      otwarciu.
      Giertych konsultuje się z o. Rydzykiem czy po obaleniu Cimosza kandydować na
      prezydenta z pozycji diakona wszechpolskiego.
    • adalberto3 Piękne zdjęcie ! Jeżeli to są teczki ... 05.07.05, 21:35
      ..Cimoszewicza to nasz bohater rozmija się z prawdą. Podczas wywiadu radiowego
      stwierdził, że w jego teczce niewiele się znajduje ( tatko pewnie wyczyścił ).
    • chris12 Sprawdzić całą rodzinę Cimoszewicza i znaleźć... 05.07.05, 21:51
      co należy. Szukać do skutku.
      Ktoś mówił, że pies Cimoszewicza jest jakiś lewicowy.
      A po co on w ogóle jeździł za granicę?
      A nie mógł po ukończeniu UW czekać na tę prezydenturę a w wolnym czasie
      konspirować albo ulotki rozrzucać? A on w PZPR słuzył!
      • sclavus Re: Sprawdzić całą rodzinę Cimoszewicza i znaleźć 06.07.05, 10:27
        chris12 napisał:

> co należy. Szukać do skutku.
        > Ktoś mówił, że pies Cimoszewicza jest jakiś lewicowy.
        > A po co on w ogóle jeździł za granicę?
        > A nie mógł po ukończeniu UW czekać na tę prezydenturę a w wolnym czasie
        > konspirować albo ulotki rozrzucać? A on w PZPR słuzył!

No cóż, tak już jest kiedy tumaństwo władnie umysłami (nie)pospolitymi....
        A sprawa jest nadzwyczaj prosta:
        Tu, na forum padło pytanie: a cóż Cimoszewicz ma wspólnego ze sprawą Orlenu?
        Odpowiedzi są dwie: 1. Nic, ale ma w sondażach 28% i trzeba go udupić...
        2. Ma 28% w sondażach a to już wskazuje samo przez się, że jest umoczony w
        Orlenie więc trzeba go udupić
        Głównych zaś udupicieli jest trzech: Giertych, Wasserman i Macierewicz... Taka
        trójca przenajświętsza no i opatrzność dla tego umęczonego kraju, przy
        okazji...
    • elfz teczki sa nie istotne liczy sie zyciorys i rodowod 06.07.05, 12:38
      jak to jest ze wymaga sie od psa rodowodu a kandydat na prezydenta jest KUNDLEM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka