luci-c 05.07.05, 18:09 czy raczej w i z j o n e r retrospektywny??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
incognitto Re: Jarosław Kaczyński - wizjoner??? 05.07.05, 18:27 luci-c napisał: > czy raczej w i z j o n e r retrospektywny??? och, luci, luci taki niby jestes sympatyczny, dobrze Ci z oczy patrzy,a nalatujesz na członkow tej partii już bez umiaru:) nie jesteś za prawem i sprawiedliwością w III RP? Odpowiedz Link Zgłoś
luci-c Re: Jarosław Kaczyński - wizjoner??? 05.07.05, 21:28 incognitto napisał: > luci-c napisał: > > > czy raczej w i z j o n e r retrospektywny??? > > och, luci, luci > taki niby jestes sympatyczny, dobrze Ci z oczy patrzy,a nalatujesz na członkow > tej partii już bez umiaru:) > nie jesteś za prawem i sprawiedliwością w III RP? > ależ,incognitto,jestem za prawem i sprawiedliwością wyłącznie III RP,ale nie jestem za IV RP oraz lewicową partią Prawo i Sprawiedliwość. Widziałem Ciebie trzykrotnie w T. i,chociaż nie zdążyłem Ci tak głęboko spojrzeć w oczy,to jednak wydawało mi się,że nie wyglądasz na lewicówkę;)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
incognitto Re: Jarosław Kaczyński - wizjoner??? 06.07.05, 09:08 luci-c napisał: > Widziałem Ciebie trzykrotnie w T. i,chociaż nie zdążyłem Ci tak głęboko > spojrzeć w oczy,to jednak wydawało mi się,że nie wyglądasz na lewicówkę;)) :)) > pozdrawiam również Odpowiedz Link Zgłoś
luci-c Re: Jarosław Kaczyński - wizjoner??? 06.07.05, 10:33 incognitto napisał: :)) tak,tak,to było na Reja i na Gagarina do zobaczenia:))) Odpowiedz Link Zgłoś
incognitto Re: Jarosław Kaczyński - wizjoner??? 07.07.05, 22:52 luci-c napisał: > tak,tak,to było na Reja i na Gagarina wiem, wszystko się zgadza, w ubiegły czwartek między 15-16:) > do zobaczenia:)) (miłego) :)) Odpowiedz Link Zgłoś
luci-c Re: Jarosław Kaczyński - wizjoner??? 08.07.05, 19:01 incognitto napisała: > wiem, wszystko się zgadza, w ubiegły czwartek między 15-16:) > > > > do zobaczenia:)) > (miłego) > :)) > oj,nie,to było 6 czerwca ok.19.00 (sklep na Gagarina,kupowałaś czekoladki:)) i 7 czerwca na ulicy Reja ok.18.15,szłaś z M.,patrzyłaś na mnie i uśmiechałaś się:))myslałem.że skojarzyłaś... do następnego spotkania. pozdrawiam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Obaj - RETROSPEKTYWNI ;) 05.07.05, 18:28 jAK I CALA POLSKA PRAWICA, ZWROCONA CHWALEBNIE KU POLSKIM CMENTARZOM. Odpowiedz Link Zgłoś
jestemzewsi Re: Obaj - RETROSPEKTYWNI ;) 05.07.05, 19:05 Niedawno na fk czytałem dyskusję o PiS-ie. Wynikało z niej jedno: PiS to żadna prawica, to narodowi socjaliści. Może trzeba zacząć (?) nazywać rzeczy po imieniu i stopniowo przywracać pierwotne zanczenie terminów PRAWICA i LEWICA (z różnymi odcieniami). Z tego, co mi wiadomo, nadawanie "etykiet" - technika znana z propagandy i z reklamy - to wmawianie czegoś tak długo i uporczywie, aż inni w to uwierzą. PiS-owcom zależy na tym, żeby przeciętny wyborca postrzegał ich jako PRAWICĘ (bo LEWICA - która też nie zawsze jest lewicą - się skompromitowała), choć jeśli chodzi o sprawy gospodarcze nie mają z prawicowością nic albo prawie nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
jestemzewsi Re: Lewica jest od sierpa i młota.- no to... 05.07.05, 22:11 wszystko się zgadza, bo J.Kaczor jest sierp, a L. Kaczor - młot. Odpowiedz Link Zgłoś
luci-c Re: Obaj - RETROSPEKTYWNI ;) 05.07.05, 22:10 zgadzam się z jestemzewsi,program gospodarczy PiS-u jest lewicowy, powiem nawet więcej,to czysty socjalizm:centralne sterowanie,interwencjonizm państwa,świadczenia socjalne,zatrzymanie prywatyzacji,reglamentacje i koncesje, restrykcyjna polityka podatkowa i.t.d. Ponadto ingerowanie w wymiar sprawiedliwości,ograniczenie demokracji (uznaniowość wydawania zgody na manifestacje). Najbardziej jednak lewicową cechą PiS-u jest:rewolucyjność(IV RP,rewolucja moralna). Odpowiedz Link Zgłoś
incognitto Re: Obaj - RETROSPEKTYWNI ;) 06.07.05, 09:07 luci-c napisał: > zgadzam się z jestemzewsi,program gospodarczy PiS-u jest lewicowy, > powiem nawet więcej,to czysty socjalizm:centralne sterowanie,interwencjonizm > państwa,świadczenia socjalne,zatrzymanie prywatyzacji,reglamentacje i koncesje, > restrykcyjna polityka podatkowa i.t.d. > Ponadto ingerowanie w wymiar sprawiedliwości,ograniczenie demokracji > (uznaniowość wydawania zgody na manifestacje). > Najbardziej jednak lewicową cechą PiS-u jest:rewolucyjność(IV RP,rewolucja > moralna). do tej pory 'prywatyzacja' to jedno wielkie złodziejstwo i przekręty, więc szkoda, że wczesniej nie zostala zatrzymana. WIELKI CZAS zrobic porzadek z wymiarem sprawiedliwości wczoraj był reportaz jak wyglada praca "wymiaru sprawiedliwości" w zielonogorskim. jesli manifestacje maja byc propagowaniem dewiacji, to oczywiście trzeba ich ZAKAZYWAĆ. w Polsce wreszcie trzeba zaprowadzić chociaż minimum porządku, praworzadnosci nieważne jaka drogą, przylączę sie jak trzeba do rewolucji, a nawet popre rządy silnej ręki, (kandydata na dyktatora jednak nie widzę:))) na co nam taka 'demokracja' ktora doprowadziła do rozkladu państwa, Polska wystawiona zostala na posmiewisko europy, w wielu dziedzinach jestesmy na szarym końcu, nikt sie z nami nie liczy. i papieża-Polaka takiego slawnego mieliśmy i laureata Nobla Wałęsę, znanego na całym swiecie i co? Jakie efekty? Bałagan i beznadzieja sie pogłębia, jak tak dalej pójdzie to za pare lat Polski może nie być, ciekawe jakie plany maja 'wielcy'... w kadym razie od wrzesnia wysylam syna na nauke niemieckiego, ruskiego sama go poduczę:) Odpowiedz Link Zgłoś
luci-c Re: Obaj - RETROSPEKTYWNI ;) 06.07.05, 14:53 incognitto napisała: > w Polsce wreszcie trzeba zaprowadzić chociaż minimum porządku, praworzadnosci > nieważne jaka drogą, przylączę sie jak trzeba do rewolucji, a nawet popre rząd > silnej ręki, (kandydata na dyktatora jednak nie widzę:))) to się spotkamy na barykadzie:))) rządy silnej ręki to już mieliśmy:był wtedy porządek,ale nie było demokracji, ja wolę państwo prawa,silne instytucje i struktury państwa,silne samorządy i organizacje pozarządowe,demokratyczne wybory, służebnych polityków pod kontrolą społeczną (patrzenie im na ręce). Jak najwięcej rozwiązań systemowych,żeby było jak najmniej uznaniowości i moralizatorstwa ze strony polityków. Wolę nawet demokratyczną "anarchię" od "porządku" rządów twardej ręki. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Jarosław Kaczyński - wizjoner??? 05.07.05, 22:16 Po czym te wizje?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
jestemzewsi Re: Jarosław Kaczyński - wizjoner??? 05.07.05, 22:23 Po bracie bliźniaku. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Jarosław Kaczyński - wizjoner??? 05.07.05, 22:27 Nie ma to jak biżniaki. jeden butapren niucha a drugi ma wizje:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
jestemzewsi Re: Jarosław Kaczyński - wizjoner??? 05.07.05, 22:31 Ale PO ukradło im TELEwizję i tego bliźniaki nie mogą ścierpieć. Odpowiedz Link Zgłoś
relatywista.pl kto ma telewizję - nie ma władzy 07.07.05, 21:23 jestemzewsi napisał > Ale PO ukradło im TELEwizję i tego bliźniaki nie mogą ścierpieć dotychczas to było tak że kto miał telewizję to przegrywał wybory:-) Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Po HORMONIE WZROSTU ;) 06.07.05, 15:29 Od dziecinstwa bylo to to jakies dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Re: Jarosław Kaczyński - wizjoner??? 05.07.05, 22:42 To kurdupel. Gnom. M. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Jarosław Kaczyński - wizjoner??? 07.07.05, 21:32 retro-zgoda1 ale wizjoner????? Odpowiedz Link Zgłoś
ponury.zniwiarz Re: Jarosław Kaczyński - wizjoner??? 07.07.05, 21:56 luci-c napisał: > czy raczej w i z j o n e r retrospektywny??? nie kazdy degustator "blekitu paryza" musi byc od razu wizjonerem. Odpowiedz Link Zgłoś