Dodaj do ulubionych

Nie jedźcie do Ustki !!

28.08.05, 22:17
Sama się tam wybierałam we wrześniu (na podleczenie nerów skołatanych
polityką), ale zrezygnowałam z pobytu po przeczytaniu artykułu:
www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2005032206
I pomyśleć, że jeszcze dwa miesiące temu wnuś chwalił Ustkę za powiększenie
biustu (herbowej) sarence oraz zachęcanie kobiet do opalania się topless.
Okazało się jednak, że w mieście znalazły się oszołomy skłonne zniszczyć to,
co udało się dla miasta osiągnać w ciągu 60 lat (niełatwych przecież).

Apeluję więc: ukarzcie włodarzy miatsa z PO i PiS, nie jeżdżąc do Ustki na
wakacje, wybierzcie Łebę albo Kołobrzeg!

--
"Lepsza w portfelu lewica/niźli w łóżku zakonnica"

"jesień wasza, przedwiośnie nasze/przyjdzie lewicy pójść w kamasze"

Reprodukcja TAK! Reprywatyzacja NIE!

(z wyPiSów wnusia)
Obserwuj wątek
    • jak_nie_jak_tak Najlepiej Elblag i Slupsk:))) 28.08.05, 22:21
      Tam sa wlasciwe wladze:)))
      • emerytka.z.rzeszowa Re: Najlepiej Elblag i Slupsk:))) 28.08.05, 23:46
        jak_nie_jak_tak napisała:

> Tam sa wlasciwe wladze:)))
        Tak to prawda. Byłam na wiosnę w Słupsku i rozmawiałam z tamtejszymi władzami
        miejskimi (interweniowałam w sprawie Nieznalskiej). To mądrzy i światli ludzie,
        rządzi SLD razem z PD (jest taka pani - dawna senator - antyklerykałka!!) - tak
        się nimi zachwyciłam, że postanowiłam bywać częściej. Obiecali nawet, że
        przyjmą mnie do baszty czarownic i zapewnią autorski program rozrywkowy (!).

Elbląga natomiast nie znam. Może się wybiorę. Teraz -zamiast do Ustki- jadę
        chodzić po górach.
    • camille_pissarro Re: Nie jedźcie do Ustki !! 28.08.05, 22:22
      Nie wiedziałem , że w Ustce mozna sobie nerki wyleczyć ;-)))))
      Sa tam jakies zdroje ???? Poza piwem rzecz jasna ....
    • asienka32 Emerytko polecam Sopot 28.08.05, 22:23
      tam wyleczą z reumatyzmu, tarczycy i lewicowego wykolejenia :)
      • jak_nie_jak_tak Dokladnie Tak, 28.08.05, 22:25
        Poza Leszkiem z Sopotu nie mozna tam sie doszukac jakiegokolwiek lewicowego
        wykolejenia:)))
        • asienka32 Nawet Senyszyn już chyba nie ma za Zarządzaniu UG 28.08.05, 22:29

• jak_nie_jak_tak O shit.... 28.08.05, 22:33
            Oddajmy pania Senyszyn do Gdanska tam wiecej mieszkancow, wiec zageszcenie
            ludzi chorych na liczbe mieszkanca nie przekroczy normy:))))
            A w Sopotku kazdy taki egzemplarz odbija sie na powadze miasta:)
            • asienka32 Tylko nie do Gdańska :) 29.08.05, 10:51
              na wystarczy buc Adamowicz ...

Kto nie zna, niech obejrzy jeszcze raz piątkowy koncert JMJ :)))
              • emerytka.z.rzeszowa Re: Tylko nie do Gdańska :) 29.08.05, 11:32
                asienka32 napisała:

> na wystarczy buc Adamowicz ...

O, tu pani Asieńka ma rację! Jak przebywałam w zeszłym roku w Gdańsku, też
                skarżono się na Adamowicza (używano jednak znacznie gorszym epitetów niż
                Pani!). "Funki" mówią, że albo powinno się przywrócić Posadzkiego, albo
                mianować Franciszka Połomskiego na prezydenta. Inaczej będzie w mieście tylko
                gorzej. Zrzućcie z siebie gorset PO, a Gdańsk podskoczy w statystykach, że hej!
                >
                > Kto nie zna, niech obejrzy jeszcze raz piątkowy koncert JMJ :)))

Ciekawe ile ten Jarre zjarrł naszych pieniędzy? Dlaczego mam się dokładać do
                tego mało zdolnego (za to promowanego we wszystkich mediach) typka?
                >
                • asienka32 No niestety Prezydent Gdańska jest zakałą PO 29.08.05, 11:41
                  w przeciwieństwie do prazydentów Gdyni i Sopotu /również z PO/
                  • emerytka.z.rzeszowa Re: No niestety Prezydent Gdańska jest zakałą PO 29.08.05, 11:46
                    asienka32 napisała:

> w przeciwieństwie do prazydentów Gdyni i Sopotu /również z PO/
                    To dlaczego gdańszczanie wybrali tego renegata z AWS na kolejną kadencję?
                    Dlaczego nie skłonili się ku (świetnym) kandydatom SLD czy Partii
                    Demokratycznej? Dlaczego? Czyżby brzydzili się każdym, kto "czerwony"
                    albo "różowy" - chośby miał świetne pomysły na odbudowę miasta? Oto jest
                    pytanie - mieszkańscy miasta muszą sobie na nie odpowiedzieć, inaczej w 2006
                    roku znów będzie Adamowicz...
                    • asienka32 Nie wiem kogo pani uważa za świetnego z ramienia 29.08.05, 11:54
                      SLD albo PD w Gdansku.
                      Był Borusewicz jako kontrkandydat. I też nie rozumiem czemu on nie wygrał.
                      SLD w Gdańsku to Potulski i Pastusiak, żadna rewelacja. Formela i Jędykiewicz
                      po Stella Maris już raczej nic nie znaczą.
                      • emerytka.z.rzeszowa Re: Nie wiem kogo pani uważa za świetnego z ramie 29.08.05, 12:08
                        asienka32 napisała:

> SLD albo PD w Gdansku.
                        W PD jest chociażby Krzysztof Pusz, wybitny działacz (pracował w Kancelarii
                        Wałęsy). Całe szczęście, że pozbyto się Borusewicza (wczorajsza deklaracja
                        dowodzi, że nigdy nie czuł się związany z tym obozem).

> SLD w Gdańsku to Potulski i Pastusiak,

Ależ tak! To są właśnie świetni kandydaci, szczególnie Potulski, bo Pastusiak -
                        z racji marszałkowania - nie ma czasu na Gdańsk. Ale Potulski jest
                        wykształcony, obyty i wypolitykowany. W sam raz na kampanię 2006 SLD albo PD.

Formela i Jędykiewicz
                        > po Stella Maris już raczej nic nie znaczą.
                        Nie wiem, czy wszystkie zarzuty w tej "aferze" można racjonalnie uzasadnić.
                        Dopatruję w tym raczej prowokacji przeciwko ekipie Millera. Ciekawe, że po jego
                        odejściu z rządu sprawa przycichła. Przypadek?
      • pan.nikt Re: Emerytko polecam Sopot 28.08.05, 22:25
        A gdzie zapalenie goleni??
      • camille_pissarro Re: Emerytko polecam Sopot 28.08.05, 22:26
        Na tą ostatnia przypadłość nie ma w kraju chyba uzdrowiska ;-))
        Wydaje mi się , że stosowna byłby urlop w KRLD lub na Kubie...;-)))
        • pan.nikt Re: Emerytko polecam Sopot 28.08.05, 22:36
          To ciekawe dlaczego niektórzy twierdzą, że na tą dolegliwość najlepszy
          jest "alkaprim" a w stanach przewlekłych zakłady odwykowe??
      • emerytka.z.rzeszowa Sopot do dawna stolica KLD, teraz zalęgła się tam 28.08.05, 23:47

... Platforma (więc miasto nie dla mnie!).

A Pani z Sopotu?
        • jak_nie_jak_tak Re: Sopot do dawna stolica KLD, teraz zalęgła się 29.08.05, 00:06
          emerytka.z.rzeszowa napisała:

>
          > ... Platforma (więc miasto nie dla mnie!).

Tak tam PO bilo juz swoje rekordy. I bedzie bilo pewnikiem jeszcze raz. Nie tam
          Emerytko nie wybieraj sie w najblizszym czasie! To juz lepsze okolice Ustki.
          Tam elektorat Leppera cie ugosci:)))
          • emerytka.z.rzeszowa Re: Sopot do dawna stolica KLD, teraz zalęgła się 29.08.05, 00:22

> emerytka.z.rzeszowa napisała:
            >
            > >
            > > ... Platforma (więc miasto nie dla mnie!).
            >
            > Tak tam PO bilo juz swoje rekordy. I bedzie bilo pewnikiem jeszcze raz.

Czy chodzi o "seksualny rekord świata"?

To juz lepsze okolice Ustki.
            > Tam elektorat Leppera cie ugosci:)))

Pisałam, że do Ustki nie pojadę, bo tam TEŻ rządzi teraz PO i wprowadzają kult
            III Rzeszy. To już wolę siedzieć w tym swoim (klerykalno-galicyjskim)
            Rzeszowie. Ale i tak chyba pojade w Sudety... (do Bierutowic)

A może Pan coś doradzi?
            • jak_nie_jak_tak Re: Sopot do dawna stolica KLD, teraz zalęgła się 29.08.05, 00:38
              emerytka.z.rzeszowa napisała:

> jak_nie_jak_tak napisała:
              >
              > > emerytka.z.rzeszowa napisała:
              > >
              > > >
              > > > ... Platforma (więc miasto nie dla mnie!).
              > >
              > > Tak tam PO bilo juz swoje rekordy. I bedzie bilo pewnikiem jeszcze raz.
              >
              > Czy chodzi o "seksualny rekord świata"?
              >
              No, od biedy mozna to tak nazwac:)))
              Ps. Gorzej jak tam na PO znowu zaglosuje ponad 50%. Toz to bedzie czysty
              masochizm Sopocian.
    • frank_drebin Proponuje p. emerytce Wloclawek. Tam jest 28.08.05, 23:03
      grupa inicjatywna, ktora stara sie od jakiegos czasu o wystawienie pomnika tow.
      E. Gierka :) I nerwy p. emerytka ukoi podczas rozmow z czlonkami i czlonkiniami
      komitetu inicjatywnego pomnika. I sie p. emerytka podleczy w koncu Ciechocinek
      nie tak daleko :) Bedzie wash&go - dwa w jednym :)
    • jak_nie_jak_tak GTW 28.08.05, 23:12
      Pani emerytko pani joannabarska na forum sie wypowiedziala, ze tu jest grupa
      trzymajaca wladze! Czy Pani do niej nalezy?
      • emerytka.z.rzeszowa Re: GTW 28.08.05, 23:49

> Pani emerytko pani joannabarska na forum sie wypowiedziala, ze tu jest grupa
        > trzymajaca wladze! Czy Pani do niej nalezy?
        Nie, po październiku 2005 władzę na forum dzierżyć będzie Platforma z PiS-em. A
        ludziom z SLD< SdPl, UP, Zielonych i PD -kulka w łeb!!
        A żal.
    • henryk.log Re: Nie jedźcie do Ustki !! ,,dlaczego??, pytam bo 28.08.05, 23:52
      nie przeczytałem jeszcze
      www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2005032206
      :)
      Pzdr P. EMZ
      • janbezziemi W Ustce jest fajnie! 29.08.05, 00:04
        Jedzcie do Ustki, bo jest tam fajnie.I politycznie nie az tak tragicznie, bo
        tam pozostawiono nazwy kilku ulic z okresu PRL. OK, bo zmiany tego typu
        powodują niepotrzebne koszty, mieszkancy i tak przez lata mowią po staremu
        uzywajac dawnego nazewnictwa.
        • emerytka.z.rzeszowa Re: W Ustce jest fajnie! 29.08.05, 00:19
          janbezziemi napisał:

>I politycznie nie az tak tragicznie,

Rymuje Pan!! :)

bo
          > tam pozostawiono nazwy kilku ulic z okresu PRL.

Ja osobiście pamiętam swoje urocze spacery ulicą Findera (było to chyba z pięć
          lat temu). Więcej nazw nie pamiętam, ale zawsze imponowało mi to, że na Pomorzu
          oszołomy nie zdołały zapuścić korzeni i pozmieniać wszystkiego co się rusza,
          leży lub stoi (choć koleżanka ze Słupska opowiadała mi, że jakaś organziacja
          proponowała przywrócenie tam nazw z okresu... III Rzeszy -to by się wpisywało w
          IV RP). Wiem, że i w Słupski, i w Lęborku, i w Koszalinie zachowały się stare
          nazyw. I dobrze, bo ludzie tego chcą!

PS. A Panu jak się udał pobyt w Ustce?

OK, bo zmiany tego typu
          > powodują niepotrzebne koszty, mieszkancy i tak przez lata mowią po staremu
          > uzywajac dawnego nazewnictwa.
          To samo pisałam kiedyś na tym foru, broniąc przed jakimiś oszołomami ulicy
          Cyrankiewicza. Nic nie wskórałam.
        • frank_drebin Re: W Ustce jest fajnie! 29.08.05, 14:11
          Idac tym tokiem myslenia, ze to koszty po co bylo zmieniac na przyklad nazwy
          ulic po II Wojnie ? Trzeba bylo zostawic nazwy jakie ulicom nadali Niemcy. W
          koncu co to za roznica, czy ulica nosi miano hitlerowskiego, czy komunistycznego
          zbrodniarza ? W koncu koszty sa najwazniejsze. Co do nawykow mieszkancow to
          bylbym bardzo ostrozny. Jak zaczalem studia w Poznaniu to glowna ulica Poznania
          nosila miano "Armii Czerwonej", jak konczylem studia to juz miala nazwe "Sw.
          Marcina". A ludzie zawsze nawet jeszcze nazywala sie "Armii Czerwonej" mowili
          "Sw. Marcina". To pierwszy lepszy z brzegu przyklad.
          • janbezziemi Re: W Ustce jest fajnie! 31.08.05, 20:50
            Po Niemcach nalezalo zmieniac nazwy. A dzis - co sie dzieje? Co miasto to ulica
            im. Jana Pawła II! Nawet Stalin,Bierut ,Nowotko,Krasicki i inn.razem wzieci nie
            mieli tylu ulic w Polsce ,co dzisiaj ma JPII!A jak dodamy to tego ulice
            im.Wojtyły? Bez przesady, bez przesady, bez przesady!!!!
    • henryk.log Re:Uuu! strach się bać Sz. P., szaro od Ciem;-) 28.08.05, 23:55
      ..i tak przeczytam :-)
      by
      "Odnowić oblicze Tej Ziemi" - czyli o tym,
      co zmieniło moje zycie i dlaczego było to Radio Maryja.
      > the_dzidka <
      • emerytka.z.rzeszowa "Ćmy" odbierają ochotę do życia(w Rzeszowie też!!) 29.08.05, 00:05
        henryk.log napisał:

> ..i tak przeczytam :-)

Warto! Ja po przeczytaniu tej notki zdecydowałam się nie jechac do Ustki.

> by
        > "Odnowić oblicze Tej Ziemi" -
        klerykał z Pana, Panie Henryku:)

>szaro od Ciem;-)

To prawda. Coraz więcej ich w naszej ojczyźnie. Po październiku chyba czas
        wyjeżdżać do córki w Kolonii. Pisze się Pan, Panie Henryku? Bo na mnie to chyba
        oni mają akta... Przerażające jest to, że Kaczyńskie i Rokity cieszą się na tym
        forum estymą. Jako że lubię ludzi, fakt ten przypisuję młodości uczestników,
        choć wnuś dopatruje w tym coś innego. Ma rację?
    • henryk.log Re: Nie jedźcie do Ustki !! 29.08.05, 00:01
      A o którą Pani chodzi, młodszą(czerwoną) 60-latkę czy ciut starszą(brunatną)
      70-tkę?????
      • janbezziemi Jechać! 29.08.05, 00:08
        W Ustce w miejscowej blibliotece sprzedawano w lipcu ksiazki,całkiem
        wartosciowe, po 1 zł za sztukę. Tyle samo płaci sie tam za godzine przy
        internecie, choc nie ma gadu-gadu (minus,no ale za to 1 zł ,a nie 3 zl jak w
        kafejkach!). Noclegi też są stosunkowo tanie.
      • emerytka.z.rzeszowa Re: Nie jedźcie do Ustki !! 29.08.05, 00:12
        henryk.log napisał:

> A o którą Pani chodzi, młodszą(czerwoną) 60-latkę czy ciut starszą(brunatną)
        > 70-tkę?????

Pan pyta? Oczywiście, że o 70-tkę!!! Swoją drogą ciekawe, że samorządowcy PO i
        PiS okazują się zakamuflowanymi zwolennikami NSDAP (tego by nawet wnuś
        w "czarnych" snach nie wyśnił!!). Czy nie czas na delegalizację Platformy
        Kaczyńskich, tak jak oni chcieli kiedyś zlikwidować SLD (bo
        Sierakowska "chlapnęla", że w PRL było nie tylko zło...).

Wakacyjne (wciąż) całusy dla Pana!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka