putinokio 01.09.05, 13:09 Zastanawia mnie czy Nalecz stara sie o nagrode Darwina?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cinek_2000 Re: Nałęcz: tropy wiodą do Platformy Obywatelskie 01.09.05, 13:11 oj Nałęcz, Nałęcz...niby masz racje ale Cimoszewiczowi to chyba nie pomagasz za bardzo; jak myślisz? pozdrawiam, Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
elefantino1 Płynie Nałęcz (gów...o) potokiem czasem mgła otuli 01.09.05, 13:15 go, płynie środkiem lub bokiem tańcząc walca pośród fal czasem łypnie rdzawym okiem i odpłynie w dal. Autor nieznany, muzyka kradziona - idealny hymn dla czerwonych, W oryginale pieśń ludowa o gó..e płynącym potokiem na melodię walca. Odpowiedz Link Zgłoś
guantanamero PO sie stoczylo do poziomu Klewek i Samoobrony 01.09.05, 13:29 totalny niesmak budzi ich brudna, smierdzaca rynsztokiem i ubecja gra. Odpowiedz Link Zgłoś
jakrzy jak by Tusk mial 13% to slady prowadzily by do... 01.09.05, 14:01 ...Religi albo Kaczynskiego hehehe nalecz to naprade sie kompromituje na maxa Odpowiedz Link Zgłoś
skok17 Nałęcz juz zdurniał apeluje do Tuska by sprawdził 01.09.05, 14:06 czy Konstantynowicz maczał palce w nagonce na Cimoszewicza hłehłe. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Co tu sprawdzać rzeczy oczywiste? :-) 01.09.05, 14:30 skok17 napisał: > Nałęcz juz zdurniał apeluje do Tuska by sprawdził czy Konstantynowicz maczał palce w nagonce na Cimoszewicza hłehłe. To prawda. Nałęcz chyba zdurniał. Bo co tu sprawdzać rzeczy oczywiste! Jak masz wątpliwości, kto stoi za tą prowokacją, to zobacz komu przybyło w sondażach a komu ubyło :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tricky2 Re: Co tu sprawdzać rzeczy oczywiste? :-) 01.09.05, 14:34 Wiedza nie dociera? Cimoszewicz spadł do 20 procent w pierwszym tygodniu sierpnia, kiedy poza nim nikt nie wiedział jeszcze o Jaruckiej. Po co rozpowszechniasz bajeczki? Fakty są takie, że Cimoszenko nie ma żadnego pomysłu na kampanię poza zatrudnieniem nałęcza w roli objazdowego błazna medialnego tudzież dziwa "człowieka z dupą na czole". Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Co tu sprawdzać rzeczy oczywiste? :-) 01.09.05, 14:41 tricky2 napisał: > Wiedza nie dociera? Cimoszewicz spadł do 20 procent w pierwszym tygodniu > sierpnia, kiedy poza nim nikt nie wiedział jeszcze o Jaruckiej. Po co > rozpowszechniasz bajeczki? Fakty są takie, że Cimoszenko nie ma żadnego pomysłu > > na kampanię poza zatrudnieniem nałęcza w roli objazdowego błazna medialnego > tudzież dziwa "człowieka z dupą na czole". Takie ticky to możesz stosować ale na festynie w swojej wiosce. Odpowiedz Link Zgłoś
tricky2 [...] 01.09.05, 14:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
j23znowunadaje To jest spisek PO 01.09.05, 15:24 Prof. Nalecz ma racje: to spisek PO! 1. Przeciez Jarucka zostala specjalnie podstawiona Cimoszewiczowi na wypadek gdyby Tusk chcial kandydowac na prezydenta i konkurowal z Cimoszewiczem! 2. PO stoi tez za przyznaniem obywatelstwa USA dzieciom Cimoszewcza, aby go pozniej skompromitowac nielegalnym nabywaniem akcji! 3. A teraz specjalnie podsunela mu za kierownika kampanii czlowieka ktory robi takie idiotyzmy, ze skompromitowaly by nawet swietego! Odpowiedz Link Zgłoś
sluczyn Czepiły się Tuska Cimy pazerne półtuszki 01.09.05, 19:02 Czepiły się Tuska Cimy pazerne półtuszki jak Polaków prezydent białoruski. Podobnie czepili się Pana Kluski jak Polaków z naganem Ruski... Tańczymy labada paranoja i kampania trwa. Można dopisać, zamknęli Modrzejewskiego, aby wstawić swego. Wysłali Rywina. aby ukryła się świnia. ... Nie urośnie za Tuska na świnię półtuszka, ale gdy korupcja nie przeminie będą rosły świnie. Feromonem WuCetu korupcyjna gnojowica, ona ściąga świnie i muchy zachwyca! Odpowiedz Link Zgłoś
gcz5 Re: Czepiły się Tuska Cimy pazerne półtuszki 01.09.05, 21:21 Oj poeta, poeta. Tylko głowa nie ta. Odpowiedz Link Zgłoś
tricky2 Fakty fakty chłopcze - który paragraf adminie złam 02.09.05, 01:15 złamałem pisząc to? Proszę uniżenie o wyjaśnienie Odpowiedz Link Zgłoś
sneer_rg Re: Co tu sprawdzać rzeczy oczywiste? :-) 01.09.05, 14:51 masz nick z Lema ale erg w przeciwieństwie do Ciebie myslał.Przed wojną tytuł profesorski coś znaczył lecz po scenicznych występach błazna z tytułem profesorskim może się zmienić.Profesor i to całkiem realne będzie się kojarzyć z kimś nierozgarniętym.Nieważne czy Nałęcz ma rację czy nie ale sposób w jaki to prezentuje jest wyjątkowo kretynski. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Co tu sprawdzać rzeczy oczywiste? :-) 01.09.05, 20:56 sneer_rg napisał: > masz nick z Lema ale erg w przeciwieństwie do Ciebie myslał.Przed wojną tytuł > profesorski coś znaczył lecz po scenicznych występach błazna z tytułem > profesorskim może się zmienić.Profesor i to całkiem realne będzie się kojarzyć > z kimś nierozgarniętym.Nieważne czy Nałęcz ma rację czy nie ale sposób w jaki > to prezentuje jest wyjątkowo kretynski. > pozdro Ktoś kiedyś powiedział ,że na parobka z widłami od gnoju nie uzywa sie szabli tylko bata. tez pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Dlaczego Tusk pogonił Zytę? 01.09.05, 22:48 erg_samowzbudnik napisał: > sneer_rg napisał: > > > masz nick z Lema ale erg w przeciwieństwie do Ciebie myslał.Przed wojną t > ytuł > > profesorski coś znaczył lecz po scenicznych występach błazna z tytułem > > profesorskim może się zmienić.Profesor i to całkiem realne będzie się > kojarzyć > > z kimś nierozgarniętym.Nieważne czy Nałęcz ma rację czy nie ale sposób w > jaki > > to prezentuje jest wyjątkowo kretynski. > > pozdro > > Ktoś kiedyś powiedział ,że na parobka z widłami od gnoju nie uzywa sie szabli > tylko bata. > tez pozdro Sposób ekspresji Nałęcza to mały pikuś przy sposobach wysławiania się prominentnych członków PO. Zauważcie, że Gronkiewicz-Walc bełkoce (ale za to zawsze natchniona przez Ducha Świętego), Tusk sepleni ( i elegancko nazywa rzecznika Cimoszewicza najemnikiem), a Rokita - szkoda gadać (każdy premier lepszy, byle nie on)! Jak ktoś w tym gronie poprawnie mówił po polsku (przynajmniej ją rozumieliśmy, choć nie za często akceptowaliśmy) to ją pogonili, bo nie pasowała do reszty towarzystwa. A kto tam był tym głowaczem? - Zyta Gilowska :-) Odpowiedz Link Zgłoś
michr Re: Co tu sprawdzać rzeczy oczywiste? :-) 01.09.05, 17:18 trycky2 napisał: "Fakty są takie, że Cimoszenko nie ma żadnego pomysłu na kampanię". Pomysły powinne wyjść z jego sztabu wyborczego rzeczywiści Piekarska jest cienka jako szefowa. Pomysł miał Tusk: zalepić kraj swoją podobizną. wydaje się że do tej pory sposób skuteczny. Kosztowało to ok 5 milionów. Zapytany przez Monikę Olejnik w radio "Z" Rokita skąd wzięli na to pieniądze. szczerze odpowiedział że PO wzięła pożyczkę w banku licząc na sukces wyborczy. Jednym słowem licząc na zwrot kosztów wyborczych z budżetu Państwa. A więc jak to się ma do deklaracji Tuska "Platforma Obywatelska nigdy nie sięgnie po pieniądze do budżetu". Jak widać "prezydent z zasadami" Tusk zrobił wyjątek w swoich zasadach. Okazuje się że będę musiał płacić za te billbordy Tuska jako podatnik. Odpowiedz Link Zgłoś
jakrzy buahahaah ale bezsens... 01.09.05, 14:40 totalny bezsens wg ciebie dowodem na wine PO jest fakt ze ludzie nie ufaja cwaniaczom ktorzy robia interesy na akcjach i niewykazuja tego w oswiadczeniach majatkowych a chca glosowac na bardziej uczciwych - tak??!!?? Odpowiedz Link Zgłoś
alinea Re: buahahaah ale bezsens... 01.09.05, 14:57 Nie podoba mi się, że pretendent do roli prezydenta robi geszeft na akccjach, ja tez bym chciała się tak uwłaszczyć, pracowałam za komuny 20 lat i d...pa, nie mam ani kasy, ani akcji Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: buahahaah ale bezsens... 01.09.05, 16:06 > Nie podoba mi się, że pretendent do roli prezydenta robi geszeft na akccjach, > ja tez bym chciała się tak uwłaszczyć, pracowałam za komuny 20 lat i d...pa, > nie mam ani kasy, ani akcji geszeft to istota gospodarki rynkowej, handel akcjami to fundament kapitalizmu i wolne prawo każdego obywatela nic dziwnego, że nie masz kasy ani niczego, skoro ciągle mentalnie tkwisz w głębokiej komunie. dla ciebie kupowanie taniej i sprzedawanie drożej to SPEKULACJA wymagająca napiętnowania w Kronice Filmowej? zapewne wyznajesz też maksymę "czy się stoi czy się leży tysiąc złotych się należy"? może wyjedź do Rosji, tam ci będzie lepiej, homo-sovieticusie Odpowiedz Link Zgłoś
jakrzy nie jest tak do konca 01.09.05, 16:34 nieprawda osoby ktore posiadaja szczegolne informacje dotyczace cen akcji wynikajace z pelnienia przez nich okreslonych funkcji publicznych nie maja prawa ich wykorzystac dla wlasnych korzysci (przypomne ze to musialby byc dziwny zbieg okolicznosci ze cimoszewicz sprzedal akcje zaraz po tym jak zapadla decyzja o aresztowaniu Modrzejewskiego) Odpowiedz Link Zgłoś
michr Re: nie jest tak do konca 01.09.05, 17:43 jakrzy napisał: > nieprawda osoby ktore posiadaja szczegolne informacje dotyczace cen akcji wynik > ajace z pelnienia przez nich okreslonych funkcji publicznych nie maja prawa ich > wykorzystac dla wlasnych korzysci (przypomne ze to musialby byc dziwny zbieg o > kolicznosci ze cimoszewicz sprzedal akcje zaraz po tym jak zapadla decyzja o ar > esztowaniu Modrzejewskiego) Jeżeli masz informacje że Cimoszewicz wiedział że ma być aresztowany prezes Orlenu to zgłoś to do prokuratury i nie piepsz. Ta teoria wylęgła się w głowie Romusia Giertycha. Okazuje się że to aresztowanie nie wpłynęło na ceny akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
jakrzy Re: nie jest tak do konca 01.09.05, 17:48 A skad mogl Cimoszewicz wiedziec czy wplynie czy nie, kazde zawirowanie wokol firmy wplywa negatywnie na jej akcje i WC w styczniu mogl tak myslec. A potem zapomnial sobie jak sie wypenia oswiadczenie majatkowe - biedaczyna! Odpowiedz Link Zgłoś
krzys23-1986 Re: nie jest tak do konca 01.09.05, 17:49 Ja wieże troszke Nałęczowi bo znam Miodowicza z wystąpień na forum komisji śledczej!! Odpowiedz Link Zgłoś
gcz5 Re: nie jest tak do konca 01.09.05, 21:36 jakrzy napisał: > nieprawda osoby ktore posiadaja szczegolne informacje dotyczace cen akcji wynik > ajace z pelnienia przez nich okreslonych funkcji publicznych nie maja prawa ich > wykorzystac dla wlasnych korzysci (przypomne ze to musialby byc dziwny zbieg o > kolicznosci ze cimoszewicz sprzedal akcje zaraz po tym jak zapadla decyzja o ar > esztowaniu Modrzejewskiego) ______________________________________________________________________________ Ubeckie stwierdzenia. Zgłoś się na asystenta macierewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
sandowal Jasne ;) 01.09.05, 17:15 Tylko jak uczciwy człowiek mógł się dorobić w komunie ??? Dorobili się cwaniaczki i czerwona nomenklatura, a jak ktoś normalnie zapieprzał w robocie, to nie miał czasu na "kombinowanie". I nie pitol matołku o "twkieniu w komuniźmie", bo takie gadanie świadczy tylko i wyłącznie o Twojej zdolności do nieuczciwego gromadzenia kasy. W tym kraju ktoś, kto się nie dorobił, to w 99% człowiek uczciwy. Reszta - to kombinatorzy, którzy dorobili się na machlojach, przekrętach i Twoich ulubionych "geszeftach". Odpowiedz Link Zgłoś
gcz5 Re: Jasne ;) 01.09.05, 21:51 sandowal napisał: > Tylko jak uczciwy człowiek mógł się dorobić w komunie ??? > Dorobili się cwaniaczki i czerwona nomenklatura, a jak ktoś normalnie > zapieprzał w robocie, to nie miał czasu na "kombinowanie". > I nie pitol matołku o "twkieniu w komuniźmie", bo takie gadanie świadczy tylko > i wyłącznie o Twojej zdolności do nieuczciwego gromadzenia kasy. W tym kraju > ktoś, kto się nie dorobił, to w 99% człowiek uczciwy. Reszta - to kombinatorzy, > > którzy dorobili się na machlojach, przekrętach i Twoich > ulubionych "geszeftach". -------------------------------------------------------------------------------- Ale zdrowo ci dołożył ten "pe1". Więcej nie wychylaj się tak głupio bo znowu oberwiesz. A swoją drogą gratulacje dla "pe1", ścigaj i piętnuj oszołomów. Odpowiedz Link Zgłoś
minia1000 Re: buahahaah ale bezsens... 01.09.05, 18:47 pe1 a moze ty wyjedz do rosji? ja tez nie chce takiego tluka jak cimoszko na prezydenta. nawet PITU bidulek nie potrafi wypelnic poprawnie... Odpowiedz Link Zgłoś
gcz5 Re: buahahaah ale bezsens... 01.09.05, 22:05 minia1000 napisała: > pe1 a moze ty wyjedz do rosji? > > ja tez nie chce takiego tluka jak cimoszko na prezydenta. nawet PITU bidulek ni > e potrafi wypelnic > poprawnie... ________________________________________________________________________________ Głupstwa piszesz. Wcale tu nie chodziło o PIT-y tylko o oświadczenie majątkowe, które każdy poseł składa do kancelarii sejmowej. Z resztą co ja tu będę takiej ciemnocie tłumaczył i tak będzie przy swoim jak sowiecki kołchoźnik. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: buahahaah ale bezsens... 01.09.05, 22:59 gcz5 napisał: > minia1000 napisała: > > > pe1 a moze ty wyjedz do rosji? > > > > ja tez nie chce takiego tluka jak cimoszko na prezydenta. nawet PITU bidu > lek > ni > > e potrafi wypelnic > > poprawnie... > _______________________________________________________________________________ > _ > > Głupstwa piszesz. Wcale tu nie chodziło o PIT-y tylko o oświadczenie majątkowe, > > które każdy poseł składa do kancelarii sejmowej. Z resztą co ja tu będę takiej > ciemnocie tłumaczył i tak będzie przy swoim jak sowiecki kołchoźnik To co potrafil wypelnic PIT a oswiadczenia nie potrafil ? Przeciez informacje o stanie posiadania nie moga sie roznic tzn to co jest w picie musi byc w oswiadczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
gcz5 Re: buahahaah ale bezsens... 01.09.05, 21:30 pe1 napisał: > > Nie podoba mi się, że pretendent do roli prezydenta robi geszeft na akccj > ach, > > ja tez bym chciała się tak uwłaszczyć, pracowałam za komuny 20 lat i d... > pa, > > nie mam ani kasy, ani akcji > > geszeft to istota gospodarki rynkowej, > handel akcjami to fundament kapitalizmu i wolne prawo każdego obywatela > > nic dziwnego, że nie masz kasy ani niczego, skoro ciągle mentalnie tkwisz w > głębokiej komunie. dla ciebie kupowanie taniej i sprzedawanie drożej to > SPEKULACJA wymagająca napiętnowania w Kronice Filmowej? zapewne wyznajesz też > maksymę "czy się stoi czy się leży tysiąc złotych się należy"? > > może wyjedź do Rosji, tam ci będzie lepiej, homo-sovieticusie -------------------------------------------------------------------------------- -Gratulacje za powyższy komentaż Odpowiedz Link Zgłoś
dzioobas Juz masz takich w parlamencie co byli zwykli 01.09.05, 20:08 Samoboronę, oni tak jak ty nie robili geszeftów na akcjach. Ja tam wolę aby mną rządzili ludzie przedsiębiorczy i na prawdę nie interesuje mnie to ile kręcą na boku bo jak taki nie umie o siebie zadbać to skąd ma wiedzieć jak zadbać o mnie. Uczciwość i demokracja to największe kłamstwa polityczne w historii świata (w komunę chociaż ktoś wierzył) Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Pacjent Nałęcz - tropy wiodą do Tworek.. 01.09.05, 20:24 Straszliwe skutki picia Nałęczowianki... skok17 napisał: > czy Konstantynowicz maczał palce w nagonce na Cimoszewicza hłehłe. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Pacjent Nałęcz - tropy wiodą do Tworek.. 01.09.05, 20:45 Komunikat: Z Zakładu zbiegł wyjątkowo niebezpieczny pacjent Tomasz N. -podaje się za szefa sztabu znanego polityka. Osobnik jest bardzo niebezpieczny dla otoczenia. Osoby,które widziały w/w osobnika ,prosimy o pilny kontakt! Odpowiedz Link Zgłoś
cimokio [...] 01.09.05, 14:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
borbali Re: popatrzcie co znalazłem w kiblu 01.09.05, 14:35 Typuję cię Cimokio do pierwszej nagrody za najlepszy dowcip tygodnia. Dawno tak się nie uśmiałem. Odpowiedz Link Zgłoś
cimokio [...] 01.09.05, 21:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cimokio Re: popatrzcie co znalazłem w kiblu 02.09.05, 00:58 cos sie psuje z forum dlatego wklejam jeszcze raz netspace.pl/temp/nalecz.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
dariusz_barej GEBELS POSTKOMUNY STRASZY DZIENNIKARZY ?????????? 01.09.05, 14:49 ........... Oświadczył, że dziennikarze muszą uważać, by nie stać się ofiarą fałszerstw, i że powinni publikować sprawdzone materiały. Zapewnił, że cały czas jest do dyspozycji dziennikarzy i w każdej chwili służy im pomocą przy weryfikacji informacji na temat Cimoszewicza. .......... ... MUSZĄ UWAŻAĆ ! ... TOŻ TO SA SBCKIE METODY ZASTRASZANIA DZIENNIKARZY !!! TO TOW. NALĘCZ MUSI UWAŻAĆ ABY SIE NIE POSLIZGNĄC NA WŁASNYM GÓ..WNIE ! Odpowiedz Link Zgłoś
dzioobas Zapominasz, że Miodowicz jest z PO 01.09.05, 19:58 A to on nakręca imprezę.... Odpowiedz Link Zgłoś
beran Re: Brzydzę się Nałęczem. 01.09.05, 14:28 Jestem z tobą i moja familia też. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek Re: Brzydzę się Nałęczem. 01.09.05, 14:41 Nalecz szaleje. Cos go opetalo. Co ten Cimoszewicz mu naobiecywal po wygranej prezydenturze? Przeciez ten koles jeszcze swego czasu wywazony, spokojny, przynajmniej na zewnatrz starajacy sie o wizerunek obiektywnego polityka nagle wyzywa Miodowicza, wzywa Tuska do prania brudow, caly czas napastliwie mowi o jakis prowokacjach. W ogole inny gosc. Zachowuje sie jak Giertych. Teraz zrozumielam, ze ten maly jachcik, ktory plynie tak jak wiatr zawieje to po prostu mala gnida, ktora chcialby urosnac do miana wielkiego zwierza. Dla mnie zenada. Ten koles wyglada w TV jakby sie amfy na wdychal albo jakies extasy polknal. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Co łyknąłeś? :-) 01.09.05, 14:52 kwiatek napisał: > Nalecz szaleje. Cos go opetalo. Co ten Cimoszewicz mu naobiecywal po wygranej > prezydenturze? Przeciez ten koles jeszcze swego czasu wywazony, spokojny, > przynajmniej na zewnatrz starajacy sie o wizerunek obiektywnego polityka nagle > wyzywa Miodowicza, wzywa Tuska do prania brudow, caly czas napastliwie mowi o > jakis prowokacjach. W ogole inny gosc. Zachowuje sie jak Giertych. > Teraz zrozumielam, ze ten maly jachcik, ktory plynie tak jak wiatr zawieje to > po prostu mala gnida, ktora chcialby urosnac do miana wielkiego zwierza. Dla > mnie zenada. Ten koles wyglada w TV jakby sie amfy na wdychal albo jakies > extasy polknal. Sam się musiałeś Kwiatek czegoś ostro nawąchać, zanim spłodziłeś ten tekst. Albo odwrotnie. Właśnie, na chwilę wychynąłeś z dłuższego okresu niebytu i zabierasz głos bez znajomości tematu. A problem polega na tym, że prawica (rękami Miodowicza) sprowadziła do komisji Giertycha oszustkę, która składała przeciw Cimoszce fałszywe zeznania, i dla ich podparcia, posłużyła się jeszcze podrobionym przez siebie (chyba nie przez Miodowicza!?) dokumentem. I przy tak oczywistym sięgnięciu po najgorszą z możliwych metod walki politycznej (przestępstwo fałszerstwa i kłamstwa pod przysięgą!), bledną wszelkie drobiazgi w postaci błędów w oświadczeniach, które zresztą (takie czy inne) popełniało większość posłów. Rozumiesz już skąd się wzięło pytanie Nałęcza do Tuska? Weź sobie teraz strzel co tam lubisz i wracaj do swojego ulubionego stanu niebytu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Co łyknąłeś? :-) 01.09.05, 14:55 taziuta, to Jarucka zostala sprowadzona do pracy dla pana Cimoszewicz, i pracowalo bezposrednio dla niego. A komisja tylko ja przesluchala, bo skorzystala z jej'wiedzy'. Przeciez mogla odmowic skladania zeznan przed Komisja /prawda, czy nie?/ Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Oj naiwna, naiwna :-) 01.09.05, 16:45 mysz_polna5 napisała: > taziuta, > to Jarucka zostala sprowadzona do pracy dla pana Cimoszewicz, i pracowalo > bezposrednio dla niego. A komisja tylko ja przesluchala, bo skorzystala z > jej'wiedzy'. Przeciez mogla odmowic skladania zeznan przed Komisja /prawda, czy > > nie?/ Jak mogła odmówić pułkownikowi Miodowiczowi? Toż to były szef kontrywiadu MSWiA. Po wyborach pewnie miał nadzieję na nawet wyższe stanowisko. Teraz to się rypło, ale przed tą prowokacją, na to wyglądało! Biedne mitomanka Jarucka ("skrzywdzona" przez Cimoszkę, który odmówił, wg jej stanu wiedzy, protekcji dla jej mężą, choć przecież głupsi od niego (męża) wyjeżdżają na placówki) uwierzyła, że przy takich protektorach jak Miodowicz czy Wasserman nie grozi jej żadna kara za jej kłamstwa, tylko odwrotnie - nagroda! Wymarzony wyjazd na placówkę? Mysza! Przecież Jarucka sama szukała dojścia do komisji, ze swoimi rewelacyjnymi kłamstwami! Ty też chyba nie jesteś na bieżąco :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dzioobas Zrobiła to samo co chciała zrobić poprzez WC 01.09.05, 20:18 Czyli wykorzystać sprzyjającą koniunkturę polityczną. Normą jest, że w gorących okresach politycznych pracownicy administracji zależnej od odchodzącej opcji starają się przypodobać nowym władzom najlepiej fałszywymi gestami lojalnościowymi w charakterze podp...lania współpracowników. Jedni mają mały gest, inni potężny - nieważne, faktem jest, że Jarucka podłożyła fałszywkę na dodatek wystawioną w sobotę. Co więcej, jedyną "prawdziwką" jest jej propozycja. Śmierdzi to na kilometr prowokacją starego wyjadacza Miodowicza i słynnego Nowka, który nie od dziś specjalizuje się w świniach przedwyborczych Odpowiedz Link Zgłoś
minia1000 Re: Brzydzę się Nałęczem. 01.09.05, 18:43 ja tez sie brzydze naleczem. i brzydze sie cimoszewiczem. panie nalecz to moze pan powie jakie tropy prowadza do PO? oprocz tropow pana chorej wyobrazni. Odpowiedz Link Zgłoś
veles2 Re: PO sie stoczylo do poziomu Klewek i Samoobron 01.09.05, 15:24 Jasne... Tylko zastanawia mnie gdzie tutaj śmierdzi ubecją. A może to miodem śmierdzi??? Jedno jest pewne. Gdyby na Cimoszewicza padł choć cień podejrzenia, choć jeden procent tego o co podejrzewa się Miodowicza, to zezarlibyśta Cimoszewicza i Nałęcza żywcem nie pytając nawet o szczegóły. Coż, jak widać większość narodu stanęła już na platformie, gdzie jedyną słuszną wersją jest to co mówią panowie Miodowicz, Tusk, Dorn, Kaczyńscy, Rokita i inni im podobni. Wystarczyło kilka prostych zdań aby udowodnić że prowokacja z Jarucką to grubymi nićmi szyta bajka. Ale co tam... Ważne przecież że są 3 oświadczenia i w trzech nie ma akcji orlenu... Ale że pomijając je nie złamał prawa to już nie ważne. Trochę obiektywizmu, Nałęcz przynajmniej gra w otwarte karty. Otwarcie pyta się drugiej strony barykady o co w tym wszystkim chodzi. No i oczywiście Miodowicz wykręca się esbecką prowokacją a super tusk jak zwykle unika odpowiedzialności i zrzuca winę na Cimosza, że podwładnych dobierać nie umiał. Odpowiedz Link Zgłoś
softeam Re: PO sie stoczylo do poziomu Klewek i Samoobron 01.09.05, 15:58 veles2 napisał: > Jedno jest pewne. Spieszcie się trolle, bo po rocznicy Solidarności, bez żadnych dodatkowych zachodów skoczy w górę i Kaczyńskiemu i Tuskowi, a Wam zostanie obrzucanie wszystkiego i wszystkich czerwonymi pomyjami. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: PO sie stoczylo do poziomu Klewek i Samoobron 01.09.05, 22:06 Nałęcz, proszę cię, działaj tak głupio dalej to Cimoszewicz spadnie poniżej 10%. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzyk444 ....i 145 posłów którzy skłamali w oświadczeniach 01.09.05, 15:56 w tym Giertych i Tiusk. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 Wszyscy poprawili odrazu, jak zauwazono pomylke 01.09.05, 21:46 Jedynie WC pyskowal Stefaniukowi. To ponizej jego ponadnormatywnej godnosci, aby poprawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
jakrzy DLACZEGO POKURATURA NIE POSTAWILA WC... 01.09.05, 13:21 zarzutow, przeciez czarno na bialym sklamal w oswiadczeniu majatkowym (i to w paru) - a tlumaczenie ze sie pomyli powinien rozstrzygnac sad a nie prokuratura Odpowiedz Link Zgłoś
pralinka.pralinka Re: DLACZEGO POKURATURA NIE POSTAWILA WC... 01.09.05, 13:26 a ja jestem ciekawa, dlaczego w przesłuchiwaniu Miodowicza uczestniczył pełnomocnik Cimoszewicza? Podobno dlatego Miodowicz nie wyjawił nazwiska przyjaciela w prokuraturze. Czy ktoś może mi wyjaśnić, bo nie znam procedur, czy to jest reguła czy ewenement? Odpowiedz Link Zgłoś
jakrzy Re: DLACZEGO POKURATURA NIE POSTAWILA WC... 01.09.05, 13:59 jaki tam ewenement w Polsce politya ma wplyw na prokurature i tego wlasnie mamy przyklad Odpowiedz Link Zgłoś
mlodygniewny1 pralinka.pralinka:na identycznie postawione... 01.09.05, 14:21 pytanie przez dziennikarke odpowiadal dzisiaj Nalecz w polskim radiu/sygnaly dnia godz.7,15 i 7,56.- milego sluchania,wnikliwej lektury Miodowicz zeznawal w prokuraturze wskutek doniesienia Cimoszewicza na Jarucka dlatego jako strona wystapil pelnomocnik. Ponadto dziennikarka zapytala o tresc meila jakiego dostala w sprawie wypowiedzi Cimoszewicza na plenum kc pzpr,czyli uzyto wybitna dziennikarke do kolejnej prowokacji,poniewaz jak powidzial Nalecz przed chwila bylo to wystapienie Jaruzelskiego-nie moglo byc Cimoszewicza,bo...Nalecz takze to wyjasnil-rzetelnosc dziennikarska (i nie tylko takze czlonkow speckomisji z pulkownikiem Miodowiczem na czele) wymaga weryfikacji dowodow/e-maili,kwitow typu upowaznienie Jaruckiej etc.czytaj,czytaj,czytaj pralinko/weryfikuj itd.itp. Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: DLACZEGO POKURATURA NIE POSTAWILA WC... 01.09.05, 14:13 No właśnie: DLACZEGO ? Moze dlatego, ze dla sadu (w przeciwienstwie do prawicy) dowody sa albo niewiarygodne, lub przestepstwo nie mialo miejsca... Dla mediow, Kaczora i Miodowicza oczywiscie to nie ma najmniejszego znaczenia. Im wystarczy domniemanie. Recze, ze za kilka dni Miodowicz albo sie wycofa w cien, i z tamtad bedzie preparowac kolejne falszywki, albo przyprowadzi kolejna taka Jarucka na pożarcie mediom, a sam bedzie chodzic w aureolce chwały. Cimoszewiczowi oczywiscie znow nic sie nie udowowdni, ale cel zostanie osiagniety. Dyskredytacja... To jest przedwyborcza walka w wykonaniu polskiej prawicy. Odpowiedz Link Zgłoś
mlodygniewny1 o tym także w dzisiejszych Sygnałach Dnia w 01.09.05, 14:25 Polskim Radiu/program I godz.7,15 i 7,56 mowil Nalecz. niestety jest tak jak Ty napisales:tim7. Odpowiedz Link Zgłoś
fletniapana Problem w tym, że sprawę wstrzymuje 01.09.05, 14:30 prokuratura a nie sąd. Gdzie tu są wątpliwości. Sam WC mówi, że sie "pomylił" ale gdyby była to pomyłka to przy pierwszej okazji sprostował by ją. A on jej nie sprostował. On nie chciał jej sprostować. I dlatego to nie jest pomyłka tylko próba ukrycia prawdy. Niechby sąd zdecydował a nie prokurator. Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Problem w tym, że sprawę wstrzymuje 01.09.05, 14:47 Jaka prokuratura ? W okresie przedwyborczym mamy "tryb wyborczy" w takich sprawach i tyle! Prokuratura łaski nie robi. Dominiak przedwczoraj złozyl wniosek dokładnie w takim trybie, i juz nastepnego dnia mial orzeczenie sadu (co ciekawe na jego niekorzysc). Wiec tlumaczenie sie "prokuratura" jest tutaj bezpodstawne. Notabene dotychczas prawica za skandaliczną uznawala opieszalosc prokuratury w sprawach afer w SLD. A teraz to jej oreż w obronie falszywek. Schizofrenia... Sorry, ale twoja argumentacja sie logicznie nie klei. Jak mozna "nie chciec sprostowania" bledu, o ktorym nie ma sie pojecia ? Cimoszewicz do czasu slynnego przesluchania przed komisja nie wiedzial, ze popelnil blad. Wiec nieuprawnionym jest zarzucanie mu, ze specjalnie "nie sprostowal bledu". Druga sprawa: skoro tylu jest prawnikow od prawa skarbowego i w sejmie i w MSZ, ze NIKT nie zauwayl tej pomylki ? I teraz taka pomylka staje sie oczywista pomylka ? To albo wczesniej przyjmujacy oswiadczenia majatkowe byli slepi i glupi, albo teraz udaja madrych. Tylko dlaczego akurat w miesiac przed wyborami..? Odpowiedz Link Zgłoś
beran Re: DLACZEGO POKURATURA NIE POSTAWILA WC... 01.09.05, 14:39 Nie mogę uwierzyć ża Pan tak myśli . Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: DLACZEGO POKURATURA NIE POSTAWILA WC... 01.09.05, 14:51 To juz nie moj problem. A co Pan myśli ? Odpowiedz Link Zgłoś
sneer_rg Re: DLACZEGO POKURATURA NIE POSTAWILA WC... 01.09.05, 15:03 Dyskredytacja Cimoszewicza ale jaja facio który nie potrafi wypełnić urzędowego formularz i kłamie ma byc prezydentem.Następny bedzie się owijał flaga w ONZ,achodził do samochodu przez bagażnik,stał pijany nad grobami pomordowanych żołnierzy ,chyba wystarczy tego disco przez 10 lat a kandydat do tego niezbyt kumaty. Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: DLACZEGO POKURATURA NIE POSTAWILA WC... 01.09.05, 15:18 A ty juz wypełniałes ten "urzedowy formularz", ze taki geniusz jestes ? Powiedz o tej prostocie pozostalym polakom ktorzy wypelniaja PIT i potem sa ciagani po urzedach za bledy. Niejeden Cimoszewicz popelnil blad w zeznaniu podatkowym. A popelnienie bledu nie robi z niego jeszcze przestepcy. Jesli mialby miec z tego powodu jakas wymierna korzysc, i bylyby na to NIEZBITE DOWODY, to wtedy powiem, jak wiekszosc, ze to przestepca. Na razie takich wiarygodnych dowodów nikt mi nie przedstawił. A twoje przewidywania wynikaja z umiejetnosci różdżkarskich czy jakichs innych ? Proba dyskredytacji drogą: "bedzie tak, a tak" chyba równiez nie jest wiarygodna. A ktory kandydat jest wg ciebie "kumaty" w twoim mniemaniu ? Kaczynski, ktory w sierpniu '80 siedzial w przedostatnim rzedzie obserwatorow na sali BHP, a dzis uwaza sie za "prawdziwa" Solidarnosc ? Wiec przyszly prezydent ma byc zlodziejem historii ? (pomijam Ksiezyc) Pomijam w dyskusji ekstrema typu Lepper czy Stan. Tusk wydaje sie byc inteligentny, ale jednoczesnie tak bardzo naiwny i podatny manipulacje. Skoro nie widzi manipulcji Miodowicza w malym biurze partii w gdansku, to jak ma widziec manipulacje Miodowicza na ewentualnym, przyszlym stanowisku szefa sluzb ? (bo chyba nikt nie ma watpliwosci jaki sa ambicji Alfreda w zwiazku z prezydentura/premierowaniem Tuska ? Odpowiedz Link Zgłoś
jakrzy Re: DLACZEGO POKURATURA NIE POSTAWILA WC... 01.09.05, 15:32 Policz sobie ile razy Cimoszewicz wypelnial oswiadczenie majatkowe i akurat pomyli sie tego roku w trzech oswiadczeniach w sytuacji ktora postawila by pod znakiem zapytania kwestie sprzedarzy akcji w okresie poprzedzajacym aresztowanie Modrzejewskiego co rodzilo by okreslone domysly - no popatrz taki znawca prawa przeciez tak wszystkich pouczal jak to on nie zna prawa lepiej niz wszyscy inni Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: DLACZEGO POKURATURA NIE POSTAWILA WC... 01.09.05, 16:15 Cimoszewicz nie jest znawca prawa skarbowego a prawa miedzynarodowego. Bowiem był asystentem, a następnie adiunktem w Katedrze Prawa Międzynarodowego. Nie ma prawnika na swiecie ktory znalby prawo w calej jego rozciaglosci. Dodatkowo to własnie pani Jarucka gdy byla asystentem spolecznym Cimoszewicza odpowiadala za oswiadczenia majatkowe Cimoszewicza. No to, skoro przydzielono jej te obowiazki, to dlaczego ona nie zauwazyla tego bledu wowczas ? Mam uwierzyc, ze oswiadczenie majatkowe Cimoszewicza niosla do sejmu z zamknietym oczami ? I po paru latach jej swiadomosc popelnienia bledu przez swojego szefa nagle zostaje oswiecona ? A jesli chodzi o zbieznosc (miesiac) to ten sam zarzut mozna postawic wiekszej ilosci akcjonariuszy, ktorzy sprzedawali udzialy... Odpowiedz Link Zgłoś
jakrzy Re: DLACZEGO POKURATURA NIE POSTAWILA WC... 01.09.05, 16:40 ale ci akcjonariusze nie posiadali tak exkluzywnej wiedzy jaka mogl posiadac WC z racji jego pozycji w rzadzie i lsd Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.abu Re: DLACZEGO POKURATURA NIE POSTAWILA WC... 01.09.05, 21:44 Wiesz co to zeznanie podatkowe a co to oświadczenie????? Przeciez to dwie różne rzeczy. No tak ... przecież nie jesteś posłem, to skąd to możesz wiedzieć.... Odpowiedz Link Zgłoś
majka688 Re: DLACZEGO POKURATURA NIE POSTAWILA WC... 01.09.05, 17:31 tim7, minęły trzy godziny od Twego wpisu, więc może być już za późno na jakąkolwiek wymianę zdań (może już Cię nie ma na Forum). Ale sposób Twojego pisania zasługuje na komentarz. Masz przede wszystkim niepełne informacje. Kiedyś już była o tym mowa na Forum. Na pewnych wysokich stanowiskach nie wypełnia się i nie zanosi ani PIT-ów, ani oświadczeń. Składa się jedynie swój podpis. Załóżmy jednak, że WC miał tak dużo wolnego czasu, że mógł to sam zrobić (chociaż jest to hipoteza niezgodna z jego wymówkami o przepracowaniu). W miarę inteligentny prawnik, przyzwyczajony do sięgania po różne paragrafy, sprawdziłby warunki wypełnienia oświadczenia. A gdyby zrobił wyjątek i przeczytał list od przewodniczącego Komisji Etyki, natychmiast naprawiłby błąd. Ale tego typu zachowanie charakteryzuje uczciwych ludzi. Dla mnie WC jest zwykłym krętaczem. Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: DLACZEGO POKURATURA NIE POSTAWILA WC... 01.09.05, 18:24 Niektore bardziej interesujace dyskusje sledze nawet kilkanascie dni. > Na pewnych wysokich stanowiskach nie > wypełnia się i nie zanosi ani PIT-ów, ani oświadczeń. Składa się jedynie swój > podpis. I stad wziely sie rozne charaktery pisma na oswiadczeniach (wypelniajacy) lecz podpis zainteresowanego (W.C.). > W miarę inteligentny prawnik, przyzwyczajony do sięgania po różne paragrafy, > sprawdziłby warunki wypełnienia oświadczenia. A nie masz czasem bardzo złudnego przeswiadczenia (tzw. chwila "ciemnoty umysłowej", chyba znana wszystkim z autopsji), ze jakiegos faktu/twierdzenia jestes przekonana na zabój i gotowa odciac sobie reke za swoja racje, i przyjmujac to za pewnik stosujesz sie do tego wlasnego, blednego przekonania. Tym łatwiej przyjmuje sie to za oczywistosc siedzac samemu nad kilkoma kartkami pisma urzedowego. Natomiast pozniej, wczesniej badz dalej w czasie, czy to samemu czy to ktos wyprowadza cie z twojego blednego przekonania, tym samym czujesz faktyczny wstyd fachowca przylapanego na elementarnej niewiedzy. Czy mozliwy jest taki scenariusz wydazen w tej "aferze" ? A Giertych zauwazyl ze tak moze bylo i postanowil z Miod. wykorzystac to przeciwko C. Gierych mial wiedze, Miodowicz mozliwosci i "wyprodukowali" afere. Tylko rozsadek przegrał z hura-optymizmem. I Jarucka poległa. Nie docenili przeciwnika. Natomiast zwiazek przyczynowo-skutkowy w temacie zatrzymania M. i sprzedazy akcji nie zostal dowiedziony, poza zbieznoscia czsowa, ktora sama w sobie jeszcze niczego nie dowodzi. Z checia zapoznalbym sie z owym listem od K.Etyki. A scislej z ustaleniem korespondencji w czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
julko Re: DLACZEGO POKURATURA NIE POSTAWILA WC... 01.09.05, 19:00 No właśnie dziwne że prokuratura też udaje wariata.Czyli do Warszawy Cyrk przyjechał z wieloka klownami.Lepszy kloun ma tyt.profesora. Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: DLACZEGO POKURATURA NIE POSTAWILA WC... 01.09.05, 19:14 Ja sie nie dziwie, ze prokurator nie chce wyjsc przed sadem na idiote z "materiałami" ktore przynosza mu Miodowicz i Giertych. Odpowiedz Link Zgłoś
jakrzy TY NIE WIESZ O CZYM PISZESZ?!?!.... 01.09.05, 15:26 ...prokuratura powinna zajac sie sprawa po pierwsze zlamanej ustawy antykorupcyjnej (rada nadzorcza BMC) po drugie klamstwa w oswiadczeniu majatkowym - to sa fakty czarno na bialym i sa na to dokumenty, tlumaczenia WC powinien rozpartywac sad i to sad na podstawie dowodow motywow okolicznosci powinien ustalicz czy to faktycznie byla pomylka czy celowe dzialanie majace na celu uchronienie sie przez zarzutem wykorzystania wiedzy o zatrzymaniu Modrzejewskiego do podjecia decyzji o sprzedaniu akcji PKN, oswiadczenie Jaruckiej niema nic do tego (co najwyzej moze to byc dodatkowy dowod w sprawie przyjety lub odrzucony ze wzgledu na mala wiarygodnosc) Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: TY NIE WIESZ O CZYM PISZESZ?!?!.... 01.09.05, 15:48 Tak, faktycznie nie wiem o czym piszę. Dziekuję za uświadomienie. Przepraszam, ze nie wiedzialem, iz masz wylącznosc na wiedze i to wlasnie ty znasz pelna prawde o Cimoszewiczu. Oczywiscie nie pytam skad, bo to byloby podwazanie twojej wiedzy i twoich zrodel informacji. Pozwolę sobie tylko na jedno pytanie do ciebie: skoro isnieja te wg. ciebie "fakty czarno na bialym" (swoja droga blad jezykowy) oraz "dowody" to dlaczego nie wniesiono wniosku do sadu i sad nie rozpatruje sprawy ? A tylko Miodowicz Giertychem trąbią o tym, bez konsekwentnego pojscia do sadu ? Oswiadczenie Jaruckiej mowisz nie ma nic do tego ? A czy w momencie gdy oskarzycielowi publicznemu (za jakiego ma sie Miodowicz) udowodni sie fakt preparowania dowodów, to ten oskarzyciel nie powinien stracic zaufania wszystkich ? Nieststy tak sie nie dzieje, bo prawicowa strona na fakt udowodnienia falszerstwa Miodowiczowi zareagowala tylko: aj tam, no tym razem mu nie wyszlo, zapomnijmy o tym. A ja nadal bede twierdzic, ze skoro oskarzyciel preparuje jeden dowód, to w zaden inny mu nie uwierze. Zaufanie traci sie tylko raz. Odpowiedz Link Zgłoś
jakrzy Re: TY NIE WIESZ O CZYM PISZESZ?!?!.... 01.09.05, 16:06 no wlasnie dlaczego prokuratura nie postawila zarzutow? - sam sobie odpowiedz na to pytanie - a jak oficjalne oswiadczenie majatkowe, ktorego tersc byla niezgodna ze stanem faktycznym to nie dowod no to gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: TY NIE WIESZ O CZYM PISZESZ?!?!.... 01.09.05, 16:28 Oczywiscie ze sobie odpowiem: bo nie ma wiarygodnych dowodów aby wszczac sledztwo. A to czy: "oficjalne oswiadczenie majatkowe, ktorego tersc byla niezgodna ze stanem faktycznym" niech osadzi równiez sad, czy zlamane zostalo prawo czy nie. Nie do mnie nalezy ocena dowodów. Nie jestem prawnikiem, wiec przekonac mnie moze tylko orzeczenie sadu. A takiego nie ma. To dlaczego mam zarzucac mu nieuczciwosc ? Odpowiedz Link Zgłoś
jakrzy Re: TY NIE WIESZ O CZYM PISZESZ?!?!.... 01.09.05, 16:39 no wlasnie sam sobie odpowiedziales " niech osadzi równiez sad, czy zlamane zostalo prawo czy nie" tylko problem w tym ze upolityczniona prokuratura dowodow nie skierowala sprawy do sadu i sad nawet nie mial szansy sie wypowiedziec i to jest w tej sprawie bulwersujace! Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: TY NIE WIESZ O CZYM PISZESZ?!?!.... 01.09.05, 16:43 Czyli widze wracamy do stanu wyjsciowego. Orzeczenia nie ma, bo nie dano "szansy" sadowi. A szansy nie dano, bo prokuratura jest "upolityczniona". A jest upolityczniona bo: ... (tu prosze o twoj dopisek ciagu zaleznosci). Ale pomimo braku orzeczenia sadu w Twoim mniemaniu jest winny. I jak tu polemizowac, skoro dokonales oskarzenia, orzeczenia i skazania ? Po co ci sady w takim razie ? Zeby chronic tylko twoich praw ? Innym ich odmawiasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
jakrzy ale ja oskarzam jako obywatel a nie orzekam... 01.09.05, 17:08 ...a to jest roznica, sad nie ma szansy orzekac bo prokuratura mimo oczywistych dowodow nie dala sadowi szansy i to jest przykre Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: ale ja oskarzam jako obywatel a nie orzekam.. 01.09.05, 18:07 Lepper też oskarżał jako obywatel (ba, nawet lepiej, bo jako poseł !). I został skazany za pomówienie. Obrałeś tę samą drogę. Sąd orzekł jednoznacznie, że taka droga jest nieuprawniona. Oskarżać można tylko gdy ma się dowody. ty ich nie masz, ja ich nie mam, być może ma je prokuratura. Ale po braku postępowania widać, ze prokuratura nie ma wystarczających dowodów. Trudno winic za to sąd, albo twierdzic, ze nie mial szansy. Za czasów stalinowskich bylo wlasnie tak, ze prokurator dawal szanse popisu sądowi. To wtedy najpierw bylo publiczne oskarzenie, zamkniecie winnego, i potem skazanie w tzw. "sądzie" na odpowiednio dluga kare, zwykle taka jaka żadała prokuratura. Ale czasy się zmienily, i jesli ktos nie ma niezbitych dowodów winy ktore pozwalalyby wszczac sledztwo, to niech milczy albo wniesie sprawe. Inaczej jest to kpina z prawa i niezawisłych sądów. Oprócz tego, nawet jesli prokuratura jest przekonana o winie podejrzanego (!) to nie jest to dowod winy ! (media niestety dokonuja wygodnego skrotu i juz na etapie postepowania obwieszczaja wine). A wlasnie tak reaguje prawica. Odpowiedz Link Zgłoś
jakrzy nie strasz nie strasz bo mam do domu przez lasek 01.09.05, 18:15 ja to widze tak ze Cimoszewicz uniosl sie honorem i powiedzial ze jak mu postawia zarzuty to sie wycofa - wtedy nawet Prezio ustami Szymanek Deresz skarcil go za tak histeryczna i nieprzemyslana postawe ale Cimoszko juz drugi raz nie chcial wycowywac sie z danego slowa, wiec dziwnym trafem tak sie stalo ze prokuratura nie postawila mu zarzutow mimo ewidentnych dowodow bo chyba nie zaprzeczysz, ze jego oswiadczenie, ktore sobie mozesz pobrac ze strony sejmowej nie zawiera informacji o akcjach PKN a powinno! Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: nie strasz nie strasz bo mam do domu przez la 01.09.05, 18:25 Nie jak "postawia zarzuty" (bo w ten sposob nie byloby zadnego kandydata do wyborow), tylko jak pokaza dowod i udowodnia wine. Chyba jest roznica, prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
jakrzy nie strasz nie strasz bo mam do domu przez lasek 01.09.05, 19:21 nie znasz faktow WC stwierdzil ze jak mu tylko prokuratura postawi zarzuty ze sie wycofa - to nie moja wina ze on taka glupote chlapnal Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Tusk ~nie komentuje wystapien najemnikow W.C-a 01.09.05, 19:24 i to jest wlasciwa odpowiedz na naleczowanie. Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Elegancki tuskizm - najemnicy Cimoszewicza :-) 01.09.05, 23:00 mysz_polna5 napisała: > i to jest wlasciwa odpowiedz na naleczowanie. Hej! Aha, spodobał ci się tuskizm - rzecznika Cimoszewicza, Tusk elegancko nazywa najemnikiem. A Miodowicz nie jest przypadkiem najemnikiem Tuska? A może na odwrót :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tricky2 Najemnik to zbyt pozytywne w stosunku do Nałęcza 01.09.05, 23:10 Prawdziwi najemnicy np. szwajcarscy w XVII gotowi byli zginąć za sponsora do wygaśnięcia kontraktu. A Nałęcz skacze z kwiatka na kwiatek, jak mu słupki sondaży pokazują. Sądząc z metod i kreciej roboty jaką robi dla cimoszewicza chce się teraz przypodobać Lepperowi. Coś na potwierdzenie: www.sdpl.org.pl/informacje.php?id=162 Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Elegancki tuskizm ... 01.09.05, 23:23 tricky2 napisał: > Prawdziwi najemnicy np. szwajcarscy w XVII gotowi byli zginąć za sponsora do > wygaśnięcia kontraktu. A Nałęcz skacze z kwiatka na kwiatek, jak mu słupki > sondaży pokazują. Sądząc z metod i kreciej roboty jaką robi dla cimoszewicza > chce się teraz przypodobać Lepperowi. > .... Rozumiem, że podoba ci się elegancki język Tuska. A jak ci się podoba druga część mojego postu, czyli pytanie: kto jest czyim najemnikiem (używając eleganckiego języka Tuska) - Miodowicz najemnikiem Tuska, czy Tusk najemnikiem Miodowicza (człowiek służb specjalnych)? Odpowiedz Link Zgłoś
tricky2 Re: Elegancki tuskizm ... 01.09.05, 23:44 Uważam że Tusk źle zrobił nazywając go najemnikiem. A odpowiedź na twoje pytanie kryje się w znaczeniu słowa "najemnik" i w linku który zamieściłem w poprzednim poście. Odpowiedz Link Zgłoś
wirika Re: Płynie Nałęcz (gów...o) potokiem czasem mgła 01.09.05, 15:14 Autor znany - Jerzy Bożyk, występujący często w klubie Awaria w Krakowie, poza tym na Bieszczadzkich Aniołach i chyba każdej YAPIE w Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: Płynie Nałęcz (gów...o) potokiem czasem mgła 01.09.05, 23:29 Jak się nazywa największa dziwka III Rzeczypospolitej? Nałęczówka !!! elefantino1 napisała: > go, > płynie środkiem lub bokiem > tańcząc walca pośród fal > czasem łypnie rdzawym okiem i > odpłynie w dal. > > Autor nieznany, muzyka kradziona - idealny hymn dla czerwonych, > W oryginale pieśń ludowa o gó..e płynącym potokiem na melodię walca. Odpowiedz Link Zgłoś
slon2002 Włodek Cimoszewski padł ... 01.09.05, 13:19 i już nie wstanie nawet z podpórką czerwonej Gazety Koszernej. Odpowiedz Link Zgłoś
beran Re: Włodek Cimoszewski padł ... 01.09.05, 13:40 Bogu dzięki że SLD ma takiego kandydata i takiego rzecznika .Przegrają sromotnie . A Nałecza rozliczymy po wyborach . Odpowiedz Link Zgłoś
jakrzy prof Nalecz lepiej zeby sie gdzies dostał bo.... 01.09.05, 14:04 ....jak Nalęcz wróci na Uniwerek to momentalnie uczelnia spadnie w rankingach o kilka punktow!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lecho182 Re: prof Nalecz lepiej zeby sie gdzies dostał bo. 01.09.05, 14:10 jak ty sie na UW dostaniesz to spadnie jeszcze bardziej, a jak niedajboze jakis uniwesytet przyzna ci tytul profesora to juz napewno bedzie tragedia, chyba ze bedzie to Uniwersytetu w Klewkach im. szalonego Romana i niemajacego nic z prowokacjami wspolnego pana Miodowicza Odpowiedz Link Zgłoś
beran Re: prof Nalecz lepiej zeby sie gdzies dostał bo. 01.09.05, 14:48 Tylko miłość może tak zaślepić? Odpowiedz Link Zgłoś
jakrzy Re: prof Nalecz lepiej zeby sie gdzies dostał bo. 01.09.05, 17:26 ja sie nie musze jzzu nigdzie dostawac, a klewki to wymysl zlotego dziecka polskiej postkomuny wiec nie do mnie z tym adresem Odpowiedz Link Zgłoś
majka688 Re: prof Nalecz lepiej zeby sie gdzies dostał bo. 01.09.05, 17:42 Skoro Ty argumentujesz ad personam, to i ja w obronie formumowicza zrobię to samo. Bardzo zgrzytliwie brzmi argumentacja osoby, która popełnia błędy ortograficzne, a innym wytyka nieuctwo. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 Janek Wisniewski padl z reki kumpli Cimoszewicza. 01.09.05, 21:50 WC przyczynil sie do tego ze komuna trwala tak dlugo. Przez to nie moze wejsc do drugiej tury. Pomimo tego zarowno Tuskowi jak i Kaczynskiemu latwiej byloby wygrac z WC niz stawac przeciwko sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
grupainternetowa Re: Nałęcz: tropy wiodą do Platformy Obywatelskie 01.09.05, 17:12 A kto ma walczyć z tymi pułkownikami od Tuska? Cimoszewicz?? Nałęcz jest najlepszy! Odpowiedz Link Zgłoś
majka688 Re: Nałęcz: tropy wiodą do Platformy Obywatelskie 01.09.05, 17:50 Zgadzam się. Jest najlepszy...ale w osłabianiu swgo szefa. Nie ukrywam, że nie martwi mnie niekompetencja WC w dobieraniu sobie "podwładnych" ;-). Tylko strasznie jest słuchać plugastw wygadywanych przez Nałęcza. Odpowiedz Link Zgłoś
grupainternetowa Nałęcz kontra ludzie "człowieka z zasadami" 01.09.05, 18:14 majka688 napisała: > Zgadzam się. Jest najlepszy...ale w osłabianiu swgo szefa. Nie ukrywam, że nie > martwi mnie niekompetencja WC w dobieraniu sobie "podwładnych" ;-). Tylko > strasznie jest słuchać plugastw wygadywanych przez Nałęcza. Dla mnie natomiast straszne jest patrzenie na bilboardy i reklamy "człowieka z zasadami", który rękami Miodowicza i za sprawą tej grubymi nićmi szytej prowakacji, udowadnia, że jego hasło to tylko pusty frazes. A co do plugastw, to jak milsze Twemu uchu plugastwa pułkownika, prokuratora i prawnika-katolika to życzę miłego wieczoru (prawie każdego dnia w wiadomościach). Odpowiedz Link Zgłoś
krtko Nałęcz: tropy wiodą do Platformy Obywatelskiej 01.09.05, 13:11 I cóż z tego? Kto ośmieli się sądzić zwycięzców? Odpowiedz Link Zgłoś
o2o2o6 sprawie ukręci łeb 01.09.05, 13:13 minister sprawiedliwości Wasserman korzystając z kwitów dostarczonych przez szefa ABW Miodowicza? Odpowiedz Link Zgłoś
jakrzy buahaha dobre tropy wioda do PO... 01.09.05, 13:18 ...Nalecz specjalista od zdrady swoich przyjaciol politycznych powiedzial co wiedzial, ma racje tropy ze calemu ukladowi preziowsko-bespiekowemu nie ujdzie plazem to co wyrabiali przez ostatnie kilkanascie lat w Polsce wioda do PO bo mam nadzieje ze PO to rozliczy! Rokicie udalo sie obnazyc Rywina bez zadnych instrumentow panstwowych mam nadzieje ze za pomoca panstwa zrobi to samo z ukladem Odpowiedz Link Zgłoś
beran Re: buahaha dobre tropy wioda do PO... 01.09.05, 13:43 I właśnie o te rozliczenia chodzi a nie o stołek prezydenta . Rozliczeń boją się jak diabeł święconej wody . Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek31 Re: buahaha dobre tropy wioda do PO... 01.09.05, 14:27 Jeżeli mówimy o zdradzie swoich przyjaciół, to proszę o wskazanie mi innej osoby, która tak często zmieniała partię niż Jan Maria Rokity. Jak się mi wydaje Twój ulubieniec. Nałęczowi daleko mu do niego. Rozumiem, że Rokita może zmieniać. Pozostali nie. A broń Boże jezeli czyni to ktoś z lewicy. Życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
rupertc Re: buahaha dobre tropy wioda do PO... 01.09.05, 14:33 Kandydat na Prezydenta Donald T. Odpowiedz Link Zgłoś
majka688 Re: buahaha dobre tropy wioda do PO... 01.09.05, 17:58 Stosujesz niedorzeczną argumentację. Nie istnieje formalny związek między zmianą ugrupowania politycznego, zwłaszcza jeśli nie zmienia się poglądów (ideałów), a zdradą przyjaciół. Sugerowanie takiego związku bywa po prostu insynuacją. (Oczywiście, nie chcę przez to powiedzieć, że taka korelacja nie ma miejsca, ale twierdzenie, że idzie to w parze, jest nadużyciem). Odpowiedz Link Zgłoś
majka688 Re: Nałęcz: tropy wiodą do Platformy Obywatelskie 01.09.05, 17:52 Wszyscy przyzwoici ludzie, jeśli będą ku temu powody. Jak na razie Nałęcz robi z siebie błazna. Odpowiedz Link Zgłoś
o2o2o6 Oczywiście 01.09.05, 13:11 kandydat z zasadami natychmiast wywali na zbity pysk Kostka M. Jeszcze nie wyrzucił??? Niemożliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz O tak, Nalecz zdobywa elektorat dla WC, Rzepa: 01.09.05, 13:12 www.rzeczpospolita.pl/teksty/wydanie_050802/publicystyka_a_6-1.F.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Re: O tak, Nalecz zdobywa elektorat dla WC, Rzepa 01.09.05, 13:13 to jest dobre: Zapewnił, że cały czas jest do dyspozycji dziennikarzy i w każdej chwili służy im pomocą przy weryfikacji informacji na temat Cimoszewicza. pan profesor się chyba na mysiej wychował Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Re: a znasz różnicę 01.09.05, 13:16 znam, pierwszy stopień to weryfikacja, cenzura przyjdzie później. facet sie zupełnie skompromitował. od badania czy dziennikarz napisał prawdę czy tez kłamał i wyrządził swym kłamstwem komuś krzywdę to są w tym (ciągle) demokratycznym państwie sądy, a nie prof. Nałęcz Odpowiedz Link Zgłoś
o2o2o6 z jednym się zgadzam. 01.09.05, 13:18 Cenzura przyjdzie później. Po wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Re: z jednym się zgadzam. 01.09.05, 13:19 nie przyjdzie - sld z samoobroną będą na szczęście w opozycji Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Niestety. 01.09.05, 13:47 Myslisz o LRP? POPiS sa jedynymi naprawde demokratycznymi partiami, ktore dojda do wladzy, przynajmniej mam ta nadzieje. Kaczory, w czasach, kiedy walka o demokracja oznaczala narazanie zycia, walczyli o nia. Jak wiesz, przeciwnikami demokracji byla partia komunistczna, obecna SLD. I jak widac po nieudanych probach zalozenia kaganca stacjom radiowym i gazetom ( nazwiwisko pana Rywina mowi ci cos ?), stara sposoby myslenia ma jeszcze bardzo we krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
beran Re: a znasz różnicę 01.09.05, 13:47 Z komuną musi być już żle bo im nerwy puszczają . Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Przyklad weryfikacji: 01.09.05, 13:18 www.rzeczpospolita.pl/teksty/wydanie_050801/publicystyka_a_6-1.F.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz No i moze jakis eletktorat znajdzie, Rzepa 01.09.05, 13:16 www.rzeczpospolita.pl/teksty/wydanie_050727/publicystyka_a_8-1.F.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 WC jak Ochódzki 01.09.05, 21:38 Co moga nam zaoferowac SLDowcy i innej masci postkomuchy. Chyba jedynie kamyk z Jeleniej Góry. Odpowiedz Link Zgłoś
wazari_kwantyzator wc tuba propagandowa 01.09.05, 13:17 co to w ogóle za tytuł artykułu? czy ktoś może podać jaka gazeta zachowała jeszcze w polsce resztki obiektywizmu? mi sie zdaje że najbliżej jest newsweek, ale nie jestem pewny. tak po prostu, ktoś kto pisze co jest grane pozostawiając ocenę czytelnikowi. jest ktoś taki jeszcze? i jakim cudem gazeta, która powstając miała symbol solidarności na stronie tytułowej teraz jawnie i bez jakiegokolwiek wyczucia czy zahamowań wspiera postkomunę? żenekomprompa... Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Nałęcz: tropy wiodą do Platformy Obywatelskie 01.09.05, 13:13 Po Prostu PO gra bardzo brzydko. Nie zdziwiłbym si.e gdyby nałecz mial rację... Odpowiedz Link Zgłoś
connex Nałęcz: tropy wiodą do Platformy Obywatelskiej 01.09.05, 13:13 Panie Nałęcz, pan jesteś wiarygodny jak rzecznik Urban za komuny. Wez pan lepiej już nic nie mów bo słabo się człowiekowi robi jak słyszy co pan też wygaduje Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 "weryfikacja informacji na temat Cimoszewicza"... 01.09.05, 13:13 Przeciez na wszystko sa gotowe cztery odpowiedzi: - prowokacja - falszywka - nagonka - PO Oczywiscie zmienia sie "dekoracja" tychze odpowiedzi ale sens pozostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
brokowisko Mały TUSK ! 01.09.05, 13:15 To było wiadomo od początku! Gratuluję Prezydenta TUSKA /co prawda jest lepszy od Kaczyńskiego/! LPR z Samoobroną! Odpowiedz Link Zgłoś
o2o2o6 od Kaczora 01.09.05, 13:17 gorszy byłby tylko Lepper, ale za to śmieszniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
jakrzy JAK TUSK JEST MALY TO CALA RESZTA TO... 01.09.05, 13:24 liliputy, Tusk jest jedna z uczciwszych postaci na scenie politycznej a pan prof. Nalecz ktory swoja wiarygodnosc udowodnil ostatnimi czasy wie ze w kazdego jak sie rzuci gownem bedzie smierdzial! Odpowiedz Link Zgłoś
rafikman Apel do PO - spieprzać dziady ! 01.09.05, 13:51 Dość już tacy ludzie jak Tusk - pożal się boże człowiek z zasadami- napsuli krwi w ciągu ostatnich kilkunastu lat siedząc przy korycie i czerpiąc z tego zyski a teraz bredząc coś o przywilejach władzy. Ciekawe jak ą partię założy Tusk, bądź też do jakiej przejdzie za cztery lata ? No bo tradycji musi stać się zadość... Odpowiedz Link Zgłoś
jakrzy Re: Apel do PO - spieprzać dziady ! 01.09.05, 13:57 a mozesz to nam wyjawic przy jakim korycie byl Tusk ?? Odpowiedz Link Zgłoś
rafikman Re: Apel do PO - spieprzać dziady ! 01.09.05, 14:08 ...prosze bardzo,chociażby za AWS był vice-marszałkiem Senatu, teraz vice-marszałkiem Sejmu - co, siedzi tam za friko ? A jakimi osiągnięciami, niosącymi korzyść dla przeciętnego obywatela może się poszczycić ??? Odpowiedz Link Zgłoś
jakrzy jestes smieszny 01.09.05, 16:17 jak dla ciebie funkcja publiczna z wyboru (ktos go do tego sejmu i na marszalka wybral) to sa przekrety i siedzenie u zloba to nie wiesz co piszesz!! prezesi spolek skarby panstwa namaszczeni przez twojego ukochanego prezia maja tyle odprawy co pensje wszystkich marszalkow sejmu w europie Odpowiedz Link Zgłoś
majka688 Re: Apel do PO - spieprzać dziady ! 01.09.05, 18:07 Tyle razy słyszę, zwłaszcza od dziennikarzy GW, że Polacy to są tacy wstętni zazdrośnicy. Zawsze mnie to bolało, bo nie ma w moim otoczeniu takich ludzi. Ale czasami wystarczy wejść na Forum... Odpowiedz Link Zgłoś
krakowiak47 Re: Apel do PO - spieprzać dziady ! 01.09.05, 18:19 rafikman napisał: Ciekawe jak ą partię założy Tusk, b > ądź też do jakiej przejdzie za cztery lata ? No bo tradycji musi stać się zadoś > ć... I czy weźmie ze sobą Jezus Marię Rokitę? Czy też zademonstrują kolejny manewr zwierania szeregów przez podział? Odpowiedz Link Zgłoś
krakowiak47 A w dodatku Tusk ma zasady 01.09.05, 18:16 Dobrze, że powoli je ujawnia popierając pułkownika Miodowicza w obrzucaniu Najlepszego kandydata na Prezydenta. Oto uczciwość Tuska! Odpowiedz Link Zgłoś
akff [...] 01.09.05, 13:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
unamatita Re: Nałęcz: tropy wiodą do Platformy Obywatelskie 01.09.05, 13:17 Żałosny jest ten wsiowy profesor. Nawet gdyby miał rację, przez swoje zachowanie i sposób prezentacji swych racji, raczej nie pomaga swemu pryncypałowi o czystych rękach. u. Odpowiedz Link Zgłoś
chaos1024k Dlaczego mamy festiwal wystepien Nałęcza? 01.09.05, 13:18 Dlaczego mamy festiwal wystepien Nałęcza, ktory mozna zakwalifikowac jedynie do kategorii kabaretu jednego autora. Dlaczego Cimoszewicz nie uczestniczy w debatach z innymi kandydatami - nie przekonuje mnie argument, ze podczas kampanii wyborczej nie ma na to czasu - zapewne nie ma nic do powiedzenia, zaproponowania, czy tez nie ma nic na swoja obrone... Odpowiedz Link Zgłoś
zruc Re: Dlaczego mamy festiwal wystepien Nałęcza? 01.09.05, 13:27 Logika wskazuje że fałszywkę sam wysłał.PRZECIEŻ TYLKO ON MA ZTEGO KORZYŚĆ.Że CIMO JEST KOMUCHEM,nikt nie musi udowadniać. Odpowiedz Link Zgłoś
brokowisko Re: Nałęcz: tropy wiodą do Platformy Obywatelskie 01.09.05, 13:19 "minister sprawiedliwości Wasserman korzystając z kwitów dostarczonych przez szefa ABW Miodowicza?" Tylko nie to! P O M C Y ! ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
katka37 czy ja sie myle 01.09.05, 13:20 ale pan nalecz oglaszal niedawno, ze odchodzi z polityki... Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Re: czy ja sie myle 01.09.05, 13:24 niedawno to pan nałęćz popierał borowskiego, ale pan marek stracił w sondażach i trzeba było uciakać , tam gdzie lepiej wiatr wieje. polecam zajawkę www.polityka.pl/polityka/index.jsp?place=Lead04&news_cat_id=17&news_id=163785&layout=1&forum_id=886&fpage=Threads&p age=text pełna wersja w papierowej wersji polityki Odpowiedz Link Zgłoś
filc1957 Re: czy ja sie myle 01.09.05, 13:47 No. Tys prowda. Ale znam jeszcze innych, którzy idą "za wiatrem". Np... D.Tusk - że przypomnę KLD (pamieta to ktoś), potem UW, i teraz PO (być może po drodze cos pominąłem?). Inny - J.M.Rokita - podobna ścieżka "sławy" - trochę po drodze inne ugrupowania (jakieś SKL-e czy inne). Ha, jest też przecież niejaki J.Kaczyński z bratem. Co to było? PC, potem AWS a teraz PiS. Nie jest to też nadstawianie uszu na wiatry?! Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Re: czy ja sie myle 01.09.05, 13:56 troszku jest różnica pomiędzy zmiana barw partyjnych, a opuszczeniem przyjaciela, gdy temu się źle wiedzie i ucieczka do silniejszego. nałęcz zachował się jak taka pani co ma imię na K Odpowiedz Link Zgłoś
obazine dla jasnosci.... 01.09.05, 14:40 filc1957 napisał: > No. Tys prowda. Ale znam jeszcze innych, którzy idą "za wiatrem". Np... D.Tusk - że przypomnę KLD (pamieta to ktoś), potem UW, i teraz PO (być może po drodze cos pominąłem?). KLD, mlody czlowieku, pewnie tego nie pamietasz, w calosci polaczyl sie z Unia Demoktaryczna (zwana "udecja") tworzac w ten sposob Unie Wolnosci (Mumie Nudnosci). Co po tem robil nie pamietam, byl UWolem do powolania PO czy zahaczyl o AWS? Malo wazne. ALe z tym KLD to kula w plot.... Odpowiedz Link Zgłoś
klakierr Mam nadzieję że Tusk zachowa klasę;; 01.09.05, 13:21 i nie będzie odpowiadał[polemizowal]komuś tak małemu,takiemu faryzeuszowi i krętaczowi. Odpowiedz Link Zgłoś
krakowiak47 Re: Mam nadzieję że Tusk zachowa klasę;; 01.09.05, 18:25 Klasę (???) czy kasę? Przypomnij, kiedy to Tusk miał klasę? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Sledczy Nalecz.... 01.09.05, 13:22 Tow. Nalecz po tym jak byl w Komisji Sledczej i zostal nazwany "kapitanem Sowa" najwyrazniej uznal ze jego powolaniem jest prowadzenie sledztw... I niezle sobie radzi, znacznie lepiej niz z Rywinem, juz moze cos powiedziec o zrodle maila... a z reguly ustalanie zrodel spamow/wirusow/innego komputerowego badziewia tego typu trwa i trwa... jestem pod wrazeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Sledczy Nalecz.... 01.09.05, 14:16 wydaje ci sie. jak trzeba, to mozna to w kilka godzin ustalic. Tym bardziej w Polsce, zbytnio nie przesyconej komputerami, i mierna wiedza na temat internetu i swiadomosci ze sie tak do konca nie jest anonimowym. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Tropy wiodą do Tworek albo na Łubiankę 01.09.05, 13:23 Tropy wiodą do Tworek albo na Łubiankę. Nie wiem gdzie bliżej Nałęczowi, pogrobowcy Marxa, Lenina, Róży Luksemburg, Jakuba Bermana i Józefa Goldberga- Różańskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski [...] 01.09.05, 13:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Tropy wiodą do Tworek albo na Łubiankę 01.09.05, 14:57 >>>PO Maja jeszcze blizej do komuny niz kpzr . W czym PO jest blisko komuny? Na leb upadles albo za duzo Nalecza sluchasz i ogladasz. Oprocz UPR to PO jest najbardziej odlegla o komuny poniewaz chce demontazu panstwowej wlasnosci, tego zerowiska dla roznej masci komunistycznego, postkomunistycznego swierwa, nie wylaczajac pseudoi-prawicy typu AWS czy Kaczynscy & Dorn. Nie jest to idealna partia ale lepszej nie bedzie tak dlugo, jak dlugo nie zostana wprowadzone Jednomandatowe Okregi Wyborcze eliminujace partyjniactwo i kolesiostwo. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 To wystarczy by na niego glosowac :-)))) 01.09.05, 13:24 Mam nadzieje ze kiedys Nalecz go tak nazwie... Odpowiedz Link Zgłoś
protz Re: Nałęcz: tropy wiodą do Platformy Obywatelskie 01.09.05, 13:26 A jeszcze rano cos bełkotał o brudnej kampanii i świnstwach... Coz za hipokryzja komusza. Normalka, atak na PO natychmiast podchwytany przez lewacką GW. Odpowiedz Link Zgłoś
krakowiak47 Czyżbym przegapił? 01.09.05, 18:28 Kostek wystąpił/wywalili go (niepotrzebne skreślić) z PO, że cała afera z Jarucką straciła kontakt z zapleczem politycznym Tuska? Odpowiedz Link Zgłoś
pawka.morozow Wszak to nie ostatni profesor co nerwy postradał 01.09.05, 13:29 Tak Donald Tusk rzuci w kąt kampanię i zajmie się urojeniami Tomasza Nałęcza. Niech lepiej wyjaśni sprawę akcji za 0,5 mln zł Cimoszewicza,jego nadzwyczaj zażyłych relacji z asystentkami oraz wpłynie na ośrodki badania opinii publicznej aby zmieniły na korzyść Włodka wyniki sondaży. Czy rzeczywiście w sztabie W.C. nie ma nikogo kto zadzwoniłby po karetkę? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=28432511 Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Wszak to nie ostatni profesor co nerwy postra 01.09.05, 13:34 Ciekawe kto stał za płk Miodowiczem... Odpowiedz Link Zgłoś
kosz_mar Re: Wszak to nie ostatni profesor co nerwy postra 01.09.05, 13:51 faktycznie, masz skłonności do donosów, jak protoplasta twojego loginu. Czy faktycznie wiadomości z magla o zażyłych stosunkach WC z asystentkami działają tak na twoją wyobraźnię, że bezkrytycznie je powielasz? Zafunduj sobie karetkę, niech ci zmierzą gorączkę! Odpowiedz Link Zgłoś
pawka.morozow zbij termometr skoro nie lubisz gorączki 01.09.05, 14:01 Kto zajmował się najzaufańszymi sprawami WC ? kto bywał w leśniczówce?komu załatwiano pracę w GUS i ABW? i takie kontakty nie są zażyłymi? Cieszyć się należy że stan Nałęcza i WC ujawnił się teraz,uniknęliśmy olbrzymiego rozczarowania i blamażu na arenie międzynarodowej. Te fakty nie pochodzą z magla,lecz z zeznań z ust samego WC !!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
beran Re: Wszak to nie ostatni profesor co nerwy postra 01.09.05, 13:57 Po co im karetka , ich sztab to prawdziwy dom wariatów Odpowiedz Link Zgłoś
ppppppp6 "OBŁĘD TOMASZA ..." 01.09.05, 13:58 Mam wrażenie, że TN wpadł w jakiś obłęd. Jedyna rzecz jaką się zajmuje to sprawa Jaruckiej. Biega jak opętany od prokuratury do dziennikarzy i w drugę stronę. O niczym innym nie mówi i pewnie myśli/śni tylko o Miodowiczu. Żyje w przekonaniu, że to ta sprawa spowodowała spadek notować WC, co nie jest prawdą. Wystarczy popatrzeć na sondaże z początku sierpnia. Już tam WC był dogoniony przez KL i TD. Teraz to widać jak Nałęcz próbuje znaleźć nić od sprawy z oświadczeniem do Tuska. Ale kompletnie to Mu nie wychodzi. A tekst, że w internecie krąży nieprawdziwy tekst o WC i jest on zamieszczony tak z pewnością przez kogoś z PO, to już kpina ze samego siebie; kilka milionów ludzi mogło to zrobić a było to kopiowane dziesiątki razy przez wielu ludzi. Poza tym teraz, nawet jak ludzie tego nie wiedzieli, to się w ten tekst z plenum KC PZPR wczytają i przy wiarygodności TN, uwierzą, że to wygłosił faktycznie WC. Póki co widać, że nasi towarzysze z PZPR są tak przygotowani do kampanii jak .... Legia do gry w Lidze Mistrzów. Gbybym był WC to jeszcze dziś bym wywalił Nałęcza, człowieka pozbawionego kompletnie autorytetu [powtarzam, nawet fani WC nie znajdują argumentów na obronę TN]. Ale nie niech zostanie, niech straszy dalej ... . Odpowiedz Link Zgłoś
beran Re: "OBŁĘD TOMASZA ..." 01.09.05, 14:41 Niech Nałęcz pozostanie , będzie śmiesznie no i cimek przegra . O to chodzi , o to chodzi . Odpowiedz Link Zgłoś
kochanym Re: Nałęcz: tropy wiodą do Platformy Obywatelskie 01.09.05, 13:34 Nałęcza całkiem pogięło. To sprytny mistyfikator, odwraca uwagę od włąściwego tematu i problemu dyskusji. Nikt już nie pamięta, że to Cimoszewicz skłamał i nie wypełnił dobrze formularzy (aż 3) podatkowych i nie wpisał akcji !!! Cimoszewicz jest doktorem prawa i bajki, że zapomniał czy nie umiał wpisać są nie do przyjęcia. Nałęcz o tym wie i kłamie oraz odwraca uwagę od istoty sporu. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Nałęcz: tropy wiodą do Platformy Obywatelskie 01.09.05, 13:43 jakich podatkowych, klamco? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ola9929 Re: Nałęcz: tropy wiodą do Platformy Obywatelskie 01.09.05, 15:57 PAMIĘTAMY, PAMIĘTAMY Nikt już nie pamięta, że to Cimoszewicz skłamał Odpowiedz Link Zgłoś
fletniapana A ja ciągle uważam, że WC i AJ grają w jednej 01.09.05, 13:35 drużynie! Odpowiedz Link Zgłoś
fletniapana Nie! 01.09.05, 14:25 Tylko WC i AJ. I czekam na dalszy rozwój wypadków. Zastanawia mnie, ze przesłuchanie WC mogło się odbyć w prouraturze błyskawicznie i prokurator wystawił mu swiadectwo moralności. A dla AJ jakoś nie znajdują czasu. Znajdą w ostatnim momencie przed wyborami. I w tym przypadku prokurator powie, że AJ kłamała. A głupi wyborcy pomyślą: "Skoro AJ kłamała to WC mówi prawdę!" i pojdą z takim przekonaniem do urn. A prawda jest taka,że AJ kłamie i WC kłamie. Dziwne, że komisja dała się na to nabrać. Chyba tak wielka była chęć dokopania WC i trochę ich poniosło. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanym Re: A ja ciągle uważam, że WC i AJ grają w jednej 01.09.05, 15:38 Mam nadzieję, że ten krętacz Nałęcz nie wejdzie do nowego parlamentu. Nie można słuchać już tych jego kłamstw i insynuacji Odpowiedz Link Zgłoś
kochanym Re: Nałęcz: tropy wiodą do Platformy Obywatelskie 01.09.05, 13:36 Nałęcza całkiem pogięło. To sprytny mistyfikator, odwraca uwagę od włąściwego tematu i problemu dyskusji. Nikt już nie pamięta, że to Cimoszewicz skłamał i nie wypełnił dobrze formularzy (aż 3) podatkowych i nie wpisał akcji !!! Cimoszewicz jest doktorem prawa i bajki, że zapomniał czy nie umiał wpisać akcji są nie do przyjęcia. Nałęcz o tym wie i kłamie oraz odwraca uwagę od istoty sporu. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Nałęcz: tropy wiodą do Platformy Obywatelskie 01.09.05, 13:39 Widzę że PO bardzo sie boi tego co mówi Nałęcz... który ma w sprawie rację... Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Nałęcz: tropy wiodą do Platformy Obywatelskie 01.09.05, 13:40 Ciapciaki z po mogly pomyslec zanim dorwaly sensacyjki niedopieszczonej dziewicy . Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Nałęcz: tropy wiodą do Platformy Obywatelskie 01.09.05, 13:43 podatkowych, klamczuchu? Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuchicago Re: Nałęcz: tropy wiodą do Platformy Obywatelskie 01.09.05, 14:15 Alex4plus indianski to dwie cioty komuchowskie te blazny nie potrafia przyjac godnie porazki komucha klamczucha ale ja sie nie dziwie grunt pali sie pod nogami komuchowskiej swoloczy to ratuja sie wszelkimi oskatrzeniami precz swolocz z firmamentu polityki. PS Dziwie sie ze Miodowicz przyjal te falszywke za dobra monete przeciez Jarucka robi to z premedytacja by wykoleic PO to jest osoba podstawiona przez komuchow a ponadto mozna przypuszczac ze: A)Jarucka nadal pracuje w MSZ po takich niby podrobkach dokumentow_conajmniej dziwne a wrecz smieszne B)maz Jaruckiej pracuje w tak waznym urzedzie panstwa powstaje pytanie dlaczego w innym cywilizowanym panstwie byloby to niemozliwe gdyz wywaleni by zostali obydwoje na zbity pysk gdyz to sa newralgiczne urzedu panstwa. Moim zdanie jest to wszystko robione [po to by Cimoch mogl sie wywinac od debat wraz z Panem Tuskiem ten malol nic soba nie reprezentuje i nie ma nic do powiedzenia merytorycznie nie jest przygotowany do pelnienia tak wysokiego urzedu powiedzialbym iz jest to klon Walesy tz Walesa bis. Czy ktos zadal sobie troszke trudu i przesledzil caloksztalt pracy na stanowiskach piastowanych przez Cimoszewicza? Czy ktos chcialby zapoznac sie z projektem planu prezydentury Cimoszewicza nie gdyz takowego nie ma Kwasniewski ubzdural sobie ze bedzie sterowal z za plecow Cimoszewiczem-Kolejny klon tym razem Krzaklewskiego -ten kandydat nie ma zadnego moralnego prawa startowac w wyborach po ty jak udowodnil iz klamal jak najety. Odpowiedz Link Zgłoś
czago Tusk nabrał wody w usta 01.09.05, 13:45 Tusk nabrał wody w usta. Coś mi się wydaje, że macza w tej brudnej kampanii swoje czyściutkie paluszki... Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Nałęcz: tropy wiodą do Platformy Obywatelskie 01.09.05, 13:48 Ha, ha, ha! Nałęcz jest żałosny. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanym Re: Nałęcz: tropy wiodą do Platformy Obywatelskie 01.09.05, 13:51 nałęcz jest bardzo załosny ale widać, że umie kręcić i oszukiwać!!! nie spodziewałem się, że jest taki dobry w te gierki. Niezły krętacz ! Odpowiedz Link Zgłoś
beran Re: Nałęcz: tropy wiodą do Platformy Obywatelskie 01.09.05, 13:58 Żałosne to jest to że on na Uniwersytecie wykłada. Odpowiedz Link Zgłoś
koala19 Re: Nałęcz: tropy wiodą do Platformy Obywatelskie 01.09.05, 14:47 To Nałecz nie jest już rzecznikiem komitetu wyborczego Cimoszewicza. Teraz awansował do roli psa tropiącego:) Można z nim polować na farbowane lisy:) Odpowiedz Link Zgłoś
ggmirw [...] 01.09.05, 13:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
beran Re: Ten człowiek w zyciu słowa prawdy nie powiedz 01.09.05, 13:56 Prawdziwa twarz WC . Zresztą czy to ważne kto , oleksy ,nałęcz,jaskiernia,miler,kwaśniewski - to wszystko jedno .Aż trudno uwierzyć że człowiek wykształcony może mieć takie poglądy . Pół życia upłynęło mi w takim syfie. Odpowiedz Link Zgłoś