znawca_tematu Psikus 03.09.05, 10:29 "- To dla nas dobra wiadomość. Cieszymy się z każdego poparcia. Chcemy zbudować dużą partię prawicy w Polsce, która grupuje różne nurty." Hmm, na miejscu środowisk gejowskich, po takiej wypowiedzi poparłbym Kaczora. W końcu mieliby poparcie kolejnego "nurtu" :-), a kazde poparcie ich cieszy. Byłoby wtedy ciekawie, może PIS odmówiłby konstytucyjnego prawa wyrażania swoich poglądów temu środowisku :-). Ta wypowiedź R o "nawróceniu" PISu. Czy to ma oznaczać hołd lenny, ukorzenie sie? Mam wrażenie, że Kaczka dla władzy zrobi wszystko, nawet będzie paktować z diabłem. Tak, ojciec R to dla mnie człowiek przesiąknięty nienawiścią, groźny, bo rozsiewa tą nienawiść w narodzie. I niech mi tu nikt nie pisze, jakoby w swym radiu z twarzą (dla mnie Maryja oznacza Królową Polski, a nie to jego radyjko) głosił prawdę, był obroncą polskości, Kościoła itd. Ten człowiek wszedzie szuka spisku Wiadomych Sił Działających W Złej Wierze I Z Ukrycia. W normalnym kraju dawnoby już za to odpowiedział, ale niestety u nas księży obowiazuje niepisany immunitet. Cenię sobie nauki Koscioła, znam wielu księży, zakonników, to naprawdę wspaniali ludzie, otwarci na świat, a jak rozmowa schodzi na RM, to czują się naprawdę zawstydzeni. Obawiam sie przyszłego Sejmu. Koalicja PO i PIS nie byłaby zła, ale znając wybujałe ambicje bliźniaków coraz realniejsza zdaje się być PIS+LPR+SO :-/. Obym się mylił. Na zakończenie: klecho do kruchty, a nie do polityki, podatków, bo to są zbyt skomplikowane rzeczy jak na twój mały rozumek. Kościół powinien wyrażać ogółne opinie, bez wskazywania konkretnej partii. PS. Zauważyliście, że R poparł tylko Sobecką? Myślę, że do parlamentu nie poprze całego LPRu, za bardzo pogryzł się z Giertychami. Odpowiedz Link Zgłoś
crash1 [...] 03.09.05, 10:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
milton.friedman Re: Rydzyk popiera Kaczyńskiego, a gani Tuska 03.09.05, 10:31 Wczoraj mogłeś znaleźć odpowiedź: serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2897531.html "Pytany, czy na miejscu Lecha Kaczyńskiego zakazałby Parady Równości, odpowiedział, że homoseksualiści muszą mieć pełnię praw obywatelskich. (...) Co nie znaczy równouprawnienia związków homoseksualnych. Na to mojej zgody nie będzie - zastrzegł." Ale widać, że nie potrafisz czytać. Jak obliczyłeś, że stracisz kilkaset złotych i które towary są objęte VAT-em 3%? "uproszczenie systemu podatkowego nie oznacza i nie może oznaczać, aby ci, którzy stracą w związku ze zmianą stawki podatkowej, nie otrzymali wyrównania". "Straty spowodowane wprowadzeniem podatku liniowego - według niego - można by zrekompensować poprzez "ujednolicenie pomocy socjalnej - z kilkudziesięciu strumieni w jeden - i zwiększenie jej dla tych, którzy straciliby na zmianie stawki podatkowej". Jednocześnie nie odrzucił możliwości utrzymania kwoty wolnej od podatku." Odpowiedz Link Zgłoś
js23 jak na miltona friedma to jesteś 03.09.05, 13:38 trochę ten tego :-) 1. > "Pytany, czy na miejscu Lecha Kaczyńskiego zakazałby Parady Równości, > odpowiedział, że homoseksualiści muszą mieć pełnię praw obywatelskich. > (...) Co nie znaczy równouprawnienia związków homoseksualnych. Na to mojej > zgody nie będzie - zastrzegł." > > Ale widać, że nie potrafisz czytać. Tusk "Pytany, czy na miejscu Lecha Kaczyńskiego zakazałby Parady Równości, odpowiedział, że homoseksualiści muszą mieć pełnię praw obywatelskich. "Jeśli dopuszcza się do demonstracji pełnych przemocy, które mieliśmy choćby niedawno, to nie widzę powodu, dla którego można by zabraniać takich demonstracji" - mówił. "Co nie znaczy równouprawnienia związków homoseksualnych. Na to mojej zgody nie będzie" - zastrzegł." powiedział, że nie będzie "równouprawnienia" - a contrario nie wyklucza to jakiejś formy prawnego uregulowania takich "związków" masz link do wypowiedzi gdzie jasno Tusk powiedział - żadnych ustaw o "związkach partnerskich" , "żadnych nowych prawnych regulacji w kwestii homoseksualistów" ? a wiesz dlaczego Tsuk się jasno nie wypowiada ? może liczy na głosy naszych homo ? a ty jak widać jesteś nabakier z logiką 2. > Jak obliczyłeś, że stracisz kilkaset złotych PO nie zdementowała informacji PIS, ani GW w których twierdzono że PO likwiduje WSZYSTKIE ULGI czyli w tym KWOTĘ WOLNĄ OD OPODATKOWANIA - obecnie jkakieś 530 zł załóżmy teoretycznie że żarabiam 800 zł miesięcznie - to daje rocznie 800 X 12 = 9600 zł podatek wg obecnych reguł: [9600 x 19 % ] - 530 zł = 1294 zł podatek wg PO [9600 x 15 % ] = 1440 zł PAŁCĘ WIĘCJE o 146 zł !!!! >i które towary są objęte VAT-em 3% > ? ZAŁĄCZNIK Nr 6 do ustawy o podatku od towarów i usług WYKAZ TOWARÓW I USŁUG, OPODATKOWANYCH STAWKĄ PODATKU W WYSOKOŚCI 3 % m.in. Zboża, ziemniaki, rośliny przemysłowe i produkty roślinne rolnictwa Warzywa Owoce pozostałe Zwierzęta żywe i produkty pochodzenia zwierzęcego Ryby i inne produkty rybołówstwa i rybactwa Mięso i podroby jadalne wołowe, wieprzowe, baranie, kozie Tłuszcz wołowy, barani, kozi, wieprzowy i z drobiu Oleje i tłuszcze zwierzęce, surowe i rafinowane Tłuszcze i oleje zwierzęce Ziarno pszenicy Nawozy 3. > "uproszczenie systemu podatkowego nie oznacza i nie może oznaczać, aby ci, > którzy stracą w związku ze zmianą stawki podatkowej, nie otrzymali wyrównania". > > "Straty spowodowane wprowadzeniem podatku liniowego - według niego - można by > zrekompensować poprzez "ujednolicenie pomocy socjalnej - z kilkudziesięciu > strumieni w jeden - i zwiększenie jej dla tych, którzy straciliby na zmianie > stawki podatkowej". Jednocześnie nie odrzucił możliwości utrzymania kwoty wolne > j > od podatku." ja nie chce "wyrównania" czy "pomocy socjalnej"... chce tylko aby mi komuchy z PO NIE KRADLI MOICH PIENIĘDZY Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: jak na miltona friedma to jesteś 03.09.05, 18:08 js23 napisał: > > ja nie chce "wyrównania" czy "pomocy socjalnej"... chce tylko aby mi komuchy > z PO NIE KRADLI MOICH PIENIĘDZY Ty wolisz zeby zwykle komuchy kradly twoje pieniadze. Wspolczuje Odpowiedz Link Zgłoś
js23 Re: jak na miltona friedma to jesteś 03.09.05, 20:18 > > ja nie chce "wyrównania" czy "pomocy socjalnej"... chce tylko aby mi komu > chy > > z PO NIE KRADLI MOICH PIENIĘDZY > Ty wolisz zeby zwykle komuchy kradly twoje pieniadze. Wspolczuje i kto odgadnie co poeta miał na myśli Odpowiedz Link Zgłoś
milton.friedman [...] 03.09.05, 10:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
prinsik Re: Rydzyk popiera Kaczyńskiego, a gani Tuska 03.09.05, 10:35 Rydzyk to wstretna, nic nie warta menda. Co taki diabel ma wspolnego z religia, wiara i Kosciolem. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re:Rydzyk to wstretna, nic nie warta menda.????? 03.09.05, 10:48 > Co taki diabel ma wspolnego z religia, wiara i Kosciolem. " Wszystkie nieszczęścia Polski są dowodem na istnienie Boga" >lindow1< Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.sobczyk Platforma musi byc przeciw dyskryminacji 03.09.05, 10:41 Zadna szanujaca sie partia polityczna, ktora chce demokracji i wolnosci, nie moze byc za ograniczeniem praw mniejszosci, w tym seksualnych. A w tej chwili te prawa sa ograniczone, tak prawnie (brak rownego statusu zwiazkow hetero i homo), jak i spolecznie (mury w glowach ludzi). Wiec niech sie Platforma i Schetyna wypowie na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 [...] 03.09.05, 11:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
js23 Re: Platforma musi byc przeciw dyskryminacji 03.09.05, 13:42 pl.indymedia.org/pl/2005/01/11202.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
malmarie Koniec! 03.09.05, 11:09 Miałam głosować na Kaczyńskiego, ale po tym "popraciu" nie chcę być w towarzystwie Rydzyka i jego Partii Moherowych Beretów. Głosuję na Tuska! Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 [...] 03.09.05, 11:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Re: Koniec! 03.09.05, 11:49 abba15 napisał: > Czerwona chołoto > wasz czas już minął > skończyło się odbieranie > paszli won UBeckie dranie. Abba - rozumiem, że rzeczowa dyskusja wykracza poza Twoje możliwości intelektualne. Trudno, co zrobić. Spróbuj jednak przez moment wysilić resztkę szarych komórek i załapać trzy proste sprawy: 1. Słowo "hołota" pisze się przez "h", a nie "ch". Jak juz jesteś takim wielkim patriotą, to posługuj się przynajmniej poprawnie językiem polskim. No, chyba że ta "15" to rzeczywiście wiek... Twojego starszego brata... 2. Jeśli kogoś w tym kraju można wyzywać od "czerwonych", to akurat raczej nie członków PO. Juz prędzej pana Macieja Giertycha, który kolaborował z Jaruzelskim, który sprzeciwiał się wyjściu wojsk sowieckich z Polski... 3. Jeśli chodzi o podejście do gospodarki - załap to wreszcie, tępaku - to właśnie LPR (a także, choć w mniejszym stopniu, PiS) to są "czerwoni". Pokaż mi JEDNO miejsce na świecie, w którym podnoszenie podatków w czymkolwiek pomogło... A ja ci pokażę dziesięć miejsc, w którym obniżenie podatków ruszyło gospodarkę i poprawiło ludziom życie (ZWŁASZCZA tym "najbiedniejszym"). No, ale rozumie, że argumenty się nie liczą - liczy sie tylko ideologia... I jeszcze słowo komentarza do ktoregoś z "ideowych lewicowców", którzy się tu wypowiadali o tym, że "pewnie ukradłeś pierwszy milion temu najbiedniejszemu". 1. Ten najbiedniejszy niegdy nie miał miliona. 2. Gdyby on miał "milion", to by rocznie zaoszczędził nie kilkanaście tysięcy, ale kilkadziesiat. Matematyka się kłania (na poziomie gimnazjum). 3. "No bo wiadomo, że jak ktoś jest zamozny, to znaczy, że okradł biednych". To jest właśnie ten komunistyczny sposób patrzenia na świat. Towarzysz Lenin byłby z Ciebie dumny. I Wy macie czelność INNYM mówić, że są "czerwoni"... Ręce opadają... A, jeszcze do jednego z przdmówców: Nie mieszajmy o. Rydzyka ze "stanowiskiem Kościoła". "Satnowisko Kościoła" jest wyrażone w dokumentach Kościoła - każdy, kto je kiedykowliek czytał wie dobrze, że niewiele maja wspólnego z tym, co głosi Radio Maryja czy pisze Nasz Dziennik. LPR głośno krzyczy o Bogu i Kościele, kreując się na "jedynych prawdziwych katolików" - a Wy tak łatwo dajecie się w to myślenie wpędzić... Czy jak ja powiem, że jestem Murzynem, to mi od tego skóra ściemnieje? Mogę sobie mówić... Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Tak tak tak 03.09.05, 11:43 No niestewty, żyjemy w takich czasach , że trzbea sięmieć na bacznośći.. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk P.S. P.S. P.S. P.S. P.S. P.S. P.S. P.S. 03.09.05, 11:47 ***************** Oto kto to ów człek Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t PiS prawicowy?? Buahahaahaaaa!!!! 03.09.05, 11:48 To tylko w Polsce jest możliwe, żeby socljalistów nazywać prawicą. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: PiS prawicowy?? Buahahaahaaaa!!!! 03.09.05, 11:51 swoboda_t napisał: > To tylko w Polsce jest możliwe, żeby socljalistów nazywać prawicą. No a kogo nazywa sie lewica ? > Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: PiS prawicowy?? Buahahaahaaaa!!!! 03.09.05, 11:57 lewicąnazywa sięsowieckich były ch kolaborantów, czeronąburżuazję i innych sukinsunów, karirowiczów, złodziei, któym tylko kasa w głowie. Tak sięutrwaliło, i już chyba w świecie, nie tylko w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: PiS prawicowy?? Buahahaahaaaa!!!! 03.09.05, 11:55 Powiedz mi proszę, gdzie wypełniasz podpis-sygnaturkę, bo jak wpisuję ją w moje forum (tam gdzie jest formularz) to gucio, nie wyświetla sięna dole postu. Wiesz, co jest?? Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: PiS prawicowy?? Buahahaahaaaa!!!! 03.09.05, 12:24 Hmmm, no nie wiem, jeśli wpisujesz w formularz powinno być ok. Ja wszystko robilem zgodnie z wytycznymi zawartymi tu: forum.gazeta.pl/forum/2077484,62499.html Chyba za pierwszym razem jak wstawiałem sygnaturkę, nie chiała się od razu pokazywać, tak jakoś mi się kojarzy. Ale kilkukrotne próby przyniosły sukces, czego i Tobie życzę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dupaasi Napiszcie kogo popiera Michnik!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.09.05, 11:49 Ja nie popieram np. Radia Maryja w sprawach politychnych.Ale i mnie i wam nic do tego kogo popiera o.Rydzyk.To jego sprawa.Nie słyszałem wypowiedzi o.Rydzyka na temat upodobań przedwyborczych A.Michnika - bo to zapewne jego sprawa.Jeśli macie potrzebe pisania na ten temat to piszcie o poglądach swojego szefa i Waszych dziennikarzy.A tak to potwierdzacie swoja tenencyjność w opiniach. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Napiszcie kogo popiera Michnik!!!!!!!!!!!!!!! 03.09.05, 12:03 No wiesz, ale jak słuchałem w RM wystąpień zaproszonych tam gośći, i UWAGA: Kaczuńskiego, Wassermana, Ziobrę to stracili u mnie w oczach 1000 km. Wstyd jest występowaćw takim radiu. Pokaż mi jakiśautorytet, który by siętam wypowiadał. To jak, eee bez porównańi epitetów. I wahałem się, ale ni ch..ja nie zagłosuję na nich, choćnby tylko za to. Bo za inne rzxeczy też, ale raczej za pozytywne cechu innych. GURU, ważniejszy od Boga i Papieżą Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Re: Rydzyk popiera Kaczyńskiego, a gani Tuska 03.09.05, 11:50 abba15 napisał: > Czerwona chołoto > wasz czas już minął > skończyło się odbieranie > paszli won UBeckie dranie. Abba - rozumiem, że rzeczowa dyskusja wykracza poza Twoje możliwości intelektualne. Trudno, co zrobić. Spróbuj jednak przez moment wysilić resztkę szarych komórek i załapać trzy proste sprawy: 1. Słowo "hołota" pisze się przez "h", a nie "ch". Jak juz jesteś takim wielkim patriotą, to posługuj się przynajmniej poprawnie językiem polskim. No, chyba że ta "15" to rzeczywiście wiek... Twojego starszego brata... 2. Jeśli kogoś w tym kraju można wyzywać od "czerwonych", to akurat raczej nie członków PO. Juz prędzej pana Macieja Giertycha, który kolaborował z Jaruzelskim, który sprzeciwiał się wyjściu wojsk sowieckich z Polski... 3. Jeśli chodzi o podejście do gospodarki - załap to wreszcie, tępaku - to właśnie LPR (a także, choć w mniejszym stopniu, PiS) to są "czerwoni". Pokaż mi JEDNO miejsce na świecie, w którym podnoszenie podatków w czymkolwiek pomogło... A ja ci pokażę dziesięć miejsc, w którym obniżenie podatków ruszyło gospodarkę i poprawiło ludziom życie (ZWŁASZCZA tym "najbiedniejszym"). No, ale rozumie, że argumenty się nie liczą - liczy sie tylko ideologia... I jeszcze słowo komentarza do ktoregoś z "ideowych lewicowców", którzy się tu wypowiadali o tym, że "pewnie ukradłeś pierwszy milion temu najbiedniejszemu". 1. Ten najbiedniejszy niegdy nie miał miliona. 2. Gdyby on miał "milion", to by rocznie zaoszczędził nie kilkanaście tysięcy, ale kilkadziesiat. Matematyka się kłania (na poziomie gimnazjum). 3. "No bo wiadomo, że jak ktoś jest zamozny, to znaczy, że okradł biednych". To jest właśnie ten komunistyczny sposób patrzenia na świat. Towarzysz Lenin byłby z Ciebie dumny. I Wy macie czelność INNYM mówić, że są "czerwoni"... Ręce opadają... A, jeszcze do jednego z przdmówców: Nie mieszajmy o. Rydzyka ze "stanowiskiem Kościoła". "Satnowisko Kościoła" jest wyrażone w dokumentach Kościoła - każdy, kto je kiedykowliek czytał wie dobrze, że niewiele maja wspólnego z tym, co głosi Radio Maryja czy pisze Nasz Dziennik. LPR głośno krzyczy o Bogu i Kościele, kreując się na "jedynych prawdziwych katolików" - a Wy tak łatwo dajecie się w to myślenie wpędzić... Czy jak ja powiem, że jestem Murzynem, to mi od tego skóra ściemnieje? Mogę sobie mówić... Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 PO zna sie na gospodarce- buhahaha 03.09.05, 12:13 Tak jak inni ,,liberałowie'': Roni z USA czy Maggi z GB.Ich następcy przez dwie lub trzy kadencje musieli czyścić kraje z deficytu budżetowego,inflacji,konfliktów społecznych. PO proponuje podatek liniowy wzorem ,,potęg ekonomicznych i rtygrysów rozwoju''jak Rosja,Słowacja,Estonia.W ,,zacofanych upadłych postkomunach""jak USA,GB,BRD,Japonia,Canada,Australia,Tajwan podatku liniowego(i ekonomistów w polityce klasy L.Balcerowicz czy Hausner ) nie ma!!! Po chce Polski typu Bukina Fasso lub Haiti,gdzie oligarchia ma wszystko a reszta g...wno. Po to Polska Kulczyków i Rokitów. To dalsza realizacja umowy w Mgdalence. ........................ Magdalenka podpisana magdalenka wypełniana-pacta sunt servada(B.Gieremek). Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: PO zna sie na gospodarce- buhahaha 03.09.05, 14:10 Mialem nie odpowiadac na twojego idiotycznego posta, ale nie zdzierzylem. Z czego ty czerpiesz wiedze? Z 'Trybuny' polaczonej z RM? ezpa7z9 napisał: > Tak jak inni ,,liberałowie'': Roni z USA czy Maggi z GB.Ich następcy przez dwie > lub trzy kadencje musieli czyścić kraje z deficytu > budżetowego,inflacji,konfliktów społecznych. Wlasnie dzieki ich reformom Stany w latach 90-tych dokonaly ekspansji wczesniej nie spotykanej w dziedzinie gospodarki... wtedy narodzilo sie pojecie globalizacja itd., zas Wielka Brytania juz wtedy zalatwila wiekszosci problemow, z ktorymi dopiero teraz staraja sie poradzic Niemcy i Francja. Anglia sie rozwija, a Francja i Niemcy ocyluja w ok. zerowego przyrostu PKB. > PO proponuje podatek liniowy wzorem ,,potęg ekonomicznych i rtygrysów > rozwoju''jak Rosja,Słowacja,Estonia.W ,,zacofanych upadłych postkomunach""jak > USA,GB,BRD,Japonia,Canada,Australia,Tajwan podatku liniowego(i ekonomistów w > polityce klasy L.Balcerowicz czy Hausner ) nie ma!!! > Po chce Polski typu Bukina Fasso lub Haiti,gdzie oligarchia ma wszystko a reszt > a > g...wno. W wymienionych przez cibie krajach gdzie nie ma liniwego, nie ma go bo kraje sa wysoko rozwiniete i wiekszosc obywateli stac na ponoszenie obciazen, ktore uznaja za rozsadne. U nas w relacji do zasobnosci spoleczenstwa obciazenia sa cholernie wysokie i ludziska staja na rzesach zeby zaplacic jak najmniej, wielu wrecz zataja dochody albo fakt podjecia pracy. > Po to Polska Kulczyków i Rokitów. > To dalsza realizacja umowy w Mgdalence. > ........................ > Magdalenka podpisana magdalenka wypełniana-pacta sunt servada(B.Gieremek). Mozesz sobie wierzyc w te teorie spiskowe, ale w czym one tobie pomoga? Ty sie lepiej wez za myslenie jak poprawic sytuacje w kraju, a nie komu dowalic, zeby bylo 'sprawiedliwie'. A potem myslenie wprowadz w czyn. Odpowiedz Link Zgłoś
kupsztajn nie mogę oprzeć się wrażeniu 03.09.05, 12:54 ŻE RYDZYK TO ŻYD. kTÓŻ INNY MÓGŁBY TAK SZYBKO I SPRAWNIE STWORZYĆ Z NICZEGO TAK WIELKIE I WPŁYWOWE IMPERIUM. A te wszystkie głosy kleru\, że im się nie podoba - żenada. Dajmy mu więcej, więcej, więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
wycizana_lipka ja mam to samo, myślę że tak 03.09.05, 14:13 w końcu wyborcza o nim tak ciepło pisze. Nie ma już tych ataków. Coś jest na rzeczy ale nigdy się pewnie nie dowiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
kupsztajn z dn 24 11 2004 03.09.05, 13:05 "Spieprzaj, dziadu" - Lech Kaczyński Mija równo drugi rok rządów Lecha Kaczyńskiego w Warszawie. Drugi bezpowrotnie stracony rok dla rozwoju stolicy; rok zastoju i marazmu; rok promowania kolesiów; rok zmarnowanych szans. Lech Kaczyński walcząc o prezydenturę Warszawy przyjął na siebie realizację siedmiu zobowiązań. Dołożył do tego liczne obietnice, wygłoszone w pierwszym publicznym wystąpieniu w roli prezydenta stolicy. Przypominamy! Lech Kaczyński zobowiązał się do: * Do bezwzględnej, nieustępliwej walki z przestępczością... » Tymczasem Warszawa wciąż jest miastem w Polsce o największym zagrożeniu przestępczością (ponad 128 tys. przestępstw w 2003 r., o 3 tys. więcej niż rok wcześniej). Nastąpił także wzrost przestępstw skierowanych przeciwko mieniu, wzrosła także liczba bójek, zabójstw, gwałtów. » Równocześnie Kaczyński wydał 80 mln zł na utrzymanie Straży Miejskiej, choć nie przyczyniło się to do poprawy porządku i bezpieczeństwa w mieście. » Obiecana rozbudowa systemu monitoringu - przy planie w 2003 r. 15 mln zł, osiągnęła wykonanie O%! » Do czerwca br. każdy autobus i tramwaj miał zostać wyposażony w kilkanaście urządzeń rejestrujących to, co się w wozie dzieje. I co? Nic! » W zamian za zlikwidowanie w szkołach firm ochroniarskich, do każdej placówki miały być wysłane patrole straży miejskiej. W efekcie szkoły zostały bez ochrony, bo strażnicy w niewystarczającej zresztą liczbie rozpoczęli prace z dużym opóźnieniem. * Bezwzględnie walczyć będziemy ze zjawiskami korupcyjnymi... » I już na wstępie, poprzez koalicję z Platformą Obywatelską Kaczyński stał się częścią układu, który chciał rozbijać.... Kadencję rozpoczął od współpracy z ludźmi, których oskarżał publicznie o korupcję, niegospodarność i przekręty. » Nowy "skromny" gabinet Kaczyńskiego przy ul. Miodowej kosztował ok. 140 tys. zł i okazał się być samowolą budowlaną. Do tej pory jest niewykorzystany... » Bez przetargu chciał wybudować skrzyżowanie obok Galerii Mokotów za 21 mln zł. W uzasadnieniu wniosku o zgodę na tryb bezprzetargowy podano, że władze miasta nie radzą sobie z przeprowadzeniem przetargu. Wykonawca remontu Al. Krakowskiej także został wybrany bez przetargu. Bez przetargu chciał także wybrać wykonawcę prac rozbiórkowych budynku Spójni, na co nie zgodził się Urząd Zamówień Publicznych. » W ramach urealniania stawek czynszu za lokale użytkowe Kaczyński proponuje indywidualne negocjacje, w cztery oczy urzędnika z najemcą, co - jak widać gołym okiem - sprzyja korupcji. » Jednym z przykładów tej bezwzględnej walki ze zjawiskami korupcyjnymi jest powołanie Michała Borowskiego na funkcję naczelnego architekta, który jako właściciel kamienicy Foksal 15, legalnie ale pokrętnie, z ewidentna stratą dla Warszawy, korzysta "z pomocy" miasta przy wykwaterowywaniu zbędnych lokatorów, » Przetarg na utrzymanie zieleni wokół PKiN w ub. roku wygrało Miejskie Przedsiębiorstwo Robót Ogrodniczych, której prezesem tuż przed rozstrzygnięciem przetargu został dyrektor techniczny PKiN, ustalający warunki tego przetargu. * Usprawnić funkcjonowanie urzędów... Wysokie kompetencje i kultura osobista urzędników będą stanowiły nową wizytówkę miasta... » W wyniku czystek kadrowych Kaczyński zatrudnił ok. 700 osób, z których znaczna część - co znamy z Kubusia Puchatka - to krewni i znajomi królika. W znacznej części związanych z PiS i spoza Warszawy. » Burmistrzem Żoliborza z polecenia Kaczyńskiego został dyrektor ZOZ, dr Marek Rzewuski. Zwolnione przez niego miejsce objęła jego konkubina, która wraz z ze swoją matką zarabiała dodatkowo na zleceniach dyrektora ZOZ. » Szumnie zapowiadana poprawa funkcjonowania urzędów zaskutkowała głównie wstrzymaniem dochodów w budżecie miasta, a kolejki po najprostsze dokumenty jak prawo jazdy zwiększyły się wielokrotnie, » Kolejne próby ogłoszenia przetargu na planowany rok wcześniej remont al. Jana Pawła II kończyły się niczym, około pół roku zajęło przeprowadzenie przetargu na zakup materiałów biurowych. W tym czasie papier kupowano w sklepie, a urzędnicy sami kleili koperty z makulatury, » Urzędnicy nie poradzili sobie z wykupem gruntów pod budowę mostu Północnego i ul. Górczewskiej, z modernizacją Al. Jerozolimskich za Dworcem Zachodnim. W tym roku można już zapomnieć o poszerzeniu o dwa pasy ul. Wołoskiej (na odcinku od szpitala MSWiA do Woronicza). Podobny los spotkał też Płowiecką. Przez kolejne miesiące kierowcy będą więc stać w korkach. Nici z remontu wiaduktów przy Trasie Toruńskiej. » Kwitnie za to rozdawanie samorządowych pieniędzy swoim, np. kilkutysięczne nagrody trzydziestu dyrektorom biur Kaczyński uzasadnił: Dawałem i będę dawał. I wcale nie za to, że ktoś jest dobry, ale dlatego, że mu się to zwyczajnie należy. » Zmniejszyły się drastycznie dochody miasta z majątku o ok. 150 mln zł rocznie. * Dążyć do poprawy sytuacji transportu miejskiego. Zintegrowanie systemu komunikacji, inwestycje w infrastrukturę, w tym budowa obwodnicy, w sposób widoczny zmieni jakość transportu miejskiego... » Kaczyński chwalił się wykonanymi inwestycjami, zaplanowanymi, które były zaplanowane i de facto zrealizowane w poprzedniej kadencji. Są to m. in. tunel Wisłostrady i rondo Zesłańców Syberyjskich. »Wielokrotnie obiecywał oddanie stacji metra na pl.Wilsona w grudniu br. Już nie jest tajemnicą, że warszawiacy na Żoliborz pojadą dopiero na wiosnę! » Miała być dokończona Trasa Siekierkowska... ale nie jest. » Po tragicznym wypadku, Kaczyński obiecał, że zostaną poprawione wadliwe znaki wzdłuż Trasy Siekierkowskiej. Padały jednak kolejne terminy (marzec, maj, lipiec), a nic się nie zmieniło. Kolejnym obiecanym terminem jest połowa listopada. » W roku 2003 nie rozpoczęto realizacji żadnej nowej, ważnej dla Warszawy inwestycji, a kontynuacja inwestycji rozpoczętych w poprzedniej kadencji przebiegała niemrawo i z mizernymi efektami np. węzeł Wołoska/Marynarska. Część z nich została faktycznie zaniechana np. Trasa Siekierkowska, druga nitka ul. Wołoskiej i Górczewskiej, rozbudowa systemu monitoringu. Nie zakupiono ani jednego autobusu i tramwaju. » Nie rozpoczęto modernizacji ulic Witosa/Sikorskiego/Rzymowskiego » Węzeł komunikacyjny Wołoska/Marynarska - ważny fragment tzw. obwodnicy etapowej miał być ukończony w tym roku. Wiadomo już jednak, że nawet kolejny termin, wyznaczony na sierpień przyszłego roku nie zostanie dotrzymany. » Nie rozpoczął się także remont ul. Marszałkowskiej pomiędzy pl. Unii Lubelskiej a pl. Konstytucji oraz Krakowskiego Przedmieścia - pomimo obietnic. » Terminów zakończenia remontu wiaduktów w Al. Krakowskiej było osiem czy dziewięć » Wyznaczano również kilka terminów rozpoczęcia przebudowy następnego odcinka Górczewskiej. » Wyremontowany odcinek ul. Wołoskiej został uznany za bubel roku. » W 2003 r. zrealizowano 70 proc. planu inwestycyjnego, mimo, że był on w trakcie roku kilkakrotnie korygowany poprzez wykreślenie lub zmniejszenie zakresu kolejnych inwestycji. » Kompromitująco wygląda realizacja inwestycji w I półroczu 2004 r. Z planu 1mld 396 mln zł wykonano 165 mln zł. tj. 11 proc., do listopada 2004 r. wydano tylko ok. 35 proc. środków na realizację inwestycji. »Kaczyński zlikwidował wspólny bilet na przejazd komunikację miejską i koleją. » System zarządzania ruchem ulicznym został w sferze obiecanek. * Edukacja i wychowanie muszą stanowić główny priorytet miasta. Zwiększenie dostępności do infrastruktury sportowej i dostępność do obiektów kultury muszą stać się normalnością... We współpracy z policją i strażą stworzymy miejsca bezpiecznego pob Odpowiedz Link Zgłoś
kupsztajn Re: z dn 24 11 2004 03.09.05, 13:07 # » Wychowanie Kaczyński rozpoczął od głośnego "Spieprzaj, dziadu". Edukacja i kultura zmieściła się tu w jednym zdaniu. Jak powiedział, tak i robi. » Dwa lata czekaliśmy na uchwalenie podstawowego dokumentu dla oświaty, jakim są Kierunki Polityki Oświatowej m.st. Warszawy. Przedstawiony przez prezydenta projekt był nie do zaakceptowania przez wszystkich radnych komisji edukacji. » Obrońcą stołecznych szkół i przedszkoli stał się Mazowiecki Kurator Oświaty, sprzeciwiający się wielu ich likwidacjom, oraz Rada Warszawy. » W połowie listopada br. zabrakło ok. 50 mln zł na pensje dla nauczcieli. Wstrzymano wszystkie zakupy dla szkół, nawet na kredyt. » W tym roku na Agrykoli miały powstać dwa boiska. Zamiast zwiększenia dostępu młodzieży do obiektów sportowych, nie zrobiono nawet jednego wykopu, mimo, że w budżecie miasta zaplanowano na inwestycję 2 mln zł. » W ramach "rozwijania" oświaty, po scentralizowaniu zarządzania przedszkolami na poziom miasta, dla co najmniej 1000 dzieci zabrakło miejsc w przedszkolach w pobliżu miejsca zamieszkania, np. w Wilanowie i Białołęce. » Fatalna organizacja remontów szkół spowodowała, że niektóre ciągnęły się do października lub dłużej » A po niespełna roku Kaczyński powiedział: będziemy ciąć inwestycje naszym zdaniem zbędne jak np. kilka basenów. # Przywrócę właściwą rolę kulturze... Będzie wzrost wydatków na kulturę w mieście... » Kaczyński powiedział: przejdę do historii jako budowniczy muzeów - cynizm tej wypowiedzi w całej rozciągłości ujawnił się przy Muzeum Powstania Warszawskiego, które otwierano trzy razy! A do dziś oddano tylko jego fragment, a budowa trwa nadal. » Wspomaganie kultury to strona internetowa miasta, stylizowana na witrynę PiS, która jest przede wszystkim tubą polityczną Kaczyńskiego, prezentując jedynie stronnicze wybrane informacje. » Zlikwidowano bezpłatne zajęcia w Środowiskowej Świetlicy Terapeutycznej dla dzieci i młodzieży w Wilanowie. Budynek o pow. ok. 900 m kw. (wraz z pieniędzmi na remont) oraz działkę o pow. kilka tysięcy metrów Kaczyński postanowił przeznaczyć na prywatną szkołę filmową. » Zrezygnowano z planów budowy domu kultury na Żoliborzu, jednocześnie za milion zł kupując Forty na Cytadeli i ich nie modernizując. # Będziemy budować domy komunalne dla osób gorzej sytuowanych i znajdujących się w ciężkiej sytuacji życiowej. Stworzymy otwarty system przydziału mieszkań: nietypowe przypadki będą rozstrzygane uchwałą rady dzielnicy... » Obiecana budowa domu komunalnego na Targówku przy ul. Oszmiańskiej opóźni się co najmniej o 8-12 miesięcy, gdzie na mieszkanie komunalne czeka prawie 1000 rodzin. » Nie rozpoczęła się żadna budowa domu komunalnego... # Opieka społeczna i zdrowie. Będziemy dążyli do umożliwienia samodzielnego funkcjonowania osób starszych w miejscu zamieszkania. Przewidujemy tworzenie sieci środowiskowych placówek dziennego pobytu. Łatwiejszy dostęp do lekarza i lepszą jakość opieki zdrowotnej... by każdy potrzebujący porady lekarza rodzinnego mógł być przyjęty w dniu zgłoszenia... » Na wizytę u lekarza rodzinnego czeka się 2-3 dni, u specjalisty - nawet 3-4 miesiące » Zagrożony jest byt Dziennego Domu Pomocy Społecznej na Ursynowie, opiekującego się prawie stu podopiecznymi. » Środki, przeznaczone na warszawskie hospicja zostały zmniejszone do 580 tys. zł. Części z nich grozi likwidacja, brakuje pieniędzy na wyżywienie umierających. » "Miasto nie może wziąć na siebie finansowania służby zdrowia" - oświadczył Kaczyński w listopadzie 2003 r. » W rewanżu zorganizował w październiku br. akcję pod hasłem "Szczepionki przeciw grypie", która okazała się niewypałem » Organizacje zajmujące się bezdomnymi zwierzętami w ub. roku pieniądze dostały dopiero w listopadzie. Od stycznia do sierpnia urzędnikom Kaczyńskiego zajęło przygotowanie wzoru wniosków o dotacje. Termin ich składania upłynął 30 czerwca. # Ekologia. Zajmiemy się uporządkowaniem otoczenia budynków poprzez budowę nowoczesnych placów zabaw, parków oraz terenów rekreacyjno-sportowych. Przyspieszenie budowy oczyszczalni ścieków Południe oraz wyznaczenie strefy ochronnej dla wód Zalewu Zegrzyńskiego. Wprowadzić jednolity dla całego miasta system selektywnej zbiórki odpadów z gospodarstw domowych, uruchomić nowe wysypisko i spalarnię... » Już rok temu obiecywano dokończenie budowy oczyszczalni Południe w ciągu 2 lat, a do 2010 r. rozbudowę i modernizację Oczyszczalni "Czajka". Nic z tych obietnic nie jest realizowane. # Przygotujemy projekty pod fundusze unijne. Inwestycje komunalne, które mogą być wsparte środkami unijnymi, np. renowacja zabytków, dziedzictwo archeologiczne, krajobrazy kulturowe, a także rewitalizacja zdegradowanych "blokowisk" z wielkiej płyty... » Urzędnicy Kaczyńskiego wykazali się rażącą nieudolnością w przygotowaniu wniosków o unijne dotacje. W pierwszym etapie urząd stolicy przygotował tylko jeden wniosek na kwotę zaledwie 4 mln euro. A można było zdobyć ok. 100 mln euro, czyli 25 razy tyle. » Właśnie zamurowano zabytkowy tunel forteczny z 1867 roku, łączący Cytadelę z pl. Inwalidów, wpisany do rejestru zabytków - podobno z braku pieniędzy na restaurację tunelu. Specjaliści twierdzą, że koszt zasypania tunelu będzie niewiele niższy niż jego odnowienie. A jego uruchomienie przyniosłoby wymierne korzyści materialne, oraz historyczne. » Brak jest jakichkolwiek działań w związku z katastrofalnym stanem i postępującą degradacją kamienic na Starym Mieście. # "potrzebna jest pewna autonomia dzielnic", nie tylko Śródmieście jest ważne, potrzebna jest dbałość o bardziej odległe dzielnice Warszawy i taka dbałość będzie" » Władza w stolicy została scentralizowana. Wszystkie decyzje podejmowane są jednosobowo przez Kaczyńskiego lub z jego upowaznienia. Burmistrzowie dzielnic zostali ubezwłasnowolnieni i pozbawieni prawa podejmowania jakichkolwiek decyzji bez zgody Kaczyńskiego. » Dzielnice dziś nie funkcjonują, bo tak naprawdę - nie mają nic do roboty. W Wawrze i Wilanowie doszło do złamania prawa i paranoicznej sytuacji dwuwładzy poprzez mianowanie przez Kaczyńskiego pełnomocników rządzących za plecami legalnie wybranych burmistrzów dzielnic. # Prawnik, który prawo ma za nic - Ja reprezentuję prawo i sprawiedliwość - powiedział Lech Kaczyński w wywiadzie dla "Sygnałów dnia" (PR 1, 26 kwietnia 2004 r.). Że nie mówił tego żartem, świadczy: » Niezdolny z powodu choroby do uczestnictwa w procesie sądowym grożącym mu, w razie przegranej, utratą stanowiska prezydent Kaczyński nagle ozdrowiał i w dzień po odwołaniu procesu z powodu jego ciężkiej choroby uczestniczył w uroczystym pochówku prochów Ryszarda Kuklińskiego, » Lech Kaczyński, dr hab. prawa pracy, 23 stycznia 2004 r. wywalił z roboty dyrektorkę Domu Kultury "Wilanów". Dokument, mocą którego to uczynił, zawiera karygodne byki prawne. Czytamy: W związku z likwidacją Wilanowskiego Klubu Młodzieżowego oraz Zarządzeniem Nr 1421/2004 z dnia 6 lutego 2004 Prezydenta Miasta Stołecznego Warszawy odwołuję Panią z dniem 31 grudnia 2003 r. ze stanowiska Dyrektora Wilanowskiego Klubu Młodzieżowego. Z kwitu tego wynika, że Lech Kaczyński to prorok. Już 23 stycznia (data na piśmie) wiedział, że 6 lutego, czyli dwa tygodnie później, wyda zarządzenie, które będzie działało z mocą wsteczną od grudnia zeszłego roku. Jak na prawnika, specjalistę od prawa pracy, to osobliwa konstrukcja. » Kolejnymi, zwolnionymi z naruszeniem prawa jest trzech dyrektorów warszawskich ZOZ... oraz pielęgniarka, której dodatkowo grożono, gdyż nie chciała przyspieszyć przyjęcia na zabieg znajomej Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
m.rycho Re: z dn 24 11 2004 03.09.05, 13:41 Spawa jest prosta,poparcie radia maryja jest pocałunkiem śmierci. Kaczyński jest nagradzany przez Rydzyka za to ,że w sporze "ojca dyrektora" z Wałęsą migał się by tylko nie zająć jasnego stanowiska,Tusk jednoznacznie poparł Wałęsę. Dla mnie to tylko jeszcze jeden powód by głosować na Tuska,po co mi prezyden co trzęsie portkami przed oszołomami z pod znaku Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Re: z dn 24 11 2004 03.09.05, 13:42 Ja bym jeszcze dodał, że pan Kaczyński uporczywie blokuje próby odzyskania praw do gruntów w Warszawie ich p[rawowitym właścicielom, którzy stracili je na mocy bierutowskich dekretów. POdobno robi to "dla dobra miasta". Nie wiem, jak się do tego ma prawo, ale sprawiedliwość to nie jest... I pan Kaczyński, Pierwszy Dekomunizator i Budowniczy IV RP, utrzymuje w mocy bierutowskie dekrety... To schizofrenia, czy po prostu hipokryzja? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Sytuacja sie wyklarowala 03.09.05, 13:36 Kaczynski ma czego chcial, wystarczylo sie troche sprzeniewierzyc Konstytucji i diabel w ornacie spojrzal zyczliwiej na maluczkiego:)) Sorry Lechu, ale oby Ci sie to czkawka odbilo. Odpowiedz Link Zgłoś
czarek1 Re: Sytuacja sie wyklarowala 03.09.05, 13:43 A od kiedy to ksieza maja prawo wypowiadac sie publicznie w sprawie poparcia takiego, czy innego kandydata? Ten Rydzyk wydaje sie byc bezkarny, podobnie jak Lepper. W Ameryce takie wystapienia, jak Rydzyka bylyby nie do pomyslenia. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Sytuacja sie wyklarowala 03.09.05, 13:54 czarek1 napisał: > A od kiedy to ksieza maja prawo wypowiadac sie publicznie w sprawie poparcia > takiego, czy innego kandydata? Ten Rydzyk wydaje sie byc bezkarny, podobnie jak > > Lepper. W Ameryce takie wystapienia, jak Rydzyka bylyby nie do pomyslenia. Problem polega na tym, ze Ryjdzika ma w dupie co przystoi ksiezom. Trzeba byc durniem, zeby jego poglady traktowac jako chrzescijanskie, a tak do tego podchodza jego wyznawcy. To polski Lefebvryzm, z trudem akceptujacy postanowienia Soboru Watykanskiego II, albo udajacy akceptacje. I co prawda tez sie staram tych ludzi zrozumiec (tez nic co ludzkie...), ale mam duze klopoty. A w Ameryce... czytales o tym durnym kaznodziei, ktory wzywal do zabicia Chaveza? Taki sam glab ja Rydzyk, choc moze nie. Bo pan kaznodzieja tlewizyjny juz przeprosil za swoje slowa. Zrozumial, ze choc Chavez duren i hipokryta, to chrzescijanstwo zabrania nienawisci. Odpowiedz Link Zgłoś
czarek1 Re: Sytuacja sie wyklarowala 03.09.05, 14:13 Oczywiscie, ze rozumiem, ze poglady Rydzyka nie maja wiele wspolnego z chrzescijanstwem i tak samo rozumiem,ze sluchcze RM ulegaja jakiejs psychozie. Swoja droga, on jest niezlym agitatorem i demagogiem. Mnie chodzi tutaj wylacznei o aspekt prawny. Zadni duchowni, bez wzgledu na wyznanie, nei maja prawa wypowiadac sie publicznei, ani popierac kogokolwiek w zblizajacych sie wyborach. Za takie cos grozi kara. Odpowiedz Link Zgłoś
czarek1 Jeszcze jedno. 03.09.05, 14:15 Kara za naruszenie zakazu politykowania z ambon (RM jest taka ambona) polega na cofnreiciu zwolneinia od podatkow Odpowiedz Link Zgłoś
mejus Re: Rydzyk popiera Kaczyńskiego, a gani Tuska 03.09.05, 13:44 ty kretynie, nie rozumiesz chyba słowa komunista, a powinienes bo ty właśnie nim jesteś. Chcesz żeby więcej zabierano bogatszym a nie po równo? PO chce od tego odejść bo to właśnie przeżytek komunizmu. Jak jestes za głupi zeby więcej zarabiać, to twój problem a nie innych, żeby mieli na ciebie i innych "górników" łożyć. Poiza tym Ci bogoaci tworzą miejsca pracy, żeby taki pajac jak ty mógł na kiełbase zarobić. Idź se głosuj na rydzyka baranie Odpowiedz Link Zgłoś
vitek25 Tusk robi wszystko zeby dostac poparcie Rydzyka... 03.09.05, 13:57 w oszolomstwie i nienawisci do mniejszosci dawno juz przescignal Kaczynskich... a widziliscie Tuska u Lisa w czwartek? koooomprooomitaaacja!...kandydat "rozkojarzony" był nieco...hehehe... ;P Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 KWA KWA KWA K__WA:)) 03.09.05, 14:36 vitek25 napisał: > w oszolomstwie i nienawisci do mniejszosci dawno juz przescignal Kaczynskich... Masz jakies argumenty na poparcie tych bredni? > a widziliscie Tuska u Lisa w czwartek? koooomprooomitaaacja!...kandydat > "rozkojarzony" był nieco...hehehe... ;P Nie widzielismy. Ale sadzimy, ze pieprzysz od rzeczy:)) Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 A ten Rydzyk to pedał czy lesba? 03.09.05, 14:00 Kościół oficjalnie w polityce - nareszcie Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 lesba? 03.09.05, 14:38 Ale Kosciola w to nie mieszaj:)) Ten dupek ma za zadanie kompromitowac Kosciol, co zreszta przy biernosci hierachow mu sie niezle udaje. Ale takia juz jest podlosc ryjdzika. Odpowiedz Link Zgłoś
wycizana_lipka Tekst kultowego utworu 03.09.05, 14:20 wobec bezpardonowej walki o fotel rezydencki nabiera nowego znaczenia: "spod prysznica słychać plusk to Kaczora kąpie Tusk" Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Tekst kultowego utworu 03.09.05, 14:39 > wobec bezpardonowej walki o fotel rezydencki nabiera nowego znaczenia: > "spod prysznica słychać plusk > to Kaczora kąpie Tusk" mam nadzieje, ze go wyleje z kapiela:)) Odpowiedz Link Zgłoś
rafikman No i co w tym dziwnego ??? 03.09.05, 14:22 Przecież od bardzo dawna było wiadomo, że partia PiS i Kaczyński może liczyć na fanatyczny katolicki elektorat coś na podobieństwo tego co jest w Afgfanistanie czy w Iranie. To tzw. "polscy talibowie" a raczej "katolibowie"... Odpowiedz Link Zgłoś
feliks-50 A co mnie obchodzi kogo popiera ten guru !!!!!!! 03.09.05, 14:28 A najlepiej aby Rydzyk zajal sie tylko i wylacznie swoimi oszolomami. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re: Kaczyński wygra w dogrywce z Tuskiem 03.09.05, 14:32 Trzeba radykalnych zmian i budowania od nowa IV RP. Trzeba rozwalić kancelarię prezydencką która jest przechowalnią przebierańców z PZPR-u. Tylko Kaczyński może to zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Nie bo przegra w pierwszej turze:)) 03.09.05, 14:42 wojtek2784 napisał: > Trzeba radykalnych zmian i budowania od nowa IV RP. Trzeba rozwalić kancelarię > prezydencką która jest przechowalnią przebierańców z PZPR-u. > Tylko Kaczyński może to zrobić. TAK JAK TO ZROBIL W WARSZAWIE:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
przegrzmot Muchomor-sromotnik 03.09.05, 15:03 ...Czyzby kaczora taki srom przyparl,ze zaprzedal kuper sromotnikowi ? Do admina. Z regulaminem jestem ok.- uzylem staropolskiego okreslenia. Gdybys nie wiedzial,drogi cenzorze. Odpowiedz Link Zgłoś
xxx131 W sprawie gejow... 03.09.05, 16:58 ~Waldi: Jakie jest stanowisko Platformy Obywatelskiej względem społeczności gejów i lesbijek w Polsce? Jakie jest Pana osobiste stanowisko wobec tych osób? DTUSK: Szacunek i tolerancja dla osób brak zgody na homoseksualne małżeństwa i adopcję dzieci www.platforma.org/index2.php?sub=aktualnosci&ID=509&= > Schetyna, ty może odpowiedz na pytanie czy PO jest za małżeństwami homo ? od od > powiedzi zawsze się wykręcacie... Odpowiedz Link Zgłoś